Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Digitális Állampolgárság Program
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- MárkaLánc
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Runner_fxr
Ármester
válasz DjKoxi #16099 üzenetére
Többfélét is érdemes kipróbálni, van egy magyar termék JutaVit - glükozamin-kondroitin-msm, ez a legolcsóbb.
A Béres porcerő is jó volt, de abból kivették az msm alkotórészt.
Talán a Proenzi most a legjobb. Abban van minden, Glükozamin, kondroitin és msm is. Abból napi 3-szem fedezi a szükségletet. E mellé érdemes még hyaluron sav tablettát is szedni, ez az ízületi folyadék termelést segíti. Ebből is van magyar termék a JutaVit ezt is ki tudod próbálni, ez 50mg/ tabletta. Ebből 1 vagy max 2 tabletta bőven elég. Van proenzi hyal, ez is jó, de ez kevesebb hatóanyagtartalommal bír és drágább is, persze lehet azért mert jobb minőségű az alapanyag (hyal Joint)
És van még a Hyaluron Direct tabletta, ez 40mg-os és ez volt az első ilyen termék, van aki szerint ez a legjobb.
Az ilyen nem gyógyszertárban kapható body-s boltokban árult ízületvédőktől ódzkodnék, a minősége kérdéses, na meg az sem biztos, hogy annyi van benne mint ami rá van írva, de sokszor a ráírt mennyiség is kevesebb mint a gyógyszertáriban.Ha sportolsz szerintem mindenképpen érdemes szedni, de lehet amúgy is. Ez a megelőzést szolgálja inkább, tehát ha már megvan a baj, nem sokat ér sajnos.
[ Szerkesztve ]
-
Zola007
veterán
válasz fireproof #16094 üzenetére
legegyszerűbben úgy definiálható, hogy alacsony és magas teljesítményű szakaszokat váltogatsz, a
kivitelezés edzettségtől és sporttól függő.
pl bringánál rendes bemelegítés után felviszed a teljesítményt fokozatosan, majd visszább veszed, de csak annyi időre, hogy a pulzusod rendeződjön, majd ismét megnyomod, utána ismét kicsi pihi, ezek nem túl hosszú, 1-3 perces szakaszok.
Nagy előnye, hogy nem monoton, nem merít ki annyira, mivel egy gyors, dinamikus edzés, nem pedig egy tartós nyúzás, viszont cserébe arányosan és sokszínűen terheli a szervezeted, ami ezt gyorsabb anyagcserével és fenntartott zsírbontással "hálálja meg"Magyarul kövér és kevésbé edzett embereknek hatékony, de hosszú távon kíméletes edzésmódja. Persze versenysportig használja mindenki.
Konkrét időtartamok, terhelés az adott körülményektől függ, hogy pl utcai bringa, szobabringa, görgő
útszakasz, edzettség, idő, cél, stb.
Pulzuskontroll mellett ajánlott, első lépés egy jó pulzusmérő beszerzése legyenMʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Frenky89
addikt
A gyógyszerész- és sportpolitika hallgatóktól szeretném kérdezni, hogy milyen sárvédőt ajánlanak cross-trekkingre? Jelenleg egy kétpálcás van, de a pálca és a sárvédő találkozásánál olyan gagyi, hogy már szinte mindenütt szigetelő szalagozni kellett, tehát valami olyasmit keresnék, ami egy csöppet jobban bírja a strapát és elfér benne a 42-es gumi.
-
fireproof
őstag
válasz Zola007 #16093 üzenetére
Értem köszi.
Pontosan mit jelent ez intervallum edzés?
Én nyártól terveim szerint gyakorlatra heti 3x megyek majd bringával napi kb 25km valamint suliba is bringával mennénk a maradék 2 napon ez naponta kb 40-45 km lenne. Valamint minden csütörtökön RÁSSolunk este a városban az megint csak kb 50-60km. Remélem ez így segítene leadni egy kicsit. -
Zola007
veterán
válasz fireproof #16092 üzenetére
chondrosulf, dona por, proenzi
esetleges allergiás reakcióra figyelni (puffadás, diszkomfort, szomjúság, fájó végtagok)Fogyásra az intervallum edzés kiváló, szerintem a legjobb módszer, ha jól van összeálíltva.
Ha jól csinálod nem kell semmit szedni, egyébként pedig krómtartalmú vitamin vagy Pharma-Nord bio-króm[ Szerkesztve ]
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
fireproof
őstag
Én azt akartam még kérdezni hogy milyen ízületvédőt ajánlotok? Gyógyszertárból vagy esetleg a Scitec Nutrition cuccai közül valami?
Valamint van valamilyen bevált pl L-carnitin ami segít kicsit a fogyásban?
-
Runner_fxr
Ármester
válasz rootkiller #16088 üzenetére
Ez így igaz.
Zola007: Van benne igazság, sok szemét is van a táplálékkiegészítők között. A 99%-ra semmi szükség.
Protein, tömegnövelő, ízületvédő és vitamin. Én csak ezeket szedtem mindig, soha nem volt tőle bajom. A folyékony L-arginint még kipróbáltam, ez is segíti a bedurranást, de inkább a férfiasságra gyakorolt jótékony hatása miatt is fogyasztottam.
Van egy ismerősöm, ő egyszer részt vett egy táplálékkiegészítő teszten, reklám volt egy nagy amerikai cégnek a labradának, hogy kapsz ingyen egy halom kiegészítőt, utána dokumentálják és közzéteszik a fejlődésed. A 2 hónapos teszt végén elment dokihoz egy vérképre, pocsék szar volt az eredménye, pedig megszállottan egészségesen él. Szóval minden szart megenni tényleg nem érdemes.
Én is szoktam időnként vizsgálatra menni, fél éve voltam vérkép, kardiológus, minden a legnagyobb rendben van hála az égnek.[ Szerkesztve ]
-
fireproof
őstag
Ha már volt itt szó hogy ki hogy ijeszti el a gyalogosokat a bringaútról akkor én is elmondom hogy én úgy szoktam hogy minél közelebb megyek el mellettük minél nagyobb tempóban. Vicces hallani ahogy megijednek és egyből lemennek a bringaútról
-
Zola007
veterán
válasz Runner_fxr #16087 üzenetére
ott is kapható minden sz.r, jóérzésű gyógyszerész nem is engedi be a nagy részét a góygyszertárba, de sajnos kevesen vannak, akik saját tulajdonban bírnak gyógyszertárat, többnyire alkalmazottak így nincs lehetőségük ebben dönteni, forgalmat pedig minden ilyesmi generálja rendesen
Táplálékkiegészítő bolt alatt nem csak a szó szoros értelmében vett kiegészítő vagy koncentrált tápanyagokra gondoltam, hanem hanem termogenikus zsírégetők, bedurrantó és egyéb stiulánsok, stb, de főleg neked ilyen edzésmúlttal nem kell magyaráznom, hallottál már mindegyikről eleget.
Ezek nagy részét leszedetném a polcokról vagy korhatárhoz kötném legalább a forgalmazást. Tudom hogy nem igazán visszatartó erő, de ha 1 emberrel kevesebb serdülő vesz valami szemetet, akkor már jók vagyunk.Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
rootkiller
őstag
válasz Runner_fxr #16087 üzenetére
Mindig mondják hogy a sportolás egészséges. Hát igen, csak nem az élsport, ami tulajdonképpen sok esetben egészségtelenebb mintha nem sportolnál.
Artengo TR 990 Pro
-
Runner_fxr
Ármester
válasz Zola007 #16086 üzenetére
Táplálékkiegészítők gyógyszertárakban is kaphatóak, így ezt azért annyira nem gondolnám veszélyesnek.
A dopping meg az, pláne manapság az igazi veszélyt nem is maga a dopping jelenti, hanem a hamisítványok.
A mai igényeket már a hivatalos gyógyszergyárakból szerzett mennyiség nem tudja kiszolgálni, ezért a valódi veszély az, hogy az a hamisítvány milyen minőségű. Akárcsak a hamis potencia növelők, a hamis doppingszerek biznisze is virágzik.
Egyébként néha elgondolkodtam azon mi lett volna ha az élsportot választom.
Például evezésben tehetségesnek számítottam, kajakoztam egy ideig, de a triathlon sem ment rosszul.
Volt amikor sajnáltam, de ma már nem annyira, ki tudja, hogy élnék e még ha azt választom. -
Zola007
veterán
válasz Runner_fxr #16085 üzenetére
magad írtad le a kulcsszót: szerencse
"Aki nyer, annál sok mindennek kell klappolnia, kell a tehetség, a rengeteg edzés, a jó anyag és az is, hogy a szervezet jól reagáljon rá."
éppen ezért nevezzük sportorvosi kísérletsorozatnak, ne kerékpáros körversenynekÉn azért ítélkezem ilyen keményen, mert a szakmámba vág és később részben ilyen dolgokkal, pontosabban ennek a sportbiokémiai hátterével szeretnék foglalkozni
Nagyon elkorcsosult ez a sport dolog, már az is durva néha amit az átlagember magába töm, mert meg lehet venni az első tápkieg boltban, nem hogy ez egész amit itt művelnek.
Szurkolni épp ezért már nagyon régen nem szurkolok senkinek, semmilyen sportbanMʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Runner_fxr
Ármester
válasz Zola007 #16083 üzenetére
A dopping az nem ilyen egyszerű dolog, hogy ez ennyit ad hozzá, meg az annyit, egyéni tolerancia kérdése is. Van akinek a szervezete jobban reagál egy anyagra míg másnak kevésbé, szerencse kérdése is.
Aki nyer, annál sok mindennek kell klappolnia, kell a tehetség, a rengeteg edzés, a jó anyag és az is, hogy a szervezet jól reagáljon rá. És bírja is, ne legyenek egészségügyi gondok.
Aki nyer az minden tekintetben egy különleges alkat, de még egyszer mondom, én sem tartom jó dolognak a doppingot, csak nem ítélkezem ennyire mint te. -
imyourfriend
őstag
válasz Zola007 #16083 üzenetére
Felesleges firtatni ezt, A hétszeres bajnok megbukása előtt is lehetett tudni hogy mind doppingol, mert ennyit ember nem tud teljesíteni.. Innentől egy-kettőt kiszűrni a 200-ból és elvenni a címet majd odaadni egy másik csalónak kb olyan dolog hogy ki fizeti le jobban a bírákat. Tavaly se néztem már egy versenyt se végig, de idén még belenézni sem fogok mert sz*r az egész. Úgyis doppingbotrány lesz, kérdés a tavalyi győztestől mikor veszik el az elsőséget.. 5 vagy 10 év múlva.
-
Zola007
veterán
válasz Runner_fxr #16082 üzenetére
akkor matekozzunk kicsit. Tegyük fel, hogy van A, B, C és D versenyző
saját teljesítményszintjük:
A: 50 B: 55 C: 60I. verzió: mindenki doppingol, mindenki ugyanazt használja, ami 10-et ad a teljesítményhez
A: 60 B: 65 C: 70 ---> ez esetben a doppingnak semmi értelmeII. verzió: tegyük fel, hogy olyan cuccot használnak ami arányosan növeli a teljesítményt 20%-al:
A: 60 B: 66 C:72 ----> igazságtalan előnyszerzés, mert a kezdeti 5 értékes különbség 6-ra nőttIII. verzió: mindenki mást használ, kék és piros és zöld tablettát. Kék + 10, piros +13, zöld +16:
A: piros B: zöld C: kék
A: 63 B: 71 C: 70 ----> ez esetben szintén jogtalan előnyszerzés, a valóságban gyengébb nyermost tételezzük fel, hogy mindenki egy szinten van eredetileg (pl. mindenki 55-s)
IV. verzió: mindenki egy szinten van eredetileg és ugyanazt használják
kár számokkal leírni, semmi értelme a doppingnakV. verzió: mindenki egy szinten van eredetileg és mást használnak.
Kék + 10, piros +13, zöld +16, A: piros B: zöld C: kék
A: 68 B: 71 C: 65 -----> ez esetben szintén jogtalan előnyszerzés, az eredetileg ugyanolyan teljesítményű nyer a koksznak köszönhetőenTehát akkor mi alapján is állítjuk azt hogy ha egy mezőnyben mindenki doppingol akkor egyik sem veszi el a másiktól jogtalanul a győzelmet?
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Runner_fxr
Ármester
válasz Zola007 #16081 üzenetére
Milyen kihatással van ez más ember életére? Mindenkinek adott a lehetőség eldöntenie mit akar, ez az ő döntése. Ha egy mezőnyben mindenki doppingol akkor egyik sem veszi el a másiktól jogtalanul a győzelmet.
Kisebb versenyeken valószínű előfordulhat ilyen, az valóban nem tisztességes.Ha már pénz akkor én inkább a sztár focistákat említeném, az összes egy piperkőc b.zi, már bocsánata foci rajongóktól. Nekem akárhány focista ismerősöm volt, mindegyik iszákos volt, drogoztak is, egyik sem sportember volt. Ha megnézed az élvonalbeli focistákat azokról is állandóan kiderülnek hasonló kicsapongások, na azokat nem tartom sportembereknek, és ott van aztán csak pénz. Még kicsibe is, nézd meg a Magyarokat, a szaros debrecen, egyszer játszottak szerencsével egy jó meccset, utána a 20 éves takony focista beb@szva 50 milliós mercivel gázolt el egy embert. Ráadásul a focisták is doppingolnak, na én inkább azokat ítélném el mint a profi kerékpárosokat.
[ Szerkesztve ]
-
Zola007
veterán
válasz Runner_fxr #16080 üzenetére
Amilyen pénzek mozognak ebben a bringás sportban, nekem már a bűncselekmény kategória
Én úgy gondolom, hogy amíg nincs anyagi tétje vagy kihatása más ember életére, addig doppingoljon mindenki kedve szerint. Ezen túl már bűn, mert mástól vesz el valamit, ami tisztesség szerint neki járna
Tudom hogy show az egész, de ettől még nem megbocsátható.
A kisgyereknek meg van apja, aki ha értelmes, akkor elmagyarázza neki a világ dolgait és azt is hogy ne kergessen olyan álmokat amik saját erőből születtek.Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Runner_fxr
Ármester
válasz Zola007 #16079 üzenetére
Az élsport egy show biznisz. Ez van. Ettől függetlenül szerintem is jobb lenne, ha nem doppingolnának, de ez már nem fog megváltozni. Nyilván te csak a csalást és a rosszat látod ebben, de egy kisgyerek aki imád bringázni, de nem úgy mint te vagy én, hanem aki valóban erre akarja az életét feltenni, eleinte azt se tudja, hogy van ilyen, csak az lebeg a szeme előtt, hogy világbajnok legyen, amikor szembesül vele, hogy ez van, be kell vállalnia a továbblépéshez, van aki megfutamodik és van aki bevállalja. Egyiket sem ítélném el, én maximálisan meg tudom érteni azt is aki bevállalja. Annyit beletett már addig, hogy nem akarja abbahagyni.
Azért ne keverjük már őket össze a valódi bűnözőkkel. A gond ott van, hogy az ehhez asszisztáló vezetők bizony aljas módon elbánnak egy egy versenyzővel. Amikor magyar sportolóktól is elvették az olimpiai győzelmet és odaadták egy másik, szintén doppingoló sportolónak akkor kinyílt a bicska a zsebemben. Na ez a gáz.syberia:Ezek nagyon primitív szerkezetek, egy kis teflonos szilikon zsír aztán kész. Abból se sokat mert többet árt mint használ, ha összeszedi a koszt.
[ Szerkesztve ]
-
Zola007
veterán
válasz Runner_fxr #16077 üzenetére
Tudom hogy mindegyik doppingol, éppen ezért nem is a versenyzőknek osztanék trikót a touron, hanem a doppingoló orvosi teamnek sárga meg rózsaszín köpenyt. Ők érdemlik lassan az elismerést ilyen erővel.
Tehetség, edzés, blablabla. Akkor legyen gerince is az izom mögött, elégedjen meg azzal amit kihozott magából!
tudod, úgy szól a mondás: "önmagad légy a mérce"
Ha valakinek pedig a győzelmi mámor számít, akkor pedig induljon kisebb versenyekenTökmindegy mennyihez adunk hozzá +1-et külső segítséggel, az még nem lesz a miénk.
Aki doppingol az csaló vagy csaló + pénzt akar keresni a sporttal. Ennyi. Ezen nincs mit ragozni. Aki pedig ehhez asszisztál a csapat részéről, azt szintén be kellene hajítani egy penészes zárkába.Doppingoljon mindenki saját örömére hogy gyorsabban fusson le egy 400-as kört vagy emeljen nagyobb súlyt, de ne akarjon versenyt mással.
Ilyen erővel bárkinek el lehetne nézni bármit ami törvénysértés.
-
syberia
veterán
válasz Runner_fxr #16077 üzenetére
Két éve van meg és egyszer kellett kipucolni, jól működik és a lockout is hibátlan. Az előző Suntour trekking telómhoz képest ezt jóval minőségibb cuccnak érzem. Olvastam hogy teflonos szilikonzsír adható a becsúszónak, kérdés hogy hol tudnék ilyet venni-normális áron. Te gondolom sima szilikonos zsírra gondoltál, ezt elég könnyű beszerezni
szerk: találtam egy megfelelőnek tűnőt
[ Szerkesztve ]
https://howbad.info/
-
Runner_fxr
Ármester
válasz syberia #16076 üzenetére
Sajnos hosszútávon mindenképpen károsodni fog, ezek az alap suntour villák nem túl hosszú életűek.
Becsúszó kopás és kotyogás elkerülhetetlen. Esetleg egy kis szilikon zsírt kenhetsz rá.Zola007: Azért a dopping mellett ott van a tehetség és a brutális mennyiségű edzés is, ezt ne felejtsük már el. Nem csak a doppingtól olyan amilyen. Hiába kezd el valaki doppingolni, attól még nem lesz Armstrong vagy Pantani.
Nyilván egy alacsonyabb szintű versenyen még nincs annyira jelen a dopping, de egy Tour-on vagy Giro-on nincs olyan kerekes aki tiszta lenne az biztos.[ Szerkesztve ]
-
syberia
veterán
Sziasztok, Suntour NCX teló becsúszószárra mit tegyek ami kenést ad neki és nem károsítja hosszú távon?
https://howbad.info/
-
D.Orion
veterán
válasz elfelejtette #16073 üzenetére
A gyári fekete fékbetétet használod igaz?
-
Solad
addikt
De a legjobb hangja akkor is a torkomnak van amikor azt üvölti hogy TAKAROGGYÁABRINGAÚTRÓL
No girlfriend on valentine's day.. More money for bike parts
-
elfelejtette
veterán
válasz lsebestyen #16068 üzenetére
Nálam a hátsó féknek van olyan hangja, mint a hajókürtnek, iszonyatos hangot ad ki a felni, mikor lesatuzom a magurát.
"Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
Zola007
veterán
válasz ---Lasali--- #16070 üzenetére
Hejj, én mesélhetnék, az a tipikus múzeumi teremőr alkat vagyok.
Egyes 8-10 éves cuccaim esetenként olyanok mintha most hoznám ki a boltból.Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
stracker06
aktív tag
válasz ---Lasali--- #16064 üzenetére
Én is így szoktam..... (és élvezem is ).........de csak trekkinggel, retro outim alkalmatlan ilyenre
[ Szerkesztve ]
SFm™
-
csabi94
őstag
Na látod, ezért kopnak ennyire azok a láncok!
-
lsebestyen
addikt
Ezt én is szoktam, de csak montival, outit sajnálom erre Montiba plussz öröm, h az első fék bazi hangos, nagyon sikít, na hát ott kész vége van a gyalogosnak, azt se tudja hogy hol van
-
rétisün
veterán
az se rossz, de én lusta vagyok ekkora ügyet csinálni egy marhából
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
-=RelakS=-
veterán
Japánban azért jól működik a csengő
F@szasdh egyedi kódok
[ Szerkesztve ]
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
---Lasali---
Közösségépítő
válasz rétisün #16063 üzenetére
Én idegbeteg mód szoktam lefékezni mögöttük mint aki életét és járművét kockáztatva vészfékez ABS ezik, teljes színészkedéssel és átéléssel, ha épp a gumit se sajnálom kicsit satuzom is szaggatottan, meg a fékkart hagyva visszakattanni. (ettől ugranak a legjobban) Váltót meg pakolom vissza és még pedálozok is közbe. Na ezek után szoktak nagyba elnézést kérni hogy a kerékpárúton sétáltak, én meg még meg is köszönöm hogy félre áll. Utána meg gyakorlom a nyélen vissza gyorsítást. Sose szabad felnőni.
[ Szerkesztve ]
-
rétisün
veterán
válasz lsebestyen #16058 üzenetére
"Én nem ajánlom a csengőt, mert attól csak a gyalogos összezavarodik"
az a jó, ugráljon csak össze-visssza a marhája én jókat szoktam derülni, mikor melyik merre ugrik, ha csengőt hall, hát még ha ketten vannak még véletlenül se egy irányba mozdulnak, ha eddig elfértem volna, így már tuti nem
az a legjobb, amikor a bal oldalon megy, de a csengő hatására mint akit puskából lőttek ki, irány a jobboldal. pedig ha nem mozdulna, szépen elmennék mellette.war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
fpeter07
veterán
válasz -=RelakS=- #16059 üzenetére
Megijednek Rákóczitól?[link]
-
imyourfriend
őstag
Én azért nem kerekezem a bringaúton, mert ilyen sebesség mellett már kész életveszély. 30-as tempó és ha kiugrik elém a gyalogos neadjisten kisgyerek azt kellemetlenül letarolom márcsak a mozgási enegriából kiindulva is. Persze ezt feleslegtesen ecseteltem ma a rend becses őreinek. Azt mondták mégegyszer szabálytalankodok és helyszíni bírság lesz.
-
-=RelakS=-
veterán
Ezért kell Pengő Nincs benne mozgó alkatrész, mint a csengőben, nem zörög, viszont ha megpendíted, mindenki hanyatt-homlok rebben szét, hogy mi ez?
-
lsebestyen
addikt
válasz anorche1 #16048 üzenetére
Én nem ajánlom a csengőt, mert attól csak a gyalogos összezavarodik, megijed és kész is a baleset...El kell menni mellette, úgy h nem szólsz, általában mikor mellé érek rájuk szoktam mordulni, h tegye arrébb a seggét egy méterrel, mert ott kell a gyalogosnak menni, a reakciókról saaaaajnos mindig lemaradok
[ Szerkesztve ]
-
-=RelakS=-
veterán
válasz imyourfriend #16056 üzenetére
Ebike-nál akarok trutyis belsőt rendelni, de a presztásat március közepére ígérik. Pumpám van hozzá, szóval nem az a gond, útravalónak meg akarok venni kulacstartó alá való pumpát, az is tud presztát
-
imyourfriend
őstag
válasz -=RelakS=- #16055 üzenetére
Szerintem csavarj rá egy átalakítót valamelyik kerekednél a belsőre így mindig lesz nálad egy kéznél. Én így hordom az országútihoz a presta szelepet.
-
dqdb
nagyúr
válasz -=RelakS=- #16053 üzenetére
Ha a felnid nem autószelepes, akkor nem. A nemleges válasz igenre változtatásához a felnit kell megfúrni, hogy a lyuk átmérőjét megnöveld, de nem mindegyiket lehet, és egyiket sem ajánlott.
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
-=RelakS=-
veterán
Ha presztás belsővel van szerelve a kerekem, le tudom cserélni autó szelepesre?
-
Zola007
veterán
válasz Runner_fxr #16051 üzenetére
Akkor nem kell olyan mezőnyben nyerni akarni vagy akkor viselje el azt is ha meghurcolják vagy egészségügyi hátulütője van.
Erre csak azt tudom mondani, hogy ha valaki világhírű pornószínésznő akar lenni, akkor ne csodálkozzon, ha páran .........ák.Azonban akkor mondja azt, hogy "én vagyok a doppingvilágbajnok", ne azt hogy én vagyok a leggyorsabb kerekes vagy legjobb futó vagy legerősebb súlyemelő a világon, mert ez egy kétszínű f.szság.
Az ókori olimpiák nem ennek a jegyében születtek, biztos volt akkor is olyan aki megette a szárított mókusherét is ha attól erősebb volt, de ez akkor sem sport amit manapság csinálnak, inkább vegyésztanfolyam.Nem mindegyikőjük egyformán doppingol és szerintem nem is mind a 120, épp itt a jogtalan előny.
Doppinglistás már minden sz.r egyébként, nekem anno szemcseppet nem adhattak szemszárazságra (kontaktlencsét hordtam sporthoz) mikor fociztam, mert rajta van a listán[ Szerkesztve ]
-
Runner_fxr
Ármester
válasz Zola007 #16047 üzenetére
Egy olyan mezőnyben, ahol mindenki egytől egyig doppingol, nem lehet másképp nyerni. Ez van, ha valaki erre teszi fel az életét, hogy világbajnok legyen egy sportágban, ez sajnos velejárója. Én meg tudom érteni ezeket az embereket, ettől függetlenül én se akarnék ilyen áron versenyzeni.
De van aki igen, ettől még nem rossz ember. Nem arról van szó, hogy elindul mondjuk 120 bringás egy versenyen és abból 5-10 doppingol, a többiek meg a végén kullognak, hanem mind a 120 doppingol, tehát nem tudom milyen jogtalan előnyről beszélsz. Ettől függetlenül szerintem is jobb lenne, ha tiszta lenne a sport, de ha már ilyen, akkor sem a sportolókat kell elítélni. Ha senki sem doppingolna az lenne a jó. -
Zola007
veterán
válasz anorche1 #16048 üzenetére
fel lehet arra is rakni úgy hogy ne legyen útban és alsó fogásban is tudj csengetni
-
anorche1
őstag
Na, garanciába cserélték az első tányérokat, most már pöpec a bicó. Ki sütött egy időre egy picit a nap, el is mentem tekerni egyet a várásba, és újabb tapasztalatot szereztem. Kerékpár úton nem szabad tekerni. A gyalogosok soha nem néznek szét, cikáznak össze vissza, ha meg rájuk szólok hogy álljanak már arrébb, akkor csak állnak és néznek. A legjobb a sétálóutcán, mert ott még több ember van, és ha nem hallják hogy jön a villamos, akkor szétnézés nélkül lelépnek. De legalább az út macskaköves, amin a virsli gumi egyáltalán nem tapad.
Más:
Találtam itthon bicóra csengőt, és mivel kötelező gondoltam felrakom. Viszont baromságnak tartom. Mert általában akkor kell csengetni, ha azt akarjuk hogy álljanak már félre. De ilyenkor fékezni is kell. Outin a kettő együtt meg nem igazán megy, mivel teljesen máshol van a 2."It never gets easier, you just go faster." Greg LeMond
-
Zola007
veterán
válasz imyourfriend #16045 üzenetére
jaja, nem kötelező dolog, amíg nem fognak fegyvert a fejedhez
ez csak takarózás, semmi más. Nem muszáj versenyezni és legfőképp nem muszáj megélni belőle. Lehet menni helyette hagyományos munkahelyre
Aki hivatásos az tudja hogy mivel jár ez az életmód, ha valaki belemegy, akkor viselje a következményeit.Én k.bszttl elítélek mindenkit aki doppingol. Jogtalan előny, attól még hogy más is csinálja.
Ha valaki nem tud enélkül bajnok lenni, akkor hagyja a fenébe az egészet, van még millió más tevékenység amiben ő lehet a király, csak ha már valaki elért egy szintre és csak egy kis ugrás a dobogó, akkor egyszerűbb a szuri, mint újragondolni hogy mit milyen áron ér el.Én nem tudnék a gyerekem szemébe nézni büszkén úgy, hogy közben azt gondolom "fiam, ha tudnád hogy az a sok bogyó amit lenyeltem / magamba szúrtam, nem férne el abban az 50 serlegben a polcon"
-
Zola007
veterán
válasz INMOTEP #16044 üzenetére
alkatrészfüggő, de nagyon, ahogy nézem volt belőle több változat
egyébként elég alap felszereltség, ha nem a tárcsás verzió és gyári felszereltség akkor 70-80eMʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
imyourfriend
őstag
válasz Runner_fxr #16041 üzenetére
Bűnös itt mindenki, attól még hogy az ellenfelem doppingol nekem nem kell doppingolnom. Ha Ő feldobja a talpát én még élhetek tovább. Mindenkinek aki versenyezni óhajt ezeket a dolgokat elmondják és így kötik meg a szerződést, hogy márpedig barátom te doppingolni fogsz vagy alá se írd. Szóval a probléma már a verseny előtt megkezdődik a kérdésben.
-
INMOTEP
őstag
Üdv mindenki , egy kérdéssel fordulnék hozzátok .Ti jobban képben vagytok gondolom a használt kerékpár árakkal mint én Lenne egy 2012 es Trek 4300 as kerékpár narancssárga fekete színben jó állapotban ismerőstől ,milyen piaci ára van manapság egy megkímélt ilyen bringának ?
-
Zola007
veterán
Ez nem tétel pl. egy Tour vagy Giro szintű versenyen, mégsem szűrnek mindenkit.
Tisztában vagyok az árakkal, ráadásul amit írtál az csak egy alap szűrés, de szerintem az első 20-30 főt és pontszerző helyeken beérők csapattagjait kellene szűrni.Csak a rajt és célt adó városok köhögnek be a költségvetésbe 12 millió eurót (!) minden Tour-on, az 3,6 milliárd forint. Ne mondja senki, hogy ebből nem jön ki, hogy 20 napon keresztül leszűrjék a mezőny első 50 versenyzőjét.
-
fpeter07
veterán
Miért éri meg 5000 Ft-os kupont adni a bringaexpo jegy mellé? Nagyon csábító ajánlat, hiszen ha egy család megy az már több tízezer forint. Mi a hátulütője?
szerk: meg is van: 20k felett 5k kedvezmény. Hát nem szívesen hagynék ott idén egy bringaboltban ennyi pénzt. Remélem megelégszenek a tavalyi százezrekkel...
[ Szerkesztve ]
-
Runner_fxr
Ármester
válasz venember83 #16038 üzenetére
Engem sem érdekel, hogy ki doppingol, az ő élete, ő döntése. A kalóz esetében a kokain az ami szerintem nem kellett volna, az különben sem méltó egy sportemberhez, a halálát is inkább az okozhatta mint a dopping.
Vagy a kettő együtt, ha nem drogozik a szteroid mellé, lehet ma is élne.Egyébként a doppingról meg az a véleményem, hogy ha nem lenne, a sportközvetítések sem lennének olyan érdekesek.
Én nem ítélek el egy sportolót, mert bevállalja a doppingot a győzelem érdekében, az egész életét erre tette fel, ha az egész mezőny nyomja, muszáj, különben soha nem lehet bajnok.
Ebben az egész rendszerben a legbűnösebbek a sport szövetségek vezetői, azokat kéne lesittelni, nem a sportolókat b@szogatni. Bezsebelik a nagy lét, nagyon jól tudják, hogy működik, mindenki doppingol az élvonalbeli sportolók közül, de teszik az álszentet és egy egy emberrel példát statuálnak. Na ez az amitől hánynom kell.
Amit szerencsétlen Armsrong-gal is művelnek az is gusztustalan, biztos ő sem hibátlan ember, elkövetett egy két hülyeséget, amit egyébként meg is bánt és bocsánatot kért érte, de a doppingolásért nem kellett volna meghurcolni, ő megérdemelte az összes győzelmét, akárcsak a többi sportoló, akit a doppingolás miatt eltiltottak vagy megfosztottak a győzelmétől!
Az, hogy valaki átmegy egy doppingteszten az nem azért van mert tiszta, hanem mert olyan anyagot nyom ami még nem tiltólistás vagy nem is ismerik.[ Szerkesztve ]
-
Zola007
veterán
válasz venember83 #16038 üzenetére
Off: én nem tudnék kokzdzlni, nincs az a díj vagy verseny. Ezét9rt is csak azokat a sportokat nézem, ahol ennek alig van plusz hatása. Mai napig nem értem egyébként, hogy világversenyeken miért nem all-in-all szűrnek, miért csak szúrópróbaszerűen
-
venember83
nagyúr
válasz Runner_fxr #16037 üzenetére
Esendő ember volt, ebben hasonlatos mindenkihez. Ám bringázásban kevesen értek fel a szintjére. Nem, nem érdekel, hogy koxolt, hisz ebben a sportban mindenki azt tette és teszi, aki eredményes akar lenni. Mindez nem menti fel őt, megfizette érte az árat elég keményen.
-
Runner_fxr
Ármester
Most találtam ezt a hirdetést, egész korrekt gép, korrekt áron, talán még enged is belőle [link]
venember83: A kokain és a dopping együtt veszélyes játék, sajnos rá is fázott. Jó kerékpáros volt, de a halálát saját magának köszönheti.
[ Szerkesztve ]
-
DjKoxi
senior tag
Sziasztok!
Vásárolt már innen valaki közületek?
A megadott mérettáblázat nem egyezik az itthoni mezeimmel, pedig van 2 olyan szettem is mint ami az oldalon található. A nadrág betétjéről sem írnak semmit. -
dudi6
senior tag
-
Solad
addikt
válasz lsebestyen #16033 üzenetére
Biztos vagyok benne, hogy ezek közül mind megfelel minőségileg egy hobbykerékpárosnak. Válaszd azt amelyik tetszik!
No girlfriend on valentine's day.. More money for bike parts
-
lsebestyen
addikt
Jövőhéten vennék bukót, ezt az uvex xenova race-t vegyem, vagy GIRO Stylus? Speci Align esetleg?
Sisakokban nem vagyok otthon Esetleg más javaslat 15k-ig bezárólag? -
sanzi89
addikt
válasz bubu1345 #16031 üzenetére
A kérdés az, hogy a régivel milyen gondjaid voltak. Az én személyes véleményem az, hogy átlagos használatra elegendőek a linkelt Acera és Alivio hajtókarok. Ha fejleszteni szeretnél, akkor lehet érdemes volna megfontolni a négyszögtengely helyett Octalink-es tengely használatát, elvileg sokat dob a merevségen, és árban nincs olyan nagy differencia.
"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
bubu1345
csendes tag
Sziasztok!
A következő kérdéssel fordulnék hozzátok:
Ilyen hajtóművem van jelenleg: [link]
Ezt kell majd a tavasszal lecserélnem. A kerékpárom egy Csepel Rapid 4*-os verzió.
Most egy 3x8-as rendszer van rajta, egyenes kormány, fékváltókar.
A következő rendszerben nem pont ilyen 48/38/28-as rendszert szeretnék, igazából egy kompakt hajtómű is elég lenne (50/34-es), nem tudom ez mennyire lenne kompatibilis a mostani váltómmal?
Van értelme erre átállni, vagy a kompakt hajtóművekhez célszerű az országúti kerékpár és a hozzá tartozó váltó?Ha maradok a 3 lánctányérnál, akkor ezeket találtam mint lehetséges jelöltek:
Shimano Acera: [link]
Shimano Alivio: [link]Megérné esetleg feljebbi árkategóriában nézni? (XT, LX, Deore)
Szinte csak aszfalton használom, évi kb 6-7e km-en.Előre is köszönöm a segítséget!
-
venember83
nagyúr
Holnap lesz tíz éve...
-
Tomi_Sci
őstag
Jó alap országúti vétel lehet: [link]
Képeken jónak tűnik a váz, fékváltós ami ilyen áron ritka. Mondjuk el kéne dönteni hogy RSX vagy RX100, de mindkettő elnyűhetetlen. Meg kell nézni a hajtás állapotát és kicsit alkudni, aztán bestbuy lehet!Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/tomi_sci/index.html
-
pengemetal
aktív tag
válasz lsebestyen #16018 üzenetére
Ha erre gondolsz, nekem van ilyen kb. 2 éve. Semmi baj nincs vele, véleményem kb. az első két hozzászólással megegyezik.
"Nem a berúgás a cél, de útba esik"
-
belaazallat
addikt
válasz lsebestyen #16023 üzenetére
Nekem Bp-re felutazni drágább, mint postával megrendelni.
"Ha valami el tud romlani, az el is romlik. Ha nem tud elromlani, akkor oda kell adni Bélának, és el fog... ;]" by peterkeT \__/ Online FPS nick: Celpont \__/ Minden út járható. ... Harckocsival! Hummer rulez!
-
lsebestyen
addikt
válasz belaazallat #16022 üzenetére
Ahha, hát holnap benézek az arénába van e valami a boltba, rendelni ezért most nem fogok, drága a posta...
-
belaazallat
addikt
válasz lsebestyen #16021 üzenetére
Bocs, az kimaradt, hogy hosszú kell, van ennek hosszú változata is.
"Ha valami el tud romlani, az el is romlik. Ha nem tud elromlani, akkor oda kell adni Bélának, és el fog... ;]" by peterkeT \__/ Online FPS nick: Celpont \__/ Minden út járható. ... Harckocsival! Hummer rulez!
-
belaazallat
addikt
válasz lsebestyen #16018 üzenetére
Én egy ilyet vettem, sokkal jobb, mint a varratott mezem nadrágja.
-
fraba
aktív tag
válasz lsebestyen #16016 üzenetére
Értem én, hogy felejtős. Tapasztaltam is, ugyanis tényleg nem működik. Pont ezért próbálok valami alternatívát keresni.
-
lsebestyen
addikt
btwin-es decathlonos 3rugós hosszú bringás gatya kinek van? Tudna róla mondani valami biztatót? Holnap vennék... Sportsdirectbe van valami értelmes, vagy hozzánk csak a selejtet hozzák?
-
-
fraba
aktív tag
Ha már javában megy a szó ahardverről, bedobok egy kérdést szoftverrel kapcsolatban is.
Okostelefonra lelkes fejlesztők megírták a Kétkerék nevű alkalmazást, ami elméletileg bringásoknak tervezett navi. Eddig semmi baj, még jó is lenne, csak állandóan Force Close van.
Tud valaki esetleg egy hasonló tudású, működő alternatívát? Kifejezetten olyan kéne, ami bringaúton tervez, mert a mezei utakra ott a zájgó
-
imyourfriend
őstag
válasz ---Lasali--- #16012 üzenetére
Váltani már nekem sem úgy mint új korában, ettől független ha marad a 9-es rendszer akkor megintcsak ultegra sor fog érkezni, 18k-t megérhet a következő 13-15ezer km-re.
-
---Lasali---
Közösségépítő
válasz imyourfriend #16011 üzenetére
Ha időbe cseréled a láncot, akkor nagyon sokat el lehet menni a sorral.
Nekem 19 ezer van a 10 es ultegra sorban, és még fut új lánccal. Mondjuk váltani már kevésbé vált jól..
De ezzel nyújtottam le 3500 anként a láncokat. -
imyourfriend
őstag
válasz ---Lasali--- #16001 üzenetére
Általában én is így teszek használat után, felfordítom a nyeregre a bringát majd áttörlöm, ezt követően kap lánctisztító sprét majd megint áttörlöm és megkapja a láncra való anyagot. Nekem egy '98-as Ultegra sor van fent hátul és nem lehet róla megmondani hogy mennyit hajtottam eddig, pedig hegynek felfelé van hogy kiállok nagytányéron és eddzem a lábaimat.. na meg a láncot. egy alap kategóriás Shimano volt rajt először az 2500km-t bírt és ledobtam, most connexet nagyon szereti a bringa, a pénztárcám na meg én is.
-
-=RelakS=-
veterán
válasz ---Lasali--- #16009 üzenetére
Hétvégén megnézem, amilyen az idő most egy darabig úgysem megyek vele.
Kiszedtem a kereket, hogy rendesen fel tudjak tenni egy láncvilla védőt. Előtte nem ugrált, utána ugrált, ezért gyanús nekem is, hogy nem feltétlen a megnyúlt lánc ugrál a legkönnyebb fokozatokon.
-
---Lasali---
Közösségépítő
válasz -=RelakS=- #16008 üzenetére
Azt a láncot cserélni kellett volna már rég, mert lekoptatod vele a hajtás többi részét.
Ha a felső hárman szórakozik (tehát a legnagyobbakon, gondolom én) akkor az váltó baj lesz, ha normál rugó állású a hátsó váltó, akkor csak nyúlott picit a rendszer, hátul a finom állítón kb három kattanás a leírtak szerint óramutató járásával ellentétesen és megoldódik a baj. Meg reméljük hogy nincs túl közel a felső görgő a sorhoz, mert akkor azon is kell állítani.
Ha ennyi kopott a lánc, akkor nem érdemes ennyit várni a láncra, meg kell venni azt ami épp jó áron van aztán kész.[ Szerkesztve ]
-
-=RelakS=-
veterán
válasz ---Lasali--- #16007 üzenetére
őőő....
mivel balga módon nem kértem el a teljes alkatrész listát az üzletben, ezért csak tippelem, hogy Shimano Deore hátsó sor (nemtommelyik), Shimano Mega első sor, a láncról meg aztán végképp nem tudom.Mosogatni szoktam, egyrészt mert mielőtt megvettem, mondták, hogy kell, másrészt rossz hallgatni, mikor a por recseg. Amúgy szeretek homokos földutakon is előfordulni, gondolom ez sem tesz jót az élettartamnak :}
Majd ha kegyeskednek meghozni az SRAM láncomat (kb 1 hónap), arra megpróbálok jobban figyelni.
És remélem, hogy nem a váltó mászott el, vagy raktam én vissza rosszul a kereket, ha csak a három legnagyobb keréken szalajt...gat hátul (ha egyszer feljut a kerékre, akkor onnantól nagyon nem ugrál). Viszont a láncmérő már úgy esik a láncba, hogy az egyik görgőnek ellen tartok
-
---Lasali---
Közösségépítő
válasz -=RelakS=- #16006 üzenetére
Kezd szalajtani 750nél? Az viszont már igen kemény.
Na igen a 110 kiló az adja neki.. meg a hegy.
Szoktad mosni a láncot? A port kap vagy sarat az csökkenti az élettartamát, felére, vagy mégtovább.
Milyen láncról meg sorról van amúgy szó? -
-=RelakS=-
veterán
válasz ---Lasali--- #16003 üzenetére
nekem így 750km után esik bele a nyúlásmérő, meg már kezd szalajtani :S
Lehet, hogy a 110 kilót (+bringa ) meg a sok hegyet nem szereti?
-
---Lasali---
Közösségépítő
válasz belaazallat #16004 üzenetére
Az úgy már mindjárt más hogy 2 láncban van 6 ezer.
-
belaazallat
addikt
válasz ---Lasali--- #16003 üzenetére
Oké én ezt értem, de mint említettem 2 láncot cserélgetek és a két láncba van 6000 km. Meg, mint írtam igen kíméletesen voltak tartva. Meg én azt írtam, hogy a soron nem látszik kopás.
-
---Lasali---
Közösségépítő
válasz belaazallat #16002 üzenetére
Nyúlást mérni kell nem észre venni.
Szervizbe sokan jönnek be aki mondja hogy nincs kinyúlva a lánc, megkérdezem a km -t, meg hogy milyen lánc, aztán 10 ből 9 szer igazam van és átesik rajta a láncnyúlás mérő. Aztán csodálkozik utána hogy 10 ezerért kell venni rá új fogsort (mert annyi most egy 9 es deore ajánlott kisker ára..), mert az új lánc szalajt.Igen mondjuk az sokat segít, ha nem gyorsít, nem sprintel az ember, meg csörlőn nem tekeri fel a falnak a bringát. Én láncnyúlási értékeimen ki szoktak készülni szerelő ismerőseim, én tipikusan olyan stílusba megyek hogy szétcseszem a láncot.. hiába van folyamatosan tisztítva.
[ Szerkesztve ]
-
belaazallat
addikt
válasz ---Lasali--- #15998 üzenetére
2db van és 2000 km után cserélem őket. Nem vettem észre jelentős nyúlást. Esőben nem szoktam tekerni, poros utakat kerülöm amennyire lehet, nagyobb túra előtt rendszeresen takarítom, kenem a láncot.
Szerk:
Másik dolog, hogy nem szoktam kiállva tekerni.
Ha gondolod leviszem hozzátok megnézheted, szezon előtt úgy is át akarom nézetni.[ Szerkesztve ]
-
---Lasali---
Közösségépítő
válasz imyourfriend #15999 üzenetére
Dura Ace majdnem nyúláshatáron van nekem 1300-1500km alatt.
Pedig van ipari alkatrész mosónk a műhelybe, és kb 4 biciklizés után veszem le, mosom ki, majd zsírsprayel újra kenem.
Trekkingen bírt nekem ki a legtöbbet a dura ace, 4500 körül, az már rekord nálam, de az is mindig tisztán volt tartva.
Országútin a 10 es láncok, connex, kmc, ultegra, 3500 nál vége úgy hogy minden tekerés után le van törölve fém tisztára és újra van kenve, nem serceg benne a kosz ha csavargatod (ez a teszt hogy koszos-e).
Van egy srác, vb-n is volt kint, crosskovácsit mikor megnyerte, új XT sorral meg új dura ace lánccal ment, 9 essel, 70km sár, utána 1 hét múlva edzésen 2 fokozatba szalajtott a rendszer.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- EAFC 25
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- PlayStation 5
- Path of Exile 2
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Samsung LCD és LED TV-k
- HÁZIMOZI / HIFI / TV beárazás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest