Hirdetés

2024. június 22., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-26 14:36:02

LOGOUT.hu

Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#292101) dom1n0 válasza parandroid (#292099) üzenetére


dom1n0
senior tag

"A tops meg teljesen értelmetlen, nulla stabilitasa van úgy a biciklinek. Pihenésképp néha, nagyon rövid időre ok, ha nem tudod elengedni a kormányt, hogy felegyenesedj (útminőseg, szél miatt)"

Szerintem tökre nem így van. Amikor felfelé menet nagy erőt kell leadni, az az egyik legjobb fogás szerintem, és egyébként kb összes közvetítésen is látni profikat így nyomni, olyan rossz biztos nem lehet akkor :B

[ Szerkesztve ]

(#292102) .LnB válasza parandroid (#292099) üzenetére


.LnB
titán

A drops az sprinteléskor kell. Én néha szoktam rövid ideig sprintelgetni, hogy mennyit tudok síkon kitekerni. Főleg most az új bringával is.

„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”

(#292103) Ringman válasza parandroid (#292099) üzenetére


Ringman
nagyúr

a 38-as kormányon nem is nagyon van tops :)

itt az alföldön vannak akár több km-es szakaszok minimális irányváltással, arra pont jó a drops, azt hiszem ezt írta talán rétisün (?) lusta aero póznak, ha a kormány vízszintes részét fogod, kb a kormánydugónál. a külön elnevezés az nekem is újdonság :)

a hoodsnál nekem 1-2 ujjam a fékkar mögött van.

#292102 .LnB
igen, sprintre jó, vagy nagy ellenszélben.

[ Szerkesztve ]

(#292104) Macilaci457


Macilaci457
őstag

Sziasztok!
Van valakinek egy Woodlands Expert S-es váza?
Nekem M-es méret van, és szeretném kicserélni S-esre.
Ha valakinek van, szívesen megvenném. Csere is szóba jöhet. Köszönöm :R

(#292105) Lacerta


Lacerta
aktív tag

Tegnap nagyon felb*szták az agyamat. :(((
Akartam venni egy tömbjegyet, eleve nevetséges az egész forgalmazási rendszer, van a városban 4-5 helyen pénztár, de kb. csak munkaidőben vannak nyitva, elvileg vannak jegyautomaták, azok nyilván nem működnek, meg vehetsz jegyet kokainárban a buszon/villamoson szigorúan készpénzért és csak ha forintra ki van számolva.

Naszóval melóból hazafelé gurulva útba esik az egyik pénztár, még nyitva is volt, mondom akkor beugrom. Benn van a végállomás épületben, sokat jártam oda gyalog is, biciklivel is ( utóbbi a a lényeg ).
Tolom be a bicajt ( ahogy szoktam ), ott ténfereg egy sofőr, aszongya: ide tilos biciklit behozni. Hát, mondom, szerintem nem, mert nincs kiírva. Áh, őt ez nem érdekli igazán, csak szólt ( ha nem érdekli, akkor miért?! ).
Letámasztom a gépet ( rögtön az ajtó mellett a holttérben; nem volt útban, nem volt koszos, nem zavart senkit ), előveszem a brifkót, odalépek a pénztárablakhoz, már indult a csaj ( egyetlen vásárló sem volt bent, nem ült a kasszában ), erre rikácsolást hallok a hátam mögött.
Egy öregasszony volt, vagy takesz, vagy valami nyugger irodatündér, és kiabál, hogy IDE TILOS BICIKLIT BEHOZNI AZONNAL VIGYE KI!!!.
Ez a két beszólás úgy 30 másodpercen belül volt, szóval hirtelen felment bennem a pumpa, eltettem a kártyámat, beb*sztam a pénztárcát a kormánytáskába, és közöltem, hogy akkor a f*szomat az egészbe, ha nem kell a pénzem, akkor nem itt fogom elkölteni, majd elindultam kifelé.

A nyanya még sokáig kiabált utánam, hogy mit képzelek, ő normálisan szólt hozzám ( nem ), hogy lehet így egy NŐVEL beszélni ( nem beszéltem vele, csak káromkodtam magamnak ), és hogy van kinn biciklitároló ( nincs ), miért nem kötöttem ki oda a biciklit?!

A biciklitároló, amiről beszélt, az a bérbiciklitartóé, amely rendszer sosem valósult meg, csak a tartókat tették ki városszerte, és k*rvára nem lehet hozzá kikötni egy rendes bicajt, de ha lehetne, se tenném, mert meg kell kerülni az épületet, és kamera természetesen nincs ott.
Egyébként is tök életszerű, hogy szépen elteszem a tárcám, kitolom a biciklit, kikötöm ( ja, nem, nincs hová ), visszamegyek, alázatosan megveszem a jegyem, esetleg bocsánatot kérek, mert nem ismertem a nem létező tiltást, és még meg is köszönöm, hogy kiszolgáltak, majd visszabattyogok a bicikliért, ami vagy megvan, vagy nincs, mert kikötni ugye nem lehet ( de ezért nyilván nem vállalnak felelősséget, ha esetleg történik valami, akkor én nem zártam le rendesen, meg amúgy is az már közterület, tegyek feljelentést ).

Az mondjuk biztos, hogy oda többet a büdös életben be nem teszem a lábam, se gyalog, se máshogy. Annyi esze legalább lehetett volna a nyomorultnak, hogy megvárja, amíg fizetek.
Csak az vigasztal, hogy ha valaki valaha megnézi a kamerás belső felvételt, akkor esetleg megkérdezik, hogy ugyan mi a büdös f*szért kellett kizavarni valakit, aki bankkártyával a kezében állt a pénztárnál?!
Bár ebben nem igazán bízom, de azért kellemes érzés elképzelni. :U

(#292106) Hasaggymeg válasza Ringman (#292098) üzenetére


Hasaggymeg
Topikgazda

Ja, az már nem annyira fun(n). :DDD

#292099parandroid...Én a dropst nem használom gyakorlatilag soha...ezzel kábé így voltam én is a kilencvenes évek legelején aminek az lett az lett az eredménye, hogy le is vágtam kábé ilyenre
és megfordítottam. :D

#292105 Lacerta...nekem csak egy kérdésem van, mezítláb voltál? ;] ...viccet félretéve (vagy nem is annyira :DDD ) a feketeöves brigabetolós fultonnal egyeztess ezekről, ő majd elmondja hogyan kell kezelni a farhátat kitakaró, csemegepultnak döntött bringa miatt méltatlankodó nyuggerkommandósokat. ;]

[ Szerkesztve ]

"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg

(#292107) .LnB


.LnB
titán

Mostanában keresgéltem a topikban üzletekről, hogy voltak e már tapasztalatok. És például a muziker.hu-ról azért is mertem rendelni kulacstartókat, mert itt olvastam róla jókat.
Szóval most én is írnék a Bringaboard.hu-ról, akiktől vettem a TCR-t.

Első, és fontos dolog, hogy a honlapon jelölt várható beérkezési idők teljesen falsak. Aminél nem az van, hogy "Üzletben van" arra érdemes rákérdezni email-ben!

A TCR amit vettem, ahhoz is az volt írva, hogy "Külső raktárból 3-5 munkanap". De ilyen esetben az is lehet, hogy nem is tudják már beszerezni. Szóval telefonon, vagy emailben érdemes érdeklődni. Nekem végül 2 hét lett a bringa beérkezése. Annyit is beszéltünk telefonon.
Maga az üzlet igényes. És van külön, ingyenes parkolója. Kingától vettem át a bringát. Ő jó fej, és jól is néz ki. :D Viszont amikor átvettem, volt ott két szerelő is, akiktől kérdeztem ezt a hookless felnit. Sajnos kettőjük közül csak az egyik volt tisztában a dologgal. A másik simán rávágta, hogy annyira kell fújni, ami a gumin is van.

Tegnap ismét voltam náluk a 100km utáni kötelező szervizen. Három kötelező szerviz után, három év garancia lesz a bringán. (100km után, fél év után, és egy év előtt) Kellett is állítani a bringán, szóval jó, hogy visszamentem. A hátsó váltó nagyon rosszul váltott. Így felmerül bennem, hogy az átadáskor mennyire volt beállítva a bringa?! Szerintem semennyire, max le voltak húzva a dolgok. Szóval amit mondtam, azt tegnap nagyon szépen meg is csináltak. Dork disc-et is levágták róla. :DDD
Viszont megint túl volt fújva a gumi. Még jó, hogy leellenőriztem tegnap indulás előtt.

Szóval összességében én elégedett vagyok. De azért itt a topikban vannak nagyon maximalisták, azokat óvatosságra intek. :D Tegnap amig szervizelték a bringát, beszélgettem azzal a sráccal, aki első alkalommal is tisztában volt a hookless felnivel. Ő abszolút ért a dolgokhoz.

Itt helyben van viszont a táti Zoli kerékpár. Amit én lassan teljesen elengedek. Annyira felhúztak legutóbb is amikor voltam. Bementem, kérdezem az eladó srácot, hogy SPD-SL cipő van e? Basszus, a srác konkrétan így nézett rám: [link] Azt se tudta, hogy mi az. És ez nem az első.. Ők teljesen az átlag emberből élnek, és ők maguk is annyit értenek hozzá mint a vevőkörük... :( Ugye ők voltak azok, akik azt mondták nekem, amikor érdeklődtem Merida országúti bringákról, hogy hát ők nem szeretnek országútival foglalkozni, mert macera, és bonyolult a jó méret eltalálása miatt is... Ez mindent elmond róluk szerintem..

„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”

(#292108) fulton válasza velizare (#292087) üzenetére


fulton
addikt

Hát azért van még ezen kívül egy-két pozíció ;] árnyalatai

Hasaggymeg:
Lol :DDD

[ Szerkesztve ]

(#292109) f_sanyee válasza itouchfan (#292091) üzenetére


f_sanyee
senior tag

2-3 hete cseréltem 110-ről 90-re stucnit outin. egyik legjobb befektetés eddig :D

(#292110) Hasaggymeg válasza .LnB (#292107) üzenetére


Hasaggymeg
Topikgazda

Jó a beszámoló...mesélj még Kingáról. ;]

"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg

(#292111) balintbaba válasza MPowerPH (#292089) üzenetére


balintbaba
tag

Szerintem, aki sokat teker ramps-ben, ott tényleg mérethiba van. Legalábbis a sok megnézett bikefit videó alapján én ezt a tanulságot vontam le. ;] Ott aszondják, hogy a fékváltókaros fogásnak kell kényelmesnek lenni. Én legtöbbet hoods poziban megyek, de én így fogok rá.

Most ezért is vagyok bajban új monti vásárlásnál. 181 centihez és 83-as átlépőhöz 18-as vázakat dobnak ki a kalkulátorok, de országútis múlt miatt ezeken szerintem összenyomva érezném magam.

Egyébként lassan Imike szinteket érek el a kerékpár választásnál. Néztem már fully és merevfarú trailt, de még ebike vonalon is elindultam (YT Decoy). ;]

(#292112) .LnB válasza Hasaggymeg (#292110) üzenetére


.LnB
titán

Azt hitted ezzel megfogsz mi?! ;)

Átadja a bringát, és ellátott jó tanácsokkal. Ilyenekkel: Ha esel, inkább te érj le hamarabb, ne a karbon váz. Próbálj úgy esni, hogy inkább rád essen a bringa..

Én úgy röhögtem rajta... Hát mondom, ezt hogy gondolod?! Erre már ő is nevetett. Mondtam neki, hogy oké, megpróbálok inkább nem esni. :D

Kép, név nincs. Szőke göndör, sportos, csinos csaj.

„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”

(#292113) szuszinho válasza .LnB (#292107) üzenetére


szuszinho
őstag

Mindig is csodálkoztam, miért jársz Zolihoz...
Lényeg, hogy bevált a bolt és az új bringád is!

Szerk.:
Kinga lemaradt ;]

[ Szerkesztve ]

(#292114) .LnB válasza szuszinho (#292113) üzenetére


.LnB
titán

Baromi egyszerű: A szép kártya miatt. :D Tegnap is vettem motorolajat, olajszűrőt stb stb az olajcseréhez. Erre jók. ;]
Akartam is kérdezni, hogy te ott vetted a Cube-ot?! De akkor gondolom te sem.

Egyébként nem jártam oda az országútival, ha bármit kellett rajta szervizelni. A Cube-om sosem volt náluk.

[ Szerkesztve ]

„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”

(#292115) Hasaggymeg válasza .LnB (#292112) üzenetére


Hasaggymeg
Topikgazda

Telefonszám? ;] ...viccet félretéve, ez az inkább te érj földet mint a karbon váz már a totális bringabuzulás előszobája lehet. :DDD

"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg

(#292116) ZolkoW válasza Fall-N (#292088) üzenetére


ZolkoW
őstag

a Muziker jó tipp, én csak használtan vettem eddig két ugyanolyan Suntourt, van mellette régebbi Rebám is, én nem vettem észre különbséget, de inkább a Suntour nyerne nálam. Oké, ez erősen lehet állapotfüggő, de a rebát küldtem már nagyszervizre, meg nincs széthasználva az se. 32-es becsúszójú mind, amik voltak, egyedül a tengelyrendszerükbe kötnék bele, én azt hiába szedtem szét, pucoltam, egy idő után csak úgy tudom kivenni a kereket, ha letekerem teljesen az anya részt. Ennél százszor egyszerűbb egy sima imbuszos tengely, ha választhatnék, olyannal kérném. Túlbonyolítás rulez..

Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786

(#292117) .LnB válasza Hasaggymeg (#292115) üzenetére


.LnB
titán

Tel szám ott van a honlapon... ;]

Egyébként adott tényleg jó tanácsot, amit én tényleg nem vágtam. A tárcsa féknél ha kiveszem a kereket, akkor kell betenni egy műanyag kis távtartót, hogy nehogy összezárjon a fék. Én ezt addig természetesen nem tudtam.

„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”

(#292118) ZolkoW válasza ZolkoW (#292116) üzenetére


ZolkoW
őstag

(hű, RS-t viszont sokkal jobb árakon szoktam látni a bike24-en, úgy emlékszem, vagy más német boltokban)

Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786

(#292119) szuszinho válasza .LnB (#292114) üzenetére


szuszinho
őstag

Dehogy! Küllőt, láncot, meg asszony egy sisakot vett náluk (azonnal kellett). Mást soha semmit nem kaptam, illetve kérdezni is felesleges. Sok mindenben vakon vannak
Legutóbb felhívtam őket, ha már ekkora bolt, meg mindenféle e-bike, kiskutyafasza..., hogy Shimano diagnosztikai eszközük van-e? Ezután magyarázhattam el mi is az, mire való.
Ők is, ahogy a környéken az összes bolt, nagyjából az alsópolcos szarokból élnek meg. És mivel jól megy nekik, biztos jól le is húzhatják az embereket...

(#292120) trialboj


trialboj
őstag

Offos, de hátha. Nyomtatott már itt valaki saját lehúzóst hátsó tagnak? Leszedtem a fox tagról mert csúnya volt, és gondoltam hogy nyomtatok sajátot, de nem igazán találok vektoros vagy jó minőségű png képet a fox taghoz.

Van esetleg valami oldal ahol ilyesmiket lehet találni?

"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //

(#292121) Friczy válasza dom1n0 (#292101) üzenetére


Friczy
senior tag

Nekem nem jött be a top egyáltalán. Mászáshoz lehet jó, de nekem ott sem. Egyrészt ha bármi van a kormányon (kütyü, lámpa, csengő), az már esélyes, hogy útban van, másrészt bármiért használni kell a féket hirtelen (közúton bringázásnál ez azért előfordul), akkor a legnehezebb onnan átfogni. Egyszer jártam így, mentem a 7-esen, egy hülye szembejövő átjött a sávomba előzni, mintha ott se lennék, lementem az útról a fűbe, különben elütött volna, és komoly kihívást jelentett, hogy megálljak. Azóta valahogy nem érzek késztetést arra, hogy topson fogjam a kormányt.

(#292122) Ringman válasza Friczy (#292121) üzenetére


Ringman
nagyúr

én is így vagyok vele, de grx-hez van külön segédfék, ami ezt orvosolja:

(#292123) dom1n0 válasza Friczy (#292121) üzenetére


dom1n0
senior tag

Hát kinek a pap kinek paplan :) Én most tök hasznosnak találtam, hogy mentem fel hoodson, és mikor jött egy komolyabb szakasz ott rámarkoltam ;] topson :)
Valószínűleg megkellene tanulnom normálisan kiállva is mászni így 37 évesen :) :DDD

[ Szerkesztve ]

(#292124) ZolkoW válasza trialboj (#292120) üzenetére


ZolkoW
őstag

eltartott egy ideig, mire rájöttem, hogy lényegében matricát keresel, vagy file-t hozzá.. Alin láttam mindenfélét, biztos találsz kész matricaszettet.

Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786

(#292125) .LnB válasza .LnB (#292092) üzenetére


.LnB
titán

Most nézem ez a Kínok Kínja Strava-t, hogy a srác az minden körrel egyre gyorsabban mászott. Gondoltam, hogy megnézem, mennyit lassult körönként. De nem, ő gyorsult egyre csak. :DDD

„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”

(#292126) Hasaggymeg válasza ZolkoW (#292124) üzenetére


Hasaggymeg
Topikgazda

Erdélyi szótár 2.0: lehúzós (lehúzi) = matrica. ;]

#292125
.LnB...biztos gyengén kezdte. :DDD

[ Szerkesztve ]

"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg

(#292127) Dark Archon válasza ZolkoW (#292124) üzenetére


Dark Archon
addikt

De, még jó, hogy nem így hívnak mindent, különben lenne kavarodás. Megnyalós, felfújós, ráhúzós... :DDD

[ Szerkesztve ]

Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 | Canyon Endurace 7 | BF4: DarkArchonHUN

(#292128) lsebestyen válasza Hasaggymeg (#292126) üzenetére


lsebestyen
addikt

Viccen kívül az előző évekhez képest tényleg jóval gyengébbek voltak a felfelék időben.

(#292129) .LnB válasza Hasaggymeg (#292126) üzenetére


.LnB
titán

A "lehúzós" felénk: [link]

„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”

(#292130) Lacerta válasza Hasaggymeg (#292106) üzenetére


Lacerta
aktív tag

Igen, de ott volt a szandál a csomagtartón, mert az irodából jöttem. :)
Ing rajtam, fityegő belépőkártya, halom jóváhagyni való dokumentum a csomagtartón.
Nem látszottam hajléktalannak.

(#292131) Hasaggymeg válasza .LnB (#292129) üzenetére


Hasaggymeg
Topikgazda

Úgy van, teljesen más az értelme...amúgy a lehúzóskép szóból ered a lehúzós, lehúzi szavak, leginkább abból az időkből mikor ilyenek díszítették legtöbb Romániába szakadt magyar terület panel (és nem csak panel) fürdőszobáját. :D

"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg

(#292132) Tin válasza Lacerta (#292105) üzenetére


Tin
veterán

Teljesen jól csináltad, de vagy nem kellett volna foglalkoznod vele (reagálni sem), és megvenni a jegyet, vagy egy szó nélkül elpakolni és kimenni. Szerintem egy bringa sem nagyobb akadály, mint egy babakocsi, a babakocsis anyukának meg biztosan nem szólnak be emiatt - erre amúgy nyugodtan hivatkozhatsz. Az meg tök normális, hogy nem akarod, hogy ellopják a drága bicajod. Az ilyen önjelölt rendőrökkel nem érdemes leállni, csak a frusztrációjukat vezetik le. Amire a biztiőr/rendőr odaér, addigra meg megvetted a jegyet.

(#292133) Hasaggymeg válasza Tin (#292132) üzenetére


Hasaggymeg
Topikgazda

Amire a biztiőr/rendőr odaér, addigra meg megvetted a jegyet....az egy dolog, de mi van akkor ha 10 deka csirkepárizsit kértél és még csak most hámozzák a rudat a szeletelőgépnél? ;]

"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg

(#292134) Tin válasza Hasaggymeg (#292133) üzenetére


Tin
veterán

Jó hát boltba bevinni a bringát az tényleg necces, hacsak nem valami félreeső forgalom nélküli valami. Én ezért is megyek benzinkútra innivalóért kiránduláson, mert ott betolom a shop részbe a bringát hátra, ahol nincs útban, amíg megvásárolok. Hátránya, hogy 3x annyiba kerül, mint mondjuk a Lidl, akár az utca túloldalán. De ha nincs lezáró, akkor inkább kifizetem azt a pluszt :D

(#292135) Lacerta válasza Tin (#292132) üzenetére


Lacerta
aktív tag

Köszi. :)
De szerintem jobb, hogy nem vártam meg, míg beül a csaj a pénztárba, mert ha esetleg a kiszolgálás helyett még ő is kioktat, akkor tutira teljesen eldurran az agyam.
Mondjuk ha nem kaptam volna fel olyan gyorsan a vizet, elegánsabban is elintézhettem volna, egyszerűen elnézést kérek, kimegyek az ajtón a biciklivel, és soha többé nem térek vissza.

Ami a babakocsit illeti, pár éve, amikor a nagyobbik kölök kicsi volt, a kicsi meg babakocsis, épp az asszony k*rvaanyázott, ugyanitt, mert a bejárat ilyen soklépcsős förmedvény ( ahol most a bicajt is felvittem ), és ki van írva, hogy gyerekkocsisok, kerekesszékesek fáradjanak hátra az akadálymentes bejárathoz, és ott csengessenek.
Na csengethetsz ott ítéletnapig, mert soha, senki le nem sz*rja.
Vidd fel szépen a gyerekkocsit a lépcsőkön, ha kiszolgálást akarsz, ha roki vagy, akkor meg így jártál. :(((

(#292136) Roland861010


Roland861010
addikt

Hopp ez is megjött.
Egész jól tartja.

(#292137) MPowerPH


MPowerPH
félisten

Ma elutott egy auto...

[ Szerkesztve ]

Don't Tread On Me

(#292138) Ringman válasza MPowerPH (#292137) üzenetére


Ringman
nagyúr

jobbulást!

remélem nem tört/rándult semmid

#292139 MPowerPH

baszki, kemény! :(((

[ Szerkesztve ]

(#292139) MPowerPH válasza Ringman (#292138) üzenetére


MPowerPH
félisten

Mindket szalag szakadt, 15. -en mutenek, ha addig kibirom. :U

Don't Tread On Me

(#292140) HUNRookie


HUNRookie
csendes tag

Adott egy Ghost Nirvana Tour, aminek a felnijén egy árva matrica vagy felirat sincs.
A kérdésem az lenne, hogy TLR-e?
A gyári specifikáció szerint az első kerék: rodi wheelset 15 x 110 mm.
De mivel használtan vettük, és az Eagle SX helyett is SLX van rajta, erre nem alapoznék.


(#292141) Roland861010 válasza MPowerPH (#292139) üzenetére


Roland861010
addikt

Most akartam indulni tekerni kicsit de ezek után...
Jobbulást!!!

(#292142) 6030D válasza MPowerPH (#292139) üzenetére


6030D
Ármester

Ájj! :( Neked a válladdal volt gondod előtte is, nem? Kitartást!

Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla

(#292143) Tin válasza MPowerPH (#292137) üzenetére


Tin
veterán

úb+ jobbulást!! :( és gyors felépülést!

majd azért írd meg mi volt.

(#292144) ZavaBalazs válasza MPowerPH (#292139) üzenetére


ZavaBalazs
őstag

basszus, nagyon sajnálom! :( :( mielőbbi felépülést!

wir haben pflichtmitten unter heimblatt - savanyú káposzta van a bőrgatyámban

(#292145) flash- válasza MPowerPH (#292137) üzenetére


flash-
veterán

sajnálom, jobbulást :( ójaj, karod felkötve :( törés?

biztosítás:
nem tudom egyébként ti nézegettetek e már kerékpáros baleset biztosítást, egy egy csonttörésre ilyen 15-30 ezret fizet ami vicc.. (csonttörés ugye talán azért gyakori bringás baleset, pl. kulcscsonttörés) és azért jellemzően ilyenkor az ember kimarad munkából 1.5 - 2 hónapot, ami nem 15-30 ezer, hanem inkább havi 150e ft kiesés (nagyátlagba ha ilyenkor táppénzt kapsz(no táppénz esetén ennek ugye az 100%-os kiesés..), +járulékos költségek, orvoshoz járás, saját gyógyeszköz megvásárlása,mert sok kórházban nem adnak normális rögzítőt csak rádkötik hálóval a kezed, aztán örüjjé, gyógyszer hogy ne fájjon, altató hogy tudj aludni,kalcium d vitamin hogy valamivel gyórsítsd a dolgot, illetve +magán gyógytornász, mert hogy is tudnál így elvonatozni egy kórházba ahol még várakozz a csoportos tornára,ha egyáltalán van ilyen, de gondolom olyan is...) most hogy elütötték a bringást az autós hibájából, vagy magadtól estél el mert rosszul vettél egy kanyart, ezen most nem akark külön különbséget tenni, nem hiszem hogy mai világban sokak akarnának pereskedni, ami +pénz,idő, valószinü munkahelyről is ki kéne maradni a bírósági szarakodás miatt, amit nem fognak honorálni,aztán mire látnál is belőle valami pénzt már eltelik 2-3 év addigra mindegy is, meg addig is élni kell valamiből.)

na mindegy én benne voltam ebbe, és nem jó, hiába vagy otthon még filmezni sincs kedved legtöbbször, csak befordulsz, aztán kb visszaesel egy évet az edzésből, el h is hízol mert fekszel, és kezdtheted majd nulláról,amit lassan még egy év óta se tudok behozni..)

talán még a kerékpáros felelősségbiztositás, de az meg inkább nagyvárosi cirkálóknak, ahol sok a "kontakt" az autókkal, legalább ha te vagy a hibás, nem kell fizetned a 2 milliós tükröt.

esetleg vannak életszinvonal biztosítások, amik 30 napnál hosszabb betegállomány után fizetnek 50-150 ezer forintot legfejjebb fél-1 évig, illetve munkahely elvésztése esetén, ez még értelmesnek hangzik talán,linkelni nem fogok semmit, mert nem vagyok biztosítós, meg nagyon nem volt még rá kedvem hogy utána nézzek melyik a legjobb de eddig ezeket találtam...
de ha tudtok jobban fizető dolgot ami kerékpáros baleseteknél (törés, stb) "piacképesek", akkor szivesen veszem a tippet!

[ Szerkesztve ]

"Embrace our fellow man, no longer vilified"

(#292146) parandroid válasza MPowerPH (#292137) üzenetére


parandroid
nagyúr

Ohshit… Méghogy országúton nincs eleg adrenalin… :(

Gyógyuljon gyorsan, aztán várunk újra a nyeregben!

flash-: Én németeknél néztem hasonló biztosítast, betegségre, meg balesetre, létezik, de amelyik már annyit fizet, hogy érdemes megkötni, az havi szinten többszáz euró. :( Amin meglepődtem, hogy a cégnek sem volt extra balesetbiztosítása (nekem minkahelyi balesetem volt), annyi csak, hogy így az addig megkeresett átlagos nettó bér 80%-át fizeti a betegkassza, akármeddig tart a felépülés (ezt a ceg szakszervezete ott dokgozott idő függvényében valameddig felkerekíti 100%-ra, nekem ez 9 év után 3 hónap volt, asszem 0 évtől 6 hónap lett volna), plusz teljes kezelés, és minden prioritással (azonnali időpontok minden vizsgálathoz, rehabilitációra), utazási, vagy szállásköltség egy hozzátartozónak is, ha messzebb van a kezelés, vizsgálatokra, rehára utazási költségtérítés 100%-ban, gyógyszerek, segédeszközök ingyen. De ez csak munkahelyi balesetnél, saját hibás balesetnél, ami nekem a kéztörés volt előtte csak normál táppénz, meg a saját biztosításod, fizióra bejutni így kb lehetetlen.

Közúti baleset megint más, olyankor a vétkes fel biztosítója elvileg mindent fizet. Ennek MPowerPH kolléga helyében utána is járnék, bár nyilván nem tudjuk a pontos körülményeket (meg én a magyar viszonyokat). És a mindent alatt azt értem, hogy tényleg mindent, gyógykezelés, terápia, reha, ezekkel kapcsolatos útiköltsegek, anyagi kár, inkluzíve bicikli, ruha, telefon, sisak, ha ezek törtek, munkából kiesés kártérítése, illetve bármi, ami egy jó ügyvédnek még eszébe jut.

p

[ Szerkesztve ]

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#292147) dom1n0 válasza flash- (#292145) üzenetére


dom1n0
senior tag

Nekem tavaly fel misi korul fizetett a biztosito, a dupla csipotores jol fizet ;]

(#292148) Lacerta válasza MPowerPH (#292137) üzenetére


Lacerta
aktív tag

Huh, b+, jobbulást!
Mi/hogy törpént?

(#292149) dom1n0 válasza MPowerPH (#292137) üzenetére


dom1n0
senior tag

Jobbulast kivanok, mielobbi tekerest. :(((

(#292150) -=RelakS=- válasza flash- (#292145) üzenetére


-=RelakS=-
veterán

Írta a szallag szakadást. Gondolom így a nyáron bármiféle testmozgás felejtős

Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.