Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- MasterDeeJay: Olcsó használt workstation építése. (Dell T5810, 18 mag, 64Gb ram)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
szimpláncsak
tag
válasz
andrisbandi
üzenetére
Nekem még mindig az a véleményem, hogy a wax montin éri meg igazán. Nekem az országútin alig van olajsàr a fogaskerekeken, ellenben montin 100km körül már bőven van. Szóval országútin biztos nem tökölnék az előkészületekkel. Sajnos montin meg nem megyek annyit, hogy ràvegyem magam. Nekem az országútin most weldtite ceramic lube vált be, de montira nem kenném
arra ahogy te is írtad a dry verziót használom. 
Panelben azért a láncról eltávolítani a gyári kenést sem olyan egyszerű, még akkor sem, ha van pince/tàroló ahol meg tudod csinálni. Általában úszik a lépcsőház a benzin vagy egyéb oldószer szagában
Nah ilyenkor jön jól a családihàzban lakó anyós 
-
mauimagic
senior tag
válasz
arcitec
üzenetére
Szerinted úgy működik a wax, hogy pl 200 km után ledobja magát, majd a következő 80 km-en használhatatlanná nyúlik a lánc, és viszi magával a sort?
Sok wax alapú kenőanyag 150 km után éri el a "teljesítménye" csúcsát.
BTW mennyire életszerű, hogy valaki rendszeresen 200km felettiket teker, mondjuk esőben-sárban, és emiatt a wax kiesik neki, mint kenőanyag? Vagy mindenki Pro Tour bringás?Ha komolyabban érdekel, a zero friction cycling tesztelt egy csomó kenőanyagot, részletes leírással az eredményekről, mérési gyakorlatukról, lehet bogarászni.
De van egy 40 oldalas összegzés is a honlapjukon, ha csak az érdekel.
Spoiler: a wax alapú kenőanyagok a legjobbak, a wet lube meg tévút MTB-n is legtöbbször. -
parandroid
félisten
válasz
jjeahh
üzenetére
El se merem árulni, hogy milyen gyakran kenek, ilyen kérdések után…
Amúgy vagy akkor, ha ránézésre mocskos, vagy ha elkezd hangoskodni. Ez jó időben akár ezes nagyságrendű km. Most, hogy hetekig esett (ugye telehordják az utat sárral, meg néhány helyen hiányos is az aszfalt), ki is voltam akadva, hogy egy nem egészen 60 km-es kör vége felé márhallom a hajtást, ahogy követ őröl.
p
-
arcitec
addikt
válasz
jjeahh
üzenetére
280km az az össz táv. oda vissza és nyilván nem egy nap alatt, de pestről Siófokig az úgy 120-140km simán, csak oda. Azért olajossal 120-140km egy olajozással még bőven belefér... de akár még a dupla is. Azért megnézem a nagy átlagot ? km-ként olajoz?
Az itteni népességet nem számolom, mert fanatikusok ...
-
andrisbandi
őstag
válasz
arcitec
üzenetére
Itteni tapasztalat, többektől, bármilyen kenőanyaggal (dry wax szintén); száraz időben simán ment a Balatonkerülés a szokásos 1xi kenéssel.
Smoove-nál mesélték az alkalmanként 100-nál többet karikázók; 300-400 után sem hangosodott a hajtás, de inkább újracsöpiztek becsületből.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
arcitec
üzenetére
280km megállás nélkül egy nap alatt? Ilyenkor már az "olajasok" is újra kell kenjék nem? Amúgy megoldás lehet erre bármelyik 5ml mini wax, kis helyen elfér, amúgy is kétlem, hogy ekkora körre bárki is elindul váztáska, futómellény, mini hátizsák nélkül. Én nemrég mtb-vel 180km/1600m-t tekertem, pár napja meg 150km/2100m-t, mindkettőt kibírta kenés nélkül. Szerintem egy jó wax ugyanannyi ideig bírja, mint az olajak, vagy tovább is. Persze vannak olyan waxok (és olajak is), amik max 50-100km-t bírják, pl. a mucoff dry, de annak is megvan az előnye: bringamosáskor vízzel simán lejön a hajtásról.
-
arcitec
addikt
válasz
andrisbandi
üzenetére
És azt a waxosok, hogy csinálják, ha pl elmennek a BUBÁ-ra kb 280km-re oda vissza?
Félúton, mondjuk Velence körül már waxolnak is?
-
andrisbandi
őstag
válasz
Fall-N
üzenetére
Aki elégedett a láncolajjal annak nem szokták ajánlani a waxra áttérést.
Olajnál "mindegy" a típus, többen vannak itt akik az új láncban lévő zsírral is szívesen tekernek.Az ápolás a nagy titok, mennyire van letörölve a fölösleg.
Felrakás után, és tekerések közt.Kis tuning; a hígabb fajták (dry megjelölésűek pl) kevésbé vonzzák a port. Ez gazdaságos verzióban lehet akár sima műszerolaj. Ezek nem annyira maradnak nedves felületűek.
A sűrűbbek rossz időre valók. Van aki motoroljat használ, ezek úgy növelik a kenőképességet, h vastagabban bevonják a csapokat, kevésbé mossa le az eső pl.
Viszont végig nedves felületet adnak, beleragadhat a por, növelve a kopást. Ezért vizes időben használják leginkább, ha nem porzik.Holmenkol Performance lánc kenőanyag
A próbált olajok közt nekem ez vált be nagyon. Drága és jó. Tartósabb, csendesebb fajta. A vegyszeres (pl izopropil-os) nagyobb takarítás ennél is kell időszakonként. Kevésbé, de elkoszolódik a hajtás.---
A waxolás annak célszerű aki nem akar cicózni az olajsár szerű letakarítással a hajtásról. Pl panelos pilóta.
A dry-ok teljesítménye nálam is elmaradt egy jó olajétól (100 km vs dry waxxal kb 60-70), hiába csöpiztem duplán, áztattam be szinte a láncot. Viszont vagy semennyit, vagy jelképesen kellett takarítani a montit. Szinte csak portalanítás, egy lekeféléssel, vagy ronggyal. Száraz felületet ad, nehezen koszolódik.Smoove Universal Chain Lube
Ez a csodawax. Olajnál a sűrű megfelelője.
Rossz időre is jó, a víz nem hozza le könnyen. (Forróval lemosható)
Megszáradva vastag parafint ad, kicsit nedves is marad. Tudja a legjobb olajok teljesítményét. Montin simán 150-200 km, aszfatoson úgy írták kb duplája.Waxok között ez jobban koszolódik, de nem vészes az olajoshoz képest, annak a töredéke. Vegyszer nélkül megy. Van aki forró vízzel, áttekerős lánctisztítóban mossa el néha. Én nem szoktam. Kefe, rongy, vagy csak paptörlővel a waxdarabokat és port, pár perc.
Lehet amúgy vegyszerekkel is tisztítani. Most fényképezéshez töröltem át, az alkohol jól, a petróleum (vagy párlata a foltbenzin) teljesen lehozza.Waxnál nagyon csábító az alig szükséges lánc tisztítás. Nálam ez volt a fő érv, be is vált.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
ZavaBalazs
üzenetére
Nem kell erőből beletolni, megfeszíted kézzel a láncot és ha simán, erőltetés nélkül bele tudod tolni (azért a zsírsár éppen ne akassza fenn) akkor cserés.
-
Fall-N
veterán
válasz
lsebestyen
üzenetére
Jó dolog a wax, én egy dolog miatt nem tértem még át rá. Kevesebb ideig bírja a wax, mint az olaj, így gyakrabban kell felvinni a láncra. A másik ebből fakad, az hogy itt nem úgy megy, hogy menet előtt olajozom a láncot, majd letörlöm, hanem várni kell, még megszilárdul. Esős időben meg a vastagabb olaj jobban bírja, de cserébe szép fekete koszt szed össze.
Viszont láttam létezik valami szintetikus, vízbázisú, PTFE-s cucc, ami nem viasz alapú és állítólag nem szedi a koszt. Ez a Joe's No Flat Nano ECO Dry. Kíváncsi lennék élesben milyen lehet. Ez előtt is zsírtalanítani kell a hajtást, de nem szárad meg, mint a viasz, hanem folyékony marad.
-
6030D
addikt
válasz
ZavaBalazs
üzenetére
Belerakod, ha nem esik be, boldogság. Ha nagyon precíz akarsz lenni, akkor kimosott láncot mérsz, akkor a görgők és csapok közül is kijön a kenés, és tényleges méreteket kapsz. Felesleges.
A többi edzéselméletesnek. Idő van (perc), meg intenzitás (pulzus vagy watt). Nincs más. Semmilyen edzéstervezésben. Uff.
-
Friczy
senior tag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Nem vágtam én alá. Leírtam a tapasztalatomat a fékrendszerrel, egyébként ha nem rontottam volna el, akkor ezeket nem tudtam volna. Azóta is megelégedetten használom a biciklimet (egy Cube Nuroad mellesleg, csak épp pont ez a fékkar van rajta). De ha tovább nézzük, a kerékbe beleérő láb nekem a Cube gravelen most is megvan (előnye, hogy ha megállok a lámpánál, és megfelelő pozícióba teszem a lábam, akkor a kormány nem tud 90 fokba befordulni), menet közben semmi hatása nincs. A speederen sokkal inkább beleért, ott azért figyelni kellett a nagyon alacsony sebességű éles kanyarokban. De az is élhető volt.
A kép alapján ez a bringa jó vétel, ha valaki tényleg ilyen kis termetű, akkor hajrá, neki való. Szóval kedves topikgazda, ne provokálj

-
válasz
ZavaBalazs
üzenetére
szovjet-oroszországban nem te nyújtod a láncot, a lánc nyújt téged!
-
fulton
addikt
válasz
lsebestyen
üzenetére
Azt kimossa. Tapasztalat. 100km után már lánchangom volt
-
fulton
addikt
válasz
ZavaBalazs
üzenetére
Ugyan elvátrsak orosz nem mer ilyet h láncnyúlás
ne viccejunk má
Én nem szoktam beleerőltetni örülök ha nem esik bele nemhogy még rá segítsek
De lehet rá kénn kérdezni zelenszkiij h gondolja
-
lsebestyen
addikt
válasz
ZavaBalazs
üzenetére
Lehet én rosszul mérem, de én csak a pedálra szoktam rálépni, hogy feszüljön a lánc, aztán ha beleesik az azt jelenti, hogy megynyúlt. Szerintem ugyanilyen BBB van nekem is.
-
ZavaBalazs
őstag
válasz
ZavaBalazs
üzenetére
erre valaki?
vagy kérdezzem úgy, hogy szerintetek Putyin hogy méri a láncnyúlást a zwiftes setupján?
-
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
arcitec
üzenetére
Hát úgy jön ide a lejtő, hogy amíg kint ami felmegy le is kell jöjjön, a görgőn megtehető, hogy feltekersz az Everestre és...ott maradsz.
Pl.bar Zoliwrc tud itt mondjuk háromezreket összeszedni szintben, ötöt mondjuk már ő sem nagyon tudna kis hazánkban, de a görgőn beállítasz egy 5% emelkedést és addig tolod amíg eléred a sztratoszférát. 
-
arcitec
addikt
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
Vicces vagy, hogy jön ide a lejtő? Nem lehet, hogy TE vagy a lejtőn ...
Na köszi jót nevettem. Hogy mire nem képesek egyesek az Ő igazuk állítására ...
Bár az is igaz én a futópaddal példálóztam, nem a bringával ...
Na de a lejtő, szóval ....
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
janakbacsi
üzenetére
Tudtommal vannak itt Alis telefontartót használok, vagy azt korábban kipróbálók, csak jelentkezik majd valaki.

chubby206...Friczy jól alád vágott!
...jó meccsnek ígérkezik ez! 😎 -
válasz
szimpláncsak
üzenetére
Akkor aszondod, üssem még egy kicsit a vasat?
-
válasz
lsebestyen
üzenetére
Á, dehogy. Pedig biztos jó lennék
. Tényleg, nem kell egy jó porszívó?
Ha a jövőben esetleg vennél valamit, ami indokolatlanul drága és igazából nincs is szükséged rá, csak szólj nyugodtan, segítek dönteni
.Persze ez most más eset, hiszen Dark kollégának egész egyszerűen KELL ez a bringa, ez nem is kérdés.
-
Friczy
senior tag
válasz
Dark Archon
üzenetére
A fékváltókarja kicsit bumszli, bár ha használtad, akkor biztos észrevetted. Ez még a korai Shimano olajos tárcsafék időszakból való, szérián kívüli (st-505 ha jól rémlik a típusszám). Egyébként nagyjából a 105-ös szintje. Viszont már nem gyártják, ha csrélni kell rajta mondjuk a féket, akkor nem kapsz ugyanilyet, se itthon, se neten. A 105-ös fék (papíron) csak akkor kompatibilis vele, ha cseréled a vezetéket is (az újabbaknak a belső keresztmetszetük kisebb, vagyis vastagabb a faluk).
Nekem ilyen fék van a gravelen (2019-ben vettem, de ez is egy évvel korább, 2018-as modell), és egy fékpofacserénél valami hülyeséget csináltam, és elkezdte ereszteni az olajat. Végül nagy nehezen (Covid időszak volt, alkatrészhiány mindenhol) találtam egy Ultegra féknyerget, arra lecseréltem, azóta is minden további nélkül működik, szóval nem kell minden inkompatibilitást komolyan venni. -
válasz
Dark Archon
üzenetére
vedd meg, nem kell még egy fulton.
-
válasz
Dark Archon
üzenetére
Azt hiszem, eljött az én időm.
Veddmegveddmegveddmegveddmegveddmegveddmegveddmegveddmegveddmeg...stb .
De most komolyan, végre találtál egy bringát, amit szinte rád szabtak, menni is jó vele ( meg jönni is ), kanyarban a cipőd orráról leszedi a koszt, mi kell még??? Ha tovább hezitálsz, ezt is elviszik az orrod elől, mint a múltkorit. Ezt akarod?! Tényleg ezt?! Elölről kezdeni az egészet?! Lehet, hogy nem lesz több ilyen lehetőség, erre gondoltál? Talán még nem fogtad fel, hogy ez álmaid bringája, amit simán lecsaphatnak a kezedről. Csak nehogy késő legyen...Áhh, bele sem akarok gondolni...( A bringát nem tudom fényezni, mert szart se értek az outikhoz, de remélem, sikerült cihésen befelé folyásolni a belső félelmeidre alapozva, bár ezt talán nem kellett volna elárulnom, szóval mindent, amit a befelé folyásolásról írtam, légyszi hagyd figyelmen kívül, köszi. )
-
lsebestyen
addikt
Áttérek én is a láncolajzásról a wax-ra, ezt vettem, remélem nem lőttem nagyon mellé: Soudal Dry wax
Elegem lett az olajból, úgyis borzalmasan koszol, hogy sokszor letörlöm a felesleget róla és szerintem nem is vittem túlzásba a mennyiséget. Pláne amióta világos színű vázam van még jobban zavar.Kérdésem pedig az lenne, hogyha elkap az eső, akkor ezt is ki fogja mosni, mint a Muc-Off Dry Lube-ot? Azt akkor használtam utoljára, amikor a semmiből elkapott egy 5 perces zivatar, totál kimosta belőle, nem voltam boldog. Csakis országúton használom a bicót.
Ezt a muc-off olajat majd elhasználom a Watopiás körökre.
-
vallas
őstag
válasz
Dark Archon
üzenetére
Mindenképpen....
A Zwift/görgő témára hozzászólva, akit tudja próbálja ki nem unalmas, pont ez benne a lényeg, lehet grouperideolni, utolérsz valakit, megelőzöd, téged előznek, akkor próbálod visszaelőzni.... az edzések pedig tényleg durvák tudnak lenni....
én spec egy téli bringa+ cuccok helyett vettem a görgőt engem nem visz rá télen a lélek tök sötétben 5-kor hogy elmenjek tekerni akár csak egy órát is.... de görgőre simán ráülök...
Amit még mondanak, hogy kb 45 perc görgő az legalább 1 óra kinti tekerésnek felel meg.
Itt tényleg nem pihensz , hanem végig tekered az idődet, míg kint sokszor csak gurulsz, lámpázol, ilyesmi.szóval jó az nem kell félni tőle....
-
Kiskopika
senior tag
Én télen görgözöm főleg, mert mire végzem hétköznap a melóval már tök sötét van, hideg, többnyire minden vizes.
Az én tapasztalatom az, hogy sokkal nehezebb a görgön, egy részt maga a hajtás, másrészt mentálisan is. Maga a zwift nekem nem jött be amúgy értem hogy jó meg színes meg minden, de ugyan azokat az edzéseket akár a garminra is lelehet tölteni. Én főleg yt, vagy valami ezer éves film zörgésére nyomom. De az érzés mikor tavasszal újra rövidgatyában ki lehet menni, az valami álom.
Egy szó mint száz jobb mint a semmi, de nem várom a telet kicsit sem -
-=RelakS=-
veterán
válasz
arcitec
üzenetére
Egy jó görgőnél/bringa edőgépnél szerintem csak akkor tudsz nagyobb terhelést összeszedni, ha tele vagy 20-30%-os emelkedőkkel, vagy a kisebb emelkedőket is maximum áttételen akarod bevenni

Már csak azért is, mert sima bringán meglehet az a luxusod, hogy csak gurulsz, görgőn/gépen meg folyamatosan kell tekerni. -
lsebestyen
addikt
válasz
lsebestyen
üzenetére
Pedálba.
Kerékre gondoltam. De szóval ez az egy tényező önmagában nem jelenti azt, hogy rossz lenne a méret. -
arcitec
addikt
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
Nem azt mondom, hogy nem hatékony, csak azt, hogy nem egyenértékű a kinti futással.
Kint több terhelés jön, oszt ha valaki ezt tudományosan levezeti, hogy nem is, akkor sem értek egyet vele .. Pedig télen hóban esőben hidegben bent futok ...
-
válasz
vallas
üzenetére
Hááát, én szerintem ez a bolton kívül megy, magánszemélyes eladással, de arra pont nem kérdeztem rá. Olyan szempontból mindegy, hogy szavatosság akkor is van. Valami papírt nyilván írunk, hogy tudjam én is igazolni az eredetét.
Egy (nekik) ismerős lányé volt a kerékpár (nem röhög!
- egyébként kínomban néztem "női" bringákat is - Liv), akinek nem kellett. Teljesen lapos volt már a kerék, bár az önmagában nem sokat jelent, tubeless hamar leereszt. A fék jól fogott, szóval egyébként jó vételnek tűnik, nem is ragaszkodnak a honlapon levő árhoz.Az aktuális Endurace 2XS bringa tengelytávja amúgy 958 mm, ezzel valószínűleg nem variáltak az évek során. De nem igazán szempont a 700-as kerék, fasza DT Swiss E 1800 650b kerekei vannak, amire 32-s külsőt akarok majd tenni. Most régebbi Schwalbe 25-ös vagy 28-as van rajta.
Még mondtam, hogy gondolkozom rajta, holnap kivesézzük még a dolgot túra közben

lsebestyen: ok, köszi

-
-=RelakS=-
veterán
válasz
arcitec
üzenetére
Most csak az ér, hogy a bringát rárakod görgőre, vagy a "szobakerékpár" is ér?
Mondjuk én mindkettőn frankón szét tudom hajtani magam, főleg azért, mert ezekkel nincs meg az a probléma, hogy ha félúton fogy el az energiám, akkor azért még valahogy haza kell tekerni
Szerintem a lidlis görgőmet ki sem használtam teljesen, volt még ott tartalék a terhelés fokozására. -
arcitec
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
Ne má.. szerintem okoskodsz a semmire, persze lehet edzeni bent is, de NEM U.A a terhelés u.a távolságon. Oszt terjesztheted a baromságaidat ... csak ne lássam
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
vallas
őstag
válasz
Dark Archon
üzenetére
Szerintem ezzel jól járnál, a te méretedben kicsi a merítés sajnos...
Szerintem amúgy simán belemegy a 700-s kerék is, csak akkor toe overlap nagyobb lehet, de ez csak lassú helyzetben jön ki...
egy fékolajcsere lehet kelleni fog majd, ha azt nem cserélték, de én nem félnék tőle, gondolom mivel bolt valami gariszerű is lenne rá?de a 650-s kerékre vastagabb gumit is lehet tenni a gravelhoz
-
lsebestyen
addikt
válasz
Dark Archon
üzenetére
Menet kozben nem igazan relevans hogy beleér a labad a pedalba, ha beleér az a rossz bicó kezelés oka. Önmagában nem jelent problémát, hogy 5-6 éves, főleg ha alig használt ahogy írod.
-
Nos, megnéztem, sőt, mentem a használt Canyon Endurace CF SL-lel. Kényelmes volt, nagyon jó vele mászni. Gőzöm sincs, hogy néztem ki rajta, de mellette a Specialized Allez 49 cm-es bringa egy batárnak tűnt. Arra is felültem, hosszúnak tűnt.
A 2XS bringa a 650b kerekekkel olyan kis játékbringának tűnik, elég ideges a kormányzás, és a cipőm beleért a kerékbe álló helyzetben. Menet közben mondjuk nem gondoltam erre, ott nem volt gond.
Amúgy azzal nem lenne gond, hogy 5-6 éves? Elvileg 2018-as modell. De szinte alig használt.
Egyébként tudja valaki, hogy Vas Blanka mekkora méretű outival teker? Csak mert pont olyan magas, mint én

-
lsebestyen
addikt
Nagyon jó cikk az új női outi világbajnokról, Lotte Kopeckyről.
-
.LnB
titán
válasz
Fifaisshit
üzenetére
Nyugi, nem nézem én le a görgőzést. És ma tanultam is új dolgokat róla. Mert voltatok ti, páran, kevesen, akik nem rögtön támadtatok. Hanem értelmesen válaszoltok.
-
janakbacsi
őstag
válasz
janakbacsi
üzenetére
-
janakbacsi
őstag
tudna valaki javasolni egy stabil, erős, jó ár-érték arányú telefon tartót bringára az aliexpress-ről? olyan kellene, aminek az oldalsó tartója nem kapcsolja ki a telefont.
-
avl
senior tag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
"Persze attól még lehet nehezebb, akár sokkal nehezebb is mint a real thing"
-> söt: van, amiben nehezebb (nincs hütö menetszél, nincs olyan gurulás,...) es van, amiben könnyebb illetve alulterhel, nem fejleszti (helyezkedes, "vezetéstechnika", ...)
-
tisn
veterán
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Ráadásul teljesen ukranparti es oroszellenes vagyok, mar 2014ben katonai erővel rugdostam volna őket haza. Mindegy, kevesebb helyen pazarlom az időt...
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
Fifaisshit
üzenetére
Ez szerintem pont olyan mint a futópadon futás, vagy csatornában, helyben evezés...ha azt futásnak és emezt meg evezésnek nevezzük akkor ez is bringázás. Szerintem egyik sem az, mindegyik az igazit pótló, azt leginkább utánzó berendezés amit az igazira való legjobb felkészülésre találtak ki. Persze attól még lehet nehezebb, akár sokkal nehezebb is mint a real thing.
-
Fifaisshit
őstag
Nem támadásként egyből azért kezdem így
De……
Azért a görgő pláne egy komolyabb , sokkal sokkal
intenzívebb , nincs menetszél (hiába a nagy venti azért nem ilyan kellemes) , nincs kanyarban meg sehol gurulás semmi 0 ( sőt a Zwiftnél maradva ha kicsit is abba hagyod nagyot szivat , hogy újra elindulj ) , sokkal sokkal nagyobb akarat erőt és kitartást igényel mert gyakorlatilag kurva monoton is egyben .Nyugodj meg egy görgőn edződött ember sokkal jobban fog kint tekerni szabadban , nem véletlenül mondják , hogy egy jó alap a görgőn szedhető össze és bármi nem jó a technikádban ( pulzus , pedál fordulat ) azt tanácsolják görgőzz sokat és ott szedd fel az alapot , mert ott keményen edzel)
próbáld ki egyszer
-
Hasaggymeg
Topikgazda
Másodszor futok bele (pedig a hülye is saját hibájából tanul
), hogy valami recsegészerű hallatszik valahol bringa közepétől hátrafelé mely bár nem folyamatos, de összefügg a hajtással, néha terhelve, máskor meg csak lazán is tekerve, szinte mindig csak ülve, és melyhez egy nagyon hasonlót, de nem pont olyant a nyeregben csak ülve, gurulva de ugrálva elő tudtam idézni. Leszállva eddig nem sikerült, de ma alkarommal a nyeregre tehénkedve végre reprodukáltam, majd megtaláltam a forrását. Előtte nyeregcsövet kiszedtem, pucoltam, kentem, nyeregcsőrögzítőt szétszedtem és szintén, nyeregpálcákat pucoltam kentem, fészkeiket is a nyeregben, pressfit középcsapi mellé fújtam teflonost, hátha az indult meg fészkében, pedálok dettó, hajtókarok rendben, hátsó kerék rögzítés pucolva, kenve, minden előírt nyomatékra húzva...és mégis. Kiderült, hogy nagy valószínüséggel a Mavic Crossmax kerék egyik (több?) csapágya mozdulhat valamennyit fészkében, mert itt befújva a sprayt a rögzítőanya körmök mellett [link] azonnal elhallgatott....visszakanyarodva az elejére, másik bringán is pont ez volt a Crossmax-al, amit már azóta elfelejtettem.
Akkor az 1+ év alatt egyszer kellett befújnom ugyanezért, azon és ezen is a csapágyak amúgy tökéletesen forognak, kotyogás, rágás nyoma sincs, így egyben ezt fel is rónám mint a Crossmax eddigi egyetlen hibája. Vége. -
6030D
addikt
A sporttörténelmet író magyar kerékpáros: nem kell elájulni az U23-as vb-címtől
Szerény, helyes, maradjon is ilyen.
-
dom1n0
őstag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Ha valaki egyszemélyben kijelent valamit, nem lehet nem személyeskedni, mivel az csak az ő véleménye, igaz ez bárki véleményére (személyes vélemény ugyebár.)

Szerintem teljesen kultúráltan elmondtuk mi is a véleményünket, részben közös nevezőre is jutottak többen, én semmi gondot nem látok
-
sz_abika
addikt
ultrahangos tisztítót használ itt valaki?
Csak egy kis szösszenet...szűk félév alatt most törött el a 2. KMC láncom. Eddig 10év alatt egy gyorsszemet "szakítottam" csak el, így főleg ennek fejében gyanús, hogy idén kezdtem el használni az UH-t.
Mivel sima víz/mosogatószer gyakorlatilag semmit nem használ (értsd ugyanúgy meg kell kefélni) rárepültem keményebb vegyszerre és úgyfest, hogy ez szószerint megeszi a láncot. Úgyhogy csak óvatosan
-
6030D
addikt
válasz
Mezga Aladár
üzenetére
Toobee?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
andrisbandi
üzenetére
CNN-re, vagy a BBC-re gondolsz? [link]
...még, hogy képviselek
....nkább menj vágj kis utat Fóton, mert amióta nem jársz leszaggatja rólam a ruhát a sok belógó ág, tüske. 
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
Mezga Aladár
üzenetére
Ja, ráadásul Prius-on.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
6030D
üzenetére
...ugyanakkor talán értem is, egyrészt mert pl. ahogy Csányi Vilmos Emberi természet című könyvében is taglalja a valahova tartozás kényszere, a xenofóbia, a MI (jók) és TI (rosszak) táborok stb. törzsfejlődésünkben és túlélésünkben fontos szerepét, másrészt ezek a platformok is reklámból élnek, céljuk nem annyira az, hogy az értelmes vitának helyet adjanak mint az, hogy minél több békés egyetértésben írogató emberke (kvázi nyáj) idetaláljon. Magyarán ha a kolléga továbbra is kiáll véleménye mellett, akár kulturáltan, minden személyeskedés nélkül is, lesz itt valaki aki bepanaszolja és titán létére is kitiltják innen a moderátorok a faxba, mert túl sok érzékeny lelket bánt Zwiftes megnyilvánulása...mindamellett, hogy teljesen természetes (és amúgy szerintem sem lekicsinylő) volt a reakciója miután mondjuk először leesett az álla egy 1700 kilométeres, térképre nézve értelemszerűen fél Európát átszelő kör láttán, majd utána mikor rájött azt egy szobában nyomták le végignezve néhány évadot valamelyik sorozatból "Ja, az már más!"- érzés fogta el. Szerintem mindenről kellene tudni értelmesen, személyeskedés nélkül vitát folytatni, de gyakran azt tapasztalom, hogy pont a féktelen, és mindennek az elfogadását hirdetők a legkevésbé fogékonyak erre.
-
mauimagic
senior tag
válasz
andrisbandi
üzenetére
köszi
-
andrisbandi
őstag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Itt is helyreraktak már, nem kíváncsi senki a propagandára. Szerintem a legtöbben csak döbbenten lefagynak, nem akarják elhinni melyik oldalt képviseled. Azért elnézőbbek, nem másért.
-
.LnB
titán
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Áá én ilyen egyszerű, boldog lélek vagyok: [link]
Inkább bele se folyok ilyen komoly topikokba.
-
tisn
veterán
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
toleransak, nem permbant kaptam, csak abbol a topikbol lettem tiltva orokre.

jobb is igy, nincs szukseg meg minimalisan elhajlokra sem.
-
avl
senior tag
görgőn pontos telj. előírást lehet menni - ez vitathatatlan előny
nem lehet a (haladas, kerekparkezeles, bolyozas,…) technikat es körülmenyek (hőmerseklet, szel, pára, utminőség izomrázása,…) hatasat könnyen treningezni / tapasztalni vele
-
dom1n0
őstag
válasz
Ringman
üzenetére
Most kicsit számolgattam ezzel az oldallal, remélem megközelítőleg pontos:
https://www.bikecalc.com/speed_at_cadenceAz 1x szetten 44fogas az első tányér, kellemes 80-as fordulaton hajtva 28-as utazósebesség, 90-en lenne meg 31, 100-on a 35, úgyhogy instant cserélni kellene egy 48T-re, az majd 50k ft, és még mindig csak 1 tányér van elől...
Pedig van fantázia ebben az 1 tányérban, nem kell vesződni első váltóval. -
6030D
addikt
válasz
lsebestyen
üzenetére
Próbáld ki a csoportos crossfit vagy kettlebell edzéseket. Ha jó az edző, akkor nem is uncsi, ráadásul többen vagytok, nem olyan, mintha egyedül lesétálsz a terembe. Core izomra perfect, lábazni szintén (amennyiben nem 200-zal szoktál tolózni), felsőtestre még talán sok is az outis testalkathoz. Legalább is így 11 év után szerintem.
-
.LnB
titán
válasz
andrisbandi
üzenetére
Na, majd megkeresem, nem is figyeltem még ezt. Köszi.
-
andrisbandi
őstag
kép
Drain Holes
They are typically located 90 degrees or 180 degrees from the valve. The purpose of this is to allow water that has entered through the valve and spoke holes to escape. This is done, as when riding, the centrifugal force of the wheels pushes the water to the level of the drain hole, letting it come out. -
.LnB
titán
Ez mi?!
Tegnap eláztam tekerés közben, mint a kutya. Kétszer. 
Gondoltam ma letakarítom a "drágaságot". Erre azt hallom, hogy a hátsó kerék! tele van vízzel. Bugyogott mint a jakuzzi.
Mondom wtf?! Hol mehetett ez bele? Gondolom a presta szelepnél lazult meg az a kis gyűrű és ott? Vagy bemehet a küllőknél is? Eléggé meglepett most ez a jelenség. -
tisn
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
Ha nekem választanom kéne, hogy ezentúl csak kint tekerhetek, vagy csak görgőn, gondolkodás nélkül a görgőt választanám.
amilyen szerencses vagy, ezt megertem
(bocs)
futottam padom, de nekem az iszonyat uncsi (pedig a terdemnek az kellene)
szoktam szobakerekparozni is osztol tavaszig, filmet, meccset nezek, de alig varom, hogy mar a toltesen vagy a bicajuton guruljak.persze abszolut hobbi szint
-
semmiho
tag
Ismertek valakit, akinek a merev villás Orbea Alma bringája van?
A merev villa kapcsán a tapasztalatai érdekelnének leginkább. -
Gabesz87
veterán
Riverside 500 bringán melyik az vázszám? Mert van egy matrica a nyeregcső aljánál, hajtómű mellett, QR kóddal, és egy 10 jegyű betűszám kombó azonosító. De a váz alján is van egy nagyobb matrica, vonalkóddal, itt van a serial number, a terméknév, egy 7 jegyű szám, ill. egy 14 jegyű számsor, előtte és utána zárójelben még 2-2 számmal. Most a BikeSafe-n mit kell megadni?
-
Fall-N
veterán
Azért a szelet és egyéb természeti tényezőt a Zwift sem tudja szimulálni, így valamennyire tényleg könnyebb, mint a szabadban. Hidegben is más tekerni, mint szobában.
Profikat megértem, hogy ezzel edzenek, mert ők nem hobbiból csinálják, hanem edzés (=munka) és tényleg nincs kockázat, hogy baleset éri a sportolót. Meg a tűpontos edzés sem utolsó szempont, de hobbi szinten más, ehhez kell fanatizmus. Mondjuk minden sporthoz, ha komolyan akarja csinálni az ember.
mauimagic: Attól függ, hogy össze van-e teljesen szerelve. Amit a gyereknek vettünk legutóbb (igaz ez 16"), az össze volt teljesen, csak a kormány nem volt beszerelve, így a bicikli teljes hosszánál +10-15 centivel volt hosszabb. Vastagságra kábé 25-30 cm volt, a magassága meg kábé 50-60 centi.
-
mauimagic
senior tag
válasz
andrisbandi
üzenetére
Köszi, pont most láttam [egy nagyon leárazott gyerekbringát] .
Használtad már a mailboxde-t bringa szállításra? Tényleg 30 EUR körül megáll a dolog?Esetleg valaki képben van, mekkora a doboza egy 14-es gyerekbringának?

Az elfajuló vallásháborút olvasgatva felmerült bennem pár kérdés:
1. Vajon a hardcore ebikeosok is használnak Zwift-et, ha szar idő van?
2. Ezt az "edzést" a Stravába hogyan kell feltölteni (ebike, indoor, stb.)?
3. Az ebike-ot lehet e valahogy a görgőbe beletekert enegiával tölteni, és ha igen, akkor most feltaláltam a perpetuum mobile-t?
-
fulton
addikt
-
Fall-N
veterán
Nem kell foglalkozni, mindig valamin megy a hitvita. Magam részéről nekem sem kellene semmilyen görgős eszköz, mert baromi unalmas. Az edzőtermi edzés is egy monoton sport, hiányozna még mellé nagyon egy szobában tekerés. Sokszor pont súlyzózás után kardió edzésnek megyek el egy gyors, tempós tekerésre, pedig jól felszerelt az edzőterem.
Ettől függetlenül megvan a célközönsége ennek is, van futógépre is hasonló (asszem az is Swift?), láttam sok drágább gépnél. Az sem mozgat meg, mondjuk a futás amúgy sem, még a szabadban sem.
Téli szintentaró edzésre viszont hatékony, így van érteleme.
-
Tin
veterán
Hagyjátok már kérlek, tök szar amikor ennyien nekiesnek a embernek. Rosszul fogalmazott, és kész. Mit kell ezért ennyi ideig büntetni, péntek van basszus, emgedjétek már el.
Új hozzászólás Aktív témák
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- OLED TV topic
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Engedélyezte Hollandia a Tesla önvezetést, az EU többi része következhet
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- E-roller topik
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- iPhone topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 14 M1 16GB RAM 1TB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- Yenkee YMC 1030 Mikrofon Kit (mikrofontartó kar, kábel, stb.)
- Eladó Vivo Y19S 6/128GB fehér / 12 hónap jótállás
- HP ProDesk 400, 600 G2,G3 Mini és 600 G2 MT , félkonfig, bővítési opció, mini PC/NAS/HTPC alap
- AKCIÓ! ASRock A520M R5 5500 8GB DDR4 250GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Sharkoon RGB Slider 400W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
arra ahogy te is írtad a dry verziót használom.
Nah ilyenkor jön jól a családihàzban lakó anyós 
Amúgy vagy akkor, ha ránézésre mocskos, vagy ha elkezd hangoskodni. Ez jó időben akár ezes nagyságrendű km. Most, hogy hetekig esett (ugye telehordják az utat sárral, meg néhány helyen hiányos is az aszfalt), ki is voltam akadva, hogy egy nem egészen 60 km-es kör vége felé márhallom a hajtást, ahogy követ őröl.