Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Haworth Aloha – egy nemcsak szavakban ergonomikus szék
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
LOGOUT
Autós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
hobizoli
nagyúr
válasz
tboldi
üzenetére
2 hete meg ~2 honapja hibakod nelkul leallt az auto
aztan amikor kihult 55-60fokra, akkor siman elindult poccre
hibakod meg nem volt
ECU a pillangoszelep tetejen van okosan, szoval alulrol kapja a kikepzest frankon
amikor megprobaltam lefenykepezni a szama miatt, olyan meleg volt ahogy hozzaertem, hogy csak pislogtam
nemtom miert nem raktak vhova mashova, mert a 1.9-s dizeleknel tok mashol van es az ugyanez a motorcsalad egyebkent -
Petyyyyy
addikt
Csodával határos módon megúsztam tisztán és szárazon, nem sikerült kikenni a technikát. Fogyiban csak a szokásos.
-
hobizoli
nagyúr
ja a kékvillámot elvittem egy kis upgrade-ra
-Bilstein gatlok + Vogtland rugok + NKH fekete szin
-elso GTA/CW 23mm stab + fekete PU szilentek
-hatso GTA/CW 16mm stab + fekete PU szilentek
...meg vmi kopogott amugy is jobb elol, es nem szeretem az ilyen zajokat
+crank trigger szenzor csere (eleg buzi-e vagy helyen van)
+emelopontokba(?) vmi nagyobb meretu gumibak
ez vmi Mercedes-e egyebkent, de a dezsőkében is van
+..."707"-s ECU klon
remelem a heten meg is lesz
meg ha visszajon csinaltatok meg egy inditokulcsot, mert az csak egy van/volt hozza
-
hobizoli
nagyúr
válasz
ncc1701
üzenetére
ja en most amikor jott a ORFK-s mail, akkor aszittem eloszor hogy az M7-s miatt jon az ertesites, hogy gratulalnak az eredmenyhez
, de ott GPS szerint 177 volt a max, a kmora szerint ez mar 185-190 korul van....na nem mintha azzal mar ne kaptam volna vmi dijazast
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
de tobbnyire 155-160-165 volt a tempo
a 160-nal forog 3000rpm-t 6.-ban -
válasz
ncc1701
üzenetére
Ugyanúgy sok (egyedül voltam természetesen).
Egy I30N 180 körül engedett el, mikor eszmélt, hogy vélhetően nem a hatótávra megyek. Amúgy érthetően gyér volt a forgalom, M0-M4, de voltak nedves szakaszok, szóval ott sokkal lassabban. A 500 wh feletti peak az 200 fölötti tempó. [kép] -
Mai rapid autózás: 2x55km 2x30 perc menetidő (navi szerint 41 perc a normál menetidő). Oda 29,2 kWh/100 vissza 30,4 kWh/100 fogyasztást irt az auto.
-
Üdv.
Krómozott rendszámtábla tartóból van ajánlott, ami jobb minőségű, mint az átlag? -
tboldi
nagyúr
válasz
Troy.
üzenetére
Én a Quad Lockra szavazok. Csak a képzelet és a pénztárca szab határt a konfigurációkat illetően, egyetlen hátránya, hogy használnod kell a saját tokjukat is hozzá.
Nekem pohártartós van mágneses, qi töltős fejjel kombinálva. [kép]
szerk.: Ja, már egyszer megválaszoltam. Majdnem egy hete.

