Hirdetés

2024. május 10., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-26 14:36:02

LOGOUT.hu

Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#213049) jjeahh válasza Hasaggymeg (#213039) üzenetére


jjeahh
nagyúr

Szerintem emberfüggő is, van haverom, aki a rugós suntour és a levegős rockshox között sem érez különbséget, de pl. a gumira érzékeny stb. Én nagyon megérzem a súlyt, amikor a gyárilag 15.3kg bringát szép lassan-fokozatosan viszonylag "olcsó" fejlesztésekkel levittem 12.4 kilóra, kb. ki akart ugrani alólam a gép, brutál könnyen megindult, jobb volt mászni, amikor a stucnit is lefelé fordítottam és kiszedtem alóla a hézagolókat, még fürgébbnek éreztem. Ezek mind olyan fejlesztések voltak, hogy tönkrement a kerékszett, kellett más, szétkopott a nyereg, úgyhogy vettem 20 eur körül egy 220g-osat a 370g-os (?) helyett, drága felső kategóriás gumik a belépő drótos helyett, aminek a súlyon kívül is van számomra előnye, pl. jobban tapadnak és végre nincsenek vágásos defektjeim. Az új gumik, új kerékszett adta magát, hogy akkor már tubelessesítsek is... Anno a markolatokkal szenvedtem egy sort, mert mindegyik kényelmetlen volt, az ESI Grips végül viszonylag drágán, de elhozta a megváltást és az is minusz pár gramm. Amit nem lett volna muszáj lecserélnem, az a rugós Rockshox Tora, de azóta sem bántam meg, hogy levegős lett helyette, ha már van teló a bringán, szvsz legyen levegős.
Amúgy nem tudom mennyire placebo, de amióta emésztési zavarok, gyomor problémák miatt lefogytam 63-ról 58 kilóra, azóta is gyűlnek stravan a PR-ek, kupák, pedig január-februárban szoktam lenni a legrosszabb formában.
Szal a súly a bringán és az emberen is számít szerintem, de főleg mtb-n, ha sokat mászol terepen és gyakran kell terepviszonyok miatt fékezni-sprintelni. Olyan bringán, amivel hosszúba tekersz kevés megállással, kevés mászással, valszeg nem olyan fontos.

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.