Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: Mi ez a pici videókártya? AMD E9173 teszt
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: Comet lake (10gen) és DDR3 - mert ilyet is lehet!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Candy: Kossuth Lajos azt üzente, elfogyott a gémergépe
- Andras-G: Az internet veszélyei [2. rész] - Facebook Marketpalce
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
-
LOGOUT
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Alg
veterán
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Ja igen Telexet akartam írni, fogalmam sincs miért ragadt be a régi Index név, tipikus brainfart
Amúgy térképen nézve kb 500m 7-10% közötti lejtő, egy darab hajtűkanyart kellett volna beletenni - persze ahhoz gondolkodni kellett volna, meg terepet rendezni, földmunka, papírmunka stb... egyszerűbb volt az irodából egy egyenes vonalat húzni a meglévő útra ész nélkül. Végülis örüljünk hogy "csak" fekvőrendőrt építettek, nem acél szlalom-korlátot mint a vasúti átkelőknél.
Más: tök jó idő van, én meg bent kuksolok és dolgozok
Tegnap is ki akartam menni 5kor egy rövid körre a naplementében, erre pont felhívott valaki háromnegyedkor valami hasfájással, több mint egy órát tartott megoldani
A héten talán még valami óvatos kör belefér, de hétvégén terep-félmaraton (futva), covid után nem akarom nagyon szétszaggatni magam.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
-
Hasaggymeg
Topikgazda
[...az önkormányzat szerint a kerékpárosok érdekében...] Hogy te semminek sem tudsz örülni!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Alg
veterán
Indexen van cikk a BuBa fekvőrendőrökről...
Ha van egy veszélyes kanyar hogy oldjuk meg? Tegyük még veszlyesebbé, önhatalmúlag, önkormányzati hatáskörben, érintettekkel egyeztetni végülis minek. Meg sem lepődöm már az ilyen kontraszelektált kiskirályokon

+ hogy beszedték a kerékpárút táblát és ráengedték az autós forgalmat is, na gratulálok
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
stickermajom
üzenetére
Ja, ne csodálkozz, hogy ha már alig 20 centis lesz egy hideg nap után.
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz
parandroid
üzenetére
Imike eltűnt de kell aki pótolja.
-
Alg
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
Még jó hogy már megittam a reggeli kávét
-
vallas
őstag
válasz
zsolti72837
üzenetére
Ha tekerek hidegbe, majd beszámolok...
mondjuk futni is jó lesz szerintem... -
fulton
addikt
(akik több órát tekernek mostanság) normális jelenség az hogy miután hazaérek a hasam derekam totál rideg / hideg? De mégsem érzem menet közben hogy fáztam volna.
ez rendben van így szerintetek? Nálatok is így van? -
szimpláncsak
tag
válasz
rushty
üzenetére
Vegyél valamit az értékèn aztán vidd vissza
Amúgy ilyen szempontból normális a Decathlon. Nyáron a Shimano xc1-es cipő előtt én is utalványokból vettem egy race 700 Cipőt. Jó lett volna,de kicsi lett így visszavittem az üzletbe, ott meg visszaadtàk az árát. Pedig még mondtam is az infó pultban lévő srácnak,hogy utalvánnyal vettem, nehogy bajod legyen belőle, hogy visszautaljàtok az árát a kártyára
. -
válasz
andrisbandi
üzenetére
Hosszúujjú kesztyűben szerintem nehezebb tökéletesen passzolót találni, mert nem mindenkinek egyforma hosszú és vastagságú minden ujja. Nekem ez pl. mindenhol máshol passzol, csak a hüvelykujjamon suta egy kicsit, van benne pár mm hely pluszban. Emiatt én nem küldtem vissza, a feladatát ellátja, max nem ebben fogok cérnát fűzni egy tűbe.
-
Jester01
veterán
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
km/s? Mi újság a naprendszeren túl?

Wendelke: szívesen
-
fulton
addikt
válasz
fulton
üzenetére
Pont az nem lett eccerű amire azt gondoltam hogy az lesz, és az lett rögtön 100% os bennem amint felvettem amitől meg tartottam hogy na vajon milyen lesz.
Nem tudom, ez a 2XL nyakban látszik hogy nagyon bő, nagyon eláll, és a csuklómnál is lóg majd 1 cm-t. nem zár, és így sztem nem igazán látja el funkcióját majd, ha ott pl bemegy a levegő mert mondjuk nem lesz kesztyű rajtam...néztem a sálammal, de még úgy is elég laza a nyak rész nem olyan mint kéne. Az viszont tuti hogy az alá az XL alá már csak egy aláöltözet megy(viszont amint rávettem az aláöltözőre, érződött mennyire jól működnek együtt az XL-el, am elég szoros lenne kéz hajlításnál. Nekem elég vastag az alkar, és ott ha teljesen behajlítottam nem volt az igazi, picit szorított. A másik ha híznék a jövőben megint kérdéses annyira "pont épp jónak éreztem" mozgás alatt azt az XL-t.
Nyilván azért venné az ember és költ ennyit rá, hogy a hideg lesz működjön.
Az aláöltözőn meglepődtem milyen jó, annyira rá áll a testre mindenütt mellkasnál is, és mégsem érzem hogy szorítana, dekásnál ami mindenütt feszült éreztem hogy szorít nem komfortos.
A nadrág meg csúcsszuper viselni, nem gondoltam volna hogy ennyi különbség lesz egy síelős aláöltözőhöz képest. Piszok jó
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
Na, a mai körön kipróbáltam:
44/11, 26" (26x2.1)
42-43 km/s
86-87RPMHa bírnám erővel, ez nem is lenne olyan szörnyű
-
stickermajom
addikt
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Idézném mit írtam neki az egyikre délelőtt: “ez lófütty, széles turistaösvény a videó alapján”.
-
vallas
őstag
Ma én is behúztam egy decás meleg/látszó felsőt...
Mondjuk a mai tekeréshez nem kellett

Bár minden méretet írt a net zegre belőle, de xl-s pont nem volt, ez a 2xl-s, volt l-s de azt össze sem bírtam húzni magamon

Egy hasonlóból próbáltam xl-t de kicsit szűk volt mellkasban, így maradt a 2xl-s.ilyen pontosan...[link]
-
flash-
veterán
válasz
vallas
üzenetére
hát már bújom a netet pár hónapja, ilyen alap basic stock kereket senki sem árul, mondjuk érdekes ha megveszik mondjuk a brandet stock kerékkel, az első szokott lenni országútin a kerékcsere valami dtswissre vagy fulcrumra, akkor hát józan ész azt diktálná hogy eladják a régit de stock-ot(mint pl a fotózásnál tele a net nikon-canon 18-55 obival
) nem látok hirdetni csak ilyen "drága" kerekeket..
marketplace-en pár óráig futott 9ezerért egy stock speci -Axis classic, de sajnos más is tudhatta hogy milyen király kerék ez(tényleg baromi erős, én nem egy kátyút találtam már telibe semmi nyolcas,pedig nem vagyok pehelykönnyű), el is vitték azonnal...esetleg innen nincs valakinek egy felesleges basic eladó országúti hátsókerék?(felnifékes)
hát ellenállását a görgőnek én se használom, max hiit intervalnál de azt annyira nem erőltetem, nekem erőállóképességre érdemes rámenni illetve laktátküszöbre, nem pedig 20sec sprintekre (nem versenyzek)
-
andrisbandi
őstag
válasz
Zanik
üzenetére
Ha semennyit nem igazodik a kézre, akkor is kényelmes?
Pearl Izumi Cyclone Gel - Thermo Gloves
Mert ez lesz kipróbálva hűvösben. Felpróbáltam, passzos. Arra számítottam kicsit majd nyúlik.
M-es.Pearl Izumi Elite Glove
Nyáriban az M-es tökéletes. (175 cm/80 kg)
Ez a kedvenc rövidem, elnyűhetetlennek tűnik, és kényelmes. -
válasz
andrisbandi
üzenetére
Csakhogy ez nem nyári kesztyű. Van ilyenem (L/8 méretben). Az egyetlen bajom vele, hogy hüvelyujj hosszú kicsit (vagy az én ujjam rövid). Átmeneti kesztyűnek használom 15 fok alatt.
-
-
válasz
parandroid
üzenetére
semmi baj, csak szájról tudjon olvasni, hogy értse, mit gondolok róla.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
egyébként meg sokkal hamarabb észlelnek, amióta nem egy magasfrekis csengettyűm van, hanem duda. -
szuszinho
őstag
Vettem egy ilyen kesztyűt, de sajnos ujjban nagyon keskeny nekem. Érdekel valakit? Ha nem, megy vissza.
