Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • sebgutkopf

    őstag

    Az elmúlt napok hozzászólásai alapján kezd ugyan az a véleményem kialakulni mint a motorosoknál, csak itt a bringáknál a közút vs mtb vonalra értelmezve.
    Annyian kérdezik tőlem, hogy nem félek a downhillezéstől, a technikás enduro pályáktól? Az egész kategória annyira félelmetes és veszélyes. Nézzük meg a számokat, hány országúti vagy közúti bringás hal meg egy nyár folyamán és ezzel szemben hány halálos downhill, enduro (akár a teljesen őrült 70-es tempóval mindenen átszaggató versnyezőket is) baleset van? Az utóbbira tudom a választ, egy szép kerek 0, sérülések lehet vannak, de nem végzetes. Akkor most melyik sport veszélyesebb az életre, a közúton bringázás vagy az erdőben az adrenalin hajszolása? ;]
    Az analógia eredeti verzója a gyorsasági vs enduro motorozás, ott sem az endurosok a híres donorok.

    Plusz egy friss esetet had meséljek el, mivel elég friss az élmény és csak szoktam mindkét olalon ülni. Ez esetben én voltam az autós, mentem a Margit körúton, tovább a Bem József utcára (Margit híd felé lejt az út). Az autó sor kb egyenleges 40 kmh-val halad, teljesen telítettek a sávok, velem egy vonalpan párhuzamosan is haladt egy másik autó. Majd mintha valami érnyékot éreztem volna oldalra nézek és azt látom, hogy az én és a mellettem kb 70 cm-re szintén 40-el haladó másik autó közé berongyol egy bringás. Aki kb a visszapillantók között nem fért volna el, de nyogodtam szerinte ebben a satuban jó helyen gondolta magát. Iyen sebességgel mozgó kocsi sorban együkünknek se kell közöttünk senkire számítani saját sávon belül, a bringás ügyesen a tükrök holt terébe helyezkedett el, a kocsi holttérfigyelője egymás jelenléte miatt egyébként is kölcsönösen jelzett.
    Mire gondolt a bringás? Csak egyikünk a jó Bp-i utakon kicsi ki akar kerülni sávon belül egy kátyut, és mivel nem feltétlen látjuk, akkor ő halott.
    Ilyenkor nem zavarja, hogy nem 1,5m-re van tőle autó?
    Persze sok a figyelmetlen vagy fejben "furcsa" autós, csak ne legyünk olyanok, hogy mindig a másikra mutogatunk, miközben magunkat szentnek képzeljük.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés