Autós topik
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
- Bemutató Amazon Fire HD 10 tablet
- Bemutató Crypto böngészők bemutatója
- Tudástár Kínai X99 lap + Xeon E5 V3/V4 + ECC DDR4
- Bemutató Furcsa órák támadása :D
- Vélemény The Lord of the Rings: Rise to War kezdőknek
Általános témák
LOGOUT.hu témák
- [Re:] [Luck Dragon:] MárkaLánc
- [Re:] [MasterDeeJay:] AMD Instinct MI8 moddolása játékra (avagy R9 Nano-GTX1060+ szint)
- [Re:] [D1Rect:] Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- [Re:] [Kalandor:] Ez most bíróság és újságcikk, anno egy átlag nap volt az iskolában
- [Re:] [The DJ:] Tolvajkergetők
- [Re:] [sziku69:] Fűzzük össze a szavakat :)
- [Re:] [Ed3r_X_:] Archivált hirdetés vs. törölt hirdetés
- [Re:] [bacsis:] Készülődés a BRSZK-ra
- [Re:] [Wiz Khalifa:] Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- [Re:] [Sub-ZeRo:] Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
IT café témák
Téma összefoglaló
tboldi
nagyúr
Lemaradt a #handrasalert.

K Norbi
addikt
De ha vótmá, akkor nem kell megint odaírni.
Nekem #győrfipali
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla

grizlisandor
addikt
Inkább Pali legyen, mint Hbandi acsarkodása.
Tud ő jó videókat is csinálni, de ilyen fikázós/clickbate videói helyett glettelhetné a falát vagy bármi mást csinálhatna...
(#161980) tboldi:
Azaz.
(#161981) Qru:
Tényleg.
ASRock B450M PRO4-F, AMD RYZEN 5 1600AF, 2x8GB Crucial Ballistix DDR4 3200MHz, ASUS DUAL-RX580-O8G, Fractal Design Meshify C Mini, Seasonic Core GC 650W; Seat Altea(alias Piros) 2004 1.6 BGU; Google Pixel 3a
Köszi! Hívtam, holnap megyek.

Istikee007
tag
Sziasztok.
A bal első ablak kéder gumi már nem az igazi, kimozdul a helyéről ha mozog az ablak. Mivel homokos talajú területen lakom orra szájba kapja a homokot és bemegy a homok a kéder gumi és ablak közé, és megkarcolja. Lehet-e esetleg valamilyen tömítő anyagot használni a kéderhez hogy ne mozogjon, vagy gumi csere jöhet csak szóba?

kisza25
félisten
10 éves 55ekm-t futott, végig vezetett szervízkönyv, de mégis a sírás kerülget ilyenkor
Lustáknak:
Első olajcsere 2 évesen 15ekm-el
Második olajcsere 4 évesen 30ekm-nél
Harmadik olajcsere 8!!! évesen 49ekm-nél és ekkor vezérlést is cseréltek, azóta nem lett cserélve benne megint semmi. 55ekm futott... thx b+ 3x cseréltek benne olajat 10 év alatt
[kép]
[ Szerkesztve ]
# FIAT TIPO MIRROR # SEAT IBIZA ST Style#
(#162009) molnarpeter válasza Istikee007 (#162007) üzenetére

molnarpeter
veterán
Össze lehetne nyomkodni pl fogóval, hogy erősebben szoruljon a helyén, vagy mondjuk szélvédő ragasztóval lehetne még próbálkozni (mondjuk akkor le nem jön többet )

Dluinet
nagyúr
szerencse, hogy nem 30k-s az olajcsere periódus
"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
(#162011) Istikee007 válasza molnarpeter (#162009) üzenetére

Istikee007
tag
Esetleg ezzel? Azt írja szélvédő tömítésre is alkalmas, és oldható a kapcsolat.
[Sika710]
[ Szerkesztve ]

kisza25
félisten
Szerintem annyi, csak 2 évente/30ekm kötelező és 1 év/15ekm ajánlott. Csak mikor jött volna a 6 évnél a csere, már nem volt garis, meg mehettek vagy 7500km-t, úgy gondolták minden 15 ekm jó lesz az.
Gondolom mikor mentek, akkor is kb boltba. (Lelki szemeim elött a bőgő motoros kisöregek )
Erre mondják azt, hogy jobb lenne benne 150ekm autópálya, évente olajat cserélve
[ Szerkesztve ]

Motion_Blur
félisten
Meg kell venni!
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section

Dluinet
nagyúr
olajcsere: félévente
Ha keveset ment (városban, rövid utak), akkor azért, ha sokat (fél év alatt 10-15k), akkor azért.
A gyári ajánlással csak annyit bír a motor, ameddig a gari tart.

Qru
MODERÁTOR
Azért nagyobb a tűréshatár de érdemes a 1-1,5 év /10 max 15k km-t tartani. Olajfüggő is egy longlife olaj bent lehet akár 1,5 évig is simán.

Dluinet
nagyúr
Mért nem csinálják longlife-ra az összes olajat?

kisza25
félisten
Évente, vagy 10-15ekm felhasználastól függően a mai olajokkal elég.
Mért nem csinálják longlife-ra az összes olajat?
Mert drágabb lenne és sokan az olcsó olajat keresik
Az i30-ba ~4 liter olaj került 15-16 eFt-ba netről a legolcsóbb helyről
[ Szerkesztve ]

máyköl
veterán
Jo penzkidobast.

Qru
MODERÁTOR
Sok az árérzékeny vevő, a longlife olajok drágá(bba)k, mert pont a szükséges adalékok az igazán drágák. Itt nem csak a kémiai komponenesekre kell gondolni, hanem a fejlesztés/tesztelés költségére is. Plusz marketing költésgek, igényesebb csomagolás stb. Sokan nem akarják megfizetni ezt a felárat.
Nálunk a flottában az évek során volt több tucat 300-400k km-t futott autó (dízel-benzin vegyesen), mindben gyári csereperiódus szerint volt cserélve az olaj a gari időig (azután 15k km fixen) és nem estek szét.
[ Szerkesztve ]

anorche1
őstag
Ha mar ugyis feljott a tema.
Orokoltem nagyapamtol egy 2003-as 1.2 12v htp fabiat, 70ezer km -rel, vegig garazsban tartva.
Meglett a vezetett szervizkonyve is, de eszerint igen elhanyagoltak az olajcseret
2004.01.16. - 2500km
2004.11.12. - 10050km
2005.11.03. - 18000km
2006.11.13. - 25000km
2007.11.16. - 35000km
2009(!).11.03. - 44120
2011(!).11.03. - 51801
2013(!).10.28. -58583
2017(!!).11.20. - 69877
A km-rel nincs gond, de azzal mar igen, hogy 3x 2 ev utan lett lecserelve, 1x pedig 4ev utan. Legalabbis a szervizkonyve szerint.
A 2017 -es szamla szerint csak olajszurot csereltek, olajat nem. De a 2011 -es szamla szerint is. A szamla vegoszzege ~18k, 1k az olajszuro, ~7k a "muszaki vizsga dij kulonbozet szgk", ~4k "muszaki vizsgara felkeszites szgk" es ~5k a munkadij.
Olyan kicsik az osszegek, hogy egyik mogott sem bujhat meg szerintem ~4l olaj ara, minoseginek meg foleg.
Nagyapam egyebkent gepeszmernok volt, ennek ellenere sz@rta telibe a gepet.
Szerintetek ez mekkora gondot jelenthet a kesobbiekben? Szamithatok emiatt motorgondokra? Vagy ha tortent is emiatt karosodas, az csak sok 10ezer km mulva jelentkezhet?
[ Szerkesztve ]
"It never gets easier, you just go faster." Greg LeMond

Dluinet
nagyúr
Olajcserén nem spórolok.
Szerintem olcsóbb, mint később egy motorjavítás.
Ráadásul, otthon megvan 2×7 perc alatt egy olaj és szűrő csere.
Jó, az első cserék tovább tartottak.
[ Szerkesztve ]

Motion_Blur
félisten
Olajbeöntőnél nem tudsz benézni hogy van-e olajsár?
Amit instant megtehetsz hogy rögtön olajcsere olcsó olaj, olcsó olajszűrő. Mész vele 500km-t, legyen benne rendesen autópályás menés is, aztán csere minőségi olajra.
Én azt tippelem hogy nagy baja nem lehet 3-4 év alatt az olajnak, főleg ha 7-8-9e km megy bele. Kivéve ha csak rövidtávokat ment vele.
Dluinet: hagyni kell kicsöpögni... tisztességes olajcsere fél óra
[ Szerkesztve ]
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section

kisza25
félisten
ha a járgány adott, akkor csinálj egy olaj, olajszűrő, légszűrő, pollenszűrő cserét most, ellenőriztesd a lánc feszességét, mert problémás ennél a motornál és azt is az olaj keni. Aztán én 1-3ekm után ledobnám belőle ezt az olajat a szűrővel együtt és utána évente/10ekm cseréltetném. Első körben sokkal többet nem tehetsz bontás nélkül. Az sem ártana ha prémium üzemanyagot tennél bele, hogy a szelepeket lemossa.
Ja és lehetőleg sok hosszabb táv menjen bele, hogy legyen ideje felmelegednije rendesen a motornak/olajnak meg mindennek,
[ Szerkesztve ]

molnarpeter
veterán
Semmi baja szvsz. Friss olajat neki, aztán próba cseresznye Ahol csak szűrő van, ott lehet, hogy hozott volt az olaj.
Kapcsolódó [link]
[ Szerkesztve ]

Dluinet
nagyúr
A hét percek között tetszőleges időintervallum van.
Közben akár megebédelek, vagy bármi mást csinálok.
Így ez 20 perc és 4 óra között bármi lehet.
Én legutóbb megemeltem az autót, és hagytam kicsöpögni belőle az olajat
Leengedem az olajat, várok 1 órát, ha már semmi nem jön belőle, betöltöm az újat.
(#162027) stickermajom válasza Motion_Blur (#162022) üzenetére

stickermajom
addikt
Áhh, előtte #ürespadló és a 10W60 is megvan 5 perc alatt.

Qru
MODERÁTOR
Én sem spórolok a sajátomon de a flottakezelő erről másként vélekedik. Pl a lengéscsillapítót sem párban cserélik...

kisza25
félisten
Két szokás amivel elpusztítod az autódat szemléltetve EQMontoya volt autóján
[ Szerkesztve ]

EQMontoya
veterán
Meg mindig szépen szól
Same rules apply!

aero.
veterán
Végre valaki csinált erről videót

kisza25
félisten
Kötelezővé tenném amikor vezetni tanul valaki, vagy utána mikor már vezet egy éve.

stickermajom
addikt
Elkészült a J. Ahogy nézem 2,5-ért kimaradt egy gázrugó a csomagtartóból.
(#162035) BigBlackDog válasza stickermajom (#162034) üzenetére

BigBlackDog
veterán
Pfff.... De végül akkor sikerült beleférnie "minden-gázrugó"nak? Mennyire lett szép a karoszszériamunka, fényezés (pl. pótkeréküreg)?

sugarforce
őstag
jó videó lett, kötelezővé tenném én is.

Integrale
addikt
Gajdán Miklós is csinált már errôl a témáról videót.
"Bad reklám is reklám too"

dellfanboy
senior tag
miert? mi az a 2 dolog?
(csak azert mert melohelyen tiltva van YT)
eladó dolgok:mondd az árát és vidd http://hardverapro.hu/tag/dellfanboy#aprohirdetesei

BUZZLGHTYR
senior tag
palyaautonak/munkasautonak vennek egy a4 b5 1.9pdtdit (sajnos pd tdi) a 116 lovasat, ajm motorkoddal,
mennyire megbízhatóak ezek?

brumi1024
veterán
Állva melegítés és túl korán felváltás.
(#162041) molnarpeter válasza BUZZLGHTYR (#162039) üzenetére

molnarpeter
veterán
Egy futómű felújítás legyen zsebben, kábelköteg szokott elromlani, amúgy nyugodtan vehető, PD elemek tartósak, adott esetben bontva is olcsó. Ebben a korban rozsda lesz a legnagyobb gond, át kell nézni alaposan
[ Szerkesztve ]

tomcsi23
veterán
Szerintem is, mindenkinek kéne csinálni ilyen videókat, legalább évente.
...de bugyit ne vegyél, mert fontosat akarok mondani.

zoo8800
veterán
Nagyon kipihented magad
Rip & Tear
(#162044) BUZZLGHTYR válasza molnarpeter (#162041) üzenetére

BUZZLGHTYR
senior tag
Kép alapján jól néz ki, elvileg 320k km van benne
M-es rendszámmal kezdődik, viszonylag jól lekövethető, de ez nem jelenti azt hogy nem tekergetik műszaki előtt vissza, vagy valami
Kábelköteg hogy vagy hol?
(#162045) stickermajom válasza BigBlackDog (#162035) üzenetére

stickermajom
addikt
Volt egy kis önrész, hogy ne legyen GTK, azt az értékcsökkenés fedezni fogja valószínűleg. 2 rugó hiányzik, illetve a gázrugó belőle, asszony most viszi vissza.
Amúgy nem lett rossz, illesztések rendben vannak, a pótkeréknél szép a javítás. A csomagtérajtó gondolom gyárilag fényezett, mert ~100 mikront mértem rajta.

kisza25
félisten
Csak hozzá türelem kell, hogy végignézd

tboldi
nagyúr
Hívtak, hogy elkészült a Jazz, 13h után mehetek érte. Kíváncsi vagyok, milyen lett. Remélem, nem rosszabb.

kisza25
félisten
Lefújták ezüstre az egészet

Magnum_
nagyúr
Milyen jol jarna.
I humbly and respectfully decline™
Mai Hardverapró hirdetések
prémium kategóriában
- Szuper áron eladó 2in1 érintőkijelzős Lenovo yoga c740/i7/10.Gen/16Gb/1Tb Ssd/Fhd/Ips/
- KERESEK régi retro ISA hangkarit Gravis Roland TurtleB MediaV Adlib stb hibásan teszteletlenül is!
- KERESEK 3Dfx Voodoo videokártyákat, teszteletlenül, hibásan is
- Thrustmaster T300 RS GT Edition kormány - szinte ÚJ! PC-hez, PS-hez, akár XBOX-hoz
- Bomba áron gyartói garanciás 10. Generációs Lenovo Ideapad 5 i7 8Gb 512Ssd Intel Iris Plus graphics