- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Tóth Olivér: VGA... Avagy honnan és hová?!
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- potyautas: Sára és a párja.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
8560 - 8501
8560 - 8501 8500 - 8401 8400 - 8301 8300 - 8201 8200 - 8101 8100 - 8001 8000 - 7901 7900 - 7801 7800 - 7701 7700 - 7601 7600 - 7501 7500 - 7401 7400 - 7301 7300 - 7201 7200 - 7101 7100 - 7001 7000 - 6901 6900 - 6801 6800 - 6701 6700 - 6601 6600 - 6501 6500 - 6401 6400 - 6301 6300 - 6201 6200 - 6101 6100 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sirandrish
legenda
-
KROK640
nagyúr
Nem, mert akkor valamelyikőtöknek már lenne optikája

-
Sirandrish
legenda
-
GoodSpeed
addikt
Ma 13 óra körül raktam össze, jó kis akklimatizálódás után:

Igazából nem lehetne megmondani, hogy melyik volt az RT-AX86S, és melyik az RT-BE92U, mivel az előző is kihajtotta a maxot. -
GoodSpeed
addikt
Ahh!
S24 FE, és Amazon Fire TV Stick 4K 6GHz-en!Kedves Rózsaszínek!
Itt már más bizonyíték nem kell! Minden kritérium teljesítve!!!!4444!!!!
Legyen elég az oszlopos diszkriminációból!!!!4444!!!

Ami további nagyszerű fejlemény, hogy a Cat5E UPC által lerakott kábele alapján 2,5 Gbps kapcsolat áll fent a gép 2,5 Gbps-os Intel hálókártyája, és az ASUS RT-BE92U között!
Alapvetően 1 Gbps-os kábel:
A CAT5e (Category 5e) kábel névleges maximális sebessége:
1 Gbit/s (1000 Mbps) – ez a hivatalos, szabvány szerinti maximum 100 méter kábelhosszig garantáltan tudja ezt Részletek röviden: Szabvány: Gigabit Ethernet Maximális frekvencia: 100 MHz Tipikus használat: otthoni és irodai hálózatok Tud többet is?
Igen, de kompromisszummal:
2.5 Gbit/s (2.5GBASE-T) → gyakran működik CAT5e-n, főleg rövidebb távon 5 Gbit/s (5GBASE-T) → néha működik, de nem garantált 10 Gbit/s (10GBASE-T) → csak nagyon rövid szakaszon (kb. 30–45 m), nem megbízható hosszabb távon

Nem szép dolog lenézni minket szegényeket a fürdőnegyedben!
-
KROK640
nagyúr
Az ISDN tök megváltás volt az 56K után, kicsit több mint 2× gyorsabb volt, de még úgyis valamivel, ha csak egy vonalon mentem fel. Ráadásul már nem volt a hosszan sípolós 1-2 perces tárcsázás és net felépülés, hanem szépen csendben pár mp alatt felállt. Kb mint az ADSL. Cserébe 14ft/perc ha lejárt az ingyenes 40 óra, amit öcsém mellett könnyű volt túllépni (havi 20-20 óra jutott így fejenként, ráadásul csak egy vonallal, mert a szülők miatt az egyik vonal legyen szabadon, így 64K-val ez nem volt valami sok. Ne felejtsük egy egyszerűbb weboldal is szó szerint 1 percig töltött be).
Nekem az ADSL 2004 december 28-án jött (azóta is ünnepnap
) és 512/128-al kezdtem. De másnap felemelték 1024/256-ra 
Úgyhogy elég nagyot ugrottam akkoriban. -
draco31
veterán
-
Thomas1
addikt
Elírtam, ott a pont!
Én is azzal kezdtem, tehát én is öreg vagyok!
ISDN nem volt, hanem utána jött a megváltás, lett ADSL (128-as szigorúan, amit elkezdtek szépen lassan emelni -256 - 384 - 512).
Jó kis nosztalgia, múltkor VMware-ben átállítottam a háló sebességét 56,6-ra. Háááát, mit ne mondjak, egy élmény volt!
-
KROK640
nagyúr
Hát az nagyon sok, nekem 300Mbitre(!) van korlátozva a download, mert a HDD úgysem tudja huzamosabban gyorsabban írni, aztán csak leesik a töltési sebesség. Jobb inkább stabilan 300Mbittel tölteni, minthogy össze-vissza ugráljon 500 és 1Mbit között.
300-350Mbyte-hoz már egy gyors SSD kell vagy RAM drive.A mikrós net mindenhol szakadozós és gyenge, még dolgoztam is olyan netszolgáltatónál ahol ilyen netet adtunk. Voltak bajok.
-
KROK640
nagyúr
33,6K-s modem volt az ...
Tudom, mert én azzal kezdtem
#jajjdeöregvagyokAztán lett 56K, majd ISDN, aztán meg az ADSL.
Nekem nincsennek ilyen szép emlékeim, az éjfélt kellett várni, és mivel gyakran bontott a vonal kb sosem állt meg a számláló
Az ISDN még durvább volt, 40 óra ingyen (na az már este 6 után) viszont ha abból kimentél akkor percenként 14ft... Volt, hogy diákmelóztam a 30 ezres telefonszámlára
-
draco31
veterán
-
Thomas1
addikt
Reméljük, hogy tényleg így lesz.
Nálunk is a környező falvakban jellemzően jobb internet szolgáltatás van, mint az utcánkban.
És persze ahogy írtam is, 50 méterre már a 2/1 is elérhető.
Ez a 30/5 2 IPTV-vel már kicsit karcsúnak tűnik.Persze a 36,6-os modemnél ez már sokkal jobb.
Régi szép idők, amikor vártuk az este 6-ot, hogy csatlakozhassunk, mert ott az ingyenes betárcsázós netnél 150 Ft-nál megállt a számlázás...
-
KROK640
nagyúr
-
draco31
veterán
-
Shkiz0
nagyúr
Én ahol lakom (Vásárosnamény) 2018 óta van optika, eleinte 1000/1000 volt, majd nem sokkal rá elérhető lett a 2000/1000.
A környező településeken pl ha volt is akkor maximum koax. De pl 20km-re tőlem van ahol ugyan ez a csomag elérhető mint amit te is linkeltél.
Viszont pl itt fejleszt a telekom, tavaly adták át Gemzsét és Ilket (szomszédos település, és azt követő település) valamint idén tavasszal Jánd-ot ami szintén szomszédos település. (mind falu) Az új építéseken már mindenhol elérhető a 4000/2000, amíg itt a városban (9300 fő kb) nem, és majd valamikor egyszer talán elérhető lesz de nem tudtak mondani konkrét időpontot. Lehet 2hét., lehet 2 hónap lehet 2 év senki se tudott pontosat mondani, pedig van T-s telepítő ismerős ő sem tudott konkrétat mondani, valamit hivatalosan is megkerestem a Telekomot, hogy ők meg tudják e mondani mikor lesz elérhető.
Most meg hogy bejelentették az EU-s támogatást biztos, hogy sok helyre el fog jutni. Pl itt Szabolcsban 97 települést fog érinteni, ami jelenleg a térkép szerint a legnagyobb számú fejlesztés ahol kiépül az optika.
E mellett amúgy a T is elismerte ugye, hogy ezen felül is lesznek fejlesztések önerőből.
Igazából a vesenytársaknak kéne kicsit összekapni magukat, mert emlékszem itt még a 2G ahogy bejött, akkor a Digi még Digi volt nem olvadt bele a Mészáros féle One-ba, aztán akkor szó volt róla, hogy Románia után BP egyes kerületeibe elindul a 10G tesztüzem.
Aztán jött a felvásárlás, és azóta is 1G a max, ráadásul még az sem szimmetrikus.
Szóval úgy gondolom, azért az elkövetkezendő 2-3 évben lesz bőven fejlődés mindenhol.
Felénk maga a hálózat 1-1.5 hónap alatt megvolt még itt a 9300 fős városban is, és a most épült falukban is 1.5-2 hónaptól nem vett többet igénybe (és ebbe a téli-tavaszi időjárás is beleszólt némileg) Ami inkább sok helyen probléma szokott lenni az engedélyeztetés, az sok esetben több idő mint maga a hálózat kiépítése. -
GoodSpeed
addikt
-
KROK640
nagyúr
-
GoodSpeed
addikt
-
KROK640
nagyúr
-
GoodSpeed
addikt
-
KROK640
nagyúr
Már mikor linkeltem is felcsengett a fülemben, és éreztem, hogy ez lesz a linked alatt is

-
KROK640
nagyúr
Van egy másik ismerősöm, ő ha lehet még rosszabb helyzetben van. Egy 200 éves műemlék házban lakik, ami ráadásul a városé (bérleti jogos téma). Na ő konkrétan duplán megvan lőve, mert hiába a 100 éves közművek, és hiába ázik fel az egész, azonkívül, hogy 2-3 évente kifesti az egész lakást, semmit sem tud tenni. Természetesen ő mobilnettel szenved, és reménye sincs arra, hogy valaha jobb legyen a helyzete. A város meg szépen lefesti pár évente az utcai homlokzatot, mert jajj szép műemlék épület, amikor meg bemész az udvarra, akkor szószerint egy 200 éves düledező felvizesedett rom az egész.
És egy ereszcsatornát sem tud kicserélni, mert egyrészt engedélyt se igen kapna rá, másrészt bármit is vesz vagy csináltat, azt a városnak csinálja ingyen. konkrétan ez az a ház -
garga pista
őstag
Ezt sose értettem meg, hogy nem lehetne ezt normálisan egyrészt jogi keretek között, másrészt kivitelezéssel megoldani? És nem csak a net bekötésre gondolok, minden más közműre is. Aztán meg amikor leég a műemlék mert a vezetékeket rég ki kellett volna cserélni, vagy szétázik az épület jobb esetben csak a tiszta víz csőtörése miatt akkor felteszi mindenki a kezét. Most lesarkítva, de szerintem mindenki tudna ilyen házat mondani. Aztán aki tud elköltözik, vagy szenved mobilnettel meg amivel tud. Ha lenne rá normális szabályzat vagy bármi, meg nyilván hajlandóság a szolgáltatók részéről normális kivitelezésre, meg lehetne simán ugrani. Mert sokszor a nem nyúlunk egyáltalán hozzá mert műemlék vége az, hogy a végén mindenki otthagyja, ha nagyobb baj nincs.
-
KROK640
nagyúr
-
Thomas1
addikt
-
KROK640
nagyúr
Egyébként a történeted emlékeztet egy haveroméra. Debrecen kellős közepén, konkrétan 2-3 háznyira a Digi főhadiszállásától lakott, minden szolgáltatónak volt a ház előtt optikája, ám egyik sem vállalta be, hogy bevezetik, mert a ház amiben lakott műemlékjellegű volt, és nem lehetett fúrni, faragni stb. (mondjuk az érdekelne, hogy egy polc felfúrása ilyenkor mibe esik, vagy anno a villany vagy a telefon bevezetését hogy papírozták le).
Így 2021-ben ő még mindig 24Mbites ADSL-t használt.
A problémát végül úgy oldotta meg, hogy (más okok miatt is) egyszerűen elköltözött. Az új helyén 2/1Gigabites netje van, olcsóbban mint amennyibe a 24Mbites ADSL került. -
KROK640
nagyúr
-
GoodSpeed
addikt
-
Thomas1
addikt
Köszönöm, az élet a legjobb forgatókönyvíró!
2015-ben költöztünk ide, ahol előtte laktunk ott akkor volt 50/20, azóta ott már 2 gigánál tartanak.
Én bevállaltam, hogy a következő festés alkalmával beengedem a rombolókat, és nézzék meg, hogy nálam el lehet-e vinni a kábelt valahogy.
De ha a lépcsőházban van a hiba, akkor nyertem egy ingyenes glett tanfolyamot!
-
GoodSpeed
addikt
Azért 2010-es években, úgy, hogy minden benne volt, havi 16K-ért tudtam venni akkor 80K-s Nexus 7-et 48K-ért. Szép idők voltak!
#8528Thomas1: Tudom sovány vigasz, de:
1. Hasonló cipőben járok a T-vel. Az oszlop túl messze van című monumentális alkotás forgatókönyvét írjuk közösen, hátha egyszer megfilmesítik alapon!
2. 2010-ben ez a 30/5 egy egészen jó Internetnek számított!
Sőt 2013-ban a GTA V-öt Steamről én még 22/1-es VDSL2-vel töltöttem lefele. 
-
KROK640
nagyúr
-
Thomas1
addikt
Annyira jó olvasni, hogy milyen fejlesztések vannak országosan, már elérhető az 1 helyett a 4 giga is.
Én egy 10.000-es városban lakom, ahol jelenleg erre tudok váltani a jelenlegi 30/5-ről:
50 méterre tőlem már 1/1-es optika van, de a mi utcánkban csak a régi réz van. Pedig újabb környék, társasházi lakásokkal...
Tarr Kft. épített ki optikát az utcában, de nem tudják a tetőtérből lehúzni, mert a T nem tudja megadni nekik, hogy honnan melyik dobozból merre megy a kábel, folyamatosan elakadnak (gondolom toldozva-foltozva van), ezért szét kéne verni a lakásokban a kábelcsatornát. Természetesen ezt egyik lakó sem engedi...Szóval jelenleg is ez a 30-as net van, T optika elvileg nem is lesz, mert hát ott a Tarr....
-
GoodSpeed
addikt
-
GoodSpeed
addikt
-
KROK640
nagyúr
-
GoodSpeed
addikt
Hát szerintem még azzal sem lenne meg az 50K a 30%-hoz, mert éppen 30K alatt vagyok így:

Na most két dolgot lehetne berakni: nyilván a netet felnyomni 4 Gbps-ra, meg az IPTV-t L-re. Mobil téren maxi van. Persze lehetne HBO-t és NetFlixet, de megnéztem: egy forinttal sem olcsóbb... bár lehet akkor lejönne belőle a 20% abból is. Csak most HBO-nál nem bohóckodom, mert ott ilyen Lifetime 33%-os kedvezményes maxi előfizetésem van, ha lemondanám vissza már csak 33%-kal tudnám köttetni. NetFlixnél nincs ilyen, ott játszhatnék vele.Szerk: abból nem jön le: A Telekomnál a Magenta 1 és a sávos (pl. 20%-os) kedvezmény alapvetően a díjcsomagok havidíjára vonatkozik, nem minden kiegészítő szolgáltatásra.
-
KROK640
nagyúr
-
GoodSpeed
addikt
-
KROK640
nagyúr
-
KROK640
nagyúr
-
KROK640
nagyúr
Igen, én is valami hasonlóra gondolok, hogy elég lesz valami egyszerű cucc, csak még majd a fizikai elhelyezkedést is ki kell találjam, hogy mi hová.
-
KROK640
nagyúr
-
GoodSpeed
addikt
-
GoodSpeed
addikt
Sőt én azt sem tartanám kizártnak, hogy megnyílna újból a magyar ISP piac, azaz megjelennének új, külföldi szolgáltatók.
Persze nehéz egy ilyen kicsi, és már belakott piacra "betörni", de nem lehetetlen. Például, ha úgy indulnak, hogy felvásárolják a középfölde szolgáltatóját, az egy jó alap lenne.Egykoron színes és sokrétű volt idehaza ez a piac, amiket elvesztettünk:
- Invitel, UPC, DIGI, VodafoneA román DIGI visszatérését sem zárnám ki teljesen. Tapasztalatuk van hálózatépítéshez. Országos méretű helyismerettel rendelkeznek. Tudják, mi hol van, milyen adottságok stb.
Ez a piac felülről le volt fojtva, és ennek most vége. Ha 3 évvel korábban jött volna ez a fordulat, vagy néggyel, szerintem nem vonult volna ki.
Oké, hogy kicsi ország vagyunk, de ez nagyon gáz, hogy két vezetékes országos szolgáltató van: a One és a Telekom.
-
GoodSpeed
addikt
-
garga pista
őstag
Arra mondjuk elég egy AP (acces point) is, TP-Linkét használtam, állítottam már be párszor, de többi márkának is van. Azon meg sok frissítés nem is kell, mivel nem routol, mint egy buta switch kb. úgy működik. Nyilván a Wifi azért legyen erős titkosítással védve, újabb eszközök már WPA3-at is tudnak.
-
GoodSpeed
addikt
Berettyóújfaluban most ezek az árak Telekom oldalon:

Most kell ugye megújítani, már napok óta hezitálok, mert még nem döntöttem el, hogy mit veszek 2 évre.
Kicsit vicces ez, hogy WiFi 6-tal nyomulnak még, azért már nem 2019/2020 van. Amint látható 12K lenne a 4000-es net. Az a "poén", hogy ennyi pénzért kapsz egy bivalyerős HGW-t "ingyen".
Csak viszonyításul: amit most vettem ASUS RT-BE92U-t 108K-ért kiterjesztett garanciával, azon van egy 10 Gbps-os WAN port, de LAN portból "csak" 4 db 2,5 Gbps-os van. Azaz egy kliens vezetékesen nem tudná áthúzni a 4 Gbps-ot. Csak arra akarok kilyukadni, hogy egy 95K+ routernél sincs natívan minden LAN portra 10 Gbps, de még a fele sem. Persze lehet azt mondani, hogy WiFi 7-en majd áthúzol többet mint 2,5 Gbpsot, de a WiFi az sosem fizikai kapcsolattal egyenértékű.
Mindazonáltal én speciel még a Gbps-ot sem szoktam kihasználni, és a berettyóújfalui lakásban meg marad a 250-es Net, mert két IPTV van rajta, meg anyukám Facebookozik, Youtube-ozik, Messengerezik. Arra bőven elég. A szerencse az a dologban, hogy neki kell a Hoppá díjcsomag, nekem meg kell a mobilinternet, és a korlátlan mobiltelefonálási opció is, így hárman kihasználjuk rendesen, mondanám, hogy olyan 80%-ban.
Rám akarná erőlteti a Gbps-ot a telekom, de így, hogy nem tudom áthozni, kösz, de nem.
-
KROK640
nagyúr
Lindauban én is Fritzboxot használok

-
KROK640
nagyúr
Nagyon szépen összeszedted az előnyöket és a hátrányokat

A hátrányok közül egyedül a 3-as pont érint igazán.Azon mondjuk filóztam, hogy venni valami közepes(ebb) routert és emögé kötni (hogy a konyhában is legyen wifi meg a hátsó kertben). Elméletileg ez megvalósítható, és mivel a szolgáltatótól kap frissítéseket a szolgáltatói router ezért amiatt sem kell aggódni, hogy ha esetleg a privát router nem kap frissítéseket.
-
garga pista
őstag
Na igen, nálam a lent írt Fritzbox váltások úgy néztek ki, hogy a régi routerból kiexportáltam minden beállítást egy fájlba, az újba be, kb 5 perc a teljes csere.

Minden kinyitott port, belső fix IP, beállított DNS címek és Wifi beállítások megmaradnak. Belső eszközök fix IP-i évek óta ugyanazok, ahogy a wifi-t sem kell az összes eszközön újra beállítani. Régi lézernyomtató USB-n keresztül hálózaton megosztva, Wireguard által bárhonnan fel tudok csatlakozni az otthoni hálóra, meg távolról nyomtatni is tudok
Sőt, ami nagyon tetszik, a szülőknél egy multifunkciós Canon van a routerre dugva, amiben van USB meg kártyaolvasó is szkenneléshez/kép nyomtatáshoz. Ha van benne vmi és így kapcsolom be, a kártyát/pendriveot is látja a router, és be van kapcsolva a megosztás így hálózatról is elérhető.
Nem vagyunk egyformák, de nekem ez olyan előnyök, amit nem engedek el már. Visszanézve persze sose gondoltam h kell, aztán itt vagyunk.Szerk.: Arról nem is beszélve, hogy a családban több helyen is hasonló Fritz van, a régi vezetékes telefonok mind rá vannak mindenhol kötve, és az egyiken meg van nyitva a megfelelő port, dyndns szolgáltatással csatlakoznak rá (+Dect és okostelefonok is), így van egy kis belső Voip rendszerünk is.
A WireGuard meg be van állítva úgy kliensként bizonyos routereken, hogy az okostv-k WG-vel egy routeren lógnak, hogy kifelé azonos legyen az IP-jük, "bizonyos szolgáltatások miatt".
-
trec12
addikt
Értem mire gondolsz ez eddig oké. De ebből nem következik az, hogy most hirtelen 2 Gbps-re váltanak. Attól, hogy eddig volt állami pénz és nem kellett komolyan versenyezni még nem lesz automatikusan sebességemelés. A 2 Gbps nem egy “rákényszerülünk és meglépjük” dolog hanem külön beruházás és üzleti döntés. Csak akkor csinálják meg ha megéri.
Szóval az alap felvetésed rendben van a következtetés már túlzó. Amúgy meg szerintem a 2–4 Gbps csomagok eleve rétegigény. Van marketing értéke jól hangzik de nem tömeg termék. -
garga pista
őstag
Én is várom, mert kell a verseny nagyon.Jól fel vagy készülve az biztos!
Én is nemrég cseréltem le saját routerem, meg a szüleimét is 1-1 Fritz!Box 7690-re, ez csak 2,5G WAN portos de bőven jó a 2-es nethez, modnjuk főleg a szimmetrikus feltöltés lenne a királyság.
Valamikor ~2007 körül vettem az első Fritzboxot még a piacon lomiban, azóta márkahű lettem, folyamatos Fritz előrelépések vannak
Viszont ez is elég drága újonnan, itthon nem is sok üzlet árulja, pl. Conrad (ami alapról kicsit túlárazott), így Hardveraprón/Vaterán stb. szoktam venni. Általában német területekről behozzák sokan, van ami alapból német nyelvű nincs benne angol (trükkel át lehet ütni az fw-t rajta).
Kb. így nézett ki az upgrade szülőknél:
Fritzbox Fon WLAN (pontos típust nem tudom, csak ADSL modem+4LAN+USB+Wifi volt benne) -> Fritzbox 7390 -> 7490 -> 7590-> 7690Nálam a saját lakásban meg 7590->7690

Nagy ötlet volt, hogy már van Zigbee is benne, így pár smart home cuccot is beszereztem hozzá, a régihez is volt 2 db DECT-es radiátor termofej, most már van kapcsoló meg konnektor is világításhoz. Nálam csak Digi/One optika van, meg Telekom koax így nagy választék sincs. Azon gondolkodtam, a T-nél esetleg előfiztek majd a legkisebb net csomagra, backup gyanánt, mert már azt is tud kezelni a Fritz. LAN port meg amúgy is kevés van (egy LAN portot használ bakcup portnak, kvázi második WAN port), egy Mikrotik gibabites switch van még üzemben.Ebből a 7490-ig a beépített ADSL majd VDSL modem is használatban volt a T-nél, aztán lett Digi optika végre a szülőknél (is). Azóta a leszerelt 7590 és 7490 Wifi mesh AP-ként üzemelnek kábellel összekötve. A 7390 vésztataléknek pihen, a legelsőt meg pár éve leadtam e-hulladékba. Nyugdíjazása után még évekig használtam LAN-on fix IP-vel nyomtatószervernek.
-
GoodSpeed
addikt
Nekem a szolgáltatói fekete routerem van, és nekem elég is, valahogy nincs igényem olyanokra, hogy USB-n HDD-t kössek rá vagy mindenféle hókusz-pókusz.
A szolgáltatóinak van három előnye:
1. Nem kerül pénzbe
2. Folyamatosan kap frissítéseket a szolgáltatótól
3. Nem kell aggódni, hogy mikor jár le a garancia.A hátrányok:
1. Nem privát teljesen
2. Nem a legjobb hardver
3. Kevés a beállítási lehetőség
4. Sokszor nem kiváltható - bár a tied pont igen, mert van kábelmodem mód rajta. -
GoodSpeed
addikt
Nos arra gondoltam, hogy eddig ha a Telekommal szemben hátrányba szorultak amiatt, hogy nincs Gbps-os sávszélnél gyorsabb Internet előfizetésük, ellensúlyozni tudták simán állami pályázatok megnyerésével.
Most viszont vélhetőleg ezen a téren is hátrébb sorolódnak. Szvsz a sok, csupán Gbps-os ONT-t sem vásárolták volna be, ha tudják 2 évvel korábban, hogy mi lesz.
Elsősorban arra gondolom a fejlesztést, hogy ahol ki van építve az FTTH, ott kénytelenek lesznek emelni, és az ONT-okat is cserélni.
Mondjuk új routert a WiFi 7, és a másiknál várható biztonsági frissítések elapadása miatt vettem, nekem bőven elég a Gbps-os, viszont ha nem kap egy router több sec.update-et sem, az már nekem rizikós. 4-5 évente cseréltem routert, most úgy tervezem, hogy 6-8 évig lesz az, amit vettem.
-
KROK640
nagyúr
Reméletőleg tényleg versenyhelyzetbe kerültek. Mondjuk én nem számítok sávszélesség emelésre mert a régi rezes technikám van, és annak a maximumán 512Mbiten vagyok. Azt meg sajnos nem valószínűsítem, hogy ide optikát hoznak úgy, hogy itt a T optika velem szemben az oszlopon. Az meg már csak egy sokadlagos dolog, hogy nem is nagyon váltanék magasabbra, mert ez a sebesség is elég nekem, a HDD-m írási sebessége a szűk keresztmetszet már sokszor ígyis.
Nekem a szolgáltatói fekete routerem van, és nekem elég is, valahogy nincs igényem olyanokra, hogy USB-n HDD-t kössek rá vagy mindenféle hókusz-pókusz. Egyedül a nagyobb hatótávolságú wifi lenne jobb, mert a konyhában és nappali egy részében nincs, ahogy hátul a kertben sem

-
trec12
addikt
Április 12.-e után a 4iG véleményem szerint versenyhelyzetbe került. Most úgy gondolom, hogy nagyobb az esélye annak, hogy a One sávszélességet fog emelni, és elérhetővé teszi a 2 Gbps-os netet is, mint annak, hogy a Telekom leküzdi az egyoszlopos akadályt.

A politikai változásnak ehhez nincs direkt köze. Attól, hogy ki nyert választást nem lesz rövid távon 2 Gbps. A szolgáltatók nem erre reagálnak hanem arra, hogy hol éri meg fejleszteni és milyen a hálózat állapota. Lehet ennek hosszabb távon hatása de ebből nem következik, hogy emiatt nálad hamarosan lesz 2Gbps-es net.
-
GoodSpeed
addikt
Április 12.-e után a 4iG véleményem szerint versenyhelyzetbe került. Most úgy gondolom, hogy nagyobb az esélye annak, hogy a One sávszélességet fog emelni, és elérhetővé teszi a 2 Gbps-os netet is, mint annak, hogy a Telekom leküzdi az egyoszlopos akadályt.

Mindenre felkészültem. Rendeltem elsőnek egy ASUS RT-BE92U-t:
Majd miután leesett, hogy valószínűleg úgy járok, mint az 1 csillagos véleményezők szerint, hogy hetekig semmi... és mert a kínálatból el is tűnt a router, ezért rendeltem egy ilyet:
Viszont ez lassabb CPU-val van szerelve, kevesebb a LAN port rajta, és ami azért meglepett, hogy a felülete is faék egyszerűségű, nem véletlen, hogy nincs a nevében RT, hanem TUF sorozatos, ezért ma ezt is lemondtam, és :
Megrendeltem az első routert ami teljes funkcionalitású, és 3 év gyári + 3 év Alza garanciával érhető el. Igen, sokkal drágább így, mint eredetileg volt, de mint látható felső kategóriás router, és egy ilyen esetében alapból 4+ évre tervezek, ezzel meg 6+ évre.Ugyanaz a dizájnvonal - csak még szebb és robosztusabb - mint az 5. évében járó ASUS RT-AX86S-em. Amit persze eladok, így Ez az összeg jelentősen csökken is.
-
madagaszkar
tag
A vállalat 20,319 milliárd forint vissza nem térítendő támogatási forrást nyert el a Program 1–2. pályázati szakaszában, ami alatt három éven belül 118 ezer háztartás számára teremtődhet meg az optikai kapcsolat lehetősége. A pályázat keretében azonban a cég további több mint 500 ezer háztartás elérését is vállalta, nem támogatott, hanem piaci alapon. A cég közleménye szerint országszerte már több mint 3,16 millió háztartás és vállalkozás számára elérhető korszerű, gigabitképes optikai hálózaton keresztül otthoni internetezés és interaktív tévészolgáltatás.
-
KROK640
nagyúr
Mi is a listán vagyunk, pedig nálunk már van T Com optika

Új hozzászólás Aktív témák
-
8560 - 8501
8560 - 8501 8500 - 8401 8400 - 8301 8300 - 8201 8200 - 8101 8100 - 8001 8000 - 7901 7900 - 7801 7800 - 7701 7700 - 7601 7600 - 7501 7500 - 7401 7400 - 7301 7300 - 7201 7200 - 7101 7100 - 7001 7000 - 6901 6900 - 6801 6800 - 6701 6700 - 6601 6600 - 6501 6500 - 6401 6400 - 6301 6300 - 6201 6200 - 6101 6100 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Horgász topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Futás, futópályák
- Samsung Galaxy S26 - szeret, nem szeret
- OLED TV topic
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- Gitáros topic
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP EliteBook 8460P - i5-2GEN I 4GB I 250GB I 14" HD I DP I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 8440P - i5-520M I 4GB I 250GB I DVDRW I 14" HD I Cam I Garancia!
- Bomba ár! HP 250 G7 - Intel N4020 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" HD I HDMI I W11 I Cam I Garancia!
- Bomba ár! Fujitsu Lifebook E782 - i5-3G I 8GB I 128SSD I DP I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Fujitsu Lifebook E754 - i5-4G I 8GB I 128SSD I HDMI I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad T14s Gen 3 i5-1245U 14" FHD+ 16GB 1TB 1 év teljeskörű garancia
- Ventilátorok 120/140mm és modding termékek kitűnő árakon! Mennyiségi kedvezmény!
- Dell Latitude 5401,14" FHD,i7-9850H,16GB DDR4,512GB SSD,WIN11,ÚJ AKKU
- Eladó Apple MXQT2D/A Magic Keyboard Német / 12 hónap jótállás
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

S24 FE, és Amazon Fire TV Stick 4K 6GHz-en!

Azta, a komplett rezsim van ennyi
Most töltőt is kell vennem :XD Adom ugyanis mellé az LDNIO A6140C-t.

Viszont ez lassabb CPU-val van szerelve, kevesebb a LAN port rajta, és ami azért meglepett, hogy a felülete is faék egyszerűségű, nem véletlen, hogy nincs a nevében RT, hanem TUF sorozatos, ezért ma ezt is lemondtam, és :