Hirdetés

2021. december 3., péntek

Gyorskeresés

Legfrissebb anyagok

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Autós topik (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-02-04 22:23:55

LOGOUT.hu

Autós topik

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#27001) aero. válasza bitpork (#27000) üzenetére


aero.
veterán

Ezek az autók már csak befeketetésnek és tekintetnek jók. Aki ilyet tud venni, az úgy is azt vesz, ami éppen eszébe jut, mikor reggel fel kel. Pár év múlva megint kalapács alá kerül, annyi idő alatt meg még egy jó kis vagyonnal drágább lesz. Rosszul kiszállni nem lehet belőle.

(#27002) bitpork válasza aero. (#27001) üzenetére


bitpork
veterán
LOGOUT blog

Erre mindig eszembe jut, hogy
"Majd ha az ember kivágja az utolsó fát, megmérgezi az utolsó folyó vizét, kifogja az utolsó halat is, akkor rádöbben, hogy a pénzt nem lehet megenni."
Szóval nekem, akkor sem fontos ez ha sok pénzem lenne. Akkor már inkább másokon segítek :B

(#27003) Pumma válasza trassher (#26999) üzenetére


Pumma
nagyúr

Ezt így nem merném kijelenteni. Bármi megadhatja magát akár egy beindításkor is.

Ha kérdésed van írj privit!

(#27004) tomiii. válasza bitpork (#27002) üzenetére


tomiii.
aktív tag

De azért a 3 literes V6 csak belefér a környezetvédelembe, nem? :D
Nekem ez jutott erről eszembe: [link] :B

[ Szerkesztve ]

(#27005) bitpork válasza tomiii. (#27004) üzenetére


bitpork
veterán
LOGOUT blog

Nem a környezetet védve hoztam fel, hanem hogy hiába van pénz ha amúgy semmid nincs. A pénzt nem lehet megenni - ez az érdemi része. Különben a 3, 4 de akár 6 literes autó is belefér, ha teljesíti a gyári normákat. Tehát nem okádja a füstöt és karban van tartva. :K

(#27006) tomiii. válasza bitpork (#27005) üzenetére


tomiii.
aktív tag

De ha megveszel egy ilyet 9 milliárdért, később, ha eladod, már 11 milliárdért tudsz segíteni az embereken. :DDD látod,látod, nem is akarsz igazán segíteni, ha ez nem jutott eszedbe ;] a Maersk hajói is teljesítik, amit teljesíteni kell és naponta 700 tonna károsanyagot juttatnak a levegőbe :D

(#27007) aero. válasza Melack (#26907) üzenetére


aero.
veterán

Semmi, viszont lehet belőle egy képet alkotni, hogy az autó tudja-e a gyári teljesítményét.

(#27008) rbalint88 válasza tomiii. (#27006) üzenetére


rbalint88
addikt

hű, ez nagyon off lesz.
nem baj, pár száz év és lelakjuk nullára a földet, ha addig ki nem tör valami atomháború. arra a kis időre meg minek aggódni már. egyébként egyet értek bitporkkal abban, hogy inkább segítenék ezzel a pénzzel másokon, mint hogy ilyen balfaszságokat vegyek belőle. van egy bizonyos fajta luxus, ami luxus, de nem ennyire feleslegesen túlzó. azt mondom, hogy itthon egy milliárd forintból lehetsz akkora góré, ami az átlagember számára is belátható luxuson innen van, ami számomra azt jelenti, hogy van egy hétzenés házad, egy-két minden igényt kielégítő autód, fancy ruháid, csodásakat eszel és van sok megtakarításod. ami ezen felül van, az szerintem a felesleges pénzszórás kategória.
nekem az egész lakásom az ikeából van berendezve, ami egy full kommersz cucc, de nem látom, hogy mitől lenne jobb az életminőségem, ha ugyanezt a minőséget vagy mondjuk picit jobbat (5év alatt eddig semmi nem pusztult meg/nem lakódott le) 4-5x ennyiért veszem meg más branddel. inkább akkor ugyanabból a pénzből ötévente totál újra berendezem a lakást és a régi bútort odaadom a rászorulóknak. lehet, hogy idővel megváltoztatja a pénz az embert, vagy legalábbis az értékrendjét, el tudnék verni én is nagyon-nagyon sok pénzt egy áloméletre, de ez a nagyságrend már tényleg ép ésszel felfoghatatlan. mármint hogy egy autóért 9 milliárdot.

#budasidehighlife

(#27009) bitpork válasza rbalint88 (#27008) üzenetére


bitpork
veterán
LOGOUT blog

Ott a pont. :K
Mit csináljak nyóc autóval amikor egy seggem van?

tomii: Ne légy demagóg :N A villanyautók is legalább annyira ha nem jobban szennyeznek. Szerinted az akkis szennyezés mentesen keletkezik-töltődik-bomlik le?

(#27010) tomiii. válasza rbalint88 (#27008) üzenetére


tomiii.
aktív tag

Már le lett írva, ez nem autó, hanem befektetés. Van aki "elszórja" a pénzt, van aki befekteti, ennyi. Halálod után meg egy alapítványra hagyod a pénzt. Ennyi.

(#27009)bitpork: Írtam, hogy akksis autót használjunk? :Y Csak arra vagyok kíváncsi, ha én kivágott katalizátorral csinálok pl 200g co2-t, más meg az 5 literes motorjával 200g-ot és ugyanannyit megyünk, miért én vagyok a rosszabb? :F

[ Szerkesztve ]

(#27011) bitpork válasza tomiii. (#27010) üzenetére


bitpork
veterán
LOGOUT blog

Nem. Ugyanakkor a motor méretére és dízel mivoltára , illetve a Maersk-re tett demagóg utalásod feltételezte, hogy minden belső égésű ellen kell hogy légy :)

(#27012) tomiii. Írtam h rosszabb vagy? Amígy igen :P mert te áthágod a típusengedélybe foglaltakat hivatalos jóváhagyás nélkül , de számolj el a lelkiismereteddel te ne én ;)

[ Szerkesztve ]

(#27012) tomiii. válasza bitpork (#27011) üzenetére


tomiii.
aktív tag

Közben kiegélszítettem, az előzőt, erre válaszolván. Nem vagyok én ellene, nekem bőven elég, amit ma is tettem, fogtam a kis csokis papírom és 13 percet sétáltam vele a kezemben, hogy kidobhassam egy szemetesbe. Egy nap meg elfüstölök 20 gumit, nem ez fogja megölni a bolygót, a környezetemet meg rendben tartom, nekem ez elég.

[ Szerkesztve ]

(#27013) rbalint88 válasza tomiii. (#27010) üzenetére


rbalint88
addikt

oké, ezt értem, hogy befektetés, de nem szabadna ennek ekkora méretének lennie. ha egy nullával kevesebb lenne, azt még valahogy befogadná a szervezetem, de az is már a határon mozogna. gondolj bele abba, hogy 9 milliárd forintból mennyi értékteremtő befektetést lehetne végrehajtani. hány embernek adhatnál vele munkát, mennyi mindent és mindenkit menthetnél meg.
eléggé autóbuzi gyerek vagyok, sokat álmodoztam arról, hogy ha rám szakad az ötöslottó, akkor majd ilyen meg ilyen autóm lesz. szerencsére megadatott már ilyen fiatalon is, hogy volt egyszerre 3 autóm is, igaz az csak pár hétre, de két autóm egymás mellett elég hosszú ideig volt. teljes meggyőződéssel mondhatom azt, hogy kurvára felesleges az embernek/családnak két autónál több. úgyis van egy kedvenc, úgyis azzal fogsz járni az esetek 90%-ában. a többi 10% meg pont tervezhető és akkor lehet kérni házhozszállítást vagy bérelni nagy autót/sportosat. anyagilag se jössz vele ki rosszabbul és nincs stresszelés se. persze akinek hobbi az autó és mondjuk pályanapozik vele vagy van egy hétköznapi nyúzós és egy fagyizós kocsi, az megint más, de anyagilag teljesen irracionális egy második autó. régebben mindig úgy voltam vele, hogy kombi kell, hogy beéfrjen ezmegaz, meg kényelmesen utazzunk meg mittomén. holott 90%-ban asszonnyal ketten használtuk és használjuk a kocsit. most úgy voltam vele, hogy leszarok mindenkit, nekem legyen jó, aztán egy szűk szedán lett (Alfa 156) végül, úgyhogy a kutya a hátsó ülésen terpeszkedhet, már amennyire a becsatolt hám engedi.
nade hogy ontopic is legyen valamennyire a hsz, ha mocskosul gazdag lennék, akkor vennék hétköznapi járósnak/zúzhatónak/asszonynak egy fullos kia sorrentot (14M), megjelenősnek/utazósnak/magamnak egy maserati ghiblit (30M?) és hétvégi/csapatós autónak építenék egy aljas kis V6-os 156-ot (3-4M?). inkább költeném a pénzt élményekre és nem tárgyakra.

#budasidehighlife

(#27014) tomiii. válasza rbalint88 (#27013) üzenetére


tomiii.
aktív tag

Én sem vennék egyébként ilyet, csak tudom azt is, hogy nincs ennyi pénzem, ezért csak tippelhetek, hogy mit tennék/mit tesznek az ilyen emberek, de nem ítélem el őket :D
Nekem újban szerintem egy szaladgálós E mercedesem lenne és egy téleres autóm, amit nem tudok meghatározni, a többi mind saját magamnak átépített autó lenne, főként Nissan és Toyota :DDD
na jó:
Mercedes E-klasse
Ford Transit tréler
Toyota Chaser
Nissan 180sx toyota motorral
Eredeti sierra befektetésnek
Utcai Sierra
Átépített Sierra :B

[ Szerkesztve ]

(#27015) Richard! válasza tomiii. (#26985) üzenetére


Richard!
őstag

Ez a Mercedes már legalább 2 éve ott áll a kereskedés udvarán...

Ma kezdődik életed hátralevő része!

(#27016) tomiii. válasza Richard! (#27015) üzenetére


tomiii.
aktív tag

Ezt az autót meg pontosan 2 másodperc alatt választottam ki a 120 ezer eladó autó közül.

(#27017) aero. válasza tomiii. (#26985) üzenetére


aero.
veterán

[link]

Ehhez képest kicsit igen (bár tegnap voltam ott, akkor már 7.5 körül emlegette a tulaj, még maga se tudja), a maga nemében iszonyat autó az a Merci, valami nagy baja lehet, ha 2 év alatt se vitték el.

(#27018) bitpork


bitpork
veterán
LOGOUT blog

(#27019) Pumma válasza tomiii. (#27010) üzenetére


Pumma
nagyúr

Egy ilyen befektetés lehet akár rossz és elhibázott is, mert egy ilyennel hatalmasat is lehet bukni. Ezt azért ne feledd.

Ha kérdésed van írj privit!

(#27020) [vilike] válasza bitpork (#27002) üzenetére


[vilike]
őstag

Akinek ennyi pénze van, majdnem mind segít :K nézd meg a hírességeket, mennyi millió dollárt adnak erre arra ... akinek van ennyi egy autóra, ott sokkal nagyobb vagyon van nyilván, és amennyire olvasgatni szoktam ezek mind tök sokat segítenek. Az meg hogy a maradékot mibe fekteti be, az ő dolga :)

[ Szerkesztve ]

"Men with guts attack those corners!"

(#27021) prannk


prannk
őstag

Mi a kulonbseg a 101 le pd tdi motor es a 116 le es a 131 le pd tdi motorok kozott?

Galaxy s7 akksit és hátlapot vennék

(#27022) Skillet válasza tomiii. (#27012) üzenetére


Skillet
őstag

Teszem alád a lovat:
Hajráááá Tooomi, hajráááá Tooomi! :D :D

Mess With The Best! Die Like The Rest! 8G GALANT VR4^ever

(#27023) Morris válasza prannk (#27021) üzenetére


Morris
veterán

Azt hiszem turbó és pd elemek (porlasztók) + motvez. De majd javítanak ha nagy baromságot írtam.
Ha már, akkor 131 pacisat.

(#27024) w333 válasza bitpork (#27018) üzenetére


w333
félisten

Nem voltál még Erdélyben igaz ? :))

Olyan szinten le vannak sz*rva a luxus autók hogy az valami hihetetlen, S500 Mecivel, BMW X6, stb. szalmát / szénát meg ilyeneket szállítanak és ugyan ilyen hasonló dolgokat láttam már (használati cikk és kész) nem nagyon foglalkoznak vele, elhasználódik és már viszik is az újat ! :DDD

Szatmárnémetiben pl. Panamera és Bentley taxi -t is láttam már :K

[ Szerkesztve ]

iPhone 13 Pro Max & iPhone SE

(#27025) Mágus2 válasza Morris (#27023) üzenetére


Mágus2
Közösségépítő

Meg más a főtengely és a hajtókarok. ;)

(#27026) bitpork válasza [vilike] (#27020) üzenetére


bitpork
veterán
LOGOUT blog

Simán lehet, olvasni jótékonykodásról :K . Nekem akkor is az az értékmérő, hogy ha van 10'000 Ft-om ami nem a számlákra megy el, akkor odaadom a családnak ha tudom hogy szükségük van rá, ha meg nem akkor veszek tartós élelmiszert meg hasonlókat és segélyszervezeteknek adom többfelé. Ezért nem gazdagodtam és gazdagszok meg soha.

(#27024) w333 : nem csak h jártam, de ide Szegedre napi szinten járnak vásárolni "nagy" autókkal a komák. Ami mindettől függetlenül érdekes az az gyanúsan aranyozott jelleg az utánfutó mellé ;]

[ Szerkesztve ]

(#27027) Tsebacsi válasza Mágus2 (#27025) üzenetére


Tsebacsi
veterán

A Ford Focusnoknál a 2.0TDCi-nél van 116, 140 és 163 lovas, ott csak motorvezérlő programozás más vagy ott is van mechanikai eltérés is?

Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a Macskámat!

(#27028) Gergőke88 válasza Tsebacsi (#27027) üzenetére


Gergőke88
addikt

Sztem az erősebb változo geos turbos

(#27030) w333 válasza bitpork (#27029) üzenetére


w333
félisten

Erről jut eszembe ... tegnap kaptam a csekket "adó" 2 X 6000 Ft az 1 évre ! :U

Mi alapján van ez meghatározva ? köbcenti vagy lóerő ? :B

[ Szerkesztve ]

iPhone 13 Pro Max & iPhone SE

(#27031) Melack válasza bitpork (#27029) üzenetére


Melack
veterán

Ilyenkor mindig elmegy a kedvem az autózástól.

Ex-Informatikai Szolgáltató Asztali Munkatárs

(#27032) Gergőke88 válasza w333 (#27030) üzenetére


Gergőke88
addikt

teljesítmény
[link]

(#27033) w333 válasza Gergőke88 (#27032) üzenetére


w333
félisten

Igen ... pont ugyan ennyi jött ki mint ami a csekken is szerepel (köszi) :R

iPhone 13 Pro Max & iPhone SE

(#27034) Tsebacsi válasza Gergőke88 (#27032) üzenetére


Tsebacsi
veterán

Nekem nulla jött ki, akkor ingyen autózok? :DDD

Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a Macskámat!

(#27035) Skillet válasza w333 (#27030) üzenetére


Skillet
őstag

Ajjjajjjj. Akkor nálunk is nemsokára várható. 30e /év :D van hátránya is, ha picit erősebb a gép. De legalább jó öreg, 20 éves. Így "csak" 140-es a szorzó.

(#27032) Gergőke88
Ezt a kalkulátort ne linkeljétek, mert szar. 80e környékét dob ki egy évre. Még valami hülye felszorzásokkal számol, ami kb fél évig ha volt, sok-sok éve.

ha már, akkor ezt:
KATT
helyesen számol. 28840 ft jön ki nekem.
eszerint is:
Az adó mértéke az adóalap után a gépjármű

gyártási évében és az azt követő 3 naptári évben 345 Ft/kilowatt,
gyártási évet követő 4-7. naptári évben 300 Ft/kilowatt,
gyártási évet követő 8-11. naptári évben 230 Ft/kilowatt,
gyártási évet követő 12-15. naptári évben 185 Ft/kilowatt,
gyártási évet követő 16. naptári évben és az azt követő naptári években 140 Ft/kilowatt.

[ Szerkesztve ]

Mess With The Best! Die Like The Rest! 8G GALANT VR4^ever

(#27036) tomiii. válasza w333 (#27033) üzenetére


tomiii.
aktív tag

Nekem szerencsére elvan írva a forgalmim, így egy picikét kevesebbet fizetek :B

(#27022) Skillet: Egyelőre ennyi volt, napközben meló van :D

[ Szerkesztve ]

(#27037) w333 válasza Skillet (#27035) üzenetére


w333
félisten

Biztosan meglepődnél ha tényleg jól számolja és 80k lenne 1 évre :DDD

Szerk.

Ez a kalkulátor sem jó ... nekem többet számolt mint ami a csekken szerepel, az előző kalkulátorral meg pontosan annyit mutat mint a csekk :D

(#27038) Skillet

LOL tényleg, amit linkeltél csak akkor számol jó ha a KW -t írod be :K

[ Szerkesztve ]

iPhone 13 Pro Max & iPhone SE

(#27038) Skillet válasza w333 (#27037) üzenetére


Skillet
őstag

igen, tuti, hogy meglepődnék, mert 5 éve ezt a hülyeséget dobja nekem az a szar kalkulátor :D ;)
akkor hagyjad a kalkulátort. csak fel tudsz szorozni két számot egymással. ott van hozzá az infó a hozzászólásomban. ha tudod az autód korát és a kw-ot, akkor nagy gond már nem lehet ;)

jeeee, megoldódott a rejtély :)
de ez legalább valamikor jól számol. a másik nem jó. anno voltak valami szorzók sávosan. 170-200 meg ki tudja hány ló felett. 1.5-ös, 2-es, 2.5-ös és 3-as szorzók? akkor be is paráztam.... de végül nem lett belőle túl sokáig sztori. fellázadt a nép. de itt még bármi megeshet :D

[ Szerkesztve ]

Mess With The Best! Die Like The Rest! 8G GALANT VR4^ever

(#27039) SzlobiG válasza mdani01 (#26978) üzenetére


SzlobiG
félisten

Ezt kb soha nem fogják eladni ennyiért még gyűjtőnek se. :(

Látom ti is megkaptátok a teljesítményadó csekket. Fel is háborodtam gyorsan csak a motor rendszámát láttam és mondom 25k?? Na ne szórakózzanak már azt rajta volt a papíron is az autó. Tegnap nézegettem a kalkulátorral, hogy mikor mennyit ugrik az ár a kw után hát 120kw után már drasztikusan megugrik érthetetlen módon. :(

(#27041) focvis Nekem teljesen jól számolja pár forint eltérés van csak.

(#27027) Tsebacsi 140-163 tudtommal igen, csak egy frissítés és a 140-es is 163-as. A 116-ba már nem vagyok biztos.

[ Szerkesztve ]

(#27040) Motion_Blur válasza SzlobiG (#27039) üzenetére


Motion_Blur
félisten

Nem hát, ennyiből legyártatod :))

Reálisan a feléért mehetne el szerintem.

Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section

(#27041) focvis válasza Skillet (#27035) üzenetére


focvis
addikt

Pontosan, nekem is duplát számol a Gergőke-féle kalkulátor.

Hogy fokozzam a hangulatot, a garázs után is fizetek évi 51 ezer Ft építményadót az önkormányzatnak. :o

[ Szerkesztve ]

IQOS 2.4+ új bontatlan: shorturl.at/mpF67

(#27042) Qru válasza Qtya123 (#26984) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

Az attól függ konkrétan milyen rendszer van az adott gépben.

A klasszikus japó megoldások (Honda, Toyota, Subaru, Mitsubishi, stb) egyszerűek mint egy faék. Két eltérő méretű bütyök van a vezérműtengelyen, ha elér egy X fordulatot átvált a nagyobb bütyökre, ami jobban benyomja a szelepet, több levegőhöz meg ugye több benyót kever az ecu. Ez olajnyomásra reagáló megoldás (tehát nem a fordulatszámtól magától vált mechanikusan, hanem a növekvő fordulat miatti olajnyomás növekedés váltja át a profilt) tehát nincs benne állító mechanizmus, mozgó alkatrész ami elkopjon. Amíg el nem kopik a tengelyen a bütyök az működik. Nyilván ez nem olyan kifinomult mint egy BMW féle megoldás, van egy váltási pont ahonnan hirtelen "meglódul". Bár a meglódulás mértéke erősen függ attól is mekkora a különbség a szelepnyitás két állása között, meg hogy a szívó és a kipufogó oldalon is változtatja-e vagy csak a szívó oldalon.

A BMW féle valvetronic egy sokkal összetettebb rendszer, sokkal kifinomultabb, állandó a szelepnyitási változtatás, ezért nincs is szükség fojtószelepre sem. Ennek funkcióját maga a szelepvezérlés látja el. Ez az összetettsége révén sokkal több hibalehetőséget hordoz magában természetesen, ott azért adódhatnak gondok.

(#27043) trassher válasza Skillet (#27035) üzenetére


trassher
addikt

És abban mi a logika hogy minél idősebb az autó annál kevesebb kW-onként a sáp? :D
2006 - suzuki ignis, 69 kW - 15.870
1999 - opel astra, 66 kW - 9.240
1996 - suzuki swift, 50 kW - 7.000

Redmi Note 7

(#27044) Skillet válasza SzlobiG (#27039) üzenetére


Skillet
őstag

Nem ugrik meg semmi, semennyi kw után sem. Most írtam le. Ott a táblázat ami alapján számolni tudsz. A 120kw feletti sávos rendszer szerintem nincsen már vagy 6 éve.

(#27043) trassher
Talán mondjuk az, hogy egy régebbi autó egyre kevesebbet ér. Szép lenne, ha az autója értékének a többszörösét ellőné ilyenekre, és még egy métert sem ment vele.
Gondolom ennyi. Szerintem.
Aki az új autót meg tudja venni, azt jobban le akarják gombolni. Tudod mit? Még egyet is értek az ilyen rendszerrel. Itthon sajnos nem minden működik így.

[ Szerkesztve ]

Mess With The Best! Die Like The Rest! 8G GALANT VR4^ever

(#27045) w333 válasza trassher (#27043) üzenetére


w333
félisten

És abban mi a logika hogy minél idősebb az autó annál kevesebb kW-onként a sáp?

Új autód van sok - sok lóerővel = van pénzed ilyen autóra akkor fizess !

Régi autód van 20 évnél öregebb de erős, akkor fizess kevesebbet ha nem volt még pénzed lecserélni egy új autóra :))

iPhone 13 Pro Max & iPhone SE

(#27046) trassher válasza Skillet (#27044) üzenetére


trassher
addikt

Akkor a németek gondolkodnak fordítva? :) Minél idősebb annál többet kell utána fizetni. Ilyen alapon nem meglepő hogy nem csökken az itthoni járműpart átlagéletkora.

w333: Nekem ez akkor is furcsa. Azt meg tudjuk hogy mennyi új vagy 1-2 éves autó van magántulajdonban. :)

Redmi Note 7

(#27047) Melack válasza trassher (#27046) üzenetére


Melack
veterán

Jó, hát itthon sokminden működik furcsán.

Ex-Informatikai Szolgáltató Asztali Munkatárs

(#27048) tomiii. válasza trassher (#27046) üzenetére


tomiii.
aktív tag

Hát, én a németet nem értem, gondolom sok embernek nem véletlenül van régi, olcsó autója...ha arra telik, arra telik.

(#27049) Mágus2 válasza Tsebacsi (#27027) üzenetére


Mágus2
Közösségépítő

Nem tudom, tiltja a vallásom a fordokban való túrkákást. Túl sokat káromkodom közben. :D Hogy baszná erőszakolná meg a borona, aki kitalálta.

[ Szerkesztve ]

(#27050) Richard! válasza tomiii. (#27048) üzenetére


Richard!
őstag

Tévedsz. Több embernek van 5 évesnél nem régebbi autója :K

Ma kezdődik életed hátralevő része!

Hirdetés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Autós topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.