Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-26 14:36:02

LOGOUT.hu

Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#96051) Runner_fxr válasza Milán13 (#96050) üzenetére


Runner_fxr
Ármester

Nekem Merida tetszett a legjobban, bár ebben már az előzetes tesztek olvasása után biztos voltam, hogy ez lesz a legjobb.
Ami csodálatos benne, az a fantasztikusan jó váz. A rövid láncvilla megteszi a hatását, nagyon jól fordul.
A plusz-os maxxis gumik tapadása brutális. Az RS Lyrik villa kb mindent kimozgott, a gép segge úgy szintén, ott is RS-től volt a tag, túlfolyótartályos verzióban.
Fasza XT fékek. A Shimano E8000-es pedelec rendszer nagyon kellemesen működik. Kellően erős, de nagyon kifinomult működés mellett.
Gyakorlatilag amint ráültem, úgy éreztem, mintha már ezer éve ezt a bringát használnám, nagyon kevés ilyen bringa van. Az utoljára próbált Evil montin éreztem még ezt, de annak csak a váza 1 milla. :) Az eOne Sixty majdnem olyan könnyedén irányítható, mint egy prémium, hagyományos monti. Ez pedelec-ben egyedülálló, az biztos. 160mm-es útjával számomra a tökéletes bringa, soha nem fogy el az a rugóút.

A Haibike Nduro is egy baromi jó bringa. Itt még 2cm-el nagyobb rugóút is volt, pontosan 180mm-t moccan, ami már elég brutális. Bár őszintén szólva nem éreztem többnek mint a Meridán a 160-at, persze nem is volt úgy megmozgatva igazán, mert a teszt kör azért annyira nem volt durva, legalább is ezeknek a bringáknak.
Itt Yamaha PW-X pedelec rendszer teljesít szolgálatot. Ez egy kicsit agresszívebb, parasztosabb működésű rendszer. Bár ez is kifinomult nyomatékszenzorral van ellátva, de valahogy még is harapósabbnak érződik. Hasonló a karaktere mint a Bosch CX-nek. Nekem ez is nagyon tetszett, talán még egy kicsit jobban is mint a Shimano E8000. Geometriára ez a váz is nagyon jó, de azért nem adta azt a tökéletességet mint a Merida eOne Sixty. Érződik rajta, hogy itt nem olyan rövid az a láncvilla a nagyobb méretű Yamaha motor miatt. kanyarokban kicsit lomhább volt. Hasonlóan működött mint a mostani Bergamont bicóm. És nekem a Maxxis 2,8-as külsők is jobban tetszettek mint a 2,6-os Schwalbe.

Egyébként a Speci Turbo Levo is egy rohadt jó gép. Bár ott kicsit furcsa volt nekem az, hogy nagyon rövidnek éreztem az M-es vázat. Meg a rugóútja is kicsit kevésnek tűnt a Merida után. Speciből ez lehet egy érdekes masina. Turbo Kenevo, ez is 180mm-t rugózik, sajnos ilyen nem volt a tesztnapon.

Még két sztárfotót is lőttek rólam. :D
Haibike
Merida

[ Szerkesztve ]

(#96052) Runner_fxr válasza Runner_fxr (#96051) üzenetére


Runner_fxr
Ármester

(#96053) BlacKSouL válasza bogabi (#96033) üzenetére


BlacKSouL
addikt

Nekem kb. ugyanez a szett van, csak a matt trekking verzio, [kép] ennek meg egy kis tulnyulasa is van elol hatul.[kép]
Nalam is ugyanez volt a gond, de csak miutan kicsomagoltam vettem eszre, hogy hat nincs hova rogziteni. Ugyhogy az lett a megoldas, hogy hosszas meregetes es jelolgetes utan satuba befogtuk papirok koze, hogy ne seruljon, es szepen meghajlitgattuk. [kép]
Annyi a trukk, hogy inkabb​ mindig keveset kell rajta hajtani, es tobbszor, mert visszahajlitani mar szinte lehetetlen. Es az elejen kell nagyon pontosan jelolni egy palcaval, hogy hova kellene esnie. Illetve elvileg a kipattano vegu kellene elore, a fix szemes meg hatra, de csak a meztelen szemet tudod hajlitani, [kép] ezert megcsereltuk, es elore kerult a hatsonak a palcaja hatra meg az elsoe. A palcak felcserelhetok elvileg.
Az elso ket helyen rogzul, a villa hatuljan a palcakkal es a villa kozos pontjan kozepen egy fullel, a hatso pedig a palcakkal, de ott nekem volt csavarfurat megfelelo helyen a vazban, a masik elol a kozepcsapagynal, ahhoz hozzaferni nehez, illetve harmadik a nyereg alatti vaz resznel, ahol nekem szinten gond volt, mert a furat nem ennek megfeleloen, hanem a kerek iranyabol volt, igy ott is maszek megoldas kellett, de ez is tart stabilan [kép]

Ja es nekem hatul a fekkel nem volt gond [kép]

[ Szerkesztve ]

Aláírás (nem kötelező megadni)

(#96054) Hasaggymeg válasza Runner_fxr (#96052) üzenetére


Hasaggymeg
Topikgazda

Már éppen panaszkodni akartam nem látom a Kenevot...hát ez nagyon ott van,lassan nem is látszik a motor helye olyan kicsi! :Y ...a többi tesztelt gép is faxa! :K ...bár gondolom jó lenne legalább 1-1 hét próbálgatni valamenyit. :U

"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg

(#96055) Hasaggymeg válasza BlacKSouL (#96053) üzenetére


Hasaggymeg
Topikgazda

Ez gondolom új bringa,mert még ilyen tisztát nem láttam életemben. :N

"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg

(#96056) Strezi válasza Runner_fxr (#96051) üzenetére


Strezi
őstag

Köszi a beszámolót :R
Ha valaki elvinné a BH-mat értelmes áron, akkor szerintem azonnal rendelném a Meridát...

Miért tekersz sportcipőben? Nem szedi szét a taposópedál? ... vagy csak most így sikerült?

Használt LiFePo 15kWh akuk eladóak! ... Passzív ház klímás fűtéssel, 2011 - | Napelem, 2013 - | Tesla, 2019 - ...

(#96057) aicon


aicon
senior tag

A 1.25x28 colos Schwalbe Marathon Plus külsőn (nem a kerékben), a hátsó keréken lett egy nyolcas kb 1000 km után aszfalt, bringaút használat mellett, semmi terep. Tekintve az árát kiábrándító. Lehet vele valamit csinálni, vagy kuka?

======== Sim kártyás routerek olcsón ======== https://hardverapro.hu/tag/aicon#aprohirdetesei

(#96058) ZolkoW válasza aicon (#96057) üzenetére


ZolkoW
őstag

az mit jelent, hogy a külsőben nyolcas lett ? :F

Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786

(#96059) IMIIKE1998 válasza IMIIKE1998 (#96022) üzenetére


IMIIKE1998
őstag

Ha lemérem a bicikli "fontosabb" adatait, akkor még tudná valaki saccolni, hogy hanyas vázméretű monti kéne nekem? Ez a bicó amúgy 48-as méretű.

(#96060) aicon válasza ZolkoW (#96058) üzenetére


aicon
senior tag

megcsavarodott futófelület

======== Sim kártyás routerek olcsón ======== https://hardverapro.hu/tag/aicon#aprohirdetesei

(#96061) trialboj válasza trialboj (#93360) üzenetére


trialboj
őstag

Canyon Nerve - jelentése masszív idegeskedés minimális szórakozás

5 hét után kegyeskedtek visszaszolgáltatni a FOX Talas teleszkópomat. (PRO TIP:add el a picsába és vegyél egy rendes telót, lehetőleg RockShox-ot, mert arra nem megy rá a gatyád)
Már csak ezalatt az 5 hét alatt többet idegeskedtem bringvával kapcsolatban mint az összes eddigi gépet összegezve.

Visszakaptam, még egy minimális árengedményt is adtak, a teló korrektül működött. Elmentem vele 1 túrára, semmi gond nem volt, 0 kotyogás.
Aztán egy másik túrára is egy XC pályára, 3-4 droppot és pár döntött kanyart gyakoroltunk, gyökeres terepen. Megjegyezném hogy ezeken a suntour, a recon, a reba telómmal is végigmentem többször is, a suntour elvérzett(egy év kínzás után) a másik kettő röhögve vette.

Hazafelé a talas ismét elkezdett fura kotyogást éreztetni a rázós talajon, reménykedtem hogy a headset lazult meg, otthon viszont ismét kiderült hogy a jobb láb(ahogy a szervíz előtt is), mozog, minimálisan, de hallható és érezhető módon kotyog. Menet közben ha nem figyelsz rá, nem igazán érződik, de ez akkor sem normális, vagy igen? A leg frusztrálóbb, hogy ha tudom előre hogy nem lehet javítani, akkor használtam volna így amíg el nem romlik.

Képek a telóról és lecserélt persely porfogóról

Nem feltétlen hiszem hogy bárkinek lenne tanácsa, inkább csak megosztottam, hogy ha valakiben még nem vált egyértelművé, semmilyen Talas teleszkópot nem érdemes megvenni, bárhol kérdezgettem neten, mindenhol azt írták, hogy ez a Fox legrosszabb modellje EVER.

"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //

(#96062) varsam válasza Runner_fxr (#96049) üzenetére


varsam
őstag

Nektek hogy tetszett a teszt nap?
Szerintem szuper jó volt, jó szervezéssel, nagyon sok kiállítóval és mégtöbb bringával, segítőkész emberekkel, számomra abszolút pozitív volt, nagyon jól éreztem magam.
Összesen 8 bringát próbáltam, majd holnap írok róluk pár sort, lesz egy kicsit több időm.

Szerencsére az eső sem esett sokat, párszor csepergett csak, ettől a pálya kicsit izgalmasabb lett csak.

(#96063) Runner_fxr válasza Hasaggymeg (#96054) üzenetére


Runner_fxr
Ármester

Hát persze, kéne azért több idő, egy fél órás teszt kör ahhoz édes kevés, hogy kiismerd a bringát, maximum azt lehet érezni rögtön, hogy ha nagyon jó, vagy nagyon nem jó. Meg ugye a beállítások is több időt vennének igénybe. Így gyors beállítással a gép nem tudja azt nyújtani amire igazán képes. Volt amelyikben kicsit keménynek éreztem a telót, vagy a guminyomás volt sok, így meg aztán nem tudsz teljesen reális képet kapni a bicóról. A plusz-os kerekeket hihetetlenül alacsony nyomáson érdemes használni. A meridán úgy le volt engedve, hogy először azt hittem defektes, amikor megnyomkodtam. De az úgy volt jó.

Most, hogy bejött a képbe a Kenevo, nehéz lenne eldöntenem, hogy a Merida vagy a Speci kéne jobban. :)

Strezi: Azt hittem már nem akarsz villanyos gépet. :) Az biztos, hogy az eOne Sixty-vel nem lehet mellé lőni. Az egy brutálisan jó paripa.

Nekem sem sikerült még eladnom az enyémet, bár voltak érdeklődők, de komolytalannak bizonyultak. Amikor még ténylegesen elvitték volna, szezon elején, akkor meg nem igazán akartam még eladni. :) Én már úgy vagyok vele, ebből valószínűleg tavasz lesz, idén már nem hiszem, hogy lecsapna rá valaki értelmes áron.
Addig még van időm gondolkodni rajta, hogy mi legyen az utód. Bár elég valószínű a Merida, de még akár Speci is lehet belőle. Vagy ki tudja, mi jön még addig érdekesség.

A sportcipő nálam megszokás, kényelmes, a talpa is jól bírja. A bringás cipők kényelmetlenek nekem. Bár volt egy típus ami nagyon tetszett adidas, csak azt Magyarországon nem láttam még boltban, online meg nem merek ruhát rendelni.

[ Szerkesztve ]

(#96064) pc360 válasza trialboj (#96061) üzenetére


pc360
addikt

Nekem Talas 36-om van 8-9 éve, a 120 kilóm alá. Nálam valami rugóút hosszát állító biszbasz kopott el viszonylag hamar. Azt mondták is, hogy el szokott, ezért nagy faszság ez az állítási lehetőség. Nem is nagyon baszkuráltam, 130 mm körül használtam, ami jó is volt. Azóta egyszer nekimentünk, és full lábcsere helyett be lett fixálva arra a 130-ra egy esztergályos és értő kezek által, kiiktatva a kérdéses alkatrészt, és azóta megint semmi gond. Soha nem kotyogott, és a kedvenc villám ever. Azt, hogy mostanában milyen minőségű dolgokat gyártanak, nem tudom.

[ Szerkesztve ]

Válogatott, rendszeresen frissített programok ► neszetools.hu

(#96065) BlacKSouL válasza Hasaggymeg (#96055) üzenetére


BlacKSouL
addikt

Persze, még bejáratós :) 1510 km van csak benne, amugymeg aszfalton hasznalva nem hanyja tele magat sarral, de amugyis kimelem, nem dobalom, illetve amikor mar nagyon osszeporolodott akkor szepen letorolgetem tisztara. Alaposan. Es most pont tegnap tisztogattam, talan ez latszik rajta. Meg a hajtaslancot nem pucoltam, mert mondom hatha meg lesz olyan ido amikor ki tudok menni melo utan vele, de mar szerintem csak remeny, mert allandoan esik es mar nappal is 9-10 fok van, nekem azmeg sapkaban kabatban is hideg.
Amugymeg olyan szinei vannak, hogy jol all neki a tisztasag.

Aláírás (nem kötelező megadni)

(#96066) zoo8800 válasza trialboj (#96061) üzenetére


zoo8800
veterán

Én Manitou villával szívtam, az első szériás Black csillapítórúdjának feje egyszercsak letört. Különösebb kiképzést nem is kapott.
Jól látom, hogy RockShox porvédő volt benne?

rip and tear, until it is done

(#96067) Sleek


Sleek
senior tag

Srácok érdemes a 23mm es gumit lecserélni 25 mm re ? Neten sok helyen írják ,hogy a 23 mm idézőjelben nem a legjobb a hazai utakra.
Merida Scultura 300 as bringám van.
Köszi

<OLYMPUS E-M10II VÁZ + EZ-M1442 II><Kross Level A2 Merida Scultura 300 ,Wilier GTR Team Rim Giant Xtc Slr 2 >

(#96068) ZolkoW válasza aicon (#96060) üzenetére


ZolkoW
őstag

nekem ez úgy hangzik, mint ami egyszerűen elmozdult a felnin. vagy előtte nem ült rendesen, vagy most, ha valami nagyon szerencsétlen a párosítás, lehet, hogy nem is lesz jó, de igazából annak passzolnia kéne szépen körben. én leengedném, és megigazgatnám, aztán fel max nyomásig, hadd pattanjon be, ami be akar, aztán vissza üzemi nyomásra.

Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786

(#96069) JackFeryll válasza Sleek (#96067) üzenetére


JackFeryll
őstag

Érdemes lehet mert ballonosabb gumival tudsz engedni a nyomásból és érezhetően kényelmesebb.

más: mi szerintetek a legolcsóbb városi rohangálós (patkány) opció amiben elfér szélesebb gumi (32-35) és normál méretű kereke van ?
Egy SSCX-re gondoltam bár a kantitól picit fázom és a piac se nagyon telített ezekből vagy esetleg valami régi túra? váz amiben még elfér.
Mondjuk olyan 50-80 körül jó lenne kihozni. Iszonyat szép dolgokat lehetne építeni a többszöröséből, de azt meg nem szívesen hagyja kint lezárva az ember. Az ilyen filléres régi outi vázakban meg sokszor a 25-ös se fér el.

(#96070) Because


Because
őstag

ahh mit találtam a negatív stucnira!!! lehet már linkeltétek:

[link]

(#96071) IMIIKE1998 válasza pc360 (#96064) üzenetére


IMIIKE1998
őstag

120 kiló? Azt nem tudom elhinni, akkor biztos elég magas vagy. Vagy csak ironikusan érted a "120" kilót. Ha nem, akkor ne vedd sértésnek, csak egyszerűen nem tudom elképzelni.

(#96072) jjeahh válasza Because (#96070) üzenetére


jjeahh
nagyúr

Érdekes... az elején montisként azt hittem nincs a felnin gumi :DDD . Amúgy fura lehet úgy tekerni, hogy folyton csöcsön rúgod magad :DDD

Én meg végre tekertem egyet a közelben a haverokkal, le kellett tesztelni az új pedált... bár a térdem még mindíg nem az igazi, remélem nem csesztem el megint. A középső legkevésbé vacak vas az enyím :DDD

[ Szerkesztve ]

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#96073) IMIIKE1998


IMIIKE1998
őstag

Redbull Hardline 2017 MA
Gondoltam belinkelem, annak, akit érdekel.

[ Szerkesztve ]

(#96074) aicon válasza ZolkoW (#96068) üzenetére


aicon
senior tag

helyén van az, szépen fut körbe a csík, már forgattam, felfújtam max-ra, belsőt megnéztem nincs-e csavarodva...
lehet mégis a Conti hasonló gumiját kellet volna választanom, még olcsóbb is valamivel

======== Sim kártyás routerek olcsón ======== https://hardverapro.hu/tag/aicon#aprohirdetesei

(#96075) etrop01


etrop01
tag

Sziasztok!
A minap láttam egy kis videót amin egy angol srác megtanul manuálozni.A kérdésem az lenne, hogy aki tud az mondja már el tényleg ilyen nehéz vagy bizonyos fajta bringákkal ne is próbálozzak? Most egy Cube ams 100-asom van.A videó pedig ez:[link]
hátha érdekel valakit még :)

Az egyszerűség a kifinomultság csúcsa.

(#96076) Runner_fxr válasza varsam (#96062) üzenetére


Runner_fxr
Ármester

Nekem is tetszett. Időpontokat alig foglaltam le előre, de szinte bárhova mentem, tudtam próbálni mindent. Nem volt annyira sok ember, hogy az már zavaró lett volna. Pont jó volt így.
Volt amelyik bringával több kört is mentünk.
Összesen mi is kb 8 kört mehettünk.
Negatívat talán annyiban tudok mondani, hogy a pálya lehetett volna egy kicsit izgalmasabb.
Én kijelölnék egy merészebb útvonalat is. Akkor legalább ritkábban lett volna olyan, hogy a tötymörgő emberek miatt nem lehet rendesen csapatni.
Illetve jó lenne ha megoldanának egy őrzött bringatárolót. Bár nyilván az komoly felelősség.
Épp ezért mentem inkább autóval. Bár így is jó volt. Illetve sokan hagyták a teszt sátorban a saját bringákat, megoldható volt. Ez inkább akkor lett volna gázos ha sokkal több ember jön.

(#96077) bunddog válasza aicon (#96074) üzenetére


bunddog
tag

érdekes jelenségnek tűnik, egy képet vagy videót nem tudsz lőni róla? elég nehéz elképzelni, azt meg pláne hogy contit válassz helyette :D

(#96078) bogabi válasza BlacKSouL (#96053) üzenetére


bogabi
senior tag

Köszönöm a részletes és alaposan dokumentált leírást! :R

Attól tartok, nekem is ez lesz a vége. A teló gyakorlatilag egy az egybe, hátul meg nálad annyiban nyerő, hogy a féknyereg beljebb van, mint a rögzítőszem. Nálam pont fordítva, így ott is majd okoskodni kell valamit...

A tévedés joga fenntartva. A meccs áll egyenlőre, egyelőre ez a helyes.

(#96080) BlacKSouL válasza bogabi (#96078) üzenetére


BlacKSouL
addikt

Hat meg ha elmondom hogy Balaton turahoz csomagtartot is felpattintok es az ugyanoda rogzul hatul :) Es az is elfer persze az olyan kialakitasu hogy direkt kikeruli a feket. Csak epp dupla hosszu csavar kell lentre hogy mindket szemet aterje. Olyankor eleg nagy ott a zsufoltsag.

Aláírás (nem kötelező megadni)

(#96081) pc360 válasza etrop01 (#96075) üzenetére


pc360
addikt

Normál monti geometria - pipa, első teló - pipa. Ezzel minden további nélkül menni fog, de nem a manuál, hanem így, normál magasságú nyereg megléte mellett az egykerekezés. Ahogy a videó elején is említi, készült arról is anyaga, és szerintem neked inkább arra lenne szükséged - elsőre ugyanis sokkal egyszerűbb megtanulni, illetve olyan bringád van, amihez az illik. Nameg sokkal jobban kihasználható, és nagyobb poén, mert egykerekezéssel fölfele is lehet mászni, és mindenre képes vagy, amire csak 2 keréken.

Ha a hátsó fék kontrollálásában jó vagy, és ki tudod emelni az orrát, akkor onnantól fogva már csak idő kérdése, hogy fél kézzel egykerekezz fölfele a kanyargós emelkedőn limit nélkül, miközben a másik kézzel a sörödet iszogatod. Vagy épp lejtőn lefele, 40-nel. Én imádok egykerekezni, sajna országútival már nem olyan egyszerű, meg hát szegény kerék... :)

Nem nagyon tudok tanácsot adni, egyszerűen sokat kell gyakorolni. Nekem nagyjából 2 évbe telt, hogy teljességgel kitanuljam, de ebben olyan időszak is volt, mikor hátsó fék nélkül gyakoroltam, nem egyszer széjjelcseszve a térdem. Úgy könnyű beleszokni a határokba... :D Manuálozni így is csak moderált ideig tudok, de nem is ilyen triál viccgéppel nyomtam.

Ami poén, hogy ha már jól megy hardtail montival az egykerekezés, akkor össztelóssal onnantól fogva ugyanazt meg tudod csinálni terepen is. Nekem egyszer volt alkalmam kipróbálni, és meglepően könnyű volt. Aztán menni fog minden egyéb bringával is, pl. tipikus acélszörnyeken is, bár exponenciálisan nehezebb főleg úgy, ha az átlag méretek másfélszeresére van szükséged, mint jómagamnak (203 cm). Párszor jól jött nagyon a skill: egyszer 16-18 km-t egykerekeztem haza a városból első deffekttel egy V-fékes montin (Margit híd > 22. kerület). :)

[ Szerkesztve ]

Válogatott, rendszeresen frissített programok ► neszetools.hu

(#96082) pc360 válasza pc360 (#96081) üzenetére


pc360
addikt

+ A jó, hosszúkás nyereg amúgy nagyon sokat segít, mert a combjaiddal azt közre tudod fogni. Nekem akkor tűnt ez fel, mikor kénytelen voltam a pálcák szokásos széthajlása miatt cserélni egy kis tömzsi, ideiglenes nyeregre, és azzal közel megszűnt az egykerekező képességem, instabilnak éreztem minden mozdulatot vele. Szóval kell a jó nyereg is.

Közel 10-12 nyeregcsövet el is használtam az utóbbi 10 évben. :D

[ Szerkesztve ]

Válogatott, rendszeresen frissített programok ► neszetools.hu

(#96083) etrop01 válasza pc360 (#96081) üzenetére


etrop01
tag

Valahogy sejtettem egy ilyen választ, nincs mese valahol el kell kezdeni, jól jött volna már nekem is párszor első defektnél. 18km az apám nem semmi :C

Az egyszerűség a kifinomultság csúcsa.

(#96084) pc360 válasza etrop01 (#96083) üzenetére


pc360
addikt

Párszor letettem pihenni. :) A derekat elég durván megerősíti.

Válogatott, rendszeresen frissített programok ► neszetools.hu

(#96085) jjeahh


jjeahh
nagyúr

Srácok, olcsóbb VDO km órákkal van valakinek tapasztalata? Agyalok a Cateye Velo 7-en meg VDO M1-en... Kínából ugyan már rendeltem pár okosabb, sokkal olcsóbb km órát 28 funkcióval, megvilágított kijelzővel, de nincs türelmem megvárni őket, úgy tűnik sokat késnek vagy meg sem jönnek, döglődik a posta. Addig meg átmenetileg hasznát venném egy butább, de helyben is megvásárolható cuccnak.

[ Szerkesztve ]

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#96086) Pttypang válasza jjeahh (#96085) üzenetére


Pttypang
veterán

Amugy is szemet a legtobb kinas ora, akkor mar ott a lidl :D

Everybody lies.

(#96087) jjeahh válasza Pttypang (#96086) üzenetére


jjeahh
nagyúr

Ja, bejártam lidl-be is, de csak vezetéknélküliek vannak és inkább vezetékes kéne :B

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#96088) Hasaggymeg válasza jjeahh (#96085) üzenetére


Hasaggymeg
Topikgazda

A fapados VDO M2 elnyűhetetlen,nekem olyan van miután egy okosabb Sigma bekrepált.

"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg

(#96089) jjeahh válasza Hasaggymeg (#96088) üzenetére


jjeahh
nagyúr

Kösz! :R Kissé zavar, hogy egysoros a kijelző, de egy ideig jó lesz amíg megjönnek a kínaiak (többfélét rendeltem, így nagyobb az esély, hogy valamelyik bejön :DDD ). Már csak be kéne menni a városba megvenni, de a tegnap megfáztam, levertek a bacik... és minusz 2 fok volt az éjjel felénk, a hegyekben meg havazott is, várom melegedjen egy picit az idő :D

[ Szerkesztve ]

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#96090) varsam válasza Runner_fxr (#96076) üzenetére


varsam
őstag

Szia,

igen, egyet értek, én is örültem volna egy kicsit nehezebb pályának is. Két kis ugrató volt, azokat élveztem :)
Bár szervező szempontból ez is veszélyes, az egyik túrán mondta a vezető srác, hogy hiába mondta az egyik tesztelő, hogy ő sokat montizik és nagyon jó, a második kis kanyarban bénázott és elesett... szóval nehéz megítélni ki jó és ki nem, és azért sok elég drága bringa volt kint.

Amiket én próbáltam (ezt nem csak neked, hanem mindenkinek írom)

1. Trek Powerfly 5, merev vázas MTB pedelec
Eredetileg fully foglaltam, de azt mondták a gyártó nem küldte le, így ezt vittem el egy körre. Nem volt rossz, bemelegítésnek, pálya felfedezésnek jó volt, de semmi extra.

2. Rock Machine Blizzard 70-29 29er fully, 120/120mm

3. Kona Hei Hei DL Carbon 29er fully, 120/100
Hiába kisebb rugóút hátul, azért a carbon váz és a Fox telók... ez a gép nagyon tetszett. Annyira puha a Fox hogy valami hihetlen, 12,5kg-val pedig nagyon jól mászott.

4. Haibike XDURO AllMtn 8.0 A tank.
Ezt ki kell próbálni, felfelé és lefelé is hihetetlen élmény. Igaz ugrani kisebbet sikerült vele, de a több kárpótolt.

5. Baddog AZAWAKH 22
Ezzel nem mentem sokat. Jól felszerelt, de valahogy mégsem az igazi. A cockpit nem tetszett, nem jó kormány és stucni.

6. ROSE PRO SL DISC-4400 HYDRAULIC BIKE NOW!
A kakukktojás. Sosem ültem még országútin, így hát kipróbáltunk egyet. Én ha jól emlékszem egy ilyennel mentem. Egyszer szívesen elvinném egy hosszabb távra, hogy milyen, ott keringőzve tetszett.

7. Kross Moon 3.0 Ez már egy komolyabb enduro gép, mászni nehéz volt vele, illetve sajnos a hátsó tag nagyon puha volt, így a kanyarokban 3szor is leért a pedál, ami miatt nem mertem annyira menni vele. Ezen kívül tetszett, de ez felfelé már nem fürge. Bár lehet egy keményebb taggal jobb lett volna

8. 2017-es Specialized Stumpjumper FSR Comp Carbon 29
Megtaláltam a nekem valót :D Ez úgy jó, ahogy van, könnyű, jól mászik és lefelé is adja. Ennyi.

Ami külön kiemelendő, hogy a fenti bringák közül egyedül a Kona és a Spezi állítótta a súlyomhoz a telókat
Biztos a többinél is lehetett volna, de azzal nem foglalkoztam. Az ülésmagasságot legalább mindenki beállította.

Röviden ennyi, 8 bringa, a végére szépen elfáradtam, nagyon szuper élmény volt. Párom és nagyon élvezte, ő is próbált mindent, 3szor mentünk csak együtt (Haibike, Spezi Bad-bike), ő inkább trekking vonalon nézelődött.

(#96091) Hasaggymeg válasza varsam (#96090) üzenetére


Hasaggymeg
Topikgazda

+(#96051) Runner_fxr!...jó írások,emelik a témakör színvonalát! :K Köszi! :R

"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg

(#96092) Milán13 válasza Runner_fxr (#96051) üzenetére


Milán13
tag

Nagyon köszönöm!

(#96093) trialboj


trialboj
őstag

Az esős idő kicsit hamarabb érkezett mint gondoltam, szóval akit érdekel a saját készítésű sárhányó, az alábbi linken találja a modelleket.

Aki talál érdekes dizájnt, az a model alatti számot küldje el privátban, max annyi módosítást vállalok, hogy a márkaneveket átszínezem, a kreatív grafika jelzésű modellek, csak a megadott színben elérhetőek.

Modellek

A nyomdától mindenképp olyan papírt v fóliát kell kérni ami valamilyen szinten vízálló, ha ilyet nem használnak akkor nem érdemes szórakozni vele mert 2 mosás v eső után vége.

A sárhányó anyaga:
Legegyszerűbb módszer ha keményebb műanyagból készült mappát keresel, min A4 méretben(legkeskenyebb pontja legalább 23cm legyen). A keménysége legalább olyan legyen mint a hasonló stílusú decathlonos btwin modellnek. A BEAUTONE cég gyárt ilyen mappákat pl.

Aki komolyabban ráfeküdne a témára, az kereshet gyurmázáshoz készült műanyag lapot, A3 méretben mivel ebből 2 darabot is lehet készíteni(!!!!!A4 egyre sem elég!!!!!!).

Nyomdákban is érdemes utána kérdezni hátha van ilyen műanyag anyaguk, ez viszont jóval drágább lehet mint az előző kettő.

További instrukciók csak az érdeklődőknek privátban. Ez egy Behance prezentáció lesz, még sok van a publikálásig, grafikailag és tesztek szempontjából is, szóval mindenki ennek tudatában költsön rá pénzt. A módszerek működnek, én több megoldást használok, de mindenkinek a saját kézügyességén, és anyaghasználatán múlik, ha most csinálsz ilyet elsőre lehet, hogy nem lesz tökéletes.

"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //

(#96094) Örni válasza jjeahh (#96089) üzenetére


Örni
senior tag

Én 6-án rendeltem ebayről kínából egy 1580Ft-os 14 funkciós kilóméterórát és 18-án itt is volt :)

There's too many men, too many people, making too many problems!

(#96095) Hasaggymeg válasza Örni (#96094) üzenetére


Hasaggymeg
Topikgazda

~100ft/funkció! Nem semmik ezek a kínaiak! :Y

"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg

(#96096) jjeahh válasza Hasaggymeg (#96095) üzenetére


jjeahh
nagyúr

Van 28 funkciós is 1300ft-ért, én olyant rendeltem kettőt, meg egy inbike ic528-at :D .

Örni: Én picit arrébb lakok, Erdélyben, lehet a román posta haldoklik.

trialboj: Van türelmed basszus. Helyedben árulnám is ezeket valamilyen online piactéren, mert tuti lenne kereset rá, gondolom sokan vannak olyan dögök mint én, akik lusták megkeresni a megfelelő anyagot, kísérletezni, nyomdákkal vacakolni :B :DDD

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#96097) Örni válasza jjeahh (#96096) üzenetére


Örni
senior tag

Elvileg enyém is Inbike ic528, bár ez a hirdetésből nem derült ki, csak mikor megkaptam :) De tetszik, szép zöld háttérvilágítása van.

There's too many men, too many people, making too many problems!

(#96098) jjeahh válasza Örni (#96097) üzenetére


jjeahh
nagyúr

Kíváncsi leszek milyen, ha működik akkor nagyon nem éri meg minimum 3x-os áron nagy márkáktól sokkal butábbat venni, amiknek még háttérvilágítása sincs. Csak ne késne ennyit, mert így csak rákényszerülök egy márkás cuccra :DDD

Amúgy meg ha már neves cuccok vs kínai szirsz*rok, kellys-nél már többször észrevettem, hogy a bringás cuccaik nagy részét ebayen is fel lehet lelni kls logó nélkül töredék áron :D . Szal gyanús, hogy külsős kínai gyártóktól rendelik be őket, majd simán felcímkézik :F

[ Szerkesztve ]

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#96099) 6030D válasza Hasaggymeg (#96095) üzenetére


6030D
Ármester

Azért érdemes elolvasni mit takar a sok funkció. Láttam én már száz részes étkészletet, ahol beleszámolták az 50 db szalvétát. :DDD

Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla

(#96100) Örni válasza jjeahh (#96098) üzenetére


Örni
senior tag

Nekem megfelel, jó kis óra. A háttérvilágítás és a hőmérő volt nálam kitétel. Persze, ez bevett szokás minden ágazatban, hogy rászitáztatják a logót egy megfelelő termékre aztán jól van.

6030D ja, itt külön funkció a kerékméret beállítás, meg a 12h/24h kijelzés :)

There's too many men, too many people, making too many problems!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.