Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Autós topik (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-28 08:07:54

LOGOUT.hu

Autós topik

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#284001) Alusky válasza nesa (#283999) üzenetére


Alusky
aktív tag
LOGOUT blog

Szétszedve, pucolva, zsírozva volt rendesen ;] féknyereg? Esetleg munkahengerek mennyire lehetnek beállva, ha jól látom ez 96-2000 közötti autó aminél már simán lehet ilyen is, ha ennyire jelentősen érezni a fék kezelésében.Bár ha te voltál a gazdája hosszabb ideje és cserélgetted a fékfolyadékot akkor a munkahenger az nem igazán rozsdál be.

[ Szerkesztve ]

Automata váltósként a legjobb barátom az akkumulátor.

(#284002) Corsa02 válasza MunezXBK (#284000) üzenetére


Corsa02
őstag

Nálam meg kifejezetten nem...de ez ilyen. Ezért gyártanak több félét...

The Truth Is Out There --->

(#284003) Qru válasza radi8tor (#283991) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

Bubinál sanszosan vmi más lesz, mert a gyári drága és szr.

#nincsbennetarcsi

(#284004) Qru válasza nesa (#283996) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

Akkor EBC vagy felette ezek vannak még: Mtec, Endless, PBS

[ Szerkesztve ]

#nincsbennetarcsi

(#284005) szőröscica válasza bandus (#283926) üzenetére


szőröscica
addikt

Elso 30km alapjan.

Kulso es meretek: kicsinek erzem, az O3 szerintem utasterben is, csomagterben meg fokepp tagasabb. A kozepso konyoklo nem emelheto eleg magasra. A ket tukorben van led, ami a foldet vilagitja, egy kb fel meter atmeroju korben, Hola felirattal. Ez egyertelmu parasztvakitas, az O3-e sokkal nagyobb teruletet vilagit meg, annak van haszna, ennek semmi.

Fenyszoro: ledes, de nem matrix, legalabbis nem kapcsolgat semmit, meg automata tavfeny sincs. Ettol fuggetlenul brutal jol latni vele, ez tetszik nagyon.

Motor, valto: teljesen mas kavehaz mint az 1.6TDI. Nagyon csendes, vibraciomentesen jar es nagyon finoman valt. Fogyi ugyanazon az utvonalon ugyanugy hasznalva +1.5l/100km. Menesre semmi extra, pont eleg. Egyszer kiforgattam, hangja sima 4 hengeres, semmi lelkesito, tobbszor nem eroltetem. Az mintha hallhato lenne, mikor kethengerezik, legalabbis megjelenik egy eco felirat kis terhelesnel es kicsit mas a motor hangja ilyenkor. A fekpedal erzekeny, konnyen bolintosat lehet fekezni kis simitasra is.

Menetkomfort: zajszint ok, halkabb mint az O3, de abban is foleg a motor zajos. Szel es kerekzaj van azert itt is M0 temponal. A futomu razos - stabil, de nem simitja ki az utat annyira, mint az Octavia, ez szerintem egyertelmu suv hatrany. Ulesekrol egyelore nem nyilatkozom, majd a hetvegi utat kovetoen. Van benne valami labtervilagitas menet kozben, ezt remelem ki tudom majd kapcsolni, eleg gagyi a klasszik szofita sarga izzoval megvilagitott gumiszonyeg latvanya.

Infotainment: carplayt nem tudtam probalni, mert csak USB C van az autoban, olyan kabel pedig nem volt nalam. Holnap osszelovom, itthon van. Minden tovabbi velemeny ugy szuletett, hogy nem tudtam meg elolvasni a hasznalati utasitast, igy kizarolag a rendszer intuitivitasara tudok hagyatkozni. 28 eve, kisgyerekkorom ota szamitogepezem, barmikor osszerakok egy pc-t, fejbol tudtam a windows95 telepitokodjat, stb - nem vagyok analfabeta. A digitalis muszerfal egy fos. Egyreszt vorosben pompazik, mintha folyton racse lenne. Masreszt semmi, de tenyleg semmi plusz informaciot nem tud megjeleniteni, mint egy analog muszercsoport+kis lcd kombo. 3 kulonbozo allasa van, klasszik ket szamlapos nincsen, es a legalapvetobb sebesseg + fordulatszam infok leolvasasa mindharomban nehezkes, rengeteg a kihasznalatlan hely es aprok a betuk, szamok. Az uzemanyagszintet 8 szegmenses led pilacs mutatja, ez szerintem nem eleg reszletes.

A kormanyon hagyomanyos gombok vannak, ez tok jo, az elrendezest szokni kell kicsit. A tempomat szabalyozhatosaga rossz. A +\- gombok a legkozelebbi tizeshez allitjak a tempot, majd utana minden gombnyomasra +/-10km/h-val allitjak a sebesseget. Ez tragikus, gyakorlatilag tempomattal finoman gyorsitani vagy visszavenni a tempobol nem lehet. Remelem csak beallitas kerdese. A valtofulek nagyon kicsik es rossz helyen vannak, nem tudom kenyelmesen fogni a kormany hatuljat 9 es 3 oranal. Az alul csapott format szokni kell, nekem a teljesen kerek kormany elsore jobban tetszik. Az autoban van onparkolo rendszer, aminek hozomanya, hogy elol-hatul-korben mindenhol radar van. Emiatt mindenre csipog minden iranybol egy szukebb helyre beallaskor, egyaltalan nem lehet erezni, hogy mikor van tenyleg veszely. A tolatokamera minosege atlagos, a latoszoge fura, szokni kell. Fura, hogy a start stop kulonallo fizikai gombbal kikapcsolhato, de az ESP nem, azt a kozepso kijelzon lehet kinyomni, allandoan virit egy ASR felirat, ha nem valamelyik menuben allsz. A szoftvert egyelore nem kommentalom, nagy nehezen sikerult megtalalni a radiot benne es kivalasztani egy kivant csatornat. A ma estet a hasznalati utasitas olvasasaval fogom tolteni. Mivel nalunk lesz vagy 2 hetig a kocsi es hosszabb utra is megyunk vele, nem bannam, ha megtanulnank a hasznalatat.

[ Szerkesztve ]

(#284006) Qru válasza szőröscica (#284005) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

Mergában is csak 10-esével lehet léptetni. Agyfsz... Azt próbáld meg, ha folyamatosan nyomod a +-t, akkor mit csinál. Bubi akkor finoman gyorsít.

#nincsbennetarcsi

(#284007) Faith válasza szőröscica (#284005) üzenetére


Faith
aktív tag

"A +\- gombok a legkozelebbi tizeshez allitjak a tempot, majd utana minden gombnyomasra +/-10km/h-val allitjak a sebesseget."

A Set és Res gombokkal tudod szabályozni a tempomatot egyesével.

(#284008) Kickass válasza szőröscica (#284005) üzenetére


Kickass
őstag

szerk.: már írták

[ Szerkesztve ]

(#284009) szőröscica


szőröscica
addikt

Koszi sracok, holnap kiprobalom. A hasznalati utasitasbol nem jottem volna ra, szerintem ez egy regebbi kiadas, mig az auto 2023-as. Teljesen mas kormany, muszerfal es infotainment van benne, mint ami ebben a kocsiban talalhato valojaban.

(#284010) radi8tor


radi8tor
MODERÁTOR

BYD felkötheti a gatyáját: Lucid Air teszt
valójában ez a Mercinek ellenfele. Ennyiért inkább ezt, mint a recsegő műanyag Mercit.

50 misi

[ Szerkesztve ]

⭐ Stella

(#284011) kisza25 válasza bandus (#283961) üzenetére


kisza25
félisten
LOGOUT blog

Elvesztettem a fonalat, akkor már el is hoztad az autót? :B

Eladó Tarrington House TH AD3020 páramentesítő, használt, jó állapotú. Ár: 25000Ft 600W Napi akar 20liter 3,5 literes tartály Max 52 m² 30cm x 35cm x 52cm 14kg

(#284012) szőröscica


szőröscica
addikt

Andris BMW 5: [link]

Mennyivel osszeszedettebb ez a fiatal srac, mint barki a jelenlegi TC-tol, vagy barmelyik irott magyar autos tartalomtol.

Az auto nekem kivul-belul visszalepes a G30 LCI-hez kepest.

(#284013) Gergőke88 válasza szőröscica (#284012) üzenetére


Gergőke88
addikt

Szerintem a srác a videós kategóriában itthon az egyik legjobb. Nekem mostanában a videoi jobban bejönnek mint a speedzone videók. Csikós már elfáradt, Vályinak minden szar.

[ Szerkesztve ]

(#284014) Petyyyyy válasza szőröscica (#284012) üzenetére


Petyyyyy
addikt

Fiatal még, van benne lendület és hasonlók. :K

Bár nem bírtam végig nézni a videót, mert nagyon nem tetszik az új külső, de egyet kell értenem az addig látottak alapján is.

Szemed az úton, pedál a padlón || Whatever, Im the star

(#284015) bulikavagyok válasza szőröscica (#284012) üzenetére


bulikavagyok
nagyúr

Tegnap belenéztem, de nem jutottam a végére. Tényleg jó a srác, fejlődik is, de azért vannak tőle jobbak is.

Az autó kívülről egyértelműen visszalépés, én emiatt biztos, h nem venném. Viszont belülről elég nagy előrelépés, még talán a sok fényes felületet is elnézném neki..

Az ára ennek is meredek: 35M egy normálisan felszerelt 520d.

[ Szerkesztve ]

(#284016) rbalint88 válasza Gergőke88 (#284013) üzenetére


rbalint88
addikt

Csikos szovegben sztem meg mindig az egyik legjobb, de videon nem birom, tulzottan tudalekos bacsis. Kisdrazse tenyleg ugyes, meg szvsz Anti is kinotte magat, jol mukodnek egyutt Amon Oliverrel. TC-nel sztem a forumos belsos ember (szentkuti) es Petrany Mate irasai jok, a tobbi kuka. Utobbi srac foleg kulfoldre ir, lehet azokat a munkait erdemes inkabb figyelni.

(#284017) bulikavagyok válasza rbalint88 (#284016) üzenetére


bulikavagyok
nagyúr

Ha már itt tartunk, itthon nekem még mindig Anti a kedvencem.

(#284018) Vismajor01


Vismajor01
addikt

[link]

Fantasztikus, a rend őrei levideóznak egy keresztedőzést, ahol totál értelmetlen kresz szabály van érvényben, és megbüntetik az autósokat akik a totál értelmetlen kresz szabályt figyelmen kívül hagyják :D :D

Mi a fenének oda stop tábla, oldják meg, hogy a jobb és balra kanyarodók ellegyenek választva, balra kanyarodónak stop tábla jobbra kanyarodónak macisajt... Teljesen lelomboz hogy ilyen dolgok vannak, jobb helyeken meg még piros lámpánál is kanyarodhatsz ha nem jön senki, agyrém

Samsung Galaxy s22Ultra/Corsair One Pro/Lexus RX400H

(#284019) blg válasza Vismajor01 (#284018) üzenetére


blg
senior tag

megjegyezném, hogy ha az USA-ra utalsz a piros lámpánál jobbra kanyarodással, ott a legtöbb államban meg kell állni pirosnál, és csak utána kanyarodhatnak jobbra

[link]

(#284020) Alusky válasza Vismajor01 (#284018) üzenetére


Alusky
aktív tag
LOGOUT blog

Nyilván a drónokat sem fogják másra használni, mint a háromlábúkat. A Véda is csak azért nem megy maxon, mert túl drága üzemeltetni.

Szerencsére minél messzebb vagyunk Pestű annál ritkább az ilyen.

[ Szerkesztve ]

Automata váltósként a legjobb barátom az akkumulátor.

(#284021) Hachiko95 válasza szőröscica (#284012) üzenetére


Hachiko95
aktív tag

Mivel egy platformra építették az 5-öst és az I5-öst is ezért van bumfordi formája nagy oldalfelülettel, hogy az akku elférjen alul. Próbálnak csalni a sötét(fekete) küszöbbel, hogy kecsesebb legyen, de nem olyan mint az előző. Az eleje magas, hátulja tömzsi, ablakok még szűkebbek lettek. [link].

Throttle House videóban [link] mutatták, hogy sokan egy Kia-ra hasonlítják. A lámpa formája, a hűtőmaszk, a motorháztetőn futó él(hűtőmaszk szélétől), a hátsó íve, az A oszlop vágása tényleg nagyon hasonlít.

(#284022) Qru válasza Alusky (#284020) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

Meg toljal a traffibox van most felfutoban. Csomo onkori vett sajat penzbol is.

#nincsbennetarcsi

(#284023) szabonagyur válasza Vismajor01 (#284018) üzenetére


szabonagyur
félisten

Mondjuk leiras szerint elegge forgalmas keresztezodesrol van szo. Itt is volt hasonlo ahol eloszor kette volt szedve, jobbra csak elsobbseg adas volt, de annyi baleset volt a berepulo pilotakbol, hogy csereltek stop tablara. Masik hasonlo helyen meg lampa kerult ilyen helyre, mivel a sima elsobbseg adas sem ment.

Eladó: iPhone 13Mini 2 év gari, iPhone 6S 32GB

(#284024) Alusky válasza Qru (#284022) üzenetére


Alusky
aktív tag
LOGOUT blog

Ide azokból is csak üresek jutnak szerencsére. :DDD

Automata váltósként a legjobb barátom az akkumulátor.

(#284025) grizlisandor válasza Vismajor01 (#284018) üzenetére


grizlisandor
addikt

Sose jártam a kereszteződésben, tegyük fel igazad van.
Akkor az a megoldás, hogy hagyják figyelmen kívül az autósok a Kresz szabály Stop táblástól?

Erről a kereszteződésről van szó.

(#284026) Vismajor01 válasza grizlisandor (#284025) üzenetére


Vismajor01
addikt

Persze, jobbra kanyarodáskor macisajt, balra kanyarodáskor stop tábla. Nem kell a kreszt figyelmen kívül hagyni, de sztem jogos ha az hülyeség. Pl kereszteződés ahol a stop tábla vonalában megállva se jobbra se balra nem látsz SEMMIT. Akkor ha én ott nem állok meg hanem ott állok meg ahol belátom mind keresztforgalmat, akkor KRESZ szabályt ugyan sértek, de így élhető.

Samsung Galaxy s22Ultra/Corsair One Pro/Lexus RX400H

(#284027) radi8tor


radi8tor
MODERÁTOR

Kis szerencse kellett hozzá, de végül kisütött a nap 5 percre :D


⭐ Stella

(#284028) brumi1024 válasza radi8tor (#284027) üzenetére


brumi1024
veterán

:C

(#284029) Qru válasza radi8tor (#284027) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

Pilis?

#nincsbennetarcsi

(#284030) radi8tor válasza Qru (#284029) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Nem nem, a legmagasabb :DD

Kalandos volt az út mert tömegbaleset Bag előtt, araszolás volt 3-ason. De ha már rászántam magam…

[ Szerkesztve ]

⭐ Stella

(#284031) Qru válasza radi8tor (#284030) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

Matra! Szolhattal volna ugyis mennem kene fel vizteleniteni a kecot.

[ Szerkesztve ]

#nincsbennetarcsi

(#284032) Alusky válasza Vismajor01 (#284026) üzenetére


Alusky
aktív tag
LOGOUT blog

A felfestéstnél vagy ha az nincs a tábla vonalánál kell megálnni, aztán onnan előrearaszolni a kilátási pontig, ha nem belátható az kereszteződés, és ott megállni újra amennyiben nem szabad az út, ha ez gyalogos átkelő akkor úgy hogy vagy elől vagy hátul az autót kikerülhessék a gyalogosok könnyen.

Automata váltósként a legjobb barátom az akkumulátor.

(#284033) Qru válasza Alusky (#284032) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

Nope. Ha nincsen megállás helyét jelző vonal, akkor a kereszteződésbe való behajtás előtt és nem a tábla vonalában kell. [link]

[ Szerkesztve ]

#nincsbennetarcsi

(#284034) radi8tor válasza Qru (#284031) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Már te vagy a második aki azt mondta szólhattam volna :DD
Amúgy hirtelen ötlet volt.

⭐ Stella

(#284035) Alusky válasza Qru (#284033) üzenetére


Alusky
aktív tag
LOGOUT blog

Így már rémlik valami. Csak nem tudom a tábla vonala honnan ragadt meg. :DDD Az enyém egyszerűbb verzió és az is megteszi. Kresz vizsgát mondjuk nem hatná meg, ez mínusz 1 pont. :DDD

[ Szerkesztve ]

Automata váltósként a legjobb barátom az akkumulátor.

(#284036) Qru válasza radi8tor (#284034) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

Azok a legjobbak. :K

#nincsbennetarcsi

(#284037) Qru válasza Alusky (#284035) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

Regen valoban a tabla vonalaban kellett megallni.

#nincsbennetarcsi

(#284038) Zola007


Zola007
veterán

Használ valaki keréktároló/hordozó táskát?
Ha igen, milyet, honnan?

Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs

(#284039) Tsebacsi válasza Zola007 (#284038) üzenetére


Tsebacsi
nagyúr

Nekem van de fater rendelte, amúgy minőségre jó azt hiszem made in Germany! :K

Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!

(#284040) tboldi válasza Zola007 (#284038) üzenetére


tboldi
nagyúr

Nálunk jyskös táska van hasonló célra. :DDD

(#284041) szőröscica


szőröscica
addikt

Koszi a tippet sracok, a set/res gombok valoban egyesevel allitjak a tempomatot.

Jo kis auto ez, el lehet vele gurulgatni. Fogyi tenyleg +1.5l/100km az oktavhoz kepest, kivancsi vagyok, hogy 120-130-as temponal tovabb nyilik-e majd az ollo.

Vegeztem mara a meloval, megyek nemsokara osszebaratkozni a fedelzeti rendszerrel.

(#284042) macilaci78 válasza Vismajor01 (#284026) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Hála Istennek a közlekedésben nem kell okosnak lenni, csak be kell tartani a szabályokat. :U

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#284043) Alusky válasza macilaci78 (#284042) üzenetére


Alusky
aktív tag
LOGOUT blog

LoL.

Automata váltósként a legjobb barátom az akkumulátor.

(#284044) szőröscica válasza szőröscica (#284041) üzenetére


szőröscica
addikt

Sok csoda nincs benne, carplay azonnal csatlakozik, kicsit erosebb hardver lehet alatta mint az oktavban, simabban fut a Waze. A labtervilagitas kikapcsolhato. :)

Egyebet nem tudok mondani. Ha digit muszerfal helyett klasszikus lenne benne, nem nagyon tudnek belekotni az autoba. Mas kerdes, hogy egy Leon valoszinuleg csendesebb, kenyelmesebb es kevesebbet fogyaszt. De en nem szolhatok be senkinek, ha ezt veszi, en is a Kamiqot valasztottam a Scala helyett, igaz utobbi formaja elkepeszto ortoped, eros hatranybol indult. :DDD

[ Szerkesztve ]

(#284045) Corsa02 válasza szőröscica (#284044) üzenetére


Corsa02
őstag

Milyen fura ez, nekem a Kamiq ortopéd és a Scala-t választottam :D

The Truth Is Out There --->

(#284046) simonjoe válasza radi8tor (#284027) üzenetére


simonjoe
senior tag

Jól áll neki az ősz! :C

#284038Zola007:
A Passathoz van négy darab gyári, egyet használok, van szabad három, ha otthon leszünk, adok egyet szívesen! :K

Joe

(#284047) grizlisandor válasza Zola007 (#284038) üzenetére


grizlisandor
addikt

Vettem, fent tárolom a szekrény tetején. :DDD
Valamelyik Lidl/Penny/Spar boltban mintha akcióban láttam volna pár hete.

(#284048) szőröscica válasza Corsa02 (#284045) üzenetére


szőröscica
addikt

Remelem bevalt. :)

(#284049) Corsa02 válasza szőröscica (#284048) üzenetére


Corsa02
őstag

Igen, jó kis gép. Augusztusban vettem át, azóta 5000km belement, jól fogyaszt kellemesen megy, nekem tetszik. Pedig Audikból ültem át :)

The Truth Is Out There --->

(#284050) cOxeR válasza grizlisandor (#284047) üzenetére


cOxeR
Ármester

A tartót vagy a kerékkel együtt? :D
Én a padlásra cipelem fel az aktuális off szettet, de annyira nem élvezem ezt. :))

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Autós topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.