- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Szevam: Mennyire tipik Z-gen viselkedés? Tipizálható-e egyáltalán?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Ugrás 32 GB RAM-ról 64 GB RAM-ra: Corsair Vengeance CMK64GX5M2B6000Z30
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
LLKobe
veterán
válasz
Héraklész #12400 üzenetére
Egyáltalán nem az. Ha tudsz másik olyan boltokat ahol jó minőségű használt székeket lehet értelmes áron venni, mindenképp kérünk linket, mert az mindenkinek csak jó lenne.
Én még életemben nem jártam náluk, nulla tapasztalatom van velük.
Viszont jó minőségű székeket árulnak sokkal megfizethetőbb áron mint amennyibe újonnan kerülnek, ezért szoktuk ajánlani.
De mindig elmondjuk azt is, hogy használt cuccokat csak megtekintés / kipróbálás után vegyen mindenki, akkor nincs meglepetés. -
Héraklész
aktív tag
válasz
LLKobe #12399 üzenetére
Valamit félreértettél. Nem "maszatolok" használt cuccokkal. Itt nem csak ajánlgatják, hanem egyenesen feldícsérik a Multibútort, arra reagáltam annyival, hogy nekem egyáltalán nem szimpatikusak. Azután pedig kérdésekre válaszoltam. Nem tudtam hogy a Multibútor védett állat a fórumon...
-
LLKobe
veterán
-
Héraklész
aktív tag
Nyilván mindent meg lehet magyarázni. Leírtam hogy nekem mi nem szimpatikus a cégben.
De ha már kötözködsz, akkor válaszolok:
Szerintem nem (csak) azt kellene írni hogy új, hanem kiemelten jelezni hogy használt. Ez nem történik meg. A nyitóoldalon írják egy szövegben hogy új és használt termék is van. Ez messze nem elgéséges.
Az egy év lehet hogy általános, nekem kevés. Újonnan 10 év, állítólag ha kell, cserélnek bizonyos alkatrészt (nyilván csak a legvégső esetben)... Na mindegy, ez a cég saját döntése, mit vállal, mennyiért.
A postázás költsége pl. az új székek ingyenes ki és visszaküldéséhez mérten drága. Na meg eleve már elriaszt a visszaküldéstől.
A helyesírást meg sem próbáltad magyarázni... :-) Nem értem. Biztos volt már több ügyfelük, aki szóvátette mondjuk az ergonomikus szó helytelen leírását szembeötlő helyeken... (Na oda kéne írni, hogy használt! ;-) ) -
válasz
Héraklész #12389 üzenetére
Nem szimpatikus hogy a használt státuszt nem vagy csak elrejtve jelölik.
A nyitó oldalon rögtön szembe jön mi a fő profiljuk:
A székeknél is külön említve van, ha egy szék új.
Szóval ezt eléggé erőltetett érvnek nevezném.Az egy éves garanciát nagyon kevésnek tartom pláne, hogy nem mindegyik széken cserélnek alkatrészeket, csak tisztítják.
Használt bútorra 1 éves garancia kevés?
Mégis hol élsz te?
Külföldön is egy éves garanciát vállalnak a használt székekre általában, saját tapasztalatom van rá...A kiszállítás sem olcsó dolog tőlük, a visszaküldéssel már nagy szívás.
Próbáltál hasonló méretű és tömegű csomagot feladni itthon?
Nem a legolcsóbb, de azért nem is elszaladt árakon dolgoznak, szóval especiel ezt sem értem. -
LLKobe
veterán
válasz
Radeon_5 #12394 üzenetére
Ez is egy szempont. Ugyanakkor ha számításba veszed hogy azokon az árakon amiért ők a használt székeiket árulják, újonnan csak sokkal silányabb minőségű cuccokat kapsz, akkor már lehet hogy megéri ez a pár kellemetlenség.
Ha csak nem vagy a saját magad ellensége.
Nem védeni akarom őket, csak itthon ez a helyzet, vagy bevállalod a negatívumokat hogy kapj egy tartós jó minőségű széket, vagy veheted újonnan amit kapsz. Ilyen magyarisztán sajna. -
Radeon_5
aktív tag
válasz
Piftuka #12388 üzenetére
Racsatlakozva a temara: Nekem (es kb mindenkinek) a nyitvatartasi ido kifejezetten vasarlo-ellenes. Egy irodai kozonsegnek arulo ceg, ilyen nyitvatartassal ami meg a munkaidonek is csak a kozepe es sokaknak konkretan szabit kell kivenni hogy elmehessen. Es elvileg tobbszor is kene menni probalni. Nonszensz.
-
SaGa59
őstag
válasz
Héraklész #12391 üzenetére
Ha a karfa eliminálása azt jelenti, akkor igen. Amúgy, már gondolkodtam rajta. Ágyat, szekrényt, asztalt, különféle épületasztalos munkákat, mint előtető, apácarács, stb… már készítettem, van egy hobbiasztalos műhely a pincében… Állíthatót biztosan nem, de olyat, ami pont méret nekem, akár össze is tudnék hozni. Mondjuk a forgathatóság (erre szükség van, mert szűkös a hely) miatt árban több lenne, mint egy Markus, ha a munkaidőt is hozzászámolom.
-
SaGa59
őstag
válasz
xboxelado444 #12387 üzenetére
Ha a markusra gondolsz, azt a legalacsonyabbra kell állítsam és úgy nyúlik kb öt-hat centivel az asztallap fölé a karfa. Ami azt jelenti, ha rajta hagynám, kényelmetlenül, lefelé kellene tartani a kezemet, hogy gépelni tudjak a billentyűzeten.. Nagyjából úgy, mint ha mechanikus írógép lenne, vagy zongora. A kéztartás maga nem lenne gond, valaha zongoráztam, de nem a tenyerem élén támaszkodna, hanem az alkaromon, ami nekem kellemetlen érzés. Nem szeretem, ha alátámasztja valami, max ha egy mély fotelben ülök és a karfán lazítok és nem akarom mozgatni a kezem.
-
Héraklész
aktív tag
válasz
Piftuka #12388 üzenetére
Nem szimpatikus hogy a használt státuszt nem vagy csak elrejtve jelölik. Az egy éves garanciát nagyon kevésnek tartom pláne, hogy nem mindegyik széken cserélnek alkatrészeket, csak tisztítják. Az ordas helyesírási hiba is kiveri nálam a biztosítékot.
A kiszállítás sem olcsó dolog tőlük, a visszaküldéssel már nagy szívás. -
SaGa59
őstag
válasz
xboxelado444 #12385 üzenetére
Olyan. Kifejezetten méretre gyártottam magamnak. Emiatt a székek ülőlap magassága nagyon fontos, hogy beleessen egy mérettartományba, mert ha túl magas, akkor nem férek alá, ha túl alacsony, akkor kényelmetlenül magasra kell emelnem a kezemet. A karfa inkább útban van, mint szükséges lenne. Mondjuk a billentyűzetem is spéci, méretre készült, speciális kiosztású, szintén saját tervezés és gyártmány. Ezért a kezem folyamatosan támaszkodik a tenyerem alsó részén, a felkarom meg a felsőtestemmel párhuzamosan „lóg”. Csak egerészéshez kell kimozdulnia ebből a pozícióból a jobb kezemnek, de mivel a billentyüzet keskeny, a „hanyattegerem” nagyjából egy átlagos billencs számbillentyűzeténél van hozzá képest, így akkor is feltámaszkodik a tenyerem alsó éle.
-
SaGa59
őstag
válasz
abw6291 #12380 üzenetére
Szerintem olyan állítható nincs, amit ennek a helyére tudsz rögzíteni, mert két csavar rögzíti az ülőpárna külső élén, míg az állíthatóak az ülőpárna alatt vannak rögzitve, hogy mozgathatóak legyenek. A pontos méretet nem tudom megmondani, mert szétvágtam, hogy átalakítsam (az asztalom direkt alacsonyra lett szava, 64 cm, így nem fért alá), plusz a karomat is túl magasan támasztotta meg (saccra 20-22 centire az ülőfelület fölött), a háttámlától pedig kb 32-35 centire lóghat előre), de nem sikerült, így ment a hulladékvas közé. Amúgy masszív anyagból van.
-
abw6291
tag
válasz
SaGa59 #12375 üzenetére
Igazából csak ez a 2 gond van vele?
Az jó, mert:
-Párnát amúgy is mindenképpen terveztem venni.
-Illetve vajon létezik olyan állítható karfa, amit utólag meg tudnék venni és rászerelni?
Mert akkor nekem lehet mégiscsak jó lenne ez a típusAmúgy azt tudja valaki, hogy a gyári karfa milyen magas/mennyire nyúlik túl az űlőfelületen magasságban? Mert erről még nem sikerült adatot találnom.
-
Aethel
aktív tag
válasz
LLKobe #12373 üzenetére
Köszi a megerősítést, sejtettem hogy olyasmit keresek ami max a fejemben létezik
Ergonómikus székek közül tudtok ajánlani valami bevált típust?
ANTARES ERGOHUMAN Ultra II-t találtam (már ha ez ergonómikusnak számít) ami súlyban is elbír, vagy van jobb/más alternatíva amit érdemes kipróbálnom?
#12374Héraklész : Árat nem figyeltem igazán, olyan preferenciákkal amiket valószínűleg tévesen határoztam meg, azok között csak ezt a kínait találtam ami látszólag teljesítheti. De mint látszódik nem vagyok otthon a témában, szóval bővítenem kell a látókört is, hol keresgéljek. -
SaGa59
őstag
válasz
abw6291 #12370 üzenetére
A Markusnak két gondja van:
– akinek kell a karfa (nálam az az első mindig, amit leszerelek, mert útban vannak, pluszt számomra nem adnak, egyik sem, még a minden dimenzióban állíthatók se), ezen nem állítható, így csak meghatározott testalkathoz lehet kényelmes.
– néhány hét alatt keményre ülöd a párnáját. Ezen egy anatómiai memóriahabos ülőpárna tud segíteni. Az kb plusz egy tizes. Bár gyanakszom, az a jobb székeknél is előkerülhet hosszabb idő után. -
LLKobe
veterán
válasz
Aethel #12371 üzenetére
Ilyet nem fogsz kapni. A 12 óra üléshez egy rendes ergonomikus szék kell, az esti lazuláshoz meg egy fotel vagy egy ágy. Olyan eszköz nincs ami ezt mind egyben teljesíti.
Szék választásban tudunk segíteni, de az esti lazulást szét kell válaszd.
Ha ezt így el tudod fogadni akkor szólj és segítünk.Amiket néztél az sajna a kínai gagyi kategória, 12 óra ülésre felejtős.
-
LLKobe
veterán
válasz
abw6291 #12370 üzenetére
Az Ikea Markus mennyire ajánlott a jelenlegi akciós 60.000 Ft-os árán?
Maga a szék nem mondható jónak, kb a sok garin kívül semmi más nem szól mellette.
Hasonló összegért kapható jobb?
Fele árból lehet venni használt és felújított Steelcase Let's Be-t a multibutornál, minden szempontból jobb szék. Erre is kapsz garit, de nyilván nem 10 évet.
Nem zavaró az például, hogy nem állítható a kartámasza?
De. Sokminden más mellett ezért sem egy jó szék.
-
Aethel
aktív tag
Sziasztok!
Gondban vagyok, mert lehet olyan széket keresek ami nincs is (vagy csak bénán keresem).
Átlag napi 12 órát ülök (közbe azért állva is dolgozom) de az esti pihire nincs megoldás.
2 éve futottam egy kört székekkel, de vicces módon egy 15 ezer Ft-os Jysk-es szék volt a legkényelmesebb, pedig tényleg sokat kipróbáltam de mivel Sopron környékén élek ezért limitáltak a kipróbálható székek (mömax, jysk meg 1-2 maszek bútorbolt de elég gyatra kínálattal).
Mostanra az esti pihenéshez használt fotelt asszony befoglalta a TV-vel együtt, szóval a gép elé kényszerülök filmezni-játszani is.
Mivel kicsi a hely, ezért 1 székre lenne szükségem amivel dolgozni és este pihenni is tudok.
Ehhez fontos hogy dönthető legyen és lábtámasz is kell az esti lazuláshoz. Fejtámasz se lenne rossz ha állítható lenne, de meglennék egy fixxel is, max kipárnázom.
Ami talán érdekesebb, hogy szeretném ha a döntés több szögben is állítható legyen, szóval ne csak egyenes-döntött, hanem akár fokozatosan állítható döntés, épp mennyire akarok belefolyni az ülésbe
Súlyra 132 kg vagyok, de 140ről indultam pár hónapja szóval tervezem lejjebb vinni de egy darabig biztos 110 felett leszek még.
Ár és kinézet nem szempont.
Amit találtam és gagyisága ellenére meggyőzött látatlanba az a Newtral NT002 vagy Neutral MagicH-B Pro. A beállíthatósága szimpi (meg a kis tálca az egér-billentyűzetnek elég faja) viszont nagyon műanyagnak tűnik és amazonon/redditten is olvastam rosszakat róluk.
Esetleg van tippetek olyan székre amit érdemes lenne megnéznem élőben? Pár tippel a zsebemben elutaznék akár nagyobb távra is kipróbálni de egyelőre a kínálatban sem találok olyat ami érdekes lehet. -
abw6291
tag
Sziasztok!
Az Ikea Markus mennyire ajánlott a jelenlegi akciós 60.000 Ft-os árán?
Hasonló összegért kapható jobb?
Vagy amire szintén van 10 év garancia?Nem zavaró az például, hogy nem állítható a kartámasza?
-
Grampy
aktív tag
válasz
hibavissza #12368 üzenetére
Pont a héten cseréltem ki ilyenre, tökéletes. A lényeg, hogy 11mm-es legyen a csapátmérője, és 22mm a csap hossza. Legalábbis az enyémen ilyenek voltak gyárilag, de előtte jobb, ha leméred.
-
hibavissza
veterán
Láma technikai kérdés. Let's B-hez parketta görgőt lehet kapni? Sztenderd vagy valami speciális méret?
-
xboxelado444
csendes újonc
Meghallgatok más ötleteket is.Valamiért 20 értékelésből 2.7-et kapott talán a saját oldalán.Nem tudom mi miatt.
-
válasz
xboxelado444 #12362 üzenetére
145kg-ig bírnia kell...
-
Héraklész
aktív tag
Köszönöm, de ez hálós sajnos.
-
LLKobe
veterán
válasz
Héraklész #12358 üzenetére
Esetleg egy új Haworth Aloha.
Most 170 újonnan, sok év gari, 2 hétig visszaküldheted, ingyen kihozzák. -
Héraklész
aktív tag
Visszaolvastam elég sokat, használtakról volt szó és egy 2 m-es fickó különleges igényéről főleg. Én új széket vennék.
Saját tapasztalatom egy Herman Millerről van (nem az enyém volt) hogy nyikorgott, illetve egy hangmérnök is mesélte, hogy nála is nyikorog.
Zárójelben jegyzem meg, hogy szövetanyagot szeretnék, nem hálósat (mesh). Bár a hozzászólásod után nem hiszem hogy lenne szék az általam írt kategóriában... -
válasz
Héraklész #12356 üzenetére
Ha egy picit vissza olvasol, láthatod mi az általános javaslat.
140e Ft-ért a használt Haworth Zody a legtöbb embernek bevált , sok pozitív visszacsatolás van vele kapcsolatban.Ami a nyikorgást illeti, az én használtan vett a Herman-Miller Mirra2 székem 10 év körüli lehet, de hangot nem ad ki.
-
Héraklész
aktív tag
Ha új széket szeretnék átlagos testalkathoz, hosszú irodai munkára, maximum 200 ezer forintig, akkor mit javasoltok és milyen boltokat?
Lényeges az ergonomia és a strapabíróság. Azzal tisztában vagyok hogy nincs a világon olyan mechanikus forgószék, ami ne nyekeregne. Tudom hogy a félmilliós székek is egy idő után nyekkennek, nyikorognak. Még a konyhaszékek is, amiben semmi mozgó alkatrész nincs a csapoknál egy idő után lazul néhány millimétert és nyekereg...
(Fejhallgató sincs olyan, ami nem nyekereg ergy idő után...)
Szóval azért olyat keresek, ami nem annyira zajos, tovább bírja, erős anyagból van.
Vannak ilyen ajánlott székek 200 ezerig max vagy csak feljebb? -
Grampy
aktív tag
válasz
xboxelado444 #12352 üzenetére
Én 182cm, 81kg, sportosabb testalkat, fater alacsonyabb, átlag testalkattal. Mindkettőnknek kényelmes. Én is 120km-re lakom BP-től, de még így is jobban megérte felmenni autóval a két székért, mint a csomagküldéssel, mert kb 25 ezer ft/szék a szállítás, és még csak ki sem tudod próbálni. Természetesen, ha még messzebb laksz mint én, úgy érthető.
-
SaGa59
őstag
válasz
abw6291 #12353 üzenetére
Párnának anatómiai memóriahabos ülőpárna javasolt. Pl egy ilyen. Sokféle van, érdemes előbb kipróbálni valahol. A Sugárban pl van ilyen bolt, vasárnap is nyitva vannak. Fontos, hogy ez is csak akkor kényelmes, ha rajta ülve leér a talpad a földre és azon támaszkodik, nem a levegőben lóg úgy, hogy a combod tartja a súlyát.
-
abw6291
tag
Sziasztok!
Lehet kicsit off, de ha egy forgószéknek az a baja, hogy az ülése aljában valami meggyökkent, emiatt ferdén áll az egész a gázrugó felett, az még javítható valahogyan?
Illetve tudtok javasolni valamilyen kényelmes űlőpárnát, ami egész napi űlésnél sem nyom?
-
xboxelado444
csendes újonc
https://multibutor.hu/hu/irodabutorok/szek/steelcase-letsbe-forgoszek
Ezt találtam.A színt végülis el tudom engedni. -
válasz
magmakocka #12348 üzenetére
Nem ismerem a széket, így én erre határozott és egyértelmű választ nem tudok adni.
Ha a privát véleményem érdekel, akkor nem ok nélkül szoktuk a Multibútort javasolni.
A Haworth Zody bruttó 140e Ft használtan, ha rákeresel a "Zody" kulcsszóra a topicban, rengeteg visszajelzés van vele kapcsolatban. A Zody kapcsán a legtöbb felhasználó a tartósságot és masszívságot emeli ki, meg azt, hogy magukra tudták állítani az esetek elsöprő többségében.A Multibútornál be tudsz menni, ki tudod próbálni az ott lévő székeket és lesz összehasonlítási alapod akkor az Abyss 2-höz képest és talán így könnyebben tudsz dönteni.
-
válasz
magmakocka #12346 üzenetére
Ember válogatja, én nem használok fejtámlát, nem is igazán találtam eddig kényelmeset, és alapvetően akkor hasznos , ha hátra döntöd a háttámlát.
Más viszont esküszik ráViszont a babzsák nem szék, ezt célszerű figyelembe venni.
-
Kbali
nagyúr
válasz
magmakocka #12343 üzenetére
Ez mozgáshiány miatt van, nem a fejtámla hiánya miatt. Előbb-utóbb el fogsz jutni a nyaki gerincsérvig, meszesedésig. Ezen nem segít a fejtámla, csak a mozgás/mozgatás, a nyaki és vállövi izmok fejlesztése (erősítés, nyújtás).
-
válasz
magmakocka #12343 üzenetére
A partvonalról csak annyit jegyeznék meg, hogy teljesen más az, amikor a babzsák felveszi a tested formáját és így a fejedet is "körbe öleli" és megint más, amikor egy széken lévő fejtámlának neki tudod támasztani a fejed hátulját.
-
Grampy
aktív tag
válasz
xboxelado444 #12341 üzenetére
Szia! Ennyiért újonnan nincs semmi értelmes. Nézz rá Multibútornál a Steelcase Let's B-re. 38e Ft, használt, de nagyon megéri. Kettő van a családban, tudom ajánlani. De előtte próbáld ki náluk mindenképpen, hogy számodra kényelmes-e.
-
xboxelado444
csendes újonc
Sziasztok.Gurulós széket keresek max kb 40-50 ezerért,olyat ami nem jön szét 1-2 éven belül mint mondjuk az auchanos szar 27 ezerért.
-
Kbali
nagyúr
válasz
magmakocka #12339 üzenetére
Biztosan kell az a fejtámasz? Ennyiért egy új Aloha már simán.
-
magmakocka
aktív tag
Sziasztok!
Úgy adta a sors, hogy széket kell vennem, azonban kicsit tanácstalan vagyok székválasztás terén. Széket irodai munkához keresek, az-az kb 8-10 órás használatra, átlagosan. Szemezgettem ezzel az AlzaErgo Chair Abyss 2-vel. Ki is próbáltam a bemutatóteremben, de a fejtámasz valamilyen oknál fogva egyáltalán nem feküdt fel hozzám. A derekamat nagyon jól támasztotta a szék, azonban akárhogyan állítottam fel-le a fejtámaszt és/vagy döntöttem meg fel-le, nem találtam kényelmes pontot. Volt olyan, hogy valamilyen szinten hátra kellett döntenem a fejem, hogy hozzáérjen a támaszhoz. De volt olyan pont, amikor picit kellett csak hátradöntenem a fejem, azonban a támasz lötykökődött és baromira furcsa volt. Annyira így az a szék 199.999Ft-rt nem tetszik. Maximum ennyit is szánnék egy székre. Lehet magasak az elvárásaim, de nem tudom elképzelni, hogy ilyen arany ár mellett, ezt kell, hogy kapjam. Vagy a bemutató darabot meggyalázták?
169cm magas vagyok, kb 62kg vagyok.
Köszönök mindenféle segítséget! Hol kellene nézelődnöm? Láttam olyan széket, ahol a fejtámaszt ezen kívül, előrefelé is lehet vinni. Bocsánat, a nem hozzáértőségemért!
Üdv, Roland!
-
F4Zi
tag
Sziasztok!
Irodai ergonómikus széket nézek.
Ez a kettő közül szerintetek melyik bírja tovább billegés/nyikorgás nélkül?
Ikea STYRSPEL: [link]
ANTARES HUMANTECH: [link]
Markus-t kipróbálni mentem be az Ikea-ba, mert papíron nagyon tetszett, de ahhoz sajnos nem illeszkedett teljesen a hátam, a STYRSPEL pedig minden szempontból tökéletesen kényelmes volt nekem, előtte nem ismertem.Itthoni HO használatra lesz, 100kg/186cm + nincs lehetőségem autóval elmenni és venni egy használt széket.
Ez a két szék tetszik egyelőre A STYRSPEL nagyon kényelmes volt, de egy reddit review-s hibás darab, ami vagy gyakori vagy nem, kicsit elbizonytalanított. Pedig nagyon szeretném megvenni
HUMANTECH-et pedig egyszerűen sehol sem találok, hogy bele tudjak ülni, de annyi féleképpen állítható, hogy azzal szerintem nem lenne gond. Ez is nagyon tetszik.
Egyébként fejtámlás, mesh ülőfelületes, lehetőleg nem "3 hónap alatt darabokra esős" széket nézek.
Ez a kettő közül szerintetek melyik bírja tovább billegés/nyikorgás nélkül?
-
BauerK
csendes tag
Sziasztok.
Szemezek egy HM Sayl-el és érdekelne, hogy mik a tapasztalatok vele? Mennyire strapabíró, illetve mennyire kényelmes a műanyag hátlap rész? Sajnos nekem nincs lehetőségem élőben kipróbálni. A listaára használtan 110k, szerintetek megér ennyit?
Előtte másfél évig Aeronom volt, de rájöttem hogy a mesh székek nem az én világom ezért gondoltam a Sayl párnásabb és kényelmesebb lesz, a fő fuknicók amiket az Aeronba használtam szintén megtalálhatók és kevésbé rigid a szék, mint az Aeron.
Köszi előre is a válaszokat -
Grampy
aktív tag
Sziasztok!
Két hete használom a multibútoros Zody-t, de sajnos nem vagyok teljesen elégedett. Akinek ilyen van, nektek is nyikorog, ha hátra dőltök? Illetve egy kis megmozdulásra alul élesebb fémes hangot hallok. A deréktámasz marhára nem kényelmes akárhogy állítom, le lehet ezt venni? A kartámasz nagyon laza, nagyon lötyög. Én fogtam ki egy gagyi darabot vagy ez ilyen? Faternak egy Steelcase Let's B lett, harmad áron sokkal stabilabbnak tűnik.
-
Piftuka
veterán
válasz
LLKobe #12311 üzenetére
Nagyon köszönöm a részletes választ!
Értem - és a topic ismerőjeként tudom -, hogy a jó minőségű szék nem olcsó. A jelenlegi élethelyzetemben viszont sajnos nem tudok rászánni ekkora összeget a vásárlásra.
Nem az akarat hiányzik tehát a drágább szék kifizetéséhez.
A lényeg, hogy nem is vennék most egyáltalán széket, ha a jelenlegi SIGMA székem nem "dőlt volna" meg. Szó szerint; sajnos egy ideje az ülőlapja előre és jobbra, tehát a jobb első sarka felé van megdőlve, és a jobb karfája is lötyög.
Így használtam egy ideje, aminek az eredménye egy olyan durva ízületi gyulladás, fájdalom a csípő forgóimnál, és izomgörcs, zsibbadás a derekamban, jobb vállamban, hogy az elmúlt napokban csak feküdni tudtam, és azt is csak kínlódva.
A helyzet tehát az, hogy kell, muszáj egy szék ehelyett, mert ezen tovább ülni nem szabad.
A Steelcase "Let's B" az ára és a brand miatt volt szimpatikus. Úgy gondoltam, hogy minimális ráfordítással egy minőségi székem lehet maximum ~fél-egy évig, aztán remélhetőleg anyagilag is rendeződnek a dolgok, és vehetek magamnak egy "elpusztíthatatlan", 24 órás ülésre tervezett, masszív, minőségi darabot.
Ha azt mondod, ez rövid távon sem lenne kényelmes, akkor természetesen ez a ~40.000 forint is pénzkidobás, ezzel egyetértek.
Mint írtam, a topic-ot olvasva még a múltkor átnéztem a Multibútor, a Deluzzo és az Officeplaza kínálatát. Sajnálattal konstatáltam, hogy a gyártók és forgalmazók szerint szemlátomást "190 cm felett nincsen élet"...
(És a szűrési feltételeknél gondolnak sok mindenre, de a testmagasság sehol nem választható ki.Pedig segítene a választásban...)
Azért találtam párat, ami szóba jöhet:
- [NEWTRAL MAGICH003 - 50.600 forint - Aliexpress] (Azt írtátok itt korábban, hogy az Alza, és más webáruházak ezeket forgalmazzák saját márkanév alatt, 2-3-szor drágábban...)- [Unique ASOS irodai szék - 81.000 forint - Officeplaza]
- [DIABLO V-BASIC ergonomikus irodai szék, fekete-szürke - 98.000 forint - Officeplaza]
- [Lion ergonomikus szövet irodai forgószék állítható deréktámasz, emelhető fejtámla, 2D kartámasz - 100.000 forint - Deluzzo]
(Soha nem volt még hálós ülőfelületű székem. Ezeknél kell attól tartanom, hogy a fenekem/farcsontom eléri a vázat, annyira/addig besüpped alattam a háló? Mert ha igen, akkor nyilván nem jó megoldás.)Nyilván lehet, hogy valami más érdemi vétel elkerülte a figyelememet.
Ez a nagyon maximum most árban. Preferáltan persze a lehető legolcsóbb - még megfelelő szék - volna jó.- A fenti székek kapcsán van bármi ellenjavallat? Esetleg más szóba jöhető ajánlat?
- Illetve ismeritek, tudjátok, hogy az Officeplaza, Multibútor, Deluzzo mindegyike megbízható-e garanciális ügyintézés, valamint rendelés során?
(FYKI: Nem fogok tudni felmenni a budapesti bemutatótermekbe. Itt a városban nálunk pedig bakfitty a bolti készlet a bútorboltokban... "Meg tudjuk rendelni..."
Szóval ez "blind buy" lesz most.)
-
Sziasztok!
Székvásárlás előtt állok, HM Embody lenne a kiszemelt zsákmány.
Tudott esetleg valaki úgy vásárolni irodai széket, hogy egészségpénztár befogadta a számlát, vagy EP kártyával tudott fizetni?
Olvastam valahol, hogy orvosi szakvélemény is kellhet, hogy EP-t be lehessen venni a vásárlásba.
Valakinek hasonló tapasztalata van esetleg?Köszi előre is!
-
válasz
Wolfskin #12324 üzenetére
A Zody nem mai darab, már [van Zody és Zody LX is]
-
válasz
ridiculous #12327 üzenetére
Szia,
Multibutornál megnézném azt a Steelcase Think-et, esetleg kis ráfizetéssel egy Zody-t.
Fele ennyiből max IKEA Markus-t kapsz, de az nem ajánlható napi több órás használat mellé szerintem. -
ridiculous
aktív tag
Sziasztok!
Szék vásárlás előtt állok, ebben kérnék segítséget.
Napi több órás használat mellett kellene kényelmesnek lennie.
Az állítható magasságú karfa elengedhetetlen számomra.
~172cm, 68kgMax. 100E FT - ig nézelődnék, de az sem probléma ha fele ennyiből találnék.
-
-igu-
veterán
Felleltem vegul:
If your product is still under warranty, you’ll need to provide the following information:
A clear picture of the manufacturing label. If the label is missing or torn, the place of purchase should assist you with identifying the following required information:
1. Complete product number
2. FO number
3. Manufacture date -
-igu-
veterán
Udv!
A Herman Miller garanciahoz szukseges az eredeti szamla, vagy eleg a szek egyedi azonositoja?
Van itt egy elado hasznalt (2 eves) szek, elvileg van meg rajta par ev garancia, az elado viszont nem leli a szamlat. -
Wolfskin
őstag
válasz
LLKobe #12321 üzenetére
Nem ismertem az oldat, de nekem is így tűnt, hogy lakberendezők. Igen, a Thinket minden más tesztben dícsérik, de mindig van benne egy "de",. Az elérhető árúak közül nekem úgy jött le, hogy a Zody és az Amia amik igazán ergonomikusak, és nincs, vagy alig van "de". A BTOD az micsoda? Az gyártó, vagy portál? És a Lamia a sajátjuk?
A Zodyn néztem, szinte minden cserélhető. Mivel sok volt ott a boltban, de fedett háttámlájú jó színben csak egy, így nem válogattam. De amúgy se tudtam volna mit nézni. A textil mindegyiken tiszta, kemény, nem kiült, a gázrugó és a többi funkció működik, kinézet 1A, újszerű.
Ennek ellenére, akárcsak használt autónál, bele nem látsz, nem tudod minek mennyi van hátra. A gázrugó csere 40 ezer Ft körül van, megkérdeztem, de az ebayen van olcsóbban is, megnéztem. A szivacs kemény, feszes, de gondolom az sem örök, azt mennyibe kerül cserélni? Kapható egyáltalán? Az mondta az eladó, hog a Haworthban minen alkatrész egyedi, saját, nincsenek kompatibilis, univerzális alkatrészek. A kerekek se azok? Azok mennyit bírnak, érdemes néha olajozni? Esetleg máshol, forgáspontokon, bowdenek? Van esetleg karbantartási útmutatója (service manual)? Gondolom erre szerkezetileg nem jellemző, hogy idő után lötyögni, nyikorogni kezdenek az alkatrészek, imbolyog alattam a szék.
A textilbevonantot hol lehet beazonosítani? Néztem a konfigurátort, de nem igazán egyértelmű melyik van az enyémen. Ahogy néztem, elég nagy árkülönbségek vannak az egyes textilek közt. Ez pusztán kíváncsiságból érdekel, elégedett vagyok vele. (Bár a boltban a hálós hátúnak jobban tetszett az ülőfelülete, a textil, de nálam a teli hát praktikusabb, mert nyáron mögöttem van a klíma.)
A széken találtam egy cetlit, valami leltár féle, GE, rajta a dátum 2001. Ez lehetséges??? A szék 2001-es és még így néz ki??? Akkor ebben még 20 év simán benne van. Bár lehet, hogy egy 40 kilós titkárnő ült rajta, heti kétszer, félnapos munkaidőben...).
És ez már ilyen régi modell? Akkor nincs benne a "tudomány legújabb állása"?
(Ami nálam inkább előny, az évek előrehaladtával szinte exponenciálisan nő a műanyag alkatrészek, és a lebomló. pontosabban "tervezetten elavuló" anyagok aránya mindenben.)Egyelőre próbálgatom, hogy kéne ülni. A 4D karfa zseniális, a hátradőlés határolása is, ennek a feszítése viszont lehetne egy kicsivel még erősebb. Habár...
Összességében nagyon tetszik!
És piros pont a Multibútornak is, választék, minőség, kiszolgálás minden rendben. Sajnos a húsvéti akcióról lemaradta, áprilisban 95 volt a Zody, most 109. Előbb is széteshetett volna a székem... -
LLKobe
veterán
válasz
Wolfskin #12320 üzenetére
Itt egy érdekes teszt/rangsor, a top10 székről, amit érdekes módon a Steelcase Think vezet, és a Zody a 10.,
Ez egy interior design-al foglalkozó oldal, iroda székeket kinézet alapján rangsorolni meg tejesen értelmetlen, nem ez a lényegük.
A BTOD tesztjében a Zody A kategóriás, a Think meg B.
Tehát ők is a Zody-t hozták ki jobbnak.A BTOD egy jó forrás, mert minden szempontot néznek, ráadásul 3 különböző magasságú és testalkatú ember is elmondja a véleményét a székekről. És nem utolsó sorban értenek a dologhoz.
-
Wolfskin
őstag
Itt egy érdekes teszt/rangsor, a top10 székről, amit érdekes módon a Steelcase Think vezet, és a Zody a 10., de szerintem sokkal inkább lakberendezési szempontból lettek megítélve. Én a Thinkért mentem és Zodít hoztam el, pedig majdnem dupla ár. De egyszerűen más kategórioa.
A Think ülőfelülete jó, sokkal jobban berúgózott, amikor ráültem, de ezen kívül nagyon kicsinek találtam. Mintha egy gyerek szék lenne. (183cm vagyok és kb 110kg). Ebbe nagyon belejátszott, hogy a karfa fix volt rajta (és rossz helyen)Egy szóval úgy tudnám leírni, a Thinkre ráül az ember, a Zodyba beleül.
Ez megy egy másik giga teszt, 60 széket elemezne ki, ez is elég ionformatív. Ennek itt az összefoglalója:
-
Szuri90
csendes tag
Hello,
Az Alzaergo székekkel van valakinek tapasztalata? Elég borsos ára van a sajátmárkához képest, de nyilván óriási drágulás volt minden márkánál a Covid óta.
https://www.alza.hu/forgoszekek-es-fotelek/vasar-hasznalt-termekek/u18858718.htm
-
-
LLKobe
veterán
-
Wolfskin
őstag
válasz
LLKobe #12304 üzenetére
Igen.
Bővebben elmente Multibútorhoz elhozni a Thint.
De ha már ott voltam, kipróbáltam egy Zody.
Végül aztán elhoztam.
A Zodyt.De olyat, aminek van háttámla védője, nyáron hátam mögött van a klíma, talán jobb lesz. ennek az ülőlapja is más, ez olyan szövöttes anyagból van. kicsit négyzetrácsos a cérna, a másik olyan homogénebb, strukturált, "kristályos" felületű volt. erről van tapasztalat, hosszabb távon melyik a kényelmesebb, tartósabb.
Kicsit volt egy kis "vásrálásutáni-magatartásom" , nem kellett volna-e megvárni egy Amiát 85-ér, mert most épp nincs, de azzal nyugtatom magam, hogy akkor még egy hónapot kellett volna lehúznon abban a gémer székben..
A Thinknek sajna nem volt állítható a karfája, és az ülőlapja kényelmes volt ugyan, de úgy éreztem magam benne, mint a ballagási öltönyömben. Szűkösen. Aztán beleültem a Zodyba és akkor már tudtam....
Van esetleg valakinek egy használati utasítása, hogy kell szakszerűen ülni benne, meg melyik gomb mire való? Mielőtt megnyomnám a katapultot...
-
horcsog2
lelkes újonc
válasz
Santi22 #12309 üzenetére
Magasság nem tudom mennyire befolyásolta szerintem kevésbé mint az, hogy azzal az ívvel ami van a hátlapnak és a deréktámasz fölötti tartásával háttámlának nem passzoltam. Karfa jó lett volna vszínű ha nagyobb tartása van a háttámla felső részének. Lapockánál sem nyomott a kerete vagy ilyesmi csak az előbbiek miatt már ott is kényelmetlen volt egy idő után
Az is lehet ülnék benne fél évet és azt mondanám ez a legjobb mert hozzászoknék. Ezt viszont nem merem megkockáztatni mert ahhoz kicsit drága szék félretegyem ha mégse jön be és akkor kínlódjak az eladásával. Ahhoz is túl sok problémát érzek vele kedvem legyen egy ilyen kísérlethez hosszú távon.
Így jártam, de ez ne vegye el a kedved ettől a széktől mert lehet neked kapásból a legjobb lenne csak ezt 10 perc üléssel nem tudom ki tudod e deríteni ha felmész megpróbálni Pesten.
-
LLKobe
veterán
válasz
Piftuka #12310 üzenetére
194 centihez az a szék sztem ziher hogy felejtős.
Az a szitu hogy olcsón jó széket venni nem egyszerű. Már ugye kinek mi az olcsó.
A gyakorlat azt mutatja hogy igazán jó minőségű és tartós használt székeket 100-150 között lehet lőni.
Namost ezt még árnyalja ha valaki lényegesen magasabb és/vagy nehezebb az átlagnál. Akkor még nehezebb sajnos.
A te méreteidhez azt mondanám nézz szét marketplace-en / jófogáson/ hardveraprón, és egy Steelcase Please V2-t próbálj lőni. Ebből egy jó valahol 150-200 közt lesz. A te magasságodhoz sajna a nagyrésze azoknak amiket ajánlani szoktunk felejtős. Kellett neked ilyen nagyra nőni
Viccet félretéve tudom hogy fájnak ezek az összegek, de ez olyan mint egy fúró, vagy veszel egy makitát ami 20 évre megoldja a kérdést, vagy addig veszed az olcsóbb, silányabb dolgokat, amíg rájössz hogy ebből már vehettél volna egy makitát, és még a szívást is megúsztad volna.
Ha nincs meg ekkora keret, azt mondom spórolj még és később vegyél, de egy silány cuccal csak szopoa lesz.Ha ez egyáltalán nem megoldható, akkor a Let's Be-t ajánlanám egy átlagembernek, de sztem annak a háttámlája neked nagyon alacsony lesz. De próbáld ki. Ha no go, akkor most olcsó a Markus, az igazán jótól nagyon messze van, de magas a háttámlája, és sok garit kapsz rá.
-
Piftuka
veterán
válasz
LLKobe #12301 üzenetére
Köszönöm, azt megtaláltam: [Steelcase Let's B]
Ez használt bútor, ugye? Hány év jótállást adnak rá, és ismeritek, milyen állapotban vannak náluk ezek a használt székek?
- Ennek a típusnak mi a teherbírása, mert még a gyártó honlapján sem találtam meg a vonatkozó információt.
194 cm, 100 kg (végre már nincsen súlyfelesleg
) vagyok. Tudom... ErgoHuman, Herman Miller, Steelcase, Spinergo, fél millió felett, stb... Ám most anyagilag ez nem megoldható számomra.
Most szükségem van nagyon gyorsan egy olcsó, de jó székre, mert a jelenlegi SIGMA ergonomikus székem szétdőlt alattam. (Nagy csalódás a minősége.)
- Visszaolvastam (keresővel is) a topic-ban, és látom, hogy már az IKEA Markus sem ajánlott. Sok rosszat írtok róla, ráadásul majdnem kétszer ennyibe kerül. A Metro, Jysk kínálata is felejtős.
--> Szóval ez a "Steelcase Let's B" jó vételnek tűnik ennyiért, de valójában is az?
Fél-egy évig használnám, aztán remélhetőleg tudok majd venni egy profi, nagy méretű, "rám szabott" széket.
(Néztem még pár másik alternatívát is, de arról majd külön kérdezek.)
-
Santi22
aktív tag
válasz
horcsog2 #12308 üzenetére
Én is ilyen magas vagyok ráadásul ingázok 90-120kg között, attól függően mennyire figyelek oda magamra vagy mennyire eresztettem el éppen magamat, többek között ezért is követlek figyelemmel, már más is írta a topikban, hogy ez a magasság nagyon határeset ehhez a székhez, inkább 180 és alatta a jó azt írták.
-
horcsog2
lelkes újonc
válasz
Santi22 #12306 üzenetére
Még egy dolog ami részben kapcsolódik az előzőhöz, a hátam közepét ez a mesh anyag és a szék háttámlája sokkal kevésbé támasztja. Ennek biztos van előnye is , de az én esetemben ez hosszú távon nagyon kényelmetlenné vált. Lehet, hogy a magasságom is gond 185 környéke. Lapockám környékén se éreztem ezt hosszabb távon ez így jó. Még egy dolog a karfa millióféleképpen állítható de bármilyen állításnál hosszú távon vagy azt éreztem nem támasztja az alkaromat ahogy kellene, vagy azt túl magas.
Ez valószínűleg összefügg az előző problémával, hogy hát közepétől túl lágynak éreztem és így vagy karfán nem tudtam pihentetni a karomat rendesen vagy túl magasnak éreztem mert a hátamat az ideálisnál kevésbé tartotta a deréktámasz fölött egy idő után a nyakam a vállam a lapockám kezdett jelezni , hogy nem tetszik neki ez a pozíció.
Összhangban valami nem stimmel hozzám, és ez sajnos nem azonnal jön elő legalábbis nálam nem azonnal jött ki, kell pár nap üldögélés hozzá.
-
horcsog2
lelkes újonc
válasz
Santi22 #12306 üzenetére
Arra jutottam vissza fogom küldeni. Használtam a medence támasztó vagy milyen alkatrész nélkül most 1-2 napot, jobb mint azzal, de messze van a hű de jó érzéstől.
Fő gondom vele (ami csak hosszabb ülés alatt derült ki) , hogy bármilyen háttámasz beállítással egy idő után kényelmetlenné vált a hátamnak. Ami azt jelentette amíg rajta volt ez a medence támasztó , hogy ott elkezdett nyomni, és a hátam közepétől a nyakamig pedig nem volt elég tartása a széknek. Csak a deréktámasszal használva is megvan az a problémám vele, hogy a deréktámasz fölött lényegesen kisebb a tartása a széknek mint alatta. Ez azt eredményezi a hátam közepétől a nyakamig nem igazán tetszik az alkatrészeimnek.
Egyébként tényleg olyan a szék ahogy itt kollégák írják masszív és minden állítható stb. Sajnálom nem jött be mert ez hosszútávra szék lenne.
Még annyi az én esetemben kb 1 hét után kezdtem azt érezni ez nekem mégse olyan tökéletes. Napi 10 óra ülésekkel . Az biztos több 10 óra után. Amikor megjött és mindent beállítottam azt éreztem ez úgy tökéletes ahogy van. Szóval könnyen lehet ha elmentem volna megnézni Pesten hazajön velem . Viszont ha 1 hétig próbálhatom napi 10 órában akkor azonnal otthagytam volna.
Ennyit tudok tapasztalatként írni .
-
Santi22
aktív tag
válasz
horcsog2 #12291 üzenetére
Követem egyébként továbbra is a történetedet. Továbbra is várom a tapasztalatokat, attól, hogy nem írok, de ez alapján úgy vagyok vele jobb ha nem rendelem le vakon.
Más: Multibútor és/vagy Deluzzo nincsenek nyitva szombaton? Nagyon úgy néz ki, hogy az lenne csak alkalmas nap. Ha nincs, akkor esetleg bármi más, ahol lehetne próbálni székeket és nyitva vannak szombaton is? (ikea, jysk kilőve)
-
Wolfskin
őstag
válasz
Piftuka #12300 üzenetére
Ezek nyilván használt ára és nettó. A legolcsóbb valahol 27 környékén volt.
Redditen találtam egy összehasonlítást (Zody vs Thin V2)
1- A Think kevésbé állítható. Ez azt jelenti, hogy a Zody ágyéki része sokoldalúbb. Gondoljunk arra, hogy bizonyos esetekben állítható ágyéka van, de nem mindig.
2. Zody háta magasabb és támogatóbb.
3. A Zody tartósabb vastagabb alkatrészeinek köszönhetően, amelyek fémből készülnek, így nem törhetnek könnyen. Think esetében több alkatrész műanyagból készül.
3. Zody ülésmélysége jobb, a párna pedig jelentősen jobb.
A kérdés csak az, hogy jobb-e annyival, hogy majdnem dupla ár. 56 vs 109Az is megerősítve, hogy az Amia kényelmesebb, mint a think, az viszont robusztusabb, masszívabb, elegánsabb (ha az számít).
Új hozzászólás Aktív témák
- Latitude 5350 2-in-1 13.3" FHD IPS érintő Ultra 5 135U 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- iPhone 15 Pro Max / Natural Titanium / 256 Gb
- GIGABYTE AORUS GAMER LAPTOP /// i7 13700H /// 32 GB DDR5 /// RTX 4080 12 GB /// 1TB NVME
- Latitude 7450 14" FHD+ IPS érintő Ultra 5 135U 16GB 256GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- ASUS Dual GTX 1660 SUPER OC 6GB DDR6 Videokártya!
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Csere-Beszámítás! Huawei Matebook D15 R7 3700U / 8GB DDR4 / RX Vega 10 / 150GB SSD
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest