Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Digitális Állampolgárság Program
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- MárkaLánc
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
ZolkoW
őstag
válasz Ixion77 #260085 üzenetére
erre végülis már válaszoltam, bekúszik, ha egy pici részen felemeled, és odajuttatod. Nem varázslás szinten, kell így is küzdeni néha, de sokat segít.
ESI országútira: ezt honnan tudnám, milyen?
ESI gravelre: na, a múltkori Muziker rendelés már tesztelődik egy ideje, pro : frankó a fogása, jó a színe, nem ragasztós
kontra: érzésem szerint kicsit rövid, VAGY kicsit vékony. Így jobban meg kellett feszítenem, hogy végigérjen, mint szerettem volna, és volt már puhább bandázsom. Vagy nem tudom, mit csinálok roszul, de szeretem, ha a vízszintes rész vékonyított szakaszáig beér... más bandázsokkal nem volt ilyen tapasztalatom, igaz, ez kb. az 5., amit használok.azt a 8 ezrest mondjuk simán megérte, ennyi nagyjából bármi más, ami nem aliról jön, és jobbféle. (a gyémántmintás decathlonos és BBB is jó volt)
Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
ZolkoW
őstag
válasz Hasaggymeg #260070 üzenetére
ezért tuti az izopropil.
azt tanultam meg róla egy munkatárstól, hogy olyan kúszékony, mint kábé semmi, bemegy mindenhova. ezzel szoktam leszedni a ragasztópisztoly ragasztóját, elég ha meg tudja kezdeni valahol, bekúszik, és elválasztja a felületeket. csak gyorsan is párolog. A markolat szélét ujjal picit feltűröd, odjuttatsz mondjuk pipettából jó bőven adagolva, és ha kicsit segítesz neki, a másik oldalán kifolyik. mozgatás, ahogy írjátok, belső felébe kapaszkodás ujjbeggyel, és le szokott jönni az. (ha nem lenne ez a trükk,én is ragaszkodnék a bilincseshez, mert utálom, am nem szerelhető, de az ESI meg annyira király...)Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
ZolkoW
őstag
válasz Dark Archon #260063 üzenetére
kényelem tengelyen, már ha ez a testtartás görnyedtségét jelenti, gravelen létezik mindkét véglet, talán a legalja (nagyon hasalós) nem annyira, mint országútinál. A valóban égbe emelt kormányokat, amiket el bírnak követni házilagosan, már ne tekintsük feltétlen követendő példának, szóval azokat nem veszem ide..
Szóval a kénylemes, túrázós, sokatmenős geó azért létezik belőle. Sőt, nem véletlenül alakult ki a gravel kormány, mint új típus: alig van dropja, tehát az alsó részén is magasan fogod, cserébe ott széles. Csomó murvás™ biciklinek akkora fejcsöve van, hogy le se lehet tenni a kormányt alacsonyra.Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz stickermajom #260095 üzenetére
Elég ritkán cserégetek kormányt és (jjeahh) már estem is vele mégsem szakadt ki...legalábbis egyelőre. ...aztán lehet ez a(z amúgy véletlenül vásárolt) Supacaz tulajdonképp egy továbbfejlesztett ESI.
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
jjeahh
nagyúr
válasz stickermajom #260095 üzenetére
Zakó esetén a kormánydugó védi a végét, ha meg nem, azt 1 másodperc alatt észreveszed. Fel-le szerelgetést sem értem annyira, ha még nem vagy biztos a kormányban és lecserélnéd, akkor oké, de ha megvan a megfelelő kormány, miért kéne leszedni a markolatot? Az elején én is kétszer cseréltem kormányt, de amikor meglett az igazi, többé soha. Abban viszont egyetértek, hogy ha elesel, a szilikon sajnos könnyen szakad. Cserébe annyival kényelmesebb-jobban csillapít bármilyen bilincses markolatnál, hogy ha megszoktad, többé nem tudsz visszaváltani bilincsesre. És outira is van ESI
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
stickermajom
addikt
válasz Hasaggymeg #260082 üzenetére
“hanem a szilikon teljes vastagságában csillapít”
El kell menni outizni akkor, ott nem rázkódikAmúgy biztos jók ezek, de nekem a le-felszereléses macera miatt nem éri meg. Múlt héten is egy zakó miatt tartottam egy gyors kormány ellenőrzést, bilincsessel ez két perc, ezekkel fél óra lenne meg egy szakadt markolat.
-
zzola
titán
válasz Hasaggymeg #260093 üzenetére
Köszi!
Mindenképp vissza fogom vinni, de már elkezdtem használni az összefoglalót, tele van számomra hasznos információkkal! -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz zzola #260092 üzenetére
Nincs jól beállítva a váltó és vagy bele-belekap a lentről második lánckerékbe a lánc, vagy le-leakarja engedni a legkisebb alá is a vázpapucs felé. Ha egyáltalán nem értesz hozzá vidd vissza, hisz garanciális, állítsák be...ha te akarod megcsinálni a 🐏tyúb a haverod rear derailleur adjustment-szerű keresések alatt...ha meg nagyon akarod elmagyarázom.
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
zzola
titán
Sziasztok.
Vásároltunk egy új kerékpárt, megvolt az első menetpróba. Amikor a hátsó váltón a legkisebb fogaskeréken van a lánc, akkor menet közben hallható (elöl?) egy reccsenő hang és kb. 1/4 fordulatot ugrik/szalajt a pedál. Eddig csak a legkisebb fokozaton volt észlelhető (elöl nincsen váltó). 15km megtétele alatt kb. 5-6 alkalom volt.
Ez így elég zavaró, mert nem meri az ember ráhelyezni a súlyát, hátha elugrik a pedál...
Sajnos nem értek hozzá, ezért jöttem segítségért!
Köszi.[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz mauimagic #260075 üzenetére
Haverom keze izzadtan ugyanezen a markolaton csúszik amúgy, csak kesztyűvel tudja használni, szóval nem biztos, hogy neked beválna, de ha megkockáztatod, ennyiért nagyot nem buksz rajta.
#260083Fall-N: CRC-n vagy valahol olvastam, hogy a Supacaz jó, de az ESI jobb nála és a Wolf Tooth az ESI-nél is puhább. Nekem csak ESI volt meg a kínaiak, de a Wolf Tooth-ot kipróbálnám valami 32-35mm vastagságban (többféle van). Az ODI másolat ugyanolyan puha, mint az ESI Chunky bekopva, de sajnos fényes a felülete, így nem mindenkinek válik be.
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Tin
veterán
Fitnesz karbon villával és flatbar. Perpill ez lehet nekem a továbblépés. A karbon váz nem kell, elég az alu. De fél év múlva lehet tök mást mondok
-
Friczy
senior tag
válasz gergo5991 #260054 üzenetére
Ki mit szokott meg. Amikor sok évvel ezelőtt vettem egy trekking bringát, szinte meg kellett rajta tanulnom biciklizni (koskormányhoz voltam szokva). Aztán szép lassan visszatértem a koskormányhoz, és tényleg volt olyan, hogy sok ezer km bringázás után egy ismerős mezei trekking bringáját nem tudtam kipróbálni, mert annyira bizonytalannak éreztem, hogy nem tudtam elindulni vele
Jelenleg négy bringám van, abból egy gravel, egy országúti, ezek jellegében azonosak, nincs vele gond. Van egy rekumbens, ez érdekes műfaj, ehhez el kell felejteni a korábbi biciklit, és meg kell tanulni, hogy ezzel hogy kell menni. Az ebike-om pedig nagyjából egy trekking kategória, némileg hajlított kormánnyal, természetesen teljesen más, mint az országúti vagy a gravel. És bármelyikkel ha sokat megyek, utána kell tíz-tizenöt perc, hogy átálljak a másik, egyébként jól ismert bringára. És mindegy, melyik, amivel sokat megyek, a másik utána biztos, hogy szokatlan lesz
-
fulton
addikt
-
andrisbandi
őstag
válasz Ixion77 #260085 üzenetére
Régen a bmx gumimarkolat alá műanyag gyorskötöző-t dugtak, úgy spricceltek be. Pl eldöntött géppel, a kormány föggőleges állásban.
░░░▒▓ Specialized Turbo Levo ~700e ▶ https://bolha.testbike.hu/apro/-szep---specialized-turbo-levo-fsr-6fattie-m--508956
-
Ixion77
addikt
válasz ZolkoW #260060 üzenetére
Hogyan spriccelsz alá? Az izopropil spray-knek nincs olyan praktikus csöve mint a WD40-nek.
"Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
Ixion77
addikt
válasz ZolkoW #260060 üzenetére
Normál ESI-t még csak megpróbálnám, de ez egy XXL Chunky változat. Azon túl hogy ez volt jó akcióban, azért raktam ezt a 210mm széles markolatot a 760mm széles kormányra, hogy a gyakorlatban kitapasztaljam néhány hónap alatt hogy milyen széles fogás kellemes nekem.
A gyári ajánlásnak megfelelően alkoholos kézfertőtlenítővel raktam fel. Az utolsó pár centi már necces volt. Összejött végül, de nem merném megkockáztatni a leszedését.Amúgy ki hogy fogja a kormányt? Ezt a 8 fokos backsweepes példányt én úgy, hogy a markolat belső része a hüvelyk-és mutatóujjam közt van, a külső érintkezési pont viszont a tenyerem csuklóközeli "párnás" részénél. Tehát igazán csak az első két ujjam markol rá, a továbbiak egyre kevésbé. Ti is így, kb. 20 fokos szögben tartjátok a kezeteket a kormányrúdhoz képest, vagy teljesen rámarkolva minden ujjal, mint függeszkedésnél?
-
Fall-N
veterán
válasz Hasaggymeg #260082 üzenetére
Lehet akkor inkább ilyet nézek. ESI-ről olvastam itt tőletek, hogy jó, meg a kínai ODI-ról is. ESI Chunky rendelek majd valahol.
Szerk.: Tetszik ez a Supacaz, rendelek is egyet. Köszönöm a tippet. 👍
[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Fall-N #260072 üzenetére
Ezekben a szilikonokban pont az a lényeg, hogy nincs bennük semmi alap műanyag cső belül és azon még valami, szivacs, vagy gumi, mint a bilincsesekben, hanem a szilikon teljes vastagságában csillapít...és nem utolsó sorban könnyűek. Nekem ESI még nem volt, de a Supacaz Siliconez nagyon jó, kesztyűvel és nélküle, vizesen, szárazon kényelmes és tapad.
-
Fall-N
veterán
válasz mauimagic #260079 üzenetére
Lehet már nem angol, de a pár évvel ezelőtti szeriákat még ott tervezték. Az első 35 mm befogójú alu kormányt is a Funn tervezte. Ez volt a Funn Kingpin. Később elterjedt persze a 35 mm, sőt extrém szakágban már standard lett.
Saab Volvo, az kínai igen, meg persze az összes, nem kihalt angol autógyár (MG például).
[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
tegnap magától kicsatolt a dekás spd-s adapter - szerencsére nem lett belőle esés (zebrán átkelve), csak lecsúszott a lábam a pedálról, meg vissza kellett fordulnom felszedni az adaptert.
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
mauimagic
senior tag
válasz Fall-N #260068 üzenetére
Tisztában vagyok az OEM gyártásáról, de aligha fogod tudni kideríteni, hogy például a Funn-nak ki gyártja a cuccait. Egyébként elvileg én úgy tudom, hogy ők tervezik a dolgaikat Angliában (például 100 % hogy a hajtómű, stucnik stb. saját tervezésűek, de a kormány is), az más hogy mindent Kínában gyártanak.
Hol olvastad, hogy Angliában terveznek bármit? Tudom nagy FUNN rajongó vagy, de az igazság az, hogy full taiwani cég és team ridereken kívül nem is nagyon találni mást a cégről, ami/aki nem Taiwanon van. Ettől persze nem lesz rosszabb a minősége.Mondjuk sokan máig úgy hiszik, hogy a Saab is svéd, volt is alapja valaha
-
Ringman
nagyúr
-
ReFleXx
addikt
bikeinnnel nem allithato hogy milyen penznemben fizetek? pl ugy hogy Magyarországra szallitva de euroban fizetve, nem HUFban
2020-as dakota közmondás: "Intel a csórók AMD-je"
-
őstag
Én 175 cm-el S-s Giant-et használok, az kb 52 cm-nek felel meg. te meg egy 55 cm-st próbáltál...
Ez a 175-176 az S vége szokott lenni, és az M-s méret eleje....Én is inkább azt ajánlom, hogy országútinál inkább a kisebbet vegyed...
.............IHB-MBM............. Let's Go MAVS!
-
Fall-N
veterán
válasz Hasaggymeg #260066 üzenetére
Az biztos. Ha nagyon kopott én szikével vágom le. Ha szerelés miatt kell leszedni, akkor meg maradnak a trükkök. De megfogadtam, hogy legközelebb bilincsest veszek.
-
truefx
aktív tag
Tisztelt Oútisok, ajánljatok légyszi kellemes kb. 60-70km-es köröket Szlovákiában, szint lehet benne, de ne túl sok, közel a határhoz, hogy Bp-től gyorsan megjárható legyen. Pénteken mennénk egy jót tekerni, ha nem esik.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz jjeahh #260067 üzenetére
A kényszer nagy úr, nem csoda, hogy előbb-utóbb több ember számára hasonló módszer bizonyul megoldásnak. ...amúgy én nem tudom hogyan lehet alápriccolni bármit, feltevésnél előtte igen, de mikor veszed le pont oda nem tudsz semmit nyomni ahonnan nem jön le, mert ha lejönne akkor már nem kellen priccolni.
-
Ringman
nagyúr
deca méretezése szar, simán S-es méretet venném még én is 180 cm-es magassággal.
linken S-es méret 165-175 cm közöttiEladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Fall-N
veterán
válasz f4lcon #259977 üzenetére
A vélemény megosztása nem magabiztos igazság megosztása, vagy miaf..om. Én csak leírtam a véleményem, hogy miért nem veszek Aliról dolgokat. Ha te ebből azt szűrted le az a te dolgod... Akkor amit te írsz "magabiztosan" az is észosztás? Ezzel az erővel a te véleményed is 'most jól megmondtad nekem' észosztás. Írd le hogy nem vagyok szimpatikus és viszkedett a tenyered, hogy most majd jól leosztasz. Hagyjuk már. De ezt a trekking témában is eljátszottad, mert bántotta az önérzeted, hogy neked is az van. Pedig a kiindulási pont nem az volt, hogy mi jó vagy sem, hanem a kérdezőnek mi a jó választás a linkelt gépek közül. Te meg beleálltál és kavartatok belőle utána páran egy hitvitát. Amúgy Hasaggymeg ugyanezt írta ma is, belé miért nem állsz bele?
Tisztában vagyok az OEM gyártásáról, de aligha fogod tudni kideríteni, hogy például a Funn-nak ki gyártja a cuccait. Egyébként elvileg én úgy tudom, hogy ők tervezik a dolgaikat Angliában (például 100 % hogy a hajtómű, stucnik stb. saját tervezésűek, de a kormány is), az más hogy mindent Kínában gyártanak. De erre az Apple a jó példa. Ők tervezik, Foxconn legyártja.
Másik része, hogy nem írtam hogy senki se vegyen, csak arra világítottam rá, hogy nem 100 %, hogy mind annyira jó választás mint aminek tűnik papíron. Többről kiderült, hogy silány vacak (ZTTO ipari csapágyas kormánycsapágy például). Egyébként nehogy azt írd nekem, hogy bármelyik noname (nem ismert kínai bérgyártó!!) ugyanolyan minőséget ad harmad áron, mint a RaceFace vagy a Funn. Olvass teszteket róluk, mindkettő kiemelkedő a kategóriában, nem légből kapva írtam okoskodásból. (Hanem azért mert akartam venni egy karbon kormányt, ezért olvastam teszteket). Eltörni meg bármit el lehet, mielőtt azzal jön valaki.
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #260066 üzenetére
Igen, pont így . Amikor kezd gyűrődni, picit húzom magam felé a külső részét is, amíg kisimul, aztán lehet újra ujbegyekkel a belső élét. Néha enyhe, nagyon óvatos csavargatás is segít, ha egy ronggyal, törülközővel fogsz rá, az is.
[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz jjeahh #260062 üzenetére
Én úgy szoktam leszedni a nehezen lejövő markolatokat, hogy megakasztom a belső élét körbe 8 ujbeggyel és nagam felé húzva kvázi meggyűröm, zömítem a közepét amitől aztán kezd magától, és enyhe húzástól lecsúszni a másik vége a kormányról...kell ügyesség és kitartás, de sikerülni szokott.
[ Szerkesztve ]
-
Napfénysüti
nagyúr
Kicsit keménynek kell lenni és bírni a koskormányos pózt.
Mondjuk Imikének vajon mi lenne a véleménye erről?
Én az egyenes kormánnyal vagyok úgy hogy szenvedek vele, tök természetellenes a kézfej tartása annál. Múlt héten bérelt cross trekkinggel voltam, 10km után már minden baja volt a kezemnek (meg a hátsómnak is a vastag nyereg miatt).
Més que un club!
-
gergo5991
őstag
na igen, az pont olyan távolság mint amennyi a stucni, úgy már jobb volna
-
addikt
Azért örülök, hogy nem csak én nem találom ezt vonzónak. Van az úgy, hogy nem való mindenkinek a koskormány. Illetve az önmagában egyébként tök jó, és kényelmes, furcsa mód a póz ellenére szinte egyáltalán nem zsibbadt a kézfejem, ellentétben az egyenes kormánnyal.
gergo5991: valami hasonló fogalmazódott meg bennem is a botsáskákkal kapcsolatban Kb. ott lenne kényelmes fogni felül a kormányt, ahol az egyenes szakaszon hajlítva van a fvk-k felé.
Ringman: köszi az ajánlásokat, de szerintem én is inkább fitness vonalon tudok tovább lépni. Az sem biztos, hogy olyan marha nagy jelentősége lenne a crosshoz képest. A gravel, ha mégis belevágok, azért árérzékeny, 1200€-ért már kapni (használt) gravelt, a Vaya váza csak ennyi.
Napfénysüti: gondolom, a fékeknek az sem használ, hogy tesztbringa, szóval azért olyan messzemenő következtetést nem vontam le belőle. A kényelem meg... akkor a fenének azzal reklámozzák a gravelt, hogy ku***ajó mindenre? Csomagos túránál például 100 km-eket menni naponta ilyen testtartással, változatos terepen, akkor menjen az, aki kitalálta.
Fifaisshit: én elhiszem, mert nekem meg a derekam fájt. Mióta bringázom, elmúlt.
[ Szerkesztve ]
Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 | Canyon Endurace 7
-
jjeahh
nagyúr
válasz Ixion77 #260058 üzenetére
Én többször leszedtem már az ESI markolatokat, óvatosan, alkohollal lejön, ha van egy kis kézügyességed, nem fog elszakadni. Ha alányúlva feszegeted, akkor igen.
Ha már markolat, a kínai ODI-t azóta esőben is próbáltam, kesztyű nélkül is, az én kezem nem csúszik rajta, én csak ajánlani tudom, ha valakinek olcsó ESI alternatíva kell. A noname kínaiakat és a Rockbrost nem ajánlom, azok sz*rok, aliról csak ez a szilikon vált be. Logó és doboz nélkülit is lehet venni, ugyanaz, csak olcsóbb.
[ Szerkesztve ]
-
Tin
veterán
válasz Dark Archon #260041 üzenetére
Próbálgatni kell. Én most mentem párat sógor Cube Aim Pro-jával, oké eggyel kisebb méret az enyémnél, de a Monti nem az én bicajom. Decathlonban felültem egy országútira, de ez a koskormány sem annyira a barátom. Lenti fogásnál már a derekam feszül, egyenesen fogva túl szűk, a markolat tetején fogva jó, de hosszú távon az sem az igazi. Gravelt próbálok még, de úgy tűnik, hogy elsőre sikerült egy nekem passzoló geót találnom. Szóval valószínűbb, hogy ezen a fitnesz vonalon tudnék feljebb lépni, esetleg egy álló markolatvéggel. Szóval megértem, ha nem találod a megfelelőt.
-
Ixion77
addikt
"M es méret volt boltban 165-174 centiig irták, én 176 vagyok, és komolyan mondom én negativ stucnit tennék rá"
Mivel te már a Scalpelből is M-est vettél, amit 162-175 magasságra ajánl a Cannondale, én inkább arra tippelnék, hogy a múltban hozzászoktál egy túl kicsi biciklihez, és továbbra is azt az érzést keresed.
Nekem 179 centivel az L-es, amit 172-182 magassághoz ajánl a Cannondale, gyári beállításban pont jó volt. Miután a stucnit lecseréltem 50-esre, a kormányt pedig egy 8° back sweepes riser kormányra (ami kevésbé is széles), már inkább kicsinek érzem. Csak azért nem próbálom újra a gyári egyenes kormányt, mert az ESI markolatokat nem tudnám átrakni.
-
tknof1871
őstag
válasz Ringman #260048 üzenetére
miért szereted szívatni magad?
Van 3 pumpám Dunlop-hoz. Auto szelepes egy se. Tudom, csak elhatározás és pénz kérdése váltani. Ma is 8 ezret otthagytam a kerékpár szerviz/boltban. Köpeny, belső, köpeny leszedő.#260051 andrisbandi
Én sem láttam még ilyet. Ezek nélkül szerelném be.
Megvan a hétvégi programom.Windows 10 Home 64 bites operációs rendszer; LG G4 6.0 Android verzió
-
andrisbandi
őstag
válasz Napfénysüti #260053 üzenetére
Van egy hosszabb aszfaltos lejtő, ami bevisz az erdei ösvényemre. Párszol leelőzött ott egy óriás outis. Valami virsigumis csodakarbonnak néz ki, az ember meg kb 140 kilós kigyúrt állat, testresimulós ruciban Én meg a rombolóval, fully 2.8" rücskössel, a lejtőn is tekerni kell
Ahogy eszembe jut újra levegőt venni a csodálkozástól, mindíg elgondolkodom, h ezt meg hogy meri ilyen bicóval, meg hogy bírja ki
░░░▒▓ Specialized Turbo Levo ~700e ▶ https://bolha.testbike.hu/apro/-szep---specialized-turbo-levo-fsr-6fattie-m--508956
-
gergo5991
őstag
[link] béreltem egy gravel triban 120-at..
bicaj: jó
részletesebben: a felső fogásnál én nem értem miféle botsáska embereknek készitik ezeket a bicajokat 2 méteres kezekkel, de annyira kellet nyújtózkodni a fogáshoz, hogy azt hittem még 1 csigolya kinő a derekamnál..
M es méret volt boltban 165-174 centiig irták, én 176 vagyok, és komolyan mondom én negativ stucnit tennék rá, nem a villacsőtől előre hanem hátrafele nézne..kezdek depresszióba esti és testképzavarom kezd lenni hogy vagy ennyire nyujtózkodós minden bicaj, vagy az én testemmel, karhosszammal van baj (csak vicc ne hogy komolyan vegyétek )
[link] itt van a sports-trackeres mérés vagy szar volt a jel vagy az autostop miatt nem mért mert toltam, hát elég sokszor úgy gondoltam, hogy hivok a francba egy mentőt magamnak mert majdmeghalok érzés kapott el,
ez az eredménye hogy már lassan 2 hónapja keményen itthon ülök egész nap és a gép előtt döglök reggeltől estig, de mondhatni büszke vagyok magamra hogy haza birtam tekerni
mindkét combomban olyan érzés van most mintha satuval szoritanák összeamúgy kényelmesnek mondanám magát a gravel stilust, igaz az aszfalt minősége is jó volt, de a városban a sok járdafolt és repedésen is gond nélkül átment, semmi kellemetlen felütést nem éreztem
sose ültem még gravel/outin de a legjobban az lepett meg mennyire gyorsan lehet ezzel kanyarokat bevenni, úgy ül kanyarban a bicaj mint katiban a gyerek
[ Szerkesztve ]
-
Napfénysüti
nagyúr
Az outi nem a kényelemről szól ezt el kell fogadnia annak aki arra vágyik.
A fékkel amúgy mi a baj? Nekem az Ultegra olyat fog hogy egy határozottabb fékezésnél erősen kell kapaszkodnom.
Més que un club!
-
Ringman
nagyúr
válasz andrisbandi #260051 üzenetére
na ez nekem is új, pedig vagy 3 használt biciklin cseréltem le a holland szelepeket (jellemzően autószelepre)
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Ringman
nagyúr
válasz Friczy #260047 üzenetére
szerintem átlagember biciklijénél nem jellemző a 10+ centis drop, mint a profiknál, sőt sokszor kb vízszintben van a nyereggel a fvk fogáspontja.
-
-=RelakS=-
veterán
Hogy ott verjen meg minden mérnököt az Isten, akik kitalálták, hogy jó dolog a küllők között a tengelyre gumival felügyeskedni a sebesség szenzort, ahol vannak.
A Garmin féle még szódával elmegy, mert a gumi burkolat egyben tartja az egészet.
A Sigma féle meg eleve háromfelé esik: gumi, szenzor, szenzor alatti szivacs. A gumi is kör alakú, hogy még csak véletlenül se akarjon beleakadni a küllőbe. Ekkora mancsokkal, mint ami nekem van, kész öröm szerelni. Szerintem elemcserekor valahogy visszaszigszalagozom, és alászógájaRingman
Dunlop szeleppel külön jó, hogy nem tudod megmérni a keréknyomást, mert a nyomás tartja zárva a szelepet
[ Szerkesztve ]
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
Ringman
nagyúr
válasz tknof1871 #260046 üzenetére
Dunlop szelepest
miért szereted szívatni magad? (amúgy kb. keresni kell külön dunlop szelepes belsőt)ha itt az alsó anyára gondolsz, az arra való, hogy rászorítsd a felnire a belsőt, hogy ne mozogjon, a schwalbe ilyet az autószelepekhez is ad.
-
Friczy
senior tag
válasz Fifaisshit #260044 üzenetére
Ezt meg tudom erősíteni, volt, hogy járni alig tudtam, de a (országúti kormányos) biciklimmel simán tudtam közlekedni. Ilyenkor külön jó, ha a bicikli nagyobb, az 56-os Nuroad jobb nyújtásra, mint az 54-es Trek. Tény, hogy nekem a kormány és a nyereg magassága közel azonos, nem ilyen nagy a különbség, mint a fenti képen.
-
tknof1871
őstag
Üdv!
37-622 (700x35C) külsőhöz vettem belsőt, Dunlop szelepest. Azon a külsőmenetes részen alul, ahol a gumibelsőbe csatlakozik, volt rajta egy kúpos gyűrű. Egy kúpos alátét. Az alátét felett meg egy anyacsavar. Ez mire való?
Meg kellett csinálni a kereket, inkább fennhagytam és így tettem a felnire. Nekem úgy tűnik a köpeny a szelepnél jobban kiáll a felniből. A lyukas gumibelsőt megnéztem és azon nincs ilyen kúpos alátét és anyacsavar a szelepen, a tövében. Szóval nem értem mi ez.Windows 10 Home 64 bites operációs rendszer; LG G4 6.0 Android verzió
-
Ringman
nagyúr
válasz Dark Archon #260043 üzenetére
ha megnézed, a salsa vaya majd' 3 cm-rel (!) magasabb.
a stack/reach arányt nézd meg, minél nagyobb -> egyenesebben tudsz ülni rajta.
a canyon grailnél a str (stack to reach ratio) 1,41, az elég lehajlós.az xs-es salsa vaya meg 1,49, tehát azon jobban felegyenesedve ülsz, kona libre, merida silex, rose backroad hasonló.
rosebikesnál is van kb mindenből kisméretű bringa.
[ Szerkesztve ]
-
Fifaisshit
őstag
Az relatív kérdés, hogy kínzás e
Nekem volt már egy elég szép nagy sérvem ami rengeteg tornával meg lett csinálva .
Mutatóban megvan még egy elég jó montim , hogy legyen az is évente ha 100kmt tekerek vele túlzok
Na szóval ,fáj is a hátam a tartás miatt azon hosszú távon és ezt a doki is megerősítette , hogy a nyújtó pózi( a gerinc gyakorlatilag nem egy ponton nyom ) amit az orszagutin elfoglalok az egészségesebb a gerincnek a terhelés miatt .Nyilván ez nem kutatás meg orvosi disszertáció alapján de én nagyon derék fájós vagyok és ez ha hiszitek ha nem orszagutizas közben még akkor sem fáj ha egész nap fájt
-
addikt
válasz Ringman #260042 üzenetére
Ahogy néztem, a 2XS-es Canyon Grail is hasonló. Csak az a "performance" jelző zavar mégis.
-
Ringman
nagyúr
túrabicikliknél és pár acél outinál azért lehet magas stack+alacsony reach arányt találni, pl a salsa vaya ilyen: [link]
riser koskormány: (a fvk elhelyezésében is van mozgástér)
-
addikt
válasz Napfénysüti #260034 üzenetére
Cube Nature EXC. Aláírásomban is ott van.
Semmi köze az outi / gravel vonalhoz.andrisbandi: annyira nem kényelmes, hogy nem is értem, miért gyötrik magukat az emberek ezzel a divat miatt. Ugyanakkor volt idő, mikor ugyanezt gondoltam 70 - 100 km-es távokra is, amikor 30 km már kivégzett síkon.
Már azt is kötve hiszem amúgy, hogy a nagyobb kényelmesebb. Talán átlag testmagasságnál ez igaz, de 2XS - XS környékén kihívás a kormányt is úgy elérni, hogy ne álljon be a nyakam, hátam.
De van riser koskormány is, vagy beállítom így:
A kölcsönzés után leszólítottam amúgy egy srácot Tribannal, kérdeztem, hogy kényelmes-e a geometria Mondta, hogy persze, aztán elhúzott legalul fogva a kormányt...
szerk.: ja, meg a fékezés, arról nem is írtam. Crosshoz képest lágy lepkefing, "kiváló" ötlet volt gyakorlatilag a forgásponton húzni a fékkart. Pedig biztos nem sz@r az Sram Force fék. S ezzel, mióta feltalálták az országúti kerékpározást, gyakorlatilag semmit nem kezdtek.
[ Szerkesztve ]
-
orbano
félisten
Újabb kérdés: pesten vagy a környékén fényezőt tudtok? Szeretném újrafényeztetni (nem porszórni) a vázat.
A vér nem válik VAZZE!™
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz andrisbandi #260037 üzenetére
Outinál is inkább a kisebb méretet érdemes választani ha kettő között hezitál valaki.
Ehhez a Cubehoz képest valóban eléggé más egy koskormányos.
Més que un club!
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz andrisbandi #260037 üzenetére
Mondjuk ennek nagyon ki is van húzva a nyerge, amolyan tédéeffes beállítás.
-
andrisbandi
őstag
válasz Napfénysüti #260034 üzenetére
Talán CUBE Nature-t teker most.
kép
- Ez tökre MTB.
Igaz lehet (két méret között), h a kisebb "kényelmesebb".Most viszont outi formájúakat próbál.
Azokra pont az ellenkezőjét mondák itt. Inkább nagyobbat kell venni."Kicsi vázon meg kell a nagy drop (kormány <-> nyereg magasság-különbség), hosszabb stucni."
Cube Nuroad kép
Fullyról nézve hihetetlen, h kényelmesen tekerhető egy ilyesmi gép.░░░▒▓ Specialized Turbo Levo ~700e ▶ https://bolha.testbike.hu/apro/-szep---specialized-turbo-levo-fsr-6fattie-m--508956
-
Napfénysüti
nagyúr
-
robee19
tag
válasz Hasaggymeg #259921 üzenetére
Lányomnak 120as, feleségemnek 100as van. Az utóbbit tényleg ne (szimpla falú felni gatya váltó és hajtás), bár én még 49000-ért vettem neki újonnan. A 120as viszont teljesen vállalható, aki beéri mezei felnifékkel és alap felszereltséggel. Ahogy te mondanád, hétköznapi mugliknak ezért a pénzért kiváló.
-
addikt
válasz Ringman #259936 üzenetére
Sok volt, az biztos. De nem hagyott nyugodni a történet, elmentem kipróbálni egy XS-es Nuroad Pro-t Hiszen egy Cube csak kényelmes lehet. Jobb is volt egy fokkal, de elég hasalós ez is (nekem). A RaceMaxon gyakorlatilag a bordáimat rugdostam a combommal. Biztosan hozzá lehetne szokni, meg erősíteni a hátizmokat, csak még nem tudom, vagyok-e elég elszánt hozzá. Viszont a tegnapi 3T-hez képest ez kőnehéznek tűnt
mauimagic: gravel flatbar már van, Cube Nulane Későn kopirájtoztad Amúgy meg bármelyik tetszőleges fitness bringát lehet annak nevezni. Amúgy meg ja, mivel a koskormány normál fogása sem kényelmes, még lejjebb akarja a franc fogni. Karbon fitness gép lesz ebből, csak hadd vegyek már valamit
[ Szerkesztve ]
-
orbano
félisten
válasz Hasaggymeg #259953 üzenetére
Most pont azt olvastam, hogy ha nagyon hátul van, az is okozhat kézproblémát, a túl nagy "reach" miatt. De okozhatja a túl alacsonyan lévő kormány. Megjön az új kormány ami magasabb, akkor okosabb leszek. De most tökig nyomtam előre a nyerget és kicsit lejjebb vettem a magasságból is, és jobb, mint volt, de még mindig azt érzem, hogy úgy kell megtartanom magam, hogy ne essek a kormányra.
Nagyobb emelkedőn, amin hátradőletnék még nem jártam, ezt itt délpesten nehéz tesztelniA vér nem válik VAZZE!™
-
RexpecT
addikt
válasz Hasaggymeg #260028 üzenetére
A keresztes vipera okozhat halált, de az ilyen eset is ritka mint a fehér holló.
[ Szerkesztve ]
-
dom1n0
senior tag
válasz balintbaba #260022 üzenetére
Tárcsás a terv, köszi, én is a rival-al szemezek, a RED meg baromi drága, és szerintem fölös nekem/nekünk.
-
Real_Necro
veterán
válasz ZolkoW #260025 üzenetére
Még igyekszem körbejárni a dolgot, de Poroszló vagy Tiszafüred lenne a befutó, hogy időben tudjunk indulni. Még a Lidl parkoló is megfordult a fejemben, csak zárásra szerintem nem érünk vissza.
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
Ringman
nagyúr
válasz zsocy #260024 üzenetére
elvileg van, gyakorlatilag veszélyeztetett faj, nem sok esély van rá, hogy találkozik vele valaki: [link]
-
ZolkoW
őstag
válasz Real_Necro #260014 üzenetére
én úgy jártam meg, hogy mondom egyértelmű, napidíj...
jó, de hogy lehet azt sms-ben kiválasztani? mindegy, indítsuk el.
Lejárt -> jé, pont a napidíj összege. akkor ez rendben van, nem? nem..Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
zsocy
őstag
válasz zsamiatt #260020 üzenetére
Magyarországon van egyáltalán igazi mérges kígyó? Szerintem a jártabb utak mentét elkerülik ezek az állatok, eleve nem keresik az ember társaságát. Ha meg tervezed hogy annyira behatolsz az ősi vadonba, vigyél valakit aki kiszívja a mérget. A harapás helyétől függően még akár jó buli is lehet
-
-=RelakS=-
veterán
válasz andrisbandi #260021 üzenetére
El is várom, hogy az ant+-on keresztül kapcsolódjon, de gondolom Sigma órán keresztül nem lesz firmware frissítés
Sigmás cuccokból meg kb minden is csatlakozik a Sigma Link-hez, de abban csak firmware frissítést lehet csinálni a szenzorokkal.
[ Szerkesztve ]
-
-
andrisbandi
őstag
válasz -=RelakS=- #260018 üzenetére
Lehet ezzel is az van mint az egyik garminos mellkaspánttal. Direkt.
Garmin Dual HRM
Garmin Connect-el nem kapcsolódik, mert nincs elérhető funkciója vele.
Másra lett kitalálva ez a pánt. Kütyükkel, aktivitás mérő appokkal kapcsolódik, és szépen együtt működik.░░░▒▓ Specialized Turbo Levo ~700e ▶ https://bolha.testbike.hu/apro/-szep---specialized-turbo-levo-fsr-6fattie-m--508956
-
zsamiatt
őstag
Lenne egy furcsa kérdésem azokhoz akik hegyekbe tolják. Volt szó medvéről, kutyákról mint veszély faktor. Itthon nem is érzem anyira problémásnak, de azért vannak helyek ahol élnek mérges kígyók. Ezek ellen mennyire lehet védekezni? Szerencsére nem tervezek egyenlőre ilyen helyre menni, de bármi megtörténhet.
Eladó HP Proliant DL380 G6 használt szerver -- Érdeklődés privátban!
-
-=RelakS=-
veterán
Jól látom, hogy a Garmin Cadence 2 szenzor nem kompatibilis a Garmin Connect alkalmazással?
-
Real_Necro
veterán
válasz szuszinho #260016 üzenetére
Néztem, de nem tudom le lehet e ott estére is rakni az autót, úgy, hogy nem bérlünk bicót.
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
szuszinho
őstag
válasz Real_Necro #260014 üzenetére
Füreden a Kerékpáros Centrum?
-
Toobee
veterán
válasz sebgutkopf #259961 üzenetére
Majd mesélj, hogy milyen! Gratula
-
Real_Necro
veterán
válasz ZolkoW #260013 üzenetére
A másik ötlet Tiszafüred Halas tér lenne, de akkor onnan a híd felé indulnánk... Ott is van parkoló automata elvileg, meg napi díj 1300...
-
ZolkoW
őstag
válasz Real_Necro #260010 üzenetére
nem, Napsugár út - Csapó köz kereszteződés, de én nappal hagyam ott az autót. éjszakára kicsit forgalmasabbat választanék, bár ott lehet hogy van mozgás, meg még szinte világosban visszaértek, ha nem vacakoltok.
-
stickermajom
addikt
válasz Csokicsibesz #259985 üzenetére
Engem M/L közé saccolt a Spectralnál, de 6030D kenyérpirítóval készült fotóin elég bohócbringa beütése az M-esnek alattam. Lehet az L jobb lett volna. Legközelebb csak olyat veszek amit ki tudok próbálni.
-
-
Real_Necro
veterán
-
orbano
félisten
Tényleg, ha már itt tartunk, valami jó kezdő terepes helyet tudtok ajánlani Bp. környékén? Csajszi akit viszek nagyon nincs kondiban, nekem meg nagyon nincs teló a bringán, szóval ehhez mérten valami vadregényes, de nem túl meredek/sziklás (lehetőleg erdei) vonal lenne szuper
[ Szerkesztve ]
A vér nem válik VAZZE!™
-
ZolkoW
őstag
válasz Real_Necro #260007 üzenetére
nem azt akartam sugallni vele, hogy Poroszlón rossz parkolni, hanem hogy én ott álltam meg. (csak a part melletti parkolózónás táblán a "napidíj" fogalmat nem úgy kell értelmezni, mint ahogy én.. valószínűleg sehogy nem szabad értelmezni. )
De van ott a közelben étterem, meg járkálnak népek, ilyen helyen le merném tenni.
Egyébként ugyanígy csináltuk, működött[ Szerkesztve ]
-
Real_Necro
veterán
válasz ZolkoW #260006 üzenetére
A rövid a ~70km-es. Ahogy nézem péntekre még jó időt ígérnek, így lehet aznap kerülne rá sor. Tervezem az útvonalat, szerintem ha Poroszlón parkolnánk, akkor onnan elindulnánk délnek az óra járásával ellentétesen és a végén át a hídon vissza.
-
ZolkoW
őstag
válasz Real_Necro #260001 üzenetére
(mi a rövid kör?)
Engem Poroszlón büntettek meg parkolásért -szerintem jogtalanul-, de Kiskörén van egy kilátó, annak a tövében egy (vízi-)rendőrőrs, ezek szinte ott vannak a bicikliút mellett, ha ez némileg megnyugtat .Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
dom1n0
senior tag
Valaki van nagy outi sram tudós itt?
A Rival, Force, RED között alavetően a súly a legnagyobb különbség, vagy van egyéb is, amire figyelni kell a választásnál? -
Real_Necro
veterán
Sziasztok!
Hétvégére (péntek vagy szombat) kollégámmal tervezünk egy "rövid körös", éjszakába fordulós kisebb Tisza-tó kört. A topicot böngészve látom többen jártatok már arra, számunkra ez még új terep lesz.
A kérdésem az lenne, hogy hol érdemes lerakni az autót, hogy este se piszkálja senki?
Kb délután 5-6 óra magasságában lenne a start.Köszönöm, ha valaki tud erről informálni.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- Path of Exile 2
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Samsung LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HÁZIMOZI / HIFI / TV beárazás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Projektor topic
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest