Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- hcl: GPT diszk kisebbre klónozása
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
-
LOGOUT
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
RMZ250
senior tag
válasz
Napfénysüti
üzenetére
Határeset. Mikor a decában próbálgattam a méreteket úgy éreztem az M az én méretem. Ez ugye meg L méretű. Ezért egy kicsit félve vettem meg, jó sokat köröztem mire rámondtam az áment
az eladó srác gondolom már hülyének nézett meddig próbálgatom. 90-ről rövidítettem 40-re. Nem érzem nagynak, 175 magas vagyok. -
RMZ250
senior tag
Pár hónapja érdeklődtem itt merre induljak bringa ügyben. Semmi különös csak melóba járni meg egy kicsit mozogni mert az utóbbi években piszkosul ellustultam. 3 feltételem volt csak: tárcsafék, agyváltó, nem kell teló. Kaptam pár linket és tanácsot. Azután az egyik aprón találtam jónak tűnő ajánlatot. Megfelelt az elvárásaimnak egy kivételével, nem volt semmilyen váltója. Viszont az eladó adott hozzá egy Shimano Alfine 8 seb. váltót. Szóval megvettem, átfűzettem a kereket és így lett egy fasza bringám. Tudom kicsit overkill számomra ez a bringa de nem találtam hasonló árban megfelelőt ez meg szerelem első látásra. A kormány kicsit messze volt ezért vettem egy rövidebb stucnit és így tökéletes. Ez amúgy kemény diónak indult az 1.5 coll méretű villanyak miatt, szegeden azt mondták több boltban is, hogy ilyen nem is létezik
Végül az ebay-en találtam megfelelőt. Még annyit mókóltam a gépen, hogy a két féket felcseréltem mert megszoktam, hogy a motoron jobb oldalt van az első. Itt kellemes meglepetés volt, hogy megbontás nélkül ment a két oldal felcserélése ugyan is olyan kialakítású a főfékhenger, hogy fejjel lefelé is ugyan az. Így csak átraktam egyiket a másik helyére. A másik amin meglepődtem az a gép súlya(10kg). Mikor először hozzáértem azt hittem valami papírmasé szobor annyira könnyű volt, olyan érzés volt mintha egy mérgesebb rászólástól szilánkosra törne
Hihetetlen érzés tekerni vele. Amúgy ismeri valaki ezt a típust, mert az eladó szerint 2-3 db lehet belőle az országban. Hihető ez?
Na bocsi a hosszú hsz-ért ha valakit untatnék vele. Ja a gép egy Cannondale Trail SL 29er SS -
SSJmeszes
senior tag
Skacok, szavazásra szeretném bocsájtani ezt, mert nem tudom eldönteni melyik is legyen.
Ebben szeretném a segítségetket kérni. Mindkettő átjön. Esetleg melyik jobb, és miért?! Ha a IXS színeket vesszük, akkor az jobban paszol a bicómhoz, és a szemüvegemhez(piros). -
varsam
őstag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
"egy viszont biztos,KOM-od lesz azon a szakaszon"
Pláne ha feltekersz

-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
StLui
üzenetére
Több mindentől függ,milyen hosszú,mennyire meredek és főleg mennyire laza.Biztos van olyan rövidebb,lankásabb is ahol le lehet zúgni,de ezek általában annyira meredekek,hogy a megindult kő egy része meg sem áll,hanem elkezd gurulni lefele,és olyan laza az az erdei,humuszos föld amiben állnak,hogy elsüllyedsz benne,mint a homokban.Ez az a hely ahol még nem ment le soha senki,sem ember,sem állat,tehát általában te vagy az első aki megpróbálja.Vagy sikerül,vagy nem,egy viszont biztos,KOM-od lesz azon a szakaszon.

-
StLui
veterán
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Nagy-Mána-ról jöttünk hárman lefelé, ott volt egy ehhez hasonló lefelé, a 3.0-ás gumival is elfeküdtem, de a többiek lejöttek a 2,4-es gumikkal, én túlfékeztem az elejét, és kitúrta magát oldalra. Tényleg nehéz, talán majdnem nehezebb volt letolni a bringát a 100 méterből a maradék 70-en.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Runner_fxr
üzenetére
Ja, én szívesen letesztelnék bármit
. Valszeg minden célra 3-4 különböző bringa lenne a legjobb
. De komolyan, néha az outisokat is irigylem, amikor stravan látom, hogy montis fejjel felfoghatatlan távokat mennek 1 nap alatt...Hasaggymeg: Agyaltam is, hogy ezt így hogyan sikerült összehozni, nem tudtam, hogy a természet kreálmánya. Amúgy gyalog is nehéz volt ott lejönni, a kövek között süllyedtem el állandóan, féltem, hogy bokaficam lesz a vége.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
jjeahh
üzenetére
Ez a látszat ellenére sem valamiféle emberi tevékenység eredménye,fakitermelő út,vagy irtás az erdőben,ez egy tipikus kőfolyás,ahol ez esőzéseknél a lezúduló víz hordja lefele a sok gurulástól már lekerekedett sziklaköveket a hegyek tetejéről és az tör utat magának évszázadok alatt a fák között,rendszerint a legmeredekebb,legrövidebb úton,ahol a víz általában folyik,ugyebár.Szerintem ott fel nem megy semmi,még azok a fakitermelő gépek sem,lefele meg talán egy öngyilkosjelölt,mert ott egyetlen kő sem stabil,mindegyik könnyen elmozdul a másikon,na meg a hordalékföldön,amit a víz odaszállított.Nincs alatta döngölt talaj,nem járta soha semmi,így csak ránézel és máris mozog is az egész tovább lefele.Én csak felfele másztam olyanon,azt is inkább 4kézláb,mint 2 lábon,de nem ajánlom senkinek ott lebringázni.Ha meg mégis van aki megpróbálná,kérem készítsen filmet mert az tanulságos lesz.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Runner_fxr
addikt
válasz
jjeahh
üzenetére
Ha az a szempont, hogy melyikkel mész leggyorsabban fölfelé, akkor egyértelműen a karbon XC.
Itt inkább az a kérdés, hogy mennyire változna meg a véleményed egy komolyabb Trail/Enduro gép után, már ami az összhatást illeti. Elképzelhető, hogy egy ilyen gép után már a lefelé is számítana. De az is simán benne van a pakliban, hogy nálad annyit nem tenne hozzá, mert nyugodtabb vérmérsékletű vagy és nem is használnád ki a tudását lefelé. Ezért kell mindenképp tesztelni. -
jjeahh
nagyúr
válasz
Toobee
üzenetére
Na igen, ebből is látszik, hogy mennyire igény/felhasználás kérdése az egész, én 5 db külsőt lassan elkoptattam 2 év alatt, a legolcsóbb drótos Schwalbe gumikat veszem mindíg, a belsőm meg valami sz*r Kenda és eddig 1 defektem volt, szal pont ez a része számomra mindegy
. Érdekes, hogy a haveromnak minimum 4-5 defektje volt idén, pedig csak velem tekert, ugyanott bringázik ahol én.
Engem inkább a súlysporlás miatt érdekel, de mivel a jelenlegi kerekeim nem tubeless ready-k, valszeg ezt lépem meg legutoljára... ha meglépem egyáltalán, mert drágák a tl ready kerekek. -
jjeahh
nagyúr
válasz
Runner_fxr
üzenetére
Ez mind csak elmélet, mert nem tudom valaha lesz-e karbon XC-m
. Ja, amúgy gondolom egy jobb trail/enduro nem mászik rosszabbul, mint a mostani XC-m, max 20%-os emelkedőkön nagyon rá kell feküdni a kormányra. De ha már annyi pénzem lenne, akkor valszeg jobban hajlanék karbon XC felé, szal az én szemszögemből inkább ahhoz kéne hasonlítani a trail/enduro-t, ergo akkor az lenne a kérdés, hogy melyik lenne erőrelépés felfelé a mostani gépem után.Toobee: Ja a fullykat sosem fogom kizárni, azon kívül, hogy a hátsó tagot is szervizelni kell, más gondom nincs velük, tudtommal karbon fully XC-k is akadnak szép számmal 10kg alatt, ami már valszeg rakétábbnak tűnne, mint a jelenlegi 13kg vasam.
No de mindegy is, mert annyi pénzem nincs, szal a jelenlegi gépem súlyát lassan tuningolgatva le fogom vinni min. 12kg-ra, most megy rá levegős teló, majd könnyebb hajtás, aztán majd egyszer tyúkbelesss stb. és azt a maradék 2kg fölösleget a karbonhoz képest megpróbálom kompenzálni edzéssel, a fehérje olcsóbb, mint egy karbon XC

-
Toobee
veterán
válasz
jjeahh
üzenetére
Pedig azok alapján, amiket mesélsz, írsz, feltöltesz ide szerintem nagyon tudnál élvezni egy fully-t. Én itteni tanácsokra mozdultam inkább a merev felé, aztán béreltem egy 120/110 gépet, még azon a héten le is cseréltem a merev Cube-om. 100/100 karbon vonalból valószínűleg még profitálnál is a mostani sárnehéz bringa után. 27,5" 13 kg-os merev után nem érzem óriási visszalépésnek a hasonló súlyban lévő 160/155 29er gépet.
-
Runner_fxr
addikt
válasz
jjeahh
üzenetére
Ez attól függ, hogy milyen Enduro-val. Egy alap felszereltségű, esetleg régebbi alu Enduro-val, ami megvan akár 15-16kg-is, valószínűleg nem szívesen másznál 1500-2000m szintet, vagy csak kín szenvedve. De egy komolyabbal, ami mondjuk 12-13kg, már valószínűleg nem sokkal lenne nagyobb erőfeszítés mint a mostani alap XC gépeddel, mivel gondolom az is megvan 13kg. Persze a geometria más, ami még nehezíti, de sokkal jobban másznak ezek a komolyabb Trail/Enduro gépek mint gondolnád. Most persze ha a másik véglethez hasonlítod, mondjuk egy komolyabb XC-hez, ami bemegy bőven 10kg alá is akár, hát nyilván ott már az XC sokkal jobban fog mászni, de az a skála másik vége.

Nyilván a saját magad elvárásainak kell legjobban megfelelnie, és ha tényleg a mászás a legfontosabb kritérium, akkor valóban az XC rakéta lesz a legmegfelelőbb, de ha majd rászánod magad egy ilyen komolyabb összeg elköltésére, előtte mindenképp próbálj ki legalább egy Trail kategóriát. Ki tudja, lehet megváltozik a véleményed.Egy kép persze lehet nagyon csalóka, én így kép alapján úgy látom, hogy le lehet azon menni, legalább is az én gépemmel le mernék rajta menni.
A quad is csak akkor működik jól, ha tudják is használni. Egyszer bérelj ott valami komolyabb fully gépet, mert szerintem nagyon meglepődnél, hogy mennyivel több benne a lehetőség mint a mostani bringádban. -
Hasaggymeg
Topikgazda
Először derítsd ki mekkora kell nektek,majd ha újat akarsz akkor pl. itt szétnézhetsz,mutathatod,itt majd véleményezi valaki.Használtat az összefoglalóban talál6ó apróhirdetési linkek valamelyike alatt keress.
-
r859
csendes tag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Olyan nagyon sokat nem, hárman mennénk általában egy 7 éves gyerekkel kirándulgatni, de ha mindent beleveszünk ide-oda akkor se hiszem, hogy csúcsidőben havi 100 nál átlag többet mennénk. A csomagtartós dolgoknak örülnék, de ha nem gyárilag hanem csak utólag ,,extrázható" az sem gáz.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
trialboj
üzenetére
Mondjuk én is kézzel egyengettem utoljára,zsebkendőt tettem rá,vagy kesztyűt húztam,hogy ne zsírozzam össze...és igen,sejtettem,hogy a kombinált fogóra gondolsz,de az sem jó.

(#122077) r859...mennyit tekernétek havonta? Kell sárvédő/lámpa/csomagtartó,vagy csupaszon is jó?
-
r859
csendes tag
Családilag beruháznánk 1 női meg 1 férfi trekking kerékpárba,de a keret nem olyan nagy 80-100ig tudnánk elmenni bringánként. Nem vagyunk nagy szakértők, de ahogy látom ebben az árkategóriában inkább a használtak között kell keresgélni. Van esetleg ebben a kategóriában valami bestbuy típus, amit érdemes lenne figyelgetni?
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Runner_fxr
üzenetére
Attól tartok egy enduróval nem másznék 1500-2000m szinteket az én combjaimmal, szal el sem jutottam volna addig a köves részig
. Néha rákívánok ezekre a brutál rugóutas gépekre, de egyre inkább úgy érzem, hogy számomra egy komolyabb karbon XC lenne valóban előrelépés, ha a pénztárcám engedné... Persze előbb ki kéne próbálnom egy endurót, de minden arra utal, hogy ezek nem hosszú vegyes túrákra lettek kitalálva. No meg engem már sem a 60-al lejtőzés, sem a pályázás nem izgat igazán, inkább az, hogy minél hatékonyabban és könnyebben le tudjam küzdeni a 20+%-os köves-gyökeres emelkedőket is. Lefele úgyis szinte bárhol elmegyek, max sokkal lassabban. Itt, ezen a köves lejtőn meg nem tudom más hogy jött volna le, de én nem tudom elképzelni, hogy bármivel meg lehet oldani, szvsz itt egy lánctalpas sem ment volna ki. Pár emberke valami durva gumis quadokkal próbált kimászni, de ők sem jutottak ki
. Fogalmam sincs végül mit csináltak, mert amikor mi jöttünk lefele, ők álltak keresztben és fogták a fejüket, nem tudtak továbbmenni, valszeg valahogy visszacsúszkáltak
. -
trialboj
őstag
Ok, akkor én barmoltam szét, mert az elmúlt hetekben többször próbáltam ki mennyire gyorsan tudok megállni leejtőn 30-40ről. Olyat még nem is hallottam hogy kézzel egyénesítgetik, de legközelebb megpróbálom, úgy talán nincs az az érzés hogy bármelyik pillanatban eltörhet a feszegetéstől.
off: Megtörténhet hogy kombinált fogónak hívják
habár amit te linkeltél az nem csíp hanem vág, az csíp amire én gondoltam
. Ennél már csak a francia vs angol kulcs viszonylata kacifántosabb. -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
Runner_fxr
üzenetére

-
Runner_fxr
addikt
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Most a lefeléről volt szó.

A fölfelét meghagyom az olyan keményeknek mint te!
jjeahh: A kép persze lehet csal, de olyan durván meredeknek nem tűnik. Ez már nyilván nem XC gépeknek való terep, ilyen bicóval itt én is letolnám. De egy komolyabb Trail/Enduro gép, pláne plus-os gumikkal, rengeteg mindent megold, ne is hasonlítsd az XC-hez. Ég és föld, persze az se bringázik helyetted.
Azért lehet találni itt a Budai-hegységben is kemény terepeket.
trialboj: Nagyobb fékezéstől, nagyobb hőmérséklet ingadozásól, természetes, hogy lehet benne nyolcas. Én ezt simán kézzel szoktam kiszedni, türelemjáték, meghajlitod ellenkező irányba mint amerre üt. Gyönyörűen ki lehet szedni a nyolcasr, mindenféle szerszám nélkül. Sőt, talán jobb is így. Csak utána zsírtalanitani kell.
-
trialboj
őstag
Hogy a picsába görbül el a féktárcsa? Főleg egy új, ha sosem estem vele, és emlékeim szerint nem is dobtam rá semmire (általában földre döntöm ha megállok).
Olyan nyolcas volt a tányérban hogy a kerék pillanatok alatt megállt forgatás után, nem is lehetett belőni szépen, vadi új 2 max 3 hónapos SLX m7000 ice tech tárcsa. Csípőfogóval visszaegyengettem amennyire sikerült, de annyira hajlékonynak tűnt hogy féltem neh eltörjem, szóval távol áll a tökéletestől, ami elég zavaró.
Magától is görbülhet, pl az erős fékezésektől? vagy amikor sűrűbb ágakon mentem át, és ostorozták az okozhatta? Esetleg teljesen normális hogy egyengetni kell a tárcsát?
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Ja, egy nap. Pedig én nem érzem magam kemény legénynek, versenyeken nem is mernék indulni
. Kintáná má nem leszek, 10 kilóval több a zsír rajtam
.Zsohi: 0 fok nem vészes, még -15 sem, csak kell megfelelő ruházat

Runner_fxr: Ezek szerint a képről nem jön át, hogy milyen, minimum 21-22 fokos lejtő, de valszeg durvább, több réteg guruló araszos kővel, a kő alatt meg sok homokkal, szerintem itt nincs olyan széles gumi ami ne csúszna el. De azért kíváncsi lennék egy tapasztaltabb bátrabb bringás pluszos gumikkal meddig bírná itt, tuti jókat lehetne egymáson röhögni

-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
Because
üzenetére
Na ez az a gumi mely még levegő nélkül is megbír egy könnyebb kerékpárost.
Nekem marha nehéz volt leszedni/visszatenni.
(A Race Kinget leengedve,kis túlzással a kerékpár önsúlyától is kivágja a perem.
)(#122050) jjeahh...egy nap volt a 83/1500? Mert ha igen,az igencsak combos,és így lassan te leszel a mi kis székely Kintánánk.

-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
flash-
üzenetére
Nekem ilyen van,a közepes,mely igaz kissé drága (9e körül),de terepen is ott marad úgy ahogy kell.

(#122065) Runner_fxr ...sőt még felfele is,feltéve,hogy van egy tele aksid,mi?

(#122062) emiki6 ...ha a szárból kipárolog, akkor a kipárolgott helyére át tud folyni még folyadék.....hát erre nem is gondoltam!

(#122066) Zsohi ...mi ilyent nem mondtunk,ezt csak jjeahh fórumtárs élvezi.
-
Zsohi
őstag
válasz
Runner_fxr
üzenetére
Errefelé is vannak ilyesfajta erdei ösvények és megértem Jjeahh kolléga félelmeit, egy vékony 2.1"-es kerékkel ez tényleg trükkös lehet. Az ami itt működhet az a sebesség.

-
Amúgy meg múlthéten életemben először kimentem 0 fokban tekerni a hegyekbe, imádok bringázni, de hogy nekem ez rohadtul nem esett jól az tuti biztos. Nem elég, hogy az ujjaim kockára fagytak a kesztyűben, de az a jeges sáros kása ami ott fogadott... Hogy vagytok ti képesek ezt élvezni?

-
flash-
veterán
tudnátok ajánlani valami tényleg jó minőségű nyeregtáskát?
közepes méret kellene, (elférjen benne a 28as belső, multitool, és a tiptop-os doboz, nagyobb méret nem is kell:.)
KLS-volt (asszem ez)de utáltam, tépőzáras és elég gyakran lelazult.. elkezdett lógni..aztán le is téptem mérgemben amikor egyszer oda kellett kötegelni mert mindig le akart esni.... -
emiki6
veterán
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Igen. De ha a szárból kipárolog, akkor a kipárolgott helyére át tud folyni még folyadék...

És igen, ha csak a talpad izzad és a zokni elvezetős, akkor az egész lábfejed nedves lesz. -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
emiki6
üzenetére
Értem én,de az nem azt jelenti,hogy a korábban nedves hely kiszárad,hanem azt,hogy szétterjed a folyadék az összes kapiláris csövekben.Vagyis olyan nincs,hogy a talpad megizzad,majd a nedvesség mind felmegy a zoknid szárába ahol aztán elpárolog.Az edényből is azért mászik ki,mert miután átment annak peremén a rongy lefele lógó részébe,onnan a gravitáció miatt kicsepeg,így újra tud telítődni az edényből.
-
emiki6
veterán
válasz
Toobee
üzenetére
Valaki budapesti nem rendel mostanában rose-ról? Betársulnék, hogy a postán spóroljunk.
Hasaggymeg: A kapillárishatás lényege, hogy a folyadék a nedvesített helyről a nedvesítetlen helyre kúszik. Ha elég erős, akkor a gravitációt is le tudja "győzni", mert erősebb is lehet, mint a hidrosztatikai nyomás.
6030D: Nos, én növesztettem réz-szulfátból kristályt, akkor utoljára, mikor papírtörlővel terítettem le az edényt, hogy ne szálljon bele a por. Valaki lendületesen elment mellette, a légmozgás a törlőt elmozdította, beleért az oldatba, a kapilláris hatás miatt felkúszott a papíron, majd tovább, a doboz szélétől már a gravitáció is segítette, ahogy kívülről elérte a belső folyadékszintet a közlekedőedények elve alapján a folyadékot átszivattyúzta a dobozon kívülre, egész addig, amíg már nem ért bele a papír a szintbe... Utána takaríthattunk, de szőnyegen azóta is van egy kék folt...

