Hirdetés
- aquark: Zsebszámológépek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 13 – Néhány egyszerű, de finom étel
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tothgera30
veterán
Összeraktam, hűtőzsír/hűtőpaszta került közzé, mentem vele 35km-t terepen/aszfalton és meg se moccan, pedig a bilincs még rendesen 5nm-re sincs húzva. Azt hiszem sikerült megoldani a dolgot.
#90072 peppe79: Rosszul látod a dolgot, akad ott használható, örök darabnak mondható bringa is. Írtam p.u.-t.
-
peppe79
senior tag
Az ötvözött acélhoz azért ragaszkodnék, mert abban eddig még nem csalódtam. Persze tudom, hogy ezek közt is találni "gyengébb" csöveket, és rossz munkát.
Hagyományos dobfékkel volt már negatív tapasztalatom: egy hirtelen fékezéskor egyszer megszorult, és elhajlította a villát. Ettől függetlenül nem zárkózom el tőle, de hátra mindenképpen kontra kellene, mert ahhoz szokott hozzá a nejem. Azért is emeltem ki, hogy kontrafékes agyváltót szeretnék, és Cr-Mo vázat. De amiket a többiek linkeltek, ott sem találtam ilyet. Persze elfogadom, hogy ez van, nem akarok a végtelenségig ezen a témán rugózni. Marad az épített kerékpár... -
peppe79
senior tag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Pedig ehhez nem kell különösebben szakértőnek lenni. Én azon csodálkoznék, ha valaki nem érezné a kettő közti különbséget. Korábban egy aluvázas Capriolo női bringája volt. Azon eltörött a láncvilla, úgyhogy az alkatrészeket (pontosabban nagy részét) átszereltem egy klasszikus, MGI acélvázra. Később ő maga állapította meg, hogy az "új" kerékpárja sokkal jobban "elnyeli" az út egyenetlenségeit.
-
peppe79
senior tag
Valóban nem kifejezetten városi bringa. Csak azért linkeltem be, hogy szemléltessem: tényleg nincsenek komoly elvárásaim, egy ilyen tök egyszerű forma is megfelelne. De elsődlegesen valamilyen holland jellegű városi bringa érdekelne.
A Rocket bikes linket köszönöm! Sajnos egyelőre ott sem találtam olyat, amilyet keresek. -
rétisün
veterán
elvoltam a háziorvosnál (nem látott a kulcscsontműtétem óta) ha nem ült volna, szerintem simán leül a 45-ös pulzusom láttán
először azt mondta, így aztán tuti nem lesz a jogsim meghosszabítva. aztán csinált egy EKG-t, teljesen jó volt, ekkor végre eszébe jutott megkérdezni, sportolok-e valamit. mondtam bringázok, meg hogy általában is 50 körül van a nyugalmi pulzusom. -
válasz
peppe79
üzenetére
A Cr-Mo-t tényleg jobb elfelejtened, és némi kompromisszumkészséggel használtan elég jókat lehet kapni olcsón. Én a Pákozdi Kerékpár-nál keresgélnék először, mert hozzánk közel van, de tényleg lehet találni másutt is. (Nincs semmi érdekeltségem a cégben, még mielőtt... )
-33-ért.
-38-ért (7 sebis!)
-32-ért (7 sebis!)Ha meg csak úgy gyorsan rákeresek, felénk rögtön itt van például EZ vagy EZ, esetleg EZ. Felétek is biztos van választék!

Egy nő szerintem kibírja alu vázzal is, ha abból nem a legszarabbat kapja.
-
Caldera1
tag
Megkapod a minőséget és a fényerőt is, az tuti.

Nemrégiben én a 600-ast vettem a Sentinel 150-el. Nagyon minőségi cuccok. A Sentinel felfogatása lehetne jobb. Igaz nagyon vastag gumis rögzítő van hozzá, egy mozdulattal lehet rögzíteni, de a gyártó szerint is ajánlott a gyorskötöző használata
Ezt meg tudom erősíteni, mert így szar úton se mozdul el. Nekem így néz ki felfogatva.
Az első lámpa felfogatása rendben van, az nem mozdul el.
Éjszaka alig megyek, inkább a daylight funkció miatt választottam őket, ezért nekem a 600-as tűnt jó alternatívának.
Most se vennék mást.

-
varsam
őstag
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
Igen lehet, de itt pl még nem találtam útvonal jelzéseket, hogy most pl melyik egy kék kerékpáros út, vagy kék-piros-zöld-sárga stb jelölt turista út.
-
BenQhunria
tag
Értem,mindegy letöltöttem a bikemapot aztán azon megtaláltam ezt a funkciót.
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
varsam
üzenetére
Esetleg saját magad is megtervezheted az utat, bár ezt most hadd ne tudjam, hogy prémium feature-e

-
varsam
őstag
válasz
BenQhunria
üzenetére
sajnos Strava csak olyan route-ot enged betölteni, amin már végigmentél, van rajta időpecsét (vagy mi). Több fórumon olvasni, hogy ez a funkciója hiányos, pedig elvárható lenne tőle, ha már fizetős.
Én spec úgy szoktam csinálni, hogy a merretekerjek.hu-n megtervezett utat lementem gpx-be, azt pedig OsmAnd app-ba töltöm és ott tudom nézni merre járok, Strava-val pedig simán csak trackelem az utam.
-
BlacKSouL
addikt
Na. Megvan az 1000. km a bringában. Igaz, tavaly március óta, de télen, esőben és 10 fok alatt nem is nagyon használom, meg időm sincs mindig sajnos.
-
Pszihonaranc
senior tag
-
parkr
őstag
válasz
BenQhunria
üzenetére
strava-n tudsz útvonalat készíteni, amit induláskor el lehet indítani
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Kedvezménnyel még mindig olcsóbb, mint a Night Rider

Én ráadásul a kiegészítő fényt is megvettem hozzá, és korábban már az elemes variáns is megvolt.
A három együtt olyan fényt csinál, hogy simán nézhetnek mopednek, míg meg nem hallják a lihegésemet
Mondjuk tehetem a kirakatba az egészet, mert még ilyen fényárban sem tudtam a döngölt földet a homoktól megkülönböztetni tavaly, és dőltem, mint a sós zsák XD
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
Az első áráért sokan már kerékpárt vesznek.

-
-=RelakS=-
veterán
Max fényerőn 40 perc?

Ha már drága lámpa, akkor előjönnék a bogarammal

Tudom, nincs benne OLED, meg villogás, meg 9 mód, de ez, vagy ha nem akarsz akkupakkal szerencsétlenkedni, akkor ez jobb választás lett volna. Már amennyiben nem erdőben tekersz, mert ennek olyan alakú a fénye, hogy az autós nem fog megverni, hogy miért vakítod el
-
atok666
őstag
válasz
Szakbarbár
üzenetére
Hat ha varosban (is) mesz, akkor persze teljesen normalis.
Atok
-
BenQhunria
tag
Sziasztok.
Többször jártam úgy hogy akartam egy más áltak készített útvonalon menni, de sikerült párszor másmerre menni.Milyen alkalmazással tudod megoldani hogy mutassa mint egy gps az utat,bikemap szoktam útvonalat keresni. -
zack
nagyúr
Megrendeltem a NiteRider 950 OLED-et, és hozzá a Sentinel 150-et. Kíváncsi vagyok, ezért a rakat pénzért milyen minőséget és fényerőt fogok kapni.
-
ivana
addikt
válasz
peppe79
üzenetére
Szia!
A crmo vázat felejtsd el, nem lesz, ebben a kategóriában csak hiten van, de túl sokat nem dobna rajta a crmo se. A crmo amúgy is elég drága tud lenni.
Használtan a dobfékessel mi a baj? Dobfék hozza egy kétforgáspontos patkó fékerejét, ha az évtizedes mocskot kitakarítod belőle és reszelővel felérdesíted a fékpofákat. És ezt a legnagyobb esőben is megoldja ellentétben a patkóval. Ráadásul kiválóan modulálható. Tárcsa úgyse lesz, a vfék is ritka ilyenben.
[link] Ez se rossz, mondjuk nem kontrás. -
jjeahh
nagyúr
válasz
Pszihonaranc
üzenetére
"valami hasznos, jópofa kiegészítőre" - pl. kezdheted ezzel

Amúgy én első blikkre ezeket szereztem be: lidl-ből mini szerszámkészlet foltokkal, benzin láncot tisztítani, 1 eurósból különböző méretű sütőkefék fillérekért, ebayről kmc lánc patentszemmel (így bármikor lekaphatom a láncot és kikefélhetem, meg cserélni is könnyebb), láncolaj, láncbontó, kormányra szlikonlámpa, hátra ilyen usb-n tölthető akksis cucc, egy tűrhető Abus zár, mini csengő, Decathlonból mini pumpa...meg még pár dolgot biztos kifelejtettem
. Ezek nagyrészt olcsó dolgok, de nagyrészt alap mind. Még pár szerszám kelleni fog, + tartalék belső, külső stb. -
5381
aktív tag
Akár ez is lehet egy lánckenési lehetőség : Team Sky Hydrodynamic Lube
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
peppe79
üzenetére
Hát arra az érzékeny lelkű nőre én is kíváncsi lennék,aki bekötött szemmel érzi,hogy "rugalmas" acél,vagy éppen alu vázon ül.
A gumik és egy rugós nyereg (ne adj isten első teló) adhatnak érezhető komfortot,a többi parasztvakítás.Szerény véleményem szerint,ugyebár...Ugyanakkor elvárásaidnak megfelelők is lehetnek itt,ott. -
pc360
addikt
válasz
peppe79
üzenetére
Azért túlzottan város-kompatibilisnek se mondanám azt, amit linkeltél. Az inkább ilyen tengerparti sétányon csorgásra való kb., meg faluban a boltig. A teleszkóp pedig nem hülyeség városba se (Bp. és a minőségi útfelületek, ugye). Bár annak, hogy belerakjanak valami orrsúlyként használható alaptípust csak azért, hogy ráírhassák, hogy teleszkópos, tényleg nincs értelme. Egy szint fölött viszont az az igazi kényelem - nyilván jó vázzal ötvözve.
-
peppe79
senior tag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Cr-mo vázas, kontrafékes agyváltóval szerelt női city bike-ot szinte képtelenség találni, főleg újat. Úgy néz ki, hogy manapság ez már túlzottan magas elvárás. Egy ilyen Viva Dolce 3, vagy hasonló bringa tökéletesen megfelelne, de itthon ezeket nem forgalmazzák. Ez számomra azért is felfoghatatlan, mert városi használatra egy rugalmas acélváz messzemenően komfortosabb, mint egy átlagos aluváz. A teleszkópos city bike-oknak meg aztán végképp nem látom értelmét, hiszen annak teljesen más a rendeltetése. Tudom, hogy manapság ez a divat, de gondolhatnának a gyártók azokra is, akik számára a komfort előbbre való.
-
yanesz
tag
2018as Merida kerékpárokat mikor kezdik árulni?
Sajnos a 17-esekből készlethiány van,ami kellene nekem. -
peppe79
senior tag
Sziasztok! Már javában tart a bringaszezon, és én még mindig nem találtam megfelelő, komfortos városi bringát a nejemnek. Se használtat, se újat. Ha használtat nézek, azok közt találok 1-2 jó geometriájú acél vázat, de azok szinte mind régi dobfékesek. Az új városi bringák még rosszabbak: vagy olcsó szénacél vázasokat látok pelenka alkatrészekkel, vagy aluvázas-teleszkópos bringákat. Őrület. Teljesen el vagyok keseredve...

-
Szakbarbár
aktív tag
válasz
atok666
üzenetére
Nekem már nem fura, mert megszoktam. Egy ideig hajtottam a 30-as átlagért, de már elmúlt. Azért azt is figyelembe kell venni, hogy ez az átlag a városi szakaszokat is tartalmazza, ahol a gyakori megállás, gyalogosok és lassú bicósok kerülgetése eléggé le tudja húzni az átlagot. Amikor kiérek a városból akkor azért javul valamit de pl a 30 km/h-ás átlaghoz simán kellene folyamatosan 35-ös sebességet tartani.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
Tothgera30
üzenetére
Garancia ide vagy oda,van az a szint ahol az ilyen fóliás megoldás már nem játszik.Én sem tennék,az biztos,valamit kitalálnék,de azt,vagy hasonlót nem.
(#90062) 5381...itt modellezheted az eredményt is.

-
-=RelakS=-
veterán
Kezd a homokkal tele lenni a tököm...
A nagy esőzések a szántóföldről ráhordtak egy csomó homokot/földet egy alig használt aszfalt útra.
Úgyhogy most a folyamatos aszfalt helyett: aszfalt b+homok, aszfalt, föld, aszfalt, b+ még több homok, aszfalt, KÍGYÓ
NAGYON KÍGYÓ, aszfalt...
-
6030D
addikt
válasz
Tothgera30
üzenetére
bm fórumon is volt róla szó májusban, hogy sok cég már az alu/alu-hoz is küld. Nekem is azzal volt összerakva. A finom szemcsék meggátolják az elcsúszást, a "hordozó zsír" meg a nyikorgást.
-
Tothgera30
veterán
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Elnézést ha fél évi keresetembe kerülő, hozzám kedves kerékpárom jótállását nem akarom bukni.

#90056 Strezi: Az lesz a megoldás. Bár nem rémlik hogy lett volna rajta.
-
5381
aktív tag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Igaz, felfelé áll a stucni. Arra nem is gondoltam, hogy megfordítható. No majd tesztelgetem, melyik ad kényelmesebb és pofásabb végeredményt. Köszi az ötletet!
-
5381
aktív tag
válasz
Pszihonaranc
üzenetére
Én nem szerelek sokat, de amiket használok:
- Tisztításhoz : fogkefe, hosszabb sörtés kefe, már nem használt póló, féktisztító
- kenés : Litiumos zsír, többféle olajam van(Motul hajtómű olaj, láncfűrész olaj, vékony teflonos olaj, kerámiavax)
Valamilyen állványt, vagy támasztót beszerzek még, mert megkönnyítheti a szerelgetést, tisztítást.(#90055) hegyimorc : Köszi, akkor kipróbálom!
-
Hasaggymeg
Topikgazda
Ma próbára tettem az overhauled xt kazettát és úgy működött mint Botka Rolexe.
Legalábbis 1előre...Crytek...ezt most nem értem,de a kövezés az benne van mind2 pakliban.

-
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Most épp azon gondolkodom, hogy a kislány, aki a placc közepén feküdt, és fél méterre kerültem el, de hatalmasakat sikított a calád, vajon mennyire érdemes nekem minden nap arra járnom, vagy meg fognak kövezni..

De téged is meg fognak kövezni, milyen topikgazda vagy te, habár érthető, talán ne kelljen már kóklányolnia egy x+2 ezres történet esetén..
-
Pszihonaranc
senior tag
Milyen alap kerékpár ápolási, karbantartási, fejlesztési kellékeket ajánlotok? (Típus, márka, link, bármi jöhet)
Gondolok itt kenőanyagra, tisztító anyagra, valami hasznos, jópofa kiegészítőre...stb. ami még csak az eszembe sem jut. A legalapabb, legkézenfekvőbb dolgot is nyugodtan írjátok le, vevő vagyok minden ötletre.
Kíváncsi vagyok a véleményetekre
Köszi
-
Strezi
őstag
válasz
Tothgera30
üzenetére
Friksön pészt. Spectralhoz adtak ilyen rózsaszín zsírszerű pasztát, de pont ellentétes a hatása, apró kristályszemek vannak benne és megnöveli a súrlódást. Nem csúszkál sem a kormány sem a nyeregcső.
-
5381
aktív tag
-
Tothgera30
veterán
válasz
zoli03
üzenetére
Alkohollal meg lett takarítva a nyeregcső, kéz-bőrfertőtlenítőszer pedig ment a vázba. Karbonzsírt még nem, de nem rémlik hogy gyárilag is lett volna rajta.
#90050 Hasaggymeg: Az más tészta, bilincset teljesen meghúzva sem okozhatok nagy bajt alu/acél váznál. Bilincs pedig rendben van, csak rosszabbat tudnék rá tenni.
#90051 Crytec210: Miután adnék bőven a váznak, a beljebb csúszó nyeregcső szépen smirgli funkciót fog létrehozni, ami szénszálas váz esetén nem biztos hogy kifizetődő lehet.
-
válasz
Tothgera30
üzenetére
Hintőpor tákolásnak számítana? o.O
(#90050) Hasaggymeg
Gondoltam a takarításon már túl van, meg az alap opciókon.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
Tothgera30
üzenetére
Olyan nem volt.Alunál,ha jól megvan törölve akkor csak a sz@r bilincs miatt endedheti el.Ha a szerelés óta csinálja,odakerülhetett valami kenőanyag.Próbáld megtisztítani valami alkohollal a csövet,meg a vázcsövet is belül,ha meg úgy is elengedi talán más bilinccsel is megpróbálhatnád.
-
zoli03
őstag
válasz
Tothgera30
üzenetére
Teljesen tiszta mindkettő? Karbonzsírt próbáltad?
-
Tothgera30
veterán
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Szénszálas váz, alu nyeregcső.
#90046 Crytec210: Nem tákolok, egyik sem játszik.
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
ShiTmano
üzenetére
Patentszem függő.
Van, ami még a szerszámmal is egy nagy roppanással hajlandó oldani, van ami meg miután kézzel összenyomtam a lapjait, simán összecsúszik.
Ugyanez összerakáskor: az egyiknek adni kell egy kis terhelést, hogy szó szerint bekattanjon a helyére, a másik meg szinte beesik a megfelelő helyre... (KMC és SRAM patentok) -
válasz
Tothgera30
üzenetére
Csavard körbe fóliával (?)
Az elég vékony és egyenletesen tudod rajta megcsinálni.
Hintőpor gondolom volt már. -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
rétisün
üzenetére
Van aki gyorsan megy,te meg sokat.
(rövid,egyenes szakaszokat tolva,direkt az átlag miatt nem olyan mint egésznaposokat letekerni hegyen-völgyen.Felettesem is,aki bringázik 100km-t 2 évente,panaszkodik,hogy otthonról bekarikázva a munkába (~5km és mínusz 100m szintkülönbség) kevésnek érzi a Gepida Alboin 700 sebességeit,kipörgeti a végéig.Igen ám,mondtam neki,de próbáljon csak 20km/h átlagot munkából hazafelé tartani.ShiTmano...van melyik kézzel szétjön,másik meg nem.Nekem is korábbi kézzel ment,ezt meg egy küllővel,U formába hajlítva
Tothgera...színes fém,vagy szén?
-
Tothgera30
veterán
Folyamatosan csúszik be a nyeregcsövem, mióta a szerelőtől elhoztam a cangát. Már próbáltam mindent. Mit mókoljak vele?
-
atok666
őstag
válasz
Szakbarbár
üzenetére
Ha nem most kezdted es outival sikon nem tudsz(?) 26-7 atlagot, az csak nekem furi picit?

Atok
-
válasz
ShiTmano
üzenetére
Igazabol az a patentszem, ami nalam bennevan, az kezzel ket lapjat benyomva, majd osszetolva, esetleg mozgatva a lancot csavaras iranyban egymas fele tolva lazan szet szokott jonni, puszta kezzel, szerszam nelkul

Rr340-eseket ma lattam, voltam mezt venni, ujabban a hatso valto valami masik tourney, mar a kis tarcsas visszakanyarodos bovdenvezeteses. Erdekes, vajon ezt hogy adjak el a vasarlonak?
a regi sulycsokkentett volt, ez meg nem? -
ShiTmano
aktív tag
Jutyúbon volt egy video (csak most nem találom) ahol a tag egy kb. 20 centis bovden darabbal egy szempillantás alatt szedte szét a patentszemet. Átfűzte a láncszemen, kétszer körbetekerte, majd megrántotta. A bovden egymás felé húzta a két tengelyét a patentszemnek. Nem tudom mennyire érthető, de pofonegyszerű az egész.
Talán így érthetőbb: ahova a fogó két hegyét dugod a láncban, oda kell befűzni a bovdent, majd még egyszer átfűzni az első lyukon és megrántani. Az ugyanúgy összehúzza a patentszemet, mint a fogó.
-
-
1eske
tag
-
6030D
addikt
válasz
Runner_fxr
üzenetére
Én nem védtem, itt le is írtam, hogy ő volt a f*sz. Csak levezettem, hogy szerintem miért az autóst fogják megbüntetni a KRESZ miatt.
Humbucker: a féket ezen a bringán tárcsásra fejleszteni nem lehet és nem is érné meg. Azon kívül nagyon idegenül nézne ki egy 30 éves biciklin egy új alkatrész. Ha a mostani kerékkel csak annyi a bajod, hogy nem szép, akkor inkább próbáld meg megtakarítani. Lehet kapni krómpasztát, illetve van bőven videó a youtube-on a felületi rozsda eltüntetésére. Ha ezt egybekötöd egy teljes takarítással és a festéssel, akkor egy korhű, de szép bringád lesz (kivéve a műanyag sárvédőt, ahelyett szerezz valami fémet a jófogáson).
-
-=RelakS=-
veterán
Erről valahogy az jutott eszembe, mikor egyszer a Trabinkon a hűtővíz csöve szétrohadt.
Merthogy a mérnökök nem egy darab múanyag csővel kötötték össze a hűtőt és a motort, hanem kettővel, a kettő közé meg bilincsekkel befogtak egy vascsövet, ami szépen átrohadt
Szép rozsdabarna szmötyi folyt a lyukon át, meg annyi rozsdás iszapot kiszedtem kézzel, hogy csak néztem. Ha másnap nem kellett volna az autó, akkor toltuk volna szervízbe
Aki nem értené: négyütemű motoros Trabant már vízhűtéssel ment.

-
ivana
addikt
válasz
Humbucker
üzenetére
"Nincs ez szétrohadva, csak a kerék már elég rozsdás." Az épp elég nem? Egy tisztességes kerék rozsdamentes küllőkkel van fűzve, és alu felnivel, az nem lesz rozsdás.
A rendes patkófékek ilyesmik [link] Amúgy az a saccon 72/92mm benyúlású szerintem felmegy erre is, de az egész bringa nem ér annyit mint két ilyen fék, pedig ez a filléres fajta. Amik most vannak rajta azok a tipikus gyerek bringás, lemezből kivágott egyforgáspontos borzalmak. Valaki még a weinmann-ra is azt, mondja, hogy alapból életveszélyes, pedig azt mérnökök tervezték és svájcban gyártották anno, és aluból van. Ennek rántasz egy erősebbet simán benne van, hogy ketté törik.
-
pc360
addikt
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
Amúgy az is kamu, hogy patent mechanikailag, vagy hogy nem rohad máshol. Hisz lehet látni a kitört bowdenházon, a kerékagyakon, a hajtókarnak csúfolt csillagkulcson, mindenhol... Ez kapta az elemeket rendesen, valszeg belül már foszlik a váz.
-
pc360
addikt
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
Igen. De akkor minek az esztétikájával foglalkozni? Az ennek sose volt.
-
-=RelakS=-
veterán
Vagy ha nem edzeni akar éppen, hanem bevásárolni, ezt bátran kikötheti
Ha ellopják sem nagy (anyagi) veszteség.
Amúgy tavaly én is eldurrantottam a kb 20 éves bringámra egy kisebb vagyont, hogy olyan áttétellel tekerhessem, amivel az "új" bringát. Aztán csak nem használom
-
pc360
addikt
válasz
Humbucker
üzenetére
Ha megfogadod a tanácsunk, akkor nem költesz rá, mert semmi értelme.
2-30 ezer forintért kapsz sokkal jobb bringát. Akkor minek egy ilyen régiséggel foglalkozni? Mert még ha lenne benne érték, de hát nincs...
Esetleg egy polírtárcsát és egy 500 forintnál nem drágább festéket elvisel.
-
Humbucker
senior tag
Úgy hogy semmi probléma nincs vele mechanikailag, könnyű tekerni, szépen megy, működik rendesen a váltó, nem szorul a kormány, kerék semmi, nem kattog semmi, nem csörög, full néma menet közben. Teljesen rendben van. Esztétika mint rozsda a kerekeken, ezt akarom lecserélni.
-
pc360
addikt
válasz
Humbucker
üzenetére
Fémkereskedő......
Esztétika egy újrafestett, leütött, rozsdás régi bringán, mivaaan? Egy alkatrészcserével hogy lesz ebből esztétika? Hogy keveredett egyáltalán ide ez a szó? Mert nem mondom, vannak patinás, klasszikus szépségek. Ez viszont a klasszikus szörny, ami egy forintot sem érdemel még új korában sem.
Ez új kerekekkel csak csúnyább lenne, mint most.
-
Humbucker
senior tag
Ezt is tudom normálisan használni, nem tudom mit néztek ki belőle, de higyjétek el könnyű tekerni, gurul szépen, nem csörög, nem kattog, semmi probléma vele, csak egy kis esztétikai problémái vannak, azt akarom orvosolni, szép új kerekekkel. Meg akkor ezzel mit kezdenék?Hagyjam porosodni?
-
WP14
őstag
válasz
Runner_fxr
üzenetére
Én senkit nem védek személy szerint, kizárólag az igazságot. Ebben az esetben pedig, nem a bringás mellett áll, mert szabálytalan volt.

-
Runner_fxr
addikt
-
Humbucker
senior tag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Nem a Tour de France-on akarok indulni vele, de nekem megteszi, semmi probléma vele, megy ez szépen. Lánc, fogaskerekek, váltó, mind ki lettek cserélve rajta néhány éve mikor összeraktam, mivel sokáig pihent. Bár én azt hittem a tárcsafékes kerékhez nem kell konzol csak maga a kerék.
-
WP14
őstag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Ha nem látsz jelzőlámpát, mert kilométeres a kocsisor, akkor azt csak látod, hogy egy útkereszteződéshez értél, vagy azt sem?

Nem beszélve arról, hogy a kamerás autó nem sokkal előbb állt meg, azaz a mögötte jövőket biztosan jobbról előzte szabálytalanul, mivel azok nem állhattak még akkor.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
Megint ott vagy ahol a part szakad és abból indulsz ki,hogy fél kilométeres sor végén is látni kell éppen miért is áll a sor,vagy pl.egy dombtetőn átívelő kereszteződésben is az útnak a kereszteződés ellenkező oldali felfestéseit.
Még mindig úgy gondolom csakis az szerint dönthetsz ami neked van kihelyezve,felfestve,láthatóvá téve. 
(#90006) Humbucker ...nem lenézésképp,de ezzel versenyezhetnél a témakör leggyengébb bringája címért.
Sajnos tényleg kár a festék rá,vagyis emlékként meg lehet tartani,hisz neked akár egy ereklye lehet,de használni már egészen más,mert erre már alkatrészeket sem találsz csak a régiségkereskedőnél. -
bogabi
őstag
Ha valaki mostanában akar gumit cserélni/venni, most a bringabutikban akciósak a Continental/Schwalbe külsők (bár nem sok méret van).
-
Humbucker
senior tag
Nincs ez szétrohadva, csak a kerék már elég rozsdás. Megtudok vele állni rendesen, nincs vele problémám, csak a kereket akarnám már kicserélni egy újabb, szebbre. Már megszoktam ezt a biciklit, arra a célra ami nekem kell megteszi, már nagyon hozzám nőtt, majd nyáron kap még egy festést, meg amit tudok kicserélek rajta újra.
"Ilyen fékek gyerek bringákon szoktak lenne": erre a biciklire ilyen féket tudok tenni csak, nincs konzol a villákon.
-
Tothgera30
veterán
válasz
planbmokus
üzenetére
Értelek, ennek ilyen téren nem néztem még utána. Illetve CX-et használok outi-ként is, de 100km-től hosszabb távot egyhuzamban nem gyakran tekerek le, hogy kiütközzön a kényelmetlensége. Sajnálom hogy a Maratonokat elengedted, és tervezek párat, bár eddig nem nekem kedvez a szerencse.
-
1eske
tag
Sziasztok!
29-es kerékpárba vennék belső gumit ebike.hu-ról. 2.2"-os méretbe kéne, milyet ajánlotok? Meg van adva ETRTO átmérő is pl.: 47/60-622 itt nekem mire kell figyelnem, hogy jó legyen a méret?
Továbbá patentszem bontót tudtok valahonnan olcsóbban, mint ez?

Új hozzászólás Aktív témák
- 206 - Lenovo Legion Slim 7 (16IRH8) - Intel Core i7-13700H, RTX 4060
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4517, 100% Akksi
- PC konfig /Ryzen 7 9800X3D, 32GB RAM, 1TB SSD/ akciós áron eladó!
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz UDIMM PC RAM, több db- számla, garancia
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

A gumik és egy rugós nyereg (ne adj isten első teló) adhatnak érezhető komfortot,a többi parasztvakítás.Szerény véleményem szerint,ugyebár...Ugyanakkor elvárásaidnak megfelelők is lehetnek

Legalábbis 1előre...

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

De legközelebb kipróbálom a bovdenes módszert.