Hirdetés

2024. május 10., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-26 14:36:02

LOGOUT.hu

Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#38851) Roni2011 válasza DjKoxi (#38850) üzenetére


Roni2011
csendes tag

Hát igen ez sem rossz! Na most picit elbizonytalanítottál! :)

(#38852) Runner_fxr válasza FIREBLADE78 (#38813) üzenetére


Runner_fxr
Ármester

Mindenképpen a lakásban tartást javaslom egy ilyen árkategóriájú kerékpárnál. Én semmilyen közös tárolóba nem tenném be az tuti. Lakásban van a falra akasztós módszer, vagy vehetsz olyat amivel felhúzhatod a plafonig. Nekem a falra akasztós a szimpatikusabb. Nálunk is volt 2500 ft-ért a falra akasztósból.
Ilyet szerintem egy csomó kerékpárboltban árulnak.

(#38834) Roni2011: Szerintem nem kell félni a slick-től, persze poros úton jobban kell figyelni kanyarban, de ott elcsúszhatsz bütykössel is. Én jó minőségű földútra is rámentem a cst-vel, az 1.4-es volt. Csak kanyarokban óvatosabb voltam. Nekem az a tapasztalatom, hogy ha igazán suhanós külsőt akarsz akkor 1,5-nél nem érdemes szélesebbet. Ha veszel egy 2.0-ást az szerintem nagyon visszafog. Én akár az 1,25-öt is simán használnám, felfújod 6 bárig, aztán kész. Egyébként szerintem tök jól tud kinézni egy monti is vékony slick-el. A specialized epic bringám használtam így, most barátnőmnél vagyok, de majd ha otthon leszek teszek fel róla képet, szerintem faszán nézett ki. :) Én mindig a leghatékonyabb megoldásokat szeretem, terepre rendes terepgumi mint pl az említett, kiváló nobby nic, aszfaltra meg a legvékonyabb slick. Persze ha nagyon rossz minőségű az aszfalt amerre jársz, akkor nem a legvékonyabb hanem olyan 1.4 vagy 1.5.

[ Szerkesztve ]

(#38853) Narakh válasza hegyimorc (#38818) üzenetére


Narakh
senior tag

Sajnos nagyon is imponál a második bicikli gondolata, de egyelőre próbálok inkább ésszerűsíteni, mert nem akarok hirtelen felindulásból nagy összeget kiadni. Bár őszintén nem tudom, ha elviszik az eladó gépet, vagy megjön az ösztöndíjam, mennyire fogok bírni magammal.

Régi acélvázas outi is megfordult a fejemben - annál is inkább, mert jó eséllyel emberi áron megállna -, viszont tartok a használtpiactól. Fogalmam sincs, milyen apróságokra kell vásárlásnál odafigyelni, és ennek egyszer már meg is ittam a levét.

Ha mégis elszánnám magam, nagyjából milyen árban lehetne kifogni szép állapotú és kicsi (50-52-es) gépet elfogadható felszereltséggel? Amennyire eddig néztem, az ilyen apró vázak is elég ritkák.

[ Szerkesztve ]

"This was I, a sparrow. I did my best; farewell."

(#38854) GhostLead válasza Roni2011 (#38812) üzenetére


GhostLead
tag

Bontrager SR1 1,25-be.

(#38855) GhostLead válasza GhostLead (#38854) üzenetére


GhostLead
tag

Ilyet használok ha aszfalton tekerek ill az aszfaltos versenyeken ( Tisza tó maraton, Mátra kör).
Nekem két kerékszettem van, igy egyszerűbb, csak a sort kell cserélnem a kerekeken.
Bontrager SR1 ára kb 4000ft/db van 1,25 ill 1,5

(#38856) sza.sa válasza LonGleY (#38842) üzenetére


sza.sa
tag

Inkább azt mondanám "sportoláshoz/mozgáshoz" kellene (napi szinten munkába járok vele, ott sima hátizsákkal oldom meg). Csak tavasszal, nyáron nem szeretnék még a hátizsákal is izzasztani a hátam, ha elmegyek tekerni egy kört.
Sima Sportdirectes bicajos pólom van, de abba nem merném a hátsó zsebbe rakni (hirtelen nem is tudom zippzáros-e...)
Sima telóm van (Z1C), lehet ha mást nem találok, valami kényelmesebb övtáska lesz.

sza.sa

(#38857) fjudors


fjudors
aktív tag

mindattól függetlenül, hogy kanyarokban egy nagyobb tömegü táska ki tudja billenteni az embert...

áruljátok már el, ez a "izzad a hátam a táska alatt" ez valami berögzült szokás? mindig ezt a végső érv a háti táska ellen, pedig ez nem igaz.ez táska függő.

egy szellőzőzónás táska alatt nem fog beizzadni az ember háta.ha a tömeget, vagy mozgási korlátozottságot nézzük, az más tészta...van sok érv a hátizsák ellen, de pont nem a hát beizzadás...legfeljebb nem megfelelő táska.
van messenger, háromszög alakú táskám is, az azért megpakolva tud érdekes dolgokat csinálni...nem is használom kerékpárra, csak kétpántos táskát

[ Szerkesztve ]

(#38858) Cathfaern válasza fjudors (#38857) üzenetére


Cathfaern
nagyúr

Igazából az a probléma a hátizsákkal, hogy a hátadon lévő ruhát mindenképp nekinyomja a hátadnak (ezen nem segít a hálós megoldás sem). Nem technikai öltözet esetén ez azt jelenti, hogy az adott ruhadarab szépen átvizesedik, és rátapad a hátadra, ami rontja a komfortérzetet. De technikai öltözet esetén is más érzés, mint ha szabadon lebegne a ruha.
Szóval valószínűleg ml-ben mérve nem izzad jobban a hátad, de a komfortérzet csökken.

(#38859) parkr


parkr
őstag

néznék rovarhálós sisakot, de ezek mind olyanok hogy csak az első nagy nyílást takarja a háló? a többin meg mehet be akármi? :F

(#38860) Solad válasza parkr (#38859) üzenetére


Solad
őstag

Nem akármi, csak ami gyorsabban repül mint ahogy te hajtasz ;]

No girlfriend on valentine's day.. More money for bike parts

(#38861) Cathfaern válasza parkr (#38859) üzenetére


Cathfaern
nagyúr

Nem mind olyan, de sajnos elég sok.

(#38862) lsebestyen válasza fjudors (#38857) üzenetére


lsebestyen
addikt

Nekem van ilyen táskám is, mégis beleizzadok :P

(#38863) Szakbarbár


Szakbarbár
aktív tag

Üdv!

Autóra szeretnék hátsó ajtóra szerelhető kerékpárszállítót venni két biciklihez. Amit eddig kinéztem az a Thule Freeway 968-as, de nem tudom hogy ez használható slopingos vázgeometriához is? Azt tudom, hogy a női vázhoz kell adapter, de slopingban nem vagyok biztos.
Az a két gumicsík amivel rögzíti a bringákat a tartóhoz elég erős? Egy hirtelen fékezésnél, balesetnél nem szeretném ha benézne a hátsó szélvédőn a bicikli.

A másik kérdésem, hogy trekkingre milyen vékony külső tehető fel? Duro Brave van fent 42-622-es méretben 4,5 bar-ra fújva. Már a mintája sem tetszik, aszfaltra nem lenne jobb slick gumi?

Ez a hozzászólás nem jöhetett volna létre elektromosság nélkül.

(#38864) Runner_fxr válasza fjudors (#38857) üzenetére


Runner_fxr
Ármester

Az sajnos tény, hogy egy táska alatt mindenképpen jobban beizzad az ember mint nélküle, hiába a hálós kialakítás, hiába van a hátánál szivacs púp ami elemeli a hátadtól. Viszont az izzadással én úgy vagyok, hogy nyáron pont nem érdekel, mert 30-35 fokban táska nélkül is szarrá izzadsz, de hamar meg is száradsz. Amikor hűvösebb van, akkor valóban zavaró lehet, hogy átvizesedik a pólód, ilyen esetre mindig van nálam váltópóló.
Amivel viszont nem értek egyet, hogy kibillenthet a táska az egyensúlyodból. Szerintem egy bringán elhelyezett csomag hátul, előbb fog kibillenteni az egyensúlyodból. Én szinte mindig felvettem a bringás hátizsákot amikor bringázni mentem, és mondhatni elég sportosan közlekedem az erdőben, 45-60km/h tempóval is lefelé, ahol nem zavarnak be a turisták. :) Szerintem elmondható, minden nagyképűség nélkül, hogy azért ez az átlagnál biztos, hogy gyorsabb. Soha nem billentem ki az egyensúlyból a táska miatt. Az is igaz, hogy a derekamnál is össze volt csatolva.

Én is azt mondom, hogy kényelmesebb viselet ha nincs a hátadon, vagy egy csomagtartón van elhelyezve.
Viszont ez abszolút felhasználás függő. Egy városi közlekedőnek, aszfalton túrázónak a 15-16 kilós trekkingén érthető, hogy csomagtartón van elhelyezve a csomag, nem hátizsákot cipel. Ha ilyen bringát használnék, és annyi cuccot kéne magammal vinni én is inkább a csomagtartón rögzíteném, minthogy táskát vegyek fel.
Viszont egy hegyikerékpárosnak nem lehet alternatíva a csomagtartó. Mert az már ténylegesen rontja a menetdinamikát, egyensúlyt.
Az is megoldás lehet, hogy annyi cuccot viszek magammal amit a bringán el tudok még ésszerű keretek között helyezni, például kulacs, ha a váz engedi akár 2 kulacs, illetve nyeregtáska, váztáska.
Nálam ez az egész ott dől meg, hogy ha felmegyek az erdőbe tekerni sok folyadékra van szükségem, legalább 1,5 liter, ha melegebb van, nagyobb túrára megyek, akkor a 2-3 liter is jó ha nálam van.
Illetve mivel össztelós bringát használtam, a vázkialakítás miatt 2 kulacs felejtős, 7 decivel messzire nem megyek. Tehát mindenképpen kellett a táska már csak a folyadék miatt is. Voltam az alipinbike-al is szervezett túrán párszor, nyáron iszonyat mennyiségű folyadék kellett, 1200m körüli szintnél és kb 50-60km-es túrán kétszer töltöttem tele a 3 literes zsákot. 1 kulaccsal nem jutottam volna messzire. :)
És az erdőben nincs kút minden kanyarban, se kisbolt.
Akkor ehhez hozzájön a pótbelső, gumileszedő, kispumpa, marokszerszám, nálam még telópumpa is volt, váltópóló, egy széldzseki ha elromlana az idő. Egy kis kaja, pénztárca, telefon, zsebkendő. Ezt táska nélkül hova tettem volna? Nálam szerves részét képezi a táska a hegyi kerékpározásnak.

[ Szerkesztve ]

(#38865) Jokko


Jokko
tag

Sziasztok!

Budapest-i közlekedésre szeretnék egy olyan biciklit venni, amit heti 2-3 alkalommal használnék munkábajárásra (kb. 5 km oda-vissza) plussz néha egy kis hétvégi tekerés városon belül (főleg aszfalton, belvárosból kifelé valamerre pár km-et aztán haza). Párat kinéztem, de nem igazán értek a biciklikhez, alkatrészekhez, tudnátok segíteni, hogy ezek megérik-e az árukat esetleg melyiket ajánlanátok? 35nél többet nem nagyon tudok rá költeni, 185 cm magas vagyok.

[link]
[link]
[link]

(#38866) Runner_fxr válasza Jokko (#38865) üzenetére


Runner_fxr
Ármester

35 szerintem kevés lesz egy megbízható bringához sajnos. Amiket kinéztél ősrégi, 30 éves vagy még öregebb kerékpárok, valószínűleg nem nagy szerviz után vannak. Tehát vagy veszel egy újat 60-70 körül, innen indulnak a már használható minőségű bicók, vagy felkészülsz, hogy a 30-35-ért vett bringára ráköltesz még legalább 20-30 at, hogy rendbe legyen. Kb ugyan ott leszel. Én inkább az újat ajánlanám, pláne , hogy nem hozzáértő vagy, ezért még könnyebben átvernek a használttal.

(#38867) Jokko válasza Runner_fxr (#38866) üzenetére


Jokko
tag

Köszi a választ! És 60-70 körül milyen újat ajánlanál ilyen célokra?

(#38868) FIREBLADE78 válasza Runner_fxr (#38864) üzenetére


FIREBLADE78
addikt

Hol mész te ennyivel? Azt a mindenit neki :)

Macbook pro retina 2013 late, ájfon 14 pro, BMW i4

(#38869) Pttypang válasza Solad (#38860) üzenetére


Pttypang
veterán

Oldalrol? :)

Everybody lies.

(#38870) LonGleY válasza Pttypang (#38869) üzenetére


LonGleY
veterán

Oldalról is legalább olyan gyorsan kell neki, ha belegondolsz.

De mondd, te valaha bringázás közben kaptál már be valamit oldalról? :]

[ Szerkesztve ]

(#38871) raczger válasza FIREBLADE78 (#38868) üzenetére


raczger
őstag

Egy jobb dózerúton simán lehet annyival lefelé menni. Itt a közelben is van egy ilyen: [link]
Haverom az első, na az mondjuk elég komoly átlag lett, második pedig én vagyok (nekem a max sebesség ott 62, havernak meg 70 felett volt).

www.movat.hu - http://bit.ly/2mIziA4

(#38872) FIREBLADE78 válasza raczger (#38871) üzenetére


FIREBLADE78
addikt

Kár hogy felénk nincs ilyen dombság. Megtaláltam az xc pályát,pár emelkedő,gödrös rész,ennek is úgy örülök :). Mehetnénk csapatni arra fele tavasztól. Fórumos program

Macbook pro retina 2013 late, ájfon 14 pro, BMW i4

(#38873) Pttypang válasza LonGleY (#38870) üzenetére


Pttypang
veterán

Aha, egy passat-ot. A sebessege kisebb volt az enyemnel.

Everybody lies.

(#38874) Pttypang válasza FIREBLADE78 (#38872) üzenetére


Pttypang
veterán

Nekem itt a Bukk, de nem az igazi, mert nincs 10km egyenes szakasz, amin ne lenne emelkedo :D

Everybody lies.

(#38875) Runner_fxr válasza FIREBLADE78 (#38868) üzenetére


Runner_fxr
Ármester

Normafa, Harmas-hatar hegy kornyeke, alpinbikeal gerecsen, azert kicsit komolyabb terepeken mint egy dozerut, de nem mondanam dh palyanak. Illetve ausztriaban is voltam sokat, leogang-ba. Itt mar kimondott Dh palyan bringaztam, persze ide valo kerekparral.

[ Szerkesztve ]

(#38876) ígyvanferi válasza Jokko (#38867) üzenetére


ígyvanferi
addikt

Szerintem meg ne hagyd magad rábeszélni a dupla annyiba kerülő újra, már persze ha tényleg nem egy könnyen megoldható, hogy kibővítsd a kereted. Sokszor ezek a legolcsóbb újak igazi ipari hulladék kategória, aminél egy régi, jó állapotban lévő ezerszer jobb lehet. Persze necces, ha az ember nem nagyon ért hozzá. Esetleg valami ismerőssel, aki ért hozzá menj megnézni őket, vagy a tesztkör alatt beugrasz egy szervizbe, mondják meg, vajon szét fog-e esni alattad pár héten belül vagy sem.

(#38877) FIREBLADE78 válasza ígyvanferi (#38876) üzenetére


FIREBLADE78
addikt

Van az a régi bazi nagy kerekű. Amivel a 2. VH-ban nyomták. Öregapámnak is van egy olyan. Na annak semmi baja. Egy sebességes.

Macbook pro retina 2013 late, ájfon 14 pro, BMW i4

(#38878) Szakbarbár válasza ígyvanferi (#38876) üzenetére


Szakbarbár
aktív tag

Azért én már nem vennék beütőcsészés ékes hajtóműves biciklit, mint az első azok közül amit linkelt. De az áruházi vackoknál talán még mindig jobbak. Az biztos, hogy vásárlás után nem fog ártani egy nagygenerál.
Alkatrészt is lehet még találni hozzá, nem is drágán: 2000 Ft egy új hajtómű, lánc ugyan ennyi, a középrész is megvan 1500 Ft körül.
A krómozott acélfelnivel szárazon nincs gond, de amikor esőbe kell menni a fékhatás a nullához konvergál. A kerékméretet is érdemes megnézni, én megszívtam az enyémmel, mert alig lehet hozzá külsőt kapni. (37-590).

Ez a hozzászólás nem jöhetett volna létre elektromosság nélkül.

(#38879) FIREBLADE78


FIREBLADE78
addikt

Hol kapok lánc mosó eszközt? Azt a speciális dolgot

Macbook pro retina 2013 late, ájfon 14 pro, BMW i4

(#38880) Because válasza FIREBLADE78 (#38868) üzenetére


Because
őstag

tavaly, amikor még bekapcsoltam az endot kigurultam én is a Krossal az 50-et :) : [link]

(#38879) FIREBLADE78: jobban felszerelt helyi bolt és bármelyik webshop

[ Szerkesztve ]

(#38881) FIREBLADE78


FIREBLADE78
addikt

Strava miért olyan kva drága? Havonta kell fizetni érte. Lenni akkor 20000 Ft és végleges,prémium verzió. De hogy havidíjas. Vicc

Macbook pro retina 2013 late, ájfon 14 pro, BMW i4

(#38882) Zebu


Zebu
addikt

Sziasztok!

Van egy SLX váltókarom. Pontosabban kettő :) Hibátlanul működik, cask most vettem észre, hogy a visszajelző, ami mutatná hogy hol állok a váltásnál egy helyben all a végén és nem megy semerre. Ezzel lehet kezdeni valamit? Mi van vele?

(#38883) jackbacsi87


jackbacsi87
senior tag

Ma 19:30-tól 1órás csúcs eurosport2-n. Elvileg itt nézhető!

(#38884) Slownz


Slownz
senior tag

Sziasztok!

Mi a véleményetek erről a bringáról?

Ennyi infó van róla:

Bianchi Reparto Corca Dedacciai Zero Tre csöves 55-ös váz,
Full Shimano RSX szett,
Campagnolo Mexico 68 felni,
Nagyon szép állapotban!
80.000,-

Ha nincs semmi rejtett hibája, akkor szerintetek jó áron van?

Én abból indultam ki, hogy ilyen áron fékváltókaros bicaj igen ritka, ráadásul a váz is nagyon szép állapotban van (a képek alapján).

(#38885) zoli03 válasza Slownz (#38884) üzenetére


zoli03
őstag

Ez nem Maxi-Bike-os bicikli?

(#38886) Because válasza zoli03 (#38885) üzenetére


Because
őstag

elég valószínű :) [link]

(#38887) zoli03 válasza Because (#38886) üzenetére


zoli03
őstag

Én csak a falat néztem, nagyon ismerős volt :) .

(#38888) Slownz


Slownz
senior tag

Ezzel sokkal előrébb nem vagyok. :F :P

(#38889) D.Orion válasza Slownz (#38888) üzenetére


D.Orion
veterán

Magyarul megbízható bolt. Általában megfelel az állapotnak a leírás.

(#38890) zoli03 válasza D.Orion (#38889) üzenetére


zoli03
őstag

Nem tudom, több helyen is olvastam, hogy az első dolognak egy teljes átnézésnek és szerviznek kell lennie, miután megvetted tőlük (még ha írták, hogy átnézték, akkor is).

(#38891) lsebestyen válasza jackbacsi87 (#38883) üzenetére


lsebestyen
addikt

Eurosporton néztem, nagyon gáz volt, hogy még az időt is rosszul írták ki. Azon kívül semmi visszajelzés nem volt... :W Srác szerintem meg fogja próbálni még egyszer a közeljövőben. Azért nem piskóta ez a csúcsdöntés!

(#38892) -=RelakS=-


-=RelakS=-
veterán

Nem tud valaki a Bringaexpora kedvezményes jegyet?
Nem az 1900Ft-os online kedvezményre gondoltam, hanem valami jobbra, promóciós/regisztrálós/akármilyenesre :)

Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__

(#38893) D.Orion válasza zoli03 (#38890) üzenetére


D.Orion
veterán

Crazy Bike ugyanez, Ecobike szintén. Sztem az összes ilyen.

(#38894) jackbacsi87 válasza lsebestyen (#38891) üzenetére


jackbacsi87
senior tag

A körszámlálón sírtam. Ott állt egy csaj, és pörgette a kis táblákat rajta számokkal....már amikor összejött csórinak.:):) Amúgy összességében nekem Jens Voigt rekorddöntése volt a best. Jó zenéket válogatott, jó volt a közvetítés, meg az a bringa a feliratokkal. :C

(#38895) zoli03 válasza D.Orion (#38893) üzenetére


zoli03
őstag

De ezek után gyakorlatilag megveheted magánszemélytől is. Ha külsőre jó állapotban van a bringa, meg normálisnak látszik az ember, nagyobb esélyed van rá, hogy normálisan karban volt tartva.

(#38896) lsebestyen válasza jackbacsi87 (#38894) üzenetére


lsebestyen
addikt

Igen, nekem is az tetszett a legjobban! Jó arc az "öreg"! :))

(#38897) Slownz válasza D.Orion (#38889) üzenetére


Slownz
senior tag

De én inkább arra lettem volna kíváncsi, hogy megéri-e ennyiért ez a bringa.

(#38898) Solad válasza Solad (#38002) üzenetére


Solad
őstag

Na elhoztam ma a Kogat, eddig szerelmes vagyok. Van mellette egy Corratec aluvázas országútim, de ez a bringa egyszerűen érzetre jobban egyben van, minőségibb hatást kelt. Ami meglepett, hogy max egy kilóval lehet nehezebb.
A fényezés valószínűleg új, de az összes kiegészítő, váltók, fékek és minden egyéb teljesen karcmentes állapota alapján az sem kizárt hogy ez a bringa biza ennyire meg volt kímélve. Holnap próbakör, lövök majd jobb fotókat is.

No girlfriend on valentine's day.. More money for bike parts

(#38899) FIREBLADE78


FIREBLADE78
addikt

Amúgy mi ez a csúcsdöntés?

Macbook pro retina 2013 late, ájfon 14 pro, BMW i4

(#38900) Tüzi

valakinek nem ismerős ez a Speci bringa?

どんな時代だろうが、機械は決断しない、 戦闘は人間がやるんだ。

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.