Hirdetés

2024. június 4., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-26 14:36:02

LOGOUT.hu

Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#101111) 6030D válasza trialboj (#101101) üzenetére


6030D
Ármester

Lelövöm a poént: valószínűleg fogsz még fájdalommentesen veretni terepen! ;)

Bővebben: május végén ismét kiújult a sérvem, de most durvábban, mint 2 éve. Nekem a lábamba sugárzik ki a fájdalom, nem a derekam fáj, de ez csak attól függ, hol nyom ideget. Májusban eléggé megnyomtam az edzéseket. Éreztem, hogy húzódik, de nem foglalkoztam vele. Május 27, Szilvásmaraton: előtte már úgy öltözködtem, hogy mindenki szörnyülködött hogyan hajolok. Előtte-utána ugye sokat ültem a kocsiban. Verseny vége, haza, következő héten elmentem még 2x tekerni, pénteken reggel meg nem keltem ki az ágyból. 1 hétig csak WC-re, aztán következő héten már tudtam 3-4 percig ülve enni. Doki, gyógytorna (vízi+teremben), gyógymasszőr. Persze nem hagyott nyugodni, ezért amint bírtam nagyjából mozogni, elkezdtem aszfalton tekerni (stucni az egekben, 2 bar a gumiban). Ment, sőt, úgy szálltam le a bringáról, hogy jobb, mint előtte. Mondták is, én is rájöttem, hogy nem a sporttól jött ki, hanem a sok ülőmunkától és ott a helytelen testtartástól (láb keresztben a térden, pl..). A gyógytornán nem is izmot nyújtottunk, hanem ideget mobilizáltunk, ami ugyan az a mozgás, mint a tekerés, csak oldalt fekve. Ezért tett jót neki a tekerés.
Aztán bejutottam a gerincklinikára Bp-re, hogy legyen kartonom, ha hamar kell legközelebb (ingyen 3 hónap volt a várakozás, mivel még nem voltam, 30 rongyért 1 hét lett volna...), ahol mondták az MR alapján, hogy kint van, de nem nyomja a gerincvelőt, így nem gond. Kérdeztem mit szól a biciklihez? - Idén már nem kellene, szerinte... - 3 hónapja tekerek terepen. - Jó, akkor mehet, de ha panasz van, stop. Futás ugyanez.
Lényeg: gyógytorna! Rendszeresen, gerincre. +nyújtás, mindenhová. Minden azért alakul ki, mert a mély (core)izomok nem tartják meg a gerincet, összecsúsznak a csigolyák és elkopnak. Utána se javul meg, de az izom széttartja, ezért nem nyom semmit. Mivel nem nyújtottam, a combhajlító izmok megrövidültek, ezért az még jobban húzta oldalra a gerincet. Vettem itthonra gimnasztikai labdát, itt van a szoba közepén, ha ránézek, és aznap még nem csináltam, nekiállok a gyógytornának 1-2 perc. Meg nyújtok+hengerezek minden sport után. Illetve ajánlották kúra szerűen (évente 3 hónap) az Euromultivitet (olcsó Milgamma), ami gyakorlatilag sok B vitamin. Azóta panaszmentes vagyok, tekerek terepen, aszfalton, futok, mindent csinálok.
Az elmúlt 4 hétben 20 órát görgőztem, azt is bírja (1ó-1ó50p-es etapok).
Jobbulást, rendbe fog jönni!

Bocsi, hogy ilyen hosszú lett, de szerintem így teljes, és hátha másnak is hasznára válik.

Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.