Hirdetés
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Navaren: Resident Evil Requiem szösszenet
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- MasterDeeJay: ASRock B250M Pro4 coffeetime mod! (DDR4)
-
LOGOUT
Autós topik
-
BigBlackDog
veterán
(rögzített hozzászólás)
Akkor itt lehet szavazni a következő tali időpontjával kapcsolatban. Szavazás határideje jövő hét péntek (május 1.) éjfél. Névnek egy PH!-s nicknév mehet!

Javasolt helyszín a nyári rezidencia, rossz idő, vagy eső esetén pedig a Savoya Park, Möbelix alatti parkolója.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
syIex
üzenetére
Ott vettem én is
, a fóliás telefonszámát elküldöm privátban, ha kell, vele egyezkedj. Nagyon korrekt a Brill, de a fóliás árára rátesznek még közel 200eHUF-t! Ugye viszik, hozzák az autód, Kecskemét mellett van a fóliás, Méntelek, akivel szerződött a Brill. Vagy ahogy akarod, persze kényelmesebb ha mindent intéznek és Te már csak a kész autót veszed át. -
-
válasz
grizlisandor
üzenetére
Többször írtad, én is olvastam máshol, hogy a csehszlovákok panaszkodnak, nehéz kinyerni az 500 ml-es VIF flakonból a végét.
Ma kiszedtem a magától kijönni nem akaró maradékot: 12-13 ml volt mindössze, kb. 50 Ft-nyi érték. (Cserébe összebüdösítettem a garázst és a kezemet. 🤷♂️) -
Új autót fóliáztatni szabad vagy jár valamilyen garancia vesztéssel, ha le kell bontani hozzá vagy ilyesmi?
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
szabonagyur
üzenetére
Ki beszél 100 méteres buszról vonatról? Ha 70 km/h mész, akkor is közel 20 métert teszel meg másodpercenként. na most 5 másodperc alatt 100 métert megteszel... Ezért mondom, hogy könnyen be lehet futni ilyenbe. Főleg, ha 5 -6 kocsiból álló vonatozó sor van azok előtt meg egy kamion. Ha te ebből előre látsz 100 métert, miközben előzöl úgy, hogy biztosan meg tudd előzni az 5 vagy 6 kocsit, esetleg még előttük a kamiont is, vagy besorolni az 5 -6 kocsi közé , amik között nulla követési táv van, akkor neked szupererőd van.
-
hobizoli
nagyúr
válasz
tboldi
üzenetére
nekem olyan K&N Dryflow volt a PGT-ben ~15 eve
de egy olyan jo nagy meteru, hengeres
tenyleg qrva nagy volt es eppen csak befert
talan meg van rola egy kep is vhol
mondjuk igy, hogy mostanaban mar fenykepezik a reaktorteret muszakinal, csak betetet hasznalnek
egyebkent a gyariak sem rosszak am, par % diffit jelent egy ilyen aramlasban, de sokkal tobbe kerul is -
tboldi
nagyúr
válasz
hobizoli
üzenetére
Na, ja. Bár a BMC légszűrő nem feltűnő, csak egy csereszabatos panelfilter a gyári házba.
[2:37-től] -
Atomgeszi
nagyúr
válasz
szabonagyur
üzenetére
Mondom, a visszasorolás, ha vonatozásról van szó, nagyon kis mértékben rajtad múlik.. ott is benne van a pakliban, hogy hirtelen megtáltosul valamelyik és az amúgy is kicsi követési távolságot tartva nem enged be.
"vagy éppen látod előre a táblát, nem nehéz észrevenni."
Hogy látnád, ha mondjuk egy busz vagy kamion kitakarja? A felfestést meg hagyjuk Magyarországon, mert az sem mindenhol látható rendesen.
Magyarországon ráadásul nincs jobb és baloldalon is tábla, általában közúton csak jobboldalon van tábla -
szabonagyur
félisten
válasz
Atomgeszi
üzenetére
De ha nem trabanttal mész akkor miért gond a visszasorolás vagy épp biztonságos megelőzés? Ha meg full egyenes a szakasz akkor nem 100 méteren van előzési lehetőséged vagy éppen látod előre a táblát, nem nehéz észrevenni.
Ha meg egy vonatozó társaságot akarsz előzni akkor meg számolj azzal is, hogy a besorolást hogyan oldod meg.
Kicsit edge case kezd ez lenni.
-
Atomgeszi
nagyúr
Múltkor két autóst előztem meg egy olyan full belátható útszakaszon,ami egy hosszú elnyújtott S kanyar, de a dombról jössz le, és az egészet belátod.
Delikvensünk egész úton 70-el ment, én elkezdtem előzni(még egyszer mondom, ez egy hosszú elnyújtott S kanyar(szaggatott vonallal, sehol egy záró) de belátható az egész több száz méterrel, az idióta meg RÁM HÚZTA a kormányt mielőtt mellé értem.
És még ő állt neki dudálgatni, meg belejött a seggembe és mutogatott meg villogtatott. Holott a gyökérnek a hihetetlen 70km/h óra szerinti sebességgel nem volt annyi tudása, hogy mondjuk a tükröt is nézze miközben közlekedik. -
Atomgeszi
nagyúr
Én is.
De látod, a KRESZ ezt mondja. Tilos úgy befejezni, hanem vissza kell sorolni.Most ez a záróvonalnál történő kikerülés miatt jutott eszembe, hogy ez is egy olyan dolog, ami tök jól hangzik úgy 60 évvel ezelőttről, amikor még trabantokkal előztek lovaskocsikat az emberek, de a mai világban?!
Tudom, hogy teljesen eltörölni sem lehetne, mert akkor kanyarban záróvonalon előzne mindenki, de azért tényleg a HÓT egyenes, teljesen belátható szakaszokon abszolút balesetveszélyesnek tartom a visszasorolást, akár egy "vonat"ba, vagy egy önálló autós elé, mert próbáltam már, masszív dudálás, anyázás, seggembe jövéssel honorálta.
És akkor az ilyennek magyarázd meg, hogy apafej, nem tartasz követési távolságot EGY. Kettő: nem segíted a besorolását az előző autósnak stb. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
csubuka
üzenetére
Az a baj, hogy sok esetben a nagy márkák is csak átcímkéznek ma már.

Mondjuk nekem pollenből Kamoka Ultra Plus van, az bajnok.

-
csubuka
addikt
A Meyléket megnéztem pollenszűrőből mint az S-cross, mind a Stonicnál olyan kicsit "semmi extra" (totál kommersz) Kamoka színvonal volt... kicsit drágábban
-nincs kemény keret, mint a gyáriaknál két oldalt
-kevesebb a hullám (mondjuk itt se az ellenállás se a csereperiódus nem számít, mert úgyis évente vagy allergiások méghamarabb kihajítják, meg az aktív szén is úgy jó ha friss...)
-anyagra talán hasonló a vastagság mint a gyáriakMahle... a fene tudja. Stonicban az a gyári, de az nem garancia arra hogy a nem gyáriként értékesített is ugyanolyan. Viszont jelentősen drágább mint a Purflux

UFI-t nem néztem, az olyan ritkábban fellelhető allegros embereknél.
-
Atomgeszi
nagyúr
De komolyan nem értem, hogy az ilyen emberek fejében mi zajlik le. Pont 2 napja futottam bele a 65-ösön egy ilyenben, hogy 70-el szüttyögött egy ideje, láttam egy alkalmas helyet, elkezdtem előzni, persze felébredt, elkezdte nyomni, erre persze, hogy beszaladtam abba, hogy ismét előzni tilos. És akkor ott állsz ilyenkor, hogy mégis mi a jó döntés?
-
Qru
MODERÁTOR
-
csubuka
addikt
válasz
tboldi
üzenetére
Jogos valahol.
De az aljasulásnak is mini lépésekben de meg kell próbálni útját állni azon a mini szinten ahol egy felhasználó megteheti (mondhatni "hobbi", de a társadalom szolgálata is ez valahol
). Ez így nem annyira jó irányba menő színvonalat eredményez minden műszaki területen (is)...#369831 Qru:
No igen, valóban trükkös, az emberek EU gyártás miatt is vették. Célszerűbb lett volna csak az EU gyártást elengedni, nem aljasítani is egyszerre...Purflux okés számomra még amúgy hasonló árszinten:
-Ott mondhatni Suzuki Boosterjetnél semmi különbséget nem látni közte és a gyári között. (vsatagság és felület ugyanaz kb)
-Stonicnál meg nagyobb a felület, de kisebb az anyagvastagság (nem bolyhos mint a gyári, hanem olyan sima papírszűrő feeling), szóval nem érzi az ember magát direkte átverve. -
Atomgeszi
nagyúr
Hát sokszor nem azon múlik, ahogy észrevettem. Rengetegen valami érthetetlen oknál fogva akkor kapnak erőre, ha már elkezdték őket előzni.
Plusz tényleg az ilyen előre nem látható 50-70 -100 méteres előzni szabad szakaszokkal két előzni tilos szakasz közt is eléggé beugratós.
Na meg a tarcsi, ja, ha mondjuk még mérnek is a szakaszon, nem egy elrugaszkodott történet, hogy valakit előzés közben mérnek be.
A vonatozást már ne is említsem, amikor 6-7-8 ember megy egy kamion vagy busz mögött úgy, hogy esze ágában sincs mersze megelőzni, természetesen köztük a követési távolság konvergál a nullához, na most akkor mit csinálsz? Megpróbálod magad beszorítani a satuba két autó közé, mert jön a záróvonal, vagy inkább még inkább oda lépsz, hogy elkerüld ezt a szerelvényt?
És akkor téged hoz ki mindegyik autós baromnak, holott te csak haladnál. -
Atomgeszi
nagyúr
válasz
pit stop
üzenetére
Nekem a KRESZ-szel jelenleg a bajom az előzés, és előzési tilalom tábla.
Teljesen valid probléma, hogy 100 méter előzni szabad rész van egy hosszú egyenesen, majd visszaterelő vonal sincs, csak egyszer csak egy előzni tilos tábla záróvonallal
Ugye a KRESZ erre azt mondja, hogy az előzést be kell tudni fejezni még a tilalom előtt, vagy, ha nem megy, akkor vissza kell sorolni.
Ez a vissza kell sorolni egy hatalmas nagy baromság szerintem, sokkal balesetveszélyesebb, mint az, hogy 2 métert rálógsz a tilalomra, de nem kell satuznod és visszamanőverezni, mint nyugodtan betérni az előzött elé.
Most csak onnan jutott eszembe, hogy egy időben erre voltak ráállva a rendőrök drónnal, hogy direkt ilyen helyeken álltak be pénzt beszedni.
-
csubuka
addikt
Értem, köszi, jogos.
Végülis a gyári valóban egy ilyen prémesebb anyag, amit lát az ember az nem igazán sűrű az tuti... cserébe vastag. Valamit valamiért. Csak értik a dolgukat a gyártók, bár ez közel sem biztos manapság (persze a definíciója hogy mi a dolguk, jót csinálni vagy profitot).
-
tasiadam
veterán
-
Qru
MODERÁTOR
Korábban vt szó róla, hogy lenne egy közös ph!-s vezetési tréning szervezve. Ez hogy áll? Sehogy, mi?!
Most lesz megint TC tréning csak onnan jutott eszembe.
-
-
csubuka
addikt
válasz
grizlisandor
üzenetére
Köszi, látom valóban

Értem én, ez történt, de a Purflux bár felületre okés, még túlmutat is a gyárin, de az anyag olyan gyengusznak tűnik...
#369824 Qru:
Köszi, no igen, én is emiatt írtam... nagyobb felületet vékonyabb anyaggal lehet beszuszakolni adott térfogatba kb..."No de a vékonyabb anyag miatt nem kizárt, hogy a tisztítási hatásfok is csökken, nem? Vagy ha nagyobb a felület lehet vékonyabb az anyag, mert a por kisebb sebességgel érkezik majd be és azt a vékonyabb anyag is hatásosan feltartóztatja?"
-
tzimash
őstag
válasz
Tsebacsi
üzenetére
Remek, jól hangzik, köszi. F.sz ki van ezzel sok irattal meg mindenféle plasztik bisz-b.szokkal. Látom van olyan opció, hogy mivel eladásra kerül az autó, nem kérem a pótlást, csak bejelentem, kapok egy igazolást, amivel eladható az autó. Ez működhet? Nem akarom még hónapokig kerülgetni az udvaron.
-
válasz
tzimash
üzenetére
Törzskönyv nélkül?
Ugye ez a kérdés vicc volt!
Irány a kormányablak, bejelented a törzskönyv elvesztését, kérsz újat és utána ha megkaptad el lehet adni. Persze előtte is, de akkor semmi sem igazolja, hogy a tiéd volt az autó valóban. Aki megvenné így, törzskönyv nélkül, azzal se nagyon üzletelnék... -
tzimash
őstag
Sziasztok,
Eladnám a régi verdát, de nincs meg a törzskönyve, volt neki természetesen, de egyszerűen nem találom. El tudom adni így is? -
válasz
csubuka
üzenetére
Motorolaj, hajtóműolaj, adalékok és szűrők topikja
Most is téma, szerintem túl van lihegve a téma, vedd valamelyik nagy gyártó termékét, ha nem tetszik a MANN, következőleg ki kell próbálni másik nagy gyártó termékét.
PL.: Hengst, MAHLE, UFI, PURFLUX, stb. -
csubuka
addikt
Sziasztok!
Alapvetően utángyártott levegőszűrők kapcsán kérdeznék.
Ugye az 1.25 Stonic kapcsán volt mellényúlás a MANN, tekintve, hogy az nem az EU gyártás sajnos és felteszem olcsósított -> az anyaga is vékonyabb mint a gyárinak és a redőszám (~felület) is kisebb.
No vettem Purflux-ot, ott már több redő is van mint a gyáriban, a felület vagy 20%-at tuti több. De a gyári ilyen bolyhos anyag, a Purflux meg vékonyabb ahhoz képest.
Értem én, hogy nagyobb felület=kisebb ellenállás (gondolom ez nem számít egy ilyen személyautónál, mert ennek a kihasználásához teljesítmény növelés végett bele kéne kotálni a motorvezérlésbe). Meg nagyobb csere ciklus, mert több port megköt mire eltömődik és nagy nyomásesése lesz...
No de a vékonyabb anyag miatt nem kizárt, hogy a tisztítási hatásfok is csökken, nem? Vagy ha nagyobb a felület lehet vékonyabb az anyag, mert a por kisebb sebességgel érkezik majd be és azt a vékonyabb anyag is hatásosan feltartóztatja?
Kíváncsiság csak, el fogom használni az összes légszűrőt és eddig Stonic-nál csak a MANN lett tiltólistás, mert ráadásul még drágább is mint a többi és csak hátránya van.

-
tasiadam
veterán
En a skodaval osszehoztam ugyan azon uton ugyan ott vezetve egyik iranyba -0.5l, masik iranyba -0.3 litert. 100as benyaval. Azt jelenti, hogy 90-es uton egy tdi fogyasztasat hozta, 4.5l/100
-
Sziasztok!
Minap kaptam az információt, hogy elvileg 2 héten belül átvehetem az új Superb-et, hosszú várakozás volt december óta.
Azzal kapcsolatban érdeklődnék, hogy van-e valami konkrét tapasztalat beállítások terén amivel jó lehetne kezdeni a dolgokat?
Gondolok itt a Canton hangrendszer beállításaira, Smart Dials vagy Virtual Cockpit és ilyesmikre.
Előre is köszi!
-
7Sony7
addikt
válasz
MasterMark
üzenetére
Hát... Ez maradt.
-
silver10
aktív tag
válasz
MasterMark
üzenetére
Valóban csak egy "szokásjog". Még az oktatóm is erre tanított, amit leírtam, és a forgalmi szituációra is emlékszem. Az AI által kidobott válasz ez volt, meg két közismert autós oldalon is ez szerepel, közben a KRESZ-ben hiába is keresem. Bár állítólag az új szabályozásban tervezik (tervezték)ezt a helyzetet orvosolni, de, ha majd a Magyar Közlönyben látom leírva, akkor veszem ténynek. Entschuldigung, ez valóban tévhit kategória.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- A Kindle-botrány röviden — a digitális tulajdon vége
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Így néz ki és ekkor startol a Honor 600 Pro
- Házimozi belépő szinten
- OLED TV topic
- Jelentősen meglazítja a gyeplőt a Windows 11 frissítéseknél a Microsoft
- Autós topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Jövedelem
- További aktív témák...
- LG 65EU961H 4K OLED 65" TV! 3840x2160
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladó Realme 11 5G 8/256GB / 12 hónap jótállás
- Lian Li Strimer Wireless RGB Kábel PACK! 24Pin + CPU + VGA + Kontroller
- MSI GF65 Thin - 15,6"FHD 120Hz IPS - i5-9300H - 16GB - 1,25TB SSD - Win11 - GTX 1660 Ti - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

, a fóliás telefonszámát elküldöm privátban, ha kell, vele egyezkedj. Nagyon korrekt a Brill, de a fóliás árára rátesznek még közel 200eHUF-t! Ugye viszik, hozzák az autód, Kecskemét mellett van a fóliás, Méntelek, akivel szerződött a Brill. Vagy ahogy akarod, persze kényelmesebb ha mindent intéznek és Te már csak a kész autót veszed át.

). Ez így nem annyira jó irányba menő színvonalat eredményez minden műszaki területen (is)...
Ugye ez a kérdés vicc volt!