Hirdetés

2024. május 29., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-26 14:36:02

LOGOUT.hu

Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#83262) Runner_fxr válasza Strezi (#83252) üzenetére


Runner_fxr
Ármester

A Bosch akkuja 2,5kg. Persze nem azt mondom, hogy ez könnyű, viszont akkor tényleg el lehet menni töltés nélkül durva távokat és szinteket. Számításaim szerint a 2db 500-as akku minimum 3000m szint, de inkább kicsit több, és minimum 120km táv, de inkább kicsit több, mindezt kemény terepen, és egy közepes kondival.
És mivel a pedelec lecsökkenti a terhelést átlagosan 40-50%-al, így kevesebb vizet is kell magaddal vinned, amivel meg súlyt takarítasz meg. Meg lehet szokni, bár idáig kevésszer volt szükségem a 2 akkura, azért ha nem folyamatosan tekersz, egy 500-as akku is egy bő fél napos mulatság, de akár egy egész napra is ki lehet tolni.

Nekem kimaradt pár hónap, most a hideg miatt, nem rég mentem egy 70-80km-t egy szuszra, pedelec ide vagy oda, hulla fáradt voltam mire hazaértem, mondjuk a kajálást az nagyon elcsesztem, mert keveset ettem és nem vittem magammal, csak folyadékot, meg elég nagy szél is volt, de akkor is durva, hogy mennyire legyengültem a télen.
Normál hajtással egy 35-40 km terepezés kikészítene per pillanat.
Igyekszem legalább heti kétszer eljutni a hegyre, így talán eljutok arra a szintre, hogy ismét visszaüljek normál hajtású montira. Bár akkor is sajnálni fogom, mert két komoly monti nem fér bele a költségvetésbe.
Nekem nagyon a szívemhez nőtt a pedelec, és cseppet sem érzem azt, hogy hátrányomra lett volna, mert ha nincs, lehet ennyit sem bringázom a haverokkal, akik azért többnyire jobb erőben vannak mint én.
És edzés volt ez is, mert eléggé elfáradtam így is.
Viszont van egy olyan oldala, hogy bár én tudom, hogy a pedelec monti is sportszer és sokan akik szidják még pedelec-el sem tudnának értelmes szinteket menni, nem hogy egy rendes hajtással, de azért csak b@szogat a dolog, hogy megmutassam megy ez még úgy mint régen, ha igazán akarom. :)
Amit 8-10 éve tudtam, az most is bennem van, csak elő kell hozni. :)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.