Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- weiss: Autó költségek
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 12 – Ecetek és zsiradékok
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
MC Pite
veterán
100-0% viszonylatban a Venu3 esetén a 14 napot 5-re csökkenti hivatalosan az AOD. Szóval normál töltési tartományban reális a 3-4. Garmin általában többféle és reprodukálható akkuidőket szokott megadni.
Most kíváncsiságból megnéztem az Instinct 3 Solaromat, mert érzésre kevesebbet megy mint a hivatalos; akarom mondani, hogy lehessen az enyémet is savazni
.
Én hetente töltöm, jellemzően 20-30%ról 90 körülre (hajmosáskor).
Használatta:? Telefonon napi 100 értesítés legalább van (nem is gondoltam hogy ilyen sok) ennek nagyobbik fele jön órára is, és azon olvasom, görgetem is.
Idén eddig (303. naptári nap) Tevékenységek 260 Időtartam259:23:01 ó:p:m, azaz heti átlagban 6 órányi tevékenység rögzítéssel (full gps, szenzorokkal, sokszor navival).
Hivatalosan 28 nap okosóraként, all+multiband tipikusan 24 órányi rögzítést tud.
Szóval nem is vagyok a 60-70%os merüléssel olyan rossz mint elsőre gondoltam.Amúgy meg csóró vagyok, nem akarok még egy drága cuccot a kormányra, amit még külön kell töltögetni, vigyázni rá, sz'al itt mindenki úr, akinek töltögetős computere van
-
dom1n0
őstag
válasz
SteveAd
üzenetére
Sajnos ennél a kis méretnél a nagyon fasza világos kijelző+gyorsabb sw több akksit kér, ez a 11-12 óra valóban lehetne több, ezt adom, csak akkor meg a súly növekedne vele jócskán.
De én továbbra (és remélem nem megsértve bárkit) úgy gondolom, ha valakinek nagyon fontos a 20+ óra, ott a 1050 adja magát. Hátrányát eddig én nem vettem észre a +2 adatmezőnek, a többlet súlyt nem számolva. -
válasz
pbors
üzenetére
Nekem az a gyanúm, hogy az RPP-521-TT-K-nak valami OEM változatáról lehet szó, mert ahhoz erősen hasonlít, csak van még rajta egy lánckerékvédő is. Amúgy a védő csavarozva van (hogy a 110 BCD-nek is hasznát vegyük
), viszont a hajtókar és a két tányér valóban összeszegecseltnek tűnik.
Ja, nem lesznek álmatlan éjszakáim, ha lecserélem, bár akkor már lehet, hogy olyat pakolok bele, amin cserélhetők a tányérok.#342068 MC Pite: nekem ezzel nincs gondom, teljesen jól használhatóak a nagyobb első tányérral a nagyobb hátsók, mondjuk a kereszt szélső (44/42) kicsit már zajos, de odaáig meg úgyis ritkán megyek le úgy, hogy nem váltok közben elöl.
Igazából az a fő gondom az egésszel, hogy minden lépés magával húz még egy fél lépést, és ha a +fél lépést megteszem, akkor még fél lépéssel valami érdekesebbnél lyukadok ki
Ha 44-28-am lenne elöl, akkor megvenném a 11-36-ot hátra, és sz**nék az egészre. Viszont a 32/36-os legkisebb áttételtől kicsit cidrizek, ha viszont a hajtóműhöz hozzá kell nyúlni, akkor csere, akkor meg már megint más lehetőségek vannak. Gondolom, ismerős a feeling 
Lehet az lesz a legjobb, ha elmegyek kicsit a budai hegyekbe, és szoktatom magam a 32/36-hoz
#342070 totron: így már nem foglalkoztat, hogy rájöttem, mitől éreztem furcsának
Nekem ez a Toughroad igazából fitness-bringaként funkcionál, a montis kikacsintás pedig nem azért kell, hogy terepen tudjak vele menni, hanem hogy a mászást megkönnyítse. -
deva
tag
válasz
dom1n0
üzenetére
A szoftveres oldallal viszont hihetetlenül egyet értek. Olyan szinten f*s már, amit garmin mostanában csinál, hogy az tényleg hihetetlen.
Néhány példa, régi, visszatérő / soha nem fixált dolgok:
- 1040 nem látja telefont audio prompt outputnak, pedig azon a telefonon próbálom engedélyezni, amihez csatlakoztatva van éppen. Ez elvileg Pixel telefonok esetén "nem működik és kész", és ezzel b*sznak mit csinálni
- Smart notifications, ha a telefodon van work profile, akkor a work profileban lévő app notificationöket nem tükrözi... csak akkor, ha ugyanez az app a personal profileodra is telepítva van, akkor hirtelen látja a work profile notikat tőle...
- ha már notification, teljesen ignorálja a telefon do not disturb módját, ugyanúgy zizeg a kezeden, még ha telefon dnd-ben van is. iOS-en ez elvileg működik rendesen, Androidon meg lesz*rjákA fentiek mind évek óta reportálva vannak hivatalos garmin fórumokon / bug trackereken, sz*rnak rá...
Ha már 15 éve szoftver fejlesztő vagyok, gondoltam írok megoldást magamnak, ami ezeket megfixálja. Azt hagyjuk, hogy az a "Monkey C" nevezetű förmedvény, amit kitaláltak, arra se alkalmas, hogy kiröhögjem, de hogy olyan szinten korlátozott az API-ja, hogy a fenti problémák közül SEMMIT nem tudsz megoldani magadnak, mert max read only API van, ha egyáltalán van, az minősíthetetlen.
Az API korlátozottsága azt se teszi lehetővé, hogy csináljak saját magamnak olyan watchfacet, ami tökéletes lenne. A probléma, hogy olyan dolgokhoz, amikhez a system watchfacek hozzáférnek, mint például "mikor van a következő ébresztőd", én, mint fejlesztő már nem férek hozzá. Persze ahhoz, hogy "hány darab ébresztő van beállítva a készüléken" hozzáférek, de őszintén, a darabszámmal mit kezdjek...?
Na, kiventeltem magam, egyébként szeretem a garmin hardvert
-
SteveAd
tag
válasz
dom1n0
üzenetére
GPLama (Shane Miller) ujabb tartostesztjet nezd meg. Kicsit hitelesebb mint egy random netes velemeny (nyilvan aki megvette nem szivesen vallja be maganak sem, hogy nem annyira lett jo a 850). Sajnos a 850 egy akkuvampir.
-
dom1n0
őstag
válasz
Dark Archon
üzenetére
Sajnos ezek ennyit bírnak, ha sokszorosát kellene prezentálni, ott a súlya miatt sírna mindenki az akksi miatt, ahogy eddig a gyenge kijelző volt a gond

Valami mindig lesz amibe beleáll pár ember, a másik 99% meg használja boldogan. Vagy nem veszi meg.
Én szoftveres oldalon érzem inkább, hogy nagyon elkur.ult minden nagy cég, vállalhatatlan. -
deva
tag
válasz
dom1n0
üzenetére
Amikor megvettem a 1040-et, telefon kijelzőkből kiindulva reflexből fix maxra húztam a kijelző fényerőt, hogy lássam rendesen. Óránként 15%-ot merült kb, nem is értettem, azt hittem defektes darabot fogtam ki.
Kíváncsiságból átállítottam automata fényerőre, rájöttem nyáron nap közben háttérvilágítás sem kell, és így pár %-ot merült óránként, sötétben kicsit többet.
Lényeg a lényeg, a használat módján rengeteg múlik. Másik példa a Venu 3S óra, hivatalosan ilyen 15 napos aksi időt írnak rá, de hát az kb úgy, hogy nincs always on display, semmi live complication, és kb minden másnap ránézel az órára, akkor talán teljesül. Igazi felhasználás mellett, ha "okosórának" használom, 3-4 napos aksi ideje van, az pedig már teljesen vállalható amúgy.
-
válasz
dom1n0
üzenetére
A gond az, hogy természetesnek veszik az emberek, hogy egy 200+ ezres készüléknél szórakoznod kelljen energiatakarékos módokkal, meg ne használd navigációnak, meg úgyse megyek vele fél napokat, meg ilyenek. Tudod, mint az Apple telefon, az sem sz*r, hanem te tartod rosszul

#342090Hasaggymeg: fú, akkor neked 1060-asod lesz!

Na, erre a hétre is meg volt a Garmin savazás, jövő héten ugyanekkor ugyanitt!
-
dom1n0
őstag
válasz
fulton
üzenetére
Igazából tudod ezzel az a gond, hogy az interneten 8 negatívra jut jó esetben 2 pozitív vélemény, ergo lehet hogy a nagy többségnél meg elmegy 12 órát gond nélkül, de a pár ember akinél nem, az teleírja vele a netet...
Én olvastam 30% fényerővel (ami szerintem gyakorlatilag mindenre elég kb. a 1050-nél) 14 órákat is. Innentől kezdve meg legyél okos. -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
Dark Archon
üzenetére
Nehogy eldobja, felteszem én második...nak, mert csak egy kerékpárom van.
...de elég letisztult
(értsd csupasz
) a 2,5 láb széles kormányom, bőven van még hely rajta.
-
f_sanyee
senior tag
válasz
Maximum1
üzenetére
Láttam, kerestem videót a 22. szarakszról, és csak ez volt, de csak tagoknak nézhető, gondoltam 300ft-t kibírok, legalább látom mire számítsak, de tévedtem... ennyit nem ért, alíg mutatnak valamit magáról az útról. 2 nap alatt nyomták le, az sztem vállalható egy rendszeresen tekerő bringásnak. Nekem 78/1125 lett a vége a veszprémi vasútállomástól, apróbb kitérőkkel bruttó 6 óra, 4:50 mozgás, és nem álltam meg pihenni, csak a pecsétek miatt, valamint enni/inni, kutat keresni néhány képet lőni, nem is siettem. A terep elég változatos, van mindenféle köves, gyökeres, fűvel benőtt dupla keréknyom és egy kevés jó murvás része is. Belebotlottam vmi favágásba/ritkitásba is, ott annyi faág volt össze-vissza, hogy 100-200m-n keresztül toltam/emelgettem a bringát. Azt, hogy családbarát e, nemtudom, attól függ mennyi időt szánnak rá, részletekben is le lehet nyomni.
-
pbors
csendes tag
válasz
gbors
üzenetére
Hát ilyen állat nincs is!

Legalabbis a Prowheel nem tud róla.
Van olyan ami TT-re végződik, és ott gyanús hogy cserélhető, bár arról az oldalról pont nincs kép.
Viszont rá van írva, hogy 110BCD, ami meg talán cserélhetőségre utalna.
Be tudsz dobni egy képet a váz felőli oldalról?
(Mondjuk ha tényleg nem cserélhető, sok könnyet nem kell hullatni érte, Shimano Deore FC-M4100-2 36-26 50EUR körül van) -
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Csak igazam lett, ha végül fulton is lecserélte az 530-at, nem?
Csak én nem 840-re, mert a magyar fordításon / rövidítéseken hangosan röhögve balesetveszélyes bringázni
Meg még azon sincs színes hátteres szép mező, mondjuk szinttérképpel?Most nézem, a speed-et nem sikerült lefordítani? Mondjuk sebes.-re

#342082fulton: ne mondd már, hogy nem lehet mondjuk telefonos alkalmazásból térképet felrakni / frissíteni, mert xarnak nyilvánítom, és ország-világ előtt szétkürtölöm

530-at ne felejtsd el kacsakőnek használni!
-
Maximum1
őstag
válasz
f_sanyee
üzenetére
Lenyomták min3mat egyben, nem családbarád, de messze a legszebb, szerintük.
Mondjuk csinálhattak volna ebből hosszabb videót is, ennyi idő alatt fel sem öltözök.
nem engedi ez a csöves oldal a linket , 10 pecig szenvedtem, remélem jo lesz így is
https://youtu.be/UvgZulpCEP0 -
fulton
addikt
válasz
dom1n0
üzenetére
Olvasgattam felhasználókat több forrásból, mikor hogy jon ki auto fenyerovel szenzorokkal multi gps..stb-vel. Felhasznalók szerint: van h csak 8.6 jött össze, van hogy 9 van 10h..
(azok írták akik ténylegesen letesztelték). es a "mennyi van még hátra becslese a készüléknek egy rakas fo*s." Tulbecsül.
ez az egész "azert megvan a 12 ora" - eröltetett ahogy van a valós körülmények közt. Ez azt jelenti egy hosszú úton nezegetheted vajon kibirjae, meg allitgatod takarékosra stb... en szemely szerint nem akarok foglalkozni a computer üzemidővel ha ride van. Nem azt mondom rossz készülék - azt mondom az en felhasználasi szokásaimnak/igenyeimnek nem megfelelő. -
fulton
addikt
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Biztos másképp merúl, de 530 üzemidővel am sem voltak problémák. Én am is úgy vagyok ezzel, egy kb 200km napi kirandulóst bírjon lazán (9-11 óra)es maradjon puffer benne úgy 5 óra. Ennyi nekem elég. Igen, függ a rakapcsolt szenzorok, söt szerintem az egyes store-ból letöltött adatmezőktöl is ( a szokásos milyen gps milyen fényerő satöbbi mellett)
Nálam van egy valag biz*basz már.Vartam ezt a cycliq adatmezőt is, végül azt nem csatlakoztattam a garminhoz: hiaba támogatja a 840 (sajat adatmező stb..) úgy vagyok vele: megszoktam hogy a varia-val együtt kapcsolom be és onnan fut ride végéig. (Annyi ha tudom hogy 6 vagy több óras út lesz átállítom 1440p es off EIS állapotba-azzal nyerek 1.5h-rát.
//Aprocska dühöngő: Nameg amiatt coptam 2 hard resetet ( a 4böl) a map telepítésnél..ugyanis veletlen 2x is sikerült allítgatás közben rábökni a widget-jere ami meg lerakta alvóba majd ujra felébresztegte a 840-et.(wtf).szevasz térkép letöltés.
kezdhettem mindent előről...(anomalia: ha valamiért letöltés/frissítés közben leteszi magát alvóba..utána megakad es nem tud elindulni ismét én 30 percet vártam rá az elsőnél..). erre figyelni kell-alvó mód tilt) ahogy olvastam masnál is megjelent ez a "baki" a 840-e terkep letöltése / frissítésekor. (H miert kellett hard reset? - mert hiaba szakítottam meg a letöltést, vonyított hogy nincs elég szabad helye az újbóli letöltésnél..es inkább tiszta lappal vagtam bele ismet, csak a bibi h közben en mindig beallítottam már magamra a keszüléket ami nem kis faradtsagom volt...- DE nézzük a jó oldalát így legalább tökéletesen megtanultam a készülék kezelését és a menüket mi hol merre
)// -
SteveAd
tag
válasz
Friczy
üzenetére
Ez nem elmeleti kerdes, hogy mi mit "szokott" (amugy nem minden telefon sem bir ki 4-5 evet rohamos akksiromlas nelkul, illetve a telefonokat sem egyforma gyakorisaggal kell tolteni).
A Garmin tolteserol is azert vannak gyakorlati tapasztalatok. Sok embernek mar egy 3-4 eves 830 akksija is kuka (szemelyes ismeros + Garmin forum), hiaba kellett ritkan tolteni mert sokaig birja egy toltessel. De az intenziv hasznalat miatt igy is sok toltesi ciklusuk van benne. Szoval tavolrol sem 10 ev. De ott volt a 820, ami mar egy ev utan is elegge romlott (gyakrabban kellett tolteni mint az utodjat, ezt szemelyesen is meg tudom erositeni).Ja, van egy 9,5 eves 810-esem is
(a felesegem hasznalja mai napig). Abban most keszulok akksit cserelni (csavaros hatlap, viszont gyari akku nincs hozza csak utangyartott kisebb kapacitasu) -
SteveAd
tag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Nem, nem. Nekem is megvan a regi 830-asom (a 840 mellett, masik biciklin), ami kb. a tieddel egyidos lehet, es remek az akksija meg most is. De ez azert van, mert takarekos az x30-as generacio (ellentetben a fenyes LCD-s x50-essel szemben). Lassabban merited orankent, ezert ritkabban is toltod, ergo lassabban amortizalodik az akku, hosszabb elete lesz a keszuleknek.
Egy 850-est vagy Sebi kollega Karoojat mar hamarabb legyilkolnad vszleg mert sokkal gyakrabban kellene toltened. A 850/550 most mar cserelheto akksis (EU szigoritas miatt), de azert a csereakksi sem ingyen van (es van csekely kornyezeti hatasa is a gyartasanak). -
Friczy
senior tag
-
Friczy
senior tag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Akkor tedd csak fel azt a felét a bringára, még súlyt is spórolsz
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
dom1n0
üzenetére
Úgy van, ráadásul ezek a "fejlesztések" amúgy is leginkább érzelmi alapon történnek és jobbára csak placebo szinten működnek is. Fázisai pontosan megfigyelhetőek: 1. Érvelünk ellene, vagyis harcolunk a kísértéssel mintegy győzködve magunkat, hogy az tulajdonképp nem is célszerű nekünk, miközben már böngészünk a besztbájok után. 2. Természetesen előbb-utóbb beadjuk derekunkat a kísértésnek és eldöntjük, hogy megvásároljuk mert ugye pár perces, órás, napos böngészés után mindig, kivétel nélkül ott lesz egy kihagyhatatlan ajánlat, hisz ezek folyamatosan ott vannak és Schrödinger macskájaként attól lesznek hirtelen kihagyhatatlan ajánlatok, hogy mi megfigyeljük őket . 3. Összekaparunk egy kazal érvet az mellett, hogy mekkora nagy ötlet volt meglépni ezt a történetet és milyen óriási előrelépés az most nekünk, sőt, milyen hülyék is voltunk várni eddig is vele...ez alól kivételt képez Dark Archon kolléga akinél a 3-as fázis kissé másképp alakul, éspedig:
3a. Xarnak nyilvánítjuk és ezt ország-világnak kikürtöljük
3b. Visszaküldjük.
3c. Veszük másikat.
3d. 3a+3b+3c
3e. 3a+3b+3c
3f. 3a.+3b.+3c
3g.Végre vásárolunk egyet amelyet jónak is találunk.
3i. Még egy jó ideig szidjuk a korábbi 3c.-ket.
Vége... -
lsebestyen
addikt
válasz
SteveAd
üzenetére
De akkor is: ha mondjuk 2-3 naponta allandoan tolteni kell, akkor sokkal hamarabb el fogod erni a max. toltesi ciklusok szamat es gyorsabban romlik az akku kapacitasa.
Erre sajnos nekem is rá kellet jönnöm a Karoo kapcsán...Ha lehetne benne egyszerűen akkut cserélni nem zavarna, de ott kezdődik, hogy a gyártó nem árul ilyet, aliról avgy ebayről lehet szerezni. Redditen pedig nem egy esettel találkoztam, amikor user error miatt papírnehezék lett az eszközből egy félresikerült csere után.
-
SteveAd
tag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Ez a vita elegge fellangolt az Edge 850 kapcsan. Nyilvan kevesen vagyunk akik egyben lenyomunk mondjuk 10-12 orat es csutkara meritjuk egy ride alatt. De akkor is: ha mondjuk 2-3 naponta allandoan tolteni kell, akkor sokkal hamarabb el fogod erni a max. toltesi ciklusok szamat es gyorsabban romlik az akku kapacitasa. Mondjuk a 850-esben lehet akksit cserelni (csavaros hatlap), de kornyezetbaratabb egy olyan eszkoz ami evekig elvan akksicsere nelkul, ehhez pedig az is kell, hogy egy toltessel minel hosszabb ideig menjen.
Nalam a 840 es a 830 is jo sokaig megy (max. 3% orankent), kb. heti egyszer toltom csak -
dom1n0
őstag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Na igen...
Mindegy, mindenki vegye ami neki tetszik, úgyis ő fogja nézegetni
-
totron
addikt
válasz
gbors
üzenetére
Ne az foglalkoztasson, hogy milyen megoldás melyik kategóriába van besúvasztva elnevezésileg vagy üzletileg, a tapasztalataid-igényeid vezéreljenek. Egyedül egy esetleges kompatibilitás-hiány állhatja csak utadat. Ezek ülepedésekkel együtt idő és pénz, de nem lehet máshogy. Nekem arra jöttek ki ezek a próbálkozások eddig, hogy a használt tartományt érdemes finomítani és minőséget tenni bele, azon belül csökkenteni a lépcsők nagyságát ha úgy tetszik. Több bringa, mint céleszközök esetén ez egyszerűbb, all in one-nál már a kompromisszumok élhetőségén mérlegelsz.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
-
MC Pite
veterán
válasz
gbors
üzenetére
Én a 44/28at cseréltem, elől már fent a 38, a 24es kistányérhoz meg le kell szedni a hajtóművet.
Nem annyira a közök zavartak, hanem hogy a gravelen gyorsan a 4, amúgy 5. fokozatot használtam (11-36 soron) alapból, pici szél vagy emelkedő esetén már.
A nagytányér váltással végre nem az van hogy 2-3 fokozaton túl elől a kistányért kell használnom, hanem normálisan tudom használni a fokozatokat.Szóval vagy 11-36ot használnék ha úgy érzed ez elég előrelépés, ha meg kevés az átétel, tányér vagy hajtómű csere.
-
dom1n0
őstag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Ami ugyanolyan szarul bírja akksival.

Ha valakinek fontos az akksiidő nagyon, ott megkell barátkozni a 1040/1050 méretével.
Cserébe bírja 25 órát lazán, kímélőben meg 50+ -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
parandroid
üzenetére
+MM...lassan körbeérünk és felkerül a zájfón (vagy más okostelefon) a kormányra.

-
MM
őstag
válasz
parandroid
üzenetére
"másrészt mert egyre öregebb vagyok, és vaksibb... "
+1, ez nálam is az egyik fő érv volt a 1040 mellett. Nem bántam meg, ráadásul az üzemidő is parádés. Sokkal jobb, mint a kisebb testvéreké és az utódoké. Gyakorlatilag a 1040 Solar felesleges termékké vált. (Ezt a "csorbát" az x50-es szériával gyorsan kiköszörülték...
) -
parandroid
félisten
válasz
fulton
üzenetére
Köszi, bennem is érik a csere, megvárom, mi lesz
nagypénfekete pénteken. A mostanában előjött stability issue-k mellett a legnagyobb gondom nekem is a sebesség volt a 1030-nál, egyszerűen nem volt elég reszponzív. Ugye ezt már akkoriban sok kritika érte, hogy konkrétan a 830 erősebb hardvert kapott, mint a 1030, jött is gyorsan a 1030Plus, mint upgrade, de nekem még a régi volt. Perpillanat hajlok a 1040-te, egyrészt mert árban alig van difi, másrészt mert egyre öregebb vagyok, és vaksibb...
p
-
válasz
pbors
üzenetére
Köszi

Hát valóban, lehet azért vagyok ennyire zavarodott az első tányérok kapcsán, mert az montis irány, én meg fitness-esíteni akarom vele a bringát
Röhögni fogsz, de oldalirányban én is elgondolkodtam az 1x-en, de ott még mindig nem látom a jó megoldást - talán még kell neki 6-12 hónap...A hajtóműről azt mondták a boltban, hogy nem cserélhetők külön a tányérok. Az eredeti terv az volt, hogy a 32-es tányért leváltom 28-cal vagy 26-tal, mert amúgy a 21-19-17-15 szekvencia sem rossz, ha elég nagy az első tányér, ráadásul azzal van is tapasztalatom, mert az Explore-on az van. Ezért is nem vagyok biztos benne, hogy mennyivel leszek előrébb a 36/17-15-14-13-12-vel - de túl ígéretesen hangzik
-
-
fulton
addikt
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Itt is sEtétbe nyúlós tekerés volt 110km -el

Ma felavattam a 840-est. Tesztek vannak a neten róla, így csak pár dolgot említeni meg róla amit tud, es kerestem, viszont mikor én olvasgattam nem mindenről találtam infót a tesztekben.
mégjobban elnyerte tetszésemet használat után. A navi használata az 530-hoz képest ég és föld. Alapba is gyors a készülék.
1. Nagyon jó feature-nek tartom, hogy a fő lapra kirakva wildgetként a "keresést", elég annyit beírnom: "drinki" es feldobja: drinking water. Kilistázza az összes közelemben lévő távolság szerint növekvő sorrendben kék kutakat. Rábökök es oda is navigál. Csúcs. + igen meglehet azt csinálni hogyha találok olyan kék kutat ami nincs rajta a térképen én elhelyezem a mappon és ott is marad. Így az is benne lesz a listában, kiválasztható stb. De akár élelmiszer boltot akármit is...
2. Q jó dolog hogy végre ride alatt is tudok telón gyorsba megszerkesztett útvonalat rátölteni, villamgyors. ez 530 nal nagy hiányérzet volt.
3. A körlap adatmezőn lehet választani menet közben hogy mit szeretnék látni az egyes köröknél: atl sebesség, átl watt, pulzus akármi. - ez szintén hiányzott az 530-nál, ugyanis ott nem lehetett ilyet, sokszor volt hogy szerettem volna tudni mennyi volt az egyes köröknek az átlagsebessége, és azt is hogy mennyi volt az átl.watt és ezt csak az adatmező cseréjével lehetett elérni menüből..ami nem jó.
4. Gyors..a navi map pásztázas csinálja ahogy kell. Lehet két ujjal kicsinyíteni nagyítani forgatni isten király.
5. A multi gps - egyszerűen pontosabb. Ez is hiányzott.
6. Jó dolog mint az okostelefonoknál felülről lenyíló panel: amin többek közt pl hiába automata fényeron van a kijelző, belenyulhatok a csúszkával..
És még sok apróság finomítás fejlesztés van az 530-hoz képest amik mind az előnyére szolgálnak a készüléknek.
----
Ami nem tetszik: valamiért kivették a di2 nyomogombnál, hogy kiválasztható legyen az első adatmező, ami nekem az elsődleges lap..érthetetlen miért..
így csak 2 nyomógombos kezeléssel érhetem el.
Illetve amit találtam két adat mezőt (store-ban)(ami tetszik) valamiért "túl van dizájnolva" ugyanis az átlag, és max sebesség és pulzus szám kicsit kicsi-olvasható-de tehették volna nagyobbra. Ennyi. (Gyari nem tetszik)
Összességében maximálisan elégedett vagyok a váltással és már most nagyon szeretem
mindent pótolt ami hiányzott
mellékesen: 39% merült 6 órás ride alatt. (Itt ott még állítgattam menet közben rajta).
Hasaggymeg:
Te sem bánnád meg a váltást sztem 530-ról
-
pbors
csendes tag
válasz
gbors
üzenetére
Mondjuk a garanciával egy kopó alkatrésznél kár foglalkozni.
Ha szakszerűen van összerakva nem köthetnek bele.
Amit az új első áttételnek gondolsz, az egy klasszik 2x MTB, szerintem teljesen OK, én tökjól elvoltam a 34/11-42-vel is.
Hajtómű biztos kell új? Azért a két lánctányér várhatólag olcsóbb lenne.
Amúgy persze, ha úgy érzed ez a jó, go for it. -
MM
őstag
válasz
lsebestyen
üzenetére
Valószínűleg nem fog menni a BF + Hambini10 együtt.
Ha most ránézel a gravel 9velo kerékszettekre, le vannak akciózva még pár napig 15 %-al.
Kipróbáltam, és a Hambini10 kódot nem engedi mellé, csak amin nincs kedvezmény.Nemrég majdnem elcsábultam a GV Super Wide-ra, de "sajnos túl jó" az 1400gr-os gyári Newmen Evolution alu szett a bringán, ha simán lecserélem, akkor az aero részén kívül val'szeg nem nagyon lennék előrébb. Két kerékszettet meg nem akarok tartani, csak azért, hogy legyen. A "sima" GV 2.0 szett 823 dollárért azért nagyon ott van...
-
dom1n0
őstag
válasz
lsebestyen
üzenetére
Szerintem a ketto nem megy egyutt, de ne legyen igazam.
-
Maximum1
őstag
válasz
parandroid
üzenetére
Ha előbb írod, nem megyek ki.
Itt is GP5000 28mm van, nyirkos, avaros, havas, jeges időben, csak felfele megyek és főúton ereszkedek le, úgy teszem a karikát. -
parandroid
félisten
válasz
Maximum1
üzenetére
Kollégám alól 1,5 hete vasárnap csúszott ki a bicaj a nedves avaron. Sikerült olyan szerencsétlenül esnie, hogy eltört a napszemüvege, és felvágta az arcát a szeme alatt, és felett is. Szóval most varrva van a fél arca. Meg a térde is, mert ott is szétnyílt a seb, úgy néz ki, funkcionálisan nem sérült, viszont elfertőződött, szóval most naponta tisztítják, illetve gyógyszeres kezelést kap rá (asszem antibio, de nem értettem pontosan, mit). Rajta lévő ruha természetesen kuka, a karbon bringa minimális karcokkal megúszta. 28-as GP5000 volt amúgy.
p
-
vlevi
nagyúr
válasz
f_sanyee
üzenetére
Úúúú, de irigylem azokat, akik ezen a héten ki tudnak szabadulni az irodából!
Nálam a múlt heti programnak ez volt a szebbik része.
A többi masszív ködszitálás, sőt a végére jó kis zuhé is.
Valahol Füzér, Izra tó, Hóllóháza környékén.
(Internal Server error miatt nem tudok képet feltölteni
) -
f_sanyee
senior tag
Őszi, horizontos, balatonos, térdes:
22. szakasz, eddigi legszebb. Nem bántam meg, hogy montival mentem. -
Maximum1
őstag
válasz
ZavaBalazs
üzenetére
Minél feljebb mész annál őszebb van, több a levél és még hidegebb is van, szerencsére nem vizes, de van ahol összefújta halomba ott én is paráztam.
-
Maximum1
őstag
Őszi térdes:

Megint felépítette azember a manóvárat, ugyan beljebb tette, de mindenfele tébláboló emberek, vigyázzatok.
-
Sleek
senior tag
válasz
Dark Archon
üzenetére
Majd írjátok meg mikor meg hova kell utalni mennyit
-
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Nem ez [link] a zászlóshajó?
-
Gondolatkísérlet, érdeklődve várom, ki mit gondol róla

Szóval próbáltam kitalálni többféle megoldást a 21-18-15 hátsó gapek kiküszöbölésére, de sajnos a bolt gondolkodása kevésbé kalandos, én meg ott szeretném csináltatni az átalakítást, amíg garanciális a bringa. Így bukott a hátsó sor összelegózása több darabból, és az első tányérokban is jóval kevesebb a rugalmasság.
A kézenfekvő, egyszerű és olcsó megoldás, hogy a 10 fokozatú 11-42-es hátsó sort lecserélem 11-36-ra, a hajtőművet (44-32) meg hagyom a francba, ahogy van, és együttélek a mérsékeltebb mászós áttétellel.
"Sajnos" szemet szúrt egy másik lehetőség
Ha a hátsó sorom 11-28, akkor annak az az előnye, hogy 11-12-13-14-15 a felső 5 fokozat, ami roppant vonzóan hangzik váltási kényelem / folyamatosság szempontjából. Ez persze rögtön hajtóműcserét is von maga után, mert jelenleg síkon a 44/15 és a 44/18 a két jó fokozat, és semmi értelme az egyes osztásnak 11 és 15 között - viszont egy pl. 36-os első tányérral a 15-14-13-12-t kitűnően tudnám használni. Ráadásul a bolt is árul 36-22-es hajtóművet, szóval még a mászásban is kb. megmaradna, amit a jelenlegi 32/42 tud.Használ valaki ilyen kicsi első tányérpárt, olyan bringán, ami egyre inkább fitness-irányultságú? Ill. általában vélemény a fentiekről?
-
-
6030D
addikt
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Nem olyan alacsony ez.
Láttam korábban is a videót, 3.-ból 2-be húzta 4 helyett és túlpörgött a motor. Egyszer valamelyik (talán RMS Geri) videóban volt róla szó, hogy ilyet stock autóval nem tudsz csinálni, csak ha a rev limiterbe vagy a váltókarnál nyúlnak bele.
-
Toobee
veterán
Gyors felépülést kívánok! Én a betegség alatt végig tekertem, igaz most enyhe volt. Főleg kint éreztem, hogy segít az arcüregnek ürülni, azaz pár percenként mehet az orosz zsepi. Pulzusra figyelj, hogy ne engedd magasra, de betegen általában a wattok sem jönnek, meg nem is kívánja az ember, hogy magasabb tartományba menjen.
-
lsebestyen
addikt
válasz
Toobee
üzenetére
Hambini kód menni fog BF-kor is remélem. Winspacenél ment amikor a vázat vettem.
Ja, az a C52 nekem budgeten felül van, 1000-1300 környékén nézelődöm, illetve a carbon küllőhöz nem ragaszkodom egyáltalán, minél egyszerűbb annál jobb.#342034szuszinho:köszi az infót! Ráér amúgy, jövő évi szezonra legyen azért meg.
-
deva
tag
válasz
Toobee
üzenetére
Úgy mennék mint Te, főleg félig betegen, mindent is megengednék magamnak
Péntek óta ma érzem először azt, hogy annyira már kijöttem a torokbajból, hogy egy 100W-os átmozgató görgőzést bevállaljak, de ebben sem vagyok biztos, csak már túlságosan hiányzik bármit is csinálni...
-
szuszinho
őstag
válasz
lsebestyen
üzenetére
Emlékeim szerint volt BF tavaly.
Hasaggymeg:
Garmin is tudja kezelni, illetve telefonon is tudod állítgatni. Kb. ennyi az okos része
-
Toobee
veterán
válasz
lsebestyen
üzenetére
9Velonál a hambini kód szerintem él folyamatosan, valószínűleg tök jó vétel. Most már én is a mélyebb profil felé mennék, felesleges volt félni tőle. Nekem végül 50-es lett, ha most rendelném, akkor rámennék a 65-re. Mivel te mászol is vele, 1300g körüli szettel szerintem boldog leszel. Az EXTREME C52 nagyon szimpatikus most, kivéve az ára.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
stickermajom
üzenetére
Ja, és minden fekvőrendőrnél kiszállnál leszerelni a spoilert, vagy minek hívják az elején azt a kötényt?
Ezeket inkább nézni jó mint közúton használni, versenypályára és esetleg alami nagyon jó autópályára valók. 
Apropó, ezt láttátok?...nem is tudtam így tönkre lehet vágni egy autót.
-
lsebestyen
addikt
válasz
Toobee
üzenetére
Nekem a kövi upgrade egy 9velo szett lesz, eddig úgy voltam vele, hogy 50mm, de jó lesz nekem az 58mm is.

Mivel a gravelen a kereket legyaláztam + amúgy észrevettem, hogy rág is kicsit, így a Rose Thirty Light kerékszett megy át a gravelbe, elbírja az akár 48mm gumit is, max a valódi szélessége kicsit alatta lesz.
Azért várok egy picit, hátha be lesz akciózva BF idején. Vagy esetleg egy Hyper kerékszett a Winspacetől, ott tuti lesz BF akció, csak az talán túlárazottabb. -
Toobee
veterán
válasz
lsebestyen
üzenetére
Lassan engedélyezem magamnak a TT vázszettet is
-
Szakbarbár
aktív tag
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
Relaks, Dom1n0, gbors, X factor:
Köszönöm mindenkinek a javaslatot, 13:00-ra le is értem Jászberénybe. Végül az eredeti útvonalat módosítottam Zsámbok - Tóalmás - Szentlőrinckáta - Jászfelsőszentgyörgy - Jászberény irányban. Meglepően jó az aszfalt, persze vannak kevésbé komfortos részek, de országútival is vállalható. A forgalom is egész alacsony volt, leszámítva a 3-as utat. -
6030D
addikt
Jó ízlése van
Tadej Pogačar RS6 Avant GT -
MC Pite
veterán
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Hát igen, ez a fényforma meg foncsor nélküli különböző gyártóknál (olykor névleges ANSI hazu... khm, kerekítsünk arra hogy máshogy mérik) lumenezés nehezen összehasonlítható

Aszfaltos BC25R-em, ahol a fény 99%a földre megy, a levegőbe 'nem pazarolja el fény 40%át esetén jellemzően legalább 2-3× annyi lument szoktak tippelni, mint amivel világít.
Sőt, a két kedvenc fejlámpám a HL55 meg a H300 (a tir, nem a reflektoros; bár a H300R is eléggé eltért, pedig mindkettő OP foncsorozású) azonos fényerőn is messze mást produkál - egyik középre, távolra fókuszál ami futás, bringázásnál marha jó, a másik egyenletesen szélesen terít, ami gyalog, melónál jó.Szóval ha van módod tesztelni, összehasonlítót nézni, less rá, mert csalóka lehet csak a lument nézni

-
Toobee
veterán
Leggyorsabb 2 órám, könyöklővel persze. Milyen meglepő, szerintem senki sem gondolta: a TT sisak magasabb tempónál szellőzik jól, 40 felett semmi izzadás gond nincs vele. Ebben a 45 perc 41,5-es átlagban egy csepp izzadság nem esett a szemüvegre.

Sajnos egy komba belerondítottak: teljes szélességben felszedve a bringaút, vízvezetéket ástak ki 3 jóember a görödben. Ásótól kb. 1,5 méterre a szalagozás, beláthatatlan részen, 50 körül ereszkedtem épp könyöklőn. Kellett a gyors reagálás a megálláshoz (40. km után látszik)
Még nem gyógyultam fel teljesen a gyerekektől elkapott valamiből, így most ezek a 200 wattok esnek jól, felette nem akar forogni a láb, intervallok most kimaradnak. -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
...közben megnéztem és...nekem már inkább macera ez az "okosság" mintsem előny.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
MC Pite
üzenetére
A Buster 700 (mily meglepő
) 700 lumenes és jó német szokásához híven hozza is azt, ugyanakkor bokros, dzsumbulyos terepen nem kell mert pl. lassú mászásnál már sok, és a közeli tárgyakról visszaverődve tulajdonképp vakít. Három fokozata van, egyes 150 Lm, ezt inkább látszódni használom mintsem látni, kettes 350 Lm mellyel az esetek 90%-ában közlekedek és van ugye a 700 Lm amit csak brahiból (autósoknak, hogy vegyenek vissza
), vagy gyorsabb lejtőzésnél használok széles, döngölt erdei úton. Summa summárum a nekem 700-nál több nem is kellene, sőt, most úgy látom a Fenixnek nincs is az a 350-400 körüli fokozata ami nekem a legjobban bevált. 
-
MC Pite
veterán
válasz
totron
üzenetére
Setétre hazaérni? Hát... Vasárnap volt részem a szép őszi időben - is.
Hasaggymeg: Körbe kell nézni a normális lámpák között, simán megéri neked venni egy megbízható, korrekt darabot, ha nem bízol már a mostaniban - ami egyben upgrade is lehet.
Féloff:
A fenti rájdról majd egy órát jöttem sötétben, és mivel azt hittem korábban hazaérek, csak a fejlámpát vittem.
Úgyse sokan hiszik el, de a közepes fokozaton, lumenen jöttem haza, terepen. Kíváncsi voltam elég-e kell-e valahova a kövi (420 lumen).
Miért érdekes? Mert a fénycsóva alakja, fényeloszlás, és a valódi fénykibocsájtás, főleg már nem fullra töltött akkukkal a lényeg. Ez stabilizált, valós 165 lumen volt, és magas színhűségű, természetes fehér fényű lámpa, amivel a sötét nedves őszi erdőben is egész jól ki lehetett venni mi micsoda a barna sokféle árnyalatában.
Egy helyen feltehettem volna nagyra, párszáz méterre meredek rész, ahol ha nem csúszik és belátható, 40 felett megyek (bukkanós, gyorsabban nem megy).
Igen, én is ugyanazon márkából tartom meg a lámpákat mint a bikemages lámpatesztelős, pedig nálam is bő egy tucatnyi típus megfordult; és ennek oka van
. Más is tud jó lámpákat gyártani, de elérhetőség (vétel és gari szempontjából), hosszú távú megbízhatóság, és marketing feliratok helyett valóban fontos dolgok jellemzik a jó lámpákat - sajna pont nem ezzel nyomulnak a gyártók.
Több ismerős aki nem szeretett este futni, tekerni, egy-egy általam javasolt lámpa kipróbálás után visszatért a téli edzésekhez, mert végre normálisan látott.szuszinho: Melyik lámpa lett végül a kismontira, és hogy jött be?
-
X Factor
addikt
válasz
Szakbarbár
üzenetére
En most mentem Szolnok-nak, meg multkor Pély-nek is, elokeresem mindket utvonalat neked napkozben.
-
válasz
Szakbarbár
üzenetére
Én Zsámbokig Isaszegen és Dányon keresztül mentem, az elég jó volt, Isaszegig azért van forgalom. A 32-es utat csak autóval ismerem, nemrég újították fel, viszont a beígért kerékpárút elmaradt, és az egész út nem túl széles. A Tóalmás-SzLKáta úttal szemeztem korábban, de végül nem jutottam el odáig, hogy kipróbáljam.
-
dom1n0
őstag
válasz
Szakbarbár
üzenetére
Nagyon nagy ott a forgalom, és rengeteg kamion, tehergk is jár arra, maximum vasárnap érdemes azt választani szerintem.
-
eddie1978
senior tag
válasz
fulton
üzenetére
Én úgy emlékszem, hogy nem lehetett választani biztonsági mentést amikor reseteltem az órát és újra regisztráltam. Csak annyit kérdezett a Connect app, hogy akarom-e visszatölteni a beállításokat.
A Garmin Express meg gyakran összekeverte a menüket az órán vagy akár el is tűntetett párat.off offja:
Suunto Race 2-re váltottam (volt előtte Race S é Race 1 is). Egy Garminhoz képest faékebb, de nekem ez pont előny. Itt is vannak ugyanolyan anomáliák mint Garminnál. Csodák nincsenek. Most jött egy frissítés ami javította a pulzusmérés kimaradásokat edzés során. Cserébe elcseszte a gombok működését. Ha felébred az óra hosszabb idő után, akkor nem reagálnak a gombok csak ha a kijelzőn görget egyet a user. Aki lokkolta a kijelzőt, az softresetelheti az órát.
(Viszont a térkép. Istenem végre úgy működik, ahogyan szeretném. Tök jó folyamatos. Nem tud órán tervezni, de nekem nem is kell. Arra ott a telefon nálam.) A forgatható korona is jól használható a térképnél nagyításra. Az app nekem jobban bejött mint a Connect. Sokkal átláthatóbb. A Trainingpeaks metrikákat használja (ACL, TCL, TSB). -
-=RelakS=-
veterán
válasz
Szakbarbár
üzenetére
Ha még esetleg nem foglalkoztak vele, akkor a Valkó-Zsámbok útvonal jót tesz a vesekőnek.
Értsd: kirázza a vesédből
-
Szakbarbár
aktív tag
Üdv!
Dunakeszi - Jászberény viszonylatban milyen útvonalat javasolnátok? A Merretekerjek-en a D.Keszi - Fót - Mogyoród - Gödöllő - Valkó - Zsámbok - Jászfényszaru - 32-es út - Jászberény-t javasolja.
A 32-es úton mennyire életveszély bringázni? Nincs túl nagy forgalom? A Strava heatmap alapján elég nagy itt a kerékpáros forgalom. Vagy kerüljek inkább Zsámbok - Tóalmás - Szentlőrinckáta útvonalon? -
-
fulton
addikt
válasz
Alexios
üzenetére
telepiteni nem lehet. Nincs olyan opció benne a 840 nél....
530 nál van....mind1, majd felkerül rá.
azt sem értem minek van biztonsági mentés a garmin expressnél ami választható, ha csak fájlt lehet rá kijelölni, de menteni? wtf
...komolyan mondom benga nagy iq val fejlesztik ezt az egész....ilyen anomáliákat... de még a connect app ban sincs biztonsági mentés készitésére lehetőség...lol. neten sem találok infót róla..szóval jó dolog ez , csak mit tölts vissza érted..
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Sorozatok
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Lightyear - befektetési app
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Synology NAS
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 Plus 256GB / 100%-os akkumulátor / 12 hónap jótállással
- Apple iPhone 13 Pro 1TB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Akció! HP ZBook Firefly 14 i7-1165G7 16GB 512GB Nvidia Quadro T500 4GB 14" FHD 1 év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3881
- Új! AKRacing Premium Master gamer szék
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
.

Ha 44-28-am lenne elöl, akkor megvenném a 11-36-ot hátra, és sz**nék az egészre. Viszont a 32/36-os legkisebb áttételtől kicsit cidrizek, ha viszont a hajtóműhöz hozzá kell nyúlni, akkor csere, akkor meg már megint más lehetőségek vannak. Gondolom, ismerős a feeling
Nekem ez a Toughroad igazából fitness-bringaként funkcionál, a montis kikacsintás pedig nem azért kell, hogy terepen tudjak vele menni, hanem hogy a mászást megkönnyítse.

Meg még azon sincs színes hátteres szép mező, mondjuk szinttérképpel?
(azok írták akik ténylegesen letesztelték). es a "mennyi van még hátra becslese a készüléknek egy rakas fo*s." Tulbecsül.
kezdhettem mindent előről...(anomalia: ha valamiért letöltés/frissítés közben leteszi magát alvóba..utána megakad es nem tud elindulni ismét én 30 percet vártam rá az elsőnél..). erre figyelni kell-alvó mód tilt) ahogy olvastam masnál is megjelent ez a "baki" a 840-e terkep letöltése / frissítésekor. (H miert kellett hard reset? - mert hiaba szakítottam meg a letöltést, vonyított hogy nincs elég szabad helye az újbóli letöltésnél..es inkább tiszta lappal vagtam bele ismet, csak a bibi h közben en mindig beallítottam már magamra a keszüléket ami nem kis faradtsagom volt...- DE nézzük a jó oldalát így legalább tökéletesen megtanultam a készülék kezelését és a menüket mi hol merre
)//

Ránkszakadt újra a sötétség.😕

...komolyan mondom benga nagy iq val fejlesztik ezt az egész....ilyen anomáliákat... de még a connect app ban sincs biztonsági mentés készitésére lehetőség...lol. neten sem találok infót róla..szóval jó dolog ez , csak mit tölts vissza érted..