Hirdetés

2024. május 24., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-26 14:36:02

LOGOUT.hu

Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#278274) Fall-N válasza Napfénysüti (#278253) üzenetére


Fall-N
veterán

Nem csodálom, amikor ezt nyomatják a gyártók, megy a marketing rendesen. YouTube-on is hány olyan videó van, hogy "Melyik ebike való neked?" Semelyik! A másik kategória a gravel. Mondjuk ebben több fantáziát látok, a szélesebb gumi szerintem ráfért az outi kategóriára is. Ha jobban belegondol az ember, egy nem sportoló biciklisnek sokkal jobb egy gravel, mint egy klasszikus CX.

Amikor már elfogynak a fejlesztési irányok, akkor dobnak be egy olyan dolgot, amin évekig lehet "rágódni". Igazság szerint a biciklik geometriéja elég kiforrott lett, a váltók elérték a 12 sebességet (minek 13 például hátra?), így ki kellett találni valamit. Ebike is fejlődik, jelenleg az akku a gyenge pont. Egy elektromos autónál kisebb hátrány az a +100-200 kg, mint egy bicikinél az a +2-5 kg, amikor mindenki minél könnyebbet akar.

Balaton körüli biciklizésre bérelni teljesen jó az ebike, mert így az az ember is körbe tudja tekerni, aki egyébként nem szokott biciklizni. Van felhasználói köre ez tény, csak a marketing akarja mindenkinek lenyomni a torkán. Akkor százszor inkább gravel, az még valamennyire tetszik is. Például az új Merida Silexet simán elfogadnám.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.