- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- btz: Internet fejlesztés országosan!
-
LOGOUT
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
fulton
addikt
válasz
fulton
üzenetére
Közben csak találtam olyat hogy , hézagoló gyürüt kell betenni a kazettára. Az merült fel bennen, hogy deore agyakat szeretnék rá. (Ennyit rá költenék plusszba).
Kérdés így a láncvonal szerintetek rendben lenne? Ha figyelembe vesszük hogy eddig a 7 es mellett elől egy 119mm monoblokk volt. Most 118mm es kerül bele. Mit gondoltok?
Illetve ennek a hézagolásnak van valami hátránya? -
fulton
addikt
Van valami amit nem értek. A kerékpár boltban azt mondták nekem, hogy Shimano Tx500-as agyhoz 7 sebességes fogaskoszoút lehet tenni. Viszont én azt látom mindenütt hogy a tx500 as 8 9 10 sebességes.Most akkor ez hogy van?
-
Vasinger!
nagyúr
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
parandroid
üzenetére
és Friczy köszönöm a részletes választ. Akkor ezzel jobb lesz megtanulni együttélni, jobb alternatívát sajna én se találtam.
-
rétisün
veterán
mennyire gáz tárcsafékhez gyorszár? ha jól rémlik, a Cube pl. elég sok olcsóbb bringáján használja ezt a kombót. meg gondolom sok más márka is.....
-
SpaceJam
aktív tag
Ismételten nagy méretű bringát keresek. Hátha tudtok benne segíteni..
[203 cm, 115 kg, asszem 1 méter átlépési magasság, 210 centis fesztáv..]Majd egy új Mondraker vagy hasonló custom, nagy méretű monti lenne a cél, de egyelőre kell valami haladós, városban használható motyó használtan előtte, mert a mostani Speci outimon már nem igazán érzem jól magam. Alapból alulkéretezett, a hajtásláncot cserélni kellene, a klasszikus kormány kényelmetlen, a könyököm kivan, az egyik oldali fékváltókar váltó része törött, a váz pedig az alu-karbon illesztésnél kezdi feladni. Egyre nő az esélye, hogy konkrétan megmurdálok rajta.
Ezt a remek guide-ot böngészem néha, de itt is csak a csoportonkénti első három helyezett jöhet szóba. Bikes for Tall Cyclists: Road, Gravel, Touring, Commuter In XXL XXXL 62, 63, 64cm+
Az egyiket megtaláltam ebay-en, de nem mertem – és nem is tudtam volna akkor még – 300 ezret kiadni egy karbon országúti rendeléséért (azóta elvitték). Nagyjából ez lenne a keret, ha megfelelő, ideális esetben gravel erősségű város-szelőt találok. A montira ennnél majd legalább 3x több kell, ezért szeretnék arra minél hamarabb gyűjteni. Van ötletetek?
-
robaGB10
tag
Véleményeznétek ezt a svájci hirdetést? [link]
-
IzI
senior tag
Sziasztok!
Van valami leírás,hogy hogyan kell elsajátítani patent pedállal való tekerést vagy ti hogyan csináltatok?
Arra gondolok,hogy a teljes fordulat meglegyen,ne csak a taposás. Ha rákoncentrálok,akkor a húzás felfelé meg van,de csak akkor érzem,amikor erőlködve tekerek.1 órát tekertem,gondolom idő kell hozzá.
Ja és kicsit elzsibbat a bal talpam külső fele.Akkor merre kell állítani a stoplin? Kicsi úgy éreztem,hogy befelé csavarodna a lábfejem,de ez lehet attól,hogy régen a taposóval más volt a lábtartásom nem? -
lorcsi
veterán
Mtb-hez szeretnek venni kompakt hosszu oszi-tavaszi kesztyut, nem teli meleget ( olyan van), hanem hidegebb idore, amikor a rovid mar keves...esetleg enyhebb telre
Pl. Ilyen stilustMilyet használtok?
van e ajanlott es jol bevalt ?
Hazai webshopokban erdrmes e inkabb ?1-2 helyi boltot megneztem, de a kommersz fekete es lidl-aldi minosegtol...szeretnek jobbat
-
-
jjeahh
nagyúr
válasz
IMIIKE1998
üzenetére
Pedig egy normális teló vékony filmszerű réteg olajat visz fel a becsúszóra, amikor már száraz, eljött az ideje a szerviznek.
szimpláncsak: vannak becsúszó kenő cuccok, amik állítólag nem vonzzák a port és érzékenyebben mozog a teló velük, de nem tudom milyenek, nem próbáltam.
-
bringasisti
őstag
válasz
szimpláncsak
üzenetére
Egy gépkocsi gólya lábát milyen időközönként szoktak kenni? Nyilván a szerelők írnak nagy okosságot hogy legyen kuncsaft
-
IMIIKE1998
őstag
válasz
szimpláncsak
üzenetére
Remélem aki ezt kirakta, az tudja, hogy a normális telókban az olaj belül marad, a becsúszó nem taknyos. Ezt így lefújod és mondjuk amikor el akarod adni a bringát, beadod a vevőnek, hogy te kented és nem a teló köpi az olajat. Szerintem mindenki el fogja hinni. (
) -
szimpláncsak
tag
válasz
bringasisti
üzenetére
Az a baj, hogy ezt az oldalt 73ezren kedvelik Facebookon és ők szervezik az egyik Balaton körbetekerést. Aztán megosztanak egy ilyet.
-
bringasisti
őstag
válasz
szimpláncsak
üzenetére
Hogy a por ráragadjon?
-
-=RelakS=-
veterán
Van-e a keskeny felninek valami előnye?
Alexrims Crostini M1.1 és M1.2 van a bringámon, de a Tannus Armour-t csak 2.1-es külsővel tudtam bele tömködni. 2.0-val és 1.95-el szerintem nincs az az isten, hogy eléggé összeérjen a külső már ahhoz is, hogy elkezdjem beletömködni a felnibe. -
-
Friczy
senior tag
válasz
XZoli
üzenetére
Ilyen gondokat nem tapasztaltam. Az természetes, hogy a magasságkijelzés nem pontos, de azért emelkedőn emelkedőt szokott mutatni. (múlt héten azon röhögtem többször is, hogy gyakorlatilag síkon az út végi összesítésben 38 méter emelkedést és 50 méter süllyedést írt - természetesen ugyanoda érkeztem vissza)
-
weiss
addikt
Sziasztok, szeretnék venni valami rendesebb pumpát otthonra, ezeket néztem ki /itt lehet széppel fizetni, csak ezért linkelem innen/:
Egyik sincs raktáron, szóval személyesen megnézni nem tudom. Ami fontos lenne, hogy a slag ne legyen atom merev, mint a lidlis pumpán. Van valakinek tapasztalata bármelyikkel, vagy egyéb meglátása?
-
XZoli
aktív tag
válasz
Friczy
üzenetére
Szia látom Edge 1030 van az lenne a kérdésem a magasság kijelzés milyen pontos vagy is nincs csúszásban a valós adat kijelzése nekem 1030 plusz van a valós adat kijelzése kb: 20-30 másodperccel később jelenik a kijelzőn előfordult már hogy 15% emelkedőn az előző leejtő adatait jelezte ki
-
-
jjeahh
nagyúr
Ma hazafele előttem két székely körversenyes tag fagyizgatva karbon Devron prototípus országútikat tolt 2x12 AXS hajtással meg ilyen nyalánkságokkal
. Van a Devronnak prototípus karbon xc montija is, nem értem az ilyeneket miért csak versenyeken használják és miért nem lehet megvásárolni őket. Árban biztos odavernének a konkurenciának.Más: szerintetek holnap merjek úgy tekerni, hogy kb. 20ml tej van az első gumimban? Sajnos hétvégén nincsenek nyitva a bringaboltok, hogy tejet vegyek. Gondolom a legrosszabb ami történhet, hogy defektet kapok és nem tömíti.
-
-=RelakS=-
veterán
Megjöttek a kukacaim. Ebéd után lehet méretre vágni őket, és betömni a kerékbe ^^
-
jjeahh
nagyúr
válasz
6030D
üzenetére
Vannak amatőr és profi haverjaim is, akik semmi különbséget nem éreznek egy Maxxis - Schwalbe vagy agresszív vs gyors gumi között, egyik haverom még a vacak rugós teló és a levegős Rockshox között sem érzett semmi különbséget. Van aki azt sem érzi, ha 2 kiló olajsár darál a láncon, más meg lesz*rja, ha csattog a hátsó váltó terepen. Ugyanakkor vannak olyan emberek, akiket két összeverődő bovden hangja is zavar (jelen!) és vannak akik a gumikra is nagyon érzékenyek. Szerintem nem azon múlnak ezek a dolgok, hogy valaki hobbi szinten nyomja-e vagy profi, inkább igényesség, szőrszálhasogatás kérdése. "Sajnos" én pont a minden szarra igényes kategóriába tartozok, minden kellemetlen apróság hamar elkezd zavarni.
szerk : van egy olyan haverom is, akinek a láncán vastagon ül az olajsár, a teló nyomja ki a rozsdás trutyit magából és minden csapágy darál a bringán, de őt nem zavarja. A ruhái viszont mindíg újak és drágák kell legyenek, meg patyolat tiszták, képes minden tekerés után sisakot mosni
. Neki egy mez megér 200 eurót is, de a gumija szénné van kopva, mert sajnál rászánni 15 eurót. Szal kinek mi
-
Ablakos
addikt
Hogy kell láncot választani a meglévőm helyett? Megszámolom a szemeket és ugyanolyat veszek az jó lesz?
(Gepida e3/h8 sebességes TRK) -
parandroid
félisten
válasz
Vasinger!
üzenetére
Az első kettő az normális. Ha nem talál gps jelet, akkor kérdezi, hogy átváltson-e offline módba. Ezt azért nem szeretem, mert akkor úgy marad, és a következő használatnál kikapcsolt gps-szel fog indulni. Az utolsó problémát meg az app bezárása, és újraindítása meg szokta oldani.
Van egy csomó bosszantó hülyesége a garminnak, de ezzel együtt szerintem még mindig a legjobb alternatíva. Még akkor is, ha az amúgy borsos árral is kalkulálunk. Nem mellesleg igen gyakran frissítenek - ami a problémák megoldása mellett sokszor új problémákat is előhoz, de hát ez egy ilyen műfaj.
p
-
tacto
aktív tag
válasz
IMIIKE1998
üzenetére
S
-
parandroid
félisten
válasz
IMIIKE1998
üzenetére
171 centihez felejtsd el az M-et, az max tradítional chinese méretezés szerint az, bármilyen gyártónál.
p
-
zsocy
őstag
válasz
IMIIKE1998
üzenetére
Ha ráültél as S-re és jó volt akkor nem mindegy mit mond a kalkulátor? Vedd a kipróbált és jó méretet és el ne kezdj megint ezzel trollkodni
-
6030D
addikt
válasz
J.C.G.
üzenetére
Én sose mentem Schwalbeval, mindig elkerült, de venni nem vettem, mert az volt a mondás, hogy könnyű, de kopik, és defektel. Nyilván a 1,5 kilós nem, de az nem érdekelt. Szóval maradt a Conti, majd a Mitas. Szerintem xc-re itthon a Race King tökély, ha nagyon kell előre a tapadás, akkor CrossKing. Mitasból ez Scylla/Kratos, szerintem (!) jobb defektvédelemmel, de jobban kopnak. Mindenkinek más, meg kicsit túl is van gondolva hobbi szinten. Szerintem.

-
IMIIKE1998
őstag
Hali!
Megnéztem a Riverside 120-at, szerintem azt fogom venni közlekedésre, viszont lenne egy kérdésem: Trekkingeknél más a méretezés? Csak mert nekem az M-est ajánlja a kalkulátor, de annak 615mm a TT-je, pont ma ültem rá egy S-esre és nem tűnt olyan kicsinek.(Az S-esnek 585 a TT-je.) Továbbá az M nyeregvázcsöve is elég magas, az S 46-osa bőven elégnek tűnik a 171 centimhez.
-
Vasinger!
nagyúr
Van itt valakinek Garmin Edge GPS-e?
Van egy Edge Explore-om és van egy pár idegesítő szokása amira hátha tud valaki gyógyírt:
- Mikor töltőre dugom bekapcsol
- Mikor leszedem töltőről bekapcsol
- Mindig csipog ha nem talál GPS-t. Nem lehetne ezt csak activity közben? (Házban ne keressen, mert nem fog találni)
- Van hogy nem képes syncelni az appal lásd:
És a záró kérdés:
Akinek van Wahoo Elemnt Boltja az talákozott hasonlóval?
Mint egy alternatíva... -
fulton
addikt
válasz
flash-
üzenetére
Igen valóban, kérdés hogy a Shimano Hg71 láncal ami ugye egy 6-8 sebességes lánc, kompatibilis e, fut e szépen vele.
Egyébként a mostani kis váltóm ami van a bicón füles felfogatású. Mi kell nekem ahhoz hogy én ezt a csavaros váltót a vázra fel fogassam? Ha nem is ezt az m591 et , sok helyen olvasom hogy tanácsos 7 es hez 7 es hátsó váltót tenni...
Egy acera m360 ast veszek hozzá. (ami szintén csavaros felfogatású ezért kérdezném) -
J.C.G.
aktív tag
válasz
6030D
üzenetére
Kíváncsi voltam, hogy érdemes lenne e kipróbálni a Schwalbe olcsóbb gumikat, de akkor maradok én is a RaceKing mellett.
Még 20 euróért vettem és van egy tartalék hátulra. Elég jónak mondják a mintáit akikkel beszéltem. Még a MountainKing az ami elgondolkodtatott. (26x2.2-es gumikat használok.)
Tervezek összedobni még egy aszfaltos kereket is, azután egy ideig nem kell gumikkal foglalkoznom. -
draco31
veterán
Bovden házba érdemes kis olajat juttatni, vagy el kell fogadni, hogy max 2 évenként csere az egész?
Ma cseréltem első hátsó váltónak kompletten, mert úgy berohadt, hogy meg sem mozdult. Télen nyáron, esőben hóban használós a bringa. -
fulton
addikt
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Feladtam. Nem variálok már, jó lesz a kazettás 7 es. Marad a Tx500 agy elől hátul, a váltó remélem használható..aztán tekerés
Talán majd eccer uj bicó. Köszönöm szépen mindenkinek a segítségét. 
(de legalább kicsit beleástam magam, már nem vagyok annyire járatlan a témában) -
nmate91
tag
Fordult már elő veletek, hogy zárt térben eldurrant mellettetek 6,5-7 bar? Azóta nem túl kellemes a csend, olyan sípolás van...
Egyébként végignéztem a gumit, sehol semmi rajta, felni is oké... előtte másik gumival 1500km alatt semmi. Ez 100km-t bírt. Először menet közben sikerült, aztán hazaértem és a pót belső is. De csak a hátsó, első fasza.
-
Musaka
senior tag
Sziasztok.
Tegnap leadtam a bringám mert lötyögött a hátsó kerék. Gondoltam csak feszíteni kell a konusz csavaron, és ha már ott volt kicseréltetettem a a nyeregcsövet mert mindig becsúszott a vázba (27.2 => 27.8 igaz ezt meg tudtam volna magamnak is csinálni). A nyeregcső 6900 forint volt. Hátsó tengelyt megnézte szétszedte, nem cserélt a végén semmit csak beállította. A végösszeg 13500 forint lett. Reális szervízdíj volt? Vagy legközelebb vigyem máshova? -
bszg@
tag
Egy pozitív dologról beszámolok.
Panaszkodtam itt, hogy eltört a Rudy Project szemüvegem. Tegnap elmentem, hogy veszek egy másikat, vittem a régit, hogy tegyék át a dioptriás lencséket. Mondták, hogy 2 év a garancia, úgyhogy ma visszamentem a számlával és kicserélték.
Jár nekik a piros pont. -
Astery
senior tag
Említettétek, hogy a kulacsból kicsöpögő víz befolyhat az agyhoz. Ma megfigyeltem és az enyém is csöpög pedig direkt figyeltem rá, hogy jól lezárjam. Ha veszek vmi drágábbat az valószínűleg jobban fog zárni? Van ajánlott típus?
-
fulton
addikt
Szerintetek egy Shimano Acera RD-T3000 9 sebességes megfelelő, olyan turás kerekezés 60-100km. Enyhe terep (olykor) használatra? Vagy valami más kapható váltót ajánlanátok.
Illetve bizonyos 9 sebességes váltóknál az baj ha a fogaskoszorú 11-30 as? vagy csak azt nézzem hogy 9 sebességes. -
jjeahh
nagyúr
Hibikeon érdemes szétnézni, pár jó deal a teljesség igénye nélkül:
ESI Chunky: 10,59 €
Schwalbe Smart Sam Performance 37-622: 11,90 €
Topeak JoeBlow Max: 15,10 €
A "10% Summer Sale Voucher"-re kattintva egy 10% off kupont is adnak. Ha lenne amiket vásároljak most innen, tuti bevágnék a kosárba egy ESI Chunky-t is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DJI Mavic 3 Cine Premium Combo - Apple ProRes & 1TB SSD - DJI RC Pro - 3db akku - 2 év garancia
- Lego 42161 Lamborghini Huracán Tecnica
- DJI Goggles 2 FPV drón szemüveg
- DJI Mini 4 pro Fly More Combo RC2 drón szett - új állapot, garancia
- Minimalista Nemesacél gyűrűk, ásványokkal és opálokkal. Nők és Férfiak számára egyaránt!
- Okosóra felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Baofeng UV-5R Mini kézi amatőr rádió
- Eladó Redmi Note 12 4/128GB fekete / 12 hónap jótállás
- AKCIÓ! ASUS H310M i5 8500 16GB DDR4 240GB SSD GTX 1060 6GB Zalman T3 Plus CoolerMaster 500W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

én inkább mennék a contisporttal, mind ezzel, vagy hogy ne menjek.

. Van a Devronnak prototípus karbon xc montija is, nem értem az ilyeneket miért csak versenyeken használják és miért nem lehet megvásárolni őket. Árban biztos odavernének a konkurenciának.