Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Andras-G: #Kószagondolat - eMag tapasztalatok 2026-ban
- Andras-G: Az internet veszélyei [2. rész] - Facebook Marketpalce
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gerner1
-
LOGOUT
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
hegyimorc
senior tag
Én inkább montizok, igazi outim nincs is (csak egy cyclocross), szóval már eleve a masszívabb bringákhoz vagyok szokva, de még így sem éreztem soha, hogy ez szét akana esni alattam pedig 90kg fölött vagyok kicsivel. Gyárilag 35mm-es gumival szerelik, használtam azzal is, cyclocross gumival és, most pedig egy 28mm-es van rajta (mint a képen), ezzel is kényelmes, de vékonyabbat nem akarok rá. Ezzel még elmegyek (szinte) akármilyen úton.
-
hegyimorc
senior tag
Boltban, új vagy használt?
Szerintem boltban 400 fölött, használtan meg nehéz elcsípni. Nekem egy ilyen van - SL Cross Race - , nagyon tetszik még mindig.

-
Egy ilyen Cube SL Road Race Ultegra szettel mennyit ér reálisan?
Súlyra könnyű, talán 9 kiló, de ránézésre masszív. -
evilskati
aktív tag
Szerintem a benzinkutakon lévő kompresszorok nem tudnak 10 bart, legalábbis én kettőnél voltam, de 3,5nél feljebb nem nagyon akartak vinni, mondjuk Kocsiknál 2,3ig bőven elég.
Cathfaern: Múltkor láttam 85ért full deore Kettler trekkinget hidraulikus tárcsafékekkel teljesen felszerelve. Igaz, az szerintem elég alkalmi vétel volt, nem is volt fent sokáig.
-
dm1970
aktív tag
-
tolvaj!
őstag
Esztergom aug16. Ha volt már bocsi.
-
Narakh
senior tag
válasz
Runner_fxr
üzenetére
Köszönöm. Igazából volt ennél jóval kerekebb és alacsonyabb tüskés platformom, és nem emlékszem, hogy csúszott volna. De persze hajlok a szóra.
Egyébként biztosan millióan kérdezték már, de ha a vadi új paripán a jobb oldali pedál mindig ugyanabban a pozícióban (főleg terhelés alatt) kattan egyet - vagy talán nem is mindig ad hangot, de érzem, hogy nem fut simán -, akkor jó eséllyel a pedál csapágyait kell kezelésbe vennem? Legutóbb szeleburdi kölyökkoromban volt bringám, szóval a karbantartás még elég új dolog a számomra.

-
albert8
veterán
válasz
Runner_fxr
üzenetére
Ja, csak ezekhez már ajánlott egy sipcsont védő is, mert szépen fel tudja sérteni a bőrt..
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
tatabike
őstag
válasz
V.Stryker
üzenetére
Nekem egy BBB műhelypumpa van, még 6ezerért vettem 8 éve. Nem hiszem, hogy lehet kapni még, de nagyon jó kis cucc. Full műanyag az egész, volt, hogy kint maradt az esőben, hetekig sütötte a nap, mert az udvaron maradt, de ugyanúgy működik, mint új korában. 11 bart tud.
-
imyourfriend
őstag
válasz
anorche1
üzenetére
"Ajánlott alkalmi országúti kerékpározáshoz 30-60 km-es kirándulásokra," Szóval felülök az országútira és kevesebb mint 2 óra múlva le is kell száljak mert eltelt a 60km?
Mondjuk megnézve a képeket egy BTWIN fékes (gondolom tektro) gépre még kipróbálás céljából se nagyon ülnék rá, na meg ez a 3 tányéros verzió kb nyugdíjasoknak való.
No offense, csupán picit mosolygósra vettem a dolgot.
-
Runner_fxr
addikt
válasz
Narakh
üzenetére
Szia, ha megnézed a képeket, látszik, hogy ezen a pedálon nem élesek a szegecsek, le vannak kerekítve.
Az ilyen lekerekített szegecs semmit nem ér, vizesen meg pláne semmit. Lecsúszik a lábad róla. Tény, hogy nem annyira veszélyes sérülés szempontjából, de nem is fog semmit.
Ha olcsón akarsz használhatót, akkor valami ilyesmit nézzél, amin ilyen éles, lecsapott fejűek a szegecsek: [link]
Egyébként a komolyabb csapággyal rendelkező pedálok sajnos nem olcsók, 15-20 ezer.
Én sokáig elvoltam ilyen olcsóbb megoldásokkal is, de most ezt használom: [link] Az igazat megvallva ez a drágább pedál sem jobb használhatóságban, csak szebb és könnyebb, meg komolyabb csapágy van benne. -
belaazallat
addikt
-
dqdb
nagyúr
válasz
V.Stryker
üzenetére
A csak a vész esetére és a kis kézi kijelentések a tudjon 10 bart szöveggel eléggé ellentétesek, mert vagy olcsó, vagy kicsi, vagy tudja ezt a nyomást, de a három nagyon ritkán teljesül egyszerre. Ha ilyen minipumpa kell, akkor keress rá a topikban, voltak ajánlott vételek a témában (a konkrét típusokra már nem emlékszem). Műhelypumpa kategóriában Zola007 ajánlata tökéletes.
-
V.Stryker
nagyúr
Köszi az ötleteket. Igazából belegondolva, mivel csak vész esetére kell, lehet,hogy egy kis kézi, amit bedobhatok hosszabb út esetén a tatyiba is, jobb választás lenne.
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
tatabike
üzenetére
Műhelypumpa kell. Jelenleg 8 bar-os gumim van, de csak mert nem volt raktáron 10 bar-os. Tehát 10 bar-t kéne tudjon. Viszont van kompresszorunk meg 3 benzinkút 1 km-es körzetben, tehát olyan "legyen, hogy a kútig ne kelljen eltolni" címszóval kell. Ezért árban ilyen 5-6k körül gondoltam.
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok,
Honnan lenne érdemes pumpát rendelni? Melyik bringás webshop-al a legjobbak a tapasztalatok?
-
tatabike
őstag
Én 187 vagyok, 58-as vázakkal nyomulok, de mivel a karjaim hosszúak (fesztáv 195) 130-as stucnit használok egyenes kormányhoz.
-
TayRol
nagyúr
válasz
mikloss
üzenetére
az enyém 60-as, és teljesen vállalható.
-
mikloss
tag
válasz
Because
üzenetére
Igaz nekem 58-as vázam van, de nem olyan ormótlanul vastag sőt jól is néz ki..

1. kép váz
2. kép váz
3. kép hajtás+váltók -
vendingo
veterán
válasz
pengemetal
üzenetére
Majd ma megmérem magam pontosan, legutóbb középiskolában mértek, az nem most volt.
Kb. 195cm körül lehetek.A vicc az, hogy megnéztem rengeteg új bringát és 59-es volt a legnagyobb :S
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
Ati007
üzenetére
Ha szokott nyomás mellett se kezd kikandikálni a külső, akkor lehet használni tovább. Max. egy szétszedést megér, megnézni hogy belülről is átvágta-e a szövetet, illetve a belsőt benyomnám víz alá, hogy biztos nem ereszt-e (lehet ha felpumpálod, nem veszed észre, hogy ereszt, de mondjuk 5-6 óra alatt leengedne). De ha ezek is rendben, akkor mehetsz vele nyugodtan.
Illetve nem tudom mennyire hosszú a túra, de ha több naposról van szó, vagy nagyon magadra vagy utalva, akkor biztos ami biztos én vennék egy kevlár peremes külsőt, azt simán váz/nyeregtáskába be lehet hajtogatni, és akkor ha beüt a gebasz, akkor is tovább tudsz menni. -
Narakh
senior tag
Mit gondoltok, egy ilyen pedál jó vétel lehet? Ipari csapágyashoz képest még egészen emberi az ára.
-
Ati007
őstag
Tegnap észrevettem hogy valami van az első gumimba, nem ereszt így nem bántottam letekertem vele 70km-t .
Mivel mennék hosszabb túrára így érdekelt mi az és ki is szedtem a kerékből, egy fémdarab volt , elég mélyen bevágta a külsőt de miután kivettem sem ereszt. Lehet valahogy javítani vagy kuka?
Képek : [link] [link] [link]Ha kuka akkor elgondolkoznék hogy a jelenlegi 23-622 helyett inkább 25-622 vennék , vajon befér még : [link] [link] ?
Ezeket néztem ki : Conti gp 4000 s II , Schwalbe ultremo zx , Mavic Yksion Comp 25 , Michelin Pro4 vagy az Endurance vélemény? -
Narakh
senior tag
válasz
yodamester10
üzenetére
Ennyi pénzem azért nincs.
Már újonnan darál kicsit a jobboldali pedál, olykor talán kattog is - ezt még talán orvosolja egy kenés, de platform után alapból olyan furcsa érzés ez a cucc, nagyon idegen. Ezért gondolkodom valami platformon, csak azt néztem, ezek az ipari csapágyas dolgok tízezer pénz felett kezdődnek.Az a OP-es mez egyébként iszonyatosan adja, kár, hogy M-es.

-
fpeter07
veterán
válasz
Rottweiler89
üzenetére
Jó sz.r lehet arra az út, ha így mozog a villa. A rider is elég érdekesen (értsd: veszélyesen) megy.
-
imyourfriend
őstag
válasz
Csapi007
üzenetére
Köszönöm, akkor valószínű marad az a verzió hogy pulzusmérés kerekezés közben és futásra meg majd kitalálok valamit. Igazából kerekezni jobban szeretek. Nézegettem amúgy polar órákat, legalábbis azt tudnak olcsóbban hozni az illetékesek.
Nézegettem polar cs500-at, igaz ez picit messze áll a pénztárcától. De ha tudnak olcsóbban hozni akkor miért ne alapon lehet hogy rendelek egyet.
A cs500-as tudtommal már tartalmazza a pántot. Amúgy azért szeretném, mert mostanában igaz hogy jó tempóban kerekezek de kordában akarom tartani a pulzust és fejlődni mellette, ez az a rész ahol szerintem sokat hozhatok most. -
Cathfaern
nagyúr
Beárazást szeretnék kérni, mennyiért érhet jelenleg ez bicikli? [link]
2011-ben lett véve. Használva volt, de esés nem volt vele, gumi külsők és belsők pár hetesek rajta. -
vendingo
veterán
válasz
Because
üzenetére
Manapság mi éri meg?
A fő hobbim a kávézás, inkább nem részletezem mennyi az annyi, de pár jó bringára futná az árából.Amúgy a deore hajtást nem tartom valószínűnek, de a váltókat mindenképpen szeretném majd cserélni.
A végén olcsóbban jövök ki, mintha alapból a fejlettebb változatát vettem volna meg a bringának, és nem egyben kell kifizetni
-
vendingo
veterán
válasz
Because
üzenetére
Van treggingem a hétköznapokra, épp most fejlesztgetem.
Kéne egy koskormányos bringa is aszfaltra.Apropó: ma jött meg az új levegős marzocchi telóm, amibe már van csillapítás is. Oda vissza pofánveri a jelenlegi alap suntour-om. Kemény 25 ezer forintért vettem újonnan 60 ezer helyett

-
vendingo
veterán
Köszi a méret infót, csepel kiesik a pikszisből, tudtommal 59 a legnagyobb vázuk.
Kezdtem nagyon beleélni magam
-
anorche1
őstag
válasz
HollyBoni
üzenetére
2m -hez szerintem kicsi lesz az 57-es váz.
Más:
Egy lyen shimano spd-sl cleat mennyit bír? Mert pár napos használat után eléggé megkopott, pedig olyan soakt nem is használtam. -
Rottweiler89
senior tag
válasz
Because
üzenetére
Ok,csinálok majd! Nekem nagyon bejön a váz!

Nekem miért nem mozog ilyen szépen? Vagy csak én nem veszem észre?

-
HollyBoni
veterán
válasz
TayRol
üzenetére
Nálam kónuszos első keréknél kotyogás azért volt mert kikopott belül az agy ahol a golyók futnak, agycsere. Tengely miatt szerintem nem kotyoghat egy agy.
(#30028) vendingo: Én is imádom a retrót, nekem ez már túl modern.
Retro az nálam muffolt acélváznál kezdődik. Ha nincs kedved használtakat böngészni akkor vedd meg, na meg írtad hogy 2 méters vagy ahhoz elég ritka lenne bringa használtan. -
vendingo
veterán
válasz
HollyBoni
üzenetére
Köszi az infót.
Második bringának lenne, ha aszfaltos kalandot tervezek.Ami nagyon megfogott az a szép retros dizájn, meg a gyerekkori emlékek.
Unokatesóim 20 éve csepel országútival tekerték le Bécs-Róma oda vissza távot, akkoriban ez volt a csúcs bringa számomra, mindig ilyet szerettem volna. -
TayRol
nagyúr
Sógorom nagyon nem vigyáz a cuccaira, most hétvégén megnéztem a 6 éves Montana cangáját, hááát...
Első fékváltókarok széttörve, hátsó fék nincs (de maga a v-fék szett sincs fent), váltó bowdenből az összes elszakadva, lánc 2x-esre nyúlva, a kerek fordítva vannak a helyükön, ...

úgy döntöttem, hogy megveszem neki az alkatrészeket (st-ef 50-es félváltókarok, bowdenek, sima hátsó v-fék konzol, 7-es hátsó racsni, valamilyen lánc, stb...) és összerakom, de az első kerék úgy, hogy a helyén van és meg van húzva kotyog/lötyög oldalra, gondolom a tengely tropa. mi a legegyszerűbb verzió ennek az orvoslására?
-
rétisün
veterán
válasz
Because
üzenetére
nem hiszem, hogy jó lenne, a montinak szélesebb a csapágyháza, mint az outinak....(68 - 73 mm) talán valami régebbi, nem integrált hajtómű jó lehet, bár ott is inkább a tengely hossza változik, maga a monoblokk hossza szabvány.
mod: mst nézem, négyszögtengelyest szeretnél, ha találsz hozzá megfelelő hosszúságú monoblokkot (nem tengelyhossz!) akkor jó lehet.
-
Because
őstag
szakértői véleményt kérnék! a montimra szeretnék rakni országúti hajtóművet, Shimano fc a070 és okozna bármi problémát?
-
vendingo
veterán
válasz
HollyBoni
üzenetére
Macera a használt. Megfelelő állapot, vázméret, ne legyen messze, ne kelljen sokat utazni....
Ezen nem fékváltókar van?
Nagyon tróger a felszereltsége ennek a bringának, vagy vállalható heti pár tekeréshez.Ennyit megér egy ilyen csepel, vagy van más is ebben az árkategóriában?
Nem szeretnék elszállni anyagilag (rossz szokásom), mert lehet be se jön a műfaj, és inkább buknék keveset egy olcsón, mint egy több százezresen. Ha meg bejön a koskormány, akkor feljebb lépek. -
Because
őstag
válasz
Rottweiler89
üzenetére
csinálj majd sok fotót, kíváncsi vagyok a gépre! egyelőre az ormótlanul vastag váza nem tetszik

-
Rottweiler89
senior tag
Hát meglepett hitelen a kép...

A Courierből pedig az 54-est rendelem majd meg,remélem jó lesz.
-
tatabike
őstag
válasz
HollyBoni
üzenetére
Valószínű, mert a kétujjas V-fékkarba igencsak bele kell markolni, ha oúti fék van a kanóc végén... Kinézetre nem sok különbség van, de gyakorlottabbak észrevehetik, hogy a canti féknek a forgáspontja kicsit közelebb van a karhoz, mint a V-fékesnél, mert a canti/oúti fékek nagyobb erőt igényelnek. Fordítva meg azért nem jó, canti fékkart a V-fékhez/tárcsához, mert akkor meg könnyen fejreállhat az ember, ha beleránt az első fékbe, nehéz eltalálni a nyomáspontot, meg a V-fékhez több bowdent kell húzni, hogy fogjon, és ha már nagyon kopott a pofa, akkor a canti fékkar kevés lehet.
-
D.Orion
veterán
válasz
Rottweiler89
üzenetére
60-as, nagyobb méret nincs belőle. Kicsit torzít a kép és gyárilag is eléggé vastag a váz.
-
vendingo
veterán
válasz
Rottweiler89
üzenetére
Gyerek fogja, azért tűnik nagynak.
-
Rottweiler89
senior tag
-
vendingo
veterán
100 ezer környékén milyen új országúti bringát ajánlanátok?
Csepel torpedokat nézegettem. Vélemény?Felsőbb árkategóriából meg a Kross vento 1 és 2, de ennyit nem szívesen áldoznék egy olyan bringára, amit csak heti párszor használnék.
-
Csapi007
veterán
válasz
imyourfriend
üzenetére
Hy
Ilyet nem fogsz találni. Összes fejegység ANT+ vagy saját technológiát használ, BT még nem terjedt el (szerintem nem is fog).
Szóval ha a BT működést elfelejtjük, akkor a következő az ár, 40-50k körül meg tudod venni az alap gépet, pl egy Garmin Edge 500 tökéletes választás lehet, de ennyiért nem fogsz kapni mellé szenzorokat.
Igazából a kategória amit keresel már kihalt, GPS már mindennek az alapja, van még pár régi konstrukció (pl VDO X széria) de ezeknél esélytelen a HR támogatása. -
Doki16
addikt
Vannak még valahol ilyen SPD+Cipő akciók?
-
HollyBoni
veterán
válasz
tatabike
üzenetére
Sram fogsor jó Shimano lánccal és fordítva, tapasztalat. Én V fékkart használok országúti fékkel, abból is olyat ahol mag a kar elég rövid, teljesen jó, nagyon könnyű behúzni, és a fék is ugyanúgy fog mint országúti fékkarral/fékváltókarral.
Ja, Sramhoz tényleg külön double tap váltókar kell.
-
tatabike
őstag
Országútit Shimanonál át lehet alakítani úgy, hogy az oúti váltókat/fékeket mtb-s kezelőszervekkel vezéreld, csak a sebességfokozatokra kell figyelni, hogy ugyanazok legyenek. Sram-nál ez nem működik, ott nincs átjárhatóság az oúti és az mtb szettek között, továbbá a 3 nagy oúti gyártó (Shimano, Sram, Campa) szettjei között sincs, maximum a féknél, de ott a Campa fékek nem jók a Sramhoz és a Shimanohoz, mivel a Campa fékek gyorskioldója (kerékcserénél) nem a féken van, hanem a fékváltókaron. Sram és Shimano fék mindegyikre jó, Campára is. 2007-től már azt is megoldotta mindegyik gyártó, hogy még az első átdobók sem kompatibilisek a másik gyártó cuccával, variáltak a húzott bowden mennyiségével, és a konkurrenciához képest közelebb-távolabb pakolgatják a tányérokat a hajtóművön is. Elvileg még a Sram hátsó fogaskerék sora kompatibilis a Shimanoval, meg a láncok, de már ebben sem vagyok biztos.
Oúti fékhez nem igazán jó a V-fékkar, mert kicsi az áttétele, a canti-fékhez való kell, hacsak nem akarod, hogy minden nagyobb fékezésnél ott maradjon a fékkar lenyomata az ujjaidon. Egy idő után, hosszúra nyúlt túra végén nagyon kellemetlen tud lenni.(#30000) imyourfriend a Sram volt olyan bolond...

-
HollyBoni
veterán
válasz
imyourfriend
üzenetére
Mégis van Sora vagy Tiagra egyenes kormányhoz való váltókar, és mondták már nekem azt szervízben hogy pl monti váltókarral bizony nem megy a dolog, hanem az kell hozzá...
De ahogy írtam nekem működik minden.
Új hozzászólás Aktív témák
- Hegesztés topic
- Manjaro Linux
- Kész rémálom lesz Linuxot használni jövőre az USA egyes államaiban
- ASUS RT-AC68U
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Napelem
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Samsung Galaxy Buds3 Pro - szárat eresztettek a babok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 7000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- iKing.Hu - Samsung Galaxy S24 Ultra 120 Hz Dynamic AMOLED 2X, beépített S Pen, Galaxy AI 12/256 GB
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
No offense, csupán picit mosolygósra vettem a dolgot.

De ahogy írtam nekem működik minden.
Hasaggymeg