Hirdetés

2024. május 11., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-26 14:36:02

LOGOUT.hu

Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#276013) Tin válasza Dark Archon (#276011) üzenetére


Tin
veterán

Nem használtam láncmosót amíg olajoztam addig sem, pedig elég sokat tisztogattam. Az a "mehet rá" meg hát... szóval kérdezz meg másokat. Leveszem, zsírtalanítom, és úgy waxolom, ezerszer jobb lesz. De ha összemocskolom a kazettát, akkor jó sok km lesz, mire az összes olaj lejön róla, vagy leszedem, és úgy pucolom meg, de most meg amúgy is tiszta. Hidd el, az előzőnél megtanultam már a lehetséges szívásokat, így ezt most elkerülném, és rögtön az elején "jól" indítanék.

A Cube nem spórol szerintem a patentszemen, hanem a Shimano ilyen. Azért stiftes a lánc, mert a Shimano patentszem hivatalosan nem újrafelhasználható. Ha összerakják azzal a bringát, akkor abból nekik lehet problémájuk, mert ha szétesik a lánc, hogy bizonyítja, hogy a user újrafelhasználta a patentszemet. Szerintem ez szimpla brand védelem.

Mitől lenne "uhh de rossz"? :) A Hyde elég hasonló bringa, az 58-as, ez 59-es. Alivio váltás helyett Ultegra, MT200 fék helyett RS405, alu villa helyett karbon, a kormány és stucni tök ugyanaz, ahogy az ülés és a nyeregcső is. 55-ös gumik helyett 40-es. 3 kilóval könnyebb. DT Swiss kerekekkel még könnyebb lesz. Ráadásul 30%-al a listaár alatt vettem, szerintem ezt így ahogy van most el tudnám adni árában használtpiacon. A 11-es lánc, patentszem, kazetta leszedő szerszámok vagy fékbetétek miben feleslegesek? Úgy értem, ha veszek is majd másik bringát, az úgyis egy 2x11-es országúti lesz...

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.