Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ZolkoW

    őstag

    válasz SteveAd #309997 üzenetére

    én biztos az átlagosnál érzékenyebb vagyok ilyesmire, de számtalan olyan esetre emlékszem, amikor autósként közlekedve a szembejövő sávban látok:
    - fényes nappal fekete szerkós biciklist, aki az árnyék miatt meglepően későn tűnik csak fel (a tűző nap, és a fák árnyéka igen kontrasztos tud lenni, a szem beáll a nagy fényerőre, stb.)
    - akár fényes nappal kivilágítatlan autót, ami fehér/szürke/majdnem tökmindegy, milyen színű, mert a legtöbb színhez létezik az a környezet, ami előtt alig látni. Oké, piros esetében ez ritkább. Nemrég azt jegyeztem meg, amikor egy kamion előtt jött valami, a kamion lámpáit láttam, az autót először nem - nem akkora különbség, távolságban, de azért a személyautó általában gyorsabb, szóval örülök, hogy nem kezdtem előzni. Magyarul a személyautó beolvadt a kamion háttérbe.
    - elég enyhe köd, vagy enyhe szürkület, egy szürke autó tökéletes lopakodóvá válik, de nem kell sok a többi színhez sem. Egyik kedvencem az automata DRL, ami hátul a legtöbb esetben nem világít (örülök, hogy nálam pont igen, bár ha nem ez lenne, nem is tudnék róla, hogy átprogramozható, meg amúgy is tompítottal megyek, mert az valóban látszik, míg a gyári DRL nem igazán)
    - ja igen, rengeteg helyzetjelzőt használó autót látok DRL helyett.... nem tudom, ezek az autósok látták-e már magukat kívülről, gondolom nem, vagy azt sem tudják, mit kapcsoltak fel
    - a bármilyen menetfény azt is jelzi, hogy az autó forgalomban van, nem csak parkol mondjuk, nagyon nem mindegy...

    Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786

Új hozzászólás Aktív témák