Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-26 14:36:02

LOGOUT.hu

Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#107009) Runner_fxr válasza Hasaggymeg (#106996) üzenetére


Runner_fxr
Ármester

Vannak sumák, kontár helyek, ez tény, nem is akarom őket mentegetni. Ugyanakkor nem mindenki azért nem ugrik neki rögtön a hozott bringának vagy alkatrésznek mert veled akarnak kib@szni. Hiába hozod a csupasz kereket, imbusz kulcsot, ha sok a meló akkor nem fog előre kerülni, akkor se ha 10 perces munkáról van szó.
Ha minden ilyennek nekiugranék, akkor az lenne az eredménye, hogy akkora csúszásba lennék a már átvett melókkal, hogy utána meg máshol magyarázkodhatok. Én tökéletesen megértem, hogy a te szemszögedből nézve az csak pár perc munka, ugyan mit problémáznak ezen, csak éppen lehet te voltál aznap a 10. ember a 10 perces, azonnali munkával. Sajnos muszáj valami következetességet tartani egy szervizben, máskülönben semmivel nem fognak határidőre végezni. És most nem konkrétan a te eseted, de számtalan "10 percesnek" mondott, vagy gondolt melót láttam már, ami egy másfél vagy 2 órás szopásba torkollott. Tipikusan ilyen, csak egy gyors váltóállítás kéne... :)

trialboj:
Sajnos az angolom nem túl jó, de abban biztos lehetsz, hogy a Shimano fékek százszor jobbak mint a Sram/Avid fékek. :) Persze érdemes mindig azonos kategóriát hasonlítani. Ha vándorol a nyomáspont azt sok minden okozhatja. A megfelelő féket kell kiválasztani a megfelelő felhasználásra, adott gyártón belül is. Fontos az optimális fék, fékbetét és tárcsa párosítás. Illetve, hogy a légtelenítés jól és megfelelő időközönként el legyen végezve. És persze jó olajjal. Ez esetben nem lesz nyomáspont vándorlás, max minimális. A Sram fékeinél nem ilyen egyértelmű, ott még a 4 dugattyús Guide is kezd elgyengülni hosszabb fékezések után, a légtelenítésük is sokkal macerásabb mint a Shimano fékeké. Egy szó mint száz, Shimano féket kell venni. :) Ha sok pénzed van akkor meg Hope-ot. A Sram kiváló telókat gyárt, meg jók a váltók is, de a fékek terén van mit behozni. Nekem már a Sram fékkar sem szimpatikus, soha nem állt rendesen kézre, egyik se.

Because: Pont emiatt nem nyitottam még saját szervizt, pedig az anyagiak adottak lettek volna hozzá. Télen mi a tökömet csinálnék? :)

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.