-
BigBlackDog
veterán
válasz
Troy.
üzenetére
Nemrég egy iOttie Easy One Touch 5-öt tettem fel, de az elődje (2) is sok évig volt használva. Mindkettő stabil szerkezet szerintem, jól állítható is. De vannak mágneses és vezeték nélküli töltővel integrált típusai is.
Viszont először meglesném Radi8tor által javasolt Brodit vonalat. Ha árban belefér és találsz szimpatikus rögzítési módot, akkor az masszívabb megoldásnak tűnik.
-
Troy.
addikt
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Pontos típust tudnál ajánlani?
-
ParmaBoy
aktív tag
válasz
focvis
üzenetére
Azert a lokaciotol is fugg. Pont ma voltam szuloknel, fater meseli (falu a pilisben), h ket falu kozott durrdefekt, michelin cc2, csak defektjavito. 40 eve vezet, kb 1milla km, de elete elso durrdefektje.
Helyi szervizest hivta, trelereznek is, 20p mulva mar erte is mentek.
Volt otthon meg valami dot 21-es conti teli, csak gumi, lusta volt eladni, amugy meg erre a telre vallalhato.
Treler (30km kb osszesen), a tarolobol a gumik lepakolasa, szervizben este meg atgumizas es 30k-t fizetett fater. Mindenert.
Persze ez a "helyi lakos" dij.Neha irigylem az ilyen osszetarto kozossegeket, foleg manpsag.
-
FERA88
tag
Sziasztok! Aki képben van a gumikban kicsit segítsen, légyszíves. Vettem 4db új Laufenn I FIT+ LW31 XL gumit. Rendes cégtől nem kéz alól. Olyan kérdésem lenne hogy a forgás irány a gumi mind a két felén jelezve van. Outside felirat nincs rajtuk, DOT szám a gumi egyik oldalán van csak. Viszont ha forgás irányba állítom a 4 gumit akkor kettőn mindig belül lesz a DOT. A számnak nem mindig kívül kéne lennie ? , mert ha igen akkor 2db-t ki kéne cseréltetnem. Az összes eddig általam vásárolt gumikon a DOT szám mindig kívül volt,a ha összeforgattam őket forgás irányba. Szerintetek jó így vagy nem? köszi

-
-
-
6030D
addikt
válasz
Tsebacsi
üzenetére
Tegnap mesélte a srác: hölgy hozza a kocsit, hogy ráz a kormány 80-nál. 1 hete volt másik gumisnál. Ok, első kerék gépre, van benne 5 g eltérés. Az nem lehet baj. A hátsó miatt nem rázhat elvileg. Szálszakadt? Nem. Ennyire nem rakhatták el a súlyt... de, volt benne 120 g.

Kik csinálták? Elmondta, ráadásul vmi gumis nagyker. Srác felhívta őket, figyu má', ez így elég gáz. Ti hátsó gumit nem centriroztok, csak elsőt? Hááát, őőő néha...
-
válasz
Tsebacsi
üzenetére
Röhejes ár, de mindenhol sajnos kb. ennyi 4 db komplett kerék le- felszerelése, ami egy gumisnak bruttó 10 perc.
Gyógytornás kézzel átraktam apám könnyű autóján 40 perc alatt. A hétvégén a Mazda kerül sorra - amin hagynám a nyárit, ha nem menne műszaki vizsgára tavasszal és a gyári lenne a nyári kerék (de szélesebb). A Golf még ráér, azt lehet az olajcserével egybekötöm a kezem kímélése miatt, csáposemelőn csak könnyebb.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Eugene Roe
üzenetére
Nem csoda, az nehéz autó és van ott nyomaték már indulásnál is.
-
Reggie0
félisten
válasz
Tsebacsi
üzenetére
En egyszeruen csinalom: A centir utan visszarakatom a kereket a centirgepre. Ha nullat mutat jo, ha elkezd osszevissza mutatni, akkor szar a gep es egy poziciora lett lecentirozva, amit nem tudnak ujra eltalalni.
Volt amelyik gumis elmagyarazta, hogy nem lehet ujra visszarakni, meg normalis h mindenfelet mutat, mert ketszer nem lehet. De azt mar nem tudta elmagyarazni, hogy akkor minek centirozunk, mert az autora is at kell rakni es akkor ott is ossze-vissza lesz
A kovetkezo meg mi lesz, nem lehet ketszer feltenni a merlegre a kenyeret? -
válasz
Reggie0
üzenetére
Ahány gumisnál voltam nyáron annyi féle ****megelést hallottam az előző csapatra, akik "nem kalibráltatják a gépüket". Szóval egyik kutya másik eb

#359221MasterMark: Arra gondoltam, igen, hát nem volt ez egyértelmű?!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Igen, gumi + felni egyben!
-
Reggie0
félisten
válasz
Eugene Roe
üzenetére
Ha magadnak csereled akkor az ugy meg okes. Mar olyan dijak vannak, foleg nagyobb gumik cserejere, hogy nem celszeru szerelohoz rohangalni.
-
Eugene Roe
őstag
válasz
Reggie0
üzenetére
Jelenleg 4 évszakos vagyok és magamnak cserélgetem elől hátul, de kövi (erősebb) autónál visszaállok nyári+négyévszakosra, ott lehet befigyel egy 5. év is majd, bár tesóm most a Model 3 LR AWD teslán elvitt a 6mm (10-4mm) kopófelületből hátul 3-at, elöl 1,5-et 1 év és 10k km alatt.
-
ncc1701
veterán
válasz
MasterMark
üzenetére
Ezeken az utakon én sem értem, h egyesek miért nem centíroztatnak. De tippeltem volna a kevés méterre, ez be is jött volna. Nekem 7-8ekm után már tipikusan kell a súlyokon változtatni.
-
válasz
MasterMark
üzenetére
Nyáron mikor ment a gumigate a Goodyear-el, felkerültek a téliek 10 napra az autóra, akkor volt rajtuk minden IS csinálva
(amúgy mindig csináltatom minden felrakásnál
) -
Reggie0
félisten
válasz
Eugene Roe
üzenetére
Ilyen surun szerelgetni mamar nem olcso dolog.
-
Na, 12k volt a gumicsere, kaptunk 4 új zsákot és szépen lekente a felni oldalát is. Centír nem volt.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Eugene Roe
üzenetére
Kettő már eléggé kopás határon volt (K425) szóval max 2 hátsó ment volna el de nem vt kedvem vacakolni vele és mivel 2 eleve leadós volt úgyis mennem kellett vele a kukás telepre.
-
Eugene Roe
őstag
Régen apám okosba mindig öreg (5+ éves), keveset futottat vett a 8-9 éves kopottak helyére. Aztán miután elhunyt, tesómmal átvettük a bulit, és így került a 9 éves 2,5-3 mm-es ~Braum helyett egy vadiúj Hankook Ventus ~Prime (a közepes, non-eco kivitel). Olyan űrugrás volt a 2.0 Opel B-Vectrán, hogy azóta mi tartjuk magunkat a 4 évente új Pirellihez (szerencsére marketplacen 1-2 hét alatt elmennek a 3,5-5 mm-es használtak 40-60 ezerért)

Nagyapám templombajárós Corsajára persze teljesen jó a Hankook/Kumho is, de magunknak, még ha placebo miatt is, de csak a Top (persze mindkettőnknek hétvégi az autó, hétköznap busz + gyalog).
-
HdRew
őstag
Sziasztok!
Kötelezővel kapcsolatban lenne kérdésem.
Az autó amit korábban én vettem, tulajdonosként az én nevem van rajta, de az asszony az üzembentartó.
Most lesz egy második kocsi is a családban, ami az övé lesz, üzembentartóként is ő lesz azon. A bonust azt átviheti az új kocsira, ha én leszek a régi autónknak az üzembentartója? Tudom, hogy nekem akkor 0-ról fog indulni a bonusom.
Köszi előre is a segítséget.

-
szebe
addikt
válasz
focvis
üzenetére
Amíg “klasszik” lomtalanítás volt nálunk, itt is vittek mindent. Vagy a lomisok az éjjel, vagy reggel vitték konténerrel a szemetesek.
Pár éve már kukásautó jön, reggeltől keső délutánig letáboroznak személyzettel a parkolóba, és csak azt vesznek át, amit kommunikáltak (és kérnek lakcímkártyát)
Új hozzászólás Aktív témák
- Horgász topik
- sziku69: Szólánc.
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Óra topik
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- Új HiBREW H13 dual boiler kávéfőző kávégép
- Jura Impressa S90 Automata kávégép 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Új Reolink TrackFlex Floodlight WiFi biztonsági kamera
- Himiway Zebra (Step Thru) elektromos fatbike
- Gyerek kerékpár 12 Kék színű, tanulókerékkel, kosárral (2 4 éves korosztálynak)
- Eladó One Plus Nord 2T 5G 8/128GB / 12 hó jótállás
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- 16 GB RTX 4080 SUPER HP OMEN - garanciával
- AKCIÓ!!! RITKASÁG! Microsoft Surface Pro 11 Qualcomm Snapdragon X Elite 16GB 1000GB OLED 120Hz Gar!
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest