Hirdetés
- Andras-G: Az internet veszélyei [2. rész] - Facebook Marketpalce
- MasterDeeJay: Egy nem átlagos Asus videókártya (GTX950M 2GB GDDR3)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Tomasz72: Újabb Jimi home ajánló
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
-
LOGOUT
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ringman
félisten
-
Muton
addikt
hello!
az van, hogy az utt-130-on technikai okokból bicajt kellett bérelni féltávnál.
Az én bicajom egy XC vázas, Mavic ipari csapágyas kerékszett, aszfalt gumi, míg a bérelt bicaj egy trekking Cube volt, Shimano kónuszus agyakkal (valami Tourney, elől meg dinamós), szintén aszfalt gumival. A trekkinggel 2 kmph-val tudtam gyorsabban menni átlagban, holott sokkal fáradtabb voltam akkor már, de valahogy lassú tempónál is éreztem, hogy jobban gurul, de érezhetően sokkal jobban
Kérdés: így látatlanban mi okozza ezt?
A más vázgeometria (mondjuk kisebb a légellenállásom), vagy lehet, hogy csapágyakat (kerékszettet) kellene cserélnem (mondjuk már van 10 éves)? -
xy.zsolt
őstag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Ugyanezt írtam én is

-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
xy.zsolt
üzenetére
Erőkifejtésben kábé semmi különbség nincs, hisz ahogy Le Mond mondta, könnyebb sosem lesz legfeljebb gyorsabban mész, vagyis azonos sebességgel érvényes amit írtam. 10+%-os emelkedőkön olyan áttétellel és sebességgel mennek ki outisok, gyakran kiállva(!) , hogy ha 2x születnék akkor sem tudnám megcsinálni.
Ami a technikásságát illeti természetesen agyalósabb a nyomvonalat keresni meg tapadást biztosítani terepen, továbbá nyilvánvalóan jobban terheled a törzs (core, magyarul) és karizmokat (én nyakat is az erőteljes bólogatással🤭) az eleje ide-oda pakolgatásával, de öszességében nem gondolom különbség lenne pl. a rossz terepen való 6 km/h 10%-os mászás és az ugyanolyan meredekségű aszfaltos 25 km/h sebességű mászás között. Más, de erőkifejtésben ugyanaz. -
bardi
senior tag
-
xy.zsolt
őstag
válasz
bardi
üzenetére
Majd írd meg milyen volt a mászás.....én DBKra még csak 1x másztam, Dorog felől a "mi kis falunkon" át
Tetszett. Másodszorra talán még jobb lenne mert képben lettem, hogy hol meredekebb. Pomáz felé a lejtőzést viszont utáltam.....mocsok rossz útminőség....kb mint felénk a 4számjegyű utakon -
bardi
senior tag
válasz
xy.zsolt
üzenetére
Azonos kerékpárral ég és föld, aszfalton csak tekerni kell, 0 agymunkával, nincsen rossz nyom, terepen meg folyamatosan keresd a megfelelő nyomot, miközben 3-mal mész, ahol már kormányozni is alig lehet, és a kisebb kövek, gyökerek már elegek ahhoz, hogy 0-ra megállítsanak, ha nem tudod átrángatni rajta a bringát. Sokkal több izmot használsz közben, felfelé meg lefelé is. A legdurvább gravellel lehet terepen, mert az még rugózással se segít, hiába könnyű, az összteló és komfort megér +3-5 kilót is.
Outival talán holnaptól kipróbálhatom milyen, ma már úton van a decás RC500, 150/030-at mozgó trail bringa mellé jó kis kiegészítés lesz. Dobogókő lesz majd a cél pilismarót felől az erdészeti úton, forgalomba sokat azért nem akarok menni vele elsőre.
-
xy.zsolt
őstag
válasz
bardi
üzenetére
Erőráfordításban nem gondolom, hogy nehezebb azzal a brutál áttétellel mint aszfalton outival
Inkább technikásabb, amit ha tudsz felmész ha nem akkor nem. Én pl nem valószínű, hogy feltekernék elsőre, pedig 23%os 1-200m aszfalttal megbírkóztam már 34/30cal.
ha nem is könnyen. Úgy voltam vele, hogy vagy eldőlök vagy felérek....álló helyzetből indultam neki. Ennél is durvább szerintem lejönni.....30% volt a legnagyobb lejtő amin inkább lesétáltam
de már 20%is necces úgy, hogy a seggem magasabban van mint a fejem -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
bardi
üzenetére
Másféllel simán szorozhatod az aszfalt/terep emelkedőkülönbséget még sima, döngölt földösvény esetében is, hisz ott már pl. kizárt a halszálkázás, vagy az esetleges kacsázással járó nyomvonaltévesztés. Vastag avar, nyomvályú, ne adj isten gyökerek, sziklák, vagy ami a legrosszabb, laza köves mászás pedig össze sem hasonlít6ó az aszfalttal. Vizes, sáros mászást meg már nem is ismerem mert kerülöm. 🤭
-
bardi
senior tag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Igen, a környékemen van egy mászás, 0,34 km, 48 m emelkedéssel, strava 14%-nak írja, itt idén egyszer tudtam felmenni, akkor is sípoló tüdővel. Sokkal nehezebb, mint ugyan ez aszfalton, van egy 21%-osnak jelzett emelkedő a lakhelyem mellett, aszfalt, igaz az csak 200 méter, de bárki felteker rajta legkisebb fokozaton.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
J.C.G.
üzenetére
Nehezen, lassan, több megállással, vagy sehogy. Ne hidd itt bárki is vigéckedik terepen 20%-os emelkedőkön pár 10, vagy max. 1-200 méternél hosszabban, utóbbi már inkább csak pihenőkkel. Az már a profik birodalma, sőt, azoké sem hisz az olyan emelkedőkön gyakran normális gurulható talaj sincs, úgy kell keresni hova tedd a kereket. Amúgy meg szokni kell az első kerék lenntartását a hátsó tapadásának elvesztése nélkül, lasabban kell nekiindulni mint ahogy érzed esetleg az elején bírnád, rá kell feküdni a kormányra stb. és akkor talán venni tudsz gy-egy rövid nagyon meredek szakaszt is tolás nélkül. Szerintem legalább annyi ész kell hozzá mint láb és tüdő, ha elemelkedik eleje, kipörög hátulja, megakad a kerék, kifogysz levegőből, vagy éppen lábaid adják fel a rosszul megválasztott áttétel miatt esélyed sincs kimászni egy-egy nemfehérembernekvaló szakaszt.Pl. képedet nézve ott is olyan fadarabok vannak melyekre 170+ pulzussal ráhajtva kipörög a kerék és leszállás lehet a vége, tehát kerülgetni kell azokat is ráadásnak. Szerintem...
-
J.C.G.
aktív tag
válasz
INTELligent
üzenetére
Ti hogy a piklibe tudtok 20%-os gyökeres, kavicsos terepen feltekerni? Én nem tudom a Gerecsében hány százalékos volt az emelkedő, de kénytelen voltam tolni, nem a túrista úton mentem, hanem valami elhagyatott részen. Ha előre dőltem kipörgött a hátsókerék, ha hátrébb volt a súlypontom az első kezdett táncolni fel, le, jobbra, balra majd szépen dőltem el, esetleg csúsztam vissza lefelé míg el nem fektettem a bicajt. Lehet ezt még gyakorolnom kell. Egy idő után rátaláltam az útra ott már simán tekertem felfelé, lefelé viszont para volt, végig a féket húztam mint az állat 55 km/h nekem egy picit sok.

Ilyen volt az a bizonyos út. -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
belsodavid
üzenetére
Ráülsz és kitakarod hátsóddal?... minél hosszabb időre?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
parandroid
félisten
válasz
INTELligent
üzenetére
Fali tartóból valami ilyen: [link] . Nem feltétlen pont ez, csak ezt találtam elsőre. A bicaj meg szép!
p
-
jjeahh
nagyúr
válasz
INTELligent
üzenetére
Juj, menő bringa, gratula! Milyen Magura fék az?
-
INTELligent
senior tag
Régen jártam erre, el voltam foglalva a (nekem) új bringámmal
. Rohadt koszos volt, a telóban alig volt nyomás (a nálam nehezebb csávó azzal jött, hogy neki kisebb nyomás kell..., meg nem is használta egy éve). De legalább az eladó engedett, plusz adott féktisztítót, meg ilyeneket. Túl vagyok életem első kisszervizén - meglepően egyszerű volt (egyedül a kalapácsos résznél voltam bizonytalan, hogy mekkora erő kell, így ott szerencsétlenkedtem).De ez a Reba egy álom, nem érzem a kisebb egyenetlenségeket (néha picit pogózik, de még finomhangolom a nyomást benne).
Az egyetlen baj, hogy nem bírtam vele elfáradni - sajnos a két hete esős idő miatt nem volt a legjobb a terep, mondjuk a vállam miatt amúgy sem vadulnék. De keresnem kell valami gyökeres 20% pluszos emelkedőt, hogy kihajtsam magam
.A Magura fékek egyelőre annyira nem jöttek be, bár szerintem az első picit levegős - ehhez milyen légtelenítő kell? Ez is olyan egyszerű, mint a Shimanonál?
Kipróbáltam a Squirtet is, hát egy álom (munkábajárósra is az került, így esőben sincs gondom) - köszi jjeahh a tippet.
Mivel nem egyenes a felsőcső, szerintetek milyen fali tartót kéne néznem? Mert hely szempontjából nagyon fontos lenne, mert lassan kezdek nem elférni.
Most van egy kis szilikonolajam, az mehet a becsúszóra Brunox Fork Deo helyett?
-
pingu22
tag
válasz
Toobee
üzenetére
Sziasztok!
Visszakeresve láttam többen is használtok ilyen alis carbon nyerget, milyen eddig a tapasztalat vele akinek (akárcsak hasonló is) van, megéri?
-
Tothgera30
veterán
válasz
belsodavid
üzenetére
Nem.
-
belsodavid
aktív tag
Sziasztok! "Lyukas", prosztata védős nyergem lett! Képet most valamiért nem tudok feltölteni. Felülről pont látszanak a dőlésnállító csavarok menetei. Hogy tudnám eltakarni igényesen? Szoktátok egyáltalán?

-
Ringman
félisten
ha már nyereg: adok egy esélyt a brooks c15-nek (decából rendeltem, elállással vsz. nem lesz gond, ha nem válik be), ha nem ok, akkor marad az sqlab, de az már tényleg húzós árban.
-
FeniX-
senior tag
válasz
Runner_fxr
üzenetére
Jogos, köszi!!
-
Runner_fxr
addikt
válasz
FeniX-
üzenetére
Fóliázd a vázat a táska alatt, mindegyik váz fényezését kikezdi. Folyamatosan dörzsöli a vázat menet közben, alá megy a por, egyéb szennyeződés is, nem csoda. Illetve ahol a kábelek a vázhoz érnek, oda is érdemes valami védelmet ragasztani. Pár év alatt egy vázhoz dörzsölődő kábel nagyon csúnya, mély kopást tud okozni.
-
6030D
addikt
válasz
maximilian4
üzenetére
Szoktunk rendelni, kb egy hét. Gumicukor is van néha a csomagban.

-
xy.zsolt
őstag
válasz
FeniX-
üzenetére
inkább az ülőgumó fájjon....az később jobb lesz (csak szokni kell)....mint, hogy zsibbadjon mindened aminek nem kéne. Nincs rajtam felesleg és gyakorlatilag carbon-on ültem és oké volt. A nyeregszélesség ha megfelelő akkor már csak az a lényeg, hogy ne legyen túl süppedős.....szerintem
-
Mezga Aladár
veterán
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
a végén válaszoltál kérdésedre, ha csak gumóid fájnak akkor rendben van, szokni kell.
