- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Használható a Windows 11 aktiválás nélkül hosszú távon?
- Gurulunk, WAZE?!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Tanuljunk angolul játékosan! - Duolingo
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Szólánc.
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
Új hozzászólás Aktív témák
-
idegen lény
őstag
válasz
(ex)Cat #12095 üzenetére
Nem kényszerítenek semmire, ez egy tévképzet az aktív székekről, valójában csak annyit mozognak, amennyit mozgatod őket. A sport meg sajnos nem képes ellensúlyozni az időben sokkal több ülés káros hatásait. De tiszteletben tartom a döntésed, a mostanihoz képest természetesen a Mirra is óriási előrelépés lesz.
[ Szerkesztve ]
AVerMedia Game Capture HD C281 játékfelvevő olcsón eladó! Xbox360, PS3 és Wii játékokhoz! Pesten házhoz viszem!
-
(ex)Cat
senior tag
válasz
idegen lény #12094 üzenetére
Az a helyzet, engem ez egyáltalán nem vonz. Olvasgattam egy időben róla, de sosem éreztem magaménak, úgyhogy marad a normál szék megoldás.
Itthon melózom, igyekszem gyakran felállni, sőt muszáj is, főleg ebből a rommá tört székből, amibe már pár éve ülök.
Úgy vagyok ezzel, hogy mozgok eleget. () kerékpár, kondi, túrázás. A meló közben ülni, vagy állni akarok (emelhető az asztal), alattam a szék ne kényszerítsen semmire.
-
idegen lény
őstag
válasz
(ex)Cat #12093 üzenetére
Pont azért kéne, hogy ne műtét legyen a vége. Én sem vagyok sokkal fiatalabb. A karfás-háttámlás aktív székekről beszélek, nem az ezek nélküliekről. Ezekben teljesen stabilan lehet ülni.
AVerMedia Game Capture HD C281 játékfelvevő olcsón eladó! Xbox360, PS3 és Wii játékokhoz! Pesten házhoz viszem!
-
(ex)Cat
senior tag
válasz
idegen lény #12092 üzenetére
60 éves múltam. Én már nem aktív székezek.
De 20 évvel ezelőtt még lehet érdekelt volna a dolog.
-
idegen lény
őstag
válasz
(ex)Cat #12091 üzenetére
Szerintem ne kapkodd el, ez sok pénz! Próbáld ki előtte az aktív székeket is, teljesen más élmény ezekben ülni, hasonlítsd össze a Mirrával, és amelyikben jobb ülni, azt vedd!
-
(ex)Cat
senior tag
Eldöntöttem végül, holnap megnézek 2 Mirray2-őt és amelyik szebb/jobb, azt megveszem, bár valahogy picit fáj 250e-et adni egy 10 éves székért, de úgy látszik ez van
Azt sajnálom nagyon, hogy tavaly december elején volt itt fent egy Embody 250e-éret és arról lemaradtam
-
idegen lény
őstag
"Senki nem mondta hogy órákig kell így ülni."
Úgy van, ahogy én sem. Gondolom a vizsgálatokkal kevered, amikben természetesen a normál ülés hatásait mérték, amikor a lábak a földön vannak, nem a feltett lábbal való ülést."Azt azért nehezen hiszem el hogy soha senki nem ül így"
Ahogy ilyet sem állítottam, én is sokszor fel szoktam tenni az egyik lábam a gerincgyilkos székemben, pont azért, hogy javítsam a keringését. Sajnos a passzív székekben ezt csak így lehet megoldani, viszont a hátnak ez nem hiszem, hogy ideális testhelyzet lenne. Ahogy azt írtad: "Az egészség fontos". Ezt én is így gondolom, hogy ennek kéne a legfontosabb szempontnak lennie székvásárlásnál, minden más szempontot megelőzve. Csupán arra akartam rávilágítani, hogy meg van az oka annak, hogy miért húzzák fel a passzív székekben a lábukat az emberek. Azért, hogy ezzel valamit javítsanak a lábuk vérellátásán, mert az emberi testnek nincs szüksége "biológia órára", anélkül is pontosan érzi, hogy mire van szüksége. Úgyhogy sikerült teljesen félreértened.
-
LLKobe
veterán
válasz
Speeedfire #12086 üzenetére
Ezt bármennyiért engedd el. Mennj el a multibutor-hoz, és ott bármit veszel kategóriákkal jobb lesz min ez.
[ Szerkesztve ]
Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!
-
Haart
addikt
válasz
idegen lény #12083 üzenetére
Köszi a biológia órát. Senki nem mondta hogy órákig kell így ülni.
Azt azért nehezen hiszem el hogy soha senki nem ül így, video 8:27 nél látható.
És hirtelen ezt a netes képet találtam nem én vagyok a képen nyilván valóan.[ Szerkesztve ]
-
Speeedfire
félisten
válasz
Speeedfire #12056 üzenetére
Engedjem el ennyiért? Vagy vegyek egy 5-ös bmw fotelt?!
Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
idegen lény
őstag
Te jó ég! Hány karod van Neked?
