Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Autós topik (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-28 08:07:54

LOGOUT.hu

Autós topik

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#8601) szőröscica


szőröscica
addikt

Egyszer egy napra ki fogok bérelni egy fekete X5-öst, vagy A8L-t. Kíváncsi lennék, hogy azokat is mindenki le akarja tolni, ha a megengedettnél óra szerint 10-el, 15-el többel megy? Mindegy, hogy kettő vagy négysávos úton, városban, M0-n, autópályán. M0-n is zéró követési távolsággal, úgy hogy már bőven gyorshajtok és nem azért nem húzódok le a külsőbe mert nincs kedvem, hanem mert 3 kamiont előzök éppen.

A tipikus prémiumautósoktól és a céges oktáviásoktól már megszoktam, de igazából már mindenki csinálja. Ma csak az első 3km-en volt egy S40-es Volvo, egy Renault Master, egy Fiesta és a többit már el is felejtettem. A végén már meguntam, a váci út bevezetőn tolt egy 156-os alfa, aztán a káposztásmegyeri jelzőlámpánál beállt mellém. Eltökélt szándéka lehetett, hogy mikor zöldre vált a lámpa, megelőz, legalábbis az üvegig forgatott motorjának bömböléséből erre következtettem. 80-nál kapcsoltam egy hatost, benyomtam a tempomatot és pár másodperc múlva sikerült elhaladnia mellettem. 1.6 tvinszpárk :DDD

Tudom, hogy engedni kell a sok barmot, hadd menjen minél messzebb tőlem, az első tízzel még nem is foglalkozom, de egy idő után elborul az agyam nekem is, és megmutatom, hogy nem azért megyek 180-al mert nem tudok, hanem mert nem akarok. Sőt, mikor blokkolóval jártam és abszolút nem tiszteltem a sebességhatárokat, akkor sem toltam le senkit, ha 120-al előzött, lefékeztem és megvártam míg befejezte, nem terrorizáltam.

(#8602) TaaT válasza VegyesTamás (#8598) üzenetére


TaaT
veterán

02' Golf AZD :)

Give them hell Ukraine!

(#8603) MunezXBK válasza szőröscica (#8601) üzenetére


MunezXBK
nagyúr

:N

Még az A4-et sem, sőt, se duda, se villogás. :))

Spanom lecserélte az A8-at egy új Mondeo-ra, már 2. nap ki van készülve, mert dudálgatnak neki. :DDD

(#8604) szőröscica válasza MunezXBK (#8603) üzenetére


szőröscica
addikt

Akkor mákod van, mikor 530d-vel jártam, mindig kifogtam a raccsingolni akaró hülyéket. :DDD Direkt ezért írtam kifejezetten tiszteletparancsolónak tartott modellt, mint az X5.

(#8605) tomcsi23 válasza szőröscica (#8604) üzenetére


tomcsi23
veterán

Hát pedig arra is rárepülnek a huligánok, mondjuk ehhez erősen hozzátartozik az is, hogy az x5 tulaj már eleve azt gondolja, mert van alatta pár lovacska, ő a király. ;]

...de bugyit ne vegyél, mert fontosat akarok mondani.

(#8606) Rivaul válasza szőröscica (#8604) üzenetére


Rivaul
addikt

Engem megprobalnak neha de beallok az ut kozepere es nem fernek el sehogy. Kozel 5meter es majd ket tonna a rover. Bar legtobbszor a zuhanyfulke meretu suzkak szorakoznak. Mikor kis saxom volt azt kotelezonek ereztek hogy toljak... Ezzel azert joval kevesebb az atrocitas az teny. Viszont naprol napra tobb az idiota az teny...

Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!

(#8607) VegyesTamás válasza MunezXBK (#8603) üzenetére


VegyesTamás
senior tag

Érdekes..Samarám van és még egyszer sem villogtak rám...ellenben én már BMW-re nem egyszer
Sőt, múltkor volt pofám elmenni egy impreza mellett 135el..

atti1848:te most tulajdonképpen mit akarrsz másokat elvakítani, vagy látni az úton...mert akik vakítanak azoknak nem erős hanem legtöbbször szar a lámpájuk felfelé világít. Nekem is +120as van bőven elég. H7-be van Night Racer, meg mindenféle. Bár szerintem előbb nézd meg a lámpád, nincs-e lemattúlva stb egy beá)ítás sem hátrány.

Jöttek már be úgy a szervízbe, hogy nem lát nem lát..és valali okos valahogy rosszúl tette be az izzót...persze h nem lát.

[ Szerkesztve ]

Tiktokpomfrit /VTMDrifting/ Youtubeon és Facebookon és tiktokon - Drift, Vlog, Sztorik Dániából, tiktokon dánul, magyar tiktok - DánKrumpli

(#8608) Rivaul válasza VegyesTamás (#8607) üzenetére


Rivaul
addikt

Sztem is ilyesmi lesz. Egy 120-as meg sok is. En is alig lattam mert matt volt a bura. Felpoliroztam es most az 50-es megalightot is soknak erzem...

Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!

(#8609) -v- válasza szőröscica (#8601) üzenetére


-v-
addikt

igazából már mindenki csinálja

Érdekes nekem nincsenek ilyen rossz tapasztalataim ezzel kapcsolatban ... néha van 1-2 gyökér de szerencsére elég ritka. Jobbra tartotok rendesen? :U

[ Szerkesztve ]

(#8610) tboy93 válasza -v- (#8609) üzenetére


tboy93
nagyúr

Én is általában azokat villogom le akik nem húzódnak le a belső sávból, legyen az BMW vagy suzuki.

(#8611) -v- válasza tboy93 (#8610) üzenetére


-v-
addikt

M0 mondjuk tényleg elég idegbeteg, ott én is felhúzom magam néha, de az mindig ilyen volt ...

(#8612) tboy93 válasza -v- (#8611) üzenetére


tboy93
nagyúr

Nem csak az M0... Magyarországon az emberek nagy része nem ismeri/nem akarja betartani a jobbra tartást. Mész a belsőbe és szarnak lehúzódni, szlalomozzál te ha akarsz... Figyelni kéne azt a kib@szott tükröt, én is ha látom hogy a mögöttem lévő el akar menni, akkor ki a szélsőbe, max utána visszasorolok. Soroksári úton a sok mammer úgy vezet mintha csak ő lenne az úton, belső sávban 50-el 70-es táblánál :Y ha villogsz észre se veszi vagy ha észreveszi akkor nem érti :DDD

(#8613) raczger válasza tboy93 (#8612) üzenetére


raczger
őstag

A soroksárin aligha van jobbra tartási kötelezettség, az csak lakott területen kívül van.

"én is ha látom hogy a mögöttem lévő el akar menni, akkor ki a szélsőbe"
Nem akkor kell kimenni a szélsőbe, ha van valaki mögötted, hanem amikor befejezted az előzést.

Én is szoktam ám villogni szentendre és bp között, belsőben megy 50-el, külső full üres, múltkor fél percen keresztül folyamatosan villogtam, mire rájött, hogy mi a probléma.
Azért az mondjuk még veszélyesebb, amikor előzök a belsőben, befejeztem az előzést, mennék ki a szélsőbe, mert már nagyon menne a mögöttem jövő, aztán egyszer csak úgy gondolja, hogy index nélkül jobbról szeretne előzni...

www.movat.hu - http://bit.ly/2mIziA4

(#8614) Jorus válasza szőröscica (#8601) üzenetére


Jorus
nagyúr

Nincs olyan autó, ami ez ellen védene. :) Épp tegnap láttam M0-on, hogy a szlovák rendszámos, fóliázott 4.2-es A8-at úgy villogta ki a belsőből a pizzafutár G Astra, hogy rossz volt nézni. :)

Mondjuk az is bosszantó, aki bent ragad vmiért a belsőben, és ott elalszik, vagy nemtom, kataton állapotba kerül, és nem mozdul onnan. Tegnapelőtt is utolértem egy ilyet M3-ason Hatvan felé. Vmi új Octavia, 110 körül a belsőben, előzi a kamionokat, oké, megvárom nyugis távolságban. Kamionok elmaradnak, Octavia meg továbbra is 110-zel a belsőben. A külsőben olyan 300 méterrel arrébb egy Suzuki 100 körül, mögöttem senki. Picit közelebb húzódok, hogy vhogy felébresszem, de semmi. Nagy nehezen elhagyjuk a Suzukit, Octavia továbbra is 110-zel a belsőben. A külsőben 300 méterre feltűnik egy kamion - na, azt már nem vártam meg, szépen körbeautóztam nyomatékból. Huligán vagyok, értem. :K

[ Szerkesztve ]

''És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow

(#8615) tboy93 válasza raczger (#8613) üzenetére


tboy93
nagyúr

igazad van, de a szelso sav altalaban joval rosszabb minosegu, igy ha nem akadalyozok senkit, akkor a belsoben megyek

(#8616) szőröscica válasza -v- (#8609) üzenetére


szőröscica
addikt

Még 3 sávoson is, pedig az a sofőrök java részének már komoly kihívást jelent. :DDD

Egyébként ezt főként a nulláson tapasztalom.

(#8617) -v- válasza szőröscica (#8616) üzenetére


-v-
addikt

Igen a nullás tényleg idegbeteg, ott én is ki szoktam akadni ... meg brutál ott amúgy mennyire tolják egyesek.

(#8618) DeFranco válasza -v- (#8617) üzenetére


DeFranco
nagyúr

én előzékeny vagyok és ha lehet jobbra tartok-lehúzódok-elengedek, de ha látom hogy valaki (ennek ellenére) idegbeteg, akkor úgy vagyok vele, hogy aki siet az nem sikeres ember és teszek ahogy jónak látom.

nem gondolja tán, hogy olyan manővert csinálok az ő kedvéért amivel egyébként nem a maximális biztonságra törekszem?

szóval szépen kivárja a sorát, és nem érdekel, hogy mennyire villog vagy mennyire van a seggemben. úgy sem jön nekem, hiába ijesztget.

érdekes módon a valós nyugati felsővezető autók (skandi rendszámos a8, stb. amin látod hogy nem egy németországi román vendégmunkás mert nagyot álmodni) valahogy nem sietnek soha, 130 tempomat lefelé rugalmasan kezelve.

[ Szerkesztve ]

(#8619) Snoop-y válasza tomcsi23 (#8605) üzenetére


Snoop-y
veterán

Hjam aztan veszik 3D-vel az X5-t az aztan tenyleg gyors kb mint a nagymamam kototuvel... ;] Meg a 4.8 benzines sem egy raketa.

New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need

(#8620) -v- válasza DeFranco (#8618) üzenetére


-v-
addikt

Nekem van hogy el szokott borulni az agyam a "jön a seggembe villog, pedig nem lehet menni" hülyegyerekektől, ezeket néha szopatni szoktam utána ... tudom ez se követendő megoldás, de néha jól esik.
Elengedem, utána vissza harmadik, reflektor ködlámpa rá, és megyek én a seggében. Hajjaj papa, nem gyorsul a szekér, az arcod nagyobb volt mint a motorod? Lehagyni nem tud szegény, látja bevérzett az 530D szeme, elengedne, lehúzódik, sajnos lehúzódom én is mögé és fékezek, megyek továbbra is a seggébe reflektorral. Egy ideig csinálom amíg nem kezd el mutogatni, na látod barátom, ugye milyen rossz?
És akkor megvan az elégtétel, meg megnyugszik a kis lelkem, hogy a) milyen szépen megy a kis autó és lenyomtam a gyökeret b) jól megmutattam :))

(tudom tudom ez is huligánság és mindenki másnak akkora önuralma van hogy sose csinál ilyet, mert ez balesetveszélyes meg ettől nem lesz jobb és fúj)

(#8621) DeFranco válasza -v- (#8620) üzenetére


DeFranco
nagyúr

én ennél jobban féltem a tyúxaros kis életemet, meg ez akárhonnan nézem egy felesleges balesetveszély ezért nem csinálom. ha történik valami, akkor levonhatnám azt a tanulságot, hogy a más hülyesége miatt jól megszivattam magamat.

ettől persze nekem is elborul az agyam alkalomadtán, nem mondom hogy nem, de akkor sem csinálok ilyesmit és nagyon próbálom rögzíteni magamban, hogy minden helyzetben higgadt maradjak. az én felelősségem is hogy senki ne haljon vagy nyomorodjon meg, akár utas akár paraszt sofőr akár vétlen harmadik.

most ez ilyen piedesztáról leosztás-szagú érzem én is, de nem azért írom, hogy kioktassak bárkit, csak megmutatom, én hogy gondolkodom.

(#8622) -v- válasza DeFranco (#8621) üzenetére


-v-
addikt

Teljesen igazad van, persze :K

(#8623) szőröscica válasza -v- (#8620) üzenetére


szőröscica
addikt

Én csak lemosom a fényszóróim. :DDD

(#8624) -v- válasza DeFranco (#8621) üzenetére


-v-
addikt

Egy csomó baleset ebből születik szerintem, hogy elszakad a cérna az embereknél .. megy valami tötymörgő nyugger 53-mal elöl, elborul mindenkinek az agya és akciózni kezd :D

(#8625) DeFranco válasza -v- (#8624) üzenetére


DeFranco
nagyúr

persze, ez logikus. :K

(#8626) tresh válasza -v- (#8624) üzenetére


tresh
addikt

Nem az akcióval van baj hanem hogy többség autója alkalmatlan erre és utána jön a baj ;)

(#8627) zoo8800


zoo8800
veterán

Hajjaj, ma mindenki igazságot oszt :)) ma busszal megyek haza.

rip and tear, until it is done

(#8628) AMD Power válasza tresh (#8626) üzenetére


AMD Power
titán

Amúgy igen. Én pl 94x meggondolom mire elkezdek megelőzni bárkit is. :DDD

Eladó Samsung Watch Active 2. https://hardverapro.hu/apro/elado_mukodokepes_samsung_watch_active_2_40mm_okos/friss.html

(#8629) Jorus


Jorus
nagyúr

Nem kell többé saját autó - nem nagyon mehet a dolog, ha 3 havonta meg kell jelentetni róla pár fizetett cikket... A belvároson kívül nem nagyon látom létjogosultságát a rendszernek, de ott meg inkább BKV.

''És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow

(#8630) Kalandor válasza tboy93 (#8610) üzenetére


Kalandor
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

A levillogás helyett sokkal kulturáltabban és biztonságosabban is lehet jelezni, hogy előzni szeretnél: a bal irányjelzőt kiteszed. Aki ebből nem érti, az a villogtatást se fogja, de attól még esetleg meg is zavarodik és hibázik.

Egyébként szerintem alig van különbség a mindenkit letolok és az akkor megyek, ha van szabad tér vezetés között, a pillanatnyi tudatállapot sarkall csak gyorsabb vagy agresszívabb vezetésre, az idő meg a benzinkút nem annyira.

[ Szerkesztve ]

(#8631) -v- válasza Kalandor (#8630) üzenetére


-v-
addikt

A kettő között az a különbség, hogy ha villognak az akkor is (jobban) feltűnik, ha nem nézed a tükröt (márpedig aki nem megy le többnyire ilyen). Az index az mint halottnak a csók.

Egyébként szerintem alig van különbség a mindenkit letolok és az akkor megyek, ha van szabad tér vezetés között
Igen sok különbség van köztük. Vagy mire gondolsz, hogy nincs különbség?

a pillanatnyi tudatállapot sarkall csak gyorsabb vagy agresszívabb vezetésre, az idő meg a benzinkút nem annyira

Meg van olyan is, hogy ki milyen személyiség ;) az nem pillanatnyi tudatállapot. Van, akinek nem autóban ülve is megalszik a tej a szájában, meg a járdán se lehet tőle haladni, van aki meg egy türelmetlen kapkodós valaki amúgy is ..

[ Szerkesztve ]

(#8632) -v- válasza Kalandor (#8630) üzenetére


-v-
addikt

Aki ebből nem érti, az a villogtatást se fogja, de attól még esetleg meg is zavarodik és hibázik.

Mire gondolsz, rávillognak és bemegy az árokba?

(#8633) Kalandor válasza -v- (#8631) üzenetére


Kalandor
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Vagy mire gondolsz, hogy nincs különbség?
Időbeli eltérésre gondoltam. Másodperceket lehet nyerni vele rövidebb távon, hosszabbon pár percet. Persze ha minden nap szülő nőt viszel, az más :) Azért valljuk be, általában és szerencsére nem.

Meg van olyan is, hogy ki milyen személyiség ;)
Az alap, hogy mindenki más :) Én pl. nem sietek autóval sehova sem, elindulok 5 perccel korábban és ugyanott vagyok. Talán egyszer siettem úgy, hogy padlózva mentem le Székesfehérvárra, mert NAGYON fontos volt.
Nem X5-tel mentem, hanem a pici Peugeot-val, tele volt a pálya és nem kellett villognom senkire, de még fékeznem se senki miatt, szépen mindenki elengedett, talán mert látszott, hogy ez fontos.

(#8634) -v- válasza Kalandor (#8633) üzenetére


-v-
addikt

Időbeli eltérésre gondoltam.

Persze, ott alig van különbség.

(#8635) Snoop-y válasza -v- (#8620) üzenetére


Snoop-y
veterán

Nyaron lehet ellatogatok Mo-ra. Mar elore felek hogy mindenki versenyezni akar majd :U
Elegge elszoktam mar attol hogy piszkalgatnak persze neha nalunk is megesik. Leginkabb mindenfele csoda spoileres roverrel a varosi hulyegyerekek vagy GTI, Type-R. Ezeknek nyomok egy gazfroccsot a zold elott aztan figyelem hogy sikito gumikkal gepeszkednek mellettem a lampanal amig en elindulok nagyi tempoban :D

New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need

(#8636) Reaper


Reaper
őstag

Érdekes gondolatmenetek ezek.
Én hetente többször megjárom az M3-M0-M2 vonalat, és azt vettem észre, hogy a sztereotípiákból a kalapos öreg állja meg leginkább a helyét. Az nyomja a belső sávban folyamatosan, megengedett-10%kal, a 80nal menő kamiont 90nel előzi 2x2 sávon, az M3 kivezetőn meg az életben nem fog kimenni a belsőböl, mehetnél mögötte vonattal, akkor se venné észre. Egy ideig megy a türelem, aztán szépen ki a külsőbe, és go.
A Suzukival az a tapasztalat, hogy ha én haladósan megyek, akkor nem nézik mi jön mögöttük, ha látják, hogy megyek, és van hely lehúzódnak előlem, nincs izmozás. Ellenben ha én előzök mondjuk csak elméleti síkon 130-140nel az M2 2x2 sávos részén, akkor a mögöttem jövő cégautós/nagyautós azért mindenképpen szeretne átugrani, amikor van hely elengedem, de ha azt látom, hogy nincs hely ő meg a seggembe mászik 2 méterre, akkor szépen elveszem a gázt, és haladok a mellettem levőkkel egy tempóban egy ideig. Nem szép dolog, nem is gyakran csinálom, de néha elgurul a gyógyszer.
A Camaro egész más, itt is betalálok hülyegyerekeket, aki akkor is megelőz, ha széthullik alatta a gép, utána persze nem megy, de ez a ritkábbik. A legtöbbször az emberek sokkal türelmesebbek, volt, hogy én voltam bamba, és 110el előztem a kamion sort, de jó hosszút, és lett volna hely kimenni, kivételesen nem néztem a tükörbe egy darabig, aztán látom, hogy mögöttem van egyszer csak valami autó, de nem tol, tartja a távot, szépen kihúzódtam, az adott egy gázt, és akkor rongyolt tovább a 7es bömös.
Szóval csak annyi, hogy a Suzukival elég gyakran eltaposnának,viszont a legtöbb esetben félrehúzódnak ha mennék, a másikkal meg szinte mindegy mit csinálok mindenki türelmesebb. Én meg pláne :)

(#8637) Rivaul válasza zoo8800 (#8627) üzenetére


Rivaul
addikt

Én is inkább ki sétálok a boltba. Csak jól körbenézek majd a zebránál nehogy valaki átsiessen rajtam :))

Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!

(#8638) tomcsi23 válasza Snoop-y (#8619) üzenetére


tomcsi23
veterán

Úgy-úgy :K , de meg van róla győződve, hogy nagyon megy.
Naja, csak aztán van ott egy kis ~2,2 tonna súlyocska is.
Most nézem, az új már 2 lityós dízellel is van (mondjuk twin turbo)? ;]

[ Szerkesztve ]

...de bugyit ne vegyél, mert fontosat akarok mondani.

(#8639) TaaT válasza tboy93 (#8612) üzenetére


TaaT
veterán

"Magyarországon az emberek nagy része nem ismeri/nem akarja betartani a jobbra tartást."

Azt ne felejtsd el hogy lakott területen belül nincs kötelező jobbra tartás, úgy villogd le ott az embereket.

Ami sokszor jó mert nem kell a külsőben zötykölődnöm amit széttapostak a buszok. :)

Give them hell Ukraine!

(#8640) -v- válasza TaaT (#8639) üzenetére


-v-
addikt

Azt ne felejtsd el hogy lakott területen belül nincs kötelező jobbra tartás

Az a helyzet, aki lakott területen kívül betartja, az lakotton belül is reflexből be fogja, ha csak nem valóban kátyús a külső sáv vagy akkora a forgalom stb. hogy nem, aki meg lakotton belül nem tartja be az autópályán se fogja rendesen ...
Túl van misztifikálva ez a jobbra tarts, ez egy reflex, egy berögződés, ha megtanultad egyszer jól, akkor sose kell már figyelned rá, olyan mint az index. A kuplungolásra se kell tudatosan figyelned, hogy jaj piros lámpa megállok akkor most ki kell nyomni mert lefulladok. Egyszer megtanultad, megvan a beidegződés, csinálod automatikusan. Ha már gondolkozni kell rajta, hol van jobbra tarts meg hol nincs, az rég rossz szerintem.

(#8641) atti1848 válasza VegyesTamás (#8607) üzenetére


atti1848
senior tag

Egy polírozásra már én is gondoltam. Lehet az lesz.

nem mondom, hogy nem látok, csak szerintem sokkal gyengébb az enyém a többiekétől, pedig nem is annyira matt, csak a lámpa teteje, de akkor ezt meg is fogom csináltatni. :R :R

06-30-868-0365 Mindig Privátot írj, mert azt minden nap nézem vagy hívj telon.Számom az adataimnál.

(#8642) DeFranco válasza TaaT (#8639) üzenetére


DeFranco
nagyúr

Magyarországon az emberek nagy része magyarországonozik.

Kisebb részük meg járt már külföldön a 2-ő hét horváth tengerparton kívül máshol is.

[ Szerkesztve ]

(#8643) TaaT válasza -v- (#8640) üzenetére


TaaT
veterán

Én reflexből ott megyek ahol jó az út.

Give them hell Ukraine!

(#8644) VegyesTamás válasza TaaT (#8602) üzenetére


VegyesTamás
senior tag

lássuk csak 16V ha jól látom. Szóval
15k km-ként olajcsere
30k km-ként ellenőrinzni 48 havonta cserélni a vezérműszíjat
segédszíjra annyit hogy ellenőrizni, és ha úgy néz ki akkor csere

atti1848: na látod..én is úgy éreztem, gyertyaláng a világításom, beledobtam egy +120-asat mindjárt látok és bőven elég, na meg nem kancsalul összevissza világít és néha azért le is kell törölni :)

[ Szerkesztve ]

Tiktokpomfrit /VTMDrifting/ Youtubeon és Facebookon és tiktokon - Drift, Vlog, Sztorik Dániából, tiktokon dánul, magyar tiktok - DánKrumpli

(#8645) TaaT válasza VegyesTamás (#8644) üzenetére


TaaT
veterán

A segédszíj gondolom a hosszbordás szíj.

Give them hell Ukraine!

(#8646) VegyesTamás válasza TaaT (#8645) üzenetére


VegyesTamás
senior tag

azaz, csak már beszippantott a szakmaiság :DD englishül serpentine beltnek csúfolják :)

Tiktokpomfrit /VTMDrifting/ Youtubeon és Facebookon és tiktokon - Drift, Vlog, Sztorik Dániából, tiktokon dánul, magyar tiktok - DánKrumpli

(#8647) Sixkiller6


Sixkiller6
őstag

üdv, talán nem ide tartozik, de azért csak felteszem a sok autórajongónak.
Magyarország legnagyobb élményét adó autós útjai keresem. Alapvetően a tempós, lendületes szakaszok érdekelnek, az se baj ha a hegyekben van.
köszi

- no es importante -

(#8648) mycso


mycso
veterán
LOGOUT blog

No, erre a dudál, villog, húzódik, stb. témára.

Nyáron voltam Belgiumban autóval, pl. a Német pályán (belgán is, francián is ) egy élmény volt közlekedni. 3 sávos, mindenki megy ahogy kell, ha úgy van lehúzódnak (akár a marhanagy űberBMW is bármi elől) és mindegy, hogy ki vezeti, ott teljesen jól működik, tényleg élvezet volt vezetni.

Ma jövök Miskolcon, kereszteződés: fordulok jobbra kicsibe a külsőbe, szemből balra nagyba belsőbe egy corsa. Csak ő úgy, hogy a 2 sáv közepére kanyarodik a felezőre, na jó...belefér, bár majdnem csatt és úgy láttam észre sem vette, hogy mit csinált majdnem.
Kimegyek mögé (60-as szakasz), meg is indul olyan 40-ig, és ennyi....eszembe jutott DeFranco bölcsessége, OK végül is nem sietek, ez is belefér. Gurulgatunk így erősen 40-el (a 60-as szakaszon) a belső sávban (már vagy 15x lehúzódhatott volna, jöttünk már vagy 3km-ert), OK hát ez is belefér.
Aztán elkezd index minden nélkül húzódni a külsőbe egy busz elé (na mondom ezaz), majd lassít egy kicsit, beéri a busz és akkor majdnem sávot is vált, neki a busznak....hmmm
Íyg visszarántja haladunk tovább, de hirtelen lassít (shol semmi/senki...kihalt az út), majd gyorsít-lassít (még mindig minden OK, mondjuk itt már csak a csí segített), majd hirtelen megáll, na ekkor #&@#&#&@&#@&#, dudálás, stb. ...
Aztán szerencsére a következő kereszteződésnél lekanyarodott.

[ Szerkesztve ]

“The Night is Dark and Full of Terrors”

(#8649) DeFranco válasza Sixkiller6 (#8647) üzenetére


DeFranco
nagyúr

hungaroringet javaslom

(#8650) TaaT válasza DeFranco (#8649) üzenetére


TaaT
veterán

Vagy az M7-est, de ott csak 300fölött kezdődik az élet. :))

Give them hell Ukraine!

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Autós topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.