Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- VHS digitalizálás
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
-
LOGOUT
iPhone felhasználók szakmai topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
markknight
nagyúr
válasz
majestic
üzenetére
1. De sajnos megtelepszik. Hetente mosogatom, ez az én hülyeségem. Mivel ezfit fólia van rajta, ezért jobban látszik is sajnos a széleknél
2. Az az oldalánál puhább, le tudom fejteni róla. A hátulja kemény
3. Érzésre nem tudom megmondani. Műanyag ahogy megfogom, de érzek kis gumit is. Ahogy simogatom inkább ilyen műanyag feelingMindenesetre maradni fog a telefonon, mert jó a fogása és az én ízlésemnek megfelel. Negatívumot nem igazán tudok mondani rá, pontosan azt kaptam amit vártam. Ha nincs fólia a telefonodon akkor a por kiszedése könnyebb a széleknél.
-
majestic
őstag
válasz
markknight
üzenetére
Kösz a választ! Lenne egy olyan kérdésem, hogy
1. A széleknél nem telepszik meg a kosz/por? Nem megy a tok és a készülék közé be a por?
2. Az anyaga kemény vagy puha?
3. Műanyag vagy amolyan gumis inkább? -
SharpSA
veterán
válasz
undercover
üzenetére
Gyári kék szilikon.
-
zzola
titán
válasz
undercover
üzenetére
ESR.
-
markknight
nagyúr
válasz
majestic
üzenetére
Igen, pont ilyenem van. Teljesen jó. https://prohardver.hu/tema/iphone_hasznalok_szakmai_topikja_frissitett_1_2/hsz_348171-348171.html
-
majestic
őstag
válasz
undercover
üzenetére
Én ilyennel kacérkodok de én se kaptam választ… Esetleg most: valaki használ ilyen Spigen tokot?

-
válasz
undercover
üzenetére
Itt egy Benks Prestige van, korrekt cucc, a koszt max a kamerasziget köré szedi össze.
Azóta vettem rá egy fekete takarólemezt a platóra, hogy ne karcolódjon meg véletlenül sem, igy már egy egész massziv kinézetet kapott a telefon, de még keresem az "egyetlent". -
moordavid
aktív tag
válasz
undercover
üzenetére
Kondiba/túrázni egy Ridge bőr tokot, minden egyébb esetben tok nélkül. Fólia már rég nincs rajta.
-
válasz
undercover
üzenetére
AC+ 😀
korabban meg csak apple tokot használtam
-
undercover
őstag
válasz
undercover
üzenetére
De most tényleg, valaki. Ki milyen tokot használ?
-
1995M
tag
válasz
pinnacle
üzenetére
Apple féle Fotókkal nem (ilyen gaztettre nem gondolt az Apple), de letölthetsz appokat erre: timestamp, datestamp kulcsszavakkal keress rájuk
Fájlnevet a rendszer adja, amúgy jobb elengedni a fájlnévben gondolkozást Apple fotóknál, mert ez adatbázis alapú metadata szerint.
-
pinnacle
nagyúr
Be lehet az állítani, hogy a fotón a dátum, időpont is megjelenjen, illetve a fájl neve is ez legyen?
-
ez igy azert durva 😃

-
Noxy
veterán
válasz
batai15
üzenetére
Nem használok gyári f..egységet a kocsiba. Egyszerű kínai kamerás kütyü (Carpuride) aminek meg van az az előnye, hogy lehet rajt fw frissíteni ha szükséges. Van amelyiken már most megy az OTA frissítés.
Ezt gyári autós f.egységen nem biztos hogy megy, vagy nem is kérik a márkaszervizben.
Amúgy már lassan az iPhone topikban nem lehet úgy írni egy hsz-t, hogy ne legyen egy "bezzeg az Android" eszközöd is.
-
válasz
INGJOKE
üzenetére
gyakorlatilag nincs vele tapasztalat, semmit nem találtam róla sem angol sem magyar nyelven, de mivel VILÁGGARANCIA a neve az első év garinak, ezért gondolom
annyi látok, hogy igaz, hogy most nyomott áron tudod megvenni, de nyomott áron tudod eladni is
valamiért a "nemidevaló" készülékek soha nem érnek teljes árat
bár idén nem érdekelne, mert a 17 Pro Max-nek +5% akkuja van

-
Razzul
őstag
válasz
Razzul
üzenetére
Nagyon nem áll jól az Air helyzete. A következő generációt is halasztják belőle, a gyártás is teljesen leállhat a rossz eladási számok miatt...
-
Valkűr
addikt
válasz
markknight
üzenetére
Nekem meg lett, de semmit nem tudok kezdeni vele, átváltja megmutatja és ennyi, nem lehet menteni sem igy a fotót.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
iNutella
üzenetére
Szia!
Ügyfélszolgálatot, ahol azt mondták, magánszemélynek, magyar címmel nem lehet aktiválni az Apple Care-t hiába vették külföldön a telefont, Apple Care-t. Csak cégeknek lehet aktiválni, mert nekik csak 1 év garancia jár. Ráadásul hiába aktiválnánk külföldi címmel, bankkártyával, a lopás, elvesztés biztosítás akkor sem érvényes Magyarország területén.
Ez a kérdés, hogy akkor miért hirdetik többen is az Apple Care-t. Lakcím változtatása nélkül, hogy működhet ez?
Egyébként valaki már sikeresen érvényesítette a lopás, elvesztési garanciát?INGJOKE persze, mert az 1 év az világgarancia.
-
Az Amerikában vásárolt készüléket az első évben, ha valami baja van, Magyarországon is javítják?
-
A Fotók appban találtam egy új gombot a képeknél, hogy térbeli jelenet. Ezt eddig nem vettem észre, ez ios 26 feature?
szerk.: közben megtaláltam, igen. Próbáljátok ki, nagyon buli.
-
zoli62
addikt
Egyre többször előfordul, hogy a munka után bekapcsolom a mobilinternetet az iPhone 15 Plus telefonomon, és az üzeneteknek nincs hangja, pedig a telefon kellően fel van töltve. Ilyewnkor csak a némítás ki be kapcsolása, vagy az újraindítás segít. Mindez iOS 26.1 alatt van. Más is tapasztalt hasonló hibát?
-
Angelland13
tag
válasz
Ron Swanson
üzenetére
Köszi. Lokátorban mindent kikapcsoltam (iPhone keresése, hely megosztása), iCloudból kijelentkeztem törölve mindent majd ekkora újraindult a telefon és újra lehet aktiválni. Világ életemben androidos voltam, sosem tudnám megszokni az iOS-t
pedig a telefon gyönyörű és iszonyú jó videókat és képeket csinál.
Habár csak 1 órára volt a kezemben, mert most költöztem és 0 energiám de nem akartam kiszaladni a 14 napból így kénytelen voltam egy kevésbé leterhelt esti órában kipróbálni. Még lehet visszatérek de most inkább legyen a pénz nálam. -
batai15
félisten
Apropó asszonynak a 15 két éves már , 85%az akkuja.
Érdemes lesz lassan cseréltetni ? És ha igen Debrecen/ Nyíregyháza merre ?vagy Telekom gariba cseréli esetleg ? -
batai15
félisten
Ritkán értek veled egyet ,de most igen. Apropó az AA tök jó hogy amúgy némileg többet tud mint a carplay ,de az is hogy amíg a carplay minden eddig használt autón hibátlanul fut ,addig már androidon az is gond hogy egyáltalán melyik telefon támogatja, utána ott volt hogy kb lefltbb ismerős szív vele. Nekem s23u a fordban a gombra nem reagált (de legalább stabil volt ) kollégának toyotában pár perc után crashel , harmadiknak ki fagy állandóan. Szóval instabil.
-
KenBlock43
tag
Sziasztok!
Egy olyan problémám lenne, hogy iOS26-ra való frissítés óta nem lehet normálisan telefonálni az iPhone 14-el. Van, hogy én nem hallom a vonal másik végén lévő személyt és van, hogy fordítva, illetve előfordul olyan is, hogy akadozik a hang, valamint kiírja, hogy a hívás sikertelen. A térerő is fogja magát néha random pillanatokban és elmegy. Telekomos SIM van egyébként benne. Volt olyan is, hogy nem jelezte ki a számom a másik félnek. Ez is olyan, hogy hol jó hol nem. Újraindítani próbáltam többször is, repülőgép üzemmódot is ki be kapcsoltam és a rendszerfrissítés is fel lett téve, ami elvileg megoldotta volna ezt a gondot, viszont nekem továbbra sem jó. Még arra gondoltam kipróbálom, hogy a SIM-et átrakom a régi Androidos telefonomba, hátha ott jó.
Más egyéb megoldást esetleg tudna valaki? Hihetetlen, hogy 2025-ben nem tudok rendesen telefonálni… -
iNutella
csendes tag
Sziasztok,
Tudok valahogy venni apple care+ megvan a számla meg a telefon is még 1 éven belüli
Válaszotokat előre is köszi. -
válasz
Skizz
üzenetére
mindig ledöbbenek, hogy képesek emberek inkább regényt meg naplót írni, egy egyszerű google keresés helyett
amúgy amit vettél nyilvánvalóan kamu utángyártott hamisítvány kábelt árusít, azért nem tölt rendesen
Eredeti Apple kiegészítőt csak ezektől a helyektől érdemes venni, ők az Apple hivatalos partnerei, mindenki más szürkeimportból hozza be az országba
-
Skizz
addikt
Sziasztok, van jelenleg az Apple nek gyári 2 m-es USB C töltő kábele?
sajnos [link] ez nem funkcionál gyorstöltőként, még lassú töltőként is alig, állandóan megszakad vele a töltés, a 17-es nem is írja hogy hány perc van még hátra feltöltésig stb. Már a harmadik csere darabot akarják küldeni, de szerintem felesleges.
-
-
válasz
Angelland13
üzenetére
Persze visszaveszik, ezért van a 14 napos elállás. Mivel ki lett bontva és aktiválva lett, ezért alaposan megvizsgálják, de ha nincs rajta sérülés és rendesen visszaállítottad (iCloud/Lokátor), akkor nem lesz semmi gond, a teljes összeget visszakapod.
-
zzola
titán
válasz
Angelland13
üzenetére
Ha online vásároltad, akkor igen. Besétálsz egy üzletbe és ott intézed.
-
rwin5
őstag
Üdv.,
Meglepően tapasztaltam, hogy van beépített "háttérhang".
Arról tudnátok infót adni, hogy esetleg időzítőt lehet hozzá beállítani?
Nem válasz esetén, elég egy nem, akkor nem szükséges tovább ragozni.
Csak ezt láttam funkcióként, hogy lezáráskor abbahagyja, de én meg azt próbálnám ki, hogy magától csendbe legyen egy fél óra múlva mondjuk.
[kép] erre gondolok
Köszi! -
AMD Power
titán
válasz
Angelland13
üzenetére
Mi a baj vele?
-
Angelland13
tag
Yettelnél vásárolt iPhone 17 Pro feltöltőkártyás verziónál el lehet állni a vásárlástól 14 napon belül úgy, hogy visszakapjam a teljes összeget? Használtam már a telefont 1 órát, tehát aktiválva lett.
-
col
addikt
válasz
burgatshow
üzenetére
-
burgatshow
Topikgazda
Nekem ez meg sem fordult a fejemben. Csak a szakmai topik miatt írtam le és a te hozzászólásod volt a témában a kiinduló pont.

Apple CarPlay Developer Site. Határozottan említi a multitouch szót.
-
col
addikt
válasz
burgatshow
üzenetére
Ok, csak azért tettem fel a videót, mert nem egyértelmű szerintem a dolog és nemcsak szerintem nem az, ugyanis több videóban és különböző autókban, régebbiek és újabbak is, leginkább azt tapasztalták ahogy láttam sok videóban, hogy nekik sem megy (még). Ebben a videóban is azt mondja a tesztelő, hogy "még" nem támogatott, de várható, hogy a későbbi verziókban ez már benne lesz. A fejegységem nem hiszem, hogy csak 1 ujjas érintést tud érzékelni, hiszen az AA esetén gond nélkül érzékeli a 2 ujjast.
De mondom, csak azért tettem fel, mert ez nem "user error" kategória, hanem vagy autó, fejegység, vagy IOS, illetve esetleg telefon függő.
Köszi és tényleg nem akarom tovább ragozni, csak nem szeretek "hülyének" titulálódni.
-
burgatshow
Topikgazda
válasz
burgatshow
üzenetére
+1: az is lehet, hogy az alkalmazás fejlesztőnek kell lekövetnie a változásokat CP fronton: de erről sincs fejlesztői tapasztalatom.
-
burgatshow
Topikgazda
Itt megint 2 dolog keveredik:
1. iOS 26-tal vált elérhetővé a CP-ben a multi touch (2+ érintés kezelése a felületen - pl. pinch to zoom). Ez rendszer szinten jön.
2. Mit tud az infotainment. A legtöbb kocsiban ez eléggé fapad (2025 ide-oda): single touch.
Azt viszont nem tudom, hogy a multi touch-nak van/kell-e szoftveres lekövetése CP protokoll támogatás szintjén lennie az autógyártó esetén. Mert nyilván, ha AA-ban működik de CP-ben nem, akkor vagy az Apple hibázik, vagy az autógyártó (hiszen ha AA-ban működik akkor az infotainment hardveres szinten tudja a multi touch-ot). Csak nem látom ki, ha tényleg követni kellene szoftver szintjén a lehetőséget.
Nálam pl. mindegy, mert a Suzuki által használt Bosch SLDA single touch-ot tud csak szóval tökmindegy, hogy amúgy a CP tudná (és már támogatás sincs rá).

-
burgatshow
Topikgazda
válasz
BogyóBP
üzenetére
A hazai jogszabályok ill. az AC kondíciói itthon nem térnek ki a lopásra. Általános félreértés, hogy az első évben mindenkinek van Apple Care, gyak. ez a standard jogszabályi megfelelőséget jelenti (itthon ugye ez 1+2 év a vetelár miatt magánszemélyeknek).
Van azonban AC+ (PLUSZ), amit új készülék esetén vásárolhatsz / aktiválhatsz a vásárlást követő 60 napon belül, azonban ez nem vásárolható meg hivatalosan itthon. Ez pl. védne a lopás / elhagyás ellen.
-
col
addikt
Csak egy videó, hogy hogy működik a CP a navigációval.
Az eredeti Apple Mapsnál sem megy a 2 ujjas csippentéssel a nagyítás, kicsinyítés, ahogy a teszten is látszik. Ahogy mondja, eleve nem minden autó támogatja, illetve majd a későbbiekben talán lesz ebben is fejlesztés és megoldás.
[link] -
BogyóBP
addikt
válasz
burgatshow
üzenetére
Az egész merész
Én azért félek ettől. A sima alap 1 év iphone garancia kiterjed a lopásra is vagy ahhoz apple care kell? -
Cs.Tibor
junior tag
-
atika88
senior tag
Sziasztok,
ha az óra alkalmazás, jelzések almenü alatt szeretnék "egyéb" ébresztést beállítani.... még mindig nem lehet ennyi ennyi év után sem a Csengés hangerejét testre szabni
az alvás ébresztésnél érdekes mondon lehet. -
col
addikt
válasz
lugosi
üzenetére
Én használom már elég régóta - nem sokkal ezelőttig az IOS-os és telefonos verzióját - és nem azt mondom, hogy hibátlan, de az én igényeimnek megfelel. (Próbáltam többet is, de eddig még mindig a WAZE volt, ami számomra a legmegfelelőbb volt. Az Androidosra váltva vettem észre, hogy elég sok különbség van köztük és az Androidos javára.
) -
col
addikt
Látom nem sikerült megértened ennek ellenére a lényeget

Alapvetően a képernyőn való ujjmozdulatok és leginkább a 2 ujjas módszerrel történő nagyítás nem megy, ami viszont mind ragyogóan működik az AA-ban. Magyarul azt nem érted, hogy amíg az AA-ban mennek az ilyen kiegészítő funkciók, mozgatások, forgatások, nagyítás mindenféle extra gombok használata nélkül, csak a kijelzőn az ujjadat mozgatva, addig ez a CP-en nem működik.
Ám akár hiszed, akár nem, ezeket mind ismertem és ki is próbáltam a CPben, de köszi ez nem kell - ugyanis ez, és főleg így mindenféle "gombokat böködve", hogy ehhez hozzáférj, lényegesen bonyolultabb, pláne vezetés közben veszélyes, ha már említetted -. De pl piros lámpánál állva is lényegesen egyszerűbb 2 ujjal a zoomot állítani, mint előtte 2-3 gombbal eljutni oda, ahova az AA-ban 2 ujjamat használva azonnal eljutok.
A telefonomon a WAZE eleve a NEM É-i irány mutatásra van állítva és ha valóban hűen tükrözné, akkor a CPben is így jelenne meg, de nem
Szóval lényegében feleslegesen strapáltad magad a kioktatásommal és pláne a - tőled már megszokott másokat lenéző - "user error" minősítéssel.
Hogy kinek mi hiányzik, illetve mi a számára jobb és felhasználóbarátibb megvalósítás az meg pláne nem tőled és főleg nem a te értékítéletedtől függ.
Hipp-hopp..... -
Jó rég nem használok már waze-t, régen csak azt használtam aztán elkezdett nagyon furcsán tervezni és azóta csak fent van a telefonomon. De most hogy így szóba került előveszem ismét, igaz csak magára a navigációs képességére vagyok kíváncsi mert az én kocsim nem tud carplayt.
-
Noxy
veterán
Lehet a WAZE térképet a telefonon - Iphoneon - még most is mozgatni (csúsztatni, eltolni), nagyítani, forgatni, É-i irányt beállítani, stb.
Látom nyomatékosan kiemelted hogy mit nem akarok megérteni.
Nos megnéztem, mert ezeket a ficsöröket soha nem használtam a CP-ban a Waze-n.
Ha megnyomod a CP kijelzőn ezt [kép] , ezután ott lesz az áttekintés, [kép] amiben oda húzod ahova akarod, vagy nagyítod kicsinyíted.
Mellesleg ez a "roppant hasznos dolog" úgy hiányzik vezetés közben mint sántának a púp. (magán vélemény)
Az É-i irány problémát meg úgy ellenőrizheted, hogy amikor fut a Waze a CP-n, a telefonon közben itt [kép] kapcsolgatod, közben figyeled a CP kijelzőt.
Hipp hopp, egyszer így fordul, egyszer meg úgy.
Úgy hogy ez nem az új (Ios 26) CarPlay nyűge, hanem user error.
-
szotyika77
aktív tag
Sziasztok!
Debrecenben tudtok olyan mobilost aki nem a teljes kijelzőjét cseréli a telefonnak, hanem csak az érintőüveget?Adott a szitu, hogy betört a telefonom (iPhone15) érintőüvege, a kijelző nem sérült az általam felkeresett mobilosok szerint, de ők nem cserélnek csak érintőüveget, hanem komplett kijelzőt, ez a művelet viszont 150k felett van.
Egy helyen cserélnék az érintőüveget, ott 60k lenne, csak mielőtt elvinném oda, gondoltam megkérdezek mást is.
Illetve azt is mondták a boltokba, hogy utángyártott kijelzőt nem lehet beletenni, mert visít az iPhone. Ez tényleg így van, vagy csak riogatnak hogy a gyárit vegyem? -
burgatshow
Topikgazda
Na most már du. megnézem mert nem hiszem el.
Technológiailag a CarPlay kijelzőt a készülék egy 2. kijelzőnek kezeli amibe az alkalmazásnak kell beletolnia a content-ot, szóval az lehet, hogy a Waze iOS-en nem rakja bele magába az alkalmazásba a képességet, csak ha telefonon fut, de ahogy írta más is, ez annyira Google.
-
Sziasztok!
Cseréltetett már valaki akkut hivatalos szervizben USA modellű telefonba?
Ugye azokba picivel nagy akku van eredetileg, mert a SIM foglalat helye is akku-bal van kitöltve.Mondjuk most belegondolva lehet felesleges kérdés, mert ha esetleg történne egy ilyen féle akku csere, a tulaj úgyse szedné szét a telefonját, hogy megbizonyosodjon róla, hogy a SIM foglalat helyén akku van-e vagy pedig meleg levegő.
-
undercover
őstag
Hali!
Lenne egy kérdésem. Tudtok olyan tokot ajánlani ami taszítja a szennyeződéseket?

Korábban Samsungnál spigen tokot használtam az nem volt rossz.Most PanzerGlasst kipróbáltam. Viszont ez talán túl puha. És állandóan törölgethettem mert ráragad a por meg stb.
-
col
addikt
Talán elkerülte a figyelmedet.
A WAZE is TÖKÉLETESEN működik az Iphoneon/telefonon, hosszú ideig azon is használtam gond nélkül, most váltottam (volna) CarPlayre, azaz így és emiatt az AA-ra inkább.
Lehet a WAZE térképet a telefonon - Iphoneon - még most is mozgatni (csúsztatni, eltolni), nagyítani, forgatni, É-i irányt beállítani, stb.
Tehát ezek szerint, azaz inkább szerinted, csak a CarPlayt diszkriminálja és xarja le a Gxxgle?
Így én továbbra is azt mondom, hogy ez az új (Ios 26) CarPlay nyűge.... -
-
col
addikt
válasz
lugosi
üzenetére
Ahogy nézegettem az "új" CarPlayjel kapcsolatos videókat, több külföldi oldalon is ezt tapasztalták, hogy az Ios alatt a térképek, navigációk pl. a WAZE ezen funkciója nem működik. Van, akinél állítólag igen (?), de zömmel nem, ahogy próbálták és az a következtetés, hogy az Ios korlátozza, vagy nem oldotta meg ezt....
De érdemes az Ios26 alatti CarPlayes videókra rákeresni, vannak még egyéb "furcsaságok" is, de persze vannak jó újdonságok is. -
-
pinnacle
nagyúr
válasz
pinnacle
üzenetére
Magánszemélynek magyar címmel nem lehet aktiválni az Apple Care-t hiába vették külföldön. Azt mondták cégeknek lehet aktiválni, mert nekik csak 1 év garancia jár. Ráadásul hiába aktiválnánk külföldi címmel, bánkártyával, a lopás, elvesztés biztosítás akkor sem érvényes Magyarország területén.
Ezek után tényleg nem értem, hogy tudják hirdetni az Apple Care biztosítást nálunk lopásra és elvesztésre is. -
col
addikt
válasz
Ear001
üzenetére
Például a Skoda fejegységével a CarPlay alatti Waze térkép nem nagyítható/kicsinyíthető 2 ujjmozdulattal, csak "csúsztatható" a képernyőn a térkép. Nem lehet a térkép tájolását állítani, É van mindig felül. Az Androidos Waze tudja mindkettőt az Android Autóval is. (A telefonos appban ez a nagyítás megy és úgy van beállítva, hogy nem felül van É, hanem a menetiránynak megfelelően van a teteje. De ez talán autó fejegység, illetve IOS specifikus is.)
-
col
addikt
válasz
Ear001
üzenetére
Mindkettőt felesleges csatlakoztatni szerintem, legalábbis számomra az. (Igazából véve azt sem tudom, mehet-e párhuzamosan a kettő egymás mellett és nemcsak vagy-vagy. Szerintem a Smartlink csak egy aktív kapcsolódást enged...)
Az Android Auto nekem jobban bejön, ráadásul a Samsung aksija (5000 mAh) is jobban bírja vezeték nélküli kapcsolatban és emellett a Waze is jobban tetszik az Android alatt. De ez csak egyéni preferencia részemről. -
bigrock
addikt
Teljesen egyetértek. Van két céges telefonom, a fő egy 15Pro, a másik egy lerúgott Androidos Motorola.
A Motorolát használom Waze-ra, de legfőképpen terepen mobil hotspot-ként. Kíváncsi vagyok, hogy hogyan lehet egy telóval azt megoldani, hogy beszélsz a supportos mérnökkel, közben ugyanazon a telefonon kábellel adsz mobilnetet egy PC-nek, vagy célhardvernek. Nem beszélve arról, hogy ezt nem sajnálom, ha kapja a 38 fokos meleget a szélvédő mögött, navigáció közben. -
col
addikt
válasz
burgatshow
üzenetére
Köszönöm neked a segítséget és hogy Te is próbáltad megoldani nekem a problémát a 2 telefon esetében - azaz mindkettőnél - a kontaktok szinkronizálását.
Feltehetőleg megvan a probléma forrása (ahogy ezt egy másik segítőkész fórum társ is írta), mivel a fejegységhez alapvetően 2 aktív telefon csatlakoztatható, de nem mindegy milyen sorrendben teszed, mert ettől rögtön 2 telefonkategória is lesz. Egy "fő" telefon, amit elsőként csatlakoztatsz és a másodiknak, illetve a további esetlegesen csatlakoztatott - azaz rendelkezésre álló, amelyek között választhatsz is - már így másodlagos telefon lesz.
Én elsőként a Samsungot csatlakoztattam és ezért az lett a BT-vel, illetve az Android Autóval így az "elsődleges", azaz a fő telefon. Ennek a kontakt listáját le is töltötte a kocsi fejegységébe.
A második telefonomat - ami egy Iphone - is csatlakoztatva az már így "másodlagos" telefon lett, aminek ezek szerint a kontakt listáját nem tölti le, hiszen a fejegységben már létezik egy telefon annak kontaktlistájával. (Természetesen a lehetőség azért megvan, hogy ezt a másodlagos Iphonet is tükrözze a fejegység, a CarPlay-en keresztül, de én ezt nem használom, erre ott van nekem a Samsung az Android Autoval.)
A másodlagos telefon is működik a BT kihangosító módban, csak ha arra jön a hívás, nem jelzi ki a hívó nevét, csak a hívó számát, mert nem tudja kontaktlistából kiválasztani, azaz hozzárendelni, hiszen nincs ilyen lista a fejegységben ehhez a telefonhoz.
Szóval köszönöm, és talán ez az infó másnak is hasznos lehet és elkerülhető ezzel, hogy olyan felhasználó, aki hozzám hasonlóan több telefont használ a kocsijában szintén ilyen - a telefon kontaktlisták szinkronizálása - problémával bajlódjon. -
col
addikt
válasz
kisapa
üzenetére

Én segítséget kértem, de arra érdemben nem válaszoltál...
(És igazad van, hiszen - több, mint 10 éves Ios tapasztalat és használat után - én oktattam ki saját magam, hogy az Iphoneon nem fog menni Android Auto program, ezen kívül ugyancsak én értetlenkedtem szintén azon, hogy "életszerűtlenül" miért is használok két telefont egyszerre.. Hát ilyen az élet. Köszi, hogy rávilágítottál a hibáimra...) -
kkp900
senior tag
válasz
Sungoo
üzenetére
Jó reggelt! Köszi szépen ,de 100%-on volt. És az akkor nem elég ? Más aki váltott felfelé annak ,hogy változott? Esetleg megnézné nekem a sima Proról a Pro Maxra váltásnál persze 16 -tól felfelé ? Meg most eltűnt a mobilwebhely kérelmezés azt ,hogy lehet vissza varázsolni ,mert sok lap csak akkor működik megfelelően sajnos.
-
BogyóBP
addikt
Sziasztok. Szerintetek melyik jobb tok ami védi a kamera szigetet is vagyis csak a kamera lyukak vannak kivágva vagy ami kocka alakban teljesen es a kamera sziget szabad?
-
kkp900
senior tag
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni Iphone 16 Pro -ról váltottam 17 Pro Maxra és a Safariban a kezdő oldalam a google.hu de olyan kicsi lett . Alapból néha működik rendesen a méret néha nem és akkor olyan asztali kinézete van és marha kicsi minden, hogy nagyítgatni kell hogy egyáltalán a keresőbe is be tudjak írni valamit. Hogy mit kell állítani hogy vissza kapjam azt a normális méretet amit a 16 Pronál használt. Ne kelljen már mindig mobilwebhely nézetet beállítani minden egyes oldalnál az oldalmenüjébe. Köszönöm a segítséget előre is.
-
zzola
titán
válasz
MikeWazowski
üzenetére
Árverseny nincsen, így egyik sem lesz olyan hülye, hogy arra költsön, ami csak viszi a pénzt havonta. De ne legyen igazam...
-
pinnacle
nagyúr
Sziasztok!
Valaki vett már iPhone -t az USA-ban online, bolti átvétellel, Apple Care-el? Ismerősömnek 2x is levonták a díját, de itthoni aktiválás után a véglegesítésnél azt írja, hogy nincs szerződése. Attól tartok az a gond, hogy itthon aktiválta, ahol nincs Apple Care. Egyébként ezt korábban mondták is az ügyfélszolgálaton, ők ugyan nem tudják mi az eljárás, mert nálunk nincs ilyen szolgáltatás, de ebből gond lehet.
-
zzola
titán
válasz
MikeWazowski
üzenetére
Szolgáltatók sara.
Gondolom egy forintot nem akarnak beletenni az infrastruktúrába, mert sok hasznuk nem lenne belőle, mondhatni semmi. Bár lehetne bérelni is szolgáltatást, de akkor sem lenne haszon. Vannak külföldi operátorok, akiknek a Google biztosítja az RCS szervert. -
MikeWazowski
veterán
válasz
burgatshow
üzenetére
De akkor mire várnak? Komolyan nem értem...
-
-
burgatshow
Topikgazda
válasz
MikeWazowski
üzenetére
Utóbbi.
Új hozzászólás Aktív témák
- Hisense LCD és LED TV-k
- alza vélemények - tapasztalatok
- Gumi és felni topik
- Battlefield 6
- Apple Watch
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Spórolós topik
- Szigorúan titkos dokumentumokkal a kezében távozott az Intel egyik mérnöke
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen autót vegyek?
- További aktív témák...
- ÚJszerű 1Hónapos Apple iPhone 17 256GB Black 1OO% ! még 11 Hó nemzetközi APPLE GaranciÁval
- iPhone 17 Pro Max Cosmic Orange 256GB BONTATLAN 3 ÉV MAGYAR GARANCIA! iCentre számlával!
- Samsung Galaxy S23 128Gb fekete, megkímélt
- iPhone 15 128GB Kék Független Használt/1-3 hónap gar./Akku 83%/p4563
- Iphone 13 128gb Midnight 81% + töltő + füles + tok
- Samsung Galaxy S24 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE X570 AORUS ELITE X570 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon 1st : i5-3GEN I 8GB I 240SSD I 14" FHD I mDP I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

pedig a telefon gyönyörű és iszonyú jó videókat és képeket csinál.
Habár csak 1 órára volt a kezemben, mert most költöztem és 0 energiám de nem akartam kiszaladni a 14 napból így kénytelen voltam egy kevésbé leterhelt esti órában kipróbálni. Még lehet visszatérek de most inkább legyen a pénz nálam.

nálam ezek a funkciók működtek a Skodában.
az alvás ébresztésnél érdekes mondon lehet.
)

icecave
-secret-
Zsolt,72