Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gerner1
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
-
LOGOUT
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
PartyShan
aktív tag
válasz
Dark Archon
üzenetére
Elől 3 tányér esetén a középső az ideális?
-
balintbaba
tag
válasz
parandroid
üzenetére
Én a görgőt is gyűlölöm. Persze, lehet rohadt szar a fitem az országútimon, de azt biztos, hogy 100x többet tollászkodom rajta, mikor a görgőn van.
A másik dolog, hogy engem az agyérgörcs kerülgetne, ha pár naponta le-fel kéne szerelnem az egyetlen kerékpárom, meg még hurcolásznom ki a lakásból, pedig azért már elég feketöves kungfupanda vagyok, ha szerelésről van szó. Meg azt is utálom, hogy a lakásban van a bicó.
Én ezeket biztos nem vállalnám be, ha csak annyi lenne ezzel a célom, mint Virágnak.
-
ReFleXx
addikt
válasz
lsebestyen
üzenetére
Neked nem a regi D500-ad van?
Hasznal itt meg valaki uj D500at?Toobee es ha csak egy lanckerek kellene, akkor milyet kellene venni ami felmegy a zwift cogra, az eredeti helyere?
-
válasz
lsebestyen
üzenetére
Így van. Nagytányéron használva eleve nem is olyan pontosan tudja tartani a teljesítményt, illetve csalás, mert a lendkerék segít.
-
parandroid
félisten
válasz
balintbaba
üzenetére
Amúgy anyámnak egy decathlonos szobabringát vettem, hasonló áron (ne kérdezd, melyiket, fene tudja…), de én pl gyűlölöm azt az egyenes hátas pózt, amiben azon lehet ülni. Konditeremben is emiatt gyűlöltem a biciklis trénereket. Amikor megvettem a görgőt, az tiszta megváltás volt.
Én amúgy jó ötletnek tartom, nem csak a kirándulásokra felkészülni, hanem napi szinten akár csak 20-30 perceket lazán tekerni bent, elég komolyan hozzá tud tenni az általános állóképességhez. De ezt nyilván nem ebben a topikban kell magyaráznom.
p
-
szuszinho
őstag
Héten láttam olyat, hogy nem kell semmit szerelni. Egyszerűen csak a hátadra fekszel, úgy tekered a bringát. :think:
-
válasz
parandroid
üzenetére
Koszonom
balintbaba
Igazan a hideg es a koran sotetedes a visszatarto ero.
A jo idoben az a heti egyhuzamban 80-100km hirtelen nagy kihivas nekem😕 -
balintbaba
tag
Hát nemtom, én kicsit ágyúval verébre esetnek érzem ilyen felhasználásra görgőt venni.
Én inkább vennék minimál pénzből kinti téli ruhát, és amikor szép idő van, akkor kimennék. Ha csak hétvégén van erre szabadidő, akkor pedig akkor. Nem hiszem, hogy hétvégi kirándulásokhoz mindenképpen görgő kellene felkészülni.
-
parandroid
félisten
válasz
Virag.h
üzenetére
Én 5 éve vettem az enyémet (tacx flux s), azóta sok új modell van, nem vagyok naprakész. Az említett decathlonos is megfelel, de akkor inkább a d500 változat. Vagy valami kurrensebb elite, vagy kickr core, esetleg tacx. Zwiftnek is van már saját görgője (asszem kickr core-t licenszelnek ők is).
A megadott árba biztosan beleférvegy jó középkategóriás cucc.
Valami applikációra mindenképpen szükséged lesz majd, illetve ha komolyan kezded venni az edzést, akkor egy pedálfordulat mérőre, és egy pulzusövre is. Applikációból vannak használható ingyenesek is, de az előfizetésesek komfortosabbak azért. Meg jó drágák.
A másik megoldás, ha van egy biciklis komputered, az is tudja a görgőt kezelni, csak akkor nincs flancos virtuális világ, amiben tekersz.
p
-
válasz
parandroid
üzenetére
Te is tudsz ilyen gorgot ajanlani?
100-150e kornyekenIlletve a sebesseg / terheles hogyan allithato? "Manualisan" csak vagy applikacioval vagy egyeb megoldassal?
-
-
válasz
parandroid
üzenetére
Akkor ehhez a "direkt hajtasu gorgos" megoldashoz vegulis csak egy azonos fogadkereksor kell es a tobbi a a csomagban van?
Munkabajarashoz hasznalom csak a hidegebb idoben a kerekpart mivel erre az 1-2km re nem szivesen inditom el az autot...
Most eppen egy ktm ultra ride kerekpart tekerek -
parandroid
félisten
válasz
Virag.h
üzenetére
Kell egy görgő, meg arra van szerelve egy ugyanolyan fogaskeréksor, mint ami a bicikliden van, és akkor jó esetben a váltót sem kell állítani. Egyszerűen hátsó kerék ki, görgőre feltesz, ha végeztél, vissza. Kb annyi idő, mint a hátsó kereket kivenni, és visszatenni.
Van olyan görgő is, ahol bent marad a hátsó kerék, és két henger fékezi, ahogy tekersz, de ez érzetre is sokkal szarabb, és iszonyatosan koptatja a gumit (és tele lesz a szoba gumiporral). Ehhez speckó görgős gumit szoktak használni, ami nehezebben kopik, de akkor is cserélgetni kell a hátsó kereket, meg kell még egy fogaskeréksor rá.
Nem tudom amúgy, milyen biciklid van, de télen amúgy is érdemes lenne valami vackot használni kint, amit nem eszik meg az időjárás, sár, hó, latyak. Meg ezt a szobába bevinni sem egyszerű, ha folyton mocskos.
p
-
Sziasztok!
Nem vagyok nagy kerekparos de amikor bejon a jobb ido hetvegente elmegyunk kerekparozni kb 80km eket.
De mivel kimarad majdnem fel ev igy mindig kell kb 4 alkalom (1honap) h ujra belerazodjak a hosszabb tekeresekbe.
Milyen megoldasok vannak a teli idore hogy ne essek el nagyon a nyari tekeresektol?
Valami minosegi, normalis szobakerekpar?
Vagy esetleg a kerekpar kerekere egy gorgos megoldas? -
mauimagic
senior tag
válasz
lsebestyen
üzenetére
Akkor én vagyok a béna...kipróbálom...meg van valami hulladék sorom is.
@f_sanyee & Tobee köszi Nektek is
-
mauimagic
senior tag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Neharaguggyámán, de momentán nincs bő másfélmillám fogasra...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Toobee
veterán
válasz
ReFleXx
üzenetére
Amazon linket találtam hirtelen, itt a poszt.
https://www.facebook.com/share/p/1ABuu18FqR/?mibextid=wwXIfrehhez amúgy nem is kell megvenni a COG-ot, össze tudod rakni magadnak is. Kell mellé még egy gomb, meg ez és készen vagy. Gombból a Cycplust jónak olvasom.
-
ReFleXx
addikt
válasz
Dark Archon
üzenetére
Sztem az lesz a baj hogy fogaskerekeken futtatod a lancot, lanckereken kellene futnia
-
Toobee
veterán
válasz
mauimagic
üzenetére
COG marha hangos, van mackós alternatíva Zwift csopi szerint. Én most rendeltem egy dekás asztalt, mert átraktam a Falath-ot a görgőre és megszűnt a jó kis setupom, ami a Scotton volt. Nem olcsó (van egy drágább, összecsukható modell is), de nem igazán találtam ettől olcsóbban sajnos. Stravaval össze lehet kapcsolni a dekas fiókot és, ha mozogsz heti nagykn keveset, akkor adnak 50 pontot. 1:1 arányban váltható forintra.
VAN RYSEL Asztal Görgőzéshez 21 990 Ft
https://www.decathlon.hu/p/_/R-p-344924?mc=8788262&utm_source%3Dmobileapp%26utm_medium%3Dshare%26utm_campaign%3Dproductpage= -
mauimagic
senior tag
D100 görgő normális hogy baromi hangos? Zwift coggal, nagytányéron, láncvonal egyenes.
Ha szabadonfutózik akkor szinte néma.
A hajtásom lehet hangos?Kezd összeállni a virtuális dopamingyár, egy ergológus ránézhetne, mert a CH utánpótlás valahogy nem áll kézre...
-
sza.sa
tag
válasz
ZavaBalazs
üzenetére
Mondjok nem épp most terveztem, hanem ha beköszönt a jóidő, vagy szezonban

-
sza.sa
tag
Sziasztok!
Tudtok ajánlani olyan helyet Balatonalmádiban vagy Balatonfűzfőn, ahol ott tudom hagyni az autót kb 1 napra, amíg a környéken bringáznánk (Tihanyig oda-vissza pl) ? Jópár éve az Almádi, most már Aldi parkolóban hagytam. Anno elhagyatott volt, nem is működtek az üzletek még akkor ott. Most ugye csak a vásárlás idejéig illik most már ott parkolni.
Viszonylag biztonságosabb és ingyenes helyre gondoltam.
Vagy nem szoktátok ezt túl gondolni, valahol leállni és kész?
-
válasz
Dark Archon
üzenetére
Hogy az a... dafuq... köszi

-
Toobee
veterán
BikeControl APP most frissült:
Great news for Zwift Click V2 owners
Version 4.6 now offers a brand new way to unlock your Click V2 so you can use it with BikeControl:
• BikeControl can detect if unlocking is required
• BikeControl guides you through the Zwift pairing process, and notifies you once unlock is successful (as opposed to having to wait for an unknown time)
Now available on all platforms (iOS will take another day or two)
Please let me know if you experience any issues! -
Toobee
veterán
válasz
FRIZ 22
üzenetére
EU store-ban is fent van szerintem, de én Alin vettem kuponnal. Van duty prepaid szállítási opció is. Holnaptól még olcsóbb is lesz pár euróval, mint amennyiért én vettem és szerintem kupon is menni fog rá (LOVE40 -40 EUR).
Ha jó idő lesz, akkor leghamarabb hétfőn tudok is vele gurulni egyet, már nagyon kíváncsi vagyok!
-
válasz
mauimagic
üzenetére
Ahogy öregszem, egyre szenilisebb leszek.#348053f4lcon: volt, hogy ferdén szereltem fel a 11t fogaskereket, erre azóta figyelek.
#348056-=RelakS=-: már megoldottam, köszi

#348059gbors: ha mákod van, és pont ugyanoda esik a váltás a görgőn is, mint a hátsó kerékkel, akkor jó a 11-es sor. Ha nem, akkor véget nem érő szívás, és megváltás a COG.
-
Már annyira elvonási tüneteim vannak a folyamatos latyak miatt, hogy görgőket nézegetek
Akinek van vele tapasztalata - a Kikcr Core 2-nél van valami extra értéke a Zwift Cog rendszernek a 11-sebességes kivitellel szemben? Rouvy-val tervezem használni, szóval a virtualshiftes Zwift távirányítóval nem megyek sokra. Ugye a 11-esnek az az előnye, hogy ha valamiért nem jön be a virtualshift, akkor ott van az analóg opciónak. -
Friczy
senior tag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
És ha levennéd azt a két hajgumit, ami összefogja, még könnyebb lenne fél grammal

-
mauimagic
senior tag
válasz
Dark Archon
üzenetére
Lánchossz ugyanakkora, hozzámértem ahhoz, amit lecseréltem. Ennyire nem vagyok amatőr :)
...mauimagic belém ültette a fultont ezzel a lánchosszal, meg a görgőn levő állapot is gyanús volt. Kiderült, a két láncot, amit mostanában vettem, az egyik hosszú (talán nem is szabtam), a másik meg rövid :D
Ez eddig a legfurább bocsánatkérés amit hallottam, de elfogadom, mert egy k.b.szott úrienber vagyok...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
Dark Archon
üzenetére
Ez nagyon hosszúnak tűnik. Két szemmel kellene hosszabbnak lennie a láncnak, mint amit össze tudsz húzni úgy, hogy a láncfeszítőt kihagyod (ha nem bánod, hogy képen töröl a lánc, akkor ne hagyd ki
). Ezt inkább nézném 3 szemnek vagy 4-nek.
Mindjárt előszedem a parktoolos videót.Tévedtem, egy láncszemmel / 2 szegeccsel kell hosszabbnak lennie. 3-mal, ha ott nem tudod összekötni.
ParkTool 1
ParkTool 2Ha jól tudom, akkor 1X-es rendszereknél az a 2 szegecs az 4 szegecs.
A lánchossz ugyanakkora érvelésnek nincs értelme. 55 szemes lánc volt a bringámon, azóta is 55 szemest használok, pedig amikor alaposabban kimértem, kiderült, hogy 54 is elég lenne, épp csak lexarom
-
válasz
Dark Archon
üzenetére
sajnos gyárilag is lehet ferde, illetve nem is kell nagy eltérés...
plusz az új Shimano sorok adott váltó kanálhosszhoz vannak, mert más a paralelogramma mozgása, és nem feltétlenül tudja középen lekövetni a sort. itt segíthet a felső görgő távolságának a helyes beállítása, amit javasoltak korábban, de ha a gyártó szerint NEM kompatibilis, akkor az sem fog segíteni

-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
flash-
üzenetére
A zárt csapágyas kereket nem kell klasszikus értelemben szervizelni a rendszeres takarításon túl. Amennyiben kotyog, rág, nehezen forog cserélni kell a csapágyat és annyi...vagyis nem éppen, a szabadonfutót azért illik, felépítés és felhasználástól függően, évente kipucolni, újrakenni, de ha nem sokat használod és azt a keveset is száraz időben, na meg úgy is tárolod akkor évekig nem szükséges hozzányúlni.
Mavic Crossmax kerekeimet kettő (utána eladtam), illetve a mostani immár 4,5 éve nem "szervizeltem", legalábbis a csapágy részét mert a rendkívül egyszerű ID360 szabadonfutót évente takarítom, újrakenem. -
flash-
veterán
köszönöm szépen!
eddig kerültem a szerelgetést, úgy voltam vele hogy a szerelő nem fog beleesni hibákba, elviszem, kész nem lesz gond, én meg ahogy ismerem magamat belefutok valamibe és aztán majd úgyis vége a szerelő lesz, de már egy mezei számla nélkuli garázs szerelő is annyit elkér hogy szarok bele, többet spórolok ezzel mintha túlóráznék munkahelyen XD
más:
ipari csapágyas kerekek:
ha tavalyelőtt vettem őket viszont tavaly mondhatni nem is voltak használva, akkor is le kéne szervizeltetni? vagy ezt ilyen gyakran nem kell?
(fulcrum racing4) -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
Dark Archon
üzenetére
Azon a láncon is lehet rövidíteni, az biztos, csoda, hogy még feszít bármit a váltókanál a kicsi-kicsin.
...a kogon meg már látszik, hogy nem.
-
Tin
veterán
válasz
Dark Archon
üzenetére
Ez a jó módszer: vissza a kályhához. Ez az itt-ott állítgatás, meg szórakozgatás hozhat szerencsét, hogy 10 perc alatt "megjavítod", de a legjobb nulláról megcsinálni az egészet. Én is csak azért tudom a fent leírtakat, mert hosszas fejvakarás után vettem egy mély levegőt, és az alapoktól újra beállítottam mindent, és egyből jó lett.
-
mauimagic belém ültette a fultont ezzel a lánchosszal, meg a görgőn levő állapot is gyanús volt. Kiderült, a két láncot, amit mostanában vettem, az egyik hosszú (talán nem is szabtam), a másik meg rövid

Illetve, most már van egy jó hosszúságú a Shimano leírása alapján. A végén még jó lesz a hajtás tavaszra.
#348046f4lcon: amennyire én látom, nem ferde. Meg nem ütöttem semminek.
-
ígyvanferi
addikt
"a felső terelőgörgő sorhoz való távolságának beállítása" - a szakszót én sem tudom, laikus vagyok, de nemrég nekem is ez hozott megváltást feleségem Canyon Roadlite-ján, ami hasonlóan csak egy-két fokozatban darált, ugrott néha. Tekergettem itt, tekergettem ott, de csak nem volt jó. Aztán (azt hiszem az AI javasolta...) a felső terelőgörgő távolságát néztem meg, ami a gyári ajánláshoz képest jóval nagyobb volt, de ezt beállítva a fokozatok is rendbe jöttek.
-
válasz
Dark Archon
üzenetére
nem ferde a váltófül? a leírt probléma utalhat arra
-
Tin
veterán
válasz
Dark Archon
üzenetére
A lánchosszt majd megmondják neked a valóban hozzáértő bringások, én csak annyiban akartam segíteni, hogy amit leírsz, kb tök normális. Én "hülyeként" úgy szoktam, hogy állványon beállítom a határolócsavarokat pontosan, majd nagyjából a fokozatokat, aztán kiviszem a bringát, és egyik-másik irányba 1, maximum 2 negyed fordulattal finomítom. Ha tudod, hogy a korábbival nem volt gond, vagyis a tartófül oké, akkor nagy gond nem lehet. De mint írtam, az enyém sem tökéletes.
Illetve amivel még tudsz játszani, az a felső terelőgörgő sorhoz való távolságának beállítása (ide jön egy szakszó, amit most lusta vagyok lekeresni). Nekem gyárilag tök messze volt, és ilyen "lassú" volt a váltás, aztán amikor beállítottam "könyv szerint", olyan lett, mint a géppuska. És ez is befolyásolja minimálisan a láncvezetést.
-
Igazából a görgőn állítottam be, ami nem túl nyerő. Most erőt vettem magamon, és kimentem szerelőállványon. Így már jobb, a végállás csavarral kellett játszani. Ritkán, minimálisan még így is felkapja a mellette levő fogaskerék, de, ha sokat basztatom, akkor meg a többi fokozat nem lesz jó.
Amúgy hosszú lenne a lánc?
Görgőn elég kreténül áll a váltó, nem is nagyon feszít:
De ez görgő, 18 fogas COG-gal, amit a valóságban már nagytányérral használok. -
Tin
veterán
válasz
Dark Archon
üzenetére
Amúgy nekem 11 sebességes Ultegra váltó és sor van, és a 11-es fogaskerék nekem is néha ilyen, meg van középen egy másik, talán a negyedik, ami néha "kattog" váltáskor. Az összes többivel nincs gond. Általában a középső is jó, de hidegben vagy épp túl melegben nem tökéletes.
Én egyet tennék: a határolócsavarral beállítanám a legkisebb fogaskerék középállapotát, és utána a feszítővel játszhatsz kicsit tágabb határok között is. Lehet, hogy a negyed fordulat állítás azon a 13 fogas keréken éppen nem "középállás", de ha melegebb lesz, akkor jó lesz az. Vagy ha kicsit jobban összekopik.
Mennyire zavaró? És minden alkalommal csinálja, vagy csak néha? Csak állványon, vagy amikor rajta ülsz?
-
Tin
veterán
válasz
Dark Archon
üzenetére
Terhelve vagy állványon?
-
válasz
mauimagic
üzenetére
Azzal az alulról 100W Z1-gyel soha nem is leszek jegyezve sehol, de legalább a lánckerekek örökké fognak tartani

A szánkót idén használtuk, az nem borulhatott a bringára. Lánchossz ugyanakkora, hozzámértem ahhoz, amit lecseréltem. Ennyire nem vagyok amatőr

AI szerint láncfelkapás a jelenség neve, tehát ennyit erről, felesleges is további DDR5-öket pazarolni rá, hülyeségeket ír.
Probléma lehet, hogy +0,5-ös lett a szemem a legutóbbi vizsgálaton, és még nem jött meg a szemüveg... bármit nekem szemre beállítani sosem volt az erősségem.
Írtam, hogy "Tök új sor és lánc", ebből bravúros volt a gondolatod egyébként, hogy mi történt
Szerviz épp költözik, nem érnek rá...
#348039Hasaggymeg: vagy majd összekopik? Nem mintha sokat használnám a 11-es fogat, ahhoz végképp nem jegyeznek sehol.
-
mauimagic
senior tag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Gondolom lánc-, és/vagy sorcsere volt.
Így indulnék neki:
-Lánchossz
-Quicklink szorul?
-Alignment (ráborult a gyerek szánkója a váltóra a pinyóban?)
-B screw
-Élyály
-BringaszervizLánckereket nem tudta letörni, mer nincs jegyezve sehol, ergo gyönge ahhoz
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
Dark Archon
üzenetére
Amikor a sor végein vacakol a kompatibilisnek mondott rendszer akkor a végállásokkal kell babrálni, ha viszont csak valahol a sor belsején szívat valamelyik lánckeréken akkor leggyakrabban a váltófül lesz görbe, esetleg csavarodott kissé. A kérdéses lánckerék (lánckerekek) sérülését nem is említem, az nagyon ritka.
-
mauimagic
senior tag
válasz
Dark Archon
üzenetére
Tök új sor és lánc, és a 11-es (de néha a 13-as) fogaskerék felkapja a láncot, ugrik rajta. A többi jó, meg a váltás is, amennyire be tudtam állítani.
Aláhúztam Neked az ellentmondást, ez alapján érdemes elindulni.
A 105-ös sor nem tudja, hogy Ultegra lánc fut rajta és ez fordítva is igaz. -
Létezik, hogy a 105 sor nem kompatibilis az Ultegra lánccal? Bár mindenhol azt olvasom, hogy igen. Tök új sor és lánc, és a 11-es (de néha a 13-as) fogaskerék felkapja a láncot, ugrik rajta. A többi jó, meg a váltás is, amennyire be tudtam állítani.
Bocs, én nem tudok gumis képet berakni nagymamás kockás terítővel
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
...sőt, az új Flex Lite még könnyebb.
-
INTELligent
senior tag
válasz
ZavaBalazs
üzenetére
Nagyon szépen köszönöm!
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
mauimagic
üzenetére
Korábban elől-hátul egyforma gumikkal, 2.2" jártam (Race King, Ikon, Rocket Ron illetve Rapid Rob) aztán a divat nyomására váltottam a lehető legvastagabbra ami még belefér vázamba (2,35 Fast Trak, és bár már így sincs meg a "hivatalos" sárférőhely, a 2,4" még simán beleférne) és úgy érzem kevesebb nyomással tudja ugyanazt a tapadást és felütésvédelmet mint amaz, a kis szélességbéli különbség ellenére is, vagyis érezhetően kényelmesebb.
Aztán újabban próbálok arra is fihgyelni milyen összetételűek a gumik (korábban azt sem tudtam különbözőek a Specinél
) így előre puhábbat (T5/T7) hátra meg keményebbet (T5) veszek...így is inkább kirepedezik az egy első míg 2 hátsó kukára kopik.
Amúgy ajánlom a Specit, meglepően könnyű és kényelmes a visszafogott ára ellenére is, könnyen felmegy és felpattan tejezni, roppant ellenálló az éles kövekkel, sziklákkal szemben, na meg hozza az ígért szélességét még 25mm-es belső szélességű felnin is!

-
Speedy007
addikt
válasz
mauimagic
üzenetére
Küldenek másikat. 5Ft-t kell fizetnem mert az eredeti rendelést utánvételel rendeltem biztonság kedvéért és másképp nem tudják el küldeni. Viszont rendeltem itthon is az ebike-ról OEM-ben ugyanezt 5.700Ft-t (ekkor még nem tudtam az allegros panaszom végkimenetelét) gondoltam hogy most remélhetőleg a FoxPost nem cseszik ki velem és itt lesz Péntekre és legalább megtudom mi a különbség a kettő között már ha van. Erre délután jön az üzenet az ebike-tól hogy nem volt egésznap internet és csak holnap tudják feladni így hétfőn lesz itt az allegro-tól jövő csere darabbal együtt
. Ennyit erről hogy ne felemás betéttel járjak, de legalább addig is koptatja a használt G04S az RT-MT800-t.. Bár már ott gyanúsnak kellet lennie a dolognak hogy mikor cserélgettem 0km körül a betéteket a J04C esetén és még ez a hiba nem ütötte fel a fejét hogy a hátsó betét és az első betét csereberekor újra kellet volna állítani a féknyerget is mert súrlódott a betét a rotorhoz..Milyen irányba indulnál el akkor mit javasolnál a felni estén?
-
mauimagic
senior tag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Én is 2.35-2.2 combóval megyek mostantól...nem is igazán értem miért nem elterjedtebb, a Canyon szerelte (jó?)pár éve így az XC bringáit.
A hátsó úgyis 70-80%-ban számit bele teljes rolling resistance-be, szal elöl lehet valami olyan gumi, ami tapad is. -
mauimagic
senior tag
válasz
Speedy007
üzenetére
Első hallásra rakás sz.r az Allegros betét...csodálkoznék ha küldenének cserét, azon még jobban ha az nem lenne ugyanilyen. Ahogy említettem mikor rendelted, sajnos tele van a net hamisítvány Shimano fékbetétekkel, olyan nincs hogy egy eredeti alkatrész nem stimmel ilyen szinten.
A felnivel kapcsolatban most szólnék egyértelműen, hogy erre a felhasználásra nem ilyet vennék, nem véletlenül országúti felni.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
-
Speedy007
addikt
válasz
mauimagic
üzenetére
Elvileg lemérve a toló mérővel egyezik a méretek a jó és a rossz J04C között de használat közbe jön elő a különbség. Rossz esetén függetlenül attól hogy hol használom szinte koppanásig tudom használni a kart míg a jó esetén magasan fog a kar. Továbbá csak a betét közepe hajlandó érintkezni a rotorral holott az asztalra téve betétet lefelé síkban van az asztal lappal.Fogni se akar emiatt rendesen..
40-622-s Schwalbe G-One Allround Addix-al használnám. -
Toobee
veterán
válasz
balintbaba
üzenetére
Ensport mérés előtt kint nem volt tudatosság az edzéseimben, wattmérésem is csak 2025 áprilistól van. Viszont 2025 év elején kezdtem egy 6 hetes FTP builder edzéstervvel mywhooshban, azt már odafigyelve, előírt edzésekkel végeztem. Bent utána is csináltam edzéseket, de csak épp amihez kedvem volt. Így néz ki a 2025.01.01 - 2025.06.29. közötti időszak (mivel wattmérő ebben nincs végig, csak a benti tekeréseknél + kint áprilistól, így azért csalóka). De az biztos, hogy marha sokat alapoztam. Izmosodással egyetértek, szükség volna rá szerintem is. 60 kg ezzel a testzsírszázalékkal elég király lenne, de gyanítom nem fog összejönni.

-
balintbaba
tag
válasz
Toobee
üzenetére
Komoj!
Ensportos teszt előtt mennyi "rendes" edzésmunkát csináltál? Azért kérdezem, mert látszik, hogy ilyen edzettséggel azért már jóval lassabban megy a fejlődés, még a te elhivatottságoddal is.
Arra is kíváncsi vagyok, hogy innen merre indulsz el. (Relatív) VO2max már az egekben, lehet pár kiló húst még magadra kéne szedned a további gyorsuláshoz.
-
Speedy007
addikt
Ki talákozott ilyen jellegű hibával vagy hasonlóval? Előre leszögezem hogy a fékek nem levegősek sőt a hátsót a balf@szságom miatt újra kellet tölteni és légtelenítetni mert leírások ellenére inkább lecsapolni sikerült mint sem feltölteni és llégteleníteni. De a lényeg hogy bárhova is teszem az adott fékbetét párt "be esik" a fékkar mind eközben a másik normális állásban fog. Vissza tettem a G04S-t ami használt és kopottas és azzal is normálisan kezd el fogni a kar és nem "esik be" és kombinálva a J04C-t és a G04S-t tehát az egyik tengelyen a G04S a másikaon meg a J04C a jó van és kb. a fékkarok között a különbség annyi amennyire a betét kopott. Allegron az eladó egyből elismerte a termék hibát és küldött egyből ami már úton van másik pár J04C-t.
Másik:
Megtetszett a "súly csökkentés" az az hogy most AIR a teleszkóp így már nem orrnehéz a kerékpár mikor felemelem de egy kicsit tovább mennék. A nehéz defekt védett gumikról egyenlőre nem mondanék le de szívesen későbbiekben ki próbálnék belső nélküli gumit bár nem tudom hogy 28"-s kerékpárhoz adnak e ilyet vagy inkább 29"-s méret a kiváltsága. A lényeg hogy megjöttek a 6 csavaros rotort fogadó ipari csapágyas agyak ezt befűzetném a jelenleg használt gyári KLS/Kellys fenibe és könnyebb CT-s agyat fűzetbék össze egy könnyebb felnivel pl. DT Swiss R 470-nel kintről rendelve elég emészthető ára van. De a DT Swiss R 470 elvileg megfelelne a célnak de a gyártó országúti kerékpárt említ mint felhasználási terület. Ettől függetlenül működhet trekking kerékpárnál is? -
Toobee
veterán
Tymewear VitalPro Strap teljesítménydiagnosztika
Beteszem a 2025.06.30-i Ensport mérésemet is a végére.
infók:
https://www.tymewear.com/
Akit érdekel, az a Tymewear oldalán mindent megtalál, de röviden: VT1 = LT1=Z2, Balance point=fatmax=Z3, VT2=LT2=Z4, VO2Max meg a hagyományos mérésben is ugyanez=Z5Rögtön két mérést is csináltam viszonylag hasonló módon: pihenőnap után. Első lépésben érkezés után kíváncsi voltam a tesztprotokollra, nem variáltam semmit csak felültem a számomra kissé nagy, nem jól fitelt Scott Yecora acélvázas ősmontimra. Az alábbi eredmények születtek. Montisból csak az összesítettet rakom be, okulásként: mennyit számít egy megfelelően fitelt, jó cipő, pedál kombó erőleadás szempontjából. Nyilván nem lettem egy fokkal sem erősebb néhány nap alatt. Az elsőt hétfőn csináltam, a másodikat meg ma, a lentebb berakott Elves Falath EXP + Elite Suito-T setuppal. Görgőn mindkét esetben 15 perc körüli bemelegítés után kalibráltam. Ma annyit cifráztam rajta, hogy felvettem még egy pulzusmérőt, meg logoltam a Rival wattmérőt is a Garminnal, még a Tymewear appban pedig a saját pulzusmérőjük, légzésfigyelőjük és a Suito-T volt. A teszt egy szimpla ramp. 70 watt induló, 20 wattonként emel, egy blokk 180 másodperc.
Előkészület: 8.30-kor ettem egy banánt, meg 30g mézet oldottam fel fél liter vízben, fél10 körül csináltam a tesztet. Csak vizet ittam közben. 55,7 kg.

VT1: 158 watt, 144-es pulzus (ez érdekes módon lefelé mászott a Scottos teszthez képest: 170 watt, 150-es pulzus)
BP: 210 watt, 161-es pulzus
VT2: 250 watt, 173-as pulzus
VO2Max: 297 watt, 184-es pulzus, 70 VO2Max
Ajánlott edzéstervet is, valami brutál mennyiség jött ki: 18 óra 12 perc, amiből 16 óra 12 perc VT1 (Z2), 1 óra 30 perc BP (Z3), Z4 0 perc, VO2Max (Z5) 30 perc.Montis mérés hétfőről:

Ensport mérés 2025.06.30-án, azóta magamba raktam az alábbi edzésmunkát.
56,9 kg voltam ekkor.

-
J.C.G.
aktív tag
Ez nagyot fog menni a montis közösségek ben. Mindenki venni fogja mint a cukrot. Már csak egy szervíz kocsi kell minden ride alkalmával! 😄
-
mauimagic
senior tag
Ride közben nem zavaró egyébként, hogy az a két sárga madzag csapkodja a s.gged?
Vagy ez ilyen Gravity népszokás?
@MM: kijutni még csak kijutnék valahogy, mert a kertkaputól ≈2m-re van az erdő, de szerintem nagyon optimista esetben is 2-3 hét még mire járható lesz...ez a szétázott jeges sár tényleg nem ideális
-
J.C.G.
aktív tag
válasz
stickermajom
üzenetére
Van egy nagy előnye ezeknek a szivatós rendszereknek! Könyebb rárobbantani a gumit a felnire. Lefelé már csak darabokban jön, de addig is élvezni kell a rendszert.
-
stickermajom
addikt
Olvasgatva a kommenteket előjött a PTSD-m amit az insert + DD felrakása okozott. Pedig még a különleges műhelyasztalom is bevetettem.
Rohadjon meg, inkább az egész kereket fogom cserélni ha szükséges lesz. -
J.C.G.
aktív tag
Köszi, megjegyzem! Most mehetek utánfutóval felszedni egy támfát a sinek alól.
Igen fentről lefelé kezdtem el nyomni a gumit és így rá tudtam fordítani azt a maradék 15 centinyit. Itt tényleg a terepen való leszedés a kritikus pont, bár az se jó, ha mennék valahová és valami miatt a gumi le vagy felrakása miatt csúszik, esetleg bringa váltásra kerülne sor.
Azért remélem összeszeded minden bátorságod és kijutsz az erdőbe, ott már nem láthat senki aki számítana!
-
mauimagic
senior tag
válasz
J.C.G.
üzenetére
A problémát a felni pereméről közepére való leválasztás okozta!
Én is ezt próbáltam leírni, esélytelen normál szerszámokkal. Legegyszerűbb raklapra, fa felületre fektetni a kereket és a gumira felülről ráteszel egy deszkát és ráállsz. Így nagyon hamar megvan, de nem egy trail friendly megoldás.
Cross Kinggel most jól felb.sztad az agyam, hogy az nem problémás, mert pont emiatt nem mertem venni...
Így különböző gyártmányú (
) gumikkal megyek elöl és hátul...k.b.szott kínos az egész, nem mertem még kivinni a gépet, de bizonyára végig frusztrálni fog hogy mi.lesz ha valaki meglát... 
P.csába, új bringa lesz ebből mán látom![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
@MM: kb ugyanez, csak fordítva és nincs feszegetés
-
MM
őstag
válasz
J.C.G.
üzenetére
"2 napig szenvedtem mire lejött a Race King gumiabroncs egy WTB Frequency i23 felniről. A problémát a felni pereméről közepére való leválasztás okozta! "
Nekem ez a módszer bevált ilyen esetben: Youtube link (5:15-től)
-
J.C.G.
aktív tag
Szeretitek bexaratni az embereket ugye? 😒
Eszembe jutott amikor pár évvel ezelőtt 2 napig szenvedtem mire lejött a Race King gumiabroncs egy WTB Frequency i23 felniről. A problémát a felni pereméről közepére való leválasztás okozta!
Most belsős rendszerrel fogok próbálkozni. DT Swiss M 1900 elöl a szokásos Cross King. Gyorsan neki is ugrottam kipróbálni hogy mennyire nehéz lesz szerelni. Egyelőre belső nélkül és szelep nélkül csak kipróbálva van. Viszonylag könnyen fel lehet tenni a megfelelő technikával szerszám nélkül. Egyelőre nem szedem le, nézegetem még egy ideig. 🙃
-
ZavaBalazs
őstag
válasz
INTELligent
üzenetére
-
laed
senior tag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
én fémmel már vertem le a festéket alufelniről is.
Gondolom, az tárcsafékes volt.
-
mauimagic
senior tag
válasz
balintbaba
üzenetére
Nekem is az jutott eszembe, hogy ha rendes férfienberek lennénk, akkor nem kéne semilyen leszedő, hiszen egy péklapát kézzel, 48 1/2-es lábbal és másfél mázsával mindent meg lehet oldani
-
INTELligent
senior tag
válasz
ZavaBalazs
üzenetére
Ezekhez küldesz kérlek linket?
Új hozzászólás Aktív témák
- Battlefield 6
- Milyen légkondit a lakásba?
- BMW topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AliExpress tapasztalatok
- Linux kezdőknek
- Hogyan verte le egy telefon chip az egész laptop ipart? – x86 vs ARM
- World of Tanks - MMO
- Revolut
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo Yoga Book 9 13IMU9 notebook - Ultra7 155U 32GB DDR5 1TB SSD Intel Graphics W11
- GAMER PC! i5-11400F / RTX 4060 TI / B560M-K / 16GB DDR4 / SSD 512GB BeszámítOK !
- Dell Latitude 5420 14" Touchscreen i5-1135G7 16GB 256GB 1 év garancia, 4G LTE OPCIÓ
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Air 15 2025 M4 24GB RAM 512GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Nekem D500 van, de nem hangos.

és a bringaút is pont ott megy el.

. Ennyit erről hogy ne felemás betéttel járjak, de legalább addig is koptatja a használt G04S az RT-MT800-t.. Bár már ott gyanúsnak kellet lennie a dolognak hogy mikor cserélgettem 0km körül a betéteket a J04C esetén és még ez a hiba nem ütötte fel a fejét hogy a hátsó betét és az első betét csereberekor újra kellet volna állítani a féknyerget is mert súrlódott a betét a rotorhoz..

) gumikkal megyek elöl és hátul...k.b.szott kínos az egész, nem mertem még kivinni a gépet, de bizonyára végig frusztrálni fog hogy mi.lesz ha valaki meglát...