Hirdetés
- aquark: Zsebszámológépek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- MasterDeeJay: Comet lake (10gen) és DDR3 - mert ilyet is lehet!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: Mi ez a pici videókártya? AMD E9173 teszt
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Candy: Kossuth Lajos azt üzente, elfogyott a gémergépe
Új hozzászólás Aktív témák
-
KROK640
nagyúr
válasz
GoodSpeed
üzenetére
Hát nem is voltál akkor messze tőlem

A hátraszaltót rollerestől pedig alacsony sebességgel is el lehet szúrni
Igen, szerintem is kellene az a bicikliút, de újabban már szó sincs róla

A sorompó rossz megoldás, mivel pont kerülni akarják a szintbeli kereszteződést, így szerintem egy aluljáró lehetene a megoldás. (vagy a hídf előtti kanyarnál rávezetni a régi négyesre és kivinni Vértesi útra ahol amúgyis van szintbeli átjáró. Esetleg a Kanyar sorra bevnni egy átjáróval, akkor ugyanis mellékvonalon kellene átkelni.
nekem is jól jönne egy iyle nút.És talán Útőrházra is eljutna valami komoylabb net mint a mobilnet/ADSL.
-
válasz
KROK640
üzenetére
"Ebesen még össze is törtem magam :XD" --- ez azért történt, mert erre jártál, és nem szóltál nekem
Legközelebb szólj..Jaja, a karma.
pár hétig kötözgettem magam, tetanus oltásom volt szerencsére, nyáron kaptam
.
Az volt a vicc, hogy a Bocskai utcában, pár méterre a céltól sikerült a latyak alatti jégen, megcsúszni, pedig nem is mentem gyorsan...Egy Debrecen felé vezető bicikliutat nagyon csípnék, 2006 óta téma, 2020-ban majdnem lerakták az alapkövet de jötta Covid, és azóta már még az ötlet is elsüllyedt

Kb a megye három leggazdagabb települése lenne érintett benne - ezt arra mondom, ha már uniós pénzből nincs rá opció - és igazából 8 km-t kellene megoldani. Szoboszlót annyiból érintené pénzügyileg, hogy indokolt lenne beszállnia, mert mégis Hajdúszoboszló - Debrecen között húzodna. Ebesnek szintén, és Debrecennek is. Három ilyen gazdag településnek 8 km, vagy 9 km, ha pl a 4-es miatt kell nyomtáv módosítás. Ki kellene tudni gazdálkodni, de szvsz a vasúti híd gond lehet, mert annak a szélesítése drágább lehet mint az egész kerékpárút, és lehet, hogy itt van a kutya elásva.
De nem lenne kötelező a hidat bővíteni... lehetne sorompóval is megoldani.
Viszont nekem sok della, és kényelmetlenség lenne megoldva, bár pár havonta egyszer megyek Debrecenbe.
-
KROK640
nagyúr
válasz
GoodSpeed
üzenetére
Én se TVzek egyáltalán, de én eleve a nélkül köttettem.
"Ebesen még össze is törtem magam :XD" --- ez azért történt, mert erre jártál, és nem szóltál nekem
Legközelebb szólj..Egy Debrecen felé vezető bicikliutat nagyon csípnék, 2006 óta téma, 2020-ban majdnem lerakták az alapkövet de jötta Covid, és azóta már még az ötlet is elsüllyedt

Ausztriában és Svájcban tavaly is láttam ilyet, igaz az alagutakban volt.
-
KROK640
nagyúr
válasz
the.odzsy
üzenetére
Nekem mondod? 33K-s modemmel kezdtem, majd 56K-val folytattam.
ADSLem csak 2004 december 28-án lett (512kbps, másnap 1Mbitre emelték).
Aztán onnan fokozatosan, 2012-ben jött a 30Mbites koax, 2015-ben már 120Mbiten száguldottam, 2018-tól meg a mostani 512/22Mbit van. Ez nekem elég is.Emlékszem régen, akkor gondoltam, hogy gyors netem van, ha egy film max annyi idő alatt jött el, amíg megnézem (SDben
). Ma 1080P-ben is pár perc. -
-
válasz
KROK640
üzenetére
Friss, mai kép:
Ebben az a plusz poén, hogy a TV-t nem nézem... de ha lemondanám, akkor hűséget is kellene kötnöm, és csak az Internet többe lenne mint így a három együtt. 
A roller akkor jó, ha van a két pont között rendes bicikli őt, meg normális idő van.
én egész télen toltam, kivéve januárban
. Ebesen még össze is törtem magam :XDmert Debrecen felé pont nincs niormális bicikliút,
Ez mondjuk elég gáz... sajnos...
De Hajdúszoboszló - Ebes között van
Előző posztomhoz még: Autópályákon pár kilométerenként volt vészhelyzeti vezetékes telefon, ami mondjuk ha lerobbantál is pár kilométer sétát jelentett, hogy hívhasd a sárga angyalt.
-
the.odzsy
senior tag
válasz
KROK640
üzenetére
Mikor még én kezdtem "volna" a mi utcánkban még kábeles szoláltatás sem volt. Vezetékes telefon dect-es volt, ami nem volt használható. Mobil net indult abban az időben (GPRS), de az is halál volt. Majd már meglett ember koromra építette ki a telekom a koaxos szolgáltatását 30 Mbit-es sebességgel. Ez volt az első komoly szolgáltatás az én életemben. Azóta 1000-es optikán vagyok, nem kell vacsorázni míg betölt egy oldal, mint régen.
Hát ennyit változott a technológia! -
KROK640
nagyúr
válasz
GoodSpeed
üzenetére
Jah, hát persze.
Én mikor a UPC-nál kezdtem akkor 3200ft volt havonta a net, meg a telefon együtt, most majdnem 8000ft ugyanez. Igaz, ami igaz, hogy akkor 120Mbit volt, most meg 500Mbit, de ment ez az 500Mbit anno 4000ft-ért is nekik.
És igen, sokan kifizetnek a netszámla mellé 2-3 streaminget is, meg azért mobil net is, ez havi szinten simán lehet 20-30K extra költség.A roller akkor jó, ha van a két pont között rendes bicikli őt, meg normális idő van. Esőben, hóban, extrém hidegben felejtős még a buszhoz képest is. (Ettől még a hosszabb távú terveim között szerepel egy, de nem sürgős, mert Debrecen felé pont nincs niormális bicikliút, így csak a városban tudnék vele rohangálni, ami jó, jó, nem biztos hogy megérné a roller felárát. Főleg, hogy magát a rollert is buszoztatni kellene akkor)
-
válasz
KROK640
üzenetére
Értettem, csak azt mondom, hogy akkor amikor a Gbps-os Internet 3000 Ft helyett önmagában 4 év alatt 9000 Ft lett, ott kifozetteti veled a Streaming árát is, hiszen 2022-ben a 3000 Ft-os Internet mellé, berakhattad még a TV-t. A 250 Ft-os telefont, és az HBO-t is plusz még maradt is ki valamennyi. Ezzel szemben most csak az Internetex annyi. Nekem még mindig 6880 Ft az Internet + TV + Telefon.
Na
hát az elektromos rollerrel már direkt nem jöttem, mert az még nagyobb fogyasztó, de egy átlagos háztartásban jó eséllyel legalább 1db előfordul abból
is.A Mobileszkozoknel többet fogyaszt, de 100 km-en 1.1 kWh a fogyasztás kb
Rengeteg pénzt meg lehet takarítani vele! A buszon 500 Ft egy 20K-es táv!
Utazási rezsicsökentés lvl999 -
KROK640
nagyúr
válasz
GoodSpeed
üzenetére
Hogy értsd : Nekem csak internetelőfizetés van (meg vezetékes telefon
). TV előfizu nincs, sőt hagyományos vagy okos TV-m sincsen. Mert egyszerűen tök fölösleges a PC meg a laptop meg az okosteló mellett a mai világban.
A streaming sem a legjobb befeketteés ma már elszaródott, már pont azt nem tudja amiért eleinte jó volt, így az sem kell már nekem. De sokaknak még van.Na hát az elektromos rollerrel már direkt nem jöttem, mert az még nagyobb fogyasztó, de egy átlagos háztartásban jó eséllyel legalább 1db előfordul abból is. (Sőt, akkor már esetlegegy elektromos autót is idevehetünk).
-
válasz
KROK640
üzenetére
Nekem mondjuk a kábel TV és Streaming kiesik, de egy átlag embernek azok sem feltétlen.
Sajnos kiesik, de úgy, hogy közben kifizettetik veled azt a pénzösszeget, a jelentősen megemelt Internet árában. Ki sem tudod kerülni. Az ISP-knek a tévéelőfizetésen sokkal kevesebb haszna van, mint az Internetelőfizetésen, ott még a csatornáknak is is fizetnie kell.
"Villanyfogyasztás is jó meglátás, ráadásul egy átlag háztartásban szerintem 3-4-5 mobiltelefon és laptop napi töltése is látható tétel már."
Nálam 4 elektromos roller fut, és most mérem hogy havonta hány kWh-t visznek el. -
KROK640
nagyúr
válasz
GoodSpeed
üzenetére
Így van, jól látod, pont erre reflektáltam én is.
Igen, megint egy remek meglátás, erről jó régen írtam is itt a fórumban, hogy manapság sokkal több mindenre kell költeni mint 40-50 évvel ezelőtt. Nekem mondjuk a kábel TV és Streaming kiesik, de egy átlag embernek azok sem feltétlen.
Villanyfogyasztás is jó meglátás, ráadásul egy átlag háztartásban szerintem 3-4-5 mobiltelefon és laptop napi töltése is látható tétel már.
(Abba az irányba nem is kanyarodok el, hogy mindeközben a saját ingatlan mennyivel elérhetetlenebb lett annak aránytalan drágulása miatt is) -
válasz
KROK640
üzenetére
Az AI egy újabb vízválasztó lesz, mert ez a Z generációt is úgy érinti, mint minket Y-osokat az Internet, hiszen amikor a Z született ugyanúgy nem létezett AI mint Internet amikor mi születtünk.
Pl nem kellett egy plusz infrastruktúrát fizetned havonta (internet). Igen, és ha meggondolom, mennyivel könnyebb volt kijönni az akkori fizetésekből (nyilván kevesebb volt a pénz, de arányosan nézve, ezek nem voltak:
1. Internet
2. Kábeltévé
3. Korlátlan telefon
4. Mobilinternet
5. StreamingEzeken felül a villanyfogyasztás is messze kevesebb volt, mert ezek sem voltak elterjedve idehaza:
1. Klíma
2. Szárítógép
3. nappali áramos okosbojler
4. PC
stb. -
KROK640
nagyúr
válasz
GoodSpeed
üzenetére
Ugyanakkor még nem voltak az emberek a telefonjukba esve, és beszélgettek. Le lehetett a buszon szólítani lányokat, és beszélgetni, lehetett nézni a tájat, és kikapcsolni agyilag (nekem mai napig sokszor van ez, persze néha jó, hogy ezt azt eltudok intéázni közben gyorsan a teló segítségével, de amikor nem feltétlenül szükséges akkor nem veszem kézbe)
Az egy másik világ volt, lehetett internet nélkül boldogulni, ami ha belegondolsz valahol jó is volt. Pl nem kellett egy plusz infrastruktúrát fizetned havonta (internet).
Persze a mai fiataloknak már ez elképzelhetetlen, de még mi úgy kezdtük az életet, hogy azt sem tudtuk mi az az internet, nemhogy hiányát éreztük volna. Akik meg most nagyon fiatalok, azok meg sandásan majd AI nélkül sem tudják elképzelni az életüket. -
válasz
KROK640
üzenetére
Még nem néztem végig, mert nem volt időm, de az elején elhangzik pár tény, visszagondolva, hogy mi akik a '80-as évek gyermekei vagyunk, még abban a korban születtünk, amikor ha a buszon rosszul lett valaki, nem volt mobil, hanem vagy tepert vele be a buszsofőr, vagy leintett valakit, aki gyorsan ment segítséget kérni. Nem volt Internet sem kicsi gyermekkorunkban. Pattintott kőkorszak volt.
-
trec12
addikt
Úgy látom Győrben továbbra is gőzerővel halad a Telekom az optikával....
Elég komoly projekt. -
-
e-newsee
addikt
Sziasztok!
Azt ki lehet deríteni valahonnan, hogy a pályázó a járás mely településein szándékozik elkölteni a támogatást?
ZNet - Nagykanizsai járás
Vagy kérdezzem meg a Znetet, hátha elárulják? -
geridon81
csendes tag
ismeri valaki a VaderCom kft? ugyan is ő nyerte el a Hevesi járást a Gigabit Magyarország programban.
ő fog szolgáltatni vagy ő csak vállalkozó lenne?
Pályázat – Vadercom Kft. – Kommunikáció sötétszálon -
Ic3man
tag
SzánalomKOM...
Gondolom más is tapasztalta tegnap:
[link]Az összes kérés szó szerint meg egy kört a világban...

-
the.odzsy
senior tag
válasz
garga pista
üzenetére
Úgy igen, de Derecske Debrecen előtt van a 47-es úton.
-
válasz
garga pista
üzenetére
Az az érzésem, hogy ez a busz távolsági, Békéscsaba, vagy Szeged. Mert a megyében nincs Tarr.
-
Derecske autóbuszállomás:
-
-
-
draco31
veterán
Arra gondolom nincs oldal, ami írná, mikor terveznek építkezni.
Majd csak észreveszem, és annyi, vagy van valami nyoma, pl. engedélyezéseknek? -
-
Hol járunk?🫢
A Telekom FTTH 2 Gbps-mal hasít! -
Mi az optikai internet és hogyan működik? - PROHARDVER! YouTube hír
Szájbarágó Makinak
(még most fogom nézni!) 
-
-
-
-
Bizony, Ebesünkön minden van:
-
trec12
addikt
válasz
KROK640
üzenetére
Nem te vagy az első aki ezt gondolja. Igen meglepő de Győrben még csak most lesz Telekom optikai szolgáltatás. A Digi előtt és után is az egyetlen szolgáltató így konkurencia a Vidanet volt bár az árazásukat nézve nem voltak versenyképesek. Aztán pár városban tavaly nov.1-től átvette a Kalásznet ami Telekom leánycég. Ahogy elnézem a Vidanet megörökölt HFC hálózatán és (horror) árazásával mennek tovább. Aztán gondolom szépen lassan majd mindenkit átterelnek az optikára ahogy elérhető lesz....Amúgy a térségben a Vidanet maradt a HFC hálózatával de ott is jót fog tenni ha lesz Telekom optika, nagyon drágák..
-
Hóhelyzet ide vagy oda:
Imádom!
-
-
KROK640
nagyúr
válasz
GoodSpeed
üzenetére
Nekem ez a titkárnő túl kigyúrt ...

Viszont ezért kellene internetet fejleszteni, hogy ne legyen ilyen
-
-
-
-
Hmm, Ebesen:
Ezek után Ebesen OptiHős jelét lőtték fel az égre. 😅 -
válasz
Matrox1995
üzenetére
Mondjuk nekem Norton VPN előfizetésem van!

Mindjár rá is mérek mit fut:
A natívom ugyan nincs meg, de azért Sexy! 
-
Matrox1995
tag
válasz
GoodSpeed
üzenetére
Hát a sok év alatt nem is javult a dolog, de legalább rosszabb lett…
Illetve elég gyakran már nem csak a CF rossz, hanem más szolgáltatóknál is kijön, pl.: Fastly.
Szóval ha valaki nagyon Telekom netet akar (esetleg nem is érhető el más), de közben szeretne normális kapcsolatot is, akkor érdemes egy olcsó magyar VPS-re vagy VPN szolgáltatóra előfizetni. -
válasz
KROK640
üzenetére
Látod ezért kellene Makival jó kapcsolatot ápolni, hogy nyerj egy két hetes oktatási időablakot, a hogyan facsarjuk ki a Telekom FTTH-n az utolsó beteget is témkörben.
Erős Internethez, Erős gép kell, Erős router kell, Erős hálókártya, és Erős SSD park is kell. Nála minden Erős. Még az asszony is:
Törpe beszólt Makinak, és kidobta az ablakon.Amúgy ilyen netet 10+ fős család sem igen maxol ki... mondjuk ritka a 10+ fős család, amelyik meg Magyarországon elterjedt annak nincs hozzá gépparkja, noha ideje lenne mert otthon ülnek munkanélküliként...
Matrox: erre sok éve panaszkodnak

-
KROK640
nagyúr
válasz
GoodSpeed
üzenetére
Szétszaladna a ménes

De amúgy épp néztem, hogy nekem kb pont 300Mbit az amit még kihasználok, talán kicsit több, a felett nincs nagyon értelme nekem jelenleg. Most van 500Mbitem, és nem nagyon motivál, hogy gyorsabb netre váltsak, mióta stabil azóta gondom sincs vele

-
-
-
szkaroly
őstag
Ezzel már letöltheted az internetet.

-
Egy 4/2-es Telekom FTTH:
-
trec12
addikt
válasz
draco31
üzenetére
Sok helyen nyertek már a SZIP-el is. Ha nem volt semmi azért ha meg helyi "egyeduralkodó" szolgáltató volt akkor meg azért.

Nálunk is így lett Telekom (SZIP) aztán még a One is megérkezett (ex.Invi terület) az optikával idén nov. elején. Így már három vezetékes szolgáltató van + Yettel 5G is van ha ez nem lenne elég. Na ez is egy véglet a semmihez képest.
-
trec12
addikt
-
KROK640
nagyúr
válasz
CosworthF1
üzenetére
Azok voltak az olcsó driveok. 1999-ben nekem már simán volt 32x Sony olvasó meg mobile rack. Ezutóbbi 2001-re a haveroknak is alap lett
-
CosworthF1
tag
válasz
KROK640
üzenetére
Nekünk mobilrackre nem futotta
Viszont emlékszem, hogy akkoriban egy CD-olvasó (nem DVD és nem író!) is igen komoly összegbe került
Még a márkájára is emlékszem, amely nekem volt: Matshita, a gyártó pedig a szép, rövid és egyszerű nevű Matsushita Kotobuki Electronics Industries, Ltd. volt
-
KROK640
nagyúr
válasz
CosworthF1
üzenetére
Ez nekem is megvolt, de nagyon hamar mobil rackes winyoval jártam. Előbb 3GB, majd királyi 20GB - os HDD volt a hurcolom winyó (és egy másik ugyanolyan a gépemben) ami 2001-ben nagy királyság volt
-
CosworthF1
tag
Alattyánon is építi a Telekom az optikát

Új hozzászólás Aktív témák
- SZUPER Akcióban Új Bontatlan Dyson V15 Origin 3 év gyártói garanciával Azonnal Átvehető
- Makulátlan Dell14",core i5,8-32GB DDR4,MAGYAR Vil.bill,256-512GB SSD,jó akku,W11
- Újszerű ÉRINTŐS Dell,14"FullHd IPS,8.gen core i5(8x3,6Ghz)8-32GB/256-512GB,MAGYAR Vil.bill
- Megkímélt ÉRINTŐS Dell,14"FullHd IPS,core i5,8-32GB DDR4,MAGYAR Vil.bill,256-512GB SSD,jó akku,W11
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 11900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPad mini 6 (64GB) Wi-Fi + Cellular (5G) - Asztroszürke
- 214 - Lenovo LOQ (15ARP9) - AMD Ryzen 7 7435HS, RTX 4050 (ELKELT)
- Előbb mint bárhol máshol !! Motorola Moto G77 8GB/256GB - 1 év garancia
- Keresünk iPhone 12/ 12 Mini/ 12 Pro/12 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! ASRock A520M R5 4500 8GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Zalman T3 Plus DeepCool 400W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Legközelebb szólj..
.
). Ma 1080P-ben is pár perc.
Ebben az a plusz poén, hogy a TV-t nem nézem... de ha lemondanám, akkor hűséget is kellene kötnöm, és csak az Internet többe lenne mint így a három együtt.
(mert amit linkeltél nem Heves megye, hanem Rétsági járás).

Hol járunk?🫢

a kis köpcös. 🤣🤣
a titkárnő. 🤣
Ezek után Ebesen OptiHős jelét lőtték fel az égre. 😅
Még a márkájára is emlékszem, amely nekem volt: Matshita, a gyártó pedig a szép, rövid és egyszerű nevű Matsushita Kotobuki Electronics Industries, Ltd. volt