Hirdetés

2024. május 10., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-26 14:36:02

LOGOUT.hu

Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#101101) trialboj


trialboj
őstag

Sziasztok,
Egy ideje elég szarul vagyok, és ezalatt a topikot sem követtem nagyon, nem tudom mi a helyzet felétek.

Kevésbé fontos rész:
Tavaly év vége fele, egy hűvösebb napon valószínűleg megfázott a derekam és begyulladt, 2 napra rá már nem tudtam mozogni. Injekciókkal helyrehoztak és pár hét alatt elmúlt, szinte teljesen, már tudtam bringával menni a vizsgálatokra. Sok mindent kiderült, elég ramaty állapotban van a gerincem, eltitottak egy időre a bringázástól, ezért vettem egy görgőt, hogy ne veszítsem el a teljes állóképességemet. 3x használtam rettenetesen leizzadtam közben pedig alig 20 perces etapokat mentem, ujra begyulladt, és kezdődő sérv keletkezett. Sokkal nehezebben hoztak vissza a fájdalommentes állapotba.
Porckorong kopás, kezdeti sérv, és gerincferdülés kombinációja, miatt nem is nagyon tudok felgyógyulni, mert egyik okozza a másikat.
Ezt csak azért osztottam meg, ha esetleg valaki már túl van egy hasonló helyzeten, érdekelne hogy sikerült-e teljesen felgyógyulni mondjuk egy sérves állapotból, és ma mondjuk már terepen is tud tekerni, még ha óvatosan is?

Lényeges rész:
Egyik orvos azt mondta van rá némi esély, hogy újra bringázhassak, viszont csak olyan helyzetben hogy a derekam kb egyenes maradjon. A jelenlegi bringám nagyon nem ilyen pozícióra lett tervezve, de az érdekel hogy át lehet-e valahogy alakítani, pl emelhető pipával, és valami fura bmx hez hasonló kormánnyal? Nagyon tetszik és szeretem is ezt a gépet, rendkívül jó emlékek fűződnek hozzá tavalyról, nagyon nem szeretném eladni.

[kép]

Köszönöm.

"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //

(#101102) .mf válasza cozmo (#101093) üzenetére


.mf
veterán

Ez Csobánka-Solymár-Borosjenő közti hegyek egyike?

A propos: ki mit használ tájékozódni és új utakat találni?
Próbáltam itt rákeresni mobil + térkép szavakra, de érdemi találat nem volt. Eddig vagy kinéztem google mapsen vagy merretekerjeken valamit, vagy teljesen találomra mentem. Az autós térképek nem mutatják, hogy merre vannak bringautak, bringával járható turistaösvények, sima turistaösvények, meg az is hasznos lenne, ha az út meredekségét, pluszpontokért az ösvény nehézségi szintjét mutatnák. A merretekerjek az OSM-et használja, remélem létezik ilyen...

Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/

(#101103) zoli03 válasza .mf (#101102) üzenetére


zoli03
őstag

Én a merretekerjeket szoktam használni, nem hiszem, hogy van nála jobb. Kinézel egy útvonalat (GPS-szel szoktam menni), ha nagyon nem járható, akkor alternatív útvonalat nézek), aztán szépen feltérképezem a környékemet. Minden alkalommal távolabb, másfele, aztán egy idő után össze tudod kötni a bejárt utakat, meg tudod, hogy merre nem érdemes/nem lehet menni. Még szoktam nézni a Google Earht-ön a képeket, sokszor van az útról is fénykép, így nagyjából tudom, hogy mire számítsak. Vagy ma már egyre több videó van YouTube-on is, én pl egyre többet találok a Kőris-hegyről, ami egész közel van hozzánk, pár éve még alig volt videó, ezekből is sok ötletet lehet meríteni.

[ Szerkesztve ]

(#101104) belaazallat válasza trialboj (#101101) üzenetére


belaazallat
addikt

Jobbulást!

Én rosszul emeletem és kiugrott az egyik csigolya a helyéről, majd begyulladt. Két hét után jutottam oda, hogy be tudjam kötni a cipőmet. Csontkovács, hát erősítés. Most már outival tolom.

Kormányra, montira vannak ívelt kormányok azzal is lehet nyerni pár centit.pl vmi ilyesmivel,

"Ha valami el tud romlani, az el is romlik. Ha nem tud elromlani, akkor oda kell adni Bélának, és el fog... ;]" by peterkeT \__/ Online FPS nick: Celpont \__/ Minden út járható. ... Harckocsival! Hummer rulez!

(#101105) hegyimorc válasza .mf (#101102) üzenetére


hegyimorc
senior tag

Én főleg OMP-t és TUHU-t , de mapillary is jó nézelődésre.

Eladó 100km-t futott CUBE SL Cross Race fitness bringa 460eFt helyett 300eFt-ért (kb 175-195cm közötti magassághoz) : https://goo.gl/acsjPA

(#101106) Blue meth válasza Hasaggymeg (#101074) üzenetére


Blue meth
senior tag

Ez a KTM 56 centis, akkor az vajon elég lenne? Mert Gepidából a 200-as Alboinból újonnan van 56 centis (az a legnagyobb méret), viszont Merida Crossway-ből (05-v) találtam 61 centis vázasat is, az viszont egészen biztosan jó nem?

(#101107) jjeahh válasza trialboj (#101101) üzenetére


jjeahh
nagyúr

Durva, nemrég még rendesen nyomattad.. remélem a doki jóslata ellenére helyrejössz. Amúgy a gerinced nem tudni mitől csesződött el? Nemrég nekem is tönkrement a térdem mint neked, ilyen derékgyulladásos bajom is volt már, én két hétig nem tudtam megmozdulni :( és mostanában pont a gerincem is fáj, igaz nem vészes, de azért félek, hogy ha elhanyagolom komoly lesz a helyzet (vagy ki tudja már most az :U ). Szal eléggé együttérzek a dologban.

[ Szerkesztve ]

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#101108) Hasaggymeg válasza trialboj (#101101) üzenetére


Hasaggymeg
Topikgazda

Most nem tudok írni,telefonról elég macera,de holnap leírom tapasztalataimat.Előzetesen annyit,hogy nekem is fájt,műteni is akarták volna,itt vagyok, bringázok,ritkán fáj,úgy hogy fel a fejjel,remélem a te esetedben sem eszik azt olyan forrón! ;)

Blue meth...az már jó lesz. :K Amúgy ilyenkor a gyártó (kátém,merida stb.) honlapját szoktam felkeresni vázméretezési ajánlásokért.

[ Szerkesztve ]

"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg

(#101109) Blue meth válasza Hasaggymeg (#101108) üzenetére


Blue meth
senior tag

Köszi! Ránézek akkor azokra is. Közben találtam még egy Gepidát, amiből szintén van 56 centis, és ez is elég jó árban van, kérdés, hogy felszereltség alapján érdemes-e megvenni, vagy inkább dobjak hozzá még vmennyit és egy kategóriával komolyabbat vegyek?

Gepida

(#101110) darkrock


darkrock
aktív tag

Sziasztok!
Nézegettem mostanában a használt kerékpárokat itt helyben. Munkába járásra használnám, és a varosban, aszfalton. Ezeket találtam:
Capriolo Level 9.2 alig használt és 29-es kerekek, ha 70-ert megkapnám jó lenne.
Rockrider 520
Szerintetek?

(#101111) 6030D válasza trialboj (#101101) üzenetére


6030D
Ármester

Lelövöm a poént: valószínűleg fogsz még fájdalommentesen veretni terepen! ;)

Bővebben: május végén ismét kiújult a sérvem, de most durvábban, mint 2 éve. Nekem a lábamba sugárzik ki a fájdalom, nem a derekam fáj, de ez csak attól függ, hol nyom ideget. Májusban eléggé megnyomtam az edzéseket. Éreztem, hogy húzódik, de nem foglalkoztam vele. Május 27, Szilvásmaraton: előtte már úgy öltözködtem, hogy mindenki szörnyülködött hogyan hajolok. Előtte-utána ugye sokat ültem a kocsiban. Verseny vége, haza, következő héten elmentem még 2x tekerni, pénteken reggel meg nem keltem ki az ágyból. 1 hétig csak WC-re, aztán következő héten már tudtam 3-4 percig ülve enni. Doki, gyógytorna (vízi+teremben), gyógymasszőr. Persze nem hagyott nyugodni, ezért amint bírtam nagyjából mozogni, elkezdtem aszfalton tekerni (stucni az egekben, 2 bar a gumiban). Ment, sőt, úgy szálltam le a bringáról, hogy jobb, mint előtte. Mondták is, én is rájöttem, hogy nem a sporttól jött ki, hanem a sok ülőmunkától és ott a helytelen testtartástól (láb keresztben a térden, pl..). A gyógytornán nem is izmot nyújtottunk, hanem ideget mobilizáltunk, ami ugyan az a mozgás, mint a tekerés, csak oldalt fekve. Ezért tett jót neki a tekerés.
Aztán bejutottam a gerincklinikára Bp-re, hogy legyen kartonom, ha hamar kell legközelebb (ingyen 3 hónap volt a várakozás, mivel még nem voltam, 30 rongyért 1 hét lett volna...), ahol mondták az MR alapján, hogy kint van, de nem nyomja a gerincvelőt, így nem gond. Kérdeztem mit szól a biciklihez? - Idén már nem kellene, szerinte... - 3 hónapja tekerek terepen. - Jó, akkor mehet, de ha panasz van, stop. Futás ugyanez.
Lényeg: gyógytorna! Rendszeresen, gerincre. +nyújtás, mindenhová. Minden azért alakul ki, mert a mély (core)izomok nem tartják meg a gerincet, összecsúsznak a csigolyák és elkopnak. Utána se javul meg, de az izom széttartja, ezért nem nyom semmit. Mivel nem nyújtottam, a combhajlító izmok megrövidültek, ezért az még jobban húzta oldalra a gerincet. Vettem itthonra gimnasztikai labdát, itt van a szoba közepén, ha ránézek, és aznap még nem csináltam, nekiállok a gyógytornának 1-2 perc. Meg nyújtok+hengerezek minden sport után. Illetve ajánlották kúra szerűen (évente 3 hónap) az Euromultivitet (olcsó Milgamma), ami gyakorlatilag sok B vitamin. Azóta panaszmentes vagyok, tekerek terepen, aszfalton, futok, mindent csinálok.
Az elmúlt 4 hétben 20 órát görgőztem, azt is bírja (1ó-1ó50p-es etapok).
Jobbulást, rendbe fog jönni!

Bocsi, hogy ilyen hosszú lett, de szerintem így teljes, és hátha másnak is hasznára válik.

Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla

(#101112) trialboj válasza 6030D (#101111) üzenetére


trialboj
őstag

Nagyon reménykedtem benne hogy legalább 1 ilyen sztorit hallok majd, mert az első orvos aki tudatta a diagnózist, teljesen letiltott a terepezéstől. Köszönöm

Amúgy eddig kb mindent úgy csináltam ahogy te is írtad, ezt leszámítva "ideget mobilizáltunk" nem tudom mit jelent, én most jutottam el oda, hogy az alsó comb izmokat nyújtják gyógytornán, rettenetesen fáj de remélem hatni fog, mert ülni én sem tudok sokat.

Annyit árulj még el, hogy a derekad nem lett érzékeny a megfázásra, vagy erre különösen figyelsz? Én attól félek, hogy ha majd elkezdek mászni valahova és kiizzadok, akkor állandóan megfázik majd, ami nem egy kellemes érzés.

"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //

(#101113) 6030D válasza trialboj (#101112) üzenetére


6030D
Ármester

Nekem úgy fájt a lábam, hogy nem tudtam kinyújtani, csak ha feszült/fájt. Oldalt fekve, a felső lábat kicsit felhúzva kellett úgy az egyenes helyzet felé mozgatni, hogy ne érjem el az izomfeszülést. Így állítólag az ideg mozog, de az izom nem feszül, "nem kap sokkot", ezért nem rándul össze, nem húzza meg jobban a gerincet. Nekem kritérium volt, hogy nem csinálunk olyat, ami fáj. Ha igen, szólok, abbahagyom.
A derekammal soha nem volt gond, mindig csak a lábamba sugárzott ki. Hosszú (15-20+ perc) mászásoknál volt olyan nyáron, hogy éreztem, hogy merevedik a derekam, akkor elkezdtem forgolódni jobbra, balra, fel-le, úgy jobb volt. Nyáron soha nincs baja, pedig izzadok rendesen, ilyenkor meg inkább mindig túlöltözök, de az aláöltöző mindig be van tűrve a gatyába, hideget soha nem érzek a hátamon.

Dokikra nem kell hallgatni, nekem régen mondta, hogy lovagoljak (biztos jót tesz a sérvnek...), meg ússzak (a gyógytornász mondta, hogy sok embert így rontanak el, mert mindenki mellbe úszik, ami a legrosszabb neki. 70 % hát+30% gyors kell). A bicikli az ördögtől való, az outin görnyedsz, az a belső szerveknek se jó, a mtb meg összeüti a csigolyákat. ;] Függőleges háttal kell tekerni, jó aszfalton! Mondtam, hogy jó, ezentúl a padkánál is leszállok. :W A gyógytornászra hallgass.

Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla

(#101114) .mf válasza zoli03 (#101103) üzenetére


.mf
veterán

+hegyimorc, köszi!

Pontosítok. Szóval mondjuk otthon kinézted az irányt merretekerjeken, eltekertél nagyjából oda, de nincs térerő, kéne offline is valami, mert nem tudod melyik ösvény merre visz, mennyire járható bringával, milyen emelkedős; vagy a kinézett ösvény le van zárva / járhatatlan, és kéne valami működő útvonal helyette. Belvárosból sajnos messze van bármi erdei ösvény, tehát minimalizálni szeretném a "nem jött be, üres kézzel tértem haza" melléfogásokat.

Régen próbáltam már Tuhut Locus alatt, akkor még elég nyögvenyelős volt (gépen megyénként nagyítási léptékenként kellett képként rátölteni...), ez a rész legalább már sokat fejlődött, de a Locus app nem szimpi, hogy már azért is pénzt kérnek, hogy navigálás közben ne aludjon el a képernyő, és az ingyenes OSM-et sem hajlandó letölteni, csak online mutatja, offline-ra a saját fizetős térképét erőlteti...

Máshol láttam még ajánlást Oruxra is, hogy arra szintén rámegy a Tuhu, de az már nincs play-en, csak apk-ként tölthető le, és a telefon egyből ellenkezik, hogy unsigned és satöbbi.

És szintén láttam ajánlást OsmAnd-ra is... meg még egy tucat más appra...

---

Van esetleg valami bejáratott útvonalak gyűjtemény (leírással, értékeléssel - útminőség és nehézségi fok is)?

Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/

(#101115) szkink válasza Hasaggymeg (#101087) üzenetére


szkink
aktív tag

Jó estét,most tudok csak írni,mert meló volt,igen elég csábító ez az ár ki tudja lehet hogy lesz egy ilyenem is :DDD

(#101116) szkink válasza 6030D (#101086) üzenetére


szkink
aktív tag

Elvileg nem nehezebb mint a mostaniak úgyhogy akár még jó is lehet :)

(#101117) hegyimorc válasza .mf (#101114) üzenetére


hegyimorc
senior tag

"nincs térerő, kéne offline is valami"

Ebben nem tudok segíteni.

A bringacomputerem már vagy 10 éve valamilyen térképes Garmin, de terepen nem nagyon szoktam rajta keresgélni, mert általában itthon már jó előre megtervezem a túráimat és feltöltöm rá.

Terepen csak a "csiganyálat" kell követnem :D Több lehetőséget is figyelembe veszek, nem csak egy utat tervezek meg, hanem több variációt is. Nem azért mert félek az eltévedéstől :D, hanem egyrészt ilyen téli estéken van rá idő, másrészt azért is amit te mondtál. Ha már messzebbre eltekerek, akkor ne azzal csesszem el, hogy "nem jött be" fél napig toltam a dzsindzsában miközben száz méterrel mellette volt valami piszok jó :D

Néha persze elmegyek "csak úgy", de akkor épp az a cél

Eladó 100km-t futott CUBE SL Cross Race fitness bringa 460eFt helyett 300eFt-ért (kb 175-195cm közötti magassághoz) : https://goo.gl/acsjPA

(#101118) kocsisdavid5


kocsisdavid5
aktív tag

Sziasztok!

Trekking kerékpár keresésben vagyok éppen, és hát eddig a Gepida alboin 200 2018 a kiszemelt. 100-110 ezerig ti mit ajánlanátok?

(#101119) benfolds válasza 6030D (#101111) üzenetére


benfolds
őstag

részvétem, ismerős a probléma. nekem is évek óta gond van a derekammal, valamennyire kordában tudom tartani a dolgokat, ha odafigyelek. novemberben ez nem sikerült, elcsesztem a rossz üléspozícióval, azóta nem is akar rendbe jönni. tavalyelőtt tavasszal volt egy hét, amikor én sem tudtam megmozdulni. azt hittem, hogy a fogfájásnál nincs erősebb fájdalom, de ez minden korábban tapasztaltnál rosszabb volt. érdekes módon az a brutális fájdalom 1 hónap után majdnem teljesen elmúlt (persze teljesen sosem múlik el, pl. 5 percnél többet nem tudok úgy állni, hogy ne kezdjen el fájni), viszont ez a novemberi, kevésbé durva meg teljesen állandósult.
VISZONT, a lényeg: nagyon meglepne, ha a magas stucni jót tenne a derekadnak. eleve a két évvel ezelőtti eset nálam abból indult, ki, hogy hegyet másztam egy városi bicajjal. nyilván a súlypont így kb. a derekamra került. míg ha nagyobbat tudsz hajolni, eloszlik a gerinceden jobban. de ez csak a saját tapasztalat, lehet, hogy derékprobléma és derékprobléma között van különbség. nekem biciklizés közben, nyújtott gerincnél sosem fáj a derekam, de ha állok vagy ülök...

[ Szerkesztve ]

(#101120) RaiZka válasza Hasaggymeg (#101100) üzenetére


RaiZka
tag

örülök, hogy bejött neked is :) ha esetleg koszos lesz akkor pedig 30fok, öblítő nélkül nagyon kevés mosószerrel újra tiszta lesz :) 11.9et nagyon megért!

(#101121) 6030D válasza benfolds (#101119) üzenetére


6030D
Ármester

Ha lent van a stucni (negatívban, hézagolók alatt) akkor előrébb dőlök, alapból görbén is tartom magam. De a lényeg, hogy a gerinc kifelé (hátra) nyílik a lágyéknál, ezért kiboltusul. Erre jönnek még az ütések. Nekem a fekvés és a tudok ülni közötti állapotban volt az, hogy tudtam állni, de mindig feszíteni kellett a mélyizmot, egyenes háttal. Ha görbült, már nem volt jó.

.mf: HuMAP? Offline, tervezni lehet, GPS-szel mutatja hol vagy. Bemondani szerintem nem fogja, hogy merre menj, de tájékozódni teljesen jó.

kocsisdavid5: pörgesd át az előző pár oldalt, kollégának ugyan ez volt a kérdése, ugyan ezzel a bringával.

[ Szerkesztve ]

Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla

(#101122) Imy


Imy
veterán

Weben találtam két biciklit, ami szóba jöhet, trackingeket nézegetek amúgy is.

GEPIDA ALBOIN 200 CRS 2016 80.900Ft
ALPINA ECO C10 KERÉKPÁR 2018 82.990Ft

Mi közte a különbség, vagy melyik jobb? Így weben látatlanba meg lehet venni? Ahogy nézem nekem az 52-es vagy a 19-es vázméret lenne jó a 183cm magasságomhoz.

(#101123) Hasaggymeg válasza trialboj (#101101) üzenetére


Hasaggymeg
Topikgazda

A társaim tulajdonképp leírtak mindent ami lényeges,ez amint látod egy elég elterjedt probléma.Annyit fűznék hozzá,hogy nekem mikor fáj,és menni is alig tudok,a kerékpározás nemcsak hogy jól megy,hanem egyértelműen jót is tesz.Itt persze nem vad terepezésről,vagy a kormányt erőből húzó,30+%-os emelkedők megmászásáról beszélek,hanem a lazább tekerésről,ahol a 4kézlábon járáshoz hasonló súlyeloszlás érvényesül,mely tulajdonképp tehermentesíti a gerincet. Látod 3060D kolléga még rendszeresen fut is,ami összehasonlíthatatlanul jobban terheli a gerincet mint a kerékpározás,pedig ha a lábakba sugárzik a fájdalom az bizony egy komolyabb fokozatot jelent,mint a csak helyi fájdalom a derekadban.Lényeg,hogy légy türelmes,mert nem olyan fekete az ördög ahogy azt festik. :)

(#101110) darkrock...ha tényleg új a Capriolo akkor azt.

"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg

(#101124) Hasaggymeg válasza Blue meth (#101109) üzenetére


Hasaggymeg
Topikgazda

Ha nem akarsz/tudsz elmenni addig amit én abszolút minimumnak tartok,akkor is legalább ezt ,melynek nem diós a kormánya és endzsojnak hívják a telóját. :U

[ Szerkesztve ]

"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg

(#101125) zoo8800 válasza .mf (#101102) üzenetére


zoo8800
veterán

Locus

rip and tear, until it is done

(#101126) Hasaggymeg válasza kocsisdavid5 (#101118) üzenetére


Hasaggymeg
Topikgazda

Még fuss itt egy kört.

"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg

(#101127) BurgBurg válasza 6030D (#101111) üzenetére


BurgBurg
tag

Trialboy!
Hasonlóval küzdöttem én is, kisugárzás bal combban végig térdig.
Szintén ágyból nem birtam kimászni csak lecswúszni annyira fájt. Futni nem bírtam szintén ezért, mintha ágyékból szétszakadnék.
Most okés minden (2 ée volt a kisugárzás) semmi panaszom.
Torna, torna, torna, ami inkább nyújtás!!! 6 elemből áll a torna, heti 2x minidg megcsinálom, de van ugy hogy 3szor. 20 perc az egész.
Tünetmentes lettem.

(#101128) jjeahh válasza BurgBurg (#101127) üzenetére


jjeahh
nagyúr

Az ilyen torna hasznos egészséges embernek is, esetleg megelőzésre? Gyakran szóbakerülnek ezek a gyógytornák neten, de fogalmam sincs miből áll :B

[ Szerkesztve ]

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#101129) dudi6 válasza dudi6 (#101078) üzenetére


dudi6
senior tag

Tudtok olcsóbban 25-s országúti gumit, ami megbízható vagy rendeljem meg ezt a hardshellt?

(#101130) 6030D válasza jjeahh (#101128) üzenetére


6030D
Ármester

Gyakorlatilag már iskolában ezt kéne a gyerekekkel csináltatni a szekrényugrás helyett. Főleg a mai világban. Haverom pl csináltatja is velük órán.
Keress rá a core edzésre, sok féle van. Plank, híd, törzsemelés, hasprés (felülés nem!) stb...
Meg a nyújtás a párja.

Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla

(#101131) Imy válasza Imy (#101122) üzenetére


Imy
veterán

Erre valaki? Vélemény? '-' vagy '+'? :)

(#101132) varsam válasza Imy (#101131) üzenetére


varsam
őstag

Részemről a kettő közül az A-head stucni miatt az Alpina. A többi ugyanaz szinte. Talán a Suntour villa is kevésbé gyenge mint az Enjoy vagy mi.

[ Szerkesztve ]

(#101133) Runner_fxr válasza trialboj (#101112) üzenetére


Runner_fxr
Ármester

Szerintem 2 dolog fontos, először is kell a szakterületen tapasztalt, jó orvos. Másodszor a merev vázas terepezést elfelejteném.

(#101134) cozmo válasza .mf (#101102) üzenetére


cozmo
őstag

Egész pontosan Nagykevélyen készült a kép.

más: No frame, No sunshine, No happiness.

Eladó dolgaim: https://hardverapro.hu/tag/cozmo

(#101135) fpeter07


fpeter07
veterán

Tudtok olyan montis teljesítménytúráról/versenyről (a Top Maraton sorozatot leszámítva), aminek a hossza 100 km feletti?

(#101136) 6030D válasza fpeter07 (#101135) üzenetére


6030D
Ármester

Van az XCU sorozat, de azt ismered.
Ezt most találtam, elég durca. :C
Táv: 31 km/kör. Szint: 600 m/kör
...
8-kört teljesítőknek: oklevél, kupa, emblémázott fejkendő, póló, hűtőmágnes

:Y

[ Szerkesztve ]

Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla

(#101137) Blue meth válasza Hasaggymeg (#101124) üzenetére


Blue meth
senior tag

Köszi. Az a baj, hogy eredetileg is ilyen 80-at szántam bringára, bár akkor még annyira nem voltam tisztában azzal hogy pl milyen fajtát vegyek. Miután utánanézegettem a dolgokat rá kellett jönnöm, hogy 100 alatt nem nagyon kapok normálisat, de annál feljebb már nem mennék egyelőre.

(#101138) jjeahh válasza fpeter07 (#101135) üzenetére


jjeahh
nagyúr

Igaz, hogy nem felétek van, de szvsz ezért hosszabbat utazni is érdemes lenne, én remélem valamikor eljutok (idén?), tutira besza-behu élmény :)) . Oké, nem olyan hosszú, de amilyen terepen kell tekerni... :D

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#101139) cozmo válasza fpeter07 (#101135) üzenetére


cozmo
őstag

Idén is lesz gondolom, kösd fel a gatyád, ha egyéniben indulsz mint én anno. ;] https://velenceito.info/programok-esemenyek/mtb-24-oras-kerekparverseny-2014/

Eladó dolgaim: https://hardverapro.hu/tag/cozmo

(#101140) Reno7 válasza trialboj (#101101) üzenetére


Reno7
senior tag

Téli kerékpározás közben fáztál meg? Vagy ez attól független?

My SHAMAN is so overpowerd, I once cast a frostshock in Summerspring, now its called Winterspring.

(#101141) Hasaggymeg válasza cozmo (#101134) üzenetére


Hasaggymeg
Topikgazda

Garázsvásár? ;] Jóféle áru! :K

"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg

(#101142) trialboj válasza Reno7 (#101140) üzenetére


trialboj
őstag

Október 8.-án először mentem tekerni egy kínai kantáros nadrág hosszú ujjú szettben, és a végén megálltam beszélgetni kb fél órát mikor már hűvös volt. Máskor is csináltam már ilyet, de most először volt rajtam ilyen nadrág lehet semmi köze hozzá, de többet fel nem veszem, hátha sosem történik hasonló eset.

Most plankinget kezdtem el, állítólag az mindenre jó, hát és hasizmot is edz, gerincnek sem árt, ha jól csinálod. Egészséges emberek is tolhatják nyugodtan, főleg ha ülő munkát végeznek. A bringázás magában úgy látszik, nem elég komplex sport hogy egészséges maradj.

"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //

(#101143) darkrock válasza Hasaggymeg (#101123) üzenetére


darkrock
aktív tag

A Capriolo-nak 21-es váza van, a magasságom 182, akkor az úgy jó lenne?
Felszereltségben jó ez a bringa?

(#101144) 6030D válasza trialboj (#101142) üzenetére


6030D
Ármester

Azért a plankinget mutasd meg a gyógytornásznak, mert ha nem egyenes a hátad, hanem beesik, akkor nem a legjobb a gerincnek. Inkább az alap híd gyakorlat. Fekszel, láb felhúz, kéz test mellett, aztán felnyomod a felsőtested térd-csípő-mellkas egybevonalig. Azt nem lehet elrontani. Ha nagyon megy, akkor egyik lábad nyújthatod közben. Ha az is megy, két kéz függőlegesen.

Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla

(#101145) cobranco


cobranco
csendes tag

Remélem nem sértődik meg senki,ha így télvíz idején egy csipetnyi nyarat megpróbálok alattomosan becsempészni :D
Tavalyi Balkáni túránk soron következő epizódját fogadjátok nagy szeretettel:

A tartalomból:
Utazóink országot cserélnek,újra Montenegró hegyeit tapossák.Cél a tenger!Vajon elérik-e vagy sem?Egy biztos,víz lesz bőven!A sportprogram mellett,40 fokos hőség,hűsítő csobbanás és egy maratoni gasztroblokk is borzolja majd az idegeket.A szemfülesek arra is választ kaphatnak,miért ez a sorozat második része,mikor valójában már a hatodik…

Montenegro visszainteget 2.rész: "Balkán Balaton" 2017. FullHD 1080p

Útvonal:
Brejsa-Sedlo Steygras-Povcici-Ostros-Gornja Briska-Livari-Donji Murici-Beska gorica-Starceva gorica-Karanivivi-Seoca-Zaliv Lucica-Gmozur erődsziget-Virpazar-Crmnicko Polje-Sotonici-Rasatovac hágó-Petrovac-Perazica Do

Térkép:
[link]

Fotóalbum:
[link]

Jó szórakozást!

Túráim,videók itt: http://cobranco.hu/

(#101146) szkink válasza 6030D (#101136) üzenetére


szkink
aktív tag

Kedvet kaptam hozzá,sőt itt van a szomszédban,nem lehet rossz,persze ha idén is megrendezik és időm engedi talán megpróbálom,

(#101147) Tufa_


Tufa_
aktív tag

Sziasztok,

Van levasarolhato egyenlegem a Rutland cyclesnel (nem sok, £7..), arra gondoltam hogy valami olcsobb elso lampat vennek belole ami inkabb csak nyaron pl nappali vilagitasnak lenne.
Ezek kozul melyiket javasolnatok ami olcsobb? Olyat szeretnek ami gyors rogzitos (nem a gumis megoldas) es toltheto. A Moon Comet-X, Comet MK II es Geminiken gondolkoztam, ezek a vazra rogzitve elol elfernenek, igy akar telen masodik vilagitsnak, nyaron meg fovilagitasnak hasznalhato lenne..

Ismet egy kis UK off :) Az angol Osram felajanlotta hogy ingyen kuldenek egy masik FX70et, ezt meg megtarthatom..

(#101148) cozmo válasza Hasaggymeg (#101141) üzenetére


cozmo
őstag

Életem műve nem eladó :D Büszke is vagyok rá hogy első váltó kivételével full xt. (Majd az is az lesz) Valami jó karbon váz kéne, és egy fox teló. És akkor kezdődik elölről, hogy minden legyen xtr és.... De tudod te ezt :DDD

Eladó dolgaim: https://hardverapro.hu/tag/cozmo

(#101149) Reno7 válasza trialboj (#101142) üzenetére


Reno7
senior tag

Értem, jobbulást :R

My SHAMAN is so overpowerd, I once cast a frostshock in Summerspring, now its called Winterspring.

(#101150) Hasaggymeg válasza darkrock (#101143) üzenetére


Hasaggymeg
Topikgazda

Kicsit nagy,ki kellene próbálni.19-20" körül kellene.

cozmo...bennem is volt ilyen törekvés az egységességre,de aztán befürödtem egy repedt xt sorral,majd gyengus xt agyakkal,és hallottam az slx fékek (legalábbis régebbi) vehetetlenségéről is,így már nem ragaszkodom annyira ehhez a mindenixté dologhoz.Az xtr pedig sokak szerint egyszerű sznobság,tulajdonképp a rohadtsokpénzemvan réteg kiszolgálását célozza.Ott fent már akkora az árkülönbség,hogy kopás miatti cseréknél vagy indokolatlanul mélyen zsebedbe nyúlsz,vagy jönnek a kompromisszumok.Szerintem...

"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.