Új hozzászólás Aktív témák
-
tthom
senior tag
Lazán kapcsolódik
[ Szerkesztve ]
-
Majdnem be is cumiztam, amikor nem gyári kiegészítőket néztem, mert nem kompatibilis a két szett egymással. A dish rögzítése tök más, a kábele is különböző. Viszont a routeren vannak Ethernet portok, ami ha jól tudom a V2-n nem volt, csak kiegészítő cuccal.
Sent from my keyBoard
-
-
Lenry
félisten
ilyen spéci kábel, egyedi dugóval, kicsit a mikroUSB-hez hasonlít, de annál nagyobb.
ezen jön az adat meg az áram isGvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
Böngészés közben beleakadtam, még mielőtt megvettem, 70-100W-ot írtak, gondolom szutykabb időben több, amikor gyengébb a jel. A tápja 190W-os, működés közben nem túl meleg - hűvösebb, mint a 120W-os rollertöltőm, ennyit tudok róla mondani, bár ez nem jelent semmit. Nem mértem, igazából nem nagyon érdekel, mert úgyis annyi a fogyasztása, amennyi. Spórolásként be lehet állítani neki alvó időszakot (pl. éjszakára), amikor lecsatlakozik a műholdakról.
Sent from my keyBoard
-
válasz Hieronymus #12 üzenetére
Az elmúlt napok esőzéseit vígan "túléltük", így az idézett állítást csak alátámasztani tudom. Biztos lassabb volt a max. sebesség, de nem mértem, nem is érdekel, tudtam használni a netet normálisan és ez a lényeg. Olyan szélsőséges időjárás ritkán van, ami valószínűleg már zavarni fogja, annyi meg belefér azért cserébe, hogy van egy értelmezhető szolgáltatás.
Ahol fosch a 4G (ami meglepően teljesen megállt többször is a nagy esőkben, ez nem volt jellemző eddig) és nincs 5G, kábel, mikró, bármi egyéb, ez megváltás. Végül is, erre lett kitalálva.Sent from my keyBoard
-
-
válasz lornname11 #9 üzenetére
Ez most még fel sincs téve a háztetőre, így tapasztalat nem nagyon van még, tudtommal időjárás különösebben nem zavarja, de majd meglátjuk. Mostanra már szépen beszkennelte az eget, eddig 24 óra alatt stabil volt. Az elindulás kicsit döcögött, de most már jó, lehúzott két frissítést is, de csak az egyiknél indult újra a router.
Szállítási díj nincsen, nekem kb. másfél héttel megrendelés (és kifizetés) után postázták, egy hét alatt ideért a németektől. Havidíj az tipikus ámerikai módi, előre fizeted, aktiváláskor vonják az első díjat a regisztrált kártyádról - ami alapesetben az, amiről a megrendelést indítottad - és onnantól az a havi fordulónapod. A levonásról kapsz e-mailt.
Automatikusan aktiválják a szállítás dátumától számítva 30 nap múlva, illetve ha ezen 30 napon belül történik az első bekapcsolás/csatlakozás, akkor előbb.
Appon belül látsz mindent, beállítani pofonegyszerű, ha letöltöd a Starlink appot, még vásárlás előtt meg tudod vele nézni, hogy ahova tenni akarod, milyen a rálátás az égre, vagy hol lehet valami, ami blokkol.[ Szerkesztve ]
Sent from my keyBoard
-
lornname11
csendes tag
Engem érdekelne kicsit bővebben. A StarLink oldalán néztem, hogy az alap egység 137 ezer és havonta 17 ezer a szolgáltatás. Mennyit kóstál például a szállítás, a havidíjat appon belül kell fizetni, az időjárás mennyire befolyásolja (mondjuk egy borúsabb idő)? Érdekelne a tapasztalatod az eszközről, mennyire felhasználó barát, stb.
[ Szerkesztve ]
-
Nem tudom, hogy poe-hez milyen kábel kell ilyen 100W nagyságrendi fogyasztásnál, de ezt át kell tudnia vinni. Amúgy szigetelt dugó van rajta, a csati meg picit egyedi, így szerintem sima utp kábel bár belemegy, csak nem húzod ki, mert nem nagyon férsz hozzá, hogy kiakaszd. Ezen ilyen gumis csatlakozó van, amit ki kell tépni gyakorlatilag, úgy szépen elenged, ez a rendeltetésszerű metódus. Ki van ez találva.
Sent from my keyBoard
-
A 45m UTP mit tud ennyiért? Ez is valami olyan, mint HiFi körökben az aranyozott dugós Toslink kábel?
'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!
-
Nem olcsó és a kiegészítő árak sem azok. 170 a dish, router, 15m kábel és akkor ezt le tudod rakni valami lapos helyre, ha van olyan, ahonnan látja jól az eget.
Ha nem, akkor egy falikar +40 ezer, egy pole adapter +26 ezer, de a gyárit nem venném meg, mert tervezési hibás (máshonnan rendeltem, jól látható összeg az is). 45m utp kábel 60 ezer (!), ha nem elég a 15 méteres.
20 ezer egy router fali tartó, egy sima fehér műanyagdarab... És a táphoz is vehetsz külön ugyanennyiért egyet, röhej. Hát, tudok nélküle élni. Bár a 190W-os tápot azért szellős helyre kell rakni (poe-n megy a delej az antennába, ami havat olvasztani is tud).Sent from my keyBoard
-
félisten
-
Igen, azért egy 200K-s indulóval számolni kell, de a mai forint mellett amúgy nem annyira tragikus. Home office nélkül még ellennék, így is csak heti 3 nap, bejárnék akár végig, ha kellene. De a fizetésem negyede odaveszne, ha nem tudnék készenlétet vállalni, ahhoz meg azért emberi netkapcsolat kell (amúgy a ho-hoz is, de napközben még el lehet lavírozni a 4G-n, délután/este döglik meg teljesen). A régi 35 ezres havi áron azért nem vigyorognék nagyon, de így teljesen emészhető.
[ Szerkesztve ]
Sent from my keyBoard
-
Pikari
addikt
Kb két éve lefelezték az árakat a másodikvilágbeli országokban, mert nem fizetett rá elő senki. Így már jönnek az ügyfelek.
A Dunning−Kruger-hatás az a pszichológiai jelenség, amikor korlátozott tudású, kompetenciájú vagy képességű emberek rendkívül hozzáértőnek tartják magukat valamiben, amiben nyilvánvalóan nem azok.
-
félisten
Úgy emlékeztem, komolyabb beruházás kell a Starlinkhez, de a honlap tanúsága szerint jóval racionálisabb a beugró. Nem rossz.
Ha meló is függ a netkapcsolattól, akkor ez egyértelműen nobrainer 17k HUF-ért."Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo ThinkCentre M900 Tiny ÁFÁ-s 24 Hónap garancia
- ÉRKEZETT Legújabb Bontatlan Új M4 Chipes IPAD PRO 2024 11 13 1év gar Azonnal Deák Térnél Átvehető.
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 gen 11 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térnél.
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- Gyönyörű! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 16/512 FHD HUN
- Apple iphone 14 pro max kártyafüggetlen
- Steelseries Apex 7 TKL (Red Switch) Mechanikus gamer billentyűzet
- HP ProDesk 600 G3 mini PC i5-7500T /8GB/128GBSSD/Windows 10 ÁFÁ-s 24 Hónap garancia
- HP ProDesk 600 G3 SFF- i5 6600/8GB/256GB SSD ÁFÁ-s 24 Hónap Garancia
- Sony Playstation Wireless Stereo Headset 2.0 dobozos minden tartozékával eladó!