Hirdetés
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- gerner1
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
-
LOGOUT
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fall-N
veterán
válasz
Mr. Erikszon
üzenetére
Ha rám hallgatsz akkor olyan váltót veszel, amihez olcsó a kopó alkatrész, azaz a sor és a lánc. 8 vagy 9 sebességes váltás sokkal olcsóbb, ami a kisebb élettartam miatt gazdaságosabb. A motor miatt amúgy sem fog bírni annyi kilométert, mint egy motor nélküli "izombicikli".
-
MPowerPH
félisten
válasz
Mr. Erikszon
üzenetére
Igen. Meg az XT -n van visszajelzo. Bafang motor van hatul, nem? Teljesen folosleges az az attetel. Szerintem eddig is megmasztal vele mindent. Ha nagyobb attetelre van szukseged, az mar a 11 sebis rendszer fogja tudni.
Esetleg a Microshift -nek van 1x -es rendszere, ott van 48T is, es 10 sebesseges. -
Mr. Erikszon
senior tag
válasz
MPowerPH
üzenetére
Hát gondoltam a sok mászás miatt jobb lenne egy 42T hátra, meg egy shadow plus-os 10es.
De lehet maradok 9en az XT M772 és a "hackelt" 9es XT M770 váltókarral. Kitörtem egy műanyagot belőle hogy tudjak egyből kettőt lefele is váltani, 3-at felfele lehet alapjáraton.
Azt mondják 9es váltókarban az M770-es és az XTR között ez az egyetlen különbség.
[link] -
fulton
addikt
válasz
vallas
üzenetére
Az szép. Nem szédültél másnap?
Én ma igen főleg reggel, 5 ora alvás után...2kg ledobott testsúly. Gondoltam h e lesz másnap.
Este nalam is most görcs közeli allapotban voltak a lábaim, még ágyban fekve is. Be be kezdett.. nyújtani sem tudtam örültem ha elalszok görcs nélkül.
1 eve volt ilyen az ominózus 82km/1100m után. Minden állapot ugyan az volt,(leszámítva talán akkor nem volt görcs hajlam utána) viszont most nincs izomlázam.
Ma toltam a citrom levét hol tea hol topjoy ban. Banán sok folyadék. Tapanyag..
Most megnéztem csöpivel a 26/24 elég volt 10% emelkedőn is.
Így az új sor a 11-28 jó lesz. Es ott a 16!!! Fog😁 -
cattus
addikt
válasz
Ringman
üzenetére
Közben mivel elsőre elnéztem a fékváltókar helyzetét (nagyon előre raktam) újratekertem, ezúttal a kormányvégtől kezdve. Nagyon egyszerű volt, annyi hogy a kormány közepéhez érve nem akartam vágni belőle, szóval kicsit trükközni kellett hogy kb. ugyanott legyen a vége mindkét oldalt. De mivel nincs ragasztó rajta így triviális kibontani és újratekerni. Érzésre így már sokkal jobb, holnap a Pilis ringen le is tesztelem milyen, meg igyekszem képeket is csinálni.
-
-
Zoliwrc
aktív tag
Ma toltam egy haladós országútis kört Szlovákiában, 102km/430m szint 34.5km/h-s átlaggal.
Egyedül. Senki után nem megyek szélárnyékban, mert akkor az egy fals adat lesz a részemre. Néha ha ketten megyünk, max 2-3x beállok pihenni egy-egy percre mögé akivel megyek, de semmi több. Bolyozni nem is szeretnék, nem akarok figyelni senkire.
Lenyomtam 2óra 58 perc alatt, plusz 8-9perc a frissítés, benzinkúton vízvétel stb...
Ma nagyon sokat kellett innom, 4 kulacsnyi lement, 2 erősre kevert Sponser Competition meg 2 lazábbra kevert. Plusz a benzinkúton 6-7deci víz, majd a végén 1 dobozos kóla, meg 1 liter víz. Itthon meg még 2 liter víz mostanáig
-
jjeahh
nagyúr
válasz
szimpláncsak
üzenetére
Ja, "meleg", 6 fokos, ott a forrás az alján
-
Tin
veterán
válasz
zsamiatt
üzenetére
Ha túl magas a nyereg, akkor a lábad "úszik" a semmiben a pedálfordulat alján. A csípőd mozog a nyeregben, tested meg kompenzál, esetleg picit oldalra dőlve egyik lábbal jobban hajtasz. Térdfájdalom inkább alacsony nyeregnél jellemző. Emeld fel a nyerget addig, hogy "ússzon" a lábad alul, aztán piciket csökkents rajta, amíg jó nem lesz, folyamatosan menj köztük egy-egy szakaszt. Én így lőttem be. Még mindig magas egy hajszálnyit, de ez már üléspozíció kérdése. Azóta megszűnt az éles térdfájdalom, persze egy-egy tekerés után még mindig fáj, de az a kellemes fájdalom, amikor érzed, hogy fejlődnek az izmok.
-
szimpláncsak
tag
válasz
6030D
üzenetére
Mint oly sok mindent, ezt is helyzete válogatja. Van nem egy olyan kereszteződés, ahol ha nem mész előre nem érsz át a zölden csak a következőn
Vagy ugyanabból a sávból kell kanyarodni, mint egyenesen menni, de áll a sor, mert az első egyenesen megy majd tovább, de te lekanyarodsz. Vagy ugyanez pepitàban. Te jobbra/balra akarsz majd kanyarodni, az autósok nagy része meg egyenesen megy majd tovább. Esetleg 2x2 sávos úton, ahol simán ki tudnak majd kerülni stb.
De ha előre is megyek az első autó mögé állok be, hogy ne kerüljek mellé a holttérbe, ha esetleg kanyarodna
De ma pl. a vasútiàtjàrónàl nem mentem előre, mert felesleges. -
vallas
őstag
válasz
fulton
üzenetére
A tegnapi 100-s körön kb 2,5 kg-t...
Mondjuk csak reggeliztem, és 11:30 kor indultam... 2* 0,75-s kulacs+ 2 hell+ 1 korsó sör+ 0,5 powerade + 2 db kicsi csoki....
Hát éhes voltam mire hazaértünk, és valszeg azért is görcsöltem be majdnem....
garmin 4,5 liter izzadást gondolt... -
6030D
addikt
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Én trackstandelve szoktam fizetni.
-
stickermajom
addikt
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Lesz még azon a leendő outin kosár a kormányon.
-
Mezga Aladár
veterán
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Még egy ilyet is találtam.
"Maintain the surface of artificial leather at least every six months or after rainy, muddy or sandy rides with silicone-based liquid or spray.
After applying the silicone-based liquid or spray, rub it in, the buff off any excess spray to prevent saddle surface from becoming slippery." -
flash-
veterán
válasz
ace05
üzenetére
A 700c az a 622-es peremátmérő, csak az a francia méretezés, a 700c meg ugyanaz csak az iso vagy ERTO.

szóval 100% hogy ugyanaz lesz.
itt van még egy magyar nyelvű teszt is erről a conti külsőrőlFulton:
A Natrium és a szénhidrát is egyébként visszatartja a vizet, diétánál is utóbbi miatt szokott lenni gyakran hogy a diéta első napjaiban 2 nap múlva akár már 2kg-al is kevesebbet mutat a mérleg.
persze a terheléstől is felborulhat a háztartás, azért az egy szokatlan dolog a szervezetnek, hiába pótolod, 100% osan nem tudod hasznosítani.én meg azt vettem észre hogy sokkal kevesebbet izzadok mint mondjuk 4-5 éve, pedig többet megyek magmahoz képest keményebben.
biztos ez se jó egyébként, de 2 órás tekerés alatt 30fok körül is el vagyok már egy 0.7-es kulaccsal(régebben a 1.5l is kevés volt -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
Zoliwrc
üzenetére
Ja, ha sietsz fel is ülsz a hosszabb sorok elején így lesz ott is vagy tízes átlagod.
...sőt, ott ha sikerül lenyomni a felmosó autót egy KOM pl. a tejtermékes soron biztos időtálló lesz.🤔😆zsamiatt...ha magas a nyereg a horgasinadnál, ha alacsony terdkalácsod fölött szokott fájni.
fulton...nekem volt már 2 kg is úgy, hogy közben ettem és ittam is...aminek nagy része természetesen továbbra is vízveszteség, amit utána rendszerint pótoltam is.
-
fulton
addikt
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Ti tapasztaltatok már drasztikus súly csökkenést egy kiadós út után? ha igen mennyit kb.
Nekem a legutóbbi most rendesen kinyomta a folyadékot a szervezetemből. Bükki út filing 2.
Van az úgy hogy a szervezet teljesen megborul, ha valami elsiklik, pl a kaján, vagy csak a meleg.. a hossz.. és nem úgy működnek a végére a dolgok mint kéne, átmegy a víz rajtad. -
zsamiatt
őstag
Tul magasra huzott nyeregtol lehet terdfajas?
-
mauimagic
senior tag
A kassai Singletrack marathon-on volt már vagy tervez menni innen valaki?
Sokkal hosszabb idővel érdemes tervezni a technikás pálya miatt, mint pl egy hazai maratonnál? -
Zoliwrc
aktív tag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Atyaég mi...
-
6030D
addikt
válasz
szimpláncsak
üzenetére
Nem rakhatja bele a 1,5 m-t a kresz-be, mert nem mérhető. Azt rakhatja bele, hogy úgy kell előzni, hogy nem vagytok azonos sávban. De ha a bringás a 3 m-es sáv közepén megy a kátyú miatt, és te a másik sávban előzöd, akkor rendben van, de így sincs meg a 1,5 m. Ez csak egy hülye marketing szám, amit kitaláltak. Amúgy aki keveset teker forgalomban, az fel se fogja a távolságokat. Tud elmenni melletted úgy busz, hogy van 2 m, de befosol, de lehet kerülni 50 cm-re is, ha a bringás egyenesen halad és nincs nagy sebességkülönbség. Utóbbiért én pl nem puffogok.
A lámpasornál előre csorgás is egy vicc. Elvárjuk, hogy szabályosan kikerüljön az autó, akár úgy, hogy vár mögöttünk km-eket, de a lámpánál mi visszaelőzhetjük, hogy 5-10-50 m-ről előrébb induljunk. Minek? Illetve ott nem zavarja a bringást, hogy a tükörtől 40 centire gurul el, de fordítva legyen 1,5 m. Én autóban ülve ugyanúgy nem bízom meg a bringásban, hogy nem tesz kárt a kocsiban, mint ahogy ha az erdőben túrázok, és szemből vágtat le valaki bringával, hogy tudja mit csinál, és el fog férni mellettem. Persze, ha én vagyok a bringán, akkor tudom, hogy nem lesz baj. Na, ez hiányzik az emberekből, a másik fejével gondolkodás. Bringás fronton is. Uff!
-
fulton
addikt
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Akartam vele beszélni, nem volt akkor a helyén az őr, így bementem. Ha belegondolsz a talicskás kocsi sem különb mint a két kerék.
Mikor jöttem ki, már ott volt nem szólt semmit -
fulton
addikt
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
dm-ből ki akartak..., sajnos oda is "szükség" volt betérnem reggel, lakatot ugye túráim meg kerékpározásaim során nem hordok már, így egy az egyben mentem be vele. Ez van, szóltak ugyan, de szót értettünk, jöttem láttam vittem. Nem szokványos látkép tudom, de olykor a szükség törvényt bont.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
Ez így legalább annyira szokatlan mint sportolásra használt kerékpáron a kitámasztó.
...amúgy valami nem stimmel, kétlem beengedné a biztonsági őr a sorok közé kerékpárral. 
fulton...felhasználtad a meglepetés erejét és bementél mielőtt reagálhattak volna?
-
fulton
addikt
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Bent toltam így van. Azért itt nem vásárolgatásról van szó, ha az a cél, akkor viszem a lakatot, táskát stb..
Itt túrán voltam, kellett banán meg harapni való, ott volt és bementem. Nem összevásároltam mindent, csak 1-2 dolog és jöttem is. (ha máshol nem kapni már kaját, akkor kellenek ezek a megoldások) minthogy éhen maradj -
Ringman
félisten
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
ez nekem is fura, itt békéscsabán simán csak lezárom a nuroadot.
-
SpaceKombajn
aktív tag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Mcdrive helyett Mcbike
-
fulton
addikt
válasz
fulton
üzenetére
Ha már utak minősége, itt borsodban ez sem arról híres. Kár mert minek felmászni ha nem tudsz lejönni értelmesen..én így vagyok vele.
Külföldi yt vidósoknál látni ereszkedős vidiket, az asztán a vasalt aszfalt (jó nyilván nem minden út olyan arra se) na azt itt keresheted... talán ausztriába jobb utak vannak így képeket elnézve.
----
Tegnap eszembe jutott mikor a tescoban az önkiszolgálónál elvoltam fizettem...csepelt csak leállítottam magam mellé addig, az országútinál bonyibb szitu lesz. Nagy érvágás a letámasztás hiánya akár hogy is. Mert bent még eltolom magam mellett, de ott is jó az ha kicsit szabad mind a két kéz néha helyzet adja .. -
fulton
addikt
válasz
Piftuka
üzenetére
Azért szerintem a 15.6 elég soknak számít, de aki ilyen bringát vesz az a funkció miatt veszi, nem pedig mert "hány kg is ?"
Én láttam ilyen 14 cika kg-val felszerelt trekkinget, csak már nem tudom mi volt a neve. 17 az meg pöppet sok. Csepelem nincs annyi gyártósori állapotában, pedig ez acél.
Valamennyi hatása van ha sok dimbes dombos részen fogod használni, de ezeknél a bringáknál nem a sebesség hajkurászása(kell hogy legyen) a kulcs úgy gondolom.
-
fulton
addikt
válasz
flash-
üzenetére
Az ember igyekszik kerülni a forgalmas utakat, de sajnos van hogy "reckirozni" "kell" ha haladni szeretnél.
Elszomorít amit tapasztalok tele szeméttel, sérüléssel minden kerékpár út. És nem csak itt a környékemen, távolabb is. Borzalmas állapotok, ágak dudvák benőve, üveg.., elég ha a mezed beleakad. Elférni nem lehet 2 embernek sok helyen emiatt. Vágják a dudvát minden kikerül a kerékpárútra és ott hagyják, menjél rajta, biztos meg lehetne oldani hogy a gép amivel vágják egyben le is tolja az út java részéről... Nem olyan rég épült kerékpár utakat már felnyomta az idő, a gyökérzet...felveszik az "uniót" rá, megcsinálják valahogy, és sorsára hagyják. Nem takarítják, nem figyelnek oda rájuk...nagyon nagyon ritka a minőségi/tiszta rész. -
mauimagic
senior tag
válasz
bardi
üzenetére
3mm-es, GX váltóval használtam, chainguard nélkül, nem emlékszem, hogy leesett volna, pedig lefelé (legalább) nincs nagy gond a tempómmal.
Bringát cseréltem, a mostanin Shimano hajtás van.
De egyébként én hatalmas különbséget nem vettem észre a sima 32T-hez képest, lehet a hiba az én készülékemben van
-
Gedeon31
addikt
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Remélem így is lesz. Kinézetre eléggé tartósnak tűnik. Köszönöm az ajánlást és segítséget
-
flash-
veterán
válasz
ace05
üzenetére
defektálló, jól gurul, ja és reflexcsíkos tehát nem kell küllőprizma legalábbis rendőr nem köthet bele hogy nincs küllőprizma(már nem mintha ezzel foglalkoznának viszont mindenesetre láthatóbb vagy éjszaka ilyen szempontból)
[link]Jester01: csak onnan kapcsolódott ide a főút, hogy talán valamelyik külföldi országban engedélyezett, ezt a sportkerékpáros ötlet is onnan jött de igen alapvetően ez ebben az ötletben mindegy is,nálunk úgysem fogják bevezetni egy ideig sajnos
-
ace05
senior tag
Sziasztok!
Mali Cross 300 (2020) biciklim van. Elkoptattam a külső gumit, tudnátok ajánlani újat, nem értek ezekhez. Defekt védelmesre gondoltam, meg olyan mintázatúra amit betonon, aszfalton jól lehet használni, mert szeretek edzésként napi 30km-t lenyomni. Darabonként kb 10k-t költenék, de ha van olcsóbb jó minőségű persze jöhet. A méret: 37-622
-
flash-
veterán
válasz
MPowerPH
üzenetére
Nem.
A kresz pont hogy sok főútra tiltja a kerekparral való behajtast.
amiről te beszélsz az a kiveve kerekpar de olyat en még nem nagyon lattam.
ez az alábbi tabla azert van kint sok helyen mert ez mutatja hogy a kepen látható jarművekkel nem lehet azon az úton tovább haladni.ez egy behajtani tilos,azert is piros es nincsen rajta kivéve felirat.
-
szimpláncsak
tag
válasz
MPowerPH
üzenetére
Bevallom hogy csak utasként voltam, meg egyszer autóbusszal, de akkor Debrecentől mentünk Párizsig meg vissza, szóval elég nagy szakaszon mentünk, de nekem jobbnak tűnt
De elhiszem, hogy ott sem sokkal jobb
Bár én bízom a németekben, hogy olyan toldozott foltozott részeken, mint sok helyen az M3 ott is limit van.
( bár most sok helyen újraszfaltozzàk szerencsére) -
flash-
veterán
válasz
Ringman
üzenetére
én ezt tudom, a kresz ugy szar ahogy van, és szinte bárki felülirhatja(felül is írja pl a közterület felügyeletek,vagy pl. országgyűlés őrség akik pl. megtiltják a mozgássérülteknek,sőt a sárga villogós FKF kukásautóknak a behajtást a Vértanuk terére a süllyedő oszlopokon, tudom mert munkám során belüről találkozom ezekkel a helyzetekkel) nem ismer sok fogalmat, sok esetben nem tud büntetni mert nincs rá fogalom, ezért sokszor a rendőrők is rosszul alkalmazzák,stb, a rollert meg már inkább hagyjuk is.
a sportkerékpáros fogalma sem fog bekerülni, egyik ismerősöm írt ezzel kapcsolatban levelet Révész Máriusznak, nincs napirenden, nem is volt ilyen ötlet(ezt a sajtó dobta csak fel külföldi példa alapján,pedig jó lenne ha igazolással rendelkező sportkerékpárosok használhatnának kisebb rangú főutakat ahelyett hogy az ebikeoksokat kerülgessék a viacoloros bringautakon)
a dolgot tudnám éjszakáig folytatni, legalább ha már képtelenek bőviteni a kreszt legalább táblázzák az is jobb mint a semmi -
Maximum1
őstag
válasz
Csokicsibesz
üzenetére
Azért állnak mert direkt lassítja a mostani Főpolgármester "úr".
Érdekes, 3 éve több autó volt és nem voltak ekkora dugók.
P+R parkoló rengeteg van, de az egész agglomeráció ide jár dolgozni.
A vidéki meg feljön leqrja az autóját valahol ahol nem fizetős és otthagyja hetekig amíg nem megy megint haza, Te meg szívsz a városban mert megy haza az agglomeráció, otthon meg nem tudsz leparkolni mert ott a vidéki kocsija.
Én ezt látom, de mindegy is, ne menjünk ebbe bele.... -
MPowerPH
félisten
válasz
szimpláncsak
üzenetére
Voltal te mar a paneuropai szakaszon?
7 evig jartam arra, evente 2-3x, keresztul Nemetorszagon. Most mar valoszinuleg a nagy resze fel lett ujitva, bar mikor utoljara jottem, meg volt kirakva olyan tabla is, aminek a befelyezeset 2025 -re irtak. Dortmund fele pont olyan a palya, mint a regi M7. Amikor utoljara arra jartam, azon sem volt limit.
De direktben irtam az M6 -ost. Jo a felulet minosege, a forgalom gyer. Es csak kimennek, es merik azt a par autot.(ma is) Varosban meg amig jottem ki Pecsbol, 3 auto ment at elottem teli pirosban. -
dom1n0
őstag
válasz
stickermajom
üzenetére
Szeretem mindkettőt, más kihívásaik vannak, én is minkettőt nyomom

-
szimpláncsak
tag
válasz
MPowerPH
üzenetére
Azért a német autópálya minősége és a magyar köszönő viszonyban sincs egymással, főleg pl. vízelvezetésben. Sok helyen ahol nem aszfalt van, hanem beton pl. M0, M31 ott kapod a régi M7-es feelinget, olyan diletaciós hézagok vannak, ja meg úgy hullámzik a felülete, hogy ott 230-nàl léesnél az útról.
-
Ringman
félisten
válasz
parandroid
üzenetére
az a baj, hogy a tempo30-ra is rátelepedett a politika ("autósüldözés"), amúgy ez pont egy statisztika alapján is jó döntés lenne.
-
dom1n0
őstag
Lassan indul a tour, sajnos sérülés miatt lesz lehetőségem végignézni kb mindent elejétől végéig.., a téteket is megtettem bet-en, jó szórakozást mindenkinek aki nézi
-
Csokicsibesz
aktív tag
válasz
Maximum1
üzenetére
Ha rajtam múlna baromi sok helyről kiraknám a kocsikat Budapesten.
Az, hogy a két rakpart lényegében autópálya az egy hatalmas bűn. Érdemes átmenni mondjuk Bécsbe, vagy akár Párizsba a folyó melletti részek mind sétáló övezetek.Nálunk meg állnak a kocsik a dugóban
Bármikor csinálnak egy bringasávot meg a kormánypárti sírás, hogy nincs kihasználva brühühühü autós üldözés van. Miközben ha 5 autó megáll egymás mögött akkor dugó van, 5 bringa meg simán elfér...
El lehetne fogadni, hogy autókra nem lehet optimalizálni a közlekedést (vannak rá amerikai és európai példák is). Minél jobban korlátozni kell a városi autós közlekedést, hogy akinek tényleg kel bent közlekednie (taxi, fuvarozás, mentő, rendőr stb.) az tudjon rendesen haladni.
Csak mondjuk ehhez kéne még metrót építeni, P+R parkolókat, S-bahn rendszert stb.
De ugye erre nincs pénz
-
Ringman
félisten
válasz
szimpláncsak
üzenetére
flash- nem kampány kell, hanem beletenni a kresz-be.
így van, meg a szabályok konzekvens betartatása is jó lenne. -
Gedeon31
addikt
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Tettem rá még a betekerés előtt Shimano Dura Ace Prémium kenőzsírt. Más dolog remélem nem lett volt vele ami kimaradt
-
MPowerPH
félisten
válasz
Csokicsibesz
üzenetére
Azert az autopalyan valo magasabb tempoban nincs semmi kivetnivalo. Az, hogy balkan vagyunk, es olyan a vezetesi kulturank, az megint mas kerdes. De Nemetorszagban, no speed limit szakaszokon en siman jottem vegig konvojban, 230 -as atlaggal is. Mert mindenki figyelt mindenkire. Nem volt tologatas, volt kovetesi tavolsag, es a lassu savban haladok is figyeltek.
Itthon a kihalt M6 -os autopalyan sem veszelyeztetsz senkit, ha gyorsabban mesz.
De inkabb itt mernek, mint a varosban.Inkabb neznek a varoson belul szabalytalanul kozlekedoket. Elsobbseg elmulasztasa gyalogossal szemben, zebran, mellekuton, cikazas, piros lampa ignoralasa, buszsav jogtalan hasznalata. Es akkor mar lehetne szurni a tobbi forgalomban resztvevot, lasd rolleresek.
-
szimpláncsak
tag
válasz
parandroid
üzenetére
Hát de az okosok azt is megmagyaràzzàk, hogyha gyorsabban mész keresztül a városon kevesebb ideig szennyez az autó
-
Maximum1
őstag
válasz
Csokicsibesz
üzenetére
Váci úton be vannak verve a trafipaxok hónapok óta...
Ígéret van...
Napi 6 órát vezetek Bp.-en azt látom ha sokan vannak akkor telefont nyomkodnak, és fele annyian mennek át a lámpán mint kéne, 30 al totyogunk ahol lehetne menni 50/60-al.
Ha meg üresség van akkor elkezdik nyomni és egymás elé vagdosnak be, csak úgy röpködnek a családi SUV-ok.
Trafipax? mindig ugyan ott van, mindenki ismeri, nem megoldás.parandroid
ócskavasat már régen láttam BP-en, max ha lomi van és jön a kisebbség.
A mai fiatalság komoly verdákkal járkál, nem azt látom amit írsz. -
parandroid
félisten
válasz
Csokicsibesz
üzenetére
Ahogy írtam, a sok olcsó, műszakilag botrányos ócskavasat kell első körben kitiltani, az már jelentősen korlátozza a hülyegyerekek számát is az úton, ha meg a fél fizuja (minden hónapban) autóra megy el, akkor jobban is fog rá vigyázni, kisebb lesz a kockázatvállalási hajlandóság, mint úgy, hogy ‘ha összetöröm, hozok egy másik romot németből párszáz euróért, oszt majd a haverokkal összerakunk a kettőből egy működőt’.
Amúgy meg én nagy rajongója vagyok a ‘minden lakott területen 30’ kampánynak (nyilván kivéve gyalogosoktól fizikailag elzárt átvezető, gyorsforgalmi utak).
p
-
Csokicsibesz
aktív tag
válasz
Maximum1
üzenetére
De ha kint lennének a sebességmérők és utána garantáltan elvennék a jogsidat, akkor a versenyzési kedv is alább hagyna.
Sok ember nem érti meg, hogy a lakott terület az nem versenypálya és az autópálya sem az.
Ha akarod nyomni neki és kockáztatni, akkor menj el versenyezni azt ott nyomhatod neki, belehalsz hát így jártál.
De az, hogy a közlekedésben szabályosan résztvevőket veszélyezteted, az nagyon más.Én abban reménykedem, hogy a jogsi, az autók meg az üzemanyag is még drágább lesz, aztán a sok hülye-gyerek nem fog tudni "sajnos" vezetni.
-
szimpláncsak
tag
válasz
Csokicsibesz
üzenetére
Itt Miskolcon a Kiss Ernő utcán levették a 60-as táblákat, meg az egyik végére raktak traffipaxot. Természetesen fel voltak háborodva az emberek, mert hogy ez egy egyenes út és lakóházak sincsenek mellette, szerintük simán lehetne 70-es tábla is. Az, hogy van rajta több lámpa biztosítás nélküli zebra az Természetesen nem zavarja őket, meg az sem, hogy hiába mész 70-el, ha a lámpa úgyis megfog
. Jah és a traffipaxot le is fújta valamelyik barom festékkel. Csak abban reménykedem, hogy a mellette lévő automosó kamerája felvette 
flash- nem kampány kell, hanem beletenni a kresz-be. Bár az a baj, hogy amíg jogosítvány hosszabbításhoz elég egy orvosi papír ( Ami kB. semmit nem ér, anyám például simán megkapta szürkehàjoggal a szemén, 3 gerencsérv+gerincimplantàtummal, + térdprotézissel + a könyökében porclevàlàssal amitől zsibbad a keze
) kresz különbözeti teszt meg nincs, addig baromi sok embernek fogalma sincs az új szabályokról. Legjobb példa, hogy álló kocsisor és padka között előre lehet menni bringával/motorral mégis úgy néznek rád, mint a véres rongyra, meg hogy csomó gyökér szerint a biciklisnek a járdán kell menni stb. Általában ezek a leghangosabbak, hogy ők már 40 éve vezetnek, ők mindent tudnak..... -
flash-
veterán
válasz
Maximum1
üzenetére
hát gondolom ez csak akkor releváns ha valaki lepukkan még az indulás előtt, amikor elkezdődik a verseny akkor már nem lehet "cserélni" illetve akkor meg pláne nem ha valaki feladja...
Egyébként semmi gond ezzel, maga Ati mondta még szezon elején hogy az első pár évben biztos nem lesz Tour-on, se Giro-n, nyiltan közölték vele, és neki ez nem is gond, lényeg hogy fejlődjön,stb.
Vuelta-n fog indulni, talán mintha mondták volna hogy valamennyére magáért is mehet(de lehet hogy keverem egy másik versennyel
)
Sokan láttam facebook-on tavasszal kezdték az Ati tuti ott lesz a tour-on kórust, most meg megy az á, nemigaz hogy nem tették be, biztos mert magyar, ott a helye, nem értenek ehhez a Jumbo-nál,stb.szövegek..tipik debil komment mint a fbook kommentelők 99%-a.._____________________________________________________________________________________
1.5 méter kampány!!
"🚗🚴 Tegyük együtt biztonságosabbá az utakat! 🥰
A Tour de Hongrie és a Vuelta Sportiroda, a Magyar Rendőrség, illetve a Magyar Közút jóvoltából két éve 150 tábla került ki országszerte, melyek a biztonságos oldaltávolságra hívják fel a figyelmet. A Másfél méter kampány idén folytatódik, ráadásul Ti is segíthettek benne!
Amennyiben ismertek olyan lakott területen kívüli utakat, amelyek autós és kerékpáros forgalom szempontjából szerintetek veszélyesek, és rájuk férne egy kis figyelemfelkeltés, küldjétek el nekünk ide: https://forms.gle/72UqhFQzgg5hekX49
Attila Valter és mi már nagyon várjuk a javaslataitokat!" -
parandroid
félisten
válasz
Maximum1
üzenetére
Reggel egy másik hírt láttam, talan Vámosszabadinál (?) 4 kerékpárost sikerült valami jóképességűnek letarolnia. 1 halott, 1 súlyos sérült. Igen komoly bajok vannak a magyar közlekedéssel, de ez nem újdonság.
Csokicsibésszel értek egyet, sürgősen rendet kéne tenni, és ehhez drákói szigorra, és elborzasztó büntetésekre lenne szükség (inkluzíve gyakoribb jogsielvételt, vagy jogsi nélküli vezetés esetén autólefoglalást), nem csak a szabálysértőkre, de az autók műszaki állapotára vonatkozóan is.p
-
Maximum1
őstag
válasz
Csokicsibesz
üzenetére
Azért a verdákat elnézve és hogy szombat éjjel/vasárnap hajnal volt, sanszos a verseny.
-
Gedeon31
addikt
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Végül XLC PD-M17 pedált vettem. A SpeedBikenál 42% kedvezmény volt rá.
Fel is tettem az új pedált ,hát egész más élmény lett így tekerni . Most legalább nem csúszik le a lábam a pedálról
-
Csokicsibesz
aktív tag
válasz
Maximum1
üzenetére
Lehet, hogy az állandó politikai előnyszerzés helyett inkább logikusan kéne hozzáállni a közlekedéshez. Nem pedig szabadságharcot folytatni, hogy Budapesten még a budira is kocsival lehessen menni.
Sajnos az elmúlt 10 évben nagyon sokat romlott a közlekedési morál, az emberek igen nagy % agresszívan vezet.
Az Árpád híd tipikusan olyan hely, ahol kint van 70-es tábla, de ha nagy kocsid van akkor megy az 120-al.
Emlékszem régen volt erről egy cikk, hogy nem véletlen ennyi a sebességkorlát, mert a dilatációs rések meg tudják dobni a kocsit és ha nincs benne újabb elektronika. -
Maximum1
őstag
Durva

[link]
2 hejről lejött az infó, vicc a média is.
Mennyivel ment ez az AMG-s állat ha így letarolta a szalagkorlátot meg a mellig érő korlátot, ok el volt rohadva már de akkor is.
Van tippem hogy kisebbségi volt és jogsija sem volt, drog az alap egy ilyen verdában.
Kép több felé tört a váz, leszakadt a nyereg a pálcákról, aztaqva... szerencsétlen
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
Don.Corleone
üzenetére
Összekötöd a PC, vagy telefonnal (utóbbinál kell egy ehhez alkalmas kábel melynek már elfelejtettem. nevét) és a Stravaban egyenesen upload activity from file majd megkeresed a computerben a feltölteni kívánt fájlt.
-
ZolkoW
őstag
válasz
jjeahh
üzenetére
na, ez tetszik!
más, de esztétika: nem a feszülős pro fit mezem miatt fog elvinni az ízlésrendőrség, hanem mert trekking gumit tettem feleségem Ninerére... Erről nem kaptok képet, még mit nem!.. nagyon gyíkul néz ki, de szükségmegoldás, a rendes kerekei közül (Jjeahh! figyelünk?) a hátsónál aláment a tej a szalagnak, és ma már kell a bicó, szóval nem álltam neki pucolni, nem száradt volna meg, ha vizezek. Belsőt akartam rakni bele, mert TL módban folyton (félévente
) leereszt, aztán ezt látom.. ez amúgy a nem is TL kompatibilis, de hajtogatós ezeréves Michelin gumi, tök jól működött amúgy, míg volt használva. A szalag viszont toldott volt, nem is értem, és pár millivel keskenyebb a kelleténél - de nem emlékszem, kicsit ellentmondó infók kavarognak már erről az agyamban, volt egy félrefűzött hátsó kerekem is, amit szervizes csinált, aztán szívott a tubelessel, végül én csináltam meg. -
itouchfan
őstag
Jött volna valaki még a PilisRing-re? Beneveztem a hosszú távra, erre tegnap, másfél nappal a rajt előtt kiírják, hogy megváltozott az útvonal, méghozzá úgy, hogy a domorkapui úton kb 15 km hosszan oda-vissza kéne menni, ami alapból nem "ring", de szerintem szűk erdészeti úton baromira balesetveszélyes egy nem sík és nem belátható kanyarokkal téli szakaszon egymással szembe engedni mindenkit...
-
Don.Corleone
aktív tag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Próbáltam ezt a megoldást, de mivel fat kiterjesztésű a kis gps, nem akarja lemásolni róla a fit kiterjesztésű fájlt, de még ha feltölteném a Lezyne webes felületre is csak teker-teker. Te szimplán átmásoltad, hogy sikerült?
-
MPowerPH
félisten
válasz
Mr. Erikszon
üzenetére
En ugy tudom, csak modifikacioval (hanger mod, vagy mas tipusu cage) viszi, es az sem garantaltan lesz smooth. Tovabbra sem ertrem, bafang motoros bringan mi szukseg akar a 36T -re. A 10 sebesseges rendszert egyebkent is zabalja barmilyen motor, mert nem ilyen nagysagu nyomatekra lettek tervezve.
-
Mr. Erikszon
senior tag
Sziasztok 10 sebességes shadow plus-os XT (M786) és ugyanilyen XTR (M986) elviszik a 40, vagy 42T fogaskereket?
Illetve mit jelent hogy direct mount hátsó váltónál?
-
andrisbandi
őstag
válasz
Don.Corleone
üzenetére
Itt azt írják; frissítés után, lehet szükséges az újrapároztatás a telóval.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
Don.Corleone
üzenetére
Az én porhéjas Bryton Rider 15-öm csunálta, hogy a nagyobb fájlokat baxott feltölteni, nekem a direkt feltöltés PC, vagy mobilra bizonyult megoldásnak...hátha segít.
-
Don.Corleone
aktív tag
Sziasztok! Használ valaki Lezyne Macro GPS-t? Egy jó ideje, cirka fél éve nem tölti fel a felhőbe a tekeréseket, illetve az applikáció nem kommunikál a starvával.
Minden app, telefon szoftver friss, eddig tekerés után egy mozdulattal ment a felhőbe/stravaba, most hiába tölti fel, legalábbis jelzi a folyamatot, nem történik semmi. Járt valaki hasonló cipőben?
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
Mezga Aladár
üzenetére
Az a lényeg.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi Redmi A3 Pro / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó garancia
- Apple iPad 2025 (A16) 128GB & 256GB Wi-fi Bontatlan Összes Szín / 27% áfás ár
- Keresünk Galaxy S23/S23+/S23 Ultra/S23 FE
- Dell Latitude 5530 Core i5 1245U, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Apple iPhone 17 Pro Max 256GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

...amúgy meg van mikor én is megyek annyival...egy kicsit...lefelé.

Csokicsibésszel értek egyet, sürgősen rendet kéne tenni, és ehhez drákói szigorra, és elborzasztó büntetésekre lenne szükség (inkluzíve gyakoribb jogsielvételt, vagy jogsi nélküli vezetés esetén autólefoglalást), nem csak a szabálysértőkre, de az autók műszaki állapotára vonatkozóan is.