Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- ldave: New Game Blitz - 2025
- jakra: Retro gyujtemenyem (cloud synced for safety...)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
-
draco31
veterán
Rádióban úgy hallottam, hogy lezárult most a pályázat, kíváncsi vagyok mikor lesz eredményhirdetés.
-
-
Ic3man
tag
Itt vagyok gyerekek! Semmi pánik! Jöttem ellenőrizni!
-
trec12
addikt
válasz
GoodSpeed
üzenetére
Induló akcióban - egy év hűség, fél évig 0 Ft Tv Family+1000-es net - sokkal jobban megéri a One. Mindenkinek jár-e nem tudom gondolom aki honlapról köti ott nem hiszem. Telekomnál itt nálunk területi ár van “csak”. Egy év után meg újra lehet gondolni marad-e vagy vált az ember.

-
-
trec12
addikt
Igen rendelhető a One is!
Tesco parkolóba is ki voltak települve egy One-os busszal.
Elég combos akcióval indítanak. De a Telekom már mindenhol megy tudtommal. Kivéve társasházak de ott a One sem tart sehol. Nálunk az engedély megvan a társasház részéről a Telekomnak de még nem jelentkeztek. 
-
the.odzsy
aktív tag
válasz
CosworthF1
üzenetére
Igen, mostmár nekem is ez rémlik.
-
CosworthF1
csendes tag
válasz
the.odzsy
üzenetére
Úgy tudom, nem, csak "át lett nevezve", korábbi weboldal közlemény
-
the.odzsy
aktív tag
válasz
garga pista
üzenetére
A Vidékhálót nem vette meg az OPC network?
-
garga pista
őstag
válasz
raider21
üzenetére
Ó igen, volt Tanet aztán Optanet meg Vidékháló néven is
Ment az adok-veszek rendesen... És igen, panasz áradat is akadt (akad most is) bőven, nekünk sosem volt bekötve.
FiberNet volt az első KTV nálunk (aki felvásárolta az első helyi kiépített hálózatot, még megvan az induláskori plakát, majd bescannelem), anno a 90-s években elsők között kötöttünk rá, csak mikor a FiberNet elszállt az árakkal akkor lemondtuk (2004 körül). Aztán 2021-ben lett újra KTV a Digi optikával, a 2 között meg műholdas UPC volt saját műholdvevőkkel. Mellette meg Telekom ADSL majd VDSL amíg nem lett optika
-
raider21
aktív tag
válasz
garga pista
üzenetére
Felső-Bácskában kb. minden nagyobb településen is van Tarr, azaz az egykori Optanet felvásárlásával megszerzett anno még a Kistérségi Társulások tulajdonában lévő (ezeket áron alul értékesítették a Tarrnak...) alépítmények rendszerével. Ez is FTTX rendszerű igazából, mert a szekrényekig optika megy, onnan ágaznak ki a koax kábelek minden irányba is, jellemzően föld alatt. Sok jót nem hallottam: drága, a szolgáltatás minősége pedig igen csak ingadozó. Legalább is ezt mesélték az ismerősök.
A Telekomnál most is, meg 20 éve is volt errefelé árkedvezmény most az ONE meg a Tarr, anno meg az Invitel miatt.
-
garga pista
őstag
válasz
raider21
üzenetére
Köszi az infókat. Ja, volt zúgolódás a földkábel (vagyis a csövek) fektetése miatt. Mondjuk meg kell hagyni, láttam én is h pár hely hagyott kívánnivalót maga után
. De több utcában térköveztek az teljesen jó lett. Jaja, konkurencia lesz, csak látszódjon árban is, itt van Tarr is a koax-al, de hiába mert árban nem tudott a Digi alá menni. Meglátjuk mi sül majd ki. -
raider21
aktív tag
válasz
garga pista
üzenetére
Ha tippelnem kell az eléggé szűkszavú sajtóközlemények alapján, akkor Bácsalmáson és Jánoshalmán túl Kunszentmiklós, Csengőd, Homokmégy, Kecskemét egyes részeit, Kunfehértó, Bugac, Bugacpusztaháza, Jakabszállás, Dunatetétlen, Dunavecse, Fülöpszállás, Harta, Solt egyes részeit, Móricgát, Csátalja, Ordas, Bátya, Vaskút, Zsana egyes részeit érintheti a Telekom FTTH fejlesztése. Továbbá valószínűleg Kiskunhalas, Baja és Kiskőrös egyes részeit is. Legalább is ezeken a településeken/városokban volt a júliustól októberig tartó időszakban több órás szolgáltatáskieséssel járó hálózatfejlesztési munkálat. Azaz új oszlopokat meg alépítményeket állítottak/építettek ki. Kisszállást és Tompát nem láttam felsorolva, igaz Jánoshalma sem szerepelt egy sajtóközleményben sem, Bácsalmás meg "csak" a helyi újság cikkében.
A méretekből kiindulva tippre ez valamelyik EU -s finanszírozású FTTH fejlesztési program keretében valósulhat meg a Telekom által. Legalább lesz az ONE -nak normális konkurenciája.
A Telekomnál meg a bondingos VDSL2 net leváltható lesz nálunk is FTTH -ra, kedvezményes áron.
-
garga pista
őstag
válasz
raider21
üzenetére
Jaja, eléggé haladnak vele. Visszanéztem, 10.07-én húzták felénk ki a kábeleket (pár nappal előtte szerelték fel az oszlopokra a tartókat) és a héten meg már a kötődobozokat szerelték, szépen T-s matrica és számozás. A végén gyorsabbak lesznek mint 2019 végén a Digi

A környéken mintha Kisszálláson láttam volna még új T-s dobozokat, de majd figyelem amerre megyünk mi a helyzet. Alapból nézni szoktam az oszlopokat, tetőket merre milyen szolgáltatók és antennák vannak
-
raider21
aktív tag
válasz
KROK640
üzenetére
Igen ez így van. Az FTTH hálózatok kiépítése önköltségi áron a kb. 20-30000 fős városok esetében éri meg a szolgáltatóknak, ha minden hatósági engedéllyel rendelkeznek. Minden más esetben marad a 20-30 éve kiépített, minimálisan korszerűsített koax vagy rézhálózat, kb. örök időkre...!
Kivéve, ha az adott járásra van aktuális EU -s finanszírozású központi FTTH rendszer létesítési pályázat. Mert ebben az esetben a nyertes szolgáltató hamarabb építi ki az optikai hálózatot a 200-1000 fős falvakban is, mint egy kis- vagy középvárosban.
A nagyvárosok esetében pedig a kvázi beszerezhetetlen vagy irreálisan drága hatósági engedélyek miatt nincsen előrelépés és jött létre egyfajta kartelezés a szolgáltatók között. Leosztva bizonyos kerületi szinteken a szolgáltatási területeket és a piacokat. Ebbe kavart anno bele a DIGI, de az utód ONE már nagyon is úgy "játszik", sőt...; mint a régi "játékosok". Így viszont komplex fejlesztések sincsenek, még akkor sem ha az xyz szolgáltatónak megérné. Legalább is így pletykálták anno...! -
raider21
aktív tag
válasz
garga pista
üzenetére
A Telekom Bácsalmáson, Jánoshalmán az általam látottak alapján biztosan kiépíti az FTTH hálózatát az egykori Emitel rézhálózat helyett. Kb. novemberre lesznek kész a fizikai kiépítési munkálatok, a szolgáltatás az optikai hálózaton a pletykák alapján valamikor '26 -ban indulhat el. De valószínűleg jóval több Bács-Kiskun megyei település is érintett a T hálózatfejlesztési munkálataiban.
-
KROK640
nagyúr
válasz
CosworthF1
üzenetére
OPC – M 8 900 Ft/hó*
Maximális sávszélesség:
60 Mbps / 15 MbpsMár ez bőven drága.
-
CosworthF1
csendes tag
válasz
e-newsee
üzenetére
Mutatok itt még ár-érték arányban érdekességet... Egy adott településen , amely engem érint, csak ők vannak kábetévés koax hálózattal, és mivel ezen a helyen vezetékes netet szeretnénk mindenképpen használni, így kénytelenek vagyunk őket igénybe venni.
-
-
KROK640
nagyúr
válasz
e-newsee
üzenetére
Most egy kicsit olyan leszek mint a kormánypárti nyugdíjas : Én még emlékszem azokra az időkre, mikor ez is nagyon jó lett volna.
Meg perc alapon neteztünk aztán a fél megabites ADSLnek is úgy örültünk mint a lottó ötösnek... Igaz akkor még az internet egy másabb (és sokkal jobb) hely volt.
2025-ben persze a 30Mbit sem sok, bár 2020-ban Németországban én 3Mbittel is túléltem.
(2015-ben Cipruson meg 1Mbit alattival)60-70Mbitért havi 11K tényleg ku... drága. Nekem 7000ft az 512/22Mbit és ezt is drágának tartom ...
Furcsa, mert a Balatontól dél nyugatra, az ember nem gondolná, hogy ott ilyen állapotok vannak. Ugyanakkor azt hallottam, hogy Zala sok helyen eléggé elmaradott. nem tudom, jártam már ugyan Zalában, de nem sok helyen, nekem pont szó szerint az ország másik vége.
-
e-newsee
addikt
válasz
KROK640
üzenetére
Gelse.
De az igaz, hogy annyira nem tragikus, hogy 4Mbit, arra rosszul emlékeztem. Mea culpa, de lusta voltam rácsekkolni.
Papíron 30Mbites van. Az viszont igaz, hogy sokan panaszkodnak, hogy sokszor percekig akad, belassul, nem megy rendesen. Beszélgettem pár falubelivel, mióta ott lakunk, és amikor meghallották, hogy hogyan jártam (Telekom nem tudott rákötni a rézre, mert nincs szabad érpárjuk - állítólag), és meséltem, hogy mikronetem lett, akkor kb. egyöntetűen azt mondták, hogy örüljek neki, jobban jártam. Tény, hogy arra nem panaszkodom, stabilan jön 60-70Mbittel. Csak hát drága, 11k.
Az állapotok amúgy tekinthetők tragikusnak is, ha azt nézzük, hogy bármerre kimész a faluból, minden szomszéd településen ott az optika. -
KROK640
nagyúr
Akkor mi szerencsések vagyunk

Mondjuk anno a DSL-ért mi aláírást gyűjtöttünk, és 2024 dec 28-án el is jött... a környező településeken csupa 2006-2008 volt, a dátum.
Itt a DSL a végefelé volt gyászos, egyszercsak a papíron 16 Mbites netem állandóan összezuhant és nem volt. 4Mbiten sikerült stabilizálni, akkor 11K-ért. UPC 30Mbitet hozott 3200ft-ért... Mondanom sem kell, hogy váltottam
Debrecenen belül tudok olyan területet, ahol mai napig nincs még DSL sem
2016 van igényelve, de mág nincs ...Plusz Debrecen belvárosában olyan helyet (műemlék épület senki sem fúrhat stb) ahol az van amit a telefonvolan ad maximum. Kőkemény belváros.
-
-
KROK640
nagyúr
válasz
e-newsee
üzenetére
Melyik település az, ahol 2025 őszén még ilyen tragikus állapotok vannak?

Nem bosszantani akarlak, csak összehasonlításképp írom, hogy én is faluban lakok, ADSL 1Mbit 2004 végén lett, 2006-ra 2Mbit volt, 2008-ban meg már 8Mbit. 3 van akár 2 Gigás optika is. Van ONE (
) meg T-com. A One-nak sajnos csak 500Mbites koaxa van, de nálam pl a papíron 500/20-as net, 512/22-t hoz. -
e-newsee
addikt
Nem bánnám, mert nálunk is ez a helyzet. A Telekom az egyetlen vezetékes, ennek megfelelően el is felejtették a falut. Ott van az ezeréves réz, azt jön belőle jobb esetben a 4Mbit. A lakók szerint örülnek, ha az 1-2 megvan.
Azt ki lehet valahogy deríteni, hogy az új pályázatban arra a településre valaki pályázott-e kábelt kihúzni? -
Nálunk is mostantól él a One által húzott új optika.
Fejér megye.
Amit behúztak az egy éve telepített Novicom aptika alá.
Szóval eddig 20-on évig jött a réz kábelen a 20 Mbps most meg két optikai szolgáltó is van.
A faluban nálam kötötték először tavaly a Novicom 500/500-as netet.Igaz nem valami olcsó de stabilan koma szimmetrikus net.7890 Ft.
Egyelőre maradok a One árakról nem tudok még semmi konkrétat.
(A letöltés biztosan 1000 körül van.Annyit olvastam.) -
Ez kb rekordméretű (legalábbis nálam
) :

El is tart egy kellemes 1 óra és 13-15 percig a feltöltése Youtube-ra, igaz, kevesebb lenne, ha egnedné 300-zal nyomni
-
-
KROK640
nagyúr
Az internetszolgáltatók elsősorban (és néha mintha csakis azt) nézik, hogy mekkora a népsűrűség az adott területen. Sok a népesség, akkor gyorsan húznak jó netet, és sokszor olcsón, mert nagy a népsűrűség és úgyis megtérül. Ahol meg alacsony, azt szeretik elfelejteni, még akkor is, ha történetesen nem lenne konkurencia sem ... (ha valaki mégis megcsinálja, akkor mindenféle lassú netért lehet csillagászati árakat kérni).
Debrecenben (az ország második legnagyobb városa) tudok olyan helyet (igaz külső terület), ahol 2020-ban még az ADSL sem volt elérhető, annyira nem foglalkozott senki azzal, hogy oda netet vigyen. Még mikrós net sem volt. Van 1-2 pálcikás mobilnet és annyi. -
válasz
draco31
üzenetére
Kóród?

Esélytelen sajna. Rengeteget jártam amúgy oda amikor itt a beregbe felvásároltak egy rakat szolgáltatót (én is így kerültem hozzájuk de 3-4 hónap után elég is volt belőlük)
Szülőknél Olcsván pl már 1.5 éve belekezdtek, még mindig nincs kábel a csövekben, és nem működik még csak részlegesen sem. -
válasz
djzotya1983
üzenetére
Sajnálattal olvasom
.
-
geridon81
csendes tag
Itt nálunk is pont 2025 09.11 meg szállta a falut egyszerre a Telekom és a One is
-
válasz
djzotya1983
üzenetére
Főleg 4/2-höz.😅
-
djzotya1983
tag
[kép] Ma be van kicsit lassúva...

-
válasz
garga pista
üzenetére
Itt se lenne optika, ha nem jött volna a Digi még a felvásárlás előtt
.Nálam is ez a helyzet pontosan, még most is 500/22-es koaxon lógnak minden bizonnyal, amiből ha már 400 fölött döngetne örülhetnék.
Jó, hogy a felvásárlás később következett be.
De az is látszik, hogy a román tulajdonos akkor még nem akarta eladni. -
garga pista
őstag
Itt se lenne optika, ha nem jött volna a Digi még a felvásárlás előtt.
Volt a helyi koaxos kábeltv, aki először konkurenciája lett a DSL-nek, csak épp elszállt az árakkal a net meg totál instabil volt, csak panasz volt rá. A T is akkor kapott észbe, ahogy a többiek is írták mikor hirtelen otthagyták az ügyfelek, 1 évre a Digi indulása után azt lehetett látni, hogy az utcák 90%-ában az van bekötve. -
trec12
addikt
Nálunk SZIP projekt keretében lett Telekom. A One meg ugye exInvi xDSL terület lévén gondolom céljuk az összes ilyen hely optikai fejlesztése. (Yettelnél is valószínű a lehető legtöbb város "igazi" 5G-re fejlesztése a célok között van.) A versenynek mindenképp jót tesz. A helyi HFC sietve duplázta a net sebességeket minden csomagban változatlan áron aztán akció keretében csökkentette is. Ezt enélkül sanszos, hogy nem mostanában tette volna meg.
Kérdés mire lesz elég nekik mert így is drágábbak...
Viszont mindenképp megkérdőjelezhető, hogy nem túlzás-e; gyakorlatilag egy tízezres kisvárosban három vezetékes szolgáltató plusz egy mobil ami szintén ad otthoni netet..... -
Ez bevett szokás.
Felénk is ez volt. 2018-ban épített hálózatot a ONE (akkor még ugye UPC). Egészen addig nem volt semmilyen lehetőség normális netre, mert csak wireless szolgáltató volt aki tudott adni 50mbit körül, azon kívül tényleg nem volt semmi. Ahogy elkezdte építeni a hálózatot a szolgáltató megjelent a Telekom is, és elkezdett optikázni és gőzerővel építkezni. 3 hónappal később kezdték el ennek ellenére is hamarabb volt lehetőség T-re szerződni mint UPC-re.
De jelenben is ez van, pl a szomszéd településen szintén csak 1 wireless szolgáltató működött eddig (Naracom) elkezdtek Optikázni, erre hirtelen a T ott is elkezdett építkezni
Végső soron jó dolog ez, mert van miből válogatni az embereknek, de azért gusztustalan, hogy a T-nek magától esze ágában sincs fejleszteni, mindig csak ilyenkor jut eszükbe, hogy kéne építeni bármit is. -
Diák66
őstag
Teljesen jó, hogy megint optika mellé optikát építenek..... ahol meg csak ADSL, vagy mobilnet van, az megint megy a levesbe.....
-
trec12
addikt
válasz
garga pista
üzenetére
Bevárosban, társasházak környéke itt is föld alá vitték. Volt is zúgolódás mert ásott a MetalCom (Telekom) aztán mikor végeztek kezdte szinte ugyan ott a D-Infrast. (One). Sokan reklamáltak minek ide új - csak a járdákat cseszték szét sok helyen / amit persze helyre állítottak abban a csíkban - mert van szolgáltató már de a polgi elmondta kiemelt beruházások ha "nem engedi meg" akkor a kormány saját hatáskörben engedélyezi. Ennyi. Azzal persze sokan nincsenek tisztában, hogy ezrekkel olcsóbbak, többet adnak sebességben, tv csatornákban mint a helyi HFC hiába akcióznak most meg emeltek sebességet.
Amúgy indul a One is éppen ma vettem észre. 
-
garga pista
őstag
Jah, akkor ugyanez a felállás lesz itt is
Itt is van Yettel 5G, igaz nekem csak mobil van azon meg a sávszélt nem szoktam nézni. Nagy ritkán (évente kb 1x) dolgozok mobilnetről ha vmiért nincs kábeles net, utoljára még csak 4G-s telóm volt amikor kellett 
Amúgy a szélesebb utcákban, főutcán itt is földkábel lesz, meg sok utcában átvágták az utat és az alatt vitték át egyik oldalról a másikra, pedig van oszlop is. Gondolom így biztonságosabb, de lehet vmi szabály is van rá. Meg a régi telefonkábel nem mindig ésszerűen volt vezetve, lehet azért is. 2 sarokra van tőlem az egyik nagy DSL elosztószekrény majd figyelem ha arra járok mikor van változás
-
trec12
addikt
válasz
garga pista
üzenetére
Celldömölkön is kitört a kánaán vagy 23 év után a helyi HFC erős konkurenciá(ka)t kapott.
Jobbra fent HFC, alatta Telekom, legalul One. Az egész város kb így néz ki.
One még nem megy sehol ill. a társasházak sem a Telekom részéről, de folyamatban.
Hab a torára, a Yettel fullba tolja az 5G-t a városban lakásban nálunk néha az 1Gbit is megy...
Kár, hogy árban 10e itt az OtthonNet csomag.
-
the.odzsy
aktív tag
válasz
KROK640
üzenetére
Ahol van a szolgáltatónak (Digi, Invitel, Telekom) saját oszlopsora ott mindenhol ott vezetik el az optikát. Végegyházán viszont új Telekom optika kiépítésnél is saját oszlopokat állítottak és azon viszik az optikát, annak ellenére, hogy az MVM oszlopon csak egy szolgáltató van fenn.
-
KROK640
nagyúr
válasz
garga pista
üzenetére
hm fura, hogy az optikát is oszlopon viszik
-
the.odzsy
aktív tag
válasz
garga pista
üzenetére
Az a kéteres réz kábel lehet, hogy örökre.
Van olyan hely, ahol már több éve átadták az optikát, és még mindig ott van a régi kábel.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 5 Slim 1TB SSD Lemezes konzol Elite kontrollerrel garanciával hibátlan
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 5 Slim 1TB SSD digital konzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Dell Precision 5540 notebook - i9 9880H 64GB DDR4 2TB SSD nVidia Quadro T2000 4GB W11
- BESZÁMÍTÁS! MSI ThinA15 B7VF-449XHU Gamer notebook - R7 7735HS 16GB DDR5 1TB SSD nVidia RTX 4060 8GB
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Az oldalára felfestve : Optikai internet hőse! 

Tesco parkolóba is ki voltak települve egy One-os busszal. 

2016 van igényelve, de mág nincs ...

Kérdés mire lesz elég nekik mert így is drágábbak...