-
ZolkoW
őstag
válasz
andrisbandi
üzenetére
a farmernadrágon kívül minden drágul

nekem 34100-at dobott 70x70x30 centis csomagra, 10 kiló alatt
-
fulton
addikt
Na megvolt a bevasarlas.
Vettem kellys thermo rbx betét nélküli. Nagyon jo volt viselni, így megvettem. Remélem tekeres alatt is jó lesz.
Aztán vettem egy Northwave Revolution aláöltözetet. Szintén kellemes volt viselni így jött ez is. Jobb mint a dekás azt kell mondjam, tekeres alatt még nem tudom milyen lesz.
Viszont a Northwave Reload dzseki fejtörést okozott két méret táblázat alapján az L es felső határán voltam így le rendeltem XL és 2XL belőle. Az XL patentebb volt testhezállóbb ha csak aláöltözet nelkül vettem fel pont jó. De 1 réteggel már nagyon határeset volt. Leginkább mikor felvettem a kerékpáros ülőpózt az uj nagyon felcsúszott (hagyhatták volna 1 - 2 cm hosszabbra) bár lehet azért h a kesztyű alatt ne páljon be. Illetve ha mozogtam benne olyan...tudjátok mikor úgy érzitek akadályoz picit a szabad mozgásban es hátul határesetig felcsúszott. Elöl szintén picit rövidnek gondolom bár..fene tudja.
Ha a könyököm behajlítottam szintén olyan érdesen törte szorította a bőröm alkarban szűk volt aláöltözettel. A 2XL minden tekintetben jobb volt. Nem éreztem h akadályozna a mozgásban ujja es kabát hossza is jobb.2XL hagytam meg.
DE
nem vagyok annyira biztos benne mint a nadrag es aláöltözetben (amit 100% ra el tudtam dönteni)
Egy dolog zavar, Nem tudom hogy ez a 2XL es be fogja-e váltani a funkcióját a kabátnak, mivel nem szűkül annyira testemre, mert az kétségtelen hogy mikor az első rétegre Felvettem az XL est kapásból melegebbnek éreztem az egész "rendszert".
Es hogy ebben a 2XL esben nem e fogok fázni
bizonytalan vagyok az az igazság. -
andrisbandi
őstag
válasz
Zoliwrc
üzenetére
Egyszer volt pluszban I9 hydra agyam, de inkább vissza üldem, mert nem tudtam elképzelni erdő járós bringában.
Az aszfaltosban baba, jól jön, h hangos, főleg visszafelé tekerve földöntúli.... elkezdem ezzel is terepezni, féltem, h zavarni fog a hangja. De pár hónap alatt megszerettem. A lopakodás szintén nem gond, guruláskor is tekerni kell, szinkronban az aggyal, úgy néma. Így én megúsztam a lecsendesítést.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
stickermajom
üzenetére
Én sosem értékeltem a singletrailokat, mert a terepjárók keréknyoma is az, csak kettő van egymás mellett
. Ez csak előny, lehet előzni, nyomvonalat váltani stb. -
vallas
őstag
válasz
flash-
üzenetére
Szia, jó elgondolás a komplett hátsó kerék edző gumival...
Ha ugyan olyan sort keresel rá mint a mostani, elvileg állítani sem kell majd...
Keress használtan szerintem olyan 10 körül vannakAmikor nekem volt aldis görgőm, én nem is nagyon használtam a mágnesféket, mert nagyon furcsa volt, vagy ,max az 1-s fokozaton, és inkább a váltással próbáltam nehezíteni/könnyíteni a tekerést.
Kb innen indulnak az okos görgők... [link] de marketplacen is szoktak hirdetni használtakat...
-
varsam
őstag
válasz
sebgutkopf
üzenetére
Igen, voltunk már a Burgerland trails-en, és ahogy írod is, haladóknak kicsit unalmas. Páromnak amúgy tökéletes, az is tetszik neki, abszolút jó kezdő pálya, nekem viszont nincs benne sok kihívás sem izgalom. Pár szakasz van ami jó, de nem sok.
Amúgy ha már erre jársz, gyere Kőszegre legközelebb, itt azért elég komoly pályákat összeraktak a srácok, 1 nap alatt tuti nem jársz be minden kombinációt, de lehet 2 alatt sem.
Nekünk viszont akkor marad a Wexl újra, azt legalább ismerjük már. -
zsamiatt
őstag
válasz
Dark Archon
üzenetére
Hat varnek is mert azt szamoltam hogy a taskak tartok, kocsi szalito vagy 350e lenne. Azert nem lenne mindegy ha egy 100et meg lehetne takaritani.
-
-
flash-
veterán
sziasztok!
görgőzéshez keresek megoldást, jelenleg aldis mágnesfékes görgőm van, hát kínlódás de most ez van(nem tudom mire lehetne feljebb lépni ami már okos és normális de nem drága)nem tudom jó megoldás lenne e az hogy vennék erre egy országúti(felnifékes) kereket, és azon lenne a görgőgumi, így elég lenne csak a kereket cserélni ha épp jó/rossz az idő.
A használt márkás is drága, míg az új kismárkák(noname),v. Velotech normális áron vannak, görgőre mennyire ajánlottak? arra bátran megvehetem mert úgysem éri terhelés igazából a kereket?
vegyem meg a legolcsóbbat amit találok? esetleg tipp?ja és ha más kiosztású sor van rajta(de ugyanúgy 9s) amikor cserélem a kereket valószinű a váltót utána kell majd mindig állítgatni?
-
sebgutkopf
őstag
válasz
varsam
üzenetére
Burgerland trails-t próbáltátok már? Neked Kőszegről a szomszéd falu.
Ami videókat láttam róla eddig, engem kevésbé vonz, nincsenek rajta igazán nagy fícsörök és a hosszabb nyomok lejtése pedig elég "mérsékelt". Olyan igazi családias helynek néz ki.Semmering-en a kék nyom az ulgra gagyi, egy kezdőnek a piros nyomok meg lehet elsőre nagyon meredekek és talán félhetnek. A te tudásoddal viszont Semmerering nagyon élvezetes tud lenni, sok kör lepörgethető egy nap.
Szombaton egyébként nem voltam messze tőletek. Park szezonból átkapcsoltam magam a hazai ebike szezonra és megnéztem a híres Sopron downhillt. Mit mondjak nagyon komoly pálya, a downhill nyomon olyan méretű akadályok és ugrók, meg tempó kell, amikre csak úgy pislogtam mint a 10 éves kisfiú a sztrip bárban.
Ide biztosan vissza kell még jönnöm, a freeride nyom volt az, amin egy nap alatt el tudtam érni annyi fejlődést, hogy vállalható menetet és videót tudtam belőle csinálni. Íme: [link]Minden elismerésem az építőknek és a város hozzáállása is példás, hogy lehetővé teszik a leglális pálya építést és használatot, nem keresztbe tesznek neki, így az ország legszinvonalasabb és talán leg nehezebb pálya rendszere tudott kiépülni.
-
zsamiatt
őstag
válasz
parandroid
üzenetére
Sajnos az arfolyam es szallitas ide is atgyuruzik ahogy jonnek az uj keszletek. Csak a raktarban levok lesznek meg elfogadhato aron ha csak nem nyomjak fel azok arait is kis plusz penzert. Itthon meg alapbol 27% afa van szoval mindegy ez a resze.
-
acsati
aktív tag
Köszönöm, én is ezt a Garmint találtam ebben az árban.
Gondolom a mostani bryton pedálfordulat mérője az nem lesz ezzel kompatibilis, ugye?
-
sebgutkopf
őstag
válasz
andrisbandi
üzenetére
Bármilyen kenőanyaggal, bringás folyadékkal érintett munka elvégzése komoly kihívásokat jelent a lakásban szerelőknek. Én ugyan az előszobában szerelek, de ott is nagyon vigyáznom kell és persze mindig kapom a villámló tekinteteket, hogy mit koszolok már megint
Persze idővel ahogy jön a tapasztalat, finomodnak a módszerek, egyre tisztábban tudok szerelni, jobban készítem elő a terepet, eszközöket, hol mit fedek, mit zacskózok, egyéb trükkök stb...
Az első dot-os élményem aggódással teli volt, lecsöppent a kőre stb... Ma már nem csak gyorsabban végzek, de az utólagos tisztogatási is minimálisra csökkent. -
6030D
addikt
válasz
stickermajom
üzenetére
Van, csak nincs hozzá lift

-
andrisbandi
őstag
válasz
ZolkoW
üzenetére
https://www.posta.hu/szolgaltatasok/calculator/foreignpackage
Találtam egy ilyet, de nálam nem működik... -
acsati
aktív tag
Sziasztok!
Ismerőst szeretnénk meglepni egy kerékpáros computerrel, aki országútizni és montizni is szokott.
100 000 Ft körül milyen computert tudnátok ajánlani? Valamilyen Garmint lehet már ilyen árban kapni? -
varsam
őstag
Vasárnap idén először elmentünk Wexl trailsre, feleségemmel illetve egy kezdő haverral. Fúú de nagyon jó volt

Első 2 kört én is flowline-on mentem velük, megmutattam nekik, mit hogy merre nagyjából, kis testtartás, bringakezelés kurzussal támogatva. Nagyon élvezték, utána egész nap flow-t mentek mind a ketten, összesen 8 vagy 9 kört. Feleségem két éve még nem mert lemenni ilyen pályán a másik bringájával (Cube Access wls), de amióta megvan az Analog sokkal jobban érzi magát a nyeregben. Az előző egy M-es méret volt, ez most L-es, ez a rendes méret a magasságához meg ugye normális geo. Kapott egy droppert is nemrég, szuper jól használja és kihasználja, nagy találmány ez, na. Egyre magabiztosabb lett, az utolsó körökön már voltak kis mini ugratásai is, amit elsőre nagyon furának és félelmetesnek talált, de nem ilyedt meg.
Én a 3. körtől csak a jump line-on mentem. Eddig én sem mertem nagyokat ugrani, itthon ami rendes ugró az mind dupla és azoktól féltem. Itt nem, itt minden asztalos, ha rövidebb lesz nincs semmi gond, lehet gyakorolni, próbálgatni majd körről körre növelni a tempót és ezzel a levegőben töltött időt. Nem gondoltam volna, hogy ennyire jól fog menni, ennyire jól fogom érezni magam rajta és nem csak egy szenvedés lesz az egész. Nagyon sokat lehet fejlődni 1 nap alatt is, sokadig kör után már szépen toltam-húztam a bringát a levegőben hogy úgy érkezzek ahogy kell, az induló dropokról is tök simán érkeztem, húzva a hátsó kereket. Másik nyomon nem is mentem, singletrail van itt helyben is bőven, ezt akartam gyakorolni és de jó volt
Egy élmény volt az egész nap mindhármunknak, sok fejlődéssel, szóval úgy néz ki, most hétvégén is megyünk vissza ha jó idő lesz, reméljük.Esetleg melyik másik parkot tudjátok ajánlani, ahol van kezdőknek szánt flowtrail is, illetve ilyen hasonló jellegű jumpline, ahol asztalos ugrók vannak szép számmal? Semmering esetleg? Kőszegről ezek nincsenek messze...
-
ZolkoW
őstag
válasz
andrisbandi
üzenetére
és a posta? az mekkora méretig visz csomagot?
Csak mert pár éve mikor Kínába küldtem valami 2 kiló alattit, ajánlott levélként, az ~4 e Ft volt. Nyilván nem kerékszett kategória méretben, de azért nem véletlen, hogy én se a futárokat választottam. -
andrisbandi
őstag
válasz
andrisbandi
üzenetére
Kínai vásárlás - a kisbetűs rászben benne van; ténylegesen a vevőé a szállítási költség reklamáláskor.
Adnak egy hetet itt pl a vázra, h észleld a gyártási hibát. Nem kell nagy dologra gondolni, csak valami bosszantóra, pl nem fér be egy csapágy, nyeregcső, tengely.... nincs kicsiszolva rendesen a helye.Ez a hét nap életszerűtlen bringaépítéskor.
- Vajon mi az oka, h a jogos garis igényeket megakadályozzák a csillagászati postaköltségek áthárításával?
Mert ha félárban kap is az ember ajánlatot, akkor sem vállalja modjuk a 2x50e-es postaköltséget... Nálam így nem lett gariztatva a kínai fejegység....How Big Is a Standard Bike Box? (110 x 28 x 82cm)
furgefutar Kínába;
-
varsam
őstag
válasz
Runner_fxr
üzenetére
Na ez jó hír, pont a héten halálozott el az első kerékagyban mindkét csapágyam, meg sem moccantak... már úton 2db enduro.
Esetleg linket tudnál adni, hogy melyik szerszámokat rendelted? Nekem is kelleni fog egy szett. -
6030D
addikt
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Ha a zöldre gondolsz, akkor az nem akkora bűn szerintem, kerék mögé nem nézett be, és gondolom full sár volt az egész. Nem mindenki takarít úgy, mint te.
Ettől függetlenül persze, ne vigyük koszosan. Én egyszer kaptam meg a "Fogorvoshoz is büdös szájjal mész?" beszólást, azóta figyelek rá. Illetve a szerelő is tud oktatni, ha mondjuk azt mondja a végén, hogy jó sáros volt, lemostam neked, hogy ne hulljon bele a kosz az új alkatrészekbe. X000 Ft lesz a mosás.
-
parandroid
félisten
válasz
zsamiatt
üzenetére
Utóbbi 2 évben nemigen volt. Mindent vittek, még emelt áron is. Idén kicsit talán már csillapodik a láz, ahogy a kovidot váltja az energiapánik.
Magyar viszonyokat nem ismerem, németeknél bike24, bike-discount, rosebikes, vagy aakár amazon. De az áfa-különbözet + posta + árfolyam nem lesz a barátod.
p
-
zsamiatt
őstag
Bringás cuccokból mennyire szokott black friday lenni?
Igazából vennék autós szállítót, csomag tartót meg táskákat. Esetleg egy két ruhát még.Ha szokott lenni hol érdemes nézelődni majd?
Köszönöm
-
szimpláncsak
tag
válasz
Ringman
üzenetére
Nekem sincs csengőm egyik bringámon sem. Erdőben a racsni hang megoldja
Amúgy itt Miskolcon egyrészt kevés a bringaút, másrészt én inkább kerülök,csak ne kelljen bringaúton mennem. Harmadrészt eddig egy:"Hè" kiállítás megoldotta
. Itt a legtöbb bringaút amúgyis forgalmas út mellett megy, ott max. valami kürtöt hallanànak meg.
Párszor voltunk bringával melóban, feleségem nem mer az autók között tekerni, szóval marad sok helyen a járda. Mivel ott mi vagyunk rossz helyen, így szerintem ott nem illik csöngetni a gyalogosra. Általában ki lehet füves részen kerülni őket, de 1-2 másodperc után mindenki észreveszi, hogy gurulunk mögötte.Amúgy az volt eddig a kedvencem, amikor a rendőrszaközèpsulisokra kellett rászólni, hogy ne egymás mellett 4-en sétálgassanak a bicikli úton. Kb. 1,5km-re van egymástól a rendőr szakközépiskola és a gyakorlati helyükkènt is szolgáló fiatalkorúak börtöne. 2x2 sávos út egyik oldalán járda, a másikon pedig bicikli út megy. A jövő rendőr generációja....
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
Runner_fxr
üzenetére
Én még (hála istennek
) nem használtam, de ez jó hír...nem igénytelenség ilyen dzsuvásan adni le a bringákat javításra.
Nem irigyellek!
-
Runner_fxr
addikt
Volt régebben szó az olcsóbb alis csapágyprésekről, csúszókalapácsokról. Én is vettem belőle próbaképp, kb 1 éve.
Sok bizodalmam nem volt bennük, mivel kb tízszer ennyibe kerülnek a márkás Park Tool/Unior hasonló szerszámai. Nagyjából fél éve vannak aktívan használva, számtalan helyzetben bizonyítottak, eddig nincs velük gond. Ha valaki ilyesmin gondolkodik, meg lehet venni. Úgy emlékszem 30 ezer ft volt a két szett együtt, prés és a csúszókalapács.
[kép]
[kép]
[kép]
[kép]
[kép]
[kép]
[kép]
[kép] -
Ringman
félisten
válasz
andrisbandi
üzenetére
ott van, hogy 2 év a gari, csak 7 napon túl te állod a postát; sajnos nincs benne az, hogyha jogos az igényed, akkor térítik a postát (nem tudom kínából/ba mennyi a szállítási díj, nyilván lehet akkora, hogy de facto nem éri meg érvényesíteni a garit.)
-
Jester01
veterán
válasz
andrisbandi
üzenetére
Nem, ezt azt jelenti, hogy 7 nap után a postát te fizeted, de azért ők még cserélik.
-
andrisbandi
őstag
válasz
Ringman
üzenetére
Warranty policy
3. If any manufacturing defect occurs within 7 days of the date of receipt, TrifoxBike is obligated to replace the frames/wheelset(s) and also pay for the shipping cost. If any manufacturing defect occurs after 7 days, Trifoxbike.com is obligated to replace the frames/wheelset(s), and you would be responsible for the shipping cost.Ez nekem azt jelenti, h gari nélkül adják...
-
fulton
addikt
Épp szegmenst készítek, azt szeretném kérdezni, ha egy korábban megcsinált tevékenységből létrehoztam a GarminConnect ben egyet, ezt ki kell küldenem a készülékre, és onanntól figyelni fogja hogy azon a szakaszon átmentem e , majd rögzíti?
Ha betöltöem az adott pályát pl amiből azt létrehoztam, akkor ha azon a pályán végig megyek, automatikusan rögzíti a szegmens értékeket? így ahányszor teszem meg azt a pályát, szépen hozni fogja az idő seb stb adtokat a szegmensben? még nem teljesen tiszta
-
Ringman
félisten
karbon vázszett + karbon kerékszett - 800-1000 usd között
ha nem lenne ilyen gyászos az usdhuf

-
ZavaBalazs
őstag
válasz
lsebestyen
üzenetére
na, jó is, hogy linkelted, korábban volt szó fékváltókar gumicseréről. na nekem ilyen van, mint a cikkben (csak 9 sebességes mirage), ez való rá szerintetek is, ugye?
csengő egész jól eldugható koskormányon (röhögni nem ér, kevés a hely
)
-
-
Fall-N
veterán
válasz
Ringman
üzenetére
Nekem bőven elég ez: [link] Ha nem lenne kötelező még ez sem lenne fent. Csak az ára húzós, de akcióban vettem féláron. Úgy néz ki egyébként, mint egy teleszkóp lockout kar, csak vezeték nincs.
De a klasszikus bicikliken még elmegy. De ha nem muszáj azokra sem tennék. Bár a narancssárga küllőprizma jobban idegesít. Majd az összes gumin van reflexcsík, így szerencsére már nem kötelező.
-
Fall-N
veterán
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Működik velük, csak gyorsabban kopik.
A resines tárcsák rosszabb minőségű edzést és anyagminőséget kapnak. Más különbség nincs köztük. De árban is látszik a különbség.Gondolom a gyártó így védi magát, ha túl gyorsan fogy a tárcsa.
-
-
Fall-N
veterán
válasz
XenHai
üzenetére
A legfontosabb, hogyha a tárcsa (rotor) csak organikus betéttel kompatibilis (resin felirat ott van rajta), akkor organikus legyen a fékbetét, ha nincs ilyen felirat, akkor bármilyen Shimano betét jó lesz. Így kérdésre a válasz, jó a G05s. De fordítva is igaz. Shimano fékhez és betéthez, jó a Tektro rotor.
stickermajom: Ne is mond. Ez a hülye KRESZ-es kötelező csengőről mindig azok a régi bunkó nagyságú klasszikus csengők jutnak eszembe. Városi biciklin úgy ahogy elmegy de MTB-n vagy outin nagyon gagyin néz ki. Én ezért vettem Knog OI Classicot. De van pár computer konzolba rejtett fajta is.
-
stickermajom
addikt
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Csengőből sem. Egy profi márkásat biztos előbb hallanak meg, az életed múlhat a századmásodperceken. A kitámasztóról ne is beszéljünk. Ha eldől miatta a bringa és a CO patront kilyukasztja egy kő bárkit eltalálhat..
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Igaz
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
jjeahh
üzenetére
Ha jobban belegondolsz tulajdonképp semmiben nem lehet/szabad kompromisszumot kötni és csakis szemlélet kérdése hogyan vélekedsz róla...sisak? A lét a tét! Gumi? Ötvennel durdefekt! Kormány? Szájsebészet! Nyeregcső? Proktológia! Fék, fékbetétek?...áhh, nem is mondom tovább, mindenre van egy horror történet.
Talán csengőből és kitámasztóból vehetsz amilyent akarsz. 🤭 -
Ringman
félisten
ez az airtaget elrejtő csengő jópofa, de nyilván nagyon túlárazott, alis alternatíva vsz. már gyártásba lett adva: [link]
-
szimpláncsak
tag
válasz
jjeahh
üzenetére
Lehet, hogy a gp5000 is hasonlóan defektàlló, nem tudom. De mikor utoljára voltam itt Miskolcon közösségi tekerèsen ,akkor 3-am is defektetet kaptak. Mert sok helyen volt az úton kavics felhordàs és hasonló törmelék. Sajnos nem figyeltem a gumik márkáját, de mivel mindegyik karbon bringa volt, gondolom könnyebb gumik voltak rajtuk,mint az én 340gramos ultrasportom
. Persze tubeless+tejjel biztos lehet rajta segíteni. -
jjeahh
nagyúr
válasz
szimpláncsak
üzenetére
"Gumiban szerintem érdemes kompromisszumot kötni."
Attól függ mire használod, hogyan, milyen körülmények között. Egyrészt az olcsó gumik nem kapják meg azt a király anyagkeveréket, amit a prémium és ezt ha érzékeny vagy rá, meg is érzed rendesen. Gondolom ez igaz az outi gumikra is, haverom sokat panaszkodott az Ultrasportra, hogy csúszik, a GP5000-el már nincs ilyen gondja. Másrészt az olcsó drótos gumik nehezek. Harmadrészt meg nekem pl. nagyon kell a vágás elleni védelem is és ezt a Chaoyang Phantom szériát leszámítva egyik gyártó belépő kategóriás mtb gumija sem tudja, csak és kizárólag a felső kategóriás legdrágább gumik. -
andrisbandi
őstag
- Ne nézd meg!
When a Gang Leader Confronted Conor McGregor
https://youtu.be/wZJkZymKcJI?t=306 -
Zoliwrc
aktív tag
válasz
cekkk
üzenetére
Én ugyanilyen tömlőt használok 28mm széles külsőhöz, egy 32mm-eshez biztos hogy nem tenném már be. 6-8bar nyomás van, sokat vékonyodik a falvastagság ilyen mértékű különbségnél, gondolom nem szeretnéd hogy pl. egy lejtmenetben 50km/h körüli tempónál esetleg eldurranjon bármelyik is.
-
szimpláncsak
tag
válasz
Gaben92
üzenetére
Örülök ha jó lett. :)
Én most vettem xlc téli cipőt, ott 2 mérettel kellett nagyobb. Majd ha olyan idő lesz, hogy ki lehet próbálni érdemben majd megírom milyen
Ringman
Nekem meg a nagylabujjam melletti hosszabb kicsit,mint a nagylabujjam. Az sem túl jó
Gumiban szerintem érdemes kompromisszumot kötni. Én Continental ultrasport III-at használok. Vannak sokkal könnyebb és kisebb gördülési ellenállású gumik, de ezzel 5500km alatt egy lassú defektetem volt eddig, pedig itt a környéken jó szar utak is vannak meg most ősszel az erdőben is tele vannak az utak mindenféle terméssel, kisebb galyakkal stb. Persze lehetne tubeless-re átalakítani,de csak azért nem vennék most új gumikat.
Új hozzászólás Aktív témák
- ELADÓ Radtel RT-910B többsávos kézi amatőr adóvevő
- HAMA Smartwatch 7010,6010,7000
- DJI Mavic 2 Pro Fly More Combo drón - nagyon megkímélt, újszerű állapotban
- DJI AVATA Explorer Combo (Fly More combo) drón szett - 4 akku, koffer, szűrők
- Vadonatúj, sosem használt DJI NEO 2 alapszett eladó! DJI NEO2 - 2 év DJI garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP omen 17-w131ng bontva
- PlayStation 5 FAT DIGITAL + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- 5G LTE! Microsoft Surface Pro 8 i7-1185G7 16GB 512GB 1 év garancia
- DDR3-as laptop memóriák 4gb-os 52db tesztelve 1200ft
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Oda kéne csak igazán a szélvédő membrán.
Tegnap is ki akartam menni 5kor egy rövid körre a naplementében, erre pont felhívott valaki háromnegyedkor valami hasfájással, több mint egy órát tartott megoldani

ez rendben van így szerintetek? Nálatok is így van?
.
Nem tudom, hogy hogy sikerült XD

. Itt a legtöbb bringaút amúgyis forgalmas út mellett megy, ott max. valami kürtöt hallanànak meg.