Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
KROK640
veterán
válasz draco31 #7800 üzenetére
Errefelé a feltöltést nem nagyon szeretik bőven méregetni, ez régen pl a DC idejében a filemegosztásnak is egy jó korlátja volt.
Persze a 4:1-hez régen, pl ADSLnél (512/128K, 1024/256K) még el is ment, de ami manapság van : 512/22Mbit se jó arány már, de a 100/5 egyenesen vacak, kész csoda, hogy lefelé a 100Mbit ki tudja magát pörögni.
De pl régről kiindulva a mostani netemnek 512/128Mbitnek illene lennie, nem 22Mbites feltöltésnek mindössze
Ha pl valaki webfejleszt, vagy tartalmat gyárt és nagy videókat töltöget fel, netalán aktívan felhőzik, annak ez bőven kevés. A Vodánál pl még az 1000Mbites letöltés mellé is csak 40Mbites upload járInkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
válasz KROK640 #7801 üzenetére
de
a 100/5 egyenesen vacak, kész csoda, hogy lefelé a 100Mbit ki tudja magát pörögni.
Ja, ha 1000-zel jön lefele Steamről, vagy EA appról( régebbi nevén Originről, akkor ilyen 40 Mbps a másik irányba el szokott fogyni.
DOCSISnál meg annyi a felfele a legtöbb helyen, és talán pont a kipörgetési minimum miatt.be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
draco31
veterán
válasz KROK640 #7801 üzenetére
Igen, még éppen ki bír menni 100-ig, de csak ha egy cuccos nyúzza.
De ha már 2-3 eszköz használja, pl. én stream-et nézek TV-n, öcsém meg játszik konzolon, akkor már váltogatja a TV a minőséget.
Augusztusban volt kb. 1 hét, amikor valamit állítgattak, és a feltöltés akkor 20 mega volt, vagy néha több is, de 20 mega alá nem nagyon ment. Na akkor mehetett sok cucc egyszerre, nem zavarták egymást.
Van pl. MNHH mérődobozom, azt úgy kötöttem, hogy minden órában mérjen, meg is fogja abban az 1 percben a netet amikor mér.
Az emeltebb feltöltésnél észre sem lehetett venni, hogy ügyködik.ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\
-
válasz draco31 #7803 üzenetére
Nálam úgy van bekövetve az NMHH mérődoboz, hogy akkor is mérjen amikor aktív időszak van, igazából nem is veszem észre, az ASUS RT-AX86S egyik portján csücsül:
Ehh, tegnap este még aludtam volt 540 körüli eredmény isbe quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
draco31
veterán
válasz DrBubo77 #7806 üzenetére
Van már gigabitesük.
ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\
-
DrBubo77
veterán
válasz draco31 #7807 üzenetére
De itt azt írja, hogy ne igényeljek.
ÉN VAGYOK a feltámadás és az élet. (János 11:25)
-
válasz DrBubo77 #7808 üzenetére
Gondolom kevés van, nincs elegendő kapacitás.
be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
válasz GoodSpeed #7810 üzenetére
Pontosítanék olyan van kevés szerintem, amin van 2,5 Gbps-os port!
be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
válasz draco31 #7805 üzenetére
Kösz, de inkább nem. 🤣
-
No 5G opció is megvan így, meg korlátlan mobilinternet:
-
Poccc97
tag
Sziasztok,
NMHH-tól tegnap kaptam levelet, hogy a DIGI Szolgáltatására megadták az utcába a használati engedélyt. Innentől számítva mikortól várható a bekötés megkezdése? Honlapon még azt írják, nem elérhető.
(ÜF elérhetetlen, személyesen nem tudok bemenni)Köszi!
-
őstag
Szeged-Szentmihálytelken optikázik a telekom, saját szememmel láttam a főutcán végig az oszlopokon a telekom optikai kötődobozokat(fekete, telekom matricás dobozok, hasonló dobozok vannak pl sándorfalván ahol van telekom optika) és optikai kábelt. Rákerestem a telekom címkeresőjében egy tetszőleges házszámra szentmihály főutcáján(Kapisztrán út) és ezt dobta: "Címeden fejlesztjük a Gigaerős otthoni internet hálózatunkat" Tehát szeged egy csatolt részén már optikázik a telekom.
-||- Asrock B660M HDV -II- G.Skill Aegis 2x16GB DDR4 -II- - i3 12100f -||- Sapphire RX550 4GB -||- AOC Q27V4EA 1440p -||-
-
KROK640
veterán
szerdán itt volt a T-s kocsi és a velem szembe lévő oszlopon nagyon szereltek. Csütörtökön délben megjelent egy üzletkötő és közölte velem, hogy akármikor tudják hozni nekem az optikát. Úgyhogy át kell nézzem a vodás dolgokat, de elméletileg tudok váltani.
Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
trec12
addikt
[ Szerkesztve ]
-
Ez a cikk itt elfér szerintem Megéri a szélessávú internetkapcsolat, hogy 600 faoszlopot állítsanak a házak tövébe? - Ez a nagy kérdés Cibakházán
A cikket olvasta egyből a Belga- Az a baj ugrott be... A villanyoszlopok nem gond az utcán? Elnézve a képeket van vmi koax is, gondolom régebbi Docsis az meg azért lassú. A pályázatot meg valszeg a T nyerte, a koaxos cég nem fog fejleszteni.Nincs support privátban! Írj a megfelelő topikba!
-
user12
őstag
válasz garga01 #7820 üzenetére
Gondolom valami megszomorodott életunt nyuggerbanda. Abba már bele se gondolnak, hogy ezzel a rokonaiknak is jobb lesz, olcsóbb és jobb szolgáltatáshoz juthatnak.
Ha földkábelt fektetnének, akkor meg azért lázonganának, hogy feldúrják a szottyadt kóróikat a ház előtt.Rendszergazda vagyok....ha röhögni lát, mentsen
-
e-newsee
addikt
válasz DrBubo77 #7808 üzenetére
Nem tudom, a kommented idején mi volt az oldal tartalma, de most azt írja, hogy csak akkor ne igényelj, ha 1000mbitnél nagyobb a neted. Szerintem a gigabitet még tudja. Vagy rosszul logikázok?
"Csak egy olyan töltött édesség van, ami megoldja az élet problémáit, és az az Oreo." /Sheldon Cooper/
-
Dórim
újonc
Sziasztok! 2018 óta követem a fórumot, idönként fel-felkukkantva. Van aki a tapolcafői netes dolgokkal frissen informált? A szüleim még ott laknak és kíváncsi vagyok lehet e nekik már gyorsabb netre váltani. - mivel hivatalos tájékoztatás nincs
[ Szerkesztve ]
-
frici69
tag
Szia! Itt próbáltad címre keresni? [link]
Én beírtam találomra egy címet és ezt hozta rá. Persze ez sem tuti. Legjobb felhívni őket a 1272-n vagy érdeklődni a pápai ügyfélszolgálatukon!GigabyteGA-F2A88XM-HD3,AMDA8-6600K,KingstonHyperX2x4Gb1866MhzDDR3,AsusVW202SR,128GbADATASSD,250GbSeagateSATAII,Tevion1.5TbHDD,PioneerDVR-212D
-
frici69
tag
válasz KROK640 #7831 üzenetére
A Tapolcafői utca Tapolcafőn van. De, ha a keresőbe Tapolcafőt írom be és hozzá bármely utcát "nincs találat"-ot hoz. Ezért írtam be csak Pápát!
GigabyteGA-F2A88XM-HD3,AMDA8-6600K,KingstonHyperX2x4Gb1866MhzDDR3,AsusVW202SR,128GbADATASSD,250GbSeagateSATAII,Tevion1.5TbHDD,PioneerDVR-212D
-
Innen törölve lett, pár hsz?😆
-
válasz nothingface #7836 üzenetére
Nem én voltam.
Viszont kb bebizonyosodott, hogy aki berakta betalált másrészt, hogy akit betalált feljár olvasni a topicot.😆be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
Zik33
újonc
Szia,már elkészült,tudok neked segíteni.
-
bicskig
újonc
Celldömölki telekom fejlesztéssel kapcsolatban valaki tud valamit?
-
trec12
addikt
válasz bicskig #7839 üzenetére
Ez a szitu egyelőre...
Kiépített utcákban lévő címekre keresve: "Címeden fejlesztjük a Gigaerős otthoni internet hálózatunkat" státuszt lehet olvasni. Talán lassan elindul....[ Szerkesztve ]
-
Gogodj
tag
vicc hogy nálam ugyan ez a szitu. tehát a falu egyik fele már tavaly óta bedobozolva kábelezve betekerve mögötte. ahol én lakom (Felsőgyenes) semmi. se kötődoboz se vezeték. ugyan ez a szöveg hogy fejlesztjük a hálót... a vicces hogy felhivtak már a t-től hogy jön az optika év végére... hát mondtam is az úriembernek hogy bár igaz hogy tavaly nem hivtak fel. de ugyanigy kivolt irva a szöveg ugyanugy év végét mondtak az üzletben állítólagos helyi illetékes kollegáktól kapott válasz alapján.... a szomorú az hogy Andersen meghalt már régen... szoval nemhiszem én ezt,de én örülnék a legjobban ha most tényleg igy lenne
lényeg a lényeg én eléggé kötve hiszem hogy 3 honap alatt elhuznak több km kábelt. bedobozolják és még indulni is fog. erre nem látok sok esélyt az elmúlt évekből kiindulva....
nemtudom valakinek van tapasztalata esetleg hogy ilyenkor mennyi idő szokott eltelni mire Látható is valami????
[ Szerkesztve ]
Gogodj
-
trec12
addikt
Azért én bízom benne, hogy csak elindul a Telekom mert a Digi ott van a nyakukon. De mint írtam a Digi sem kapkodik. Azt hallottam, hogy ők a társasházakba is bemennek pontosabban nem kell nekik mert ex. Invitel lévén ott vannak vezetékes infrával csak ugye optikára kell cserélni mindent. Meg ugye az emeletlenként a köt.dobozok.
[ Szerkesztve ]
-
Gogodj
tag
itt ahol én lakom gyenesben panelek nincsenek. ez egy falu (hivatalosan község). ugye itt znet antennás lehetőség van,ami nálam lett próbálva is már évekkel ezelött de szarabb volt mint ez a jelenlegi t-s. szóval itt sajnos nagyon konkurencia sincs jelenleg.
a vicces az hogy nmhh oldalán szokott lenni engedélyezés erre-arra. tavaly vagy tavalyelött volt utoljára itt ilyen. azzóta mondjuk áll is a projekt. bár nem értem mikor és hol fejlesztenek itt ekkora erőkkel ha már 1 éve semmi plusz nem látszik. ezt az 1a (falu also fele) ütemet megcsinálták és áldja meg a jóisten önöket ennyiben is maradt. a vicces figyelgetni szoktam a hálózatfejlesztő oldalt. kb fél évente van az hogy. még nem ért el hozzád utána már fejlesztjük.... aztán visszavált nem ért el hozzádra.... valaki aki ezt csinálja szereti kapcsolgatni ezt arra már rájöttem
én is bizom benne. csak tudod.... jóbarátom szokta azt mondani a hihetetlen dolgokra hogy Andersen meghalt.
ez nagyon igaz....Gogodj
-
Iceman83
tag
Lassan mennek dolgok sajnos.
Mert az a cég aki csinálta optikai hálózat kiépítéssét több hibát is vétet,nem megfelelő. . A Telekom addig nem veszi át míg ki nem javítják összes hibát.
Cserszegtomajon is 1 éve kész "volt" kiépítés ,de a hiba javítással mostanra végeztek.
Szeptember köthető volt.
Gyenesesdiáson valószínűleg november vagy decemberbe lesz köthető.[ Szerkesztve ]
-
Gogodj
tag
válasz Iceman83 #7847 üzenetére
Nos azt pont tudom hogy Cserszegen mi a helyzet. igen 1-2 éve ott is fent voltak a dobozok. talán össze is volt drótozva,de nem indították. ezért volt sokaknak z net. járok ki ismerőshöz dolgozni néha ott többen is mondták hogy most már köthető ott szóval igen ott elindult. a vicces hogy ott is mvmnet alatt metalcom végezte a kiépítést. Nálunk Gyenesben is...
Gyenesdiáson valószínűleg november vagy decemberbe lesz köthető.
-- hát ezzel elég erősen vitába szállnék minden tisztelettel maradva...most tegyük fel tényleg az egész falu be lenne dobozolva vezetékelve stb. és pár hibajavítás amit te is mondtál lenne. és megnyomni a gombot hogy no akkor mehet. akkor oké.. de itt van még egy fél falu bekábelezése. esetleges hibák amik kijönnek. ez idén köthető is lesz akkor pozitívat csalódom de nagyon.
Ezelőtt ugye az volt a gond hogy cserélni kell a fa villanyoszlopokat betonra,ami valóban meg is történt azóta.
szóval reméljük lesz valami tényleg. hívogatnak a t-től amúgy valami megújuló ajánlattal ami elég gyanús hogy ez lesz gondolom én. de mindig akkor hívnak mikor vagy suliba ülök vagy dolgozom... persze visszahívni őket lehetetlenGogodj
-
Csak úgy
-
-
Berukaa
csendes tag
Végre valóra vált álom
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen