Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-26 14:36:02

LOGOUT.hu

Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#174951) woodworm válasza XenHai (#174948) üzenetére


woodworm
veterán

Most akkor hajtóművet cseréltél kéttányérosra vagy a hajtóművön cseréltél két tányért?

(#174952) XenHai


XenHai
senior tag

Hajtóművön két tányért cseréltek.

(#174953) bszg@ válasza XenHai (#174944) üzenetére


bszg@
tag

Rákerestem, úgy látom, hogy a legnagyobb fogszám különbség 22 lehet, illetve a középső és a nagy lánckerék között 12 lehet. Az első nem teljesül Nálad. Ilyen módon igaza van a szerelőnek.

(#174954) mobal


mobal
MODERÁTOR

Viszem haza :)

"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."

(#174955) XenHai válasza bszg@ (#174953) üzenetére


XenHai
senior tag

Az alsó fogaskerék ötlete az enyém volt , ő a váltót cserélné.
Akkor elég 22 cserélni 24-re ?

[ Szerkesztve ]

(#174956) arcitec válasza bringasisti (#174925) üzenetére


arcitec
addikt

Azért hiteltelen szamárságokat nem kéne terjeszteni. Azért hullottak az olaszok tavasszal mint a legyek, mert náluk és csak náluk nem volt ott a vírus már 3 éve, hanem most ért oda.
Komolyan ez megint csak az a szint ami ... nem akarom leírni .. sajna ez van ország szerte, azt majd a lélegeztető gép észre fog téríteni , de akkor meg már késő lesz ... persze ha 20 éves vagy akkor megúszhatod nyom nélkül, de nem csak a 20 éveseké a világ és a tisztelet az meg kijár mindenkinek, remélem átment .. és nem szeretném ha vérig sértenélek , mert volt már másnál rá példa.. ;)

[ Szerkesztve ]

(#174957) HEAHEA válasza Hasaggymeg (#174920) üzenetére


HEAHEA
tag

Kíváncsi leszek, hogy ami nekem van [Rose-os] csengő, meg amit linkeltem(#174442) INTELligent fórumtársnak [Ali-s] klón mennyire válik be neki.

Amúgy amit vettem Topeak Midloader váztáska [link] , sem olyan katonai biztos cipzár terén. Ki is szakadt a cipzáros madzagos-gumis húzókája nem sokkal az első használat után. Azért egy ilyen árú terméknél jobban is megtervezhették volna.

(#174958) bszg@ válasza XenHai (#174955) üzenetére


bszg@
tag

Keress rá a Shimano oldalán, ha biztosra akarsz menni, én így hirtelen nem találtam. Webshopok (pl ebike) termékleírásait találtam, onnan az információ. Ha igaz a 22 különbség, akkor 26-osra kell cserélned a kicsit.

(#174959) bringasisti válasza arcitec (#174956) üzenetére


bringasisti
őstag

Az hogy 3 éve jelen van ezt több helyen kimutatták. Az hogy most mutalódott az egy dolog. Az olaszok egyrészt egy csőcselék nép és azért volt annyi áldozat, másrészt az orvosok nem jutottak el arra a szintre hogy járvány esetén invaziv lélegeztető eljárást kell alkalmazni mert különben 1500 orvos és ápoló feldobja a bakancsot! Én 70 vagyok és vigyázok magamra, de azt látom hogy pont az általad említett fiatalok döntik be a gazdaságot felelőtlen viselkedéssel

BENEFON DELTA--------N8

(#174960) PELLE válasza HEAHEA (#174957) üzenetére


PELLE
tag

Csengő hangok alapján is lehet választani. :)

(#174961) bszg@ válasza HEAHEA (#174957) üzenetére


bszg@
tag

Garancia?
Jó nevű termékek között is van hibás.
(Pl Samsonite laptop táskám elszakadt, javították, azóta, három éve napi használatban hibátlan.)

(#174962) arcitec válasza bringasisti (#174959) üzenetére


arcitec
addikt

No comment ... Ugyan már honnan ez sok nagy tudás ... amit csak TE tudsz ... Mert sehol máshol .. Te mit végeztél? Már bocsi ... De hagyjuk mert nem értek egyet ... Minden jót neked és vigyáz a közeledben lévőkre is ... :DDD
U.I: Az hogy esetleg jelen volt egy hasonló ártalmatlan vírus az a mostani helyzetre mit számít? Az Olaszokat meg NE bántsuk így jártak megszenvedték ott példa a veszélyre.Kevered a hamut a mamuval .. Ne csináld... :Y

[ Szerkesztve ]

(#174963) trialboj válasza Khelben (#174922) üzenetére


trialboj
őstag

+ mindenki aki hozzászólt a mennyi az annyi emelkedő/leejtő témához.

Én Khelben kollégával értek egyet, ahogy nála is mutatja az óra, muszáj hogy egyezzen a két adat, különben nem tudtál volna visszajutni pontosan ugyan oda, lényegtelen a táv.

Khelben: Ezt a pontatlanságot leszámítva a többi hibát amit említettem egy másik wahoo készülék sem tudná megoldani szerintem, pl mi francért nem rajzolja az útvonalat ha tervezett térképet használok és letérek róla, 3-4kmph alatt miért áll meg, és miért nem indul egyből ahogy elindulok, stb stb. szóval biztos hogy nem veszek és nem is ajánlom senkinek a márkát.
Ha neked hibátlanul megy, és elégedett vagy vele, én nem mondom hogy el kell adni :P A ledes live segment nagy találmány, azzal idén még megpróbálok pár top10-es időt, neadjisten kom-ot :B behúzni.

(#174932) jjeahh
Valószínűleg ott hibáztam hogy miután youtube-on láttam mennyire fapados a 820 érintője, illetve hogy keveset bírja az aksija, meg sem néztem az oldalon miket tud még, csak a YT videókból informálódtam. Most ránézve az Edge® 830-ra, látom hogy ebben már külön montisoknak szánt finomságok is vannak. [link] Mondjuk azt nem tudom honnan a fenéből tudná megmondani hányszor ugrottam, illetve milyen puhán ereszkedtem valahol, de már maga a tény hogy montisoknak is van tervezve sokkal biztatóbb.

Részemről lezártnak tekintem a témát, nem tudom hogy valaki okosabb lett-e tőle, meg hogy lett-e végleges megállapodás. :F

"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //

(#174964) maximilian4 válasza arcitec (#174956) üzenetére


maximilian4
addikt

És büszke vagy rá, hogy mást már vérig sértettél? Arra hogy pl miattad nem ír a fórumon a legnagyobb tudású tag, aki évtizedek óta kerékpárokkal foglalkozik? Amúgy te bringázol is, vagy csak kötözködni tudsz? Neked honnan ez a nagy tudás, hogy mindig az a tuti amit te írsz? Nem rosszból mondom, és nem akarlak megsérteni, de eltakarodhatnál már innen. Köszi! :)

[ Szerkesztve ]

Maxi

(#174965) bringasisti válasza maximilian4 (#174964) üzenetére


bringasisti
őstag

:R

BENEFON DELTA--------N8

(#174966) arcitec válasza maximilian4 (#174964) üzenetére


arcitec
addikt

Ha ilyenek vannak itt mint TE meg is megfogadom ... Soha nem voltam és nem leszek az üvöltő farkas csorda tagja.Amit meg a vérig sértésről, ÉN itt írtam le mindent 2 elrontott szócska(ezt elismerem) amire mi volt a válasz :U Szerelni meg még nagyon sokan tudnak és még kulturáltak is ..Te kultúr MAX. mint a stílusod és tartalma..... De persze TE ,TI vagytok itt a mag. Maradj én meg megyek ..Ez a stílus nem az én világom ..Meg az outis száguldozók sem a gyalogosok közt .. És csodálkoznak ha bebuknak ... ;]

[ Szerkesztve ]

(#174967) csurgoi


csurgoi
aktív tag

Nem szorosan bringa téma MapMy Ride app.
Használja valaki?
Miért csinálja azt, hogy ha megállok 10-15 mp akkor a az app teljesen leáll és csak az addigi teljesítményt mutatja?
De olyanom is volt, hogy néha szakaszokat mutatott és voltak kieső részek.
Egy vízhatlan tokban van benne, de az érintőképernyője így is müködik.
Lehet hogy nem kap gps jelet?
Vagy a beállításokban kell valamit eszközölni?

https://500px.com/stevetailor https://www.flickr.com/photos/128564341@N08/

(#174968) bringasisti válasza csurgoi (#174967) üzenetére


bringasisti
őstag

Nem ismerem, de van olyan ami csak a menetidővel számol. Mikor sörözöl akkor nem rontja az átlagod. Az hogy nincs jel az városban előfordul, de nekem az S5 Samu gyakran csinálta nyílt terepen is. Polar Beat próbáld ki hogy ott is ez a szitu ?

BENEFON DELTA--------N8

(#174969) HEAHEA válasza PELLE (#174960) üzenetére


HEAHEA
tag

Azért, ha valamelyik alkatrésze a bringámnak ilyen hangon "csengetne", nem szívesen csengetnék ki pl. 60 dollárt a szerviznek. Maradok a hagyományosnál. :K
(#174961) bszg@: A garanciát ebben az esetben kihagytam. Egyrészt, mert user error is van benne, hiszen amikor gyorsan meghúztam a cipzár véget, akkor keresztbe feszült és így az egyik madzagja kiszakadt a gumis végből. A [kocsi] része nem sérült, össze lehet húzni. Közben megmókoltam, működik. Ha egy strapabíróbb megoldással csinálták volna, akkor nem lett volna baj. Nem csak én jártam így, a Rose oldalán a vásárlói vélemények között másokkal is megtörtént ez az eset.

(#174970) zsocy válasza arcitec (#174966) üzenetére


zsocy
őstag

Urak, covid témában kiválló topikok vannak, még választhattok is hogy a tudományos vagy a gyíkemberes kell-e nektek, nem ide való.
A kulturális különbségeket is jobb lenne privátban rendezni, ez az egyik legjobb hangulatú topik a PH-n egy szupertürelmes topikgazdával, ne szájkaratézzátok már szét.

A "kemény mag" nevében köszönöm! :R

(#174971) mobal


mobal
MODERÁTOR

Zuglói Fülüp kerákpár szervízről csak jó a vélemény ugye? :)

"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."

(#174972) arcitec válasza zsocy (#174970) üzenetére


arcitec
addikt

Rendben, de a covid-ot talán én kezdtem? És nem használtam obszcén szavakat mint egyesek és még csak privátban sem ;) .
Igen a topic gazda az nem a kemény mag, teljesen normális.. :D

[ Szerkesztve ]

(#174973) bardi


bardi
aktív tag

Szeretném bemutatni családom új tagját, munkábajárósnak lett véve, kőkemény 16000-ért.
[Scott Sawtooth]
A támvillán lévő feliratnak nem fogok eleget tenni sajnos, de ha már oda van írva, tutira elviszem majd terepre :D
Cockpiten kicsit kéne dolgozni, a fékkarok biztosan nem gyáriak, meg a nyergen is látszik, hogy kint volt tárolva, de borzasztóan tetszik. Exage agyak, fékek, váltók, váltókarok, araya felni, extra széles. Ráadásul a jobb oldali pozicionált, eléggé meglepett, azt hittem szenvedni kell majd vele.

[ Szerkesztve ]

'92 Honda VFR 750

(#174974) flash-


flash-
veterán

ha már kínai termék.Bryton. ha gari időn túl bepárásodik egy bryton mert nem bírja az esőt aztán tönkre is megy(a kijelzőn semmi sem látszik)az akkor szavatossági probléma? velem ez történt de nem nagyon akarnak vele mit kezdeni

"Embrace our fellow man, no longer vilified"

(#174975) Maximum1


Maximum1
őstag

Rengetegen tekertek ma, régen láttam ennyi bringást itt Pesten, nehéz volt ki-bejutni.
Szerencsére sikerült összekalapálni 500 méter szintet is.

(#174976) szkink válasza maximilian4 (#174964) üzenetére


szkink
aktív tag

+1. Én olvasni járok ide legtöbbször (naponta 1x) de ennyi hülyeséget mint ami néha itt megy :((( nem is értem topik főni miért nem törli ezt a sok off-ot (mehet ez is) :U

(#174977) szkink válasza arcitec (#174966) üzenetére


szkink
aktív tag

Viszlát :))

(#174978) Hasaggymeg


Hasaggymeg
Topikgazda

Nyugi srácok,mind ugyanazért a közös szenvedélyért vagyunk itt,ne személyeskedjetek egymással,elférünk itt mindnyájan! :K Mindenkinek van rossz napja,túl kell tenni magunkat rajta. :)

"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg

(#174979) zsocy válasza Maximum1 (#174975) üzenetére


zsocy
őstag

Drakulálok, 100 km felett már minden táv szép :)
Mindenki kihasználja a szép időt, rengetegen vannak felénk a Velencei tó körül is. Lehajtott fejű országútisként nem is megyek arra a hétvégén, jobb a békesség.

(#174980) jjeahh


jjeahh
nagyúr

Mai kellemeset a hasznossal :))

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#174981) cdl válasza flash- (#174974) üzenetére


cdl
senior tag

A probléma az, hogy az ip67 vagy melyik az gumiszabvány.
3 csepp esőt kell kibírnia. Ha beázik, mossák kezeiket. Nem mondták, hogy vízálló. Lásd telefonok.
Más, mivel mugli lettem(csak hétvégén tekerő) a hétvégi Visegrádi nyaralásnak bringával indultam neki:)
Polgárig eltekertem, ott bedobtam a csomagtartóba a tribant, irány a Dunakanyar. 75 km legalább megvan.

(#174982) szkink válasza zsocy (#174979) üzenetére


szkink
aktív tag

Gyere a hegységbe ott nincsenek sokan :DDD,szerdán voltam tó körön akkor elég nyugis volt.

(#174983) arcitec válasza szkink (#174977) üzenetére


arcitec
addikt

Csak igazam van... Te is ... hahaha ..

(#174984) zsocy válasza szkink (#174982) üzenetére


zsocy
őstag

Hétvégén én ha csak lehet a csizmát tekerem ki Velence Pusztaszabolcs Zichyújfalu Agárd felé, vagy az új bringaúton megyek kápolnásnyék felől Nadap Sukoró felé a hegyen mert arra is kevesen vannak, és próbálom a lenti autóúton kerülni a kritikus déliparti strandos részeket.
A Velencei hegységben is tervezem a tekerést, csak nem tudom van-e arra olyan út ahol a virsligumim (meg az erőnlétem) elég. De jövőre tuti tervben van.

(#174985) Maximum1 válasza cdl (#174981) üzenetére


Maximum1
őstag

Vidd fel a tribant Papp-Rétre, de ugorjatok be a Panoráma útra IS.
És ha még nem fáradtál el, akkor megtekerheted az Urak asztalát is, na az betyár.

zsocy köszi, nehéz elkerülni errefelé is, ráadásul rontják az átlagsebit :)

[ Szerkesztve ]

(#174986) szkink válasza zsocy (#174984) üzenetére


szkink
aktív tag

Nem vagyok egy nagy aszfaltos tekerő,de szinten tartásnak "erőnlét megőrzéshez" sokat megyek arra,az új bringa út nyék felé bejövős,lehet haladni,a hegységben van pár út amit talán meg tudsz tekerni ha bátor vagy de a bodza völgyön át meleghegy felé pl a vaddisznó túrások miatt elég necces még MTB-al is.

(#174987) Somatom válasza jjeahh (#174980) üzenetére


Somatom
veterán

A két bringás képről a biciklicsordás Cofidis reklám jutott eszembe. Melyik a hím? :)

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#174988) Maximum1 válasza jjeahh (#174980) üzenetére


Maximum1
őstag

Milyen képek ezek? Nővel voltál? :DDD

#174989
Sziklás, hegyes képeket szoktam meg, ez olyan csajos

[ Szerkesztve ]

(#174989) jjeahh válasza Somatom (#174987) üzenetére


jjeahh
nagyúr

Ezt nem is láttam :D . Látszik nem nézek tv-t.

Maximum1: most az egyszer nem, miért? :D

[ Szerkesztve ]

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#174990) Maximum1 válasza jjeahh (#174989) üzenetére


Maximum1
őstag

Nem bántólag csajos, na mindegy ebből már nem jövök ki jól.
Régen dobáltál ide be képeket, azokhoz vagyok szokva.
Újabban már nem teszed, pedig imádom nézni a tájat amerre jársz/laksz.

(#174991) parkr válasza jjeahh (#174980) üzenetére


parkr
őstag

majdnem megkérdeztem hogy mivel vannak kitámasztva. :D

(#174992) cdl válasza Maximum1 (#174985) üzenetére


cdl
senior tag

Ki van zárva:) mindenféle dimbes dombos hely tiltott a számomra:) síkot akarok.
A Duna mellett lehet, hogy tekerek reggel egy kicsit.
Aztán pancsi, utána séta a várba.

(#174993) jjeahh válasza Maximum1 (#174990) üzenetére


jjeahh
nagyúr

Jaj, oda csak akkor dobok, ha valami tényleg jól sikerül, de ha látom, hogy fotogén idő lesz, akkor viszem a fényképezőgépet is. Ezek csak mobilos képek instára és stravara, amiket minden tekerésen lődözök összevissza kb. dokumentális jelleggel. Most itt az ősz, jönnek a színes-szagos-ködös idők, akkor majd leporolom a gépet is és posztolok a kezdő topikba is valamiket :D .

(#174992) cdl: "mindenféle dimbes dombos hely tiltott a számomra:) síkot akarok"
Kétszer elolvastam, mert nem hittem el :Y ;]

[ Szerkesztve ]

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#174994) ny.janos


ny.janos
tag

Sziasztok!

Van itt olyan, aki ismeri a Duna bal partján az árvízvédelmi töltésen futó kerékpárutat a Paks - Géderlaki komp és az M9-es között?
Az M9-estől észak felé egy rövid szakaszon mentem már rajta, de most azt szeretném tudni, hogy végig aszfaltos-e és milyen a minősége?
Cross trekking és fitness kerékpárral mennénk rajta haverral, úgyhogy ha aszfaltozott az már jó, de 4-5 cm-es zúzottkővel szórt szakaszokat nem szeretnék, mint amihez ma volt szerencsém más útvonalon. :)

(#174995) cdl válasza jjeahh (#174993) üzenetére


cdl
senior tag

Pihenni jöttem!
Reggel átmenyek komppal Nagymarosra, ott a bringaúton szédelgek egy kicsit.
Megvan a 8000.

[ Szerkesztve ]

(#174996) J.C.G.


J.C.G.
aktív tag

Sziasztok.

E helyett a BB70-es integrált csapágy helyett mit ajánlotok ezek közül?

(#174997) Maximum1 válasza cdl (#174995) üzenetére


Maximum1
őstag

Menj fel Szobra, ott nézd meg az Ipoly torkolatát, ahol jelöltem ott 25mm-esel mentem be, komoly hely ha szereted a vizet.

[ Szerkesztve ]

(#174998) FerNandor


FerNandor
őstag

Vettem az aldiban kantáros rövidnadrágot. 48-as méret a legkisebb. Hangyányit nagy talán, de jó lesz. Holnap ki is próbálom. 4800Ft leárazva. (Baján vettem) [link] [link] holnap ki is próbálom.

Láttam ma két országútis kollégát Kiskőrösön. A Trekesnek olyan fasza volt a hátsó világítása :Y . Egy piros kerek LED lehetett kb 50 forintos nagyságban, tehát nem volt nagy, de verőfényes napsütésben olyan szuperül látszott messziről. Nagyon erős volt és látszólag nem számított neki az sem, hogy milyen szögben sugározza hátrafelé a fényt, mert egységes, bivalyerős volt. Milyen lehetett?

"A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."

(#174999) cdl válasza Maximum1 (#174997) üzenetére


cdl
senior tag

Köszönöm, ez jó.

(#175000) Hasaggymeg válasza J.C.G. (#174996) üzenetére


Hasaggymeg
Topikgazda

Én az elsőt.

"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.