Hirdetés
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás 2 – Kajás poénok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- GoodSpeed: Daikin FTXF35E / RXF35F Sensira 3,3 kW Inverteres klíma - a Sztori
- aquark: Zsebszámológépek
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Andras-G: Az internet veszélyei [2. rész] - Facebook Marketpalce
- MasterDeeJay: Mi ez a pici videókártya? AMD E9173 teszt
-
LOGOUT
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Solad
addikt
válasz
Zola007
üzenetére
Roppant egyszerű: ha csak magamnak vettem volna itthoni használatra, az tökéletesen kimeríti a nem edzés szintű használatot, hisz én csak azért bringázok, mert hiányzott némi testmozgás. Ellenben megvettük a Tacx görgőt, ugyanis az elsődleges célközönség nem én voltam, hanem az egyesületem versenyzői közöttük két válogatott.
Nem ugyanaz a felhasználási terület a kocabringásnak, hogy télen se szedje vissza magára a zsírréteget, és az élsportolónak.
-
Zola007
veterán
válasz
Monya78
üzenetére
figyelj, 6k németből, de 7-8 körül már találtam itthon. aprókban 4-5 körül megy darabja, tehát szerintem ha 11-re felrakod, akkor alku után 9-10-ért elvihetik.
lehet hogy neked másfajta altípus van, csinálnak vagy 5 féle rocket ront ebben a méretben
hs 406 vagy 438?egyébként 700km szerintem már nem 5% elhasználódás, de hidd el nem rossz szándékból írom.
Én 5 egész futott kilométerrel hirdettem nem rég 95%-nak egy gumit -
Zola007
veterán
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
jaj, értem!
akinek hiányzik télen a bringás boltba járás, laza hétvégi kirándulás....
fel a csíkos szatyrot a kormányra és virtuálisan le lehet tekerni az ABC-be
-
Solad
addikt
válasz
pengemetal
üzenetére
Anno a xxx Decathlonban a bringás osztályvezető azt mondta hogy hobbyra okés, de ha edzésszinten szeretnéd terhelni, nem biztos hogy annyira tartós lesz.
-
Monya78
veterán
Sziasztok, kérhetek beárazást?
2 db Schwalbe Rocket Ron 26x2,25-ös méretű, 95%-os gumiért, mennyit kérhetek ha eladnám?
-
DjKoxi
senior tag
válasz
Zola007
üzenetére
A 8 éves kisfiam éppen tegnap dekorálta ki az arcát meg a kezét "0 kezezés" miatt. Hiába mondtam neki, hogy egyszer így fog járni, meg buta dolog és nem menő. Most hordom fogorvoshoz, szegény alig tudta nagyra nyitni a száját, úgy fel van dagadva.
Megígérte, hogy nem csinálja többet. -
Zola007
veterán
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
szerelmes lettem

-
Zola007
veterán
válasz
deicide
üzenetére
Az más és aki ilyen szinten tolja mint te annak már van ebben gyakorlata. Ráadásul gondolom nem a zsúfolt belvárosi félig avarral fedett, jobb-ról balról kutyasétáltatókkal és boltokkal övezett kerékpárúton csinálod

Ezért írtam hogy a lazázás/menőzés szintű kormányelengedés háborít fel, főleg olyannál akiről messziről lerí, hogy nincs sok kerékpáros tapasztalata.
(#12082) Hasaggymeg: akkor mindkettőnknek kijutott a bringás balesetekből, az pedig igaz, hogy én még csak 28 vagyok

-
deicide
veterán
válasz
Zola007
üzenetére
Azért 140-150-es pulzussal letuszkolni a torkodon bármit úgy, hogy hasalsz a kormányon, elég kemény feladat, próbáltad már? Nem azért engedem el a kormányt, mert menő, hanem mert így tudok enni. Meg néha kényelmes kicsit kinyújtóztatni magad menet közben egy 100+-os túrán. Persze a fiatalabbak nem funkcionalitás miatt engedik el a kormányt, hanem mert menő. És nem biztos, hogy tanulnak a saját kárukon.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
Zola007
üzenetére
Esésben törtem el egyik kezem,ütközésben összetörtem egy bringa vázat,ütöttem el gyalogost az átjárón az első kerekem halálára (pirosan ment át) meg még vagy 100x elestem.Amúgy ritkán és valamiért elég nehezen engedem el a kormányt.Integrált kormánycsapágyam ellenére eléggé nehezen tartom az 1gyensúlyt elengedett kormánnyal,ide oda ficánkol.
...nálam meg már csak az életkorod miatt sem lehetsz régimódibb. 
-
Zola007
veterán
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Lehet régi módi vagyok, de ha kerültél már vészhelyzetbe az elengedett kormány miatt vagy törted magad össze alaposan bringán, akkor átgondolod ezeket a "menőgyerek" dolgokat.
A kormány azért van a bringán, hogy fogjuk. Többek között a féket is azért szerelik oda. -
deicide
veterán
válasz
---Lasali---
üzenetére
Akkor területileg változó a dolog, nekem még nem szóltak sosem. -
pengemetal
aktív tag
Erről a decathlonos görgőről van valakinek tapasztalata? köszi!
-
Zola007
veterán
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
Debrecenben rohadt sokan tekernek a kerékpárúton elengedett kormánnyal, főleg olyanok akikről messziről lerí, hogy egy kerékpáros ügyességi rutinpályán első kanyarnál perecelnének egyet.
Néha mikor megyek el mellette vagy szembe, komolyan mondom, olyan szívesen egy ráijesztenék némelyikre, hadd törje össze magát ijedtében.
kölyökkoromban és is voltam óvatos duhaj, de már vagy 15 éve nem tekerek így SOHA
-
Zola007
veterán
válasz
Runner_fxr
üzenetére
logikus hogy nem a 15 perces bemelegítés során szoktam nyomatékból tolni
ha külön kerékpáros edzés, akkor általában pulzuskontrollos edzés és teljesítményalapú.
ott kezdek a hagyományos 15 perces bemelegítéssel 3 percenként emelve a pulzust 100-110-120-130-140
majd pár perce pihi és utána 15 perc erősebb, itt már 3 perc után felmegyek 130-135-re és +/-10 tartom végig.
utána pedig 2 x 15 perc intervallum 1 perc erős (250-300 watt) és 1 perc átlagos (150 watt).van amikor 3-3 perces intervallum nagy nyomatékra, akkor 125 watt és 250 watt a két célzóna 60-as fordulat mellett az erősség mindig attól függ, hogy milyen napom van, de mindig csak a kimenő teljesítményt figyelem.
-
deicide
veterán
válasz
800.henrik
üzenetére
Ha akarnak, akkor is elkapnak, ha fogod a kormányt. Komolyra fordítva, tilos elengedett kormánnyal kerékpározni, de meglepne, ha ezért szólnának a rendőrök.
-
800.henrik
senior tag
Sziasztok, ha nem fogom a kormányt, elkapnak a rendőrök?
-
D.Orion
veterán
válasz
Runner_fxr
üzenetére
Persze. viccnek írtam az 5K-t, korábban linkeltem be róla képeket, Baltofarkasnak(remélem jól írtam a linket), hogy neki egy ilyen kéne. Mobilról vagyok így macerás visszakeresni a hsz-em, de akit érdekel az fórum keresővel rá tud lelni. Egyébként látszólag igen jó, megkímélt állapotban van. Igazából engem komolyabban nem érdekel, mint vétel, csak a reális árát szeretném megtudni.
-
Runner_fxr
addikt
válasz
D.Orion
üzenetére
Attól függ milyen az állapota, ha minden szar rajta akkor nekem ingyen se kéne, de ha egy szép állapotú darab akkor 5k valóban nevetséges ajánlat.
Azért ez nem egy tesco bike.zola007: Az edzőteremben a kerékpárt én is használom bemelegítésre, szerintem nagyon jól átmozgatja a térd ízületet, felkészít a guggolásra meg a lábtolóra.
Nagy nyomatékon bemelegítésre viszont szerintem alkalmatlan, mert az már nem bemelegítés. Külön edzésként még így nem próbáltam, hogy nagy nyomatékon hajtom, lehet nem rossz ötlet, minden esetre ne ilyenekkel kezd az edzésed. Könnyű fokozaton pörgesd, azzal lehet bemelegíteni.
Sajnos nagy divat manapság, hogy lábra nem edzenek az emberek, persze értem én, hogy egy alapos lábedzés többet kivesz mint a teljes felsőtest edzése, de ha kihagyjuk akkor a fejlődés a felsőtesten is lassabb lesz. Meg a megnövekedett testsúlynak sem fog örülni egy edzetlen láb, de ez legyen azoknak a baja akik ilyen idióták.
-
D.Orion
veterán
A korábban képek formájában belinkelt 99' Schwinn 4 Banger, most eladóként hírdetik. Mennyit érhet vajon egy ilyen őskövület? Értem én, hogy ez anno jó gép volt. De eltelt 14 év.

Ha mondok neki 5K-t, akkor kiröhöghet?
-
Zola007
veterán
válasz
Runner_fxr
üzenetére
A hegymenet az elég jól fejleszti, de azt meg kevesen szeretik. Illetve kell hozzá némi alap, mert tud lángolni tőle rendesen.
Főleg aki kiegészítésként teker teremben, ők jobban szeret pörgetni, pl. 80-as fordulaton mint nyomatékból dolgozni. Én külön edzésként műveltem a bringázást teremben vagy csak 15 perces bemelegítésként, de kb mindenki hülyének nézett mikor nyomatékból tekertem.
Egyszer egy kopasz gyurmagyerek is odajött beszólni, hogy "hajts már meg azt a biciklit, ennyit bírsz?"
Azt mondjuk elfelejtette hogy ő előtte köpte ki a tüdejét nagy fordulattal 3-as fokozaton én meg akkor 60-as fordulattal tekertem 18-ason
Mondjuk kis terem volt és nagyrészt olyan emberek jártak, akik elfelejtettek lábra gyúrni. Én azonban ezt pont szerettem a díszes társaságban, mert a lábgépek mindig szabadok voltak

-
Solad
addikt
válasz
Runner_fxr
üzenetére
Nyilvánvalóak az egyéni adottságok okozta különbségek, de azért ne feledjük hogy erőedzés és erőedzés között is vannak különbségek. Csak hogy egy példát említsek, nem mindegy hogy a maximum erőt keresztmetszet növelésével vagy az intramuszkuláris (esetlegesen intermuszkuláris) koordináció javításával növeljük. Annyi apró árnyalatbeli különbség van az edzésmódszerekben is, amit csak tovább bonyolítanak az egyéni reakciók és hajlamok.
-
Runner_fxr
addikt
válasz
deicide
üzenetére
Az izomnövekedés egyénenként változó lehet, adottságok meg edzésmódszer, ezen is sok múlik. Ha megnézzük Robert Förstemann brutális 70 centi feletti combjait: [link]
[link]
Láthatjuk, hogy a profik között is nagy eltérések vannak izomzat fejlődésben, pedig nem hinném, hogy az ellenfelei kevesebbet kokszoltak volna, csak az ő combizmai jobban reagáltak erre az edzésre. Persze ez nem csak kerékpár hanem guggolás is.
Én magamon úgy vettem észre, hogy a kerékpározás nem sokat hoz a combomra, inkább csak szép íveket ad az izmoknak. Szépen ível a vádlim és a combom is, illetve guggolásnál kisebb súlytól is sokkal jobban bedurrannak a lábizmaim mint a többi edzőtársamnak akik nem kerékpároznak csak guggolnak.
Most kicsit leeresztettem, mert az utóbbi időben nem volt időm annyit edzeni járni, de amikor legjobb formámba voltam 178cm-hez 88kg voltam és 67-es combjaim voltak és a felsőtestem is elég jó formában volt, pl 44-es volt a felkarom (mondjuk volt mögötte már bő 10 év body) Most 78 kiló vagyok és 61-es a combom. Az én tapasztalatom az, hogy a kerékpár nem közvetlenül fejleszti a combizmom hanem ha kiegészítem a guggolással például, akkor jobban reagálnak az izmok a fejlődésre mintha csak guggolnék. A vádlim talán a legjobb testrészem, hála az égnek, mert azt a legnehezebb fejleszteni, az egész test legmakacsabb izma, lehet csak adottság, de szerintem ez a kerékpározás hatása is, ha nem is közvetlenül, de a súlyzózással együtt. -
Dirtyz
őstag
válasz
fi:zi'k
üzenetére
Igazából nemrég rámjött, hogy mindent eladok, amit nem használok.
Volt egy alu cyclo bicajom, vettem egy karbont, az alu két éve a padláson porosodott. Cyclocross szezon kezdete van, 1-2 nap alatt elvitték, így voltam a hajtókarral, meg egy halom cuccal, amik még eladók.
-
planbmokus
senior tag
válasz
deicide
üzenetére
Szintén.
2011 decemberében 97kg-ról indultam, most 81 vagyok, zsír le, izom fel.
Én 4X-DH-ztam 2007-ig amíg le nem nyúlták a bringám, aztán 2012-ben országútival tekertem kb 1000 km-t, idén meg montival már 3000 felett (aminek kb 50-50%-a terep-aszfalt).
Jövőre legalább 5000 a cél és 76-78 kg-ra szálkásodni. -
törölt tag
Na igen, gyors kavicsos meneten azért kapásból észrevenni hogy a teleszkóp nullához közelít. Ugyanúgy ráz majdnem mintha merev vázas lenne.
Azért a boltba járásnál frankón érezni jótékony hatását egy-egy kátyúnál, de terepen már ténylegesen dísz. Egy picit talán ér valamit. -
cekkk
veterán
Basica termékeket használt már valaki?
-
Osiris
őstag
válasz
D.Orion
üzenetére
Írtam nekik, de ma nincsenek nyitva. Holnapra kiderül, hogy elárulják e.
@(#12050) ---Lasali---:
Sajnos nincs mit a színskála mellé tenni, mert még nincs olyan színű vázam. Viszont lehet, hogy lesz egy nemsokára, ha el nem viszik az orrom elöl... Akkor viszont már tárgyatalan lesz a szinkód keresés.
-
Moric
aktív tag
válasz
deicide
üzenetére
Cserélhető, figyelni kell az osztókörre.
A Shimano 53/39 jellemzően 130-as osztókörrel rendelkezik az 50/34 meg 110-essel.
Lehet találni 53-39-es lánckereket 110-es osztókörrel is, csak elég ritka.175-ös hajtókart e-bayen biztos kapsz, én is ott vettem egyet nagyon kedvező áron.
-
Osiris
őstag
Valaki meg tudja mondani a csepel royal 4*-os bringákon használt kék festésnek a színkódját? Színterezéshez kéne. Jó lehet valami nagyon hasonló is.
-
deicide
veterán
válasz
---Lasali---
üzenetére
Még egy kérdés, csak a lánckerekek nem cserélhetőek önmagukban? És a hajtókar maradna a mostani?
-
deicide
veterán
válasz
---Lasali---
üzenetére
A 175mm tényleg ilyen ritka jószág?
-
deicide
veterán
53/39-es hajtóművet keresek, 175mm-es hajtókarral, pl Shimano 105 FC-5700. Pár helyen néztem és csak 172.5mm-es karral látok, de a magasságomhoz, meg a nagy nyomaték miatt is 175-öst akarok. Ha lát valaki, ne kíméljen. Gondolom csapágy nem kell hozzá, az jó, ami most benne van? (Shimano R565 50-34 a jelenlegi hajtómű). Illetve láncot kell-e cserélni?
-
PS7A
tag
Ez teljesen így van. Másféle izomrost erősödik/fejlődik kerékpározás és mondjuk nagy súlyos guggolás közben.
Személy szerint mindkét edzésformát alkalmazom, igaz az edzés szintű bringázást kb 1 éve kezdtem el.
Az akkori teljesítményemhez képes nagyon sokat fejlődtem. Igaz, még mindig 95kg vagyok, de nem is egy versenybringás alkat
Sajnos teljesen ellentétes a két sport...bár ha sprinter lennék oda kell izom rendesen 
-
Solad
addikt
válasz
Runner_fxr
üzenetére
Akkor beszállok én is

Jóval kevesebb ideje és jóval kevesebbet, kisebb intenzitással tekerek mint deicide, nyár eleje óta, heti max 150-200 kilométert.
A lábam aminek amúgyis tetemes volt a vastagsága (172 tesmagassághoz 62 combkerület) a zsírréteg szemmel látható jelentős csökkenése után jelenleg 64 centire növekedett (természetesen ugyanott mérve). Én azt a következtetést vonom le hogy itt igenis izom épült és mivel a bringázásn kívül semmilyen edzésmunkát nem végzek, így csak annak a hatásaként tudom elkönyvelni.Szóval nyilvánvaló, hogy más ütemben és módon épül az izomzat mint súlyzós edzésnél, de épül

-
deicide
veterán
válasz
Runner_fxr
üzenetére
A combom kerülete nem változott, 135kg-al is és most is 62cm. Egyébként akkor az lehet, hogy nem nagyon a hagyományos kerékpározást követem, inkább gyors, időfutamszerű edzéseket megyek (100km max), leginkább 35 vagy afeletti átlaggal taposva.
-
Runner_fxr
addikt
válasz
deicide
üzenetére
135 kilós testsúly mellett biztos vagyok benne, hogy a lábaidon is volt az átlagnál több izom, máskülönben a székből felállni is nehéz lett volna.
Valamit nyilván izmosodott, de véleményem szerint te inkább a zsírréteget pucoltad le, és maradt alatta az izom, ami amúgy is megvolt csak nem látszott. Persze ezt nyilván úgy élted meg, hogy a lábad sokat izmosodott, ez csalóka is tud lenni, mert ha összehasonlítasz egy zsírral fedett lábat meg egy cm-ben vékonyabb de szálkásat, akkor a szálkás nagyobbnak és izmosabbnak fog látszani pedig ha körbetekernéd rajta a mérőszalagot jóval kisebb értéket látnál.
Persze nyilván az állóképességed, szíved, keringésed nagyon sokat erősödött és ezáltal is tudsz így tekerni, leginkább valami ilyesmi mehetett végbe. Kerékpárral izmot építeni csak nagyon hosszútávon lehet. A profi kerékpár versenyzőkből kiindulni nem érdemes mert azok doppingolnak ami segíti az izomnövekedést.
Talán ha pályakerékpáros lennél és úgy edzettél volna akkor valószínűbbnek tartanám a jelentősebb izomnövekedést, mivel az az edzésforma jobban hasonlít egy izomépítő edzésre mint a klasszikus kerékpározás. -
deicide
veterán
válasz
Runner_fxr
üzenetére
Persze, a fogyást és az izomépítést el kell választani, de a lábizmaimat szintén csak a fent említett 3 edzéssel értem el, mindenféle táplálékkiegészítő, protein, speciális étrend, súlyzók nélkül.
Persze más egy testépítő igénye, meg az én igényem, neki nem olyan izmok kellenek, amikkel órákon át tud 35-el tekerni, hanem amivel mondjuk meg tud emelni többszáz kg-t. -
Runner_fxr
addikt
válasz
deicide
üzenetére
A fogyás más tészta, én azt nem állítottam, hogy a fogyáshoz súlyzók kellenek, meg protein turmix.
Mivel a kinézet kb 70%-a az étkezésen múlik, így ha valaki egy rendes diétás étrendet követ, akár sport nélkül is szépen tud fogyni, persze ettől még nem árt ha edz is mellé.
Az izom építéshez kell a protein és a súlyzók, legalább is ha hatékonyak akarunk lenni. -
rii
nagyúr
ilyen nincs
okt. 23 meg okt 27-n is voltam tekerni
és mindkét nap pont 200 m-el voltam 80 km alatt! pedig más útvonalon mentem.
-
D.Orion
veterán
Olyan kerékpáros ruhák érdekelnének amik nem márkajelzésesek, nem hirdetőtáblák. De mégis van design bennük. Pl. láttam olyan mezt amire az emberi csontváz volt "felrajzolva" v. egy másikat is láttam, azon pedig egy hegyi táj körvonalai voltak. Tudnátok pár ilyen márkát mondani?
Előre is köszi. -
Ha a boly közepén vagy akkor hidd el szinte semmit sem kell csinálnod, hogy annyival haladjál. 120 max. 130 -as pulzussal simán lehet hozni. De a boly közepén menni veszélyes, mert ha történik valami akkor nem igazán tudsz kerülni. Ezért megyek én inkább elől vagy bal szélen.
-
válasz
deicide
üzenetére
Arra kell majd majd még rágyúrnod, hogy ha van egy sík enyhe hátszeles szakasz ahol mész 36-38 -al ott 1-1,5 km-t megküldöd 50 körüli speed-el, ugyanis a versenyeken ezt szokták alkalmazni, hogy síkon is tépkedjék a mezőnyt (bringás szakzsargonban ez a lószolás) Tavaly én ezt megkajáltam, mert elindultak hirtelen 50-55 -el és akkor mondtam hogy köszönöm de ebből nem kérek. Pedig csak 1-2 km-t kell bírni ezt, utána azért kicsit megnyugszik a mezőny és visszaáll 37-38 -ra.
Viszont neked regisztrálnod kellene az AKESZ-nál és akkor egyből jöhetsz a PELSO-ra és nem pedig a Balaton maratonra. A PELSO-n a profikkal lehet küzdeni. De Ők kegyetlenek a maguk csapatával. Én már előre félek.
Na majd élőben kivesézzük jobban ezt a témát.
(#12020) Szakbarbár - Csak úgy sziporkáznak a jobbnál jobb ötletek.

-
Mansi
csendes tag
válasz
Szakbarbár
üzenetére
Dehogyis!
Kiveszem a vontatókötelet a kocsiból, és indulhatunk is

-
válasz
Szakbarbár
üzenetére
A láncot meg vastagon bekenjük mézzel és a gumijait leeresztjük 4-5 bar-ra.
Szerintem jövőre már nem a Velence 10x választja, mert a szervezők mindig rárakják a PELSO-ra. De hogy miért ez örök rejtély.
-
válasz
deicide
üzenetére
Nekem ennyiből jobb, hogy én kiállok a legkisebb dombon is, olyankor kézzel tépem a kormányt és az megy rendesen a felsőtestre is. Persze nem annyira mintha súlyzóznák, pedig van itthon egy eredeti orosz 16kg -os kettlebell golyó. Tavaly még dolgoztam vele, de amióta bringázok azóta nem jut rá idő.

-
Zola007
veterán
válasz
Runner_fxr
üzenetére
Alakítható természetesen a csontozat is, a szervezet nagyon jól építi/bontja magát terheléstől függően.
Főleg a csontosodási folyamat (~17-20 éves kor) végéig nagyon jól alakítható a csontkeménység / tömörség. Meg lehet nézni azokat akik kis koruk óta boxolnak, judoznak vagy pl tetőács munkát végeznek. Nem sokuknál látni csonttörést a kézfejen, alkaron legyen akármilyen eleséssel járó baleset és egyikőjükkel sem szívesen ütnék össze mert nagyon megerősödik a kar csontozata a folyamatos igénybevételtől.A csonthossz és az ízületek mérete viszonylag determinált, de ez is összetett hormonális szabályzás alatt áll.
Akik pl. allergia vagy autoimmun betegség miatt serdülőkorban szteroidkezelés kapnak, gyakran elmaradnak a fejlődésben, ha nem kontrollálják megfelelően a növekedési hormon szinteket.Azonban a csontváz sokkal kevesebb hogy úgy mondjam "mozgásteret" ad a fejlődésben mint az izomzat.
Az anabolikus szteroidhasználók egy külön állatfaj, arról kár is egyáltalán beszélni.
-
deicide
veterán
válasz
Runner_fxr
üzenetére
Ellentmondanék Neked annyiban, hogy súlyzó és protein nélkül is belátható időn belül (1.5 év) el lehet jutni a 135kg zsíros testalkatról a 90kg-nyi izomig, csak bringázással/futással/gyaloglással. Páran itt talán alá is támasztják, akik láttak már bringázni mostanában, vagy látják endo-n az edzéseket. Toomy szavait idézve: "Úgy mész fel a dombokon, mintha ott sem lenne".
Annyiban viszont Neked van igazad, hogy felsőtestre ez kevés, tehát kb olyan vagyok, mint a teleszart búvárruha, ahogy itt valaki régebben találóan jellemezte az erős láb, gyengébb felsőtest kompozíciót.
-
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
Én 2000Ft -os deca-s símaszkot veszek fel 5 és -15 között. Egyetlen gondom az vele, hogy a szemüveget mellőznöm kell, mert iszonyat párásodik. Azt a szám elé is oda tudom húzni és úgy legalább nem a hideg levegőt kapkodom.
-
Solad
addikt
-
Solad
addikt
Sziasztok!
Szükségem lenne a hozzáértők véleményére a bringám hozzávetőleges piaci értékére.
Corratec Racetech II váz, évjáratot sajnos nem igazán tudok, nem az első tulaj vagyok

Kvázi a bringa gyári felszereltségével.
ZZYZX kerekek, kormány, hajtás (ez utóbbiból itt van mellettem egy 105, csak még nem került fel).
Ultegra fékek, váltók és fékváltókarok.Nyilván nem vitrinben tartott, kisebb karcok vannak rajta, de semmi komoly.
Ha valaki tudna mondani nekem egy közelítő ősszeget, azért hálás lennék!
-
D.Orion
veterán
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
Ennek töredékéért vehetsz a vaterán, vagy még olcsóbban az ebay-en ILYEN maszkot. Védi a nyakat és a fület is. Levegőt kicsit lassítja, nekem arra tökéletes, hogy 0°C alatt a munkába(3.5km) be tudok vele tekerni, 25km/h-s tempóval. Az orrom kicsit szokott benne fázni/folyni, de elmegy. Probléma annyi, hogy meg kell tanulni helyes irányba kifújni a levegőt, mert máskülönben bepárásodik a szemüvegem. De ez minden maszknál így van.
A linkelt Dechatlon-os is jónak néz ki, de olyat még nem láttam élőben. Szerintem melegebb, mint az általam linkelt. Hosszabb utakra és hidegebb időre lehet a dechatlon-os a nyerő mez mellé.
-
Runner_fxr
addikt
válasz
Zola007
üzenetére
Nem akartam leszólni a vidéki életformát, nyilván sokkal egészségesebb mint a nagyvárosi irodában, autóban pöffeszkedő, gyorséttermi kaját fogyasztó embereké. De ma már a vidéki életforma sem az mint régen.
Meg attól, hogy valaki vidéken él, még nem egyértelműen következik, hogy ő egészségesebben él mint pl egy nagyvárosi.
A hagyományos vidéki életforma valóban nem rossz dolog, de ezt azért kevesen művelik.A sportkórházban a gyógytornász is mondta, hogy a csontozat valamennyire alakítható.
Persze nyilván fontos az adottság, mindenkiből nem lehet olimpiai bajnok, akármennyit is edz.
Meg nem is mindenkinek a szervezete bírja a folyamatos éveken át tartó szteroid fogyasztást és különböző dopping trükköket. Ez sem elhanyagolható tényező.
Új hozzászólás Aktív témák
- VR topik
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás 2 – Kajás poénok
- Mesterséges intelligencia topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Revolut
- Pedzegeti az új Xbox irányát a Microsoft
- Autós kamerák
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 13 256GB 100% (1év Garancia) - AKCIÓ
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 980 M.2. NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- ÓRIÁSI AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 128GB Pacific Blue- 1ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3948
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Akkor területileg változó a dolog, nekem még nem szóltak sosem.

Esetleg más tud még ilyen jó desing-nal dolgozó márkát?