Hétvégén a fiaimmal kipróbáltunk egy/két ebike-ot. Azon voltak szélesebb nyergek. Mindhármunknak fájtak az ülőgumóink. Nekem soha a büdös életben nem fájtak. Szóval ha a szaktársnak fáj, akkor nézzen mást mert soha nem lesz jó............szerintem.
-
FeniX-
senior tag
Sziasztok,
csupán tényként mesélem (nem akarok panaszkdni), hogy végülis egy alapszintű neuzer montit vettem (mégsem szépkártyára, hanem á lá natúr) s viszont vettem hozzá egy váztáskát. Kb. 2 napja van meg, szinte csak kipróbáltam, egy kisebb kör, fékbeállítás, és a váztáska nyomi tépőzár hátulja elkezdte ledörzsölni a lakkozást a vázról.
Más tapasztalt már ilyet?
Na mindegy, ha elkezdem majd használni, úgyis lesz még rajta ez+az, csak bosszantó. Legalább újonnan 1-2 hétig legyen már szép, nem?
-
csurgoi
aktív tag
Lerágott csont: a nyereg!
Amikor megvettem a bicajomat a gyári sport nyerget azonnal lecserltettem egy ilyenre:
Heti 2-3 x kerekezek 35-40 km-t általban leszállás nélkül.
Bizony szakasz utoló harmadánál mindig fájnak az ülőgúmoim.
Sokat olvastgattam milyen nyereg lenne az ideális a koromhoz(61 éves vagyok), a teljesítményemhez és a kerékpár típusához(KELLY Phanatic 10)
A Selle oldalán találtam rá erre a típusra, amit a fentiek alapján nekem ajánlott:
Ma futottam vele egy 35 km kört, de már az elején nagyon nyomta a gumóimat.
Mire hazaértem, tiszta kínszenvedés volt az egész.
Mostmár én sem tudom mi a baj?
Vagy velem van csak baj és kényes vagyok? -
STC Speed
őstag
Sziasztok,
Androidra milyen GPS alkalmazásokat ajánlanátok?
Ami fontos, hogy mentse az útvonalamat amin megyek, illetve tudjak rajta útvonalat tervezni előre otthon. Google maps nagyon kötött, ott nagyon nehéz belőni egy saját utat. Köszi!
-
polonic
félisten
válasz
maximilian4
üzenetére
Onnan még nem. De máshonnan igen, a DHL-lel. Az a német posta. Itthon a magyar posta fogja kiszállítani a végén. Olyan 1 héttel számolj.
-
maximilian4
addikt
Valaki rendelt már r2-bike-tól? Kb mennyi idő mire Németországból Magyarországra ér az alkatrész (DHL)?
zsozy
Strava linket!
-
nemeth989
senior tag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Találkoztam vele, mikor a Wiliert vettem. Egy határozott megjelenésű csajszi az biztos, nagyon érti a dolgát. Azt hiszem Gábornak hívják a másik üzletvezetőt a Biondonál, ő meg kerékpártechnika, carbon szövetekről egy 20 perces összefoglalót letolt nekem, látszik, hogy a kerékpározás az életük. Nagyon profik, tuti száz hogy tőlük veszem a következő bringám, csak azt nem döntöttem el, hogy Pinarello Prince, vagy Wili 10SL.
-
zsocy
őstag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Márta a Biondobike egyik tulaja, amikor vettem a Wiliert vele mértem vázméretet, vagyis ő segített. Nem csak bringázásban verne el itt sokunkat hanem közelharcban is :)
Amúgy nagyon kedves volt, és segítőkész. -
cettlee
őstag
hali
van egy shwalbe hurricane 27,5es 2.4 szeles gumim es sehogysem akar normalisan felmenni a 30mm felnire. a reflexcsiknal is latszik hogy nem egyenletesen van a felnin. 3,5 bar a max elvileg , afölè nem fujtam. probakepp felprobaltam egy 2.25 hurricanet, az gond nelkul felment es nem tojas. ha tovabb fujom 4 barig akkor lehet hogy bepattan a helyère a szèle?probaltam leengedve igazgatni , szappanos viz stb -
bardi
senior tag
-
emre
veterán
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Seregély Márta , 22-szeres magyar bajnok: országúton, pályán, downhill-ben és cross country-ban.
-
xy.zsolt
őstag
válasz
Mezga Aladár
üzenetére
A közvetítésben szoktak válaszolni nézői twittekre....most nem említettek meg

Mondjuk a mezőny carbon kerékkel megy, szóval amiatt indokolt a disc....arra írtam mikor megveszi a hobbista acélkerékhez és emiatt 8+kg lesz a gépe
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Elvileg nem, de gyakorlatilag sajnos igen, mert nincs 3x9 kuplungos rendszer és az első váltó terelőjének csapódó lánc is tud hangos lenni kemény terepen. Mondjuk lehet, hogy a 9 sebességes Sram váltók rugója is már sokkal erősebb, mint a Shimanoké (?).
-
Mezga Aladár
veterán
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
Mezga Aladár
üzenetére
Mivel?... azzal, hogy észérvei már az utolsó mohikánnak sincsenek mellette? Tulajdonképpen semmi. 🤭
xy.zsolt...kiosztottad,hogy a konyhában a helye?
... amúgy azt mondta ő is, hogy fél a tárcsafék bonyolultságától, így inkább felnifékes bringát kért.
-
xy.zsolt
őstag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
meg is írtam neki erről a véleményem twitteren
...fék témábanJeahh pedig jól mutatna szerintem a hegyen
adna biztonságérzetet neki -
Mezga Aladár
veterán
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Más... a Tour közvetítés egy nőt hívott meg vendégnek aki Pinarello érdekelt (márkaképviselő, azt hajtott versenyen, mittoménmi
) aki a márka felnifékhez való ragaszkodását a tulaj (Mr. Pinarello) önteltségének és makacsságának tulajdonítja. 😆
Ezzel mi a probléma? -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
jjeahh
üzenetére
Elvileg nem függ össze a kettő, vagyis lehetne akár 3 elől és erősebb kanálrugó...de tényleg fölösleges, nekem a 12s 1x 32/10-51 tudja azt amit a10s 3x 40-32-22/11-34. Itt továbbá a láncszopatás (chain suck🤭) is rontott az elől többtányéros rendszerem üzembiztonságán, na meg a karbantartás (pucolgatás, kenegetés) szükségtelensége sem elhanyagolandó, a váltás minden körülmények közötti agyalásmentes egyszerűségéről, melléváltás szinte teljes kiküszöböléséről nem is beszélve. Ami a csattogást illeti azt vettem észre, hogy az 51-es tányért tartalmazó sor tehetetlensége már akkora, hogy néha, nagyobb hátsó kerék ugrásnál az lendül előre egy picit megrántva a láncot, váltót. 🤭
Más... a Tour közvetítés egy nőt hívott meg vendégnek aki Pinarello érdekelt (márkaképviselő, azt hajtott versenyen, mittoménmi
) aki a márka felnifékhez való ragaszkodását a tulaj (Mr. Pinarello) önteltségének és makacsságának tulajdonítja. 😆 -
jjeahh
nagyúr
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Nekem a zaj (váltó csattogás vs kuplung) miatt kéne 1x, már kétszer megvettem volna az m5100-at, ha lehetett volna kapni, de szerintem mostmár hanyagolom, majd a következő bringán 1x12 lesz... ha lesz következő bringám
. Mostanában elgondolkoztam, hogy ha ennyire a juhászok uralják felénk az összes terepet, érdemes-e egyáltalán még montit venni
. -
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
az én véleményem, hogy annál, aki tudja kezelni a váltókat, annak a 2x11 rendszer a legjobb
most jön a LinkGlide a Shimano-nál, XT-ből lesz 11-es LG lánc, azt ígérik, hogy 30-50%-al lesz tartósabb -
parandroid
félisten
válasz
nmate91
üzenetére
3x-os váltás után meg_váltás_ (pun intended). Különösen valami semmire se jó 3x7, vagy 3x8 után, aminek a széleit úgysem tudtad használni. Párom is most részben emiatt kapott rá az MTB-re a cross trekking helyett. Meg mert így leszarhatja a kátyúkat, meg padkákat munkába menet. Meg mert amúgy is egy sokkal jobb bicaj.
p
-
Tothgera30
veterán
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Nem nagyon van 10kg-nál nehezebb bringám, így teljesen elégedett vagyok.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
Tothgera30
üzenetére
Attól lesz végül nehéz. 🤭
-
Tothgera30
veterán
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Eközben én, aki szinte minden menetre teszek egy kis gépzsírt...
-
6030D
addikt
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Nem is jó az állandó pedálfordulat, más az izom oxigén és tápanyag felvétele különböző pf-on. Próbáljátok ki mászásnál, ugyanaz a sebesség, más áttétel, 60 vs 90 pf, mondjuk 2 percenként váltva.
-
Beri
addikt
válasz
Ringman
üzenetére
Nem az lényeg, hogy a legolcsóbb biciklit találjam meg, csak szeretnék valamit, ami egy amatőrnek már endgame-level technika. Az apexnél feljebb mennék, ha lehet.
Amúgy használnék én 2x10-et (vagy valami hasonlót is), ha tudnám, hogy azzal nem fogom állandóan a láncvonalat nézni, hogy ne érjen bele a kanálba.xy.zsolt: Nagyon keresztben fut már a lánc, ha a hátsó sor felénél járok (régivágású 3x8-as setup), bele-beleér a váltókanálba a lánc, pláne ha jobban belelépek. 48x15 az az áttétel, amit még gond nélkül tudok használni, ha nem jövök le a nagy tányérról. Az nekem normál közlekedésnél hosszú egy lámpánál elinduláshoz (oké, most is úgy indulok el kb. mindig, mert lusta vagyok az első váltóval babrálni, de örülnék egy rövidebb áttételnek, na).
flash-: Azért egy fél éve egy boltban tartott, interneten hirdetett bicikli csak nem lopott. Vagy hát remélem
Én csak arra gondoltam, hogy pl. nem összeillő dolgok vannak rajta, valami szét van rúgva, stb.Alg:
Nem tudom, mi az, ami már túl homorú, de ha nem egyenes, akkor gondolom, az már cserés. Köszi a tippet!parandroid:
Nekem is inkább a 40T tűnik kevésnek, mint a 32 hátul. Ezekre mekkora mutatvány szerezni egy nagyobb első n-w tányért? -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
Tothgera30
üzenetére
Az első tárcsánál már ráunt az imbuszkulcsos, majd nyomatékos csavarbehajtásnak és elővette a behajtót.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
xy.zsolt...terepezve (szerintem) picit nehezebb ilyen szűk korlátok között tartani ezt a számot, mert míg odaérsz lehet sík aszfalt is, ott meg akár gyökeres, köves, homokos 15+% ami meglehetősen nagy szórás.

-
xy.zsolt
őstag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
én is.....teljesen egyetértek.
A különbség csak a csapásszámban van köztünk....én hegyen völgyön 90-95re törekszem
Ezért is sokkal fontosabb számomra a cad szenzor mint a többségnek....még a speed szenzor is másodlagos -
Tothgera30
veterán
-
Ringman
félisten
-
Ringman
félisten
válasz
parandroid
üzenetére
szerintem arra mehet 42-es kazetta is - long cage váltókanállal [link]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
bardi
üzenetére
Amolyan grevöles a 11/32-vel, egyszeres elsővel és recés gumikkal...ja és úgy tűnik nem sz@rral gurigáznak ők sem, sőt. Guerciotti...gyönyörű kerékpárokat készítenek.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
parandroid
üzenetére
Az magától értetődő, hogy az aktuális kínálat/kereslet helyzetben gondolom elfogadhatónak az árát, 2 éve csak nevettem volna azon, hogy ennyit kér valaki egy ilyen kerékpárért.

Minap kérdezte felettesem megvagyok-e elégedve kerékpárommal, megérte-e azt a pénzt...azt mondtam neki, hogy számomra folyamatos örömforrás, és bár az árkülönbséget a régihez viszonyítva (~x1,8) közel sem érzem arányosnak (karbon váz, kúpos fejcső, boostos/átütőtengelyes kerekek, 1x váltás ellenére sem), ha ez mondjuk 2x ennyibe került volna nekem akkor is ezt mondanám, vagyis nehéz forintosítani az aláhúzott tényt.
-
parandroid
félisten
válasz
bardi
üzenetére
A sram force 11-25 és 11-36 között bármi lehet, ahogy nézem, az a 40T-vel, meg egy nem teljesen elcseszett kondival mászni is jó bármi hétköznapi helyre (olyan 5%-ig kényelmesen). Én pont a 40T-t kevesellem, lejtőzésnél az hamar el fog fogyni. Síkon sem fog vele komokat halmozni, de egy tempós haladáshoz elég kell legyen. Taposón én nem problémáznék, aztán ha nagyon átmegy a tekerés sportolásba, egy könnyebb kombi spd-t (mondjuk egy eh500-at) még mindig rá lehet dobni (én ezzel kezdeném). Ha használt, az árat kicsit sokallom, de hát ez van manapság…
p
-
Hasaggymeg
Topikgazda
Szerintem ha ennek ennyi a baja ami látszik, vagyis kissé ütött, kopott, látszik nem nagyon vigyáztak rá, és el van fékezve a felni akkor még mindig jó vétel lehet. Meg kell nézni és ha jól működik minden akkor egy kis alkuval (250-260) szerintem, jó vétel lenne. Márkás cuccok vannak rajta (Miche, F!zik, Pro, Deda, Vision) 1x váltású és a súlya is parádés. A hajtómű nem kopott (csak ütött
), a sor sem tűnik réginek, így ha nincs valami rejtett hibája akkor szerintem megér ~700 eurót....ja és az nem V fék, az szép magyarsággal cantilever fék.
-
Beri
addikt
válasz
bardi
üzenetére
Nem tudom szemre eldönteni, de az nem egy 11-32 kazetta? Annak szerintem elégnek kéne lennie, pláne a 40T-vel.
Amúgy az az ördögi tervem, hogy felrakok rá valami aszfaltra való gumit és városozok (IS) vele. Talán a CX-nek ez kevésbé fáj majd, mint egy országútinak. Vagy tojjam le az egészet és ha úgyis kb 100%-ban aszfalton megyek, nézegessek inkább outit? Csak most nagyon ráforogtam az 1x11-re (hogy ne kelljen minden lámpánál pakolgatni az elsőt is), az meg még ritkább abban a kategóriában.flash-:
Nem bánom, hogy v-fék (sőt, örülök, hogy egyszerű), de ha egy bolt nem tudja eladni majd' fél évig, abból arra következtetnék, hogy azért van itt valami, amit nem látok. Azt mondod, hogy nincs vele gond, de a támvilla... az egy?
-
Beri
addikt
[link] <- ezt megszakértenétek nekem? 20 hetes a hirdetés, valahogy gyanúsnak tűnik. Vagy csak én vagyok paranoiás? Lapos pedállal mennyire szentségtörés egy ilyennel menni? Gondolom, erre már nem lenne nagy vaszisztdasz egy nagyobb első lánctányért feltenni, ha kevésnek érzem a 40T-t.
-
Alg
veterán
-
Ringman
félisten
Hát ebből ma nem lesz tekerés, még mindig 36 fok van és fülledt meleg :/
-
jjeahh
nagyúr
válasz
bringasisti
üzenetére
Én nem vettem észre nagy különbséget, mondjuk nem is figyeltem rá különösebben. Húzni nagyon király, én imádom, reflexszerűen már az első perctől tépem rendesen, szal már csak az érzésért is megéri
.Hasaggymeg: de de

-
Major Lion
senior tag
válasz
Astery
üzenetére
Simán elképzelhető, persze ez nem azt jelenti hogy ha épp arra sétál egy alkalmi tolvaj akkor neki is menni fog.
Egyébként a Kryptonite bizonyos láncaihoz, U lakatjaihoz jár biztosítás is pár dollárért, ha levágják pl vagy feltörik akkor kifizetik a bringád, a pontos összeg határokra nem emlékszem de ilyen 1500 euroig tuti jó vagy
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Amúgy ilyen harapós pedálról gombóc spd-re váltva rájöttem, hogy a kis vaskos fém gübürcről ha lecsúszik a lábam, vagy belerúgok, sokkal fájdalmasabb tud lenni, mint amikor a szegecsek felhasítják a bőrt. Ma is nekicsesztem a bokámat és azóta úgy fáj, hogy sétálni is alig tudok
. Olyan formátlan kis masszív izé, olyan mint egy kő a PD-M520. -
gabro0
őstag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
– Milyen a munkába járósod?
– Áh, semmi extra, csak egy Dogma FNem látom a problémát
Mókás lenne, ha jövőre tényleg ilyen párbeszédek születhetnének.
Új hozzászólás Aktív témák
- Andras-G: Az internet veszélyei [2. rész] - Facebook Marketpalce
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Micro Four Thirds
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Villanyszerelés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Milyen okostelefont vegyek?
- PlayStation 5
- Formula-1
- További aktív témák...
- Bluetooth hangszóró FM rádióval
- Lenovo LEGION 5 PRO Ultra 9 275HX 32GB RAM 1TB SSD RTX 5070 Ti 8GB 16" QHD+ 3év Prémium GAR
- iPhone 17 Pro Max Mélykék - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Látni kellene a 2 bringát, de talán a gumik amik itt számítanak, egy trekingen csak nem jobb a légellenállásod mint az XC-n.
Ami a technikásságát illeti természetesen agyalósabb a nyomvonalat keresni meg tapadást biztosítani terepen, továbbá nyilvánvalóan jobban terheled a törzs (core, magyarul) és karizmokat (én nyakat is az erőteljes bólogatással🤭) az eleje ide-oda pakolgatásával, de öszességében nem gondolom különbség lenne pl. a rossz terepen való 6 km/h 10%-os mászás és az ugyanolyan meredekségű aszfaltos 25 km/h sebességű mászás között. Más, de erőkifejtésben ugyanaz.
ha nem is könnyen. Úgy voltam vele, hogy vagy eldőlök vagy felérek....álló helyzetből indultam neki. Ennél is durvább szerintem lejönni.....30% volt a legnagyobb lejtő amin inkább lesétáltam
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
. Rohadt koszos volt, a telóban alig volt nyomás (a nálam nehezebb csávó azzal jött, hogy neki kisebb nyomás kell..., meg nem is használta egy éve). De legalább az eladó engedett, plusz adott féktisztítót, meg ilyeneket. Túl vagyok életem első kisszervizén - meglepően egyszerű volt (egyedül a kalapácsos résznél voltam bizonytalan, hogy mekkora erő kell, így ott szerencsétlenkedtem).

)

.
(na jó, ha nagy sár vagy extrém ellenszél van, akkor is volt már rá példa)