Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
hoffman_
nagyúr
arra hsz-dre válaszoltam, de amit válaszoltam, az is fasság, mert félreolvastam, amit írtál, és efelett meg teljesen elsiklottam. totál szét vagyok esve mostanában, hogy a fene enné meg.
így viszont buktam az egészet, mert gyakorlatilag nem létezik Mo-n felni, aminek az etrto-ja jó nekem, egy új felni+küllő páros meg egy 10-es, annyit nem akarok rászánni, vissza fogom rakni a régi agyon harcolt felnit, és tojok bele. meglássuk, hogy mennyire lehet kiszedni a tojást úgy, hogy nincsenek elnyalva a niplik.
mindenesetre köszönöm, hogy néha félszemmel idenézel rám, simán elkezdtem volna befűzni, aztán a sok tötyögés után anyáztam volna csak, mikor megmarad 4 küllő. így legalább már előtte sikerült.
[ Szerkesztve ]
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
hoffman_
nagyúr
válasz venember83 #4703 üzenetére
de-de, mint látod totál nem fogtam fel, hogy nem gömbölyű a dolog, nem is értem.
-
tzimash
őstag
A felni, amit cserélni akarok ~20mm magas, ha azt akarom, hogy a régi küllőkkel újrafűzhető legyen az új felni, elég ha arra figyelek, hogy az is 20-as legyen (meg persze szintén 36 lyukas, ugye hoffman_ ? ) vagy mást is figyelembe kell vennem? Milyen tág határok között választhatok esetleg, vagy pont annyinak kell lennie az újnak, mint a réginek?
-
noel2009
csendes tag
Üdv!
Tudnátok valamilyen androidos mobilt ajánlani sport tracker-hez (endomondo).
A réginek meghalt a kijelzője (Sony Xperia tipo).
Megbízható legyen a gps,a kamera nem érdekel.
Eső körben 50.000 alatt!
Köszi!! -
T@nk
tag
Sziasztok!
Markolatot szeretnék cserélni. A jelenlegi 125mm-es. Bilincsest szeretnék, de a legrövidebb amit találtam és tetszik 132mm-es. Felszerelhetem ezt, vagy akár hosszabb bilncses markolatot?
Köszi előre is. -
bubi92
őstag
válasz pengemetal #4686 üzenetére
éjszaka akarom mikor senki nincs. egy endomondo challange-hez kell máshol nem nagyon találtam 3km-es egybefüggő szakaszt ahol nem vált fél percenként a lámpa.
hoffman_: ezt én is beszoptam már pár éve, még bmx-nél
-
noel2009
csendes tag
válasz lsebestyen #4708 üzenetére
Köszi,megpróbálom ott is!
-
tzimash
őstag
melyik fékfelület a jobb, a köszörült vagy a cnc-zett?
-
nagyúr
Amennyiben elférnek így is a kormányon a kezelőszervek kényelmesen, nyugodtan. Vásárlás előtt nézd meg, hogy hogy fognak állni a váltókarok, fékkarok, ha 7 mm-rel beljebb kerülnek. Tolj beljebb minden 7 mm-rel, aztán nézd meg, nem kerülnek-e rossz helyre a hajlított kormányon, nem törik-e meg így valamelyik bovden, kényelmesen eléred-e őket ennyivel beljebb is, stb.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
-=RelakS=-
veterán
válasz HwAdokVeszek #4712 üzenetére
ennek jobb a GPS-e, mint az Xperia Z-nek?
Kicsit szarnak tartom az akár 20-30m-es eltérést egy-egy pontban, meg kocsival az időnkénti +-10km/h-s sebesség ingadozást sík úton tempomattal O_o
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
HwAdokVeszek
aktív tag
válasz -=RelakS=- #4715 üzenetére
Nem tudom jobb e.
Nekem mondjuk eléggé pontosnak tűnt endomondoval.
[link]
Az a baj hogy az endomondó keveset logol, és ezért a kanyarokat "levágja".
A sebességingadozás meg nekem nem tűnt fel, mert ant+-os érzékelővel használtam.Amit linkeltem az még Xperia activval készült.
Az újabbakat ne nézd mert az Garmin Edge 800-al. -
fpeter07
veterán
Tavaly én is lecseréltem a markolatot, mivel a hó miatt csúszkált a kormányon. Egy ergonomikus markolatot vágtunk le akkorára, mint a régi volt. (markolatváltó miatt) Egy bilincs ugyanúgy stabilan fogja, mint kettő. Hogy ha van elég hely a kormányodon, akkor nem feltétlen kell elvágni a markolatot.
[ Szerkesztve ]
-
sanzi89
addikt
Csak egy érdekességet szeretnék megosztani veletek. Mint az ma kiderült a Caprine Epik 50-esem és az új Schwinn Csepel Elite bringámnak ugyan olyan a váltófüle. Lehet azért, mert mindkettő magyar?
"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
sanzi89
addikt
válasz venember83 #4721 üzenetére
Vázakat nem gyártanak itthon?
-
sanzi89
addikt
válasz venember83 #4723 üzenetére
Esetleg arról infód, hogy empirikus úton kívül miként lehetne fény deríteni arra, hogy melyik bringában milyen váltótartó fül van? Kép alapján nekem elvileg ez is meg ez is jó volna, azonban sehol egy szám, azonosító vagy leírás. Nem úgy volna normális, hogy a gyártó oldalán ezek az infók megtalálhatóak legyenek és az ember egy sorozatszám alapján tud keresni neten? És persze a boltok se annyit írjanak ki, hogy Váltótartó fül Noname, azzal sokra megy az ember.
-
venember83
nagyúr
válasz sanzi89 #4724 üzenetére
Esetleg négyzethálós füzetre tenni a fület és úgy fényképezni, majd 1:1 arányban nagyítani és összemérni a valós füllel, más ötletem nincs. Legjobb módszer bemenni az üzletbe és összemérni az új fület a régivel, illetve tulajdonképpen a legjobb az, ha a gyártó szépen beletesz egy kódot, ahogy pl. a Cube teszi, és az alapján akkor akár webshopból is rendelhetsz minden gond nélkül. Avagy simán a forgalmazótól/kiskertől rendelni fület, aztán majd döntse el ő, melyik a jó, neked csak az a dolgod, hogy átvedd és kifizesd.
[ Szerkesztve ]
-
sanzi89
addikt
válasz venember83 #4725 üzenetére
Hát igen, így volna a normális ahogy a Cube csinálja... Mindegy, gyorsan el is ugrok egy helyi üzletbe, ahol rengeteg Schwinn Csepelt árulnak, elviszem a régi fület aztán hátha kitalálunk valamit. Köszi az infókat!
-
venember83
nagyúr
Újabb olcsó M96.
-
Sirandrish
legenda
válasz venember83 #4727 üzenetére
235K Szinte ingyen van
Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
nagyúr
válasz Sirandrish #4728 üzenetére
Újkori árához képest harmadáron, szal igen, kvázi ingyen adja.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
Vasinger!
nagyúr
válasz venember83 #4727 üzenetére
Hihetetlenül idegesítő, hogy így összenyomja a képeket az oldal. Gyakorlatilag használhatatlanok így a képek, mert az arányokat nem jól adják vissza...
-
Sirandrish
legenda
Tehát ez a bringa újonnan 700K?
Nem értem az embereket
[ Szerkesztve ]
Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
hoffman_
nagyúr
válasz Sirandrish #4731 üzenetére
én sem. sok ismerősöm és/vagy barátom hüledezik, hogy mi a rosseb kerül egy bringán 5-800 ezer forintba. ez még oké, érthető, de hogy csípőből lehülyézik azt, aki szerint érhet/ér annyit, az már bosszantó. szóval ja, nem értem az embereket.
[ Szerkesztve ]
-
Sirandrish
legenda
válasz hoffman_ #4732 üzenetére
Én nem hülyéztem le senkit..mindenki arra költi a pénzét amire tudja/akarja.
Én azt se bánom ha mindenki 5M-ért vesz bringát..csak egyszerűen számomra érthetetlen!Biztos vagyok benne hogy sokkal jobb vagy minőségibb egy ilyen bringa az 50-60 esetleg 100-120K-s társaitól, de szerintem az is elvisz A-ból B-be..és kizárt dolognak tartom hogy valakinek aki mondjuk csak hobbyból bringázik szüksége lenne ezekre az álomcangákra.
Ha valaki versenyezik, esetleg még itt-ott pénzt is nyer, tehát mondhatjuk hogy komolyan csinálja amit csinál azt megértem maximálisan.
De hogy haverokkal/barátokkal letekerj hétvégente 50-60km-t meg esetleg hétköznap azzal járj melóba..kétlem hogy ahhoz 500K+os bicó kellene.Mondjuk az autó pl szerintem teljesen más tészta mert abban azért ilyen-olyan kényelmi funkciók is helyet kapnak, de a drága bicajt ugyan úgy tekerni kell mint az olcsót.
Félreértés ne essék..nincs nekem bajom azzal aki drága bicajt vesz, és főleg nem nézem hülyének, de 6-800K-ért már szép kis használt autókat is lehet venni
-
-
albert8
veterán
válasz Sirandrish #4733 üzenetére
Úgy nézd, hogy külföldön ez sokaknak nem annyira drága. Itthol természetesen teljesen más a helyzet.
Pl az alpokba vagy esetleg még nagyobb hegyekre szerintem nem mindegy, hogy mivel megy az ember.
Valaki hegyen lakik vagy akár egy hegyen van az egész város, akkor már nem is olyan elképzelhetetlen esetleg minden napi használatra és túrákra sem barátokkal. Főleg aki sí paradicsomoknál lakik azok élvezhetik ezt. Néha nagyon irigylem, hogy kimegy az udvarrra és egy hegyről néz le vagy épp hátul a hegyre fel.Flickr----https://www.flickr.com/photos/113522384@N02/? -----------------------------------Krumplistészta----https://krumplisteszta.wordpress.com/
-
nagyúr
Beállítottság kérdése. Amikor anno megvettem 400k-ért az akkori villámat, 200k-s autóval jártam. Az autó - nekem - arra van, hogy elvigyen A-ból B-be. A bringa meg élvezeti cikk. Nekem.
-
raczger
őstag
Hobbi versenyzőnek is kellhet egy bringa fél milláért, mert egyszerűen csak egy olyan bringa képes hosszabb távon elviselni azt a terhelést. Ezen felül még persze 1-2 évente hozzá jön a komplett hajtás felújítása, meg egyéb szerviz költségek. És ez csak egy átlagos hobbi bringás aki szeret néha egy-két versenyre eljárni.
Ha tudnád egy komolyabb versenyzőnek itthon milyen költségei vannak...Egy ilyen bringának meg nem az a célja, hogy elvigyen A-ból B-be (nem közlekedésre, melóba járásra való, hanem edzésre és versenyzésre).
Persze ennyit már én sem adnék egy bringáért (mármint fél millát), de egy 100-120k-s bringa egyértelműen kevés lenne, évente elhasználódna egy olyan alattam, pedig csak hobbi bringás vagyok a magam 70 kilójával.
www.movat.hu - http://bit.ly/2mIziA4
-
Sirandrish
legenda
válasz albert8 #4735 üzenetére
Nyilván nem mindegy hogy mivel megy az ember, gondolom azért érzetre is van különbség hogy 50K-s és egy 800K-s bringa között és nem csak kinézetre, de én akkor is túlzásnak tartom.
Persze továbbra is azt mondom hogy aki úgy ítéli meg hogy megéri és meg is teheti, annak hajráJorus És egy 150K-s bringán már nem is élveznéd az "utazást"? Gondolom könnyebb tekerni meg mittomén, de élvezeti faktort mit ad hozzá? Most komolyan kérdezem...tanulok
Egyébként mutass már 1-2 képet arról a 1M(?) körüli bringárólraczger De a versenyző gondolom a rá költött manit ki is termeli a versenyek alatt nem?
Sőt..gondolom kis szerencsével plusszba jön kiEgyébként erre mondják hogy minden sport drága
[ Szerkesztve ]
-
hoffman_
nagyúr
nem rád gondoltam alapvetően, nem hülyéztél le senkit
[ Szerkesztve ]
-
Doki-HUN1978
senior tag
"Mondjuk az autó pl szerintem teljesen más tészta mert abban azért ilyen-olyan kényelmi funkciók is helyet kapnak, de a drága bicajt ugyan úgy tekerni kell mint az olcsót"
A 100 ezer forintos autót nem ugyanúgy vezeted mint a 60 millást?!
Azt is ugyanúgy, csak van benne ez-az.
Kerékpárnál ugyanez a helyzet."A szórakozottság a zsenik erénye"
-
Sirandrish
legenda
válasz hoffman_ #4739 üzenetére
Megnyugodtam, mert tényleg nem volt bennem semmi bántó szándék
Doki-HUN1978 Autót sem vennék 60M-ért...max ha korlátlan mennyiségű pénzem lenne, mert akkor ide nekem egy Aston Martint...nyammiiih
[ Szerkesztve ]
-
TripleB
senior tag
válasz Sirandrish #4731 üzenetére
Ismerősnek 8900 euro-s biciklije van, melléje egy másik is millió feletti áron.
"Aki nevet, azzal együtt nevet a világ. Aki sír, az egyedül sír"
-
Sirandrish
legenda
válasz TripleB #4742 üzenetére
De az gondolom már kikészíti az energiaitalt meg a proteinszeletet indulás előtt
-
albert8
veterán
válasz Sirandrish #4743 üzenetére
Flickr----https://www.flickr.com/photos/113522384@N02/? -----------------------------------Krumplistészta----https://krumplisteszta.wordpress.com/
-
andyTM
őstag
- egy ismerősömnél 7! db Ghost bicaj áll a garázsban és a legolcsóbb is itthon 1,2 milla ; hadd ne mondjam, hogy majd leesett az állam.
-
Sirandrish
legenda
A cím jöhet privátban is
albert8 Hát nem csúnya a cucc
[ Szerkesztve ]
-
andyTM
őstag
válasz Sirandrish #4746 üzenetére
- nem adom meg , a családban mindenki valamilyen doki, így bármikor szükségem lehet rájuk, meg amúgy nem Magyarországon élnek.
- javítom magam, mert az egyik modell csak 711.835,- ; de már nem rendelhető.
[ Szerkesztve ]
-
Sirandrish
legenda
Oh olyan vaaagy...
Azért ha valamikor összevesznétek és bosszút akarnál állni, akkor a múltkori helyen tudunk talizni és közösen kitalálunk valamitEvery game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
nagyúr
válasz Sirandrish #4738 üzenetére
Ott indul a dolog, hogy 150k-ért nem nagyon kapsz olyan első telót, amivel egy közepes FR pályán ésszerű körülmények között le tudsz jönni többször, több éven keresztül, körönként 3 elcseszett ugrással, csőrössel, akármivel. Aztán kell egy váz, ami nem nyeklik szét alattad az ugrásoknál, sziklákon, stb., Ez legyen 150k, kell bele egy rugóstag, 100k. Hajtás mindennel együtt legyen középszintű, pl. SLX, mondjuk 150k (egy XTR hajtómű magában 160k...). Két kerék, amit nem úgy néz ki, hogy ha ránézel, tojásba ugrik, hanem amit lehet ütni-vágni, emberfej nagyságú sziklákon mosolyogva átgurulni velük, stb., és ha nem muszáj, ne legyenek kő nehezek, az agyak ne rágódjanak be két havonta, stb., na ez is 100k alsó hangon, két jó fék szintén, mert nem árt meg is állni néha. Ez 750k, és nem egy csúcsgép azért, mert minden téren van hova fejlődni. Persze mindezt össze lehet hozni 4-500-ból is kényelmesen. Ez persze FR, amiről beszélek. Outin, XC-nél, enduronál, CX-nél, stb. nyilván egészen mások a szempontok.
De mindezt tök klafán megírtam már anno, szal tessék, itt részletesebb infókat is találsz, hogy mit, miért, mennyiért.
-
-=RelakS=-
veterán
válasz pengemetal #4734 üzenetére
Nem lehet, hogy ha 4:3 oldalarányú (pl 800*600) képet raksz fel, azt nem torzítja el?
Nekem úgy tűnik, hogy minden kép azonos méretű és oldalarányú.
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest