Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- hcl: GPT diszk kisebbre klónozása
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
-
LOGOUT
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
nemeth989
senior tag
válasz
dom1n0
üzenetére
Megnéztem, van valami kupon akció egy 100-asra dobja ki, shippinggel nekem.
Sleek
Saját tapasztalásból mondom, sokkal merevebb az SL, de már akkor, ha költesz csak is tárcsásat (AIR, PRO). Most jönnek majd az SL-re a Pirellik, megnézzük a 30mm-t elvileg ahogy mértem még lesz mellette hely, majd meglátjuk. Jön a TL is ismét. -
jjeahh
nagyúr
-
Friczy
senior tag
Hipotetikus kérdés, és alapvetően hibás. Szó sincs arról, hogy a teleszkóp a jelenlegi gravelekre kerülne fel, legfeljebb megjelennek teleszkópos gravelek. A napi közlekedésemhez viszont mindenképpen kell egy olyan bicikli, amin van (vagy lehet) csomagtartó, sárvédő, világítás, és merevvilla. Nem hiszem, hogy egy endurance országúti ilyen irányba képes lenne elmenni.
A Merida Speederemet (T2) húsz éve vettem, aztán az apránként átalakult, került rá csomagtartó, sárvédő, koskormány. Tulajdonképpen a fitnesszből csináltam magamnak egy olyat, ami az akkor még nem létező gravel kategóriára hasonlított legjobban (eltekintve a 28 mm-es gumitól, de azon is lett volna lehetőség változtatni). Aztán öt éve lecseréltem egy 'valódi' gravelre, szerencsére a Cube választékában volt olyan Nuroad (Nuroad EXC), ami inkább a túrázásra helyezte a hangsúlyt, a csomagtartójával és a beépített agydinamós világításával.
Szóval nem a kategóriabesorolás a lényeg, hanem az, hogy az adott darab mennyire van fedésen az igényekkel. Aztán hogy ezt minek hívják, teljesen mellékes. -
kobayashy
tag
Kicsit puskaporos a levegő
Terelésként kérdezném, hogy csak engem szivat az Ali,hogy vennék YKYWBIKE nadrágot,de mindre azt írja,hogy ide nem szállít
És még egy,montis topik tali hogy áll,mikor várható kb(Zoli). -
Ixion77
addikt
válasz
stickermajom
üzenetére
Majd elindulnak amikor kinyílnak a hütték és az almok
(nem, ezek nem virágfajták
) -
-=RelakS=-
veterán
Szóval, Favero Assioma Pro MX a tapasztalatok alapján még mindig ajánlott?
Van egyáltalán topik tapasztalat, vagy aki vette, az csak a kicsomagolásig jutott?
-
Tin
veterán
válasz
Friczy
üzenetére
Értelek, és ha a gravelből egy teleszkópos bringa lenne pár év alatt mindenkinél, az endurance pedig egy kicsit még jobban "gravelesedne", akkor melyiket választanád?
Én a mostani Nulane-t mindenre használom, vagyis sportolás, de mellette kirándulás is, és a terep is nagyon vegyes, a kirándulások általában 80%/20% aszfalt/gravel, szóval mindenféle terep. Most ebben a (még nem túl nagy tapasztalattal rendelkező) pillanatomban inkább dobnék rá egy jó 40-es gravel gumit, és tojnék az átlagsebességre, akkor viszont mindenhova mennék. De nálam ez nagyon kialakulós, az is lehet, hogy a vége egy túrabicikli lesz, de az is, hogy egy országúti.
#296056 Friczy: gyerekként és a 20-as éveim elején én is egysebességesekkel nyomultam, sőt még kézbesítettem is a 90-es évek közepén nyaranta diákként, egy elég dombos körzetem volt, elöl-hátul tele a kosár a Campingen, aztán mássz fel. Fel is másztam, fájt is a térdem tőle, azt hittem tönkre is vágtam, mert később is előjött amikor bringáztam, de aztán elmaradt a bringázás, én pedig attól féltem tavaly, amikor "újra"(el)kezdtem, hogy lehet, hogy hosszú távon sikerült akkor kicsinálnom a térdem, de aztán szerencsére mégsem.
De azért van különbség a "felmegyek" és az "ésszerűen felmegyek" között. Ha az embernek van lehetősége választani, akkor célszerűbb azt, ami jobban illik az edzettségéhez és a terepviszonyokhoz. Akkoriban nekünk nem nagyon volt választási lehetőségünk.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
f_sanyee
üzenetére
Nekem ilyen van, navis, érintős Garmint váltott és meglepően jó. A kijelző fapad, nem tud navigálni, nincsenek edzés ficsőrök, climbpro, semmi ilyesmi, de ha csak látni akarod az adatokat és tekerés után stravara menteni, akkor teljesen jó. Sőt, van, ami nagyon tetszik, pl. a múltkor majdnem 7 órás kör után egyetlen csíkot sem merült az akksi, persze mobilos kapcsolat nélkül és csak egy mellkaspánt volt csatlakoztatva. Azt is bírom, hogy én rendszerint elfelejtem indítani a mérést, de ezzel nem is kell, mert ha be van kapcsolva, magától elkezd menteni.
-
dom1n0
őstag
válasz
Maximum1
üzenetére
Na pont ez vele nekem is a parám egyedül vele, hogy mennyire rázza le a vesémet.
Ha abból indulok ki, hogy az outi egy szarabb nográdi körön is lerázza a vesémet, tartok tőle.
Meg persze mindennel ott kell(ene) menni ahova való.
A gravel hiába próbálják a gyártók eladni egy mindenesnek, szerintem arra hogy pl. amit írtál sziklás terepre nem való egyszerűen.
Aztán lehet tévedek
(ex)Cat: Ezt én sem, de maga a kerék is brutál olcsó volt, szerencsém volt.
Minőségre így kézbe véve frankónak tűnik, persze majd puding próbája az evés lesz
-
stickermajom
addikt
válasz
Ixion77
üzenetére
Ezért is lepett meg, hogy még szezon előtt amikor nem mentek a felvonók elvétve láttam csak ebike-ost a hegyen. Tekertek fel az emberek egy órán keresztül a mindenféle super endurokkal. A helyi bike shopban is egy Norco HT van fellógatva a kirakatba, nem valami villanyos. Lehet én már túl nyugaton lakom.

Az a pár ebikeos viszont itt sem köszönt, ez tuti valami nemzetközi egyezmény lesz.
-
f_sanyee
senior tag
válasz
Roland861010
üzenetére
ha jót akarsz, úgyis garmin lesz a vége

-
(ex)Cat
senior tag
Akik mostanság vettek az Aliról EliteWheels kereket... volt vám, áfa itthon? Mert ugye árban azért nem mindegy.
-
Lacerta
aktív tag
válasz
Rodzser Mór
üzenetére
Rég volt monoblokkom. Ezek szerint négyszögtengelyes a hajtásod, ott tényleg nem szokott zajongani a hajtókar, a Hollowtechnél tapasztaltam ilyet amikor nem volt eléggé meghúzva a bilincs.
Szerintem nem tolerál semmit. Egyszer még négyszögtengelyes koromban cseréltek monoblokkot, és a szervizben egy mérettel hosszabb tengelyűt raktak be. Az első 100m tekerés után visszavittem, hogy WTF, a fokozataim fele alig váltható, és súrol a lánc, mert keresztben fut.
Mérd meg, hogy mekkora, és akkorát vegyél. Ha ez jó volt.
Vagy válts Hollowtechre, ott nincs tengelyhossz probléma. -
Maximum1
őstag
válasz
dom1n0
üzenetére
Nem az erőnlétre gondoltam, egy sziklás, kavicsos emelkedőn vagy ejtőn sz@pás a gravel, koskormány+függőleges fékkar, még aszfalton is egy komolyabb ereszkedésnél már mindened fáj a végére ha befogsz dropba és húzod a féket, terepen még ráz is mellé.
Nyilván vannak olyanok aki ezt szeretik benne, nekem nem jött be.
Nézzél meg egy Dividet, tavaly már inkább mtb-vel ment a többség.Szerintem a Gravel a muglik outija.
-
peetie1
aktív tag
válasz
Rodzser Mór
üzenetére
Nekem a canyon endurace folyton ezt csinálja, pár 1000km és kilazul ez a szomorodni token ninja lite középcsapágy. (és nem csak nekem, sokan panaszkodnak rá külföldi fórumokokn is) Nem értem hogy tudja ezt megtenni, de amikor leveszem a hajtókart mindig tudok rajta húzni a csapágyon egy kicsit. Szóval nem biztos hogy új kell, egy szétszed, zsíroz összerak sokszor segít.
-
Ixion77
addikt
Tegnapelőtt csináltam egy komolyabb mászást (1000m+). Átlag 7 fok, max 18. Tegnapra jól megfájdult a bal térdem, a belső oldalon, a térdkalácstól picit lejjebb. Mára nagyrészt rendbejött. A jobbnak semmi baja sem volt. Van tippetek mitől lehet?
Be voltam csatolva (SPD), és semmi különbségről nem tudok a két lábam közt. -
ZolkoW
őstag
indítványozom, hogy valaki most már linkeljen egy dreambuild videót, amiben csinicsajszi szerel bringát, vagy valamit, ami elmozdíthatja a csapásvonalat a megszokottabb irányok egyikébe!
Aztán kiemezzük, hogy miért visel fuxot a tevékenységhez, vagy gyapjúpulcsit. De nyitott vagyok másra is, ami a jelenlegi témáktól eltér.. -
(ex)Cat
senior tag
válasz
Roland861010
üzenetére
Van egy eladó Edge 530-am, ha esetleg inkább komolyabb vmit szeretnél.

Nekem amúgy bevált a CYCPLUS szenzor, nincs baj vele, szóval nyugodtan veheted! -
mauimagic
senior tag
válasz
Ixion77
üzenetére
vásárlókat ha megkérdezünk hogy mi az a "fully", akkor 100-ból 80 azt mondja hogy "fogalmam sincs", 18 mondja azt amit én leírtam (elől-hátul teleszkóp hosszú rugóúttal), a maradék 2 blablázna valami olyasmit mint te.
Szóval nálad ez a dicséret. Ok
Azt meg miért kell támadásnak venni, hogy leírom: nem ismered a monti kategóriákat?
Mert az XC nem egyenlő a HT-el, akkor sem, ha szerinted igen... -
Ringman
félisten
válasz
ZavaBalazs
üzenetére
egy sapka-zokni párost be is vállalok, ha akciós lesz.
-
fulton
addikt
válasz
ZavaBalazs
üzenetére
-
Alexios
veterán
válasz
Roland861010
üzenetére
Szerintem 600ft pluszért vedd meg azt a konzolt mindenképp, max ha nem tetszik nem használod(én pl. kifejezetten szeretem)
-
Friczy
senior tag
Ez attól függ, mi a cél. Te mostanában kezdtél kerékpározni, és a mostani trend a minél könnyebb áttétel, számodra ez a természetes. Amikor én fiatal voltam, akkor a kerékpárok többsége megfelelt a mostani single speednek (más néven tanyabike kategória), az én bringám a maga 5 sebességével (13-23 hátsó sor) már komolynak számított. És azzal mentem fel az Istenhegyi úton, hol egy megállással, hol többel, ha esetleg egyben sikerült marha boldog voltam
És akkor mi van? Majd legközelebb jobban fog menni (vagy nem).A probléma itt sem az volt, hogy nem ment, hanem hogy egyfajta presztízskérdést csinált belőle. Ez egy ilyen műfaj, nem sikerülhet mindig minden. Tudomásul kell venni.
-
Rodzser Mór
senior tag
válasz
Lacerta
üzenetére
A hajtókar stabilan van rögzítve.
Ha új monoblokkot veszek 3-tányéros hajtóműhöz, mennyi eltérést tolerál a rendszer?
Teszem azt most 118mm a tengelyhossz (valójában nem tudom mennyi, mert nem mértem meg), mekkora lehet a tolerancia, hogy a hajtás és váltás jó legyen még?
-
Friczy
senior tag
... ha valaki inkább országúton megy, de néha gravelen is (mondjuk 85%/15%), és mellette abszolút hobbibringás, annak jobb egy endurance szélesebb gumikkal ....
Nem értek egyet. Mindkettő van, az endurance országútit nagyon szeretem, de ha olyan helyzetbe kerülnék, hogy csak egy biciklim lehet, akkor a gravel maradna (esetleg az ebike, de ez offtopic
).Természetesen ez attól függ, ki, mire használja a biciklit. Aki 'csak' hobbinak, sportnak, gondolkodhat másként, nekem viszont közlekedési eszköz, (csomagos) túra, és sport is, az első két kategóriában a gravel nyer az endurance országútihoz képest. Még úgy is, hogy nálam még 15% gravel sincs, gyakorlatilag szinte mindig aszfalton megyek. Ez lehet, hogy kicsit változni fog, mindenesetre a gravelre ősszel felment egy 40-es gumi a korábbi 32-hez képest

-
Lacerta
aktív tag
válasz
Rodzser Mór
üzenetére
Középcsapágy kikopott, vagy belement a víz, és megette. Terhelésváltáskor, egy pontban kattan. Általában hamarabb kezd el kattogni, mint hogy kézzel éreznéd, hogy lóg.
Vagy: Nem elég szoros a hajtókar felfogatása. -
Ixion77
addikt
válasz
Roland861010
üzenetére
A konzol nagy és nehéz, a fordulatmérőből én szerintem ez az amit beszívtam: nem megy normálisa alvó módba, így két hetente megeszik agy elemet.
Ne vedd még meg, este megnézem pontosan, és megírom ha addig el nem felejtem. -
lsebestyen
addikt
válasz
Roland861010
üzenetére
Neked a linkelés nem az erősséged...

Ha az óra tudja az ANT+ és vagy BT szabványt ÉS a szenzor tudja a ANT+ és vagy BT szabványt akkor jó lesz. Mármint ez igaz a képen látható szenzorra, de pl már radart / elektromos váltót nem támogat minden óra, hiába van meg mindkét oldalt a BT és vagy ANT+Az előrenyúló konzol meg tök jó outira, azt jó döntés mellétenni.

-
jjeahh
nagyúr
válasz
Roland861010
üzenetére
Valszeg jó, de a konzolt csak akkor vedd, ha az ilyen előrenyúlót szereted, mert adnak hozzá egy alap konzolt is.
-
Roland861010
veterán
Ez a kettő jó lehet együtt?

-
Friczy
senior tag
Endurance-tulajdonosként írom, hogy igen, van értelme. Elsősorban kényelmesen szeretek letekerni hosszabb távokat, egy teljesítményorientált országútin nem érezném jól magam.
És bármily meglepő, az endurance országútin (Trek Émonda) kívül van egy gravelem is (Cube Nuroad), bármennyire is hasonlónak tűnik , a különbség. -
Rodzser Mór
senior tag
Heló!
Kattog valami a trekkingbringám középső agya felöl. Nem tudtam igazán lokalizálni a porbléma forrását. És nem is mindig hallatszik. Tekeréskor sincs semmi érezhető akadás, kattánás, csak a hanghatás. 1 pedálfordulatra 1 ilyen klattyanó-kattanó hang jut.
Ez mi ez? Monoblokk hiba? Cserére érett vagy lehet javítani?
-
Friczy
senior tag
Endurance bike - olyan országúti, amelynek a geometriája kényelmesebb, mint a hagyományos, teljesítményorientált országúti.
Gravel olyan cyclocross jellegű bicikli, amely elsősorban túrázásra való (most akkor jön a kérdés a cyclocrossról, ugye?
- arra meg mondhatnám, hogy versenyorientált gravel
)
Fentiek közös jellemzője, hogy koskormány, többnyire országúti alkatrészekkel szerelve.Legalábbis számomra kb. ezek a meghatározások jönnek be. Persze mindig változnak a kategóriák határai és besorolásai, régen pl. nem létezett külön kategória a trekkingre és a crossra sem, a fitnesz is viszonylag új dolog - húsz-egynéhány éves, ez az én korosztályomnak már nem túl hosszú idő
-, azóta persze van. az átmenet igazából majdnem folyamatos, mindig lehet találni olyat, ami határeset. -
Mezga Aladár
veterán
Köszönöm mindenkinek.
-
Friczy
senior tag
válasz
Roland861010
üzenetére
Nekem ez nagyobbnak tűnik, mint a Focus, ami neked nagy volt.
-
tacto
aktív tag
válasz
Mezga Aladár
üzenetére
Fel a fejjel, a lenyeg hogy semmi sem serült, te sem. En egyszer ugy estem el sinen, hogy szendvicsset ettem közben, a kifliben levöket mar nem sikerült menteni.
-
ZolkoW
őstag
válasz
Ixion77
üzenetére
az eladások mondjuk nekem olyan, mint mikor kozsó beszél az eredményekről, mármint én nem darabban mérem a létjogosultságát az ilyesminek, a piac persze igen.
Itt inkább trendek vannak, amik egyáltalán nem biztos, hogy realitáson alapulnak, én, mint xc fan, akineke belegázoltak a lelkébe, azt látom, hogy mindegyik irányzat a durvulás felé megy: az XC rugóútjai növekednek (120 már az általános elöl), fejcsőszögek, dropper, satöbbi, a grevölök rugóutat kapnak, ez mind nagyon trendi, hogy aztán minimum trail bicóval, vagy DH rombolóval (persze elektromossal, ami több nyútonmétert tud, mint a dízelautóm) menjenek az emberek fagyizni, és sehova máshova. -
-
Tin
veterán
válasz
Friczy
üzenetére
Abszolút egyetértünk, különösen abban, amit a második bekezdésben írtál. Valóban edzettségen múlik, de ebben azért benne van az is, hogy mi a kiindulási állapot, és hogy az ember merrefelé lakik.
Nekem a Hyde-on 26/34 (0.765) volt a legkönnyebb áttétel, amire asszem csak 1-2x volt szükségem az első hónapokban egy combosabb emelkedőn, de a legtöbbször elboldogultam a 26/26-al (1.0) is. Mielőtt elkezdtem használni a kompakt Nulane-t, előtte direkt próbálgattam a Hyde-on, hogy hol fogok tudni felmenni, és hol nem. Pont feledződtem annyira, hogy elég legyen az új bringán a legkönnyebb fokozat, a 34/32 (1.06). Amit egyébként csak (számomra) komolyabb emelkedőkön használok, a kisebbeken legfeljebb a 34/25-öt (1.36).
Na de abban azért gondolom egyetértünk, hogy ha adott egy kezdő bringás, aki ráadásul még ki is emeli, hogy nehezen bírja, annak célszerűbb nem egy 30/25-ös (1.2) legkönnyebb fokozatú bringát vennie, hanem inkább egy kompakt 34/32-est. Az is eléggé demotiváló tud lenni, ha elkezdesz tekerni, aztán itt-ott tolnod kell a bringát. Persze idővel belejössz, de amire belejössz, már más lesz a bringád is, hiszen addigra más tudod, mit akarsz.
-
Friczy
senior tag
válasz
Fall-N
üzenetére
Országútin is volt tripla hajtás, csak ritkábban. Az utolsó tripla hajtásom 3x10-es szett volt, 30-42-52 hajtómű, 12-27 sor. Csak arra kellett figyelni, hogy hosszúkanalas váltó kell (bár a compacthoz is).
11-eshez már nem csináltak triplát, cserébe a hátsó soron nagyobbak a végek, és nagyobbak a fokozatközi ugrások is. -
jjeahh
nagyúr
-
Friczy
senior tag
Amikor komolyabban elkezdtem (jó húsz év kihagyás után), akkor a compact még újdonság volt, igaz, voltak tripla rendszerek, a legkönnyebb áttételem a Merida Speederen 30/25 volt. Ezzel azért a szántói falon, ha nehezen is, de felmentem (negyvenvalahány évesen). Egy compacttal 34/30 vagy 34/32 sima ügy országútin is, az se nehezebb.
Nem a biciklin múlik a dolog, hanem a rideren. És elsőként nem a 16%-on kell kezdeni, meg lehet venni a jobb bringát, csak akkor a tekerés helyét kell észszerűbben megválasztani, és nem a Kékes kell legyen az első út. Relatív nulla szintről egy középkorú ember egy-két év alatt nagyon messzire el tud jutni különösebb edzésprogram nélkül is, ha eleget megy.
-
-
Fall-N
veterán
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Az biztos, hogy a gravel őrület előtt még a minél szélesebb flatbar lett a trend. Az ipar mégis képes utána a szöges ellentétét nyomatni. Terepre szerintem is korlátozottabb a koskormány irányíthatósága egy szélesebb flatbar ellenében. Persze elvileg csak mezőgazdasági meg szórt köves utakra szánják a gravelt, de azokból sem mindegyik jó állapotú, mint hazánkban is. Van szélesebb gravel kormány is persze már.
-
Toobee
veterán
válasz
Ringman
üzenetére
Menő az a Grit, már régóta nagyon tetszik.
A frissített Seigla egyébként már majdnem tudja azt, ami miatt a Checkpointra becserélném:
- grit
- UDH
- Smoothie - ugyan itt nyilván alap, de próbáltam már és nagyon fáj rá a fogam, iszonyat jó kormány
- 700 x 57 mm / (29 x 2.25″) max gumiméret
A lunchbox viszont nagy negatívum, azt elég nehezen engedném el. -
avl
senior tag
power métereseknek elsösorban: [link] azaz, ha 200W-ot is mutat, a szakember becslese szerint egy erre figyelö ember eseten is fordulatonkent siman 1000-1200W is elöfordul
ugye a "der runde Tritt"
ezt nem gondoltam, hogy ennyire durva a helyzet
egyeb forras: [link]

azaz - nem "mi" egyszerü hobbisták, hanem - él-kerékpárosok, triatlonosok is nagggyon messze vannak a "der runde Tritt"-töl (nem tudom mi ra a magyar kifejezés)
marpedig nyilvan nagy szerepü a "biomechanikában", energiafolyamatokban, hogy mennyire "rund" a "Tritt", amin - mindenkinek - böven van optimalizalhato
-
dom1n0
őstag
-
Maximum1
őstag
válasz
Ringman
üzenetére
Szerintem túl tolják ezt a gravelizációt.
35-40 mm gumi ami használható egy ilyen bringában, e felett XC-t kell venni.
Nekem 40mm van az aszfalton nem esik jól vele 8-10%-os emelkedő, terepen meg már megkapar.
Persze le lehetne vinni az áttételeket de akkor elveszik a sebességbeli előnye, így is terepen rendre elpicsáz egy XC-s le vagy felfele mindegy.
Itthoni dombos, hegyes terepről beszélek nem a Dolomitokról ahol felporszívózott utak vannak. -
Weareus
addikt
Gripshift-témában otthon van valaki?
Talán kb. 2012-ig gyártották, a Sramnál mi volt a csúcskategória jelzése? (Mint pl. a Shimano-nál az XTR?)
Egyszer volt gripshift váltóm, mindennél is jobban szerettem...
Be fogok szerezni egyet, szvsz... -
jjeahh
nagyúr
válasz
Ringman
üzenetére
Kijött az egy órás Unbound mozi is: [link] . Még nem néztem meg végig, de Ixion77 véleményével megint szembemegyek azzal, hogy itt is baromira látszik mennyire lifestyle, hype, divat az egész, persze ettől még baromira menő és tetszik nekem is, kár, hogy nekem ha lenne pénzem rá is kb. feldughatnám magamnak, mert a helyi terepre nem elég egy grevöl, kell az xc
. -
Tin
veterán
válasz
Ixion77
üzenetére
Én olyan helyen élek, ahol az általad az ebikeról leírtak igazak. Tömegközelekedés helyett, hétvégi kirándulásokra öregeknek/gyengébbeknek, illetve bizonyos sportokhoz remek dolog. Ott, ahol a kerékpáros infrastruktúra elbírja, és a megfelelő szabályozás illetve annak betartatása kikényszeríti a szabályos használatot, valóban jó, sőt remek dolog.
Azért én reménykedem abban, hogy a 25km/h-s limitet nem emelik meg, mert akkor elég gyorsan csökkenni kezdene az új belépők száma az analóg kerékpáros piacra. Én azt látom, hogy a fiatalok között már így is több az elhízott e-bike-os.
-
fulton
addikt
válasz
Fall-N
üzenetére
Ezt a jelzőt arra is használják ha valami szerinted nem pasis szín. Nem feltétlen kellene arra gondolni hogy szószerint.....de ehhez is IQ kell a delikvensnek, mert mint egy óvodás magára veszi és lemegy alpári személyeskedésbe, érdekes én tudok úgy írni hogy nem személyeskedek senkivel támadólag. q unalmas már hogy sokan nem tudnak e nélkül véleményt formálni. Ez az ami lassan elveszi az élét az egész topikozásnak.. + akkor még a topik pár színvonalú embere becsatlakozik mantrázva amit..tiszta vicc.
Én elfogadom hogy sokan nem értünk egyet, és mindenkinek lehet véleménye pláne egy ilyen jelentéktelen dologról.
Ki nem sza*rja e hogy Csokicsibesz miben teker de most komolyan. Felőlem rózsaszín tangát is húzhatsz magára totál nem érdekel a dolog. papolja itt fröcsögését úgy hogy feszt kóstolgat minden sorában. Szépen néznénk ki ha én mindent magamra vettem volna amit itt a topikban írtak , vagy csak hogy a fekete "ilyen és olyan fos szín"...#295908balintbaba: hát pedig tőlem nagyobb elfogadót nem nagyon találsz a topikban ez tuti.
-
Ixion77
addikt
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Az EBike már rég "divat". Menj be egy nagyobb nyugati sportboltba, különösen hegyesebb területen, és nézd meg hogy mit árulnak. 70% EBike, 10% gravel, 10% gyerekbringa. A maradék 10% az összes többi.
Valójában (a gravellel együtt) nem is divat vagy "hype", hanem ésszerűség. AZ EBike ugyanis nagyon - nagyon praktikus. Kisebb utakra helyettesíti a motort, ráadásul csendesebb, olcsóbb, nem kell hozzá jogsi, sem védőruha. Felvisz a hegyre izzadás nélkül akkor is ha öreg vagy. Lefelé is adja az élményt. Jelentősen növeli ők körét akik élvezhetik a biciklizést.
-
Ringman
félisten
válasz
f4lcon
üzenetére
ok, de ezt mind tudja a gravel (kb ugyanazok a stack értékek vannak), csak hosszabb felsőcső+rövidebb stucni kombinációban.
abból is van race geo meg adventure.ok, a wheelbase az nagyobb a hosszabb felsőcső (és részben a nagyobb kerékférőhely) miatt.
szerk:
Amelyik kategóriát írod: ez lesz majd az allroad, 40c-s férőhellyel, értelmetlen kevesebbre korlátozni -
ReFleXx
addikt
válasz
lsebestyen
üzenetére
Ja ugy, en ha ilyen szinte parhuzamos sint keresztezek akkor inkabb atdobom az elso kereket rajta.
Nekem egy padka rantotta ki ugyanigy a kormanyt a kezembol tavaly, szeremcsere akkor mar megvolt a sisakom, mert lefejeltem a betonkeritest
-
-
lsebestyen
addikt
-
Tin
veterán
válasz
Ringman
üzenetére
Szerintem meg van, hiszen gondolj bele, akkor maradna a teljesítményorientált országúti és a(z idővel telós) gravel? Azért a kettő között elég nagy a különbség. Endurance-ot szerintem sokan vesznek, akik nem ideális alkatúak és nem versenyeznek, de mégis országútiznának. Szerintem éppen azért tolhatják az endurance-t a gravel felé, hogy a gravel lehessen egy kicsit még "terepebb" (pl. teló), és akkor az új endurance lehessen a régi gravel.
-
ReFleXx
addikt
válasz
lsebestyen
üzenetére
Ezt amugy ugy lehet eloadni amikor nem telibe merolegesen mesz at a sinen? Ha telibe merolegesen megy at rajta a kerek akkor csak nagyon rovid ideig tud csuszni ha megcsuszik.
probalok minel nagyobb szogben atmenni a villamos sineken miota kollegamnak egyszer megvezette az elso kereket ahogy beesett a vájatba es egy hatalmasat esett. -
Ringman
félisten
endurance szélesebb gumikkal, mint egy gravel
endurance szélesebb gumikkal = gravelaz endurance megy a levesbe idővel, a külsők szélesedésével szerintem nincs létjogosultsága, race bike is fogad 32c-s gumit, a graveleknél is magas a stack, annyi hogy a stucni rövidebb 1 cm-rel a bringa meg hosszabb 1 cm-rel.
race bike - allroad 40c-s férőhellyel - gravel 50 mm v 2,2"-os férőhellyel, itt az endurance-nek nincs helye szerintem.
-
Tin
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
Azért ahhoz, hogy valaki belekóstoljon másba is, kell legalább fél-1 év, és akkor is csak karcolja a dolgot, szóval akkor ennyi erővel mindenkinek kell egy országúti, egy monti és esetleg egy gravel, majd a végén az a bringa, amit szeret, meg persze az, amivel közlekedik... de nem hiszem, hogy az emberek többségének van ennyi pénze és helye, hogy fenntartson több bringát, amik közül a javát havi 1x (vagy 1x sem) használja.
#295996 ZolkoW: arra céloztam, hogy azért a kategória átfedésekben biztos benne vannak az üzleti szempontok is, hiszen ha valaki inkább országúton megy, de néha gravelen is (mondjuk 85%/15%), és mellette abszolút hobbibringás, annak jobb egy endurance szélesebb gumikkal, mint egy gravel, és ha mondjuk a gravelekbe 1-2 éven belül kerülne egy lightosabb teló, akkor is kell egy merev villás "gravel", és az lehetne az endurance. De ez nyilván csak találgatás, hiszen nem tudjuk, hogy a piac merre megy, és mekkorát esik vissza.
#295994 Hasaggymeg: én is megkaptam a bringámra, hogy nyuggerbringa, meg hogy nem komoly, vagyis átmeneti bringa, de hát ez így van
A másodikkal mondjuk simán egyet tudok érteni.#296001 Mezga Aladár: jobbulást, szerencse, hogy olcsón megúsztad. Sisakot azért nézd meg, biztos, ami biztos.
-
Ringman
félisten
válasz
jjeahh
üzenetére
ha már unbound: [link]
The top 3 riders in the GP, including the overall race winner, @lachlanmorton, all embraced mountain bike-sized tires this weekend.
durván nyomják ők is, a mindent optimalizáló dylan johnsonnál 9:17-es menetidőnél a norm. power 283W volt [link]
a felt breed carbont elfogadnám azért

szerk:
szerintem terepfüggő is, pl. a békés megyei utakra race bike nem túl jó választás, sok a szar út sajnos, még 32c-vel is kényelmetlen. -
jjeahh
nagyúr
válasz
Ixion77
üzenetére
Ilyenkor kéne linkelni egy friss magyar vagy legalább európai eladási statisztikát, alátámasztva az igazad (?). Az xc-k meg nincsenek leárazva a sárga földig, hanem a gravelek vannak túlárazva, de mindennel ezt szokták csinálni, ami viszonylag új trend, fel van hypeolva, vagy túlságosan rétegigény. Most tényleg sokan vesznek gravelt, lagalábbis tavaly még így volt, idén felénk már kezd lecsengeni ez a divat, legalábbis a graveles ismerőseim nagy része váltott "downcountry"-ra. Ez persze nem jelenti azt, hogy máshol is kifulladt a gravel láz, lásd. az Unbound körül is mekkora felhajtást csináltak. De ettől még jelenleg az xc is nagyon trendi és kelendő szvsz.
-
lsebestyen
addikt
válasz
Mezga Aladár
üzenetére
Jobbulást! Ez a rémálmom (miután nekem is sikerült előadnom ezt már legalább 2x...
). -
Mezga Aladár
veterán
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Hát de.
A villamos vizes sínen sikerült elcsúsznom.
A Garmin szerint 7,5 km/h volt a sebességem
Semmi komoly csak a fvk fordult be. Felszerelésben semmi egyéb kár nem esett.
Mondjuk a sisak koppant de semmi sérülés nincs rajta.
Nekem csak könnyű zúzódás.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Apple MacBook
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Telekom mobilszolgáltatások
- PlayStation 5
- Elite: Dangerous
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- Apple MacBook Pro 16 (2021) 16GB/512GB használt, karcmentes 87% akku, 191 ciklus
- 179 - 180 - 189 - 190 - Lenovo LOQ (15IRX9) - Intel Core i7-13650HX, RTX 4060 (ELKELT)
- Keresünk iPhone 13/13 Mini/13 Pro/13 Pro Max
- Samsung, SK Hynix 8GB / 16GB / 32GB DDR5 laptop Memoria!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

A Garmin szerint 7,5 km/h volt a sebességem