Hirdetés

2024. június 6., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-26 14:36:02

LOGOUT.hu

Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#267685) stargazer


stargazer
senior tag

Sziasztok.

Van egy Rock Machine Stampede 70-em. (Vettem rá egy kínai motort, ezzel kicsit kijjebb került az első fogaskerék.)
A váltókarom elkezdett vacakolni (hol kapcsolt hol nem, próbáltam tisztítani, kenni, nem javult), így gondoltam lecserélem. Mivel az első fogaskerék kijjebb került, szerettem volna az eddigi 9 sebességes váltó helyett egy 7 sebességessel megoldani azt, hogy hátul ne tudjunk a két legnagyobb fogaskerékre váltani, hogy ne álljon túlságosan keresztbe a lánc (a motor miatt nem is kell). Vettem egy Shimano rapidfire 7 sebességes hátsó váltókart, és megőrülök hogy nem tudom beállítani, pedig hát nem egy rakétatudomány. Vagy felül jó, és nem zörög, de akkor nem hajlandó a legalsót kapcsolni, vagy alul jó, de akkor nem tudom a legfelsőt. Illetve azt hiszem akkor az van hogy már 6-ban felugrik a 7-es fogaskerékre. de azt nem tudom sehogy összehozni hogy mindenhol jó legyen.
Már kezdek azon gyanakodni hogy valami (más) gond van (a váltóval). Létezhet hogy a rugó van elfáradva? Olyan mintha nem húzna eléggé, már tök laza az egész huzal és még mindig nem akar leugrani a legkisebb fogaskerékre... volt vkinek hasonló tapasztalata? Mi lehet a megoldás? Próbáljak rugót szerezni és kicserélni? (ha egyáltalán én ki tudom) Vagy (mondjuk furcsa lenne, de) lehet hogy ezzel a váltókarral ezt így nem is lehet valamiért megoldani...?

[ Szerkesztve ]

Fegyverben réved fönn a téli ég, kemény a menny és vándor a vidék, halkul a hó, megáll az elmenő, lehellete a lobbant keszkenő...

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.