Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- aquark: Zsebszámológépek
- hcl: GPT diszk kisebbre klónozása
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Vandit.: Milyen zenét hallgattok most?
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
-
LOGOUT
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
trialboj
üzenetére
Khm, lámpát lámpagyártótól.
A Fenix (igen) jó gyártó, aszfaltra BC25R, terepre BC30, vegyesbe BC21 vagy BC26R.
[képen]
Sisakra/fejre is sok opció van, terepre kötelező is a kormány mellé szerintem, de magában... leginkább csak aszfaltra javasolnám, és relatív hotspotos lámpával látsz jól bringán (pl Sofirn HS40 szerintem a best buy ilyenre).MyVeloFit: Ránéztem ingyenes-e a csekkolás, elvileg igen. De tényleg kellene hozzá görgő is? Falnál, hátrafelé tekerve nem megy? Mert akkor neki se állok kiköltözni a teraszra álvánnyal.
zsamiatt: Nem tudom vállalnak-e valahol taposóval, két helyen néztem, ott írták hogy pedálkötéssel (nálam nem gond, mindegyik bringámon van legalább félspd).
-
dom1n0
őstag
válasz
Dark Archon
üzenetére
Kiknél jártál?
Ringman: Érdekes ez a fit dolog is ám, nálam ha lötyögés van (z2) világból kitudnék menni minden gond nélkül, amikor viszont nyomom neki z3-z4-ben ahogy a pozi kevésbé laza, már jönnek a kényelmetlenségek elő. Bosszantó. Most a monti teljesen jó volt mászás közben is, próbálok ebből építkezni.
-
-
Ringman
félisten
válasz
RobbyJr
üzenetére
egy bikefit videóhoz, hogy 3-nál voltak, mind különböző pozícióra állította be, egyik sem volt jó.
Top 3 Youtube Bike Fits … did any of them work?
+ az sem mindegy, hogy milyen tempóra vagy belőve, nálam most az a cél, hogy minél többet menjek alacsony intenzitáson (max pulzus kb 60%-a, inkább (sajnos még csak becsült) z1, mint z2), mert nincs aerob alapom. -
trialboj
őstag
Mi újság van a lámpa businessben mostanság? Van valami best buy opció ami kormányra való, és aranyközépút?
Nekem másfél éve van egy superfire BL12 ami eddig tökéletes volt, most viszont nem akar tölteni, szétszedtem de nem látok rajta hibát, az aksija 18650 de nem cserélhető, nehéz volt szétszedni valahogy rá is van forrasztva a kábel, és kicsi az esélye hogy ugyan úgy össze tudom rakni. 4 havernak van még ilyen, nekik nem jött elő ez a gond, igaz kevesebbet használták. Viszont nagyol olcsó, kb 6500FT, elég erős és sokat bírja az aksija, 1 töltés kb 2x2.5 órás ride, közép és max fényerőn.
Szóval az érdekelne hogy ha ennél drágábban is, de lenne valami hasonló alternatíva aminek kivehető az aksija. Én ezt találtam, [Fenix BC30] de 3x drágább, nehezebb is, és nem vagyok biztos hogy bármiben is jobb, illetve ehhez még kellenek aksik is(de legalább cserélhető).
Illetve van-e valami opciótok sisakra szerelhető lámpára?
Köszi -
válasz
Dark Archon
üzenetére
Nagyon sok bikefites magasra állít be. Az a jó, aki megnézi mennyire vagy hajlékony, rugalmas, van-e lábhossz eltérésed, csípőd egyenes-e, és még sorolhatnám. Mert mondhatja, hogy a gép szerint alacsonyan ülsz, de neked az meg már kényelmetlen, aztán rá vágja hogy idő kell, hogy megszokd. Így járt ismerősöm is, bikefit után ment az Alpokba tekerni, térde igen kikészült a magasra beállított nyereg miatt.
Külföldön is írják nem egy bikefit videóhoz, hogy 3-nál voltak, mind különböző pozícióra állította be, egyik sem volt jó. Ezért mondom, az a jó, ami számodra kényelmes, csak utána kell nézni mi mitől fáj, és szépen apránként állítani.
Nem akarok lebeszélni senkit a bikefitről, de csodát nem kell várni tőle.
-
Ringman
félisten
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
ne aggódj, azt nem engedem el a másik bringán!
amúgy jó platformmal is tekerni, mert más izmokat is használok úgy (pl. a vádlimat terheli)
-
válasz
Ringman
üzenetére
Így meg heteid, hónapjaid mennek rá, plusz a térded... az jobb? EnSport van Sopronban és Miskolcon is.
MC Pite: szerintem a patentszandál is ér
Az online talán arra jó, ha teljesen el vagy veszve, de én nyugodtabb vagyok, hogy tudom, hogy legalább nem teszek kárt magamban hosszútávon. -
válasz
Dark Archon
üzenetére
Igen 30-ért, plusz az utazás minimum ennyi nekem. De egy normális bikefit az kb. 50 körül van ahogy néztem.
Nyíregyről nem autózok Pestre meg vissza. Ezt meg otthon kényelmesen megcsináltam. Nyilván van előnye-hátránya mindkettőnek. -
válasz
Ringman
üzenetére
Hossz alatt a nyereg hossztengely melletti pozíciójára gondoltam, nem a nyeregmagasságra.
Dark Archon: Plusz bikefit van ahol csak patentpedálosoknak van, nem mindenkinek opció.
Az onlineba én nem hiszek, amennyire a pontosan fel tudja mérni, annyira szerintem én is be tudom lőni. Mármint oké hogy mugliknak segít 96%osan jól belőni, de bringásnak az utolsó pár százalékot szerintem nem tudja már.
Sajna a szabi + utazás az egy nap és 50k alsóhangon ha rendeset akarok. Úgyhogy kimarad, pedig szinte mindig outival sérülök le, és ez némileg gyanús. -
Ringman
félisten
válasz
Dark Archon
üzenetére
30-ért meg már kapsz hozzáértő bikefittinges segítséget, ingyenes utánállítással
ja, meg rámegy egy teljes munkanap + 400 km út. -
Ringman
félisten
válasz
RobbyJr
üzenetére
ja, ezt néztem már, lehet kipróbálom, csak elő kell hozzá túrni a butagörgőt, és rárakni a másik kerékszettre a sort és a kék gumit.
akkor már a pro-ra fizetnék elő, így a gravelre is megcsinálnám, ott nem is tudok akkora dropot összehozni, mint az outinak használt túrabiciklin.
-
válasz
RobbyJr
üzenetére
30-ért meg már kapsz hozzáértő bikefittinges segítséget, ingyenes utánállítással. Meg görgőjük is van. Ez az ész nélküli állítgatás semmire sem jó, már én is rájöttem.
Amúgy nekem is azt mondták, hogy várjak két hetet, mire megszokom. Ugyanakkor azt is mondták, ha nagyon fáj valami, akkor meg ne várjak.
-
-
Ringman
félisten
válasz
ZolkoW
üzenetére
én is így voltam vele korábban, de a kb 2 hónapja elkövetett agresszív poz.változás az pont beválni látszik (kormányt kb 3-4 cm-t előre, vagy 6 cm-t le).
a csípőmobililitásom meg durván be volt szűkülve, most már csak nagyon
a 3 mm az mondjuk érdekes, ha van betétes nadrág v ha nincs, az kb pont annyi.
-
válasz
Ringman
üzenetére
Egyszerre 3-4mm-nél ne emelj többet szerintem, nálam az a durva keresés, utána fele ennyi a finom.
nem biztos hogy magában a magasság a ludas, de a hosszal/sínnel együtt lehet problémás. Menj vissza az utolsó jóra, várj két hetet.
Csekkold a hosszt is (madzaggal pl).Csípőmozgást részt (és testudatot) nem vágom, ellenben ha csípőből billeg az ember a nyergen, akkor az már magas.
-
válasz
Ringman
üzenetére
A belső lábhossz az nem annyira pontos számomra, mert ha kicsit jobban felhúzod a könyvet (vagy akármit) a lábad közt, már más értéket kapsz, ha lazán, akkor szintén.
Én inkább sarok módszerrel indulok, utána meg 1-2 tekerés után érzetre finomítok rajta.
Addig állítom amíg megvan az egyenletes 360 fokos pedálkontroll, ha azt érzem, hogy nem tudom teljesen kontrollálni, akkor tudom hogy magasan vagyok.Nálad egyébként az megfelelő magasság lenne, bár a 165mm-es hajtókar miatt lentebb vagy a 172.5-el szemben.
Ezt ki kell tapasztalni kinek mi válik be. Ki mennyire hajlékony, mennyire szimmetrikus a teste, feszesek az izmok stb.
Bikefitten nekem is ajánlották a magasabb nyerget, de mondtam, hogy ott elvesztem a kontrollt, meg sokat mocorgok / nyereg fájás.
2 példa akik alacsonyan ülnek, az Froome, meg Pogacar. Náluk 40-42°-os térdhajlás van. Nálam 38° körül. Nem értem régen hogy tudtak 25-30° max térd nyúlással tekerni.
Testudat, csak pozitívan
-
ZolkoW
őstag
válasz
Ringman
üzenetére
ha előtte már egyszer úgy tudtad, hogy jó, ahhoz képest a 8-10mm (egyszer is) qrvasok, amikor már próbálgatom, hogy "talán még alacsony", vagy "talán mintha magas lenne, de nem biztos", akkor ilyen 3mm-eket állítok, erre még a nedvességzáró gumigyűrűt is igénybe veszem, nehogy túltoljam
.
aki nem olyan érzékeny rá, annak is max 5mm-t javasolnék egy lépésben. -
Ringman
félisten
válasz
lsebestyen
üzenetére
kb 76-76,5 cm most 165 mm-es hajtókarral 86-os átlépőre. (a konkrét az üléspontig kéne mérni ugye?)
kb 73 cm-ről indultam, de ott durván combhajlítóból tekerek.
most 0 offsetes nyeregcsövem van, de ott teljesen hátra kell tolnom a nyerget, hogy ne billenjek előre.--
#306075 RobbyJr
azt érzem, hogy erősödnöm kéne, hogy kitartsam azt a pozit, ahová a testem jól érezné magát.Én is hiperflexibilis vagyok, és lazák a szalagok
testtudattal hogy állsz? az nálam vsz. emiatt (is) gyenge. -
lsebestyen
addikt
válasz
Ringman
üzenetére
"de a csípőmozgás javulásával vagy 2 cm-rel (!) fentebb van a nyereg, mint volt (ehhez raktam még vagy 8-10 mm-t pluszban)"
Nem értek hozzá, de ja, szerintem is sok. Ha alapvetően nem volt gondod előtte, csak a teljesítmény miatt emelnél rajta, akkor szerintem állj vissza a 8-10mm előttire. Mennyit mentél a + 2 centivel? Hozd le a szezont a plusz kettővel, aztán jövőre emelj rajta kezdésnek fél centit.
-
válasz
RobbyJr
üzenetére
Illetve bikefitesek szokták javasolni a 3:1-es arányú nyereg állítást. Mivel 10mm-ert emeltél, így 3mm-errel előrébb kell a nyerget is.
#306074: Így már értem. Az a lényeg, hogy a sarok módszer ami egy jó kiinduló pont, annál ne nagyon menj feljebb. Ha nem tudsz hátrafelé pedálozni a sarkaddal, hanem mozogsz jobbra-balra, akkor valószínűleg magasan ülsz.
Én is hiperflexibilis vagyok, és lazák a szalagok, de a core-glute erősítő gyakorlatok csodákra képesek!
-
Ringman
félisten
válasz
RobbyJr
üzenetére
jobb lábas vagyok, az az ügyesebb (meg a hosszabb azt hiszem), de az sérül többször ill. ebben lazábbak a szalagok, oldalra "kotyog" a térdem egy ideje, egyértelműen a bal a támaszkodó lábam.
most hogy gyógytornászhoz is járok a csípőmozgásom javul, amúgy hiperflexibilisek az ízületeim, de felborult az izomegyensúlyom (combhajlító domináns, elülső combizom + farizom alulfejlettebb), emiatt gyak. combhajlítóból tekerek + a stopli a lehető leghátulra van tolva. de a csípőmozgás javulásával vagy 2 cm-rel (!) fentebb van a nyereg, mint volt (ehhez raktam még vagy 8-10 mm-t pluszban). lehet ez más sok volt. az alacsony nyeregpozi meg eleve hamstringet használ jobban, ezen változtatnom kéne (amennyire lehet)
-
Ringman
félisten
válasz
lsebestyen
üzenetére
köszi, mondjuk elég elbaszott eset vagyok, de hátha.
a térdkalács mögött fáj, de a csontok előtt (az térd hátulsó fele vagy elülső
) és az oldalsó szalagokat éreztem valamennyire. -
ZavaBalazs
őstag
-
Ringman
félisten
játszottam a nyeregmagassággal (felfelé) mostanában, kb 8-10 mm-eket emelve. ha az egyik térdemnél a térdkalács mögött fáj, az lehet attól, hogy magas a nyereg?
tegnap letekertem így kb 2 órát egyhuzamban, akkor nem volt ilyen, ma ugyanígy (csak betétes nadrág nélkül) 2x50 percet, most fáj.szerintetek rakjam lejjebb, vagy adjak még esélyt, hátha csak szokatlan a mozgástartomány és majd elmúlik?
-
GAbre
veterán
Üdv!
Lenne 1 ipari csapágyas aluminium dacron hátsó kerekem:
Aminek az agya(a gyors zár hüvelye,görbült lett,volt).
Bicikli szervízben nem tudták cserélni,mert ipari csapágyas.Szervizes azt mondta cserélhető,de ő nála nincs.Igazából a kért hüvelyből is 1 db volt,és nem rendelhető.
Én azt találtam neten,ezek egyben az aggyal vannak,vagy kompletten veszem és újra kell küllőzni,vagy teljes hátsó kereket kell venni.
Mivel nincs sok pénzem rá,se szándékom,hogy egy fél kerékpár árát ráköltsem arra,hogy sima kerékpár úton menjek néha.
Így kérdezném,hogy tudtok ajánlani alternatívát ?
Súlyom átlagos,görbülést valószínűleg a patkáknak köszönhetem.(De ilyen még nem fordult elő,1 mtb-vel sem,pedig eddigiek is az alsó árkategóriából voltak kb.) -
Victoryus
addikt
Melyik kerékpárbolt tud Axa termékeket rendelni? Illetve lehet az Axa-tól közvetlenül rendelni valahogy?
Szerintem nekem egy ilyen kéne: Axa Multi Chain Guard Nexus3/7/8 - Black/Smoke
De én ilyen láncvédőt nem találok hazai webshopban, Google kereső ilyen szempontból nagyon béna. -
ReFleXx
addikt
Decathlonos nadrág, fél év után kidörzsölödött a varrás az ágyéknál egy 5cm-es szakaszon, illetve lehet az anyag is elvékonyodott a varrás helyén levő tűlyukak nagyobbak lettek.
YKYWBIKE kantáros nadrág update, ezt kevesebbet használtam, a két fényvisszaverő csík oldalt az lehámlott, illetve a térd fölött nem simul rá a combomra a nadrág, vagy kinyult és nem elég rugalmas már vagy nagyobb méretet vettem a kelleténél. Habár nem rémlik hogy új korában elállt volna ott. Bringán ülve nincs ilyen gond amikor be van hajlítva a térd. -
ZolkoW
őstag
válasz
jjeahh
üzenetére
fűrészről jut eszembe, az is az a kategória nálam, amiről bebizonyosodott, hogy valszeg nem egyszerű jól gyártani... a Ferrex japánfűrészem esetén nem is sikerült, a korábbi Extol sokkal jobb volt, csak elkopott. Most nem is tudom a márkáját, amit vettem, de offline barkácsáruházban vettem, eddig jó (Stanley nem volt, azt akartam).
a Ferrexnek kitöredeztek a fogai pár használattól. Nyilván valami edzési vagy anyaghiba..
Ez is csak az erősíti bennem, hogy az olyan műanyag kacatokat, mint elektromos fogkefe, fúrógép, meg hasonlók, sokkal jobban lehet látszólag jól gyártani, mint a kéziszerszámot. -
bsh
addikt
sziasztok, erősen off topik kérdés: az ilyen hosszanti csíkos beton idomok mi célt szolgálnak?
errefelé most felvésik a friss bicikliutat és ilyeneket raknak bele az átkelőknél, gondolom kifelejtették... -
mauimagic
senior tag
válasz
Ixion77
üzenetére
A profi elektromos szerszámok nem arról szólnak hogy egyszer megveszed és örökké használod, hanem hogy egyszer megveszed, aztán örökké lesz hozzá pótalkatrész.
Ez így van. Már csak ki kell fizetni a javítás 15 rongyos rezsióradíját és az alkatrészt, komolyabb javításnál annyi lesz, mint az új gép (pl egy 50k körüli ütvefúrónál).
Ja és mindez az EU legcsövesebb országában (ok, talán Bulgária előtt vagyunk még pár évig), a Hanyatló Nyugaton szerintem gazdasági totálkár szinte minden hiba.
Emiatt, ha nem 1000 EUR feletti gépről beszélünk, tökmindegy az alkatrész ellátottság, azt kell nézni ki mennyi garit ad.
De mint írtam, nálam pl 2 évet bírt a lidlis fúró, mondjuk 12-14mm a max vasbetonban, amire használjuk, de nagyrészt tégla.
Ha pár havonta el kéne dobni nem érné meg. -
jjeahh
nagyúr
válasz
ZolkoW
üzenetére
Marketingre is költenek, majdnem mint a "nagyok", de picivel drágábbak is, mint a noname szerszámok. Lidl-ös cuccok, vagy nevenincs vackok helyett mindíg náluk nézek szét először, mert szerintem jobban megérik a pénzüket. Legutóbb egy mini fűrész jött tőlük, mondjuk azt még nem használtam.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
ZolkoW
üzenetére
Ott is több szint van, van egy szet Xiaomi-Wiha műszerész csavarhúzóm és nagyon jónak tűnik, de pl. nekem a Deli Tools is teljesen vállalható. Ehhez képest az imbuszkulcs szettem még mindíg Lidl-ös sz*r, el is nyaltam már vele "pár" csavart
. -
ZolkoW
őstag
válasz
Ixion77
üzenetére
még apróság: másik munkatársam rendszresen javít hozzá behozott cuccokat, mert van, akinek meg perverziója, hogy kilósan vesz elromlott kisgépeket.
Ő mondta, hogy ha jól emlékszem, (mindegy is, melyik áruház saját márkása volt) kézi kis mini egyenes csiszolót szedett szét, és nem lenne rossz a konstrukció, meg is van mondjuk a két vezetőcsapágy helye az önványben, csak az egyiket kihagyják, mert jóvanazúgy... olcsóbb pár forinttal, a felhasználók közül nagyon kevesen használják valóban annyit, hogy emiatt tönkremenjen. -
Ixion77
addikt
válasz
ZolkoW
üzenetére
Ismerősöm annál a cégnél dolgozott (külföldön), ami az Alidnak, Lidlnek szállítja be az elektronikus szerszámokat. Biztos lehetsz benne, hogy minden ilyen gép totál kínai OEM tömegtermék az alsó polcról. Más márkaneveken is megtalálod pontosan ugyanazokat a termékeket.
Amit hibásan visszaküldesz garanciában, az nincs javítva. Mo.-n volt egy ideig megbízva egy kis kft. a javítással, de nem érte meg, úgyhogy már csak azt ellenőrzik, hogy működik-e a hibáskánt visszaküldött árú. Ha van épp rá kapacitás. Ha nem, akkor megy a kukába ellenőrzés nélkül.
A nagyáruházak nem márkás termékeit ugyan nem csak az ismerősömet dolgoztató cég szállította be, de állítása szerint azok is ugyanazokból a forrásokból származnak.
Van köztük jó is, rossz, is. totál zsákbamacska. -
Ixion77
addikt
válasz
rob210
üzenetére
A profi elektromos szerszámok nem arról szólnak hogy egyszer megveszed és örökké használod, hanem hogy egyszer megveszed, aztán örökké lesz hozzá pótalkatrész. Mint minden gépben, úgy rendszeresen kell cserélni bennük a kopó, súrlódó, elhasználódó alkatrészeket. Ha bármilyen márkájú ütvecsavarozót veszel, és az 6 év alatt sem használódik el, az nem azt jelenti hogy olyan jó minőség, hanem hogy nem használtad eleget.
Amit itt állítotok, az olyan mintha azt írná valaki hogy vettem Milwaukee láncot, gyári olajjal használom, és 6 év után is ugyanolyan jó mint új korában... Lehetséges, csak akkor nem használtad évi több ezer kilométeren, esőben, porban.
Az Aldis meg nem (csak) azért sz*r, mert gyenge lenne lenne a felépítése, hanem mert nem kapsz hozzá semmit, ami a professzionális üzemeltetéséhez szükséges. Ennek ellenére lehet, hogy jobban megéri két havonta eldobni és újat venni, ahogy itt már említette valaki, mert még úgy is olcsóbb. -
ZolkoW
őstag
válasz
Fall-N
üzenetére
nagy alis rajongó vagyok, de az anyagok esetében azt sem hiszem el, amit kérdeznek. Ott a legkönnyebb talán csalni, hiszen ki ellenőrzi?
Az itthon kapható áruházi bitekkel, imbuszokkal, hasonló apró cuccokkal is van ilyen parám, mármint a középmárkás termékekkel: valójában ezeket szerintem nehezebb (és drágább) jól gyártani, mint mondjuk egy flexet. A lánc is ilyen, nem is mertem még venni echte kínait.ja: Jonnesway - ez csak példa, de vannak azok a teleszkópos, 5-6 e. Ft-os kerékkulcsok, mindenhol kapni őket. Olyat már összehajtogattunk a munkatársammal, és nem tudtuk leszenvedni vele a kerékanyát a régi autómról, elhajlott egy noname "Crova" készlet hajtókarja is, aztán vettem egy 50-60 centis Jonnesway hajtókart, arr amég ment a másfél méteres vízcső, és meg se nyikkant a szerszám, úgy szedte le az anyát. Szóval az anyag nagyon nem mindegy ezeknél...
-
rob210
nagyúr
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Egy márka mindig kimarad, pedig az cáfolhatatlanul a profi kategória ez pedig a milwaukee.
Azokat egy életre veszed.
6 év alatt egy aksit kellett cserélnem az ütvecsavarozón.
A hajtószárai ugyan olyan finoman lógás mentesen járnak.
A beta nyomatékkulcsot odaadtam havernak, mert ez a beta már nem az a beta. A rothenberger is komoly minőségromláson ment keresztül sajnos. -
válasz
SteveAd
üzenetére
Nem hasonlítom magam egy profi versenyzőhöz, felesleges. Én jobban érzem magam a 650b-s outimon a malomkerekek helyett. Főleg most, hogy 35 mm szélesre cseréltem a külsőket.
parandroid: azért 584-es vastagabb külső (40 mm +) bőven kapható, csak outira szívás.
vallas: oks, kösz
Azt megvárom akkor, mielőtt bármit csinálok, nem sürgős.Ringman: amit ismét megtanultam a Balaton-felvidéki 40 km alatt, hogy nem normális, aki ilyen terepen gravellel megy. A csuklóm, vállam, karjaim az első 15 km-en elkezdtek fájni, arról nem is beszélve, hogy pattogtam, mint a nikkelbolha. Lejtő volt a legrosszabb, iszonyat sz@r normál fogásban fékezni. Ha időben nem fogok át gyorsan alsó fogásra, állhatok meg, mert elfáradnak a kezeim. Egyszerűen erre nem való koskormány. Acél is kell a fenének, szerintem meg is ette már mind a rozsda.
MC Pite: ja, hát igazából másik bringa sem kéne, ott a nejem elektromos városija...
Canyon Endurance 7-em van amúgy. Ezt a hirdetést megtaláltam én is, de 150-ért újat kapok. Akárhogy nézem, értelmes bringát nem fogok kapni 300 alatt, jobban járok, ha visszavásárolom a sajátomat 50-ért, aztán kész
559-es felnikre veszek valami 60 mm széles külsőket, jó lesz hóban is, és lényegében 27,5" átmérőjű lesz 
-
zsola32
őstag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
A Makita nagyon jó ár érték arányban, mi is Maki gépekkel dolgozunk.
Az akksis gépeit is szeretjük, az ütvefúró allvanyozaskor viszi a 16os furószárat mint a vajat. -
Fall-N
veterán
válasz
balintbaba
üzenetére
Nem is rakétatudomány a dolog, csak az olcsó kínai vackok nem ütik meg az alap minőséget. Imbusznál az egyik, hogy nem méretpontos, amennyire lehet a méret és szétcseszi a kulcsnyílást, a másik meg, hogy egy bizonyos erő után hajlik (ez a jobbik eset, hogy nem törik), így alkalmatlan normálisan meghúzni a csavart. A másik hátrány lehet, hogy nem elég erős az anyaga és kopni kezd, így egy idő után alkalmatlan bármire is, mert körbeforog a csavaron. Régen jártam így amikor még nem szereltem a bicikliket. Egyszerűen a gagyi imbuszkulcs elhajlott és nem tudtam kicsavarni a nagyobb méretű csavarokat. Akkor vettem normális minőségűt először.
De ahogy írod, ha valalinek ez a foglalkozása, akkor úgyis megveszi a normális minőségű szerszámokat, mert hamar fogyó eszköz lenne a mindennapi használat miatt. Otthonra elég a középkategória is bőven.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
ZolkoW
üzenetére
Érdekes mert különböző gyártmányú kéziszerszámokat találtam a legjobbnak, imbusz készlet Wera, Beta, csavarhúzók Stanley, Wera, vízpumpafogó, oldalcsípő, csipeszfogó Knipex, kombinált fogó viszont Jonnesway, svédfogó Rothenberger, Rems, kalapács...mind1 mert előbb utóbb minden szerszámból az lesz.
mauimagic...kisebb, nagyobb sarokcsiszolóból, ütvefúróból, bontókalapácsból, horonymaróból, csavarozógépből noha használtam Hiltit, Boscht, Milvaukeet, DeWaltot, Hitachit és Metabot is valamiért a Makitákat szerettem a leginkább. -
balintbaba
tag
válasz
ZolkoW
üzenetére
Meg persze attól is függ, hogy ki mennyit szerel. Ha ez lenne a munkám, biztos, hogy drága szerszámaim lennének. Én inkább hajtani szeretem a bicót, mint simogatni (sic!). Néha valami lelazul (GX AXS B csavar khm), azt meghúzom, de több ezer kilométer alatt jóformán ennyi nálam a karbantartás, amihez szerszám kell.
Ha valaki sokat rendel Kínából, azt a Wera kulcskészlet sem menti meg. Saját tapasztalatból írom, hogy simán csomagolnak selejtes/puha csavarokat, alkatrészeket. De volt rossz tapasztalatom a RS sárvédő csavarjaival és Decathlonos féktárcsa torxokkal is. Proxxon bitekkel dolgoztam rajtuk.
Szóval ja, én lehet annyira nem érzem a különbséget, de nem is látom, hogy egy sima imbuszkulcsnál mi lenne akkora rakétatudomány, ami után annyira érezni kellene a precíziós dolgokat.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
ZolkoW
őstag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
meg a kalandot is szeretjük, hátha egyszer kifogjuk aprópénzért a soha el nem kopó szerszámot/kisgépet!

Ez az imbuszos kérdés is olyan, hogy van, aki nem érzékeny rá (a csavarjai attól még neki is lehetnek rá érzékenyek..), van, aki csak nem próbálta, és addig el se tudja képzelni a különbséget, van, akinek meg örömöt okoz már az, hogy valami érezhetően precíz cuccal dolgozik, szóval már-már akkor is csavaroz valamit, ha semmi szükség rá. Utóbbiaknak biztos van otthon egy Wera vagy hasonló kategóriájú szett
Szóval lehet hogy máshogy döntene a pénztárnál egy pár ember, ha több tapasztalata lenne - ha csak az olcsót ismeri, nem mindig látszik, mitől kétszer-ötször annyi a másik. -
A Zéé
addikt
válasz
mauimagic
üzenetére
Ez volt a mondás, és amúgy volt is náluk 5 v 6 gép, ketten lógtak. Amúgy az nem rémlik, hogy a gépeket magukhoz kötötték volna. Vödör volt lelógatva melléjük, arra emlékszem, és abból/abba pakoltak folyamatosan (homlokzati hőszigetelés csináltak egy olyan helyen, amit nem tudtunk beállványozni). Meg lenn volt elkerítve egy placc, hogyha valami mégis lejönne fentről...
-
mauimagic
senior tag
válasz
A Zéé
üzenetére
Ezt azért tartom furcsának, mert dolgozunk néha alpinosokkal, sőt nagyon régen én is lógtam párat, de full alap, hogy minden gépet kikötsz.
Nem azért mert drága, hanem mert ha eltalál valakit, visznek a sittre.
BTW 30k körül van a PS, 60K a Makita gép, akksik viszont 15-20k vs 40k/db. -
Fall-N
veterán
válasz
A Zéé
üzenetére
Jók a gépeik, hobbi célra bőven megfelelnek. Mondjuk én a kézi szerszámjaikban sem csalódtam. A kis 44 részes racsnis kulcs is jó minőségű, régóta használom kerékpár szereléshez. Ez a T készlet sem rossz ennyi pénzért.
Az viszont igaz, hogy a Parkside gyártója sem gondot arra (ahogy a legtöbb gyártó sem), hogy ne egyforma hosszú legyen a kulcs hossza*, mert nagyon nem mindegy mekkora nyomatékot lehet kifejteni egy 2,5 mm-es vagy egy 10 mm-es csavarnál. Utóbbihoz kell is az erőkar, a 2,5-öshöz meg túl sok, így óvatosan szabad csak használni. Nehogy "gyári hibás" fékkar legyen a vége vagy törött féktest kúpos alátét.
Én például a fékkar légtelenítő csavarját csak lazítani szoktam kulccsal, amúgy egy 2,5 mm-es bitfejjel csavarom arra az ajánlott 0,5-1 Nm-re. Többet nem ls szabad adni neki.*Erre is van magyarázat. Elvileg a nehezen hozzáférhető csavarokhoz van a hosszú szár (távolság áthidalása), ezért is gömb a feje (szög alatt is meg lehessen húzni a csavart), így nem "illik" ezzel a felével végső nyomatékra húzni a csavart, csak behajtani ameddig lehet. A gömb fejjel sem szabad nagy erőt kifejteni nem arra van. Mondjuk mint mindig, ehhez is érzék kell, én kicsi gyerekkoromban már a faterral szereltem, így megtanította nekem, hogy nem kell szakításig húzni a csavarokat.
-
mauimagic
senior tag
válasz
Ringman
üzenetére
+1
200 alatt nem lesz használható monti, de még az is nagyon kompromisszumos. Ősmonti meg 40-60-ból patika állapotú is lehet.Őstrekkingből meg hasonlóan lehet "gravelt" gyártani, a fék lesz az egyetlen kompromisszum.
Ezeket meg ott lehet hagyni a fagyizó előtt 2 percre, nem úgy mint a homárszínű Bijancsi gravelt, vagy a járdaszegélynél kettétörő Cannondale HT-t
-
A Zéé
addikt
válasz
mauimagic
üzenetére
A klíma nagykeremnek kb 5 szerelőcsapata van, mindnek Parkside a gépparkja.
Én ipari alpinistáknál láttam először Parkside gépeket 5 v. 6 éve. Ők pl. azért vettek PS akksis ütvefútókat, mert az 10k/db, és amikor a betonon posszan 10 méter magasról, akkor azt könnyebb feldolgozni, mintha a 40-50k-s Makitát reptette volna meg. És abból simán tartanak 4-et az autóban, míg a Makitából annyira nem
-
marel09
csendes tag
Üdv!Van egy a mellékelt képen látható dropper nyeregcsövem, nem volt sokat nyüstölve. Megadta magát, nincs fix pozíciója, aktiválás nélkül be lehet nyomni, és automatikusan ki is rúgja magát. Jelenlegi tudásom nem teszi lehetővé, hogy szétszedjem, meg kedvem sincs hozzám.
1. Mi lehet a baja?
2. Tudtok ajánlani Budapesten szerelőt, akihez érdemes elvinni?Konstruktív válaszokat előre is köszönöm szépen!
-
mauimagic
senior tag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Először akkor vettem Parkside gépet, mikor a Makita fúrómat be kellett adni a szervizbe, azt mondták 2 hét múlva lesz kész. Pont volt a lidlbe akkis ütvefúró, gondoltam 2 hetet csak kibír...2 évet bírt. Az eredeti 2 akksi most kezdi megadni magát, még használom az akksis fünyíróban a mai napig.
Azóta elég sok Parkside gépet vettem, a feketék (pro vagymi) általában használhatók.
Nagygépben pl hulladékok. Az SDS max bontókalapácsom Hitachi, annyiba került, mint egy jól felszerelt hardtail monti, csak nehezebb...ezt csak azért írom le, mert én sem hobbizgatom ezekkel a gépekkel, kapják az ívet, ár/érték arányban verhetetlenek. Akksis ütvefúró "komoly" márkából egy jó 100-assal több lenne.
Gariban is korrektek.
A klíma nagykeremnek kb 5 szerelőcsapata van, mindnek Parkside a gépparkja. Szezonban 1 nap kiesés 1 csapatnak többe fáj, mint a legdrágább márkás ütvefúró + 2 nagy akksi kombó, úgyhogy nem éri meg a szerszámon spórolni, mégis ezzel nyomulnak.Na mindjárt megkapom a hobbiszerelőktől, hogy mekkmester vagyok
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
SteveAd
tag
válasz
chubby2o6
üzenetére
Akkor neked is: Vas Kata Blanka (163), Loana Lecomte (162), milyen "hulyen" is mutat alattuk a 29-es kerek ugye?
Ja, nem
Melyik gyarto szerel meg kis kerekekkel?
En 15 evig nyomattam a 26-os montikon, de egy cseppet sem sirom vissza (10 eve 29-esen gurulok, es nem vagyok egy zsiraf) -
SteveAd
tag
válasz
Dark Archon
üzenetére
Ja, az S-nek 580 mm a virtualis (ETT) felsocsove, a parom 168 cm es 70 mm-es stucnival hasznalja. Itt a geo az 56-ik oldalon
Szerintem azert erdemes megfontolni a 29-est, a tobbi kerekmeret elegge zsakutca 2024-ben. Blanka pont olyan magas mint te pl.
-
válasz
Dark Archon
üzenetére
Öhm, erre nem nagyon kell monti.
Ha meg mégis, rendes hajtással (normális áttételtartománnyal), meg lehetőleg levegős telóval (vagy fullmerev is ok ha belefér 2,35ös gumi)
Minimum [ilyesmi] , bár szívem szerint ebből is alkudnék.
Outi a másik bringád? -
vallas
őstag
válasz
Dark Archon
üzenetére
Megnézem neked mekkora az otthoni 26-s montim.... ami csak áll a pincébe...
1*9 sebi hidrós tárcsás mt200-s.... aztán megírom... -
Fall-N
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
Az igaz, hogy a 27,5" és a 28"-os kerék között nincs akkora nagy méretbeli különbség, viszont az XS, S váznál sajnos már elég nagy, hogy ne tudják normálisan megoldani.
Az is igaz, hogy én sem vennék már 26"-os MTB-t, már teljesen kifutott, csak gagyi dolgokat kapni hozzá. Fura mód még normális gumit gyártanak hozzá, legalábbis a Continental biztos. Létezik még 26"-os Mavic Crossmax is, ki tudja mióta állt a raktárban. 😀
chubby2o6: Fura mód még 26"-os kereket kapni, ahogy írtam még Mavic is van, de 27,5-ből csak boost-os 110 mm és 142 mm-es az alap is már átütővel, így régebbi vázhoz csak fűzni lehet kereket, ha nincs az agyhoz átalakító kupak szett QR-hez.
-
-
válasz
parandroid
üzenetére
Pont a gumi az, amiből kvázi olyat veszel, amilyet megkívánsz [link] . Ha komplett kerékszettet írtál volna...az már macerásabb.
-
válasz
Ixion77
üzenetére
Egy S-es, XS-es vázban egyrész b@szott hülyén mutat a nagy kerék, másrészt egy olyan testmagassághoz, amihez XS váz kell, nem is ideális, már csak az átlépés miatt sem. Tényleg nem véletlenül szerelik a gyártók a kis bringákat kisebb kerekekkel.
#306016Maximum1 Mondtam, így sikerült
Széles látószög, plusz félkézzel tartanom kellett a mérőszalagot is, szal ehhez képest nem is lett olyan sz@r
-
parandroid
félisten
válasz
Dark Archon
üzenetére
Gyakorlatilag fél coll a 2 között a különbség, nem 1,5, mint ahogy kinéz a leírásból (a 29-es is csak 28-as). Szerintem ez az önszopatás, aztán megint rá kell jnnöd, hogy nem kapsz olyan gumit, amilyet szeretnél. Én ennyiért adtam el a montit amúgy, igaz itt kicsit más a piac, de az 29" volt, sram sx, meg valami olcsó suntour teló. De legalább átütős, meg mt200 fékes. 26-ost meg alapból nem vennék, pláne nem gyorszárast - utóbbiból főleg nem montit. Mondjuk én montit sem vennék még egyszer.
p
-
válasz
Because
üzenetére
Ja, az ilyet én is szeretem. Persze úgy az igazi, hogy a gazdi a bringaút egyik oldalán, a kutyus a másikon a nyúlós póráz végén.
Pár éve, mikor bringával mentem reggel melóba, a Keresztúri úton "találtam" egy német vizslát, ott szaladgált az út közepén. Félreálltam, odahívtam magamhoz, próbáltam rávenni, hogy maradjon az út mellett, nyilván nem sok sikerrel. Aztán mentem tovább, a kutya meg jött velem. Jól mutattunk a Pesti úton, én tekertem az út szélén, a kutya meg futott mellettem hol a jobb, hol a bal oldalamon. A szembejövő autósok úgy néztek rám, mint a véres rongyra, hogy mekkora paraszt vagyok már, hogy így sétáltatom a kutyámat
. Aztán megálltam a reggeli közértemnél, vettem a kutyának is vizet, de mire kijöttem, már összehaverkodott egy csajjal, akivel észrevettük, hogy van a nyakörvén biléta a gazdi számával, fel is hívtuk. Nekem menni kellett dolgozni, de a csaj megvárta, szal jó vége lett a dolognak. -
Ixion77
addikt
válasz
Dark Archon
üzenetére
"Meg abból az XS-es kellene nekem, meg az újakat már 27,5"-os kerekekkel szerelik S méretben is, nem véletlenül."
Hanem miért? Mi előnye van a 27.5-ösnek a 29-essel szemben?
Szerintem ami nem véletlen az az hogy kihaltak a 26-osok. Aminél a 27.5 nem sokkal több.
Én pont azon küzdök, hogy a családban mindenki végre 28/29-es (622) kerekeken legyen, hogy ne kelljen négy féle pótbelsőt hordoznom a családi kirándulásokra. -
Because
őstag
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
Én most új kedvencekre bukkantam, hiba tiltja is ráadásul a Kresz...

Gyalogosokat lenyelem, mi is vagyunk olyanok, hogy a tiltótábla ellenére az úttesten tekerünk.
-
válasz
Dark Archon
üzenetére
Így sikerült lefotóznom [link]
Használtam egy ideig 70-es stucnival, úgy egyértelműen kényelmetlen volt. 50-essel csak-csak, az igazi a 40-es lett. Nem vagyok egy khm...filigrán alkat
, szal a nagyon előrehajlós pozi nem igazán jön be. Ettől függetlenül neked simán jó lehet, de ha érdekel, inkább priviben, mielőtt még... -
Ringman
félisten
válasz
Dark Archon
üzenetére
acél ősmontit kell venni

-
válasz
SteveAd
üzenetére
163 cm. Viszont nem szeretnék 29"-ost, baromi nagy egy S-es vázhoz, és felesleges is. Meg abból az XS-es kellene nekem, meg az újakat már 27,5"-os kerekekkel szerelik S méretben is, nem véletlenül.
chubby2o6: aszontad, csak porfogó
Nem írtad el azt az 560-at? Hát, a crossom felsőcsöve 575 mm + 80 mm stucni. Kicsit nagy volt (legalábbis, míg nem váltottam a Canyonra), de nekem akkor is furcsa 560 + 40 mm 174 cm magassághoz, hogy sok. A Rose Count Solo-jának is 580 mm a felsőcsöve. Mondjuk érdekes, hogy az outim 511 + 80 mm-e durván alul van egy MTB tényleges reach értékének. Nézem a Grand Canyon adatait, ott meg 545 mm a nekem ajánlott felsőcsöve.Jobb lesz, ha inkább nem veszek semmit

-
válasz
Dark Archon
üzenetére
Hehe, nem mondtam, hogy el akarom adni
, de azért beszélhetünk róla
.
16-17 " a váz, a virtuális felsőcső hossza a nyeregcső középvonalától az A-Head kupak csavarjáig 560 mm. Egy 20 mm offsetes nyeregcsővel használtam. Én 174 cm vagyok ( ez "gyári" adat, azóta már lehet összementem egy kicsit ), de nekem is csak 40-es stucnival volt kényelmes, szal ha saját magadnak akarod, szerintem nagy lenne. Bár egy egyenes nyeregcsővel lehet, hogy jó lehet
. -
-=RelakS=-
veterán
Viasz híradó:
Úgy gondoltam, hogy majd jól hozzányúlnak a láncok a kopott hajtóművemhez, és gyorsan elérik azt a méretet, amit a decathlonos csöpis viasszal kezelt és a tisztítás után gyertyaviaszolt KMC láncoknak 200km sikerült (gyanús, hogy a két gatyára nyúlt láncom viaszolt KMC
)
Hát, ember perverz, isten végez. A SRAM lánc, amire tisztítás nélkül kezdtem el locsolni a squirtet, most megint nem nyúlt 200km alatt mérhetően. Mondom ezt úgy, hogy 200km-el ezelőtt kapott egy vékony adag squirtet
Szóval lehet, hogy hagyom a kísérletezést a fenébe, és lecserélném a kopott hajtóművemet. Ha már bírják a láncok, akkor használjam őket rendesen, ugrálás nélkül.
A régi Octalink nem érdekel, lefúrom a picsába ha az kell neki, de egy integrált felszereléséhez mi kell? Shimano BB-52, szóval gondolom kell egy ilyesmi. Mást nemigen látok, ami kellhet, jól gondolom? -
SteveAd
tag
válasz
Dark Archon
üzenetére
Milyen magas vagy? A feleségem keveset használt S Grand Canyonja eladó lesz nemsokára. 29es, jó áron
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Tőzsde és gazdaság
- Óra topik
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- További aktív témák...
- 27% - ÚJ GAMER PC! Ryzen 9800X3D / RTX 5090 / 48GB 6000MHz / 2TB NVMe / 1250W Gold! BeszámítOK
- AOC Q27G4XF 27 2560x1440 QHD Monitor 2026.10.27-ig Garancia Házhozszállítás
- 212 - Lenovo IdeaPad Slim 5 (16IMH9) - Intel Core U5 125H, no GPU
- HIBÁTLAN iPhone 15 Plus 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4504
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
+ nyilvan mi is valtozunk, naponta kicsit maskepp vagyunk, honapokkal, évekkel = öregedéssel meg pláne

.
) és az oldalsó szalagokat éreztem valamennyire.
errefelé most felvésik a friss bicikliutat és ilyeneket raknak bele az átkelőknél, gondolom kifelejtették...

Üdv!

, de azért beszélhetünk róla