Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Autós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
kisza25
félisten
válasz stickermajom #132998 üzenetére
Fura dolog ez, mert igen elhanyagoltság érzetét is keltheti, de ha 10 éves a gumi, de még jó a futófelület, az alátámasztja az alacsony futást.
A golf4-ről 10 éves gumit dobtunk el jó futóval, mert párom évente 2-4 ekm-t haladt a golfal
A mostani gumi is 3. szezonos és szerintem van benne kb 8-10 ekm, már agyalok rajta, hogy el kellene adni aztán 4 évszakost venni, mert erre tényleg felesleges a 2 garnitúra.
(Mondjuk az autó is, de az nem opció)[ Szerkesztve ]
Eladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
hroberto
veterán
Jól tudom, hogy autó cserekor a biztosítók egymás közt intézik a bónusz dolgot?
Csak azért kérdezem mert a Allianz tegnap küldött egy csekket, amin A0 van feltűntetve, holott B10-re vagyok jogosult.
Ráadásul önszorgalomból e-mailben el is küldtem nekik az előző biztosítótól kapott igazolást, amin B10 szerepel...Xiaomi 14, KTM 1290 Super Duke R Gen3
-
eumano
tag
Sziasztok!
Tudtok esetleg olyan szakit ajánlani akinek van eszköze arra, hogy kényszerített dpf regenerálást indítson el?
Vagy esetleg szimpla részecskeszűrő tisztítás is érdekel amennyiben az megvárható a helyszínen!Segítségeteket köszönöm előre is!
Üdv, Robi
-
LZs?!
aktív tag
válasz hroberto #133008 üzenetére
@hroberto
Nem egymás között intézik, hanem az fogadó biztosító a központi nyilvántartásból kéri le már jó pár éve.
Bármit adsz le, azt legfeljebb előzetes dokumentációként veszik be, de a véglegesítés a központi státusz szerint történik; na, most 10000-ből 9999-szer ugyanaz lesz, de a hivatalos adminisztrációt nem kerülik meg; és azt vedd figyelembe, hogy hiába interlinked minden, a végelegesítéshez a mai napig Icuka nyomja meg az Entert, ha mindent rendben talált az adategyeztetésnél.
Az A0-ás csekket vagy befizeted és majd véglegesítéskor visszakéred a különbözetet (ennek kapcsán egyébként is küldenek levelet, ott lesznek opciók KP-re, átutalásra), vagy kérsz új csekket, vagy nem csinálsz semmit, és a majdani felszólításon ("fizetési emlékeztetőn") jó eséllyel már a B10 díj szerepel.
[ Szerkesztve ]
Nevermind...
-
DeathAdder
veterán
Üdv
A gépjármű lekérdezést rendszám alapján igénybe véve nagyon sok autónál látom hogy meglehetősen sok tulajdonosa volt.
Most is amit éppen nézek az egy 2003-ban újan Magyarországon vásárolt autó, aminek eddig 14 tulajdonosa volt, viszont eredetvizsgáról 6 feljegyzés van, az első 2010 februárban volt, és azóta további 5 eredetvizsga történt rajta. pdf linkEnnek akkor hogyan lehetett 14 tulajdonosa ha 6 eredetvizsga történt rajta? Vagy lehetséges hogy 2010 előtt ezt még nem jegyezték?
Nagyon sok hasonló korú autót látok aminek 6-15 tulajdonosa volt (már ami nem friss rendszámú külföldről behozott). Ezt a tulajdonosok száma dolgot lehet tényként venni, vagy lehetséges hogy valami más miatt ez a szám gyakran növekszik? Mióta létezik ez az ingyenes lekérdezés meglehetősen sok autót láttam már, aminek több mint 10 tulajdonosa volt
-
Motion_Blur
félisten
válasz kovacsroli #133014 üzenetére
Mi a verda?
Szép eredmény, az átlagod mennyi? Klíma ON?
Az én rekordom: [link], de ez nem jó a motornak, kell neki a fordulat
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
Doki16
addikt
válasz DeathAdder #133013 üzenetére
Nem tükrözik a valóságot azok a számok. Ha egy autó hiteles volt akkor minden papírozás egy tulajnak számít. Kereskedésbe kerül az is egy "tulaj" stb. Nagyjából kettővel kell osztani az ott látható számot.
A Tyrannosaurus Rex legközelebbi ma is élő rokona: a csirke.
-
kovacsroli
senior tag
válasz Motion_Blur #133015 üzenetére
Köszi.
Ez egy 2015-ös Seat Leon ST. Nagyjából a fele úton ment a klíma is.
A nagyátlag 6,6 liter, 90%-ban városi használat mellett úgy, hogy nem szoktam figyelni a fogyasztásra.
A tiéd pedig egy Golf, ugyanezzel a motorral?Ha hülye vagy az olyan mintha meghalnál. Te nem érzed, csak másoknak fáj.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz LZs?! #133012 üzenetére
Ezt beszívtam én is most kgfb újrakötésnél. Az exbiztosító rossz bónuszbesorolást adott le ezért hiába írtam be a valósat a hibás (rosszabb) szerinti árazással küldték ki a számlát. Szóval futnom kellett egy kört az exbiztosítónál, hogy javítsák a központi adatbázisban a bónusz besorolásom.
#nincsbennetarcsi
-
SzlobiG
félisten
Ez elég jó benyával sztem, mondjuk az 1.6 cr sztem mínusz egy literrel beérte volna.
-
Motion_Blur
félisten
válasz kovacsroli #133017 üzenetére
Jetta, 1.2 TSI.
90% országút / autópálya
Jó az a 6.6 városban
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
nagyúr
-
hroberto
veterán
válasz Tsebacsi #133024 üzenetére
Az e-mail már megvolt 2X. Ma telefonáltam, és az volt a hivatalos válasz, hogy május 18-án kérik le a központi rendszerből...
És telefonáljak 20-án. Nem is értem. Április 25-én kötöttem a biztosítást. Miért csak közel egy hónap múlva kérik le?!
Sokadik autó cserém már, de így még soha nem jártam.Xiaomi 14, KTM 1290 Super Duke R Gen3
-
kisza25
félisten
válasz DeathAdder #133013 üzenetére
A kereskedőt is bele számítják, a hitelesnél a bankot is.
A második tulajnál már 3, harmadiknál 5, de a 14 még így is soknak tűnik, lehet a kivonatás és forgalomba helyezést is tulajnak veszi a rendeszer[ Szerkesztve ]
Eladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
Gaben92
őstag
válasz kisza25 #133026 üzenetére
Elvileg en az ötödik tulajdonosa vagyok az automnak. Aztan utanajartam egy kicsit a dolgoknak es az elsö tulaj a bank volt, a masodik a ceg aki megvette a bank penzeböl, a harmadik megint egy bank, a negyedik pedig az a koma aki megvette a bank penzeböl az autot amit eddig is ö hasznalt. Szoval papiron ötödik tulaj vagyok, gyakorlatilag meg elöttem egy ember hajtotta vegig.
If it ain't a Rotor, it ain't a motor.
-
DeathAdder
veterán
válasz Doki16 #133028 üzenetére
+ mindenki
Tehát relevánsabb az eredetvizsgák számát nézni?
Nem értek ehhez a hitel dologhoz, de ha hitel van az autón akkor az a bank nevén is van? és ha lejár a hitel akkor a tulajdonos nevére fog kerülni, és akkor újabb eredetvizsga szükséges?
Vagy egyértelműen csak adásvétel után van eredetvizsga, ami kb. jól tükrözi hogy hány különböző tulajdonosa lehetett?
Tehát ha 6 eredetvizsga volt, akkor 6 adásvétel volt, és minden bizonnyal 6 különböző tulaj is
[ Szerkesztve ]
-
Gombinyó
őstag
válasz DeathAdder #133030 üzenetére
Ha lejár a lízing, akkor nem kell eredetvizsga csak a forgalmit és az új törzskönyvet fogják kiállítani a bank utáni új tulaj számára (aki eddig üzembentartó volt). Amíg hitel van az autón a bank a tulaj.
[ Szerkesztve ]
-
j.bravo
addikt
Urak! Lehet hogy felmerült korábban, de azér' csak megkérdem, hogy a Budapest Sportaréna mélygarázsában parkolni mennyire lehet kockázatos? Úgy értem, a meccs/koncert végén gyorsan ki lehet jönni, vagy jelentős sorbanállásra kell számítani a kapunál?
[ Szerkesztve ]
Whatever.
-
j.bravo
addikt
Ez lenne a végszükség esetére fenntartott terv, bár kissé reménykedtem, hogy valaki mondja hogy több kapu is van, vagy hogy előre kell fizetni (rendezvények esetén a honlapjuk szerint fix 1500 Ft) ezért nem lesz a fizetőautomatákál/ablaknál sor, és hogy ne fossak
Whatever.
-
hroberto
veterán
válasz stickermajom #133027 üzenetére
Nem tudom... A telefonos ügyintéző azt mondta, hogy június 2 a befizetési határidő, erre mondtam neki, hogy addig valószínűleg ide sem fog érni a B10-es csekk.
A válasz az volt (amin már tényleg röhögtem): reméli, hogy ideér.
Úgyhogy úgy tűnik kénytelen leszek befizetni az A0 összeget, aztán majd telefonálgathatok, írogathatok, hogy ugyan juttassák már vissza a pénzemet...Apropó visszatérítés. Az előző biztosítótnak befizettem az éves díjat, amit lemondtam április 25-én, és kértem a maradék összeg visszatérítését, de az eltelt 3 hét alatt nem sikerült ez nekik. Mennyi a meghatározott idő erre?
Xiaomi 14, KTM 1290 Super Duke R Gen3
-
marec1122
senior tag
Sziasztok!
Rendeltem egy tolatókamerát a Macrom M dl6000 típusú fejegységemhez.: [link]
A fejegységet már bekábelezte egy "autóvillamoságis" szerelő. És így néz ki az autó hátuljához érkező kábel: [link]
A két kábel csatlakozója látványosan apa-apa. Megpróbáltam egy ilyen eszközzel összekötni de természetesen nem működött: [link]
Hol kéne keresnem a hibát. A szerelő kötötte be rosszul? A kamera nem megfelelő? Vagy működnie kéne és valami rossza rendszerben? Van esetleg ezzel foglalkozó szaktopic?
A válaszokat ha akad előre is köszönöm
[ Szerkesztve ]
Csak megfontoltan :D "Öregember nem gyorsvonat!" John McClane
-
nfsu17
veterán
válasz Motion_Blur #133020 üzenetére
Elég impresszív fogyasztások.
Az 1,5l ecoboost sírva könyörögne ilyenért (150 ló, 4 henger), start stop mindig off.
Mondjuk azért panaszra nincs nagy okom, az előző autóm (szívó 1.4 benzin, nagyon könnyű karosszéria) csak kb. 1 literrel volt kevesebb, vagy még annyival se.
Ez 3 személlyel már 1,5 tonna, 5-el már akár 1,6-nál vagyunk.
50-el 4-ben krúzolva 4,5-eket ír ki a comp. Mondjuk a valós mindig fél literrel több.
Olyan 6l-el el lehet járni főút, autóút, kis város.Le is mérem legközelebb, lesz egy Győr-Sopron-Győr (bár 2 napra át fog nyúlni).
Lehet 100-as benzin lesz benne, ha lesz bátorságom tenni bele.
-
veterán
Nem rossz, de még van benne fejlődési potenciál.
2.0 TSI DSG, Zalaegerszeg - Zamárdi, 5,3 l/100 km: [kép] -
veterán
válasz stickermajom #133043 üzenetére
Megvan! Nem hívtam még fel a pénteki bp-i érdeklődőt; sokat dolgoztam a napokban, folyamatosan esik az eső, tele a hócipő, stb... Amúgy is, hívjon fel, ha még érdekli. Hétvégén megyek futamra, nincs időm ilyenekre.
Van 2 újabb delikvens; mindketten emailben kérdezgetnek , írtam ma este az egyiknek, hogy inkább hívjon fel, legyen szíves; higgye el, úgy sokkal egyszerűbb és gyorsabb a kommunikáció.
A Clio RS-t fejben már szkippeltem (vagy nem?); abban maradtunk, hogy majd hétvégén egyeztetünk. De fáradt leszek.
Összefoglalva: semmi extra, és kedvem / időm se volt foglalkozni vele.
@ (#133045) Doki16: Not bad. 200-nál mennyit eszik?
[ Szerkesztve ]
-
molnarpeter
nagyúr
válasz stickermajom #133043 üzenetére
Tegyék meg tétjeiket, melyik GTI megy el hamarabb
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elektromos cigaretta 🔞
- Call of Duty: Black Ops 6
- Milyen monitort vegyek?
- HP ProLiant MicroServer N36L / N40L / N54L
- macOS PC-re
- Ukrajnai háború
- OLED TV topic
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- LEGO klub
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest