Hirdetés

2024. május 24., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-26 14:36:02

LOGOUT.hu

Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#146847) sebgutkopf válasza Somatom (#146654) üzenetére


sebgutkopf
őstag

Rengeteg féle fédőfelszerelés van, mi használjuk is ezeket.
Az viszont nem mindegy hogy hova készülsz. Erdőbe, endurozni, vagy bikeparkba, mert a sérülés kockázatának arányában öltözünk meg jobban vagy épp kevésbé.

Nehezebb erdei terep esetén nyilván a minimum a sisak (még lehet nyitott), de már ajánlott egy rugalmas térdvédő, amiben tekerni is lehet, ha jobban félsz, akkor még könyökvédő. Ezek az elsődleges kontakt pontok a földdel, ha perec van és a minimum szükséglet.

Bikeparkba azzal módosul (feltéve, ha az érdekesebb fícsöröket is ki szándékozol próbálni), hogy a sisakot full face-re váltod (szemüveg is hasznos rá), marad a térdvédő, de már felső test védelemre is érdemes figyelni. Itt több út van. Lehet csak mell és gerincvédőt venni, akkor szükség van az erdőből a könyökvédőre. A jobb védelmet viszont a külön könyökvédő helyett egy komplett felső protektor ing jelenti, ami egyben védi a teljes felső testet, tehát gerinc, mell, váll, felkar, könyök, alkar és vese. A váll védelem különösen hasznos, mert bukfenckor könnyen jön le a bőr a vállakról.

Újonnan nem olcsók egy jó térdvédő 25-30k, protektor ing 50k-tól indul, fullface sisak is 30k-tól.
Persze van másod piac is, használtan jóval olcsóbb és nem kell megvetni a dolgot. pl: adtam el a térdvédőmet 9k-ért (egy másik fazonra váltottam, ami a fura lábaimra jobban felfekszik), nyilván jól járt vele a srác aki megvette.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.