Hirdetés

2024. május 14., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-26 14:36:02

LOGOUT.hu

Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#250976) Tin válasza itouchfan (#250938) üzenetére


Tin
veterán

Világos, nem is vitáztam ezen. Van jó pár féle mérési módszer, de nyilván a rendes, géppel történő mérés az egyetlen, ami pontos értéket ad. A gond nem ez.

Sosem tagadtam, hogy totál kezdő vagyok, és sok mindenben tanácsot kértem. Láncolajozás? "töröld le ronggyal és műszerolaj", "alapos tisztítás és csakis XY láncolaj", "levenni, megfőzni, csak a wax az igazi". Aztán döntsem el, melyik a jó, és ha nem úgy döntök, ahogy X mondta, akkor mert ő megmondta. Aztán ugyanez a nyeregnél, a váltóállításnál. Ajánlották a pörgetést, oké, kipróbálom, de az egyik szerint jó, a másik szerint most még felesleges, a harmadik meg lehülyéz, mert miért nem csak tekerek. Rendben. Javasolták a zóna 2-es edzést, tartsam 130 alatt. Jó, de képtelenség. Nem állt össze a matek, mert lehetetlen, hogy másfél órát tekerjek 4-5-ös zónában, és az is, hogy elsétálok a melóba, és a 120-as pulzusom már zóna 2. Valami nem oké. Inkább nem kérdeztem, keresek a neten, ott vannak a cikkek, megosztom, amire jutottam, fele szerint hülye vagyok, és csak tekerjek, és kapom és kapom és kapom a sok sok jó tanácsot, meg a csesztetést. Miért? Értem én, hogy egyszerűbb beböffenteni egy kritikát, mert elintézni annyival, hogy "kezdő", de azért ott vagyok én is, akinek sok-sok információ közül kell kiszűrni az ellentmondóakat, választani valamit, és lehetőleg nem bántani meg olyanokat, akik totál az ellenkezőjét mondják a másiknak. Meg persze a végén meghallgatni az "én jobban tudom te kezdő" fejmosást.

Visszatérve a zónára: a Karvonen számítás szerint 180/80-ra 140-150 között van a 2-es zóna. Ez az, ahol úgy tudok menni akármeddig, hogy közben azért érzem a terhelést, de tudok beszélgetni, nem fulladok ki, csak a lábaim nem bírják, de az más tészta. Tehát az érzés megfelel annak, amit mondanak róla, tudom is tartani, nem is érzem gyilkosnak. Lehet, hogy lemérve 137 és 148 között van a 2-es zónám, vagy éppen 141-153 között, de a 126 alatti bpm zóna számomra egy sétának felel meg. Nem beszélve arról, hogy már most kezd jobb (alacsonyabb) lenni a pulzusom a sok mozgástól, tehát a zónám is vándorol lefelé még egy ideig, valószínűleg látványosan.

Én nem tudok megfelelni mindenkinek. Érdeklődtem a nyereg, a láncolajozás, a váltóállítás, illetve az ülésmagasság-állítás témában, meg most a térdfájdalom miatt. Mindegyikre kaptam egy rakat tanácsot, a nyereg és váltó beállítva, a láncolajozás workflow kitalálva és alkalmazva, most a térdfájdalomnál a nyújtás fontossága és a fokozatos terhelés megértve. Ennyit tudok tenni. Ezt a 2-es zónás edzést vagy a pörtgetést eleve úgy ajánlották, azt sem tudtam mi az, de megpróbáltam megérteni és megfogadni.

De újra mondom: nem tudok és nem is akarok mindenkinek megfelelni. Rengeteg hasznos tanácsot kaptam, és próbálok mindenkinek válaszolni, és utánanézni annak, amit mond. Az se feltétlenül gáz, ha egyeseknek rossz napja van, beleolvas, "már megint ez a f.sz", és belém rúg egyet. Nem gáz, rossz napja van, meg aztán a virtuális rúgás úgysem fáj. De amikor már ott tartunk, hogy szemetesnek használnak egyesek, akkor azért hadd húzzak már egy piros vonalat.

Köszönöm, amit leírtál, de leginkább a segítő szándékot. Írtam már, egy célom van, menni és fejlődni anélkül, hogy kinyírnám magam közben. Ezért figyelem a jeleket, és próbálom "jól" csinálni.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.