Amúgy miből gondolod, hogy ez a kifacsart testhelyzet jó a hátadnak? Azon tűnődtél már, hogy miért érzel késztetést a felhúzott lábra? Szerintem azért, mert az ülő életmód csökkenti az alsó végtagok véráramlását. A lelassult véráramlás pedig akár vérrög kialakulásához is vezethet. Ha a vér nem áramlik megfelelően, akkor a sejtek és szövetek nem jutnak éltető oxigénhez és tápanyagokhoz, illetve az elhasznált vér sem szállítódik vissza a szívbe. Mindkettő komoly problémákat okoz a sejtek, szövetek és szervek működésében, súlyosabb esetben a sejtek akár el is halhatnak emiatt. A vizsgálatok szerint már tízpercnyi ülés is csökkenti az alsó végtag véráramlását. Ez alól csak egyetlen kivétel van, ha aktív székben ülünk. Tetszik, nem tetszik, ez van.
[ Szerkesztve ]
-
Haart
addikt
Igen aeron és mirra nem túl jó az oldalt lévő peremek miatt. Magadalá rakott lábot nem igazán támogatja.
Viszont most hogy használom 1 órája a Zody-t mivel viszonylag egyenes az ülőlapja simán kereszbe ráülök a lábamra.
1 szék támogatja ezt igazából a Millernél az Embody. De arról fél milla alatt ne is álmodjon senki kb
De ha tud valaki olcsóbban az szóljonErre gondoltam keresztbetett lábnál!
[ Szerkesztve ]
-
-
-
Haart
addikt
válasz
idegen lény #12071 üzenetére
Köszi
Ahogy nézem aeron meg mirra kiesik nem nagyon támogatják a keresztbetett lábat magad alatt.
A zody-t elmegyek megnézni a multihoz. Adok egy esélyt. Fern is jó lenne de az se kapható/drága.
Nyilván a non+ultra az embody lenne csak az egyrész nincs sehol másrészt marha drága.
Van aki annyit költ autora mint amibe az kerül[ Szerkesztve ]
-
idegen lény
őstag
Akkor ez a kickstarter lehet, hogy Neked szól.
Én biztosan nem vennék ilyet, csak aktív széket, de megértem, ha ilyenre is van igény.AVerMedia Game Capture HD C281 játékfelvevő olcsón eladó! Xbox360, PS3 és Wii játékokhoz! Pesten házhoz viszem!
-
Haart
addikt
Kicsit sem érdekel hogy néz ki vagy gamer-e. A lényeg hogy keresztbe tudjam rakni a lábamat magam alatt amit valljuk be egy irodai szék nem nagyon tud, ezeknek nem elég széles az ülőlapjuk hozzá általában. Cégnél steelcase-ek vannak és hulladékok mind.
Megnézem azokat amiket írtál. -
Kis update:
Kevesebb, mint egy hónap után nem bántam meg a választásomat.
A megvásárolt kerekeket utólag elküldték egy kartámasz-állító karral, ami nálam ugye a szállítás közben eltört. Néztem hogy lehetne kicserélni, de nem éreztem eddig késztetést rá (pedig zavar a törött vég, de a csere nem annyira egyszerű) , ahogy a kerekeket sem, mert a hozzá kapottak nem voltak használtak. Az Offeco eddig korrekt volt...
[ Szerkesztve ]
Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
Mindenáron gamer székben gondolkodsz? Nem nagyon ajánlott az eddigiek alapján és én is csak negatívat tudok róluk mondani, nálam is a műbőr mállott szét egy éven belül.
Egy normális irodai szék ezerszer jobb 8-10-12 órára, a tartósságról nem is szólva...Plusz még egy kérdés: használt nem játszik?
A 130kg nem olyan extrém nagy tömeg, az itt már többek által nagy elégedettséggel használt Haworth Zody (max. 147kg) ~130e Ft a Multibútornál. (Keresés a topicban: Zody)
A Herman Miller Mirra 2 vagy Aeron B (mindkettő max. 158kg) az Offeco-tól. Mirra 2 szállítással ~200e Ft, Aeron B meg ~240e Ft-től kapható, ha meg tudsz barátkozni a [kék színnel és azzal, hogy csak hátra fele dől] .Ezek a székek egy kissé más kategóriák mind kényelem, mind tartósság terén, mint ezek a Noblechair, Anda és társaik. Cserébe nem vitatom, nem olyan badass kinézetű, mint az Anda, csak éppen ha valóban 8-10 órát szeretnél kényelmesen ülni, akkor nem a kinézet a fontos...
[ Szerkesztve ]
-
LLKobe
veterán
válasz
csakaloki2 #12063 üzenetére
LINK
150 kilóig jó. Itt már nem csak a súlyt, hanem a magasságot is bele kell kalkulálni, mert nem mindegy milyen magas a háttámla. Ez mindkét kritériumnak megfelel, jó minőségű tartós darab.Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!
-
-
csakaloki2
csendes tag
Sziasztok!
190cm 130 kilóval keresnék egy kényelmes széket napi 8 óra munkára. Egy extrakényelmetlen étkezőszékről váltok, úgyhogy jó eséllyel bármi előrelépés lesz, nincs különösebb elvárás, kivéve hogy a fix karfa kizárt.
Ami viszont fontos, hogy online rendelhető legyen néhány napos szállítással.
Keret: jó lenne 150 alatt, 200 belefér.
Előre is nagyon köszönöm.
-
Haart
addikt
Hi, tud valaki valami nagy teherbírású széket?
Eddig Noblechair Hero-t használtam de elkezdett kirepedezni a műbőr ülő része.
Gondolkodom szövetben kövire. Illetve kell bele deréktámasz mint a noble-be. Nem párna!
Alzán lévő Anda menynire jó?
Bár elég borsos 230 ért. -
idegen lény
őstag
Én is ettől féltem, és a munkaülés verziójukról valóban le is csúsztam a nagy dülöngélés közben, párszor kapaszkodnom kellett, miközben próbálgattam, bár a derekamat azok mozgatták meg a legjobban. De ezek a sima ülőkék nem is egész napos használatra valók. Ám a karfás, háttámlás verziókban ez lehetetlen, azokban meglepő módon ugyanolyan stabilan is lehet ülni, mint egy passzív székben, hiába ugyanaz a mechanikájuk, mint a munkaszék verziójuknak. Azt mondják, hogy ilyenkor is vannak mikromozgások, csak nem érezzük. Ennyit számít a karfa és a háttámla. Sőt, a Spinergo székekben még fixálni is lehet az ülést. A Sitness székek ülése meg csak kis szögben tud dőlni, ha nem dőlsz benne, akkor érzésre meg sem mozdul. Állítólag mikromozgások vannak ilyenkor is, csak azokat nem érzékeljük. Ezeknek még szinkronmechanikájuk is van, nagyon kényelmesek.
-
Pá
addikt
válasz
LLKobe #12059 üzenetére
Hmm, nem rémlik ez a tipus. De elég sokba beleültem, kicsit összefolynak, szóval lehet, hogy futólag próbáltam csak valamiért nem ragadt meg.
A Unique-ból a Hero volt a legkényelmesebb, amire emlékszem, de annak pont teljesen használhatatlan a fejtámlája, szóval kiesett.Amúgy jó, hogy felhoztad a háttamla dolgot, mert a nyári meleg miatt alapvetően a hálós felé hajlok, viszont nem tudom mennyire tartós? Vagy fordítva, nyáron mennyivel rosszabb a fabric.
idegen lény: köszi a tippet, nekem a Béke utca teljesen jó, kár hogy nem tudtam róla, mert az OfficePlázás kör mellé simán belefért volna akár ma is.
Irodában van egy ilyen aktív szék amúgy, de csak a bárszék jellegű. Rövid távon érdekes, általában 1-2 órát használom, ha bent vagyok. De itthon nincs hely 2 széknek, full-time megoldásnak meg azért nehezen tudom elképzelni. De azért ha arra járok biztos kipróbálom a rendes szék verzióját ezeknek, lehet, hogy élhetőbbek hosszú távon is, mint a bárszék.[ Szerkesztve ]
''Annyira vagyunk egészségesek, amennyire a gondolataink humánusak.''
-
LLKobe
veterán
EZT esetleg próbáltad? Nekem volt ilyenem, elég jól össze van rakva. A fejtámla könnyen lemegy ha rátámaszkodsz, a kartámlák szintén, de amúgy rendben van a szék. Csak mindenképpen a fab verzióban érdemes gondolkodni, nekem full mesh volt, az megnyúlt, szar lett.
De amúgy a többi része jó minőségű.Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!
-
idegen lény
őstag
Tegnap voltam a Béke utcában kipróbálni az aktív székeket. Sajnos ezeket így együtt sehol máshol nem lehet kipróbálni, még Budán tudok egy hasonló helyről. Hatalmas élmény volt, majd írok róla egy szösszenetet, érdemes kipróbálni őket. Van sok fejtámlás is, szinkronos székeik is vannak, akár hét év garanciával. Vagy két órát ott voltam, nem zavartak ki, pedig eléggé megrángattam ezeket a kétszázezres székeket.
Kábé úgy jöttem ki utána, mint egy edzésről. Tök jó hatással vannak a közérzetre ezek az aktív székek, amire nem is számítottam. Ilyet még egy székben sem tapasztaltam.
[ Szerkesztve ]
-
Pá
addikt
válasz
LLKobe #12055 üzenetére
Értem, hogy mit mondasz és valóban nincs szükség fejtámlára klasszik irodai munkában. De nekem elég sok 1+ órás meetingem van, ahol nagyon jó kicsit hátradönteni az ülést és pihentetni a fejem, amíg hallgatom a sok *****-t.
Illetve munkaidő után is többnyire maradok a gép előtt, filmeket nézek meg ilyesmi, amikor szintén jól jön. Gyakorlatilag kb az idő felében ülök rendesen a székben dolgozva, a másik felében kicsit hátradöntve pihenek, szóval én tényleg kihasználom a fejtámlát.
Amúgy abban is egyetértek, hogy a fejtámlák 80%-a használhatatlan, annyira hátul vannak, hogy a fejet támasztva kb csak a plafont tudnám nézni. Vagy nem lehet normálisan beállítani, mert lötyög és kotyog.
Ez tényleg nagyon leszűkíti a a szóba jöhető kínálatot. Az OfficePlázás székek nagyon nagy része ezen esett ki. De pl a Deluzzonál meglepően jól működtek. Volt 3 fix fejtámlás is, ami elég kényelmes volt + az egyik állítható fejtámlást is nagyjából jól be lehetett lőni.''Annyira vagyunk egészségesek, amennyire a gondolataink humánusak.''
-
Speeedfire
félisten
Sziasztok,
100e körül milyen széket tudnátok ajánlani?
Jelenleg egy régi genesis van, ami kezdi megadni magát. Illetve jó lenne ha az újnak lehetne állítani a háttámláját.Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
LLKobe
veterán
Tuti hogy létfontosságú az a fejtámla?
Az a helyzet hogy a tényleg jó fejtámla nagyon ritka, még a nagy gyártóknál is.
Csak azért kérdezem, mert a legtöbben nagyon túlbecsülik a fejtámla fontosságát, miközben az ergonomikus kényelmes üléshez egyáltalán nem szükséges.Szvsz érdemesebb egy kicsit a szokásokon változtatni, minthogy csak azért vegyél egy sokkal rosszabb széket mert azon van fejtámla. Nem véletlenül nincs a legnagyobb gyártók legtöbb székén sem.
[ Szerkesztve ]
Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!
-
Pá
addikt
Ma mentem egy kört, fejtámlás székek után kutatva.
OfficePlaza --> nagyon kedvesek és itt volt a legnagyobb választék, de nekem személy szerint valahogy egyik sem volt komfortos. Aki ide jönne nézelődni, vigyázzon, mert jövő héten költöznek (kedd-szerdán zárva is lesznek emiatt) és onnantól nem a szokásos helyre kell menni. Ársáv kb 100e - 300e, Diablo, Hero, Unique márkák.
Deluzzo --> Itt is elég nagy a választék, főleg saját márkás székekből, de azért van pár külsős is. Itt is kedvesek, az emeleten kb zavartalanul lehet nézelődni és próbálgatni órákig is, aki ezt igényli.
Nekem ezek voltak a legkényelmesebbek, itt inkább az volt a baj, hogy 2-3 tipus közül nehéz kiválasztani a legjobbat. Egyedül a minőség miatt aggódom, elég olcsóak és mindenük műanyag, szóval esélyes, hogy ezek nem fognak jól öregedni. De az ár miatt, akár 2-3 évre is megérheti, ha annyit bírnak. A bemutató teremben a legtöbb eléggé egyben volt, szóval nem lötyögtek, meg kotyogtak még, ez biztató, de valószínűleg még újak, nem rég lehettek kirakva. Valószínűleg innen rendelek, aztán ha szétmegy 2-3 év alatt, még úgy is megérte. Ársáv: 70e - 140e. Deluzzo márka.Multibútor --> Itt is nagyon kedvesek. Sajnos fejtámlás székből csak 1 fajta volt, így kb azt néztem meg. Ez 180-200e környéke újként. Kb annyival tűnt masszívabbnak a Deluzzoknál, amennyivel többe is kerül, de nekem egy hajszállal kevésbé volt komfortos. Az OfficePlazásoknál azért jóval jobbnak tűnt. Ha nem lenne a Deluzzo, valószínűleg meg is venném.
Gyorsan kipróbáltam a Zody-t is, ha már annyit beszéltek róla. Ez tényleg nagyon egyben van. Az a vicc, hogy kényelemre hasonló volt, mint a Deluzzo (tényleg nagyon kényelmes mindkettő), annyi a különbség, hogy a Zody jóval komolyabb és masszívabb benyomást keltett, szóval erről tényleg elhiszem, hogy kibír 5-10 évet. Sajnos itt nincs fejtámla, szóval nem játszott, csak érdekesség miatt próbáltam.Esetleg Észak-Pest környéként van még ilyen bemutató hely, amit érdemes megnéznem? A Deluzzoval kényelemben megvagyok, De érdekelne, ha van ilyen legalább Zody szintű valami fejtámlával itt a környéken, akkor azt megfontolnám. Bő 200e, max 300e Ft-ig.
[ Szerkesztve ]
''Annyira vagyunk egészségesek, amennyire a gondolataink humánusak.''
-
Gaba9
csendes tag
Sziasztok!
Tudnátok nekem ajánlani pár típust vagy márkát legalább hogy miben keresgéljek.. vennék új széket otthoni játékhoz, de elvesztem annyi a választék és nem igazan vagyok benne otthon, hogy mi a noname szar (arany áron) meg ami megéri az árát is mondjuk..
Ami fontos az a normális deréktámasz meg hogy ne legyen se bőr se műbőr. Keretnek 150 körül mondanám maxnak, ha hosszú hozzá a garancia idő is pl.
Köszi a segítséget, ha tudom valamivel még szűkíteni akkor mondjátok nyugodtan és írom.Köszönöm szépen!
-
LLKobe
veterán
-
LLKobe
veterán
válasz
suomalainen #12047 üzenetére
Hát az első ami új és ajánlott az EZ, nem tudom belefér-e.
De kapsz rá 10 év garit, és ingyen kihozzák külföldiából.
-
suomalainen
tag
Hello!
Egy jelenlegi Arozzi Inizio széket szeretnék lecserélni egy kényelmesebbre, mert 6 év alatt gyakorlatilag kiseggeltem és már kínszenvedés benne ülni. 180 cm, 85 kg vagyok és mindenképpen új székben gondolkozom. Tudnátok ajánlani egy minőségi széket, ami kibír napi 8-10 óra használatot is legalább 5 évig, anélkül, hogy az ülése vállalhatatlanul megkeményedjen és összenyomódjon? 100k alatt nem is néztem széket, 150k is belefér, tényleg a minőség lenne számomra a fő szempont, de nagyon tanácstalan vagyok, hogy mit válasszak.
Válaszotokat előre is nagyon köszönöm! -
hibavissza
veterán
válasz
idegen lény #12043 üzenetére
Az ikeás székek akkor jók, mert mind inog alattam
Sok ismerősömet halálba idegesíti, ha a szék megmoccan alattuk. Lecserélték a görgős forgószéket egyszerű tárgyalói székre és inkább óránként kétszer sétálnak egy kicsit....[ Szerkesztve ]
-
idegen lény
őstag
válasz
SaGa59 #12041 üzenetére
"Az ergonómia foglalkozzon azzal, hogy nekem mi a legkényelmesebb üléspozíció úgy, hogy nem fájdul meg a derekam vagy a hátam"
Helyben vagyunk, ezekben a székekben egy idő után nem fog, legalábbis ezt állítják róluk, és a tapasztalatok szerint s így van. Egy passzív székben viszont állandó nyomás nehezedik különösen az alsó csigolyákra, vagyis maga az ülés okozza a derékfájást, "mely jellemzően a 4. és 5. csigolya közötti porckorongok kopásából, rosszabb esetben sérvesedéséből fakad, de ugyanilyen oknál fogva érezhetsz fájdalmat a nyaki szakaszon is. Ezért a hagyományos székek a felelősek, amik mozdulatlanságra kárhoztatják testedet ülés közben, így az ezzel járó terhelés koncentráltan és folyamatosan azonos pontokon jelentkezik." Szükségem van-e aktív ülésre?
Ugyanitt le van írva az is, hogy miért nem megoldás erre a mozgás.Hatalmas tévedés, hogy a sportolóknak nincsenek fájdalmai: [link]
[ Szerkesztve ]
-
válasz
SaGa59 #12041 üzenetére
Mondok jobbat, vannak olyanok, akik szerint az aktív szék is marhaság, ülj egy szobabiciklire munka közben vagy futó-(itt: séta)-padon állva dolgozz (angolul: Treadmill Desk).
Így valóban aktív izommunka megy és jobb lesz Neked, a testednek - szól a marketing.
A héten futottam egy ilyen Treadmill Desk-be, úgy 5-10 percig poén volt, de 15 percnél már kezdtem vakarni a fejem, hogy lehet így dolgozni és koncentrálni, pláne rendesen gépelni.A kényelmes széket amúgy én is annak tartom, ahonnan 8-10 órányi nem folyamatos ülés (mert azért tényleg legalább másfél-két óránként egy 5-10 percre fel kell állni és mozogni egy kicsit - mindig) után is úgy állsz fel, hogy nem áll be a derekad, nem fáj a hátad, stb.
-
SaGa59
őstag
válasz
idegen lény #12039 üzenetére
Hmm… Az ergonómia foglalkozzon azzal, hogy nekem mi a legkényelmesebb üléspozíció úgy, hogy nem fájdul meg a derekam vagy a hátam akkor sem, ha napi 8-14 órát üldögélek munka közben. A mozgás, vérkeringés, izomtónus és egyéb kérdések nem az ergonómikus székek témája. Azt az óránként minimum öt perc, napi legalább húsz perc viszonylag intenzív testmozgás oldja meg, nem az, ha billeg alattam, vagy különféle, a gyártó által kitalált testtartásokra kényszerít a szék. Szerintem.
STALKER modok: https://drive.google.com/folderview?id=0B_PtTRL86S2UQllOam9MUWZ1ak0&usp=sharing
-
roseA580
tag
válasz
roseA580 #11877 üzenetére
Két hét Ergoplus Mike-H használat után még egyáltalán nem bántam meg hogy 100000 Ft. alatti új széket választottam!
[https://ergoplus.ro/scaune-ergonomice/scaun-ergonomic-mike-h-negru]
[Scaun birou Ergoplus Mike-H vs Ikea JÄRVFJÄLLET]
Természetesen ez a szék sem teljesen hibátlan, pl. a karfák túl könnyen elfordulnak és a fejtáblához párnát kellene rögzítenem ha használni is akarnám. (fekvésen kívül, de én arra az ágyamat használom)
Azért van olyan székük is amit nem vennék meg, pl. ez:
Főleg a a nejlon hálós ülése nem tetszik! de amúgyis nekem túl futurisztikus.
Sokkal rosszabbul is járhattam volna most is ha pl. IKEA vagy más tudásához képest túlárazott, vagy akár teljesen alkalmatlan széket választottam volna.
Az első egy "gamer" szék volt ami pár hónap alatt széttört alattam és elkezdett billegni, természetesen törésre nincs garancia!
A második egy hagyományos dönthető irodaszék volt ami a boltban pár percig kipróbálva kényelmesnek tűnt, de otthon használva már nagyon hamar megfájdult a hátam.Ugyan csak 2 év garanciát adnak rá, de még senki sem jelezte hogy tönkrement volna utána.
"A jótállási idő magánszemélyeknél 24 hónap, jogi személyeknél 12 hónap.
A jótállási jegyeket cégünk állítja ki.
A törvény szerint a szavatossági idő 10%-át meghaladó szerviz beavatkozáson átesett, vagy ezt az időtartamot egyetlen beavatkozással túllépő termékeket új, azonos termékekre cserélik, vagy a termék értékét visszaadják a vásárlónak."
"ajánlott a termék használata. normál használat, napi maximum 8 órában, heti 5 napon át." (bocsi, ezek gépi fordítások)"Remélem hogy azért legalább 3 évig kitart, bár a javasolt használati időt én jelentősen túl fogom ülni!
A gyártó ügyfélszolgálata nagyon segítőkész, bár magyarul sajnos nem tudnak, de még ezt is megoldották, egy magyar nemzetiségű kapcsolatok pár percen belül visszahívott!
Egyetlen nagy probléma van ezzel a gyártóval, nem kaphatók a termékei Magyarországon!
Ha valakit mégis érdekelne akkor írhat a gyértónak hogy esetleg kiszállítanák e Magyarországra. (jelenleg Romániban ingyenesen szállítanak.
UI:
A teherbírással kapcsolatban a gázrugó 150 Kg.-mal tesztelve, a szék pedig 120 Kg.-ig ajánlott.
Néhány viszonteladó emiatt tévesen 150 Kg. terhelhetőséggel árulja.
[ Szerkesztve ]
-
idegen lény
őstag
válasz
SaGa59 #12036 üzenetére
Nem lehet, hogy a hintamechanikával kevered a szinkron mechanikát?
Az ergonómia nem azzal foglalkozik, hogy Neked mi a kényelmesebb, vagy inkább mi a megszokottabb, hanem azzal, hogy az emberi testnek mik a legegészségesebb testhelyzetek. Napok hosszat heverészni is nagyon kényelmes, de előbb-utóbb megbetegít, vagy legalábbis elsatnyít, mert a testünk a mozgásra van kitalálva, attól érezzük jól magunkat. A belső vázunkat, a csontozatunkat az izmaink tartják, és ha ezek elgyengülnek a kevés mozgás miatt, az felborít mindent. Itt ez elég jól össze van foglalva: Szükségem van-e aktív ülésre? Az ember azt szereti csinálni, amit megszokott. Például, vannak országok, ahol az utcákon nem székeken ülnek, hanem guggolnak, ami egy sokkal természetesebb testhelyzet, mint az ülés. A guggolás is aktív ülés, hiszen ahhoz is folyamatos egyensúlyozás kell, ami szintén a belső izmokat erősíti. Ezek az emberek órákig képesek guggolni, ők a széken ülést tartják kényelmetlennek, ahogy az is, aki megszokta az aktív ülést, utána már nem fogja jól érezni magát egy passzív székben. Amúgy nem rugózik, egy labda sem rugózik, ha nem ugrálsz rajta. Ez is olyasmi, amihez fokozatossággal (első nap csak 1-2 órát, majd 2-3-at, 4-et, és így tovább) hozzá lehet szokni, és egy-két hét után már stabilan tudunk rajta ülni, mert a testünk megtanulja. Mindenki olyan széken ül, amilyenen csak akar, de Az instabilitás néha hasznos
-
hibavissza
veterán
válasz
SaGa59 #12036 üzenetére
Ezért is próbálnám ki. Szinkron mechanikának nem csak az ergonomikusabb szögállás, hanem annak fixálása több lépcsőben az előnye a normál hintamechanikához képest. Van itthon olyan szék amelyik nem hintázik, csak a háttámlája dönthető, de az ülőlap fixen vízszintes. Nekem nem kényelmes hosszútávon. Szinkron vagy aszinkron mechanikával egyenletesebben, személyre szabottan át tudod terhelni a testsúlyod egy részét a derekadról a hátadra. Magyarán nem ülöd el a segged, jobb a véráramlás. Jobb autó ülések ülőlapja is állítható. Ez az elmélet.
[ Szerkesztve ]
-
SaGa59
őstag
válasz
idegen lény #12019 üzenetére
Hogy is mondjam. Engem a „szinkronmechanika” nem kicsit idegesít. Mondom ezt úgy, hogy eddig a nevét se tudtam, most néztem utána, mi az és rájöttem, hogy az, amitől hülyét kapok egy széknél. Ha hátra akarom dönteni a támlát, akkor csak a támlát akarom hátradönteni, nem az ülőlapot. Lehet, hogy úgy „ergonómikusabb”, de nekem marhára zavaró. Ha dönthető az ülőlap, az nem baj, de ne „ő döntse el”, mikor mennyire dőljön. Ahogy az ergonómiai szempontból újabban különösen ajánlott verzió (nem jut eszembe a neve), ahol az egész szék inog alattam folyamatosan egy rugón, mert úgy „egészségesebb”. Lehet, de én stabilan akarok ülni. Ha rugózó valamit akarok a fenekem alá, elő veszem a nagy felfújható fitness labdát és azon ücsörgök.
[ Szerkesztve ]
STALKER modok: https://drive.google.com/folderview?id=0B_PtTRL86S2UQllOam9MUWZ1ak0&usp=sharing
-
Pá
addikt
válasz
hibavissza #12027 üzenetére
Ha a Multibutornál nézed a Zody-t, akkor egyúttal érdemes beugrani a Deluzzoba.
Ott van kb 100 méterre tőle. Szerintem ár/érték arányban nagyon jók. Nem kerül semmibe kipróbálni.''Annyira vagyunk egészségesek, amennyire a gondolataink humánusak.''
-
-
coller21
tag
válasz
idegen lény #12032 üzenetére
Mert az egyik a sima Zody, a másik meg Zody 2 ha jól látom.
-
-
LLKobe
veterán
válasz
idegen lény #12030 üzenetére
Érdekes ellentmondás. Egy emailt megérne nekik a kérdés.
-
LLKobe
veterán
válasz
hibavissza #12026 üzenetére
Ez az infó téves. Weboldal
Warrantied for people up to 145 Kg
-
idegen lény
őstag
válasz
hibavissza #12027 üzenetére
Te linkelted a két év garanciásat, én a három éveset. Csak ennyire tartósak. Egy helyen kipróbálhatod mind a kettőt. A Zodyk meg Újpesten vannak, nem messze tőle.
[ Szerkesztve ]
-
hibavissza
veterán
válasz
idegen lény #12024 üzenetére
Elmegyek megnézem a használt Zody-t. A képeken nekem úgy tűnik, hogy ki van ülve az ülőpárna. Mondjuk azt a legegyszerűbb cserélni.
Mi a legolcsóbb új szék ami nekem megfelelhet és ki is tudom Bp-en próbálni? Szinkron mechanika, állítható kartámasz, 130 kg, tartós.
[ Szerkesztve ]
-
idegen lény
őstag
válasz
LLKobe #12023 üzenetére
De az nem csak 120 kg-ig jó?
Amúgy most 187 200 Ft.
A videó alapján ez az "Automatikus súly/feszültség szinkron" nagyon hasonló a szinkron mechanikához, legalábbis én nem látok köztük olyan egetverő különbséget.[ Szerkesztve ]
-
idegen lény
őstag
válasz
hibavissza #12021 üzenetére
Inkább 20 rugóval.
Nem rendelkezem a "topik tudásával".Itt öt éve még mindenki az IKEA Markust ajánlotta a legolcsóbb kategóriában, akkor még nem 80 ezerbe került. Akkor még az volt a mantra ár-érték arányban.
130 kg-os teherbírású szerintem nem sok van százezer körül. De nem ez a fő gond, hanem az, hogy maximum három év garanciát kapsz rájuk, mint erre. Ha ez a három év használat megér Neked 140 ezret, akkor menj és próbáld ki, azt csak Te fogod tudni megállapítani, hogy Neked kényelmes-e. De azt tudnod kell, hogy ennyiért használtan olyat kaphatsz, ami akár tíz évig is jó lehet. Persze erre nincs garancia, csak nagyobb az esély rá, mivel az újonnan egy háromszor ennyibe kerülő szék volt a legminőségibb anyagokból összerakva. Vagy veszel újat, de akkor számolj azzal, hogy a három év garancia lejártával már lehet, hogy költened kell rá, ha nem esik szét az egész. Nem tudom, hogy ez így megfelelő válasz-e a kérdéseidre, de én a helyedben kipróbálnám a használt Zodykat is, mielőtt döntenék, a képek alapján szerintem egyáltalán nem látszik rajtuk az idő vasfoga, személyesen kipróbálhatod mindet, és választhatsz közülük.AVerMedia Game Capture HD C281 játékfelvevő olcsón eladó! Xbox360, PS3 és Wii játékokhoz! Pesten házhoz viszem!
-
LLKobe
veterán
válasz
Újonnan az Aloha az első ajánlható 150k körül. De az se szinkronos.
-
undercover
őstag
válasz
Én ezért rendeltem magamnak egy Haworth Aloha széket
Az lehet nem olyan nagy szám tudásban, de viszont tuti megbízható és tartós.
Playstation 5 Pro// & // LG OLED evo C3 // & // Galaxy S23//
-
hibavissza
veterán
válasz
idegen lény #12018 üzenetére
Ezek csak 10 rugóval drágábbak. Tehát a topik tudása alapján 100 körül nincs kényelmes, szinkron mechanikás szék újonnan Budapesten és környékén, hogy ki lehessen próbálni? Ez a realitás?
130-ért valahogy nagyon nem akarok egy láthatóan megkopott, öreg széket venni.[ Szerkesztve ]
-
hibavissza
veterán
válasz
LLKobe #12017 üzenetére
Én csak a magam nevében tudok nyilatkozni, de talán azért, mert nem mindenki akar egy ütött-kopott, retkes, ki tudja honnan származó húsz éves széket bevinni a lakásába vagy egyáltalán hozzáérni. Továbbá nem mindenki akar 2-300 ezret adni azért, hogy pár év múlva esetleg ne kattogjon kicsit.
-
idegen lény
őstag
válasz
SaGa59 #12015 üzenetére
Az azért drágább, mert új. Egy szinkron mechanikás székre azt mondani, hogy nem ergonomikus, az azért érdekes. A használt Think valóban nem a Steelcase legjobban sikerült széke, de találsz jobbat 19 ezerért?
-
idegen lény
őstag
válasz
hibavissza #12014 üzenetére
Például a két év garancia sokat elárul a minőségről. Ha már ebben az ársávban gondolkodsz, akkor inkább egy használt Zody kicsit drágábban, ha személyesen át tudod venni, és meg tudod oldani a szállítását: [link] Eddig úgy volt, hogy százezer alatt akarsz maradni.
-
LLKobe
veterán
válasz
hibavissza #12014 üzenetére
Miért csinálja ezt mindenki? Idejöttök tanácsért, ajánlunk egy kipróbált, tartós széket, majd 2 nap múlva jöttök linkelni az iparihulladék minőségű túlárazott noname sz@rokat, hogy ezekkel mi a baj? Mit vártok? Mire számítotok? Nem bántásból kérdem, komolyan érdekel
-
válasz
hibavissza #12012 üzenetére
Próbéltad a széket hegeszteni? Én igen. Az Ikeásat. Olyan pelenka anyagból van, hogy ha azt jól akarod megcsinálni, akkor rámegy fél nap és egy valag anyag. És nem lesz tökéletes. Szal. 20k-t elköltöttél kb. a semmire.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
SaGa59
őstag
válasz
idegen lény #12010 üzenetére
Izé… Ezeket inkább hagyjuk. Már ránézésre is látom, hogy közel sem járnak ahhoz, amire azt mondanám, ergonómikus. De az egyik legalább drága.
[ Szerkesztve ]
-
hibavissza
veterán
válasz
idegen lény #12011 üzenetére
Köszi, erről már néztem videót, de még az eredeti árával. Ennyiért érdemes megfontolni.
-
hibavissza
veterán
válasz
idegen lény #12008 üzenetére
Volt már pár székem. Soha nem a mechanika ment tönkre, hanem a szék huzata vásott el. Évekig használtam egy ikeás gyerek forgószéket
A lift nem bírta persze, de egy csőbilinccsel a kellő pozícióban rögzítettem és még ma is tökéletes, bár már a lomok közt pihen. Én egyáltalán nem félek a mechanikai hibáktól, legföljebb hamarabb kezd nyikorogni, kattogni, de az orvosolható. Ha törik, van hegesztőm
. A gázrugó is megoldott ügye.
Az ikeás széken cserélhető huzat van. Az a gond, hogy szeretnék most egy szinkron mechanikás széket kipróbálni. Használttól igazából undorodom, de persze fizetni sem akarok -
idegen lény
őstag
válasz
hibavissza #12006 üzenetére
Ha aggódsz a háló miatt, ami jogos lehet ekkora terhelésnél, van Pro változat is Korea Filo hálóval, ennél már a fejtámasz is automatikus követő rendszerrel van felszerelve: [link]
[ Szerkesztve ]
-
idegen lény
őstag
válasz
SaGa59 #12009 üzenetére
Pedig vannak. [link] [link] Persze kérdés, hogy mit nevezünk ergonomikusnak, mert már mindenre ráfogják, mint a "gamer" jelzőt. Meg hogy egy karfa nélküli széket nevezhetünk-e még egyáltalán ergonomikusnak.
[ Szerkesztve ]
-
SaGa59
őstag
válasz
LLKobe #12000 üzenetére
Ez erősen egyénfüggő. Nekem pl bármilyen karfás széket venni butaság, csak nem kapok karfa nélkülit ergonómikusban. Az első dolgom, hogy leszerelem, mert engem kifejezetten zavar. Az IKEA-s szék meg azért került a válaszba, mert rákérdezett, milyen. Mivel olyanom van, válaszoltam, hogy szerintem milyen.
-
idegen lény
őstag
válasz
hibavissza #12006 üzenetére
A gyártó 3 év garanciát biztosít a székre, és azalatt ingyenes alkatrészcserét kínál, ha bármilyen probléma adódna. Amazonon még azt is írták, hogy "A 3 éves garancia után további 7 év korlátozott garancia jár, amely alatt ingyenes cserealkatrészeket szállítanak, ha fizetnek a szállításért."
Szerintem az ikeás székre nem fogsz kapni még egy év garanciát sem, ha 130 kg vagy. Nincs is értelme 110 kg-ra tesztelt széket venned.
-
hibavissza
veterán
válasz
idegen lény #12004 üzenetére
Köszi a tippet. Jó lenne, de mi van, ha két év múlva mondjuk megnyúlik a háló ahogy peestheee fotóin? Pedig az egy örök életűnek titulált Zody. 2 év múlva már a kugli sem fog találatot adni az eladóra....vagy ez valami bevált seller? Ikea 15 percre van tőlem. Egyetlen bajom az ikeás székkel, hogy nem szinkron mechanikás.
[ Szerkesztve ]
-
peestheee
tag
válasz
lockdown90 #12001 üzenetére
érzem hogy túl sokat enged, a lumbar is nyom, látszik is a háttámlán hogy hullámos, nem feszes mint a rim flexemen (utolsó kép), ez nem ilyen volt
[ Szerkesztve ]
-
idegen lény
őstag
válasz
hibavissza #11970 üzenetére
Esetleg ez? Az ikeás székeknél jobb.
-
LLKobe
veterán
válasz
lockdown90 #12001 üzenetére
Igen ez jogos kérdés. Az enyémen se kifejezetten feszes, de az teljesen rendben van, tart ahogy kell.
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Bittorrent topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- RAM topik
- Asszociációs játék. :)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen notebookot vegyek?
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Ukrajnai háború
- További aktív témák...
- ÚJ HP ENVY 17 Nagyképernyős "Kis Gamer" Laptop -40% 17,3" Brutál i7-13700H 32/1TB Iris Xe FHD IPS
- Z fold 4 eladó
- Dell Latitude 5300, 13,3" FULL HD IPS Touch, I7-8665U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, 27% áfás sz
- Dell Latitude 5400, 14," FULL HD IPS Touch, I7-8665U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, 27% áfás szá
- Dell Latitude 5495, 14" FHD IPS Kijelző, AMD Ryzen 5 Pro 2500U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, 27%
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest