Hirdetés
- D@reeo: OlvasóMester - vágólap felolvasó alkalmazás
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- hcl: GPT diszk kisebbre klónozása
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Meggyi001: Mágneses vízálló GPS nyomkövető - 1 hetes felhasználói vélemény
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
noorbertt
őstag
válasz
Runner_fxr
üzenetére
Ezen agyaltam én is hogy használtan.. De lehet hogy az a használt motor túl is volt huzatva.. Erősen hajlok egy új szett vásárlásán. Biztosító fedezi ha ellopják így előbb utóbb vissza is jön az ára. - főleg hogy most kaptam egy jobb munka lehetőséget csak oda kell néhány mérföld és nincs jogsim.
-
válasz
IMIIKE1998
üzenetére
Debrecenbe fully. Hahahahahahahahahhahahahahahahahaha.
Srsly, ez egyre viccesebb. -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
IMIIKE1998
üzenetére
A bringavásárlás gyötrelmei.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
6030D
addikt
válasz
IMIIKE1998
üzenetére
Ezt a Bulls-t akartam én is linkelni, amit dokee78 linkelt. 50 km-re van tőled, megéri elmenni, és kipróbálni.
Több okból is: egyrészt kipróbálhatod, milyen egy 130e Ft-os fully és az megfelel-e neked. Élőben meg kell nézni a becsúszókon, hogy az kosz vagy kopás.Az eladó nem tűnik agysebésznek, de azért sok minden hibát is leír, ez korrekt. Van hozzá sok plusz alkatrész, az sem hátrány (eladhatod, marad pénz).dokee78: én egy pirosat meg egy kéket raknék, az rajabb!
-
dokee78
félisten
válasz
IMIIKE1998
üzenetére
Nem neked írták anno,hogy elég a Hardtrail is?
Talán azt is írták,hogy a jobb Fullyt magasabb áron vesztegetik?
Most nem tudom vissza keresni,lehet keverlek valakivel.Kross Hexagon R8 2016 akciós
Más:
Ha a kormányra teszek 2 kék villogó LED-et,büntethetnek érte?
Nem ökörködni és rendőrbácsist akarok játszani,pusztán tetszik. -
6030D
addikt
válasz
IMIIKE1998
üzenetére
Debreceni vagy, de Tatabányán és Pécsen nézel ~100e Ft-os bringákat. El fogsz menni érte, ha azt mondjuk, hogy igen, ez jó? Ha elmész, és már nincs meg, vagy ott derül ki valami, akkor mi lesz? Buktál kb. egy tizest, meg egy napot az utazással.
Mi a helyzet a debreceni boltokkal, azt mondtad körülnézel. Ott nem volt semmi? -
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Koszi koszi, de az avadon kom, ha valahol a legrosszabb pillanatban valami baj lehet, akkor az onnan lefele, jo kis utvonalak vannak, ott van altalaban az otvenes tempo, ezert hozom mindig azt peldanak. Na ott mar nem sok minden mentene meg. A felso csore tett labaimat meg kerem bekenhagyni, ritkan bohockodok igy azert

-
Sziasztok!
Egy öreg 1990-es Albuch Kotter California országúti kerékpárra rámegy egy 28-as külső?
-
IMIIKE1998
őstag
válasz
IMIIKE1998
üzenetére
Hasaggymeg: Igaz.

CUBE -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
IMIIKE1998
üzenetére
Megtorpadoztad a kjúbot is!

-
IMIIKE1998
őstag
válasz
IMIIKE1998
üzenetére
-
Runner_fxr
addikt
válasz
noorbertt
üzenetére
Jónak kell lennie. Ez csak egy kerékagy, amiben van egy elektromos motor. Annyi a lényeg, hogy a felnin és az agyon megegyező legyen a küllőfuratok száma. De átalakítószettet lehet venni sokkal olcsóbban is, és azok sem rosszak. Újonnan egy Bionx szerintem nem éri meg, csak használtan. Csak ott meg ki tudja mennyi km volt benne.
-
Gabor.Sz
csendes tag
Sziasztok!
7 sebességes -láncváltós- bringára milyen hajtóművet javasoltok? Válaszotok előre is köszönöm,
-
noorbertt
őstag
válasz
Runner_fxr
üzenetére
Pl az hogy 26.5os kerékre is jó mindegyik vagy csak az új D Series?
Egy cannondale-trail 5 lenne az alany
-
joysefke
veterán
-
imyourfriend
őstag
Meghiszem azt, van még hova fejlődnöm e téren is. Jellemzően amúgy jobban össze kellene szednem magam, többet edzeni mind kettlebell mind futás terén és akkor szépen jönnek az eredmények a bringánál. Hozzátéve némi súlyemelést, ezek elhanyagolhatatlanok. + egy törzsgyakorlat hetente
-
fpeter07
veterán
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
http://24.hu/sport/2016/08/14/manyoki-attila-majdnem-belehalt-az-eszaki-csatorna-atuszasaba/
Tanulsagos eset, jo ismerni a fizikai hatarokat.
-
StLui
veterán
Itt találtam eddig a legjobb trekkingeket.
Másnak van valami más tippje újra? -
Sleek
senior tag
válasz
anorche1
üzenetére
Nem tudom mennyire voltál már szív vizsgálaton...Uh n kívül
Elég komoly vizsgálatokon veszek részt ...
Sőt sajnos drágák is... (100 ezres tételekről beszélünk)
Jobban tisztában kell lennem a pulzusokkal mint egy átlag embernek .Nem azt írom ,hogy a240 es pulzus alapban tök jó sőt káros is alapban . De ha sportoláskor eléred nem fogod feldobni a pacskert ...
Pulzuson kívül ezer dolgot néznek még egy normális vizsgálaton.
Pl ezeket .. De ez csak egy a sok közül. . Levegő felhasználás stb..
-
StLui
veterán
válasz
anorche1
üzenetére
Talán F1 pilótáknál rajtkor olvastam hasonló értékekről. Én is így tudtam anagy általános max pulzus szám számolást, de az igazi a futógépes sportorvosi vizsgálat.
Hosszút futni pl 100-14-es pulzussal kéne, én volt, hogy félmaratont 18 felett futottam az elejétől, és 3 év edzés alatt sem sokat tudtam csökkenteni, 160-ra 1-2 km után felment. Viszont érdekes, hogy bringával sík terepen nem bírom tartani a magasabb pulzust, mert elfogy az izomerő addigra, elfáradok és lelassulok pulzussal együtt. -
Sleek
senior tag
válasz
anorche1
üzenetére
Én jobban hiszek egy szívsebésznek mint egy weblapnak meg háziorvosnak

Főleg úgy ,hogy a szív ingerátvivő dolgait tanulta tehát nem egy átlag kardiológus.
Ne úgy értsd a 240 et ,hogy folyamatosan annyi. Hanem ha időközönként terheléskor felmegy annyira semmi bajod nem lesz... Persze itt most nem 50-60éves emberekről írok.
Hanem középkorú emberekről. -
StLui
veterán
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
7-9-11 sebességes agyváltóval pl egyáltalán nincs nálunk, csak 3, és jobbféle váltó, fék stb felszereltség is ritka mint a fehér holló a magyar boltokban.
-
hawk1910
tag
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
Átfutott az agyamon :-)
-
salieri.
őstag
Itt egy minőségi trekking [link]
Ja és az aldist is meg lehet nyugodtan venni. 89 ezerért.
-
Sleek
senior tag
válasz
imyourfriend
üzenetére
Azért nem olyan magas ám az a pulzus.
240ig simán gond nélkül mehet. A szívdokim szerint(sote szívklinika) . Abban az esetben ha nincs gond a szíveddel.Pl szívizom gond meg ilyenek .Persze nem órák hosszat ott tartani a pulzust .. Nekem azért vigyáznom kell és 180 fölé huzamosan ne menjen .280-320as pulzusig viszik fel az embereket ha vkinél ritmus zavar gyanú van

-
StLui
veterán
Mi is szeretnénk jövőre egy hasonló kategóriájú, és stílusú bringát. most rákattantam feleségemnek hogy de jó lenne egy sok sebességes agyváltós, de nem találok semmi ilyet nálunk
Eleve nehéz minőségi trekkinget találni itthon. Szóval várom én is a tippeket.
A lentebb említett bringákat is egymástól függetlenül vettük karácsonyra egymásnak, ráadásul ugyanannál a rokonnál rejtettük el
Most megbeszéltük, hogy így 50-hez közelítve ideje lenne egy minőségi cserének. -
madle
őstag
Sziasztok,
szeretnék a páromnak(nő,163cm) vásárolni egy minőségi trekking bicajt. Nekem egy belga NORTA NT2-esem van, amit nagyon szeretek. Ehhez hasonló minőségűt keresnék.
Olyan berögződésem van, hogy ezek a Hervises, Dechatlonos bicikliket szeretném kerülni és inkább a valóban komolyabbnak mondható és nem az ömlesztetten "komoly" bicikliket keresném inkább.
Tudnátok ajánlani olyan márkát, ami elérhető hazánkban és megvan a színvonal is?Köszönöm!
-
ghost364
senior tag
válasz
korcsillio
üzenetére
Meg kell várni, amíg 20 méter alá esik a GPS hatóköre, ott fent mutatja. Illetve Battery Savert is érdemes kikapcsolni.
-
imyourfriend
őstag
válasz
deicide
üzenetére
Jó kérdés amúgy az átlagpulzus téma, megértem hogy a sportolóknak valamint az edzett embereknek minél alacsonyabb, nekem 150-160 körül van a normális a kerékpáron, mikor nincs semmi gond valamint 165-170 körül bárkivel elbeszélgetek és 183-185-ig megy fel. Tudom utóbbi szám már egészen magas tartományban jár de ez síkon ritkán jön elő.

-
salieri.
őstag
A strava mivel jobb mint a sports tracker?
-
cellpeti
nagyúr
-
gergo5991
őstag
volt ma egy kis dombmászás sportstracker link, volt egy kisebb baleset is de szerencsére semmi komoly, haver véletlen nem lassított le erdőben a sziklás lejtőn mondhatni majdnem egy szakadék rés volt, és előre esett, utána már csak lassan mentünk tovább.
-
parkr
őstag
válasz
Runner_fxr
üzenetére
ez jól látom hogy csak terep? országútiba is jó lenne ilyen
-
korcsillio
addikt
Cyclers app kiagyalt...Semmit nem rögzített.Biztos én nem értek hozzá de...

-
razzorr
őstag
+(#72034) StLui
Végignéztem a menetet és még a kis vacak nyúlfarkat is mutatja, ahol szórakoztam menet közben, de pont ott maradt ki ezek szerint a jel,amire rágyúrtam. Volt egy pici emelkedő az elején, lehet ott zavarodott meg és kicsivel később jön az egyenes vonal.
Tudom nem múlik ezen semmi,mert a tekerés a lényeg, amit szerencsére 1-2 idegesítő technikai malőr sem vehet el tőlem, de akkor is, látni szeretném mit tudok itt-ott. Fene egye meg. -
6030D
addikt
válasz
razzorr
üzenetére
Két dolog. Az egyik, ha egyenes vonalat húz, az azt jelenti, hogy a két pont között vagy megállítottad, vagy nem talált jelet. A másik, hogy ha pontatlan a gps-ed (pl. telo), akkor nem biztos, hogy ott vezeti az utat, ahol mentél. És ha nem egyezik a szegmenssel (gondolom van vakami tűrés), akkor nem leszel benne. Gépen magadnak ki tudod mérni, hogy mennyi lehetett, akkor látod az időd. Igen, felbaxxa az agyad...
-
razzorr
őstag
válasz
deicide
üzenetére
Köszi. Legalább megnyugodtam hogy nem én rontottam el valamit.
Indulás előtt az Endomondo-t is benyomtam, gondoltam lássuk a kettő mit mutat. De az az útvonal ott is lemegy az útról úgy látom, ugyanaz a térkép kép. Viszont itt finom kis anomália is van, mert szerinte meg "MAX SPEED 1876.37 km/h"
Nem volt szerencsém ezekkel a programokkal idén. Még csak azt sem lehet mondani, hogy a telefon rossz, mert nemrég cseréltem le. Előtte meg a régi telómmal a sports tracker nyomta fel az idegeimet, ami miatt már nem is használom. Francba ezekkel a vackokkal
-
Normi™
őstag
válasz
korcsillio
üzenetére
Teljesen jó az 2nap után,de még 2hónap után is.
-
korcsillio
addikt
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Köszi!Mentem ma egy 20-ast,jól esett.(kevés,de csak 2napja tekerek).
-
razzorr
őstag
Aki használja a Strava progit,azokhoz lenne 1-2 kérdésem:
Nos az alap, ingyenes app alkalmas -e arra hogy a már meglévő szegmensben én is versenyezzek a többiekkel? Mert történt ma, hogy nyomtam egy szegmenst, stopperem alapján elég jó idővel, de nem vagyok a listában benne. Valamint, hogy érdekes módon visszanézve a térképen a kék csíkot a program nem az úton vitte végig,hanem biztos valami gps kimaradás miatt húzott egy egyenes vonalat az út mellett egy szakaszon. Lehet az a probléma, hogy nem pontosan az úton vitt ez a vacak és ezért én nem azt az útvonalat tettem meg szerinte? Ilyenkor baxx fel az ideg, hogy kegyetlenül kinyomtam magamból mindent és egy ilyen miatt buktam? Most próbáltam ki először a strava-t,de ha ez így megy, nem lesz a kedvencem. -
IMIIKE1998
őstag
Na tehát megvannak az "értékek": 173 centi magas vagyok, 58-60 kilóval és 78 centiméter belső lábhosszal.
Ez akkor jó lenne méretben? LINK -
StLui
veterán
válasz
Pttypang
üzenetére
Na jó, de ezen 21-22 éves lerakódás volt a lánckerekeken, váltón, két hátsó fogaskerék közül még egy fadarabot is ki kellett piszkálnom

A másik, a feleségem, ugyanakkor vettük, ugyanilyen állapotban, tetézve azzal, hogy egy helyi bringaszervizes pl úgy beolajozta a láncot egyszer, hogy hetekig csöpögött róla.
Az én trekkingem pedig 12 éves, és az sem látott még ilyen takarítást. Szóval kell a vegyi arzenál hozzájuk rendesen
Persze kifejezetten a váltók és lánchoz, lánckerekekhez.Virtuális szégyenpadra kerüléshez:
-
StLui
veterán
válasz
eddie1978
üzenetére
Azért köszi a megerősítést!

Össze is raktam, csillog villog első, hátsó, és működik is.
Csavart ideiglenesen pótoltam egy teljes menetes akármilyen csavarral a láda mélyéről. De így nem használom, nehogy tönkretegyem azt a persely félét.Neki is ugrottam volna a másik két bicónak is, de elhasználtam az összes zsíroldásra használható régi maradékokat itthonról. Fél flakon háztartási hideg zsíroldó, egy harmad flakon WD40, valamint motoros korszakomból maradt féktisztító spray is

-
válasz
concret_hp
üzenetére
Átlebegek felettük a flamewar hullámon, amit általában generálok a hasonló "majd" válaszokkal
-
Sziasztok!
A CST C740 Super HP-t meg szabad venni? A testbike-on jókat írnak róla, és egy ezressel olcsóbb, mint a többi. Országútin használnám hétvégi tekerésekre. -
Novics
senior tag
válasz
Runner_fxr
üzenetére
+1. Bár én csak outizok, de ha már kimegyek a faluból, akkor felveszem. Egy eszméletvesztés alkalmával már jó szolgálatot tett. Mondjuk erősen cserés lenne, mert lassan 10 éves lesz.
-
válasz
Runner_fxr
üzenetére
Tervben van, csak hosszu a lista.
-
válasz
Runner_fxr
üzenetére
Egy rockrider 340-el jottem le egy dh utvonalnak jelzett helyen, szerinted mennyire vagyok felelotlen?
Sisakom nincs.

Majd egy normalis bicikli melle veszek, addig meg ugyis csak aszfalton megyek foleg, vagy ovatosan azert. -
Runner_fxr
addikt
válasz
dokee78
üzenetére
Te tudod, de szerintem érdemes felutazni arra a napra. Ez a legnagyobb ilyen esemény Magyarországon.
Magyarországon tudtommal épített bringapálya egyedül Eplényben van, ott van felvonó is.
Turista térkép rengeteg elérhető, ami jelzi az erdei utakat.Crytec210: Szerintem kell, bár nem vagyok benne biztos. Azért hozzál magaddal sisakot ha jönnél.
Hegyi kerékpározáshoz amúgy is lennie kéne, baromi nagy felelőtlenség sisak nélkül menni.StLui: Érdemes szerelésnél úgy letenni, hogy tudd melyik volt a felső és melyik az alsó.

-
varsam
őstag
Na megvolt a hétvégi túra tegnap. Találtam egy jó kis Pilis-tető túráról egy leírást, amin felbátorodtam és elindultam.
Végül ezen az útvonalon mentem. Nagyrészt jelölt kerékpár útvonal végig, egy kisebb kitérőt tettem Hosszú-hegynél. Visszafelé pedig Csobánkáig az országúton jöttem.
Egy pillanatra sem bántam meg, szuper kis túra volt, estére jól el is fáradtam, ennyit még nem mentem egyhuzamban. Az út sajnos nem mindenhol bringa barát, több helyen kellett tolnom mert nagyon köves volt, de mindent egybevetve nagyon élveztem az egészet.
Összességében 74,2km lett, 1250m szinttel Runtastic szerint, 4:42 tekerés + 2:43 perc pihivel, szóval kint voltam egész nap, nem kapkodtam el.Akit érdekel pár kép, itt talál: [link] A táj valami elképesztően gyönyörű, még sosem voltam a Pilisben, de tuti visszamegyek még párszor, párommal már meg is beszéltük.
-
llori
csendes tag
A fentebb említett felhasználásra ajánlottátok a cross/trekking típust is. Körülnéztem a használt piacon is, és találtam EZT az elvileg új állapotú bringát, erről szeretnék véleményt kérni. Az új ára kb. a rászánt összeg lenne, de ha így kicsivel olcsóbban vehetnék, maradna pénz a felszerelésre is. Lehet nagy gondja a benne lévő (elvileg) 30 km miatt? Köszönöm
-
StLui
veterán
Köszi neked is!

A két fogaskerék méretre egyforma, a képen jobboldalinak van egy kis kotyogása, vagyis benne a persely szerű valaminek, így ezt is tenném fölülre (most persze nem találom a cikket amiben olvastam).Egyébként döbbenetes szépen vált a mai napig a karbatartatlanság ellenére, hihetetlen jó ez a bringa (GT Backwoods) Azt hiszem 1994-ben vettük. 2006 környékén vettünk egy trekkinget gyerek cipelés miatt, azóta GT kevesebbet fut, ráadásul amúgy sem túl sok a havi km amit megteszek bringával. Na a dechatlonos Btwin trekking már sokkal jobban könyörög a karbantartásért

Gödön lakom, elsőre próbálok keresni itt a közelben csavart, nem tudom te merre laksz.
-
válasz
Runner_fxr
üzenetére
En azert regisztraltam, hatha arra jarok majd.
Ja sisak kell a teszteleshez? Mert akkor kapufa
-
deicide
veterán
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Ki tudja, hátha másokat is motivál.

De ma például egész emberi, laza 183km volt a menü, 33.4-es tempó, 215W, 125-ös átlagpulzus. Persze a pulzus úgy jött össze, hogy amikor elöl voltam, akkor azért szedtem a levegőt, csak szélárnyékban volt lazsálás.
-
noorbertt
őstag
Sziasztok van valakinek tapasztalata bionx termékekkel kapcsolatban?
-
pc360
addikt
Úgy rémlik, a fogassorhoz közelebbi a nagyobb, hiszen ott fordul nagyobbat a lánc, és azt éri nagyobb erő - max nézz meg egy manualt a Deore-hoz!
Visszarakáskor érdemes figyelni, nehogy a kereszttartó bigyusznál rosszul fűzd a láncot, mert ledarálod a váltót.

Ha jó régi a szett és nem csak a perselynek van holtjátéka (ami ugye normális), hanem összecsavarozás után a görgőnek is (annál már nem annyira), akkor érdemes lehet cserélni, nem nagy pénz egy görgőszett. Pontosabb és azonnalibb lesz megint a váltás a csere után. Bringaboltban biztos tudnak csavart is adni hozzá, de még az is lehet, hogy van nekem elfekvőben.
-
StLui
veterán
válasz
Runner_fxr
üzenetére
Köszönöm!

közben megfejtettem talán egy kérdésem: egy leírásban azt olvastam a fölsőnek van egy kis holtjátéka, így gondolom az való oda amiből magától kipottyan a persely, csúszócsapágy, gyűrű (nem tudom, hogy hívják) féleség, annak van ezáltal holtjátéka.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
korcsillio
üzenetére
Az a lényeg,körhátszelet kívánok!

Új hozzászólás Aktív témák
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Arc Raiders
- Kötelező frissítésnek számít a Microsoft legújabb csomagja a Windows 11-hez
- Gumi és felni topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Futás, futópályák
- Ismét analóg billentyűzettel jelentkezett a Cherry Xtrfy
- Házimozi belépő szinten
- D@reeo: OlvasóMester - vágólap felolvasó alkalmazás
- Androidos fejegységek
- További aktív témák...
- AKCIÓ! 2TB Samsung 980 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi Note 12S 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP EliteDesk 800 G2 SFF, i3-6100,8GB DDR4,256GB SSD, DVD, WIN11
- Eladó Samsung Galaxy A51 4/128GB / 12 hónap jótállás
- 27% - GIGABYTE GS27QCA VA Gaming Monitor! 2560x1440 / 180Hz / 1ms / FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

50-el csak a rosszabb napjain megy, nem is tudom hogy tudják tartani a túrdehongrin meg a túrdepelzón.

Eleve nehéz minőségi trekkinget találni itthon. Szóval várom én is a tippeket.