Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
andrisbandi
őstag
Hátha valakinek hasznos infó lesz.
MTB. Új, 1x12.HOLMENKOL PERFORMANCE LUBE láncolaj
- Nagyon bevált.
De az a fránya takarítás elkerülhetetlen és koszos.
Pedig letöröltem a fölösleget felrakás után mindenhonnan.Szóval alapos takarítás után kipróbáltam a
Soudal Dry wax-ot.
- Jó.
Első használatkor Fulton kolléga rémálmában találtam magam
Megszórta a láncvillát és a felnit galacsinokkal a lánc rendesen... de ahogy beértem az erdős homokos részre pár perc alatt letisztult.Nálam is 70 km terepet bír kb; hangoskodik a lánc.
Közben okés.
Az olajhoz képest más hangja van (azzal nagyon halk), rosszabb és hangosabb, de még nem zavaró, elmegy.Ami durva, h 4 kenésre elfogyott az üveg fele... tehát nálam ha sikerül 10 adagra beosztani; kb 700 km/flaska.
Hihetetlen mennyiség "kell" belőle, gyakorlatilag be kell áztatni a láncot.
- Míg olajnál egy csepp minden csapra, alig akart elfogyni.Smoove-ra térek majd át, ha ez elfogyott.
Elvileg az akár dupla km-t is elbírhat.Vagy változtatok az adagoláson, ha az is ennyire fogyna.
Most minden tekerés után (50-70 km erdő); gyors, pár perces portalanítás ronggyal és kefével, majd egyszer a legkisebben becsöpögtetem. Azzal minden f.keréken tekerek párat, majd a kicsin mégegyszer csöpizés, néhány tekerés, és reggelig szárad.
- Arra gondoltam vagy kihagyom a második kört, vagy azt már csak csöppenként a csapokra módszerrel adagolom.Mivel a telókra nagyon vigyázok, a takarítást nem tudom megúszni, minden tekerés után szoktam. De az csak pár perc. Waxxal a hajtás is szinte csak portalanítás. Nagyon kényelmes... nem szívesen térnék vissza olajra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest