Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- MasterDeeJay: HDD működési idő rekord 29766 nap :)
- iRiver: Prehistorik 2 - Retró Játékpercek! 1. rész
- hcl: Villanyórás okosóra számlap
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
-
LOGOUT
iPhone felhasználók szakmai topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rage47
veterán
válasz
markknight #337971 üzenetére
jah, ez most mar igy marad
-
markknight
veterán
Az utóbbi update óta látom, hogy a multitasking kártyák túlszaturáltak lettek. Nem tudom mitől, de legjobban úgy lehet reprodukálni ha mondjuk Safarit megnyitod és ott vannak könyvjelzők majd átmész egy másik appra és akkor előhívod a kártyás nézetet. Ott látni lehet, hogy durván túl vannak tolva a színek, de más appra is igaz, pl youtube-ra.
Ok, látom más is kiszúrta: https://www.reddit.com/r/iOSBeta/comments/1gv5weg/ios_182_db3_colour_over_saturation_in_multitasking/
-
bnorci71
addikt
válasz
BigBlackDog #337965 üzenetére
nincs azt még nem próbáltam, de eddig is kábel nélkül ment
gabyka
mert a CarPlay azt igényli Bt csak média lejátszás+telefon kihangosítás vanburgatshow
ellenőrzöm amit mondasz, de mint írtam nem csak a Podcast nem megy hanem a navigációl se Waze/Google/saját térkép és igen értesítések se jönnek ezt észreveszem mert furcsa mód mindig leválasztáskor jön meg minden lejátszás alatt semmiA telefon tudja, hogy ha wireless CarPlay-en van,
na ez az ,hogy a jelek szerint mégse tudjamegnéztem engedélyezve van a mobilnet minden alkalmazásnak
-
gabyka
aktív tag
válasz
burgatshow #337968 üzenetére
így már értem
-
burgatshow
Topikgazda
válasz
bnorci71 #337964 üzenetére
A telefon tudja, hogy ha wireless CarPlay-en van, akkor is mobilnetet kell használnia. Akkor semmilyen más alkalmazás sem menne mint pl. navi vagy az értesítések.
Én első körben megnézném más alkalmazással pl. Spotify vagy Music-kal. Aztán ellenőrizném, hogy van e mobilnet engedélyezve a Podcast alkalmazásnak ill. utolsó mentsvárként gyalulnám a Podcast appot és az adatait és tiszta lappal indítanék.
Nekem megy wireless minden mobilnet a kocsiban. -
bnorci71
addikt
Sziasztok!Merci Citan 2024
CarPlay+iPhone 12mini
átvétel után csatlakoztattam a telót és minden jó volt ez volt januárban.
Most viszont ha elindítok egy podcast lejátszást nem indul el. Olyan mintha a telefon mivel wifi-vel kapcsolódik azt hinné, hogy nem a mobilnetet kel használnia hanem wifiről jön a net, de ugye onnan nem jöhet hisz a kocsinak nincs netje.
Wifi ki a telefonon, lejátszás elindít, elindul a telefonon a lejátszás wifi vissza és megy szépen a CarPlayen keresztül. Ha leállítom az autót újra beszállok folytatódik a lejátszás ha a telefont nem nyitottam fel ha igen akkor lehet a wifivel játszani megint és ugye nem csak a média lejátszás nem megy emiatt hanem a navigáció se.
Telefonon autó elfelejtése illetve autón telefon törlése megvolt, újra párosítás után is ugyan ez. Kollégának első pillanattól nem megy szintén iPhone12 mini.
Wi-Fi asszisztens a telefonon be van kapcsolva
Ötlet hol mi zavarodhatott meg?
-
In-Whisky
csendes tag
Nemrég kényszerültem a 2020-as SE cseréjére és 16e lett helyette. A problémám az, hogy a 16e által készített fotókat, videókat nem tudom konvertárálni semmivel. A videókat még lejátsza az MPCHC, de az AVC nem tud vele mit kezdeni, és így feltölteni sem lehet, mert a weboldalak is értetlenkednek a vidók láttán.
Nagyobb baj, hogy a képeket egyáltalán nem tudom megnyitni semmivel, az SE által készített képekkel nincs baj.
Feltételezem a codec újabb, tud erről valaki valamit? windows 10-ről van szó, a legújabb HEIF fenn van. -
Årpi
őstag
válasz
Aaron14 #337958 üzenetére
What if I use two-factor authentication on a device running older software?
If you use two-factor authentication with devices running older OS versions—like an Apple TV (2nd or 3rd generation)—you might be asked to add your six-digit verification code to the end of your password when signing in. Get your verification code from a trusted device running iOS 9 and later or OS X El Capitan and later, or have it sent to your trusted phone number. Then type your password followed by the six-digit verification code directly into the password field.Az Apple leírás alapján a jelszó mezőbe kell beírni a kódot, a jelszavad mögé.
-
zelikocc
senior tag
válasz
gretzky77 #337944 üzenetére
Most kerestem meg az adásvételi szerződést és benne van, hogy letiltás ellen örök garanciát vállalnak, de úgy van megfogalmazva, hogy az aktuális piaci értékén vásárolják vissza. Szóval jobban járok az 1-1-ben cserével.
Vagy vihetem az ügyet békéltető testülethez hogy a fogyasztóvédelmi törvény alapján az eredeti vételár járjon vissza. -
AMD Power
titán
válasz
burgatshow #337953 üzenetére
Dehogy zavar.
Pont az volt a baj,hogy kaptam egy feladatot mailben azt hiába vettem fel a feladatok közé, azt az apple naptárban nem láttam.
-
zaskar
senior tag
válasz
marco0007 #337951 üzenetére
USB-C legyen, inkább exFAT-ra formázd, ne NTFS-re. A márka kevésbé számít, de azért ne valami gagyi legyen. Én pl. egy ilyen noname [kép] kártyaolvasóval másolgatok néha a 15 Pro-ról egy 128 gigás Kingston Micro SD-re, de gondolom a pendrive is jó. Viszont közvetlenül a Fotókból nem tudsz a külső eszközre másolni, előbb át kell helyezned azokat a Fájlokba, mert ott jelenik meg a csatlakoztatott külső meghajtó.
-
marco0007
aktív tag
Sziasztok! iPhone 15Pro-hoz lehet csatlakoztatni usb c pendrivot fotók mentése lenne a cél.
-
Aaron14
őstag
Sziasztok!
Most kapcsoltunk be egy iPhone 4S-t, ami vagy 10 évig nem használtunk. Most állandóan küldi az új iPhone-ra a kétlépcsős kódokat, de nem tudjuk sehova beírni. Kb. 5 másodpercenként érkeznek ezek az értesítések.
Ezt hogyan lehet orvosolni?
-
SharpSA
veterán
válasz
markknight #337937 üzenetére
CEWE?
-
zelikocc
senior tag
válasz
vargalex #337938 üzenetére
Pontosan ez volt az ami miatt én is először elvetettem magamban a tiltást.
Azt nem hinném hogy csak egy bizonyos frekvenciákon lenne hibás a telefon. Főleg mivel Budapest és Bécs között azért minden létező frekvencia megtalálható.
Ausztriában azonnal felpattant a hálózatra mindkét SIM.
A fizikai SIM az pont egy külföldi SIM kártya ami a Yettelre állt rá és működött mindig kb 5 percig. Kipróbáltam manuális hálózat választást a Telekomra (ahol eddig működött) oda egyáltalán nem ment fel.
Ez számomra most már egyértelmű hogy tiltás. Az átfutási idő is logikus, hogy miért nem mutatja azonnal a weboldal hogy tiltott.
Vissza viszem a boltba és elmondják hogy milyen lehetőségeim vannak. Elméletileg ha jól tudom a fogyasztóvédelmi törvényt, akkor a javíthatatlanság miatt elállhatok a szerződéstől és a teljes vételár visszajár. Aztán meglátjuk mit mondanak ott. -
AMD Power
titán
Emailben szoktam kapni időpontokat/feladatokat. Ezt úgy androidon gmailben egyből hozzá is adta a telefon naptárhoz. Ez apple esetében,hogy működik? Most itt is gmail alkalmazást használom, de itt hiába rakom be a feladatok közé a naptárba nem kerül be.
-
vargalex
félisten
válasz
zelikocc #337934 üzenetére
Nem akarok okoskodni, mert nem volt még tiltott telefonom, de szerintem azt a szolgáltató egyetlen pillanatra sem engedi feljelentkezni a hálózatra, hiszen az IMEI-t rögtön az első üzenetben küldi a készülék. Te azt írod, hogy fizikai SIM-el megy 5 percig, de bekapcsolt eSIM-el nem. Általában a szolgáltatók a készülék összes IMEI számát tiltják, de ha nem, akkor a fizikai SIM-el történő hálózati bejelentkezés esetén a telefon nem küldi az eSIM-hez tartozó IMEI számot, tehát nem lehetne köze hozzá.
Az is lehet, hogy valamelyik frekvenciát nem kezeli most és Ausztriában másik frekire állt a készülék.Én mindenesetre a szolgáltatót is megkérdezném. Elképzelető, hogy a telefonos ügyfélszolgálatuk is válaszol a kérdésre.
-
markknight
veterán
Szeretném egyik rokonomat fényképes tokkal meglepni (ezt kért)
Honnan érdemes ilyet beszerezni? Szeretném ha a lehető legjobb minőség lenne, nem csak egy tokba berakott fotó, amin van egy műanyag, hogy ne kopjon. -
mwin
kezdő
Köszi mindenkinek a tippeket!
1, Igen pc-n regisztráltam apple id-t
2, Igen, csak a gmail-t ismeri az illető akinek csinálom.
3, A gmail most mükszik, nem dob ki és elfogadja a telszámot viszont utána a válasza az: "ön már rendelkezik gmail-fiókkal" és bedobja a meglevő egyedüli gmail fiókot és nem engedi létrehozni az új (második) fiókot.
Erre a megoldás a kihagyás volt, szóval ahol lehet skippelni az egészet, se meglevő biztonsági fiókot, se telszámot nem kell neki megadni.
4, Reddit-en olvasgatva, erőltetni kell az Apple supportot mert ők tudják feloldani az adott email címet persze sok idő ezért egyszerű egy másik email fiók. Sajnos nálam nem akarták feloldani hanem leráztak a fenébe, köszi apple.
5, Az új gmail-fiókkal sikerült az apple id regisztrálása a telefonon keresztül és végül beüzemelni a telefont.
Remélem valakinek hasznos lesz ez a gmail-es trükk mivel az apple segítsége elégtelen volt. -
zelikocc
senior tag
válasz
zelikocc #337933 üzenetére
És ezzel a kérdés le is zárult.
Osztrák hálózaton azonnal feljelentkezett a telefon mind fizikai és mind eSIM-mel.
Tehát jövőhéten felkeresem a céget ahonnan vettem.
Köszönöm a tanácsokat, válaszokat.Bár nekem még mindig fura az, hogy nincs mód csekkolni a tiltást. Online is minden oldal azt írja, hogy “black list status: clean”
-
zelikocc
senior tag
Nem értem, hogy van egy nem jól működő dupla garis telefonod, és probléma megoldására itt keresed a választ. Miért?
Egy részt először afelől érdeklődtem, hogy hálózati hiba esetén cserélik-e az egész telefont?
Utána kanyarodtam vissza a tiltás lehetőségére és azzal kapcsolatban voltak kérdéseim.
Miért?
Azért mert hétvége van. Mert nincs időm. Mert éppen most érek Ausztriába. Mert sajtból van a Hold. Nem mindegy?Nyilván te is rá szeretnél jönni, hogy mi a gond és milyen lehetőségeid vannak, ha csak több nap múlva tudsz majd csak eljutni oda ahol tudsz intézkedni.
-
Noxy
veterán
-
hódmaci
senior tag
Sziasztok!
IOS 16Segítsetek már.
Hogyan tudok a windows 11 pcmről álltalam letöltött és vágott csengőhangokat bemásolni a a telefonra és azt nevekhez(kontaktokhoz) társítani csengőhangként?
Jelenleg .mp3 -
Razzul
őstag
válasz
zelikocc #337920 üzenetére
- Ellenőrizni nem tudod, maximum ha bemész valamelyik szolgáltatóhoz és ott hajlandóak megmondani neked (alapvetően csak azzal közölhetik aki velük szerződött).
- Igen a tiltás így működik, mindegyik hálózatról tiltanak.
- Külföldi szolgáltatók is a hazai hálózatot használnák, nem számít.
- Ha cégtől vetted, próbáld meg visszavinni, hátha. -
Razzul
őstag
válasz
Stauffenberg #337904 üzenetére
“Lehet szólni a pilótáknak, hogy a kitoloncoltakkal megrakott gépek forduljanak vissza. Taps!“
Ez valami fantasztikusan demagóg mondás volt a részedről. Nem hiszem, hogy azokat toloncolnák ki akik odaállnának egy ilyen gyártósor mellé.
De ezt a témát inkább hanyagoljuk.
-
zelikocc
senior tag
válasz
Zsolt,72 #337914 üzenetére
Igen, gondoltam én is erre, de valamiért elvetettem.
Hogyan tudom ez biztosan ellenőrizni?
IMEI számokat csekkoltam netes ellenőrző oldalakon és sehol nem mutatott semmi tiltást.
1 hónapos korában vettem tavaly nyáron használtan a MobilShark-ból.
Viszont az így működne, hogy azonnal minden szolgáltató tiltja? És a fizikai SIM akkor hogy működik egy ideig? A VoWiFi is működik. Külföldi szolgáltatóval is próbáltam, magyarokkal is, mindegyik ugyanaz. -
BigBlackDog
veterán
Eközben a chatgpt által belinkelt, 2025-ös forrás meg teljesen mást írt:
While Google does not officially reveal how many accounts are allowed per phone number, experience tells us that you can open multiple Gmail accounts with one.
Szóval úgy tűnik számomra, hogy ismét hallucinált ez az AI. -
válasz
zzola #337915 üzenetére
Ugyanarra gondolunk. Ha mégsem, akkor elég ritka és furcsa hiba lenne, hogy egyszerre megy tönkre a fizikai SIM foglalat és az eSIM chipek. Ha maga a rádió modul lenne döglött, akkor egy percig sem lenne hálózaton.
Majd látjuk, hogy mit ír a kérdező. De ez sanszos, hogy tiltott iPhone. -
Noxy
veterán
egy új iphone, próbáltam hozzá apple ID-t regisztrálni gmail-el. Nem fogadja el a regisztrációt: hiába adom meg helyesen a jelszót,
Ezek után próbáltál meg belépni? [link]
Ezeket a lépéseket meg sem említetted, már pedig ezek nélkül nem lesz Apple ID.
Amit te írsz, annak semmi köze az új Apple Id-hez mert az egy sima bejelentkezés egy nem létező Apple fiókba. -
válasz
Kicsirics77 #337910 üzenetére
Nem baj, annyira releváns, mint hogy piros vagy kék póló van rajta az email regisztráció közben... Szóval ezt itt engedd is el.
-
zzola
titán
válasz
Kicsirics77 #337908 üzenetére
Számít?
Én meg azt nem értem, xy-nak miért nem mindegy, hogy ki milyen e-mail címmel regisztrál? -
mwin
kezdő
Sziasztok!
Adott egy új iphone, próbáltam hozzá apple ID-t regisztrálni gmail-el. Nem fogadja el a regisztrációt: hiába adom meg helyesen a jelszót, a telefonra kapott kódot, a hanghívásban kapott kódot. Elutasítva. Majd várnom kell a válaszukra:
"Megvizsgáltuk a kérését és a fiókjához való hozzáférés elutasításra került"
Apple telefonos support megnézi az emailt és mondja, hogy nem tudnak mit csinálni (igazi support) és kedvesen elmondja a lépéseket hogyan regisztrálhatok új apple id-t egy másik email fiókkal...
Ha próbálok belépni "Elfelejtett jelszó":
A fiók zárolva. A fiók nem használható.
Eddig azt találtam, hogy ilyen akkor fordul elő leginkább ha már másik appleID lett regisztrálva ezzel az emillel. Nem volt.Elkezdek egy új gmail fiókot regisztrálni majd mikor kéri a telszámomat akkor kidob az egészből, hogy ez a telefonszámhoz már tartozik egy gmail fiók.
Szóval, itt az új iphone második napja csak nézem, elég kiábrándító és enyhén szétbasz az ideg már bocs de itt vagyunk 2025-ben és kötnöm kell egy másik telefonszerződést vagy feltölthető kártyát venni, hogy legyen egy másik gmail fiókom és a kedves apple elfogadja ha épp majd tetszik neki és a kedves support-juk semmit sem tud csinálni.
Mi folyik itt gyöngyösön?Köszi.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
Razzul #337900 üzenetére
Még nagyobb vicc, hogy az USA-ban nagyon alacsony a munkanélküliség, így hiába pumpog, hogy minél több gyártó vigye haza a gyártást, nem lesz akit oda lehet tenni a gyártósorok mellé (további nehezítő körülmény, hogy ez a fajta szaktudás nem is létezik az USA-ban). Lehet szólni a pilótáknak, hogy a kitoloncoltakkal megrakott gépek forduljanak vissza. Taps!
-
stuka20
senior tag
válasz
stuka20 #337902 üzenetére
Aha, szóval meg kell várnom az 1 órát, majd újra hitelesítenem kell magam a face id-val és utána tudom módosítani/ hozzáadni új arcot. Illetve mivel friss a teló és délután volt másolás a régi telóról, ezért elképzelhető, hogy még nem szinkronizálódtak a helyek és ezért blokkol folyton... mennyi idő lehet ez vajon?
Sajnos nem lehet hsz-t törölni vagy áthúzni, ha már megleltem a kérdésemre a választ.. -
stuka20
senior tag
Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni.
Frissen vásárolt 16 pro-n bekapcsoltam az elopott eszköz védelmét, gondoltam jó dolog lehet. Na most ha új arcot szeretnék elmenteni a face id-hoz, akkor feldobja, hogy a teló ismeretlen helyen van, indítsam el a késleltetést, ami 1 órán keresztül fut és nem tudok beállítani semmit. Ha letelik az 1 óra ugyan ez van. Ki akarom kapcsolni ezt a funkciót, de nem tudom...
Régi iphone-ról át lett másolva minden adat, otthon, nem máshol, elvileg tudnia kéne, hogy az egy biztonságos hely... -
zelikocc
senior tag
Sziasztok!
Mire számíthatok garanciában? Teljesen új készüléket fogok kapni? iCentre-be tervezem vinni. Részletek lentebb:
Ma délután egyszer csak azt vettem észre hogy “nincs szolgálatás” felirat jelent meg mind a két SIM kártyán egy 14 Pro-n.
Ahogy próbálgattam, arra jutottam, hogy semmilyen eSIM kártya nem működik többé benne sehogy sem (van bele regisztrálva 3 is). Fizikai kártya csak akkor működik ha az eSIM ki van kapcsolva, amint bekapcsolom, mindenhonnan el megy a térerő. Viszont a fizikai kártya is csak 5 percig működik kb, utána eldobja a hálózatot. Repülő mód után újra csak 5 percig megy. Ezt már eljátszottam 10x. Újraindítás volt többször. Hálózati beállítások alaphelyzetbe állítva. Már mindent kipróbáltam.
Apple diagnosztika lefutott, annyit ír, hogy “A diagnosztika hibát észlelt a mobilszolgáltatással kapcsolatban.”
Érdekesség és szerencse, hogy viszont a VoWiFi működik folyamatosan az eSIM-el, csak mobilhálózat nincs, de így VoWiFi-vel legalább elérhető vagyok és tudok telefonálni.
Semmi előjele nem volt egyébként ennek a problémának. Ütést sérülést nem kapott a telefon. Van még rá 1,5 hónap Apple garancia.
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone 15 Pro Max / Natural Titanium / 256GB / Gyári kártyafüggetlen (156)
- iPhone 13 Pro / Sierra Blue / 256GB / Gyári kártyafüggetlen (142)
- iPhone 13 Pro / Graphite / 128GB / Gyári kártyafüggetlen (143)
- iPhone 12 / Blue / 256GB / Gyári kártyafüggetlen (147)
- iPhone 13 Pro / Sierra Blue / 128GB / Gyári kártyafüggetlen (152)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- AKCIÓ! GIGABYTE B360 i5 9600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- AKCIÓ! Lenovo ThinkVision L24i-10 24 FHD 60Hz 4ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest