Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • fateless

    veterán

    Sziasztok!

    Bicajhoz kérnék tanácsot.
    A következő pár évben nem tervezek nagy távokat menni, csak városon belül illetve olyan 20km-es távig bezárólag. Szóval fontosabb inkább a komfortosabb közlekedés, mint a sebesség. (Amikor megnőnek a gyerekek, akkor már visszatérek a trekkinghez és megyünk velük túrázni, de most nem ez a lényeg)

    Ami jelenleg inkább a figyelmem előtt van, hogy 200k alatt szeretném megúszni, de inkább 150 körül.

    Egyfelől nézegettem az Elops 520-asokat (a régebbit, nem az agyváltósat), ami kényelmes, komfortos üléspozíciót ad, hátulra is tudok pakolni cuccokat és előre is (egyik gyerek az iskolát kezdte, egyikük még óvodás - ők tekernek, én hozom a cuccokat). Kényelmes jószág, amolyan igazi igásló, nem csilivili, de használatra tökéletes és használtan 90k körül lehet kapni. Leginkább ez tetszene, de több helyen is olvastam, láttam videókban, hogy 2-3 év alatt a napi használatban (fedett részen tárolva) rozsdásodni kezdett több alkatrész, ami meglepő volt számomra.

    A másik opciók közül az egyik egy GT Agressor, ami 160k lenne, ehhez vennék egy kormány magasítót és utcai gumikat. Ezzel a kieggel komfortosabb lenne a közlekedés. (Sajnos én hülye nem vetem meg múlt héten a cannondale trail 8-at 190k-ért, mostanra elfogyott)

    Ezek mellett viszont erősen godnolkodom a Corelli Snoop 5.3-on, ami nem olyan neves, mint egy GT, Kellys, Cannondale, viszont kifejezetten jókat hallottam a cég járgányairól, akik bevállalták, akár régebb óta használóktól is. A saját gyártás és fejlesztés kellően olcsóvá teszi őket, így pl egy Snoop 5.3 is meglenne 120k-ból, illetve a korábban említett kormáyn magasító és gumicsere jönne még rá.

    Sajnos ilyen jellegű trekking bicajokat nem találok megfelelő áron, és mivel 130kg vagyok, ezért inkább a komoly súlyokat elhordozni képes bicajok felé vonzódom a mindennapokra (bármennyire is szeretek hosszab távon hajtani egy outival, de a mindennapokra nem ideális az számomra - gravelt is néztem azért...)

    Felmerült még a Kross Trans 3.0 kicsivel 200k alatt, maradnék a megszokott vonalon esetleg, de ez már nagyon a felső határ, amiben gondolkodom. Ugyanide sorolható a Gepida Alboin 200 pro.

    Szóval elsődleges kérdés, hogy milyen tapasztalatok vannak az elpos 520-szal, mert teszteken agyondícsérték, aztán használatban már előjöttek ezek a rozsdásodások, amik kicsit elkedvtelenítenek, illetve hogy a GT-Corelli vonalon mit láttok még nagyobb kerékkel, 22-es vázzal, ami megfelelhet a fenti célra kis átalakítással, esetleg más javaslat.

    (Igen, nézegettem "használt üzletit", nem találtam a környéken megfelelőt)

    "A HELYESEN alkalmazott bölcsesség a hasznos" Prédikátor könyve 10:10

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés