Hirdetés
- hcl: GPT diszk kisebbre klónozása
- D@reeo: OlvasóMester - vágólap felolvasó alkalmazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- t1csi: DDR3 RAM vadászat – egy kis gondolkodási anomália
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
hoffman_
nagyúr
válasz
Tothgera30
üzenetére
ha nem is a legújabb, de már új szériás, az alkatrészcsaládok stimmelnek. ez egy elég komoly gép, nem okozna csalódást. én a cross mellé vennék egy ss-t, ezt a kona-t, a cross-t meg eladnám
de hát mindenkinek más a preferencia 
#22097:
a váz újonnan 300 euro, én 200-ért vettem. nem rendeltem, piszok szerencsém volt, az aprón találtam másfél hónapja, és megbeszéltem a tulajjal, hogy ne adja el, amíg megjön a fizum. vadiúj váz, csak egy-két szállítási festéksérülés van rajta. egy alleycat versenyen volt nyeremény, így került kicsiny hazánkba, amúgy egyelőre nem tudok még én sem senkit, aki foglalkozna itthon a forgalmazásával. berendelni kb dupla áron lehetne a vám és posta miatt, szóval nagyon szerencsés fogás volt, pláne így jóárasítva.
venember & Lasali:
ez a videó nagy kedvencem lett igen hamar, ezeket a behind the scene dolgokat viszont nem láttam még. köszi a linkeket, nagyon jók, ez a fékkar például tényleg nagyon odaver
furcsálltam is, hogy ezeket meg tudják csinálni egy sima outi géppel, gyanús volt a dolog. -
Packersbay
tag
Vasárnaptól ismét bringás cuccok az aldiban és egy Cyco trekking :-) deore váltóval 80-ért.
-
venember83
nagyúr
válasz
---Lasali---
üzenetére
Lehet, hogy ez csak nekem új, de most tudtam meg, miért kellett, hogy megjelenjen a videóban Danny MacAskill és Chris Akrigg, eddig simán azt gondoltam, hogy így tervezték. Nem semmi, ahogy megéli ezt az egészet Martyn Ashton, bámulatos, le a kalappal előtte. A videó elején azt hittem, hogy valami vicc az egész, de sajnos nem.
-
válasz
---Lasali---
üzenetére
pusztán azért néztem meg én is
jó nézni, ahogy csinálja amit kell neki.
amúgy igazad van, más az élet, meg más a szintetikus teszt... nincs vibráció, nincsen szimulálva a kátyú, stb.
de azért nézni jó
-
---Lasali---
Közösségépítő
Mondjuk ennek sok értelme nem volt. De azért izgalmas nézni mikor egyszerre 3 sebességgel odébb küldi a láncot mennyire durván keresztbe megy át a lánckerekeken, majd ugrik bele a fogakba.. meg közbe hogy hullámzik felül a lánc a megfeszítés közben.
Egyébkén görgőn eleve nem reális a teszt, mert teljesen más váltani görgőn mint a való életbe.
Igazából tekerve úton, van a biciklinek egy tehetetlensége, ami miatt könnyebben vált a váltó, mert jobban el lehet venni az erőt egy kicsit a váltás idejére, a terheléses görgőnél vagy trénernél meg a kerék tehetetlensége valamint a tréner lendkereke nem ad akkora lendületet ami a terhelés elvételekor segítené a váltást. -
-
válasz
---Lasali---
üzenetére
Mondjuk az a Kenondél sose volt 3millió... jó ha a fele...
(#22091) ---Lasali---
fuk
-
imyourfriend
őstag
válasz
---Lasali---
üzenetére
ily módon lebuktatni egy boltot. 
-
válasz
---Lasali---
üzenetére
valahonnan ismerős volt a neve, de nem ugrott be honnan xD
fa.zom...
környéken senki nem tart fehér házat, mert nem éri meg...
nálatok nincs?
-
---Lasali---
Közösségépítő
-
hoffman_
nagyúr
válasz
Tothgera30
üzenetére
a legújabbról beszélsz? rendesen felszerelt gép, nem lehet rá panasz, árazástól is függ persze a dolog, de az alkatrészek elsőrangúak rajta.
-
Tothgera30
veterán
(29er) Kona Kula Deluxe-ról mi a véleményetek? Van esetleg valakinek?
-
Zola007
veterán
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
Semmi köze hozzá, vérnyomásesés bármikor benézhet, ami elégtelen anyagcserét, hűtést hoz létre
Illetve ha sokáig orron veszed a levegőt, akkor a szájüreg, garat hűtése nem megfelelő, ettől is lehet ásítás
Termosztatikus reflex, én pl súlyzós edzés közben is képes vagyok ásítgatni, pedig ott is van vérnyomás bőven -
Krisz79
őstag
Esetlegesen érdekelne valakit ez a fajta gumi, Én vékonyabbra cserélném:
(Többnyire aszfaltra használnék 1.90 gumit.)
[link]
Kerékpárral együtt vásároltam,de nagyon jó mintája van.
A modell év is 2013 03. (nem 1 régi guminak keresném új gazdáját)
Ha érdekelne irj privátot és megbeszéljük az anyagiakat....
Kérésre szívesen le is fotózom.... -
hoffman_
nagyúr
válasz
zoli03
üzenetére
rodi-t nem akartam bántani, nincs vele semmi baj. igen, a magas profilos eléggé büntet, gondolkodom még rajtuk, de szerintem maradok ennél a félmagasnál. vagy majd fele-fele, és csak a fixes hátsó lesz félmagas, még nem tudom. a hajtás az a mostaniban sturmey, a standard négyszögtengelyes, ebbe egy integrált fog kerülni, valószínűleg sram s300. szemezek az omnium-mal is, csak nagyon drágállom. még keresek alternatívákat, nem érzem tökéletesnek egyiket sem a fenti kettőből.
-
-=RelakS=-
veterán
Ez hihetetlen.
Tekertem kb 20km-t, de visszafelé jövet akkorákat ásítottam, hogy komplett autókat nyelhettem volna be.
Más is tapasztalt már ilyet? Csak mert úgy gondoltam korábban, hogy ha testmozog az ember, ezért aztán kalapál a szíve, magas a vérnyomása, akkor az ásítozás lesz a legutolsó dolog, ami megszállja. -
zoli03
őstag
válasz
hoffman_
üzenetére
Én pedig mindenképp valami magasabb profilú felnit raknék bele, pl Gipiemme A40. Amúgy pl a Rodi Airline Evo egyáltalán nem ramaty, a matricát meg le lehet róla venni (bár szerintem elég szépen sikerült, más kérdés, hogy ebbe a vázba nem illik a stílusa).
A hajtómű most Sturmey Archer lesz? -
G@ben
addikt
Mennyit érhet egy Kelly's Quartz 2009 kerékszett? Ezt találtam róla, a kerék most úgy el van rakva, hogy nem tudok róla semmit leolvasni. Annyi hibája van, hogy a hátsó agyat javítani kéne, olyat csinál, hogy minden fordulónál súrlódik kicsit, mintha hozzáérne a fék. A szerelő szerint javítható, bár egy csere lehet, hogy olcsóbb lenne, mert kb 3000 Ft egy olyan agy. Egyébként nincs benne nyolcas, nem kopott, nincs megütve, kevés kilométer van benne. A szett tartalma: első-hátsó felni, agy, küllők. El akarom adni, de ehhez tudnom kéne egy kb árat.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
Maximum1
üzenetére
köszönöm

á, ezek a ramaty felnik egy rodi vagy velvartos cucc ebbe a vázba csúnya lenne
egy rendes aero felni-vel készült szettre a világ pénze rámehet amúgy, meg súlyban se ideális. én a kettő között néztem kompromisszumot, a szépség meg a súly határán, gipiemme 1.55 lesz benne. agyváltó még viccnek is rossz egy fixibe
jelenleg vagy novatec vagy miche agy kerül bele majd, de még nézelődöm. fék az 99% hogy miche lesz rajta, az már egyszer bizonyított és súlyra is rendben van. ha jobbat akarok, akkor az 3-5x árban lenne csak.de itt már nagyjából összeszedtem, hogy hogy mi lesz a vége.
-
Maximum1
őstag
válasz
hoffman_
üzenetére
Szép darab!
Ennyiért más bringát vesz.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Egy ilyen szettet dobnék bele.
Vagy külön az agy....Esetleg ha 50mm aerora fáj a fogad, az agyat nem ismerem, lehet gagyi, élőben jól néznek ki.
-
syberia
veterán
válasz
anorche1
üzenetére
Nyúlásmérő nélkül is lehet ellenőrizni, az ilyen olcsó láncok hamarabb meg tudnak nyúlni ha ritkán vannak tisztítva/olajozva.
-
hoffman_
nagyúr
-
D.Orion
veterán
válasz
anorche1
üzenetére
Célszerű a középső sávba beállni és a közepétől kicsit balra húzódni. Így aki egyenesen akar menni az nem fog melléd befurakodni a piros lámpánál.
Aki pedig mögötted szintén balra halad tovább az nem fog kanyarodás közben téged zavarni. Sokan elfelejtik ilyen két sávos kanyarodásnál, hogy bizony a másik sávnak is kéne balra helyet hagyni és levágják a kanyart teljesen irreális szögben. Te pedig mindjárt két kanyarodó autó között találod magad.Aztán kanyarodás közben szépen ki tudsz húzódni jobb oldalra és a kereszteződést elhagyva már a külső sáv szélén leszel, meg tud majd előzni nyugodtan a mögötted jövő.
Stauffenberg: Ilyen lassan írok...

-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
anorche1
üzenetére
Én ebben a helyzetben a középsőt választanám (van egy hasonló kereszteződés amerre jövök dolgozni), de nem kell a sáv bal oldalára helyezkedned (sőt ez talán szabálytalan is), nem ezzel jelzed a kanyarodási szándékot, hanem kar kitartással.
Azért nem érdemes a sáv jobb oldalán sem maradnod. Nézz hátra és ha szabad állj be annyira a sávba, hogy ne tudjon előzni az aki egyenesen menne tovább. Van hogy pont nem oda néz vagy bambul és lemarad a kar kitartásról és nem tudja, hogy te ott kanyarodnál.
-
anorche1
őstag
válasz
Goblin12
üzenetére
1200km után megnyúlhatott a lánc? 65kg vagyok, országúti használat és kmc z8s a lánc típusa. Egyelőre még nem tudtam beszerezni láncnyúlás mérőt.
Más:
Itt balra szeretnék kanyarodni. Hogy szabályos, középső vagy a belső sávból kanyarodjak? Ha a középső, akkor gondolom a sáv bal oldalán kell elhelyezkednem, hogy ezzel is jelezzem hogy balra megyek. Ha belső akkor viszont kanyarodás után egyből sávot kell váltanom.
-
Goblin12
őstag
Üdv,
igen kicsit elhamarkodottan örültem, hogy végre találtam egy csomagot
mint utána olvastam felesleges az a csomag.Beszerzem mert van egy pár bringa amit megkellene csinálni.
Hiába van a környékemen 30 ember aki bringázik, senkinek nincs felszerelése. 
Szerintem nála maradok: Red
Meg ez szerintem olyan dolog, hogy 1x kell beszerezni aztán kitart egy jó ideig.

-
-
Goblin12
őstag
válasz
Goblin12
üzenetére
Üdv,
találtam a Red Cycling-tól egy ilyen csomagot, ebben minden benne van ami az egyszerűbb javításokhoz szükségeltetik?
Ha esetleg tudtok, olcsóbban több szerszámmal rendelkező csomagot akkor osszátok meg velem pls.

Képen látható mik vannak benne, illetve baloldalt van egy kis leírás.
Köszi.
-
balbekk12
tag
Lassan két éve használom az Endomondo nevű progit a telómon! Egyik ismerősöm javaslatára, most áttérnék a Strava-ra.
Kérdés:
Hogyan lehet exportálni az adatokat (akár webes felületen) és hogy lehet a Strava-ba importálni? -
razzorr
őstag
válasz
gergo5991
üzenetére
A tablettákkal meg az a baj,hogy észre sem veszed és már függő lettél. Baromi könnyen rá lehet szokni,már csak azért is,mert a napi rutinodba beépül és már akkor is szeded,ha semmi gond nincs, csak hogy megnyugtasd magad.
Durvább esetekben inkább szteroid injekció a hatásos, az kb.2hónapig kitarthat, de az meg csak szteroid.
Én javaslom,hogy igyál sok vizet, a megfelelő ásványi anyagokkal, étkezz változatosan és egy kis C-vitamint is szehetsz. És hagyd abba a tej, kóla, péksütemény, csoki mértéktelen fogyasztását (már ha eddig így fogyasztottad) -
Zola007
veterán
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
nekem is volt ilyen lámpám, szerintem városba elég, csak józan parasztésszel kell rakni rá fekete kartonból egy 3 centis terelőt és akkor nem vakít senkit
-
Packersbay
tag
Ha 1,75-ös külsőbe 1,90-es belsőt raknak attól lehet defektem??
-
bubodoki77
csendes tag
A kerékpáromon Bontrager H2-es külsők vannak (700x35c). Ebben van alap szúrás elleni védelem. Csere esetén van a H2-nek, meg a H4-nek is hardcase változatat, ami kb. kétszer annyiba kerül. Tudja valaki esetleg mivel tud többet (megéri-e)? Vagy esetleg más, ütőképesebb alternatíva? Nagyon fontos nekem a defektállóság, mert napi 45 km-t megyek munkába (főleg aszfalt, de a 10-es mellett Solymár és Üröm között megyek mindenhol, ahol lehet az új vasútépítés miatt, itt pedig vannak botrányos szakaszok).
-
Goblin12
őstag
Sziasztok,
korábban megkaptam linkben a beszerzésre szolgáltatott szerszámokat a bikemag oldaláról.
A kérdésem az lenne, hogy egy ilyen átfogó egybe mindennel set-et lehet kapni valahol, vagy érdemesebb mindent külön külön megvenni?

Köszi.

-
Cathfaern
nagyúr
válasz
Szakbarbár
üzenetére
-
evo87
őstag
válasz
LógaGéza
üzenetére
Én elöl egy Bikefun LED-es lámpát használok, ami messzebbre vetít, illetve egy Cree LED zseblámpát mellé gumis szorítóval, azzal pedig közelre állítva vetít. Persze, nappali fényt nem csinál a két 1 W led, viszont teljes sötétségben is lehet vele boldogulni.
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
LógaGéza
üzenetére
Sajnos nagyító lencsés, tehát zseblámpának nagy valószínűséggel fantasztikus, bringára kevésbé jó.
Zola007: Nehogy azt hidd. Kínából rendeltem 5-6 ilyesmi lámpát (amit még el is kéne itthon passzolnom
), és függetlenül a lencse méretétől, az elemek mennyiségétől szinte pont ugyanolyan fényt csinált mind. Különbséget csak a fényfolt méretében lehetett észrevenni: Nagyobb átmérőjű közeli fény, vagy a nagyobb lencse miatti kisebb távfény képében.
Illetve volt egy, ami szinte darabokban érkezett, mert nem szerelték össze rendesen
Bringára feltéve frankón lehet velük látni, csak az a fránya vakítás ne lenne. Mind közelre a kerékpárosnak, mind a szembejövőknek.
-
fpeter07
veterán
Reggelire egy ksi dh. [link]
-
LógaGéza
veterán
Ha már feljöttek a lámpák: ez a fajta mennyire lehet jó?
-
Zola007
veterán
válasz
ígyvanferi
üzenetére
Hidd el, szakmámba vág, elég sok cikket átnyálaztam, de még nem találtak se mellette, se ellene bizonyítékot.
Vagy nem akarnak. A gyógyszerlobbi erősen ott van a háttérben, a csont és ízületvédők jelenleg 9 milliárd dolláros üzlet világszerte.
Nekem van gond a térdemmel, nem jól mozog egymáson két felület, a megelőzést úgy értettem, hogy mielőtt elkopik. Elég sz.r 28 évesen megélni hogy papíron nincs baja a lábadnak, gyakorlatilag viszont a busztól hazáig 3x meg kell állni leülni. Ilyenkor megpróbál az ember mindent. -
gergo5991
őstag
válasz
ígyvanferi
üzenetére
Konkrétan glukozamin aminek elébb olvastam utána pontosabban, azt irják, semmi féle károsodást nem okoz, toxikológiai szempontból se az esetleges túladagolása.
-
-
gergo5991
őstag
válasz
Zola007
üzenetére
ujabb telitalálat, minden tengeri ehető cuccra allergiás vagyok, + még mogyoró/diókfélékre, trópusi cuccokra, magokra, zeller-re, meg hát a legnépszerübb a virágzó növények/fákra.
Bár ennek előnye is van, immunrendszerem hihetetlenül erős, ugytudom az allergia összefüggésben van vele.
Amugy el kell mondjam, a csontjaim hihetetlenül erősek, több olyan balesetem volt, ahol mások törött csontokkal végezték volna. Ha már szóbaesett 18 évesen 1 fogam van csak tömve, pedig elég sok szénsavas üdítőt iszok, meg sok édesség, sok cukorka rágcsálás, akik meg azt mondják rám, ez nem egézséges, azoknak meg 4 nél is tübb foguk tömve van.
Kiskoromban biciklivel crosspályán 3 méterből kő keményen védők nélkül letérdeltem a földet, 12 követ vettek ki a térdemből, meg bőrt is ki kellet vádni, de sehol egy repedés, törés, nem volt. -
Zola007
veterán
válasz
gergo5991
üzenetére
dettó ugyanez volt nálam, szóval nem tartom hipochondriának a dolgot.
Mivel ezek általában kagylóhéjből készülnek, valószínűleg allergiások vagyunk rá.Én 4x futottam neki különböző márkájú porcerősítőknek orvosi javaslatra megelőzés céljából
Elkezdtem szedni és 2-3 hét után elkezdtek ropogni az ízületeim, illetve fájni némelyik
amikor abbahagytam, mindig rendbe jött 1-2 hét alattÉtrendem ugyanazok alkotják 2 éve, tehát ettől nem függ, illetve napi 4-5 litert iszom és plussz ~1,5 liter ami a kajában van, tehát erre biztos nem lehet fogni.
-
szentkuti11
addikt
-
imyourfriend
őstag
válasz
gergo5991
üzenetére
Napi fél liter még télen is édeskevés.. Én van hogy megiszok 2 üveg ásványvizet egy nap, meg még egyebeket. Ha bringázom akkor meg nem győzöm tölteni a kulacsot olykor, főleg nyáron. Ha a víz vagy a sóháztartás felborul, azt nem túl kellemes átélni. Már ha sikerül túlélni ezt a manővert.
-
Eddie141
senior tag
Szervusztok!
Két szörnyen amatőr kérdésre keresnék választ.
A térd és sípcsontvédők univerzális méretűek? Elég magas is vagyok, illetve némileg túlsúlyos, és azt tapasztalom, hogy egyik használt hirdetésben sincs feltüntetve méret. Ebből következtettem, hogy egyen-méretűek
Illetve: könnyű ezekben tekerni, vagy erőteljesen korlátoznak a mozgásban? (Downhill/freeride/Dirt)
Köszönöm a választ! -
gergo5991
őstag
ez akkor most telitalált lessz, mert van hogy napi fél liter vizet iszok csak, ezt meg heteken át. Volt hogy bizonyítványosztáson, udvaron forró napon órákat állni, víz nélkül, melettem meg sorba lettek rosszul az emberek, én ezt valahogy bírom, de a legjobb, hogy napi szinten alig iszok, de liter számra izzadok. Kondi teremben 5 perc után full vizessé tettem a ruhámt meg egy törülközőt.
Régóta halogatom, de mostmár tényleg megpróbálok több folyadékot bevinni magamba. -
válasz
gergo5991
üzenetére
ne kattogjál már ezen

mindenki kattog egy idő után, ezért kell mozogni sokat.
a magyarok alapvetően túl kevés folyadékot isznak, napi 3 liter kellene legyen az alap, sokan 1.5et sem isznak.
szerintem ez is közrejátszik, mert a nincsből nem lehet ízületi kenőfolyadékot csinálni. -
gergo5991
őstag
ha a lábfejem hajtogatom előre hátra, na ott borzasztó hangokat ad ki a bokám, szinte a hányás kerülget. A nyakam elkezdett ropogni, kattogni ha egy bizonyos mozdulatot végzek, ezenfelül ha megfeszítem a tricepszem a könyök hajlatombol olyasmit hallani, mintha valami folyadékot nyomnák ki onnan a befeszítés által. A job mutatóujjam kattog, miután egy marokerősítő gumit nyomkodtam 1 órán át, a nagylábujjam meg kiskorom óta, ha össze zárom. A térd ropogás már alap, + még váll ropogás, ha sujzóval vál gyakorlatokt végzek, szétnyitás.
Nem tudom milyen csont ez, tán ulőcsont vagy medencecsont, de ha fekszek, és le fel hajlítgatom az egész lábam, ott is kattog.
Néha már attól parázok, egyszer szét fogok esni. -
válasz
gergo5991
üzenetére
glükozamin-szulfát önmagában nem sokat ér, kell mellé a kondroitin-szulfát is.
meg sok vizet igyál. ez fontos.
minimum egy hónap kell, amíg eléri a szervezetedben a mennyiség a megfelelő szintet, utána legalább 3-4 hónapig kell szedd, hogy történjen valami érdemben.
fél évig szedtem, szerintem jó cucc.
nem tudom, hogy mitől ropognak a csontjaid, de a porctermelődéstől biztos nem... pont, hogy attól nem
és sokat mozogj, mert a mozgás segíti a porc újraépülését, és az ízületi folyadék termelődését.
továbbá erősíti azokat az izmokat, amik leveszik a terhelést az ízületről, így ez már önmagában csökkenti a fájdalmat... -
gergo5991
őstag
válasz
szentkuti11
üzenetére
köszönöm a tippet.
megkérdezhetem glükozamint ki szed? csakmert orvos engem 3 hónapos glükozamin kúrára irt fel, térdemmel volt gond, rogyott össze pár órás járás után, meg elviselhetetlen fájdalmaim voltak túrák után, így a 3. hónap végére rendbe jött úgy ahogy, amugy egy eséstől alakult ki ez a térdbaj, de most minden csntom elkezdett ropogni kattogni tőle, lehetséges a porcszövetek ujraképződésétől?
-
gergo5991
őstag
válasz
szentkuti11
üzenetére
kössz, amugy biciklit hogy kell eladni? mármint tuti hogy a vásárló fel szeretne rá ülni kipróbálni, előre kérjem el a pénzt? nem hogy végül elteker vele azt adios
-
gergo5991
őstag
Szerintetek, mennyit kérhetnék el ezért a bicajért? kona shred 2009, 16 os váz, elől 3 váltó helyett 2 van benne, aztmondták elveszett az allkatrész ezért tesznek bele jobbat de 2 es lessz csak mind1 ( típus szerint nem tudom milyen lett bele téve), váltó nem igen mukodik jól + új lánc kéne rá. Ugrálva nem igen volt rajta, váz/villa repedésmentes max egy kis karc van rajta.
én személy szerint 300 euróra saccolnám be az árát -
szentkuti11
addikt
válasz
Packersbay
üzenetére
Erősen ajánlott a köpeny cseréje, ha már kilátszik a szál.
-
Packersbay
tag
Ma levettem a külsőt a felniről mert egymás után kettő defektet is kaptam. Az egyik részen már kilátszik a fémszál. Visszategyem vagy nézek inkább új külsőt?
-
válasz
Krisz79
üzenetére
bicajon ilyen
Nekem nagyon tetszik, ilyet szerettem volna mindig
Igaz már láttam már nála még tetszetősebbet, de az carbon lévén 10k+/darab + posta, olyan 30ezerből megállna
Ennyire azért még nem hülyültem meg 
Hibátlan ez is , kulacsot fogja rendesen, ráadásul gumi a két műanyag vége, így kicsit lehet játszani a kulacsmérettel. Főleg úgy, hogy most végre találtam bele team kulacsot is
Hiába, az elmebetegség tulajdonképpen nem rossz dolog, sőt, néha kifejezetten szórakoztató, és érdekes dolgokat tud produkálni ;DEgyelőre én vagyok a (nagyon) szűk keresztmetszet a menetteljesítményben, nem a bicaj... ahogy elnézem ez még egy jó ideig így lesz

-
Gyufaaa
veterán
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
Kína cuccok ezek. Nem kell a felirattal foglalkozni. De ennyi pénzért hibátlan szerintem. Nincs gond a sötétben.

-
Gyufaaa
veterán
válasz
Krisz79
üzenetére
Be. Egy pillanatra eldobja a jelet. Persze ez a pillanat függ a a fesz közelében eltelt időtől. Utána feléled. Erre van kitalálva a Diitálisan kódolt változat, ami ugyan úgy elhasal.
A vezetékest nem "érdeklik" ilyen dolgok.(#22016) lsebestyen: Én is úgy vettem meg, hogy nem fűztem hozzá sok reményt és ezért okozott kellemes csalódást. Nem úgy mint a VDO, amiről ódákat zengenek. Funkciókban ok, klafa, de a jelet ez is dobja ilyen esetben.
-
Krisz79
őstag
válasz
lsebestyen
üzenetére
magasfesz bezavar?
Jelet veszit?
A "régi" cangámon van 1db kb:1500Ft-os vezetékes.
4-vagy 5 funkcióval.
Miért jobb a vezetékes? Vagy a kábel nelküli? -
Gyufaaa
veterán
válasz
Krisz79
üzenetére
Én használtam a Decathlon-os vezeték nélkülit is. Hibátlanul üzemelt. Nem vesztette el a jelet a környezeti hatásoktól, már amennyire közel mentem magas feszes helyekhez. Jelenleg is megelégedéssel használja az egyik kollégám és ma egy újabbat vásároltunk egy másik bicajra. Írják róla, hogy nem nagyon szereti a le/felszerelgetést. Ezzel nincs tapasztalat, mert sosem szedtem le a cangáról, iletve Ő sem tekergeti.
Leváltása azért volt, mert a kerékbe bekerült egy agydinamó, ami a telefon töltőrendszerét hivatott megtáplálni. Ennél már, ha terhelve van a dinamó, akkor dobta a jelet. Cseréltem VDO DW-re, de hiába.Ez is elhasal a dinamótól. Sőt, a CATEYE ledes villogótól is besokall a VDO (bár ez csak teszt erejéig volt a bringán). Viszont ez a CREE ledes csöppség ez meg sem zargatja. Vidáman teszi a dolgát. Egyedül az agydinamó, ami kilövi nálam.
(#22014) Krisz79 : A tárcsafék bovden háza lemegy a villára, így szerintem ne szórakozz vezeték nélküli km órával. Azon szépen le tudod vezetni a vékony "kanócot"
-
Krisz79
őstag
Ilyen kulacstartót néztem,de sajnos elég borsos az ára....
[link] -
-
lsebestyen
addikt
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
hát nem tudom, nekem és többeknek sincs ilyesmi problémájuk, pedig nem egyszer mentem már vele vak sötétben, és nem volt vakító, jól be lehet lőni.
-
Tomi_Sci
őstag
válasz
lsebestyen
üzenetére
Vagy esetleg egy rendes fókusz nélküli lámpát Kínából?

-
-=RelakS=-
veterán
válasz
lsebestyen
üzenetére
Próbáltam ilyesmi lámpákat, de közelre világításnál van egy nagy hátrányuk: egyenletes a fényük, ha egy merőleges felületre világítasz velük. Ez azt okozza, hogy közel erős lesz a fény, távol gyengébb, és a közeli erősen megvilágított rész elvakít. Ha meg olyan keskenyre állítod a fény, hogy ez ne legyen gond, akkor meg olyan, mintha alagútban bringáznál

Tehát ezek kézi lámpának fantasztikusak, utat megvilágítani már kevésbé. -
-=RelakS=-
veterán
válasz
Krisz79
üzenetére
Power ledeset vegyél. A huzallábasokkal maximum látni fognak téged, de te nem fogsz látni.
Volt nem rég mind az Aldiba, mind a Lidlben. Az Lidl-ös fénye szerintem jobb, az Aldis megoldása (felülről megvilágított tükör) viszont jobban tetszik (nem világít mindenki pofájába a led, illetve a kéve legsűrűbb fényű része is hasznosítva van)
-
evo87
őstag
válasz
Goblin12
üzenetére
Kerék kiszed, kontraanyát megold, kónuszt beállítod hogy ne lötyögjön de ne is feszüljön, és utána kónuszhoz való kulccsal meg villáskulccsal meghúzod a kontraanyát.
Krisz79: Decathlon csalódást okozóan drága, főleg a kiegészítők terén. Ellenben Sigma BC 8.12 kerékpárcomputert 3990-ért tudtam ott venni, ami máshol 5000 felett van.
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Dual Core 2000 felhasználók barátságos offolós topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Napelem
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Androidos fejegységek
- hcl: GPT diszk kisebbre klónozása
- Filmvilág
- Házi hangfal építés
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- PS Plus előfizetések kedvező áron
- AKCIÓ! Intel Core i7 4790K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 8-16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W11 I Gar
- Dell Latitude 5430 14" Touchscreen i5-1235U 32GB 1000GB 1 év garancia
- 2db Kolink kontinium 1200w platinum
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
de hát mindenkinek más a preferencia 
furcsálltam is, hogy ezeket meg tudják csinálni egy sima outi géppel, gyanús volt a dolog.

ily módon lebuktatni egy boltot.

Hiába van a környékemen 30 ember aki bringázik, senkinek nincs felszerelése.

Hasaggymeg