-
jjeahh
nagyúr
válasz
Ironizer
üzenetére
Nincs képed róla? Általában én bevállalom, de persze rettegek, mert valszeg elég durvát lehet ilyen helyeken perecelni. Itt pl. valami brutál quadokkal is próbálkoztak a múltkor páran, sikertelenül... mi is leszálltunk azért egy idő után, mert durván csúszkált jobb-ra-balra a bringa, fékezni meg kb esélytelen.
-
WestBam
senior tag
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
Szerintem nem kérdezted, nem titok a hely, Pest M3 bevezető melletti földúton. Fényszennyezés van, valamint “hölgyekkel” szoktak sajna arra járni gyakorta, van, hogy nem tudok a kocsiktól fotózni

Legutóbb a kb. 40 percnyi fotózás közben 3 autó is elment, sajnos az állványt sem tudtam visszatenni pontosan. A 200 m távom Budaörs mellett van, ott nincs fényszennyezés, de múltkor hetekig filmforgatás volt arra is. Vidéken nincs ilyen gond, kimész a határba valami mezőgazdasági útra aztán elvagy mikor kedved van, senki nem zavar. Ha témába is akarsz vágni bicajjal mész fotózni lámpát
-
Runner_fxr
addikt
válasz
Ironizer
üzenetére
Sok gyakorlás kell, meg ez egyénenként teljesen változó, hogy ki mit mer vagy mit nem mer, van aki pár hónap gyakorlás után már 60-al csapatja az erdőben, meg néhány közepes ugratót is bevállal, míg mások 10 év után se mernek ilyenek csinálni. A plus-os gumik rengeteget tudnak segíteni, sokkal jobb a tapadás, jobban átgördül a köveken, még a telók rugóútja is többnek érződik. Viszont normál mtb villába és vázba ezek nem férnek be, max 2,4-ig kb.
-
Because
őstag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
-
flash-
veterán
kicsit nézegettem a wattokat straván,
azért az a 2495 max watt már sztem eléggé komoly...
(persze a 207W átlag 190km-en szintén...)
[link]
nagy tehetség Peák Barna! -
ivana
addikt
válasz
Tothgera30
üzenetére
kb. hasonlít a 737-es Xt-hez. Exage és lx vegyesen. 500-as exage amiból elvileg abból az lx lett. Nem kell túl nagy range, lehet marad akk a 11-28, az legalább olcsó, 22/28-al még nem találkoztam olyan emelkedővel, ahol ne a gumi lett volna a szűk keresztmetszet (Race King).
-
jjeahh
nagyúr
Látom más is bringázott ma, jó idő volt, a városban napon 30 fok, a gyimesi hegyen 4 fok
. Mi is mentünk egy hétvégi kört, 83km/1569m lett a vége, mert ránk sötétedett
. Pár kép (Stravan több): -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
6030D
üzenetére
Azmegamásik.
Tothgera...lábad vérzik,karod lefittyent vállból,de oda se neki, sak a KOM nehogy elússzon.
because...kapilárisságnak hívják,ugyanakkor én sem tudom miért működne egyik irányban,pl.a szár felé,jobban mint a másikban,pl.a lábujjaid irányába.

emiki6...biztos van jobb mint a pamut,de télen nem szokott annyira megizzadni a lábam,meg nem is tekerek annyit egyhúzamban.
-
6030D
addikt
válasz
emiki6
üzenetére
Na, akkor kezdem az olcsó részével. A marketing része az, hogy a bringás zokni a vizet elvezeti a lábfejről a szárra, ott meg elpárolog. Én decás 500-as zoknit használok, nagyon jó, nem büdösödik. Hármasával véve olcsó.
Télen meg kb mindegy, a nyári cipőben sose izzad a lábam.
Kamásliban sem. Ott megy a pamut-, sízokni, attól függ mennyire van hideg. -
emiki6
veterán
Kicsit behoznám a zoknitémát. Én valahogy úgy vagyok vele, hogy zokniért nem igazán fizetnék páronként 2-3k-nál többet, többek között azért, mert kell legalább 3, inkább több pár. Meg én úgy vagyok vele, hogy ha már vennék, akkor valami visszafogottabbat, hogy tudjam használni hétköznap is (mer mér ne?). Most úgyis tél lesz, maradjunk a téli témánál.
Az az én problémám, hogy a cipő alapvetően zárt. Az ember lába meg megizzad. A zokni meg a nedvességtől elveszíti azt a jó hőszigetelő tulajdonságát. Feltételezem hiába vesz fel az ember izzadtság elvezető cipőt tök fölösleges, mert a cipőből úgyse jut ki...
Tehát mi a megoldás? Olyan zokni kell, ami nedvesen is jó szigetelő. Hogy létezik e ilyen nem tudom, valószínű jó drága, ha van...
Ja, meg ugye a jól szigetelő cipő és ugye a kamásli, bár kamásliban úgyse lehet platformot tekerni szerintem. Cipőnek valószínű a hasaggymeg által propagált Adidas Terrex swift solo-t fogom venni, ha nem nagyon embertelen a lábformája (nyilván ennyire nem lesz borzalmas, de akkor sem divat anatómiailag korrekt cipőt gyártani...
). Ha a cipőben már szó szerint lefagy a lábam és nem csak hideg lesz, akkor már úgyis olyan hideg van, hogy nem megyek ki tekerni.Hasaggymeg azt írta pamutzoknit hord (a pamut tipikusan az az anyag, ami szereti megszívni magát, de legalább nem büdösödik csak úgy), aztán azt találtam még, hogy a rose árul 8-9 eurós merino-s occsózoknit. Jobb az, mint egy sima pamut sportzokni? Vagy máshogy kérdezve, miben más a gyakorlatban?
-
Ironizer
tag
Tök szép napos idő volt ma, most Várpalota felett a Fajdas hegyre mentem fel. Borzasztó, hogy milyen köves a terep, vagyis pontosabban az utakat kőszórással próbálják javítani, most is volt egy olyan lejtő, kb 15%-os, aminek az "alapzata" zúzott aprókő, olyan, amiben elsüllyed a kerék, és rajta öklömnyi kövek, de nem csak egy pár darab, hanem rendesen kitöltve az utat, de azért elég lazán ahhoz, hogy simán elgörögjenek egymáson. Ti le mertek menni ilyen lejtőkön? Múltkor egy ilyenen "taknyoltam", szerencsére minimális sebesség mellett, kicsúszott az első kerék alólam, csak beestem a bokorba. A mostani lejtőn letoltam a bringát, de még a lábam is meg meg csúszott a köveken, ahogy elgurultak egymáson, kíváncsi lennék, hogy vajon tapasztaltabb ember le tud-e menni ilyen helyen. Talán egy 27,5+-os gumma, meg jó alacsony nyomás segíthet.
-
Zsohi
őstag
válasz
IMIIKE1998
üzenetére
29er BMX

-
IMIIKE1998
őstag
SE BIKES
Csak szerintem olyanok ezek, mint a gyermekkori Hauser BMX-em?
-
IMIIKE1998
őstag
válasz
Tothgera30
üzenetére
Köszi, akkor ez lesz, mert így egy helyen meg tudom oldani a lánccserével együtt.
-
-=RelakS=-
veterán
-
Tothgera30
veterán
-
ivana
addikt
Egyik vintage montimra kellene új kazetta, szerintetek 11-28-as jó lesz? A másikon ilyen van, ezen viszont valami régi 13-3x-es. Ami fura még, hogy ugrik rajta az új lánc pedig szemre nem kopott. Ennek mi lehet az oka? (9 sebi lánc van rajta de az elvileg elmegy 8-as rendszerben) Lehet, hogy ez IG kazetta?
-
IMIIKE1998
őstag
válasz
Tothgera30
üzenetére
LINK
És ez? Nekem nincsenek nagy igényeim, csak ne csúszkáljon a nyereg, mert a jelenlegit akárhogy húzom csutkára, akkor is csúszkál, lötyög benne a nyereg... -
6030D
addikt
válasz
Tothgera30
üzenetére
Ezt akartam írni, van is az aprón. 50 %-kal emelné a bringája értékét.

-
Tothgera30
veterán
válasz
IMIIKE1998
üzenetére
KCNC-t, Ti Pro Lite AL75 egész pofás.
-
IMIIKE1998
őstag
Hali!
Milyen olcsó, kétcsavaros rendszerű nyeregcsövet érdemes venni szerintetek? -
Tothgera30
veterán
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Nincs idő ilyesmikre, épp pörög a Strava szegmens, pittyeg a Garmin, nyomni kell, 280W-ott rá kell ereszteni, mert nem lesz meg a Kom.

-
hoffman_
nagyúr
sziasztok,
21000 hsz után fura újra írni a topicba
sajnos masszívan kiestem a miliőből pár fordulat miatt az elmúlt években, azóta csak gyenge próbálkozásaim vannak vissza kerülni. a tegnapi nap során rögzítettem, hogy miket is kéne javítani a gépen, hogy újra munkába állhasson.ennek a következő lépése lenne majd, hogy kéne fűznöm egy új kerékszettet. továbbra is egysebességes marad a platform, városban. a kérdésem az lenne, hogy van-e tapasztalat a standardtól eltérő fűzésekkel valakinek. egyedi agy-felni-küllő nem opció. hátra szokásos 3 kereszt menne, előre viszont radiált szeretnék. nem tudom, hogy mennyire lenne jó választás hosszútávon. 90kg, acél váz és jó sok padka.
köszi előre is, ha akad tipp

-
StLui
veterán
válasz
6030D
üzenetére
Pedig ebben mennyi "munka" volt, 600 méteres pálya 1 óra alatt a sok megállás, visszatolás miatt, ezért nincs is lendület néha, mert nem ment elég messze föl.
Egyik ugrató ezekből akkor volt (ez van benne kétszer egymás után, két nézőpontból, másodiknál mondom a gyereknek guruljon tovább) , hogy 3x rágurultam és nem mertem végül megugrani, videón meg nevetségesen kicsi, legszívesebben dühösen visszarohannék, és megugranám, persze ott élőben megint betojnék
-
StLui
veterán
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Ha taknyolsz, arra ott vannak a barátok, hogy megörökítsék a pillanatot, amíg fetrengsz a földön

Egyébként ha valaki túrázni megy, tájban gyönyörködni, abba a fotózás teljesen belefér. Próbálkoztam DKMTB túrákon is videózni, hát az életem eluntam a saját, már agyon-vissza vágott videóimon

6030D: jaja, ma depis is vagyok én is

-
WestBam
senior tag
Sziasztok!
Saját cikket nem linkelhetek, de aki ügyes hamar rátalál a blogomra
. Ezen a héten egy olcsó kínai bringalámpa szettről írtam cikket, ami Nektek azért lehet érdekes, mivel ugyan ezt a formát több márkanév alatt is láttam már egészen változatos árakon -itthon is. Mielőtt erre költenétek mérlegeljetek, hogy ez, vagy drágábban egy jobb, ami sokkal jobb várhatóan. Nekem megfelelő, de aki kimegy a városból és sötéttel is találkozhat (napszakra gondoltam, a többi ellen nem megoldás) az szerintem ne ezt a típust vásárolja meg! -
6030D
addikt
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Aztán csak rágódik az ember, ha nem jönnek a likeok.

-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
StLui
üzenetére
Lőni 1-1 fotót mikor éppen megpihensz,vagy felérsz valahova,esetleg valami más okból megállsz (mondjuk taknyolsz egy óriásit
) más mint bíbelődni a beállításokkal,törölgetni a lencsét,figyelni az elem lemerülését,vagy éppen a kamera rögzítésének stabilitását,majd otthon órákig vágni a filmet.Én is úgy gondolom könnyen át lehet esni a ló másik oldalára,ahol több vele a macera,mint a hozadék. -
StLui
veterán
válasz
jjeahh
üzenetére
Te ott vagy fotózásban mint a kedvelt YT videósaim a videózásban. Ráadásul videóban gimbal nélkül, bringáról videózva egy nézhetetlen borzalom a végeredmény, kivéve GP7 most talán, szóval még annak a tápjával, beállításaival is foglalkozni kéne, nem beszélve Runner véleményéről, hogy még kényelmetlen is. Strezi mikor együtt ment túrázni BKXC-vel, ő is azt mondta túl sok áldozattal jár az élvezet rovására ez a szintű videózás.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
StLui
üzenetére
A kettő között azért van arany középút is szerintem, én pl. már annyira reflexszerűen állítom be a gépet és kattintok, hogy kb. semmit nem vesz el az időből, amit az élményre szánhatok
. Így már inkább azt bánnám, ha nem lőnék egy képet sem, mert később nem lesz amit visszanézegetni, hogy felidézzem az emlékeket... no meg néha pár kép technikailag is igazán jól sikerül, ami egy fotózással picit komolyabban is foglalkozó emberkének nagy öröm tud lenni 
-
gabro0
őstag
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
Nana, Szeged jó hely. Egyébként is itt országútizni kell, nem tudtad?

#121987 cdl: Az alsó csövön az a fura szélesítés mi célt szolgál? Már az előző képedet is néztem, de nem jöttem rá. Az aero vonalvezetéshez túl messze van, azt így szokták, minél közelebb mindenhez.
-
Mezga Aladár
veterán
válasz
trialboj
üzenetére
attól félek, hogy ahogy te is írtad csak a leszállásra tudsz rákészülni, de én a legtöbb esetben csak úgy a sima kóválygásnál csúszom meg, amit lábletétellel kell korrigálnom.
Múltkor poroltam a Margit híd déli járdáján és kanyar közben ráfordultam egy postai aknafedél acél szélére ami megdobott, korrigáltam, közel volt a bukta, és akkor vettem észre hogy az spd-sl-.t oldottam.
Eddig még csak piros lámpánál sikerült perecelnem. -
IMIIKE1998
őstag
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
Üdv Debrecenből.

Amúgy én szeretem a síkságot, itt is lehet szórakozni, akár montival is. -
StLui
veterán
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Videó a mai napról, az érzés pedig ennek a tízszerese volt mint amit a videó mutat.
Ja és ahogy látjátok a pálya megtisztítva azok által akikkel ma is találkoztam! Köszönet nekik innen is a munkájukért!
-
trialboj
őstag
válasz
Tothgera30
üzenetére
Én is szeretném kipróbálni ezt az spd hajtást, mert hasznos dolognak találom, de attól félek, hogy ahogy te is írtad csak a leszállásra tudsz rákészülni, de én a legtöbb esetben csak úgy a sima kóválygásnál csúszom meg, amit lábletétellel kell korrigálnom. Főleg ilyenkor ősszel, mikor a levelek alatt, vastagabb ágak is rejtőznek, amire ha rossz ütemben mész rá megdobja a bringát.
Azt aláírom, hogy ha csapatósan mész, és fokozott a figyelem, akkor 90%ban nem lehet gond, mert fel vagy készülve mindenre, de én inkább barangolós stílusban tekerek többet, főleg mikor új részekre megyek, és 10 ösvényből legalább 5 öt ki akarok próbálni, ilyenkor sokszor nem az útra nézek hanem oldalra, hogy lehetne erre v arra átjutni...
Pár hónapja volt valami cikk, egy erős mágneses megoldásról, remélem valami hasonló okosság elterjed, mert jó lenne az a kevéske extra energia a felfele húzásnál, az eldőlés veszélye nélkül.
-
StLui
veterán
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Brutálisan, hogy kinézzen valahogy ahhoz már olyan tempót kell nyomni, hogy hihetetlen.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
StLui
üzenetére
videón meg olyan picinek néz ki...párszor lefilmeztettem magam,keményen odatettem magam az örökkévalóságnak,aztán...azóta is azon röhögünk nejemmel,valahányszor újranézzük.
A profik nagyon feltolták már a mércét a jútyubon,rendesen ott kell lenni a szeren,ahhoz,hogy jól is mutasson. -
StLui
veterán
válasz
emiki6
üzenetére
Melyik kamera megy egy egész napos túrán elemcsere nélkül, és abból mire kivágod ráadásul az értelmes részeket, sokszor összesen jó ha van két perc. Szóval a feldolgozása egy 5-8 órás túra videóanyagának, kissé túl sok energiabefektetésnek gondolom, legalábbis azt hiszem lenne jobb dolgom is.
-
StLui
veterán
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Egy barátom mondta egyszer: "megélni kell a pillanatokat, nem fényképezni, videózni egyfolytában" , pedig elég rendszeresen, és gyönyörű helyeken túrázik, bringázik. Egyre inkább belátom, hogy igaza van, egyre kevesebb kép, inkább az élményre koncentrálás. Gyereket mondjuk szeretem továbbra is fényképezni, videózni, de például kamaraerdőn is megugrott egy ugartót amit én nem mertem, és brutális jól nézett ki az ugratás, videón meg olyan picinek néz ki, hogy hihetetlen.
Mai NHH-Csóványos körödhöz, szép a kép, de továbbra sem szeretnék egyedül bringázni. Ma pl álló helybe, domboldalon estem akkorát pofára, semmi bajom nem lett, de lehetett volna, mert tényleg fullyban lefejeltem a földet.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
robee19
üzenetére
Nincs köze a gyors-szárhoz,ha a tengely mozdulna a papucsban az már nagyon nagy baj lenne.Egyszerűen vetemedik a kerék,esetleg váz az oldalirányú terheléstől,ami V féknél...elég fura.
Nézd meg nincs-e valamelyik oldali fékbetét túl közel ráállítva a felnire,vizsgáld meg visszahúzza-e rendesen a rugó,és nézd meg a küllőid feszességét.(#122007) Tothgera30...szóval csupán négy guriga és máris okosnak néz mindenki?

(#122001) trialboj...ezt én is tapasztaltam ma,a mászás még nem is volt annyira rossz mint az ereszkedés a levelek fedte.ide-oda guruló sziklaköveken.Estem is vagy 3x,szerencsére csak úgy felborultam,mert nem engedtem gyorsulni a láthatatlan terepen.
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Sajnos az utóbbi két évben lusta gyesznyó vagyok ilyenhez, meg még nem biztos, hogy egy betegségből kilábaltam teljesen, de hála istennek semmi életbevágó nem volt amit fel kellett volna vennem. Viszont akkor is!

-
Tothgera30
veterán
válasz
rétisün
üzenetére
Számomra ez az egyik legutálatosabb fejlesztés az utóbbi évekből.
..."kijelenthetem, hogy készek a bringák, nem lesz csere mostanában, ha csak valaki meg nem lep egy olyan ajánlattal"... - Ezt már hányszor kijelentettem, és soha nem jött össze. Egy barátom épp Mondraker Podium vázat keres. Ahogy eddig áll a helyzet, egyben érdemesebb lenne keresni egyet. Csak otthon nehéz elmagyarázni a feleségének és a gyerekeinek hogy 700-800 ezret kidobni jobban megéri, mint 400 ezret, úgy hogy apát ne nézzék totál idiótának.
-
cobranco
csendes tag
Bár itthon nem igazán kopogtat a tél,javában tart még a bringás szezon,ennek ellenére pár perc erejéig idetolakodnék egy kis májusi mediterrán hangulattal.A Kvarner-öbölben tett körútról itt egy kis zenés előzetes, spontán, a teljesség igénye nélkül, randomszerüen összeollózva:
Kalandozás a Horvát tengerparton 2018. /Trailer/ FullHD 1080p
Az érintett helyszínek többsége valószínűleg sokaknak ismerősen hangzik

Rijeka-Bakar-Kraljevica-Krk-Crkvenica-Selce-Novi Vinodolski-Senj-Sveti Juraj-Velebit hegység-Karlobag-Starigrad Paklenica-Paklenica Nemzeti Park-Modric-Maslenica-Zadar-Ist-Olib-Silba-Premuda-Mali Losinj-Osor-Lubenice-Valun-Cres-Porozina-Brestova-Plomin-Moscenicka Draga-Medveja-Lovran-Ika-Icici-Opatia-Preluk öböl-Fiume -
rétisün
veterán
válasz
Tothgera30
üzenetére
"viszont szerelést eléggé megnehezíti."
meg bizony, de most úgy néz ki, egy jó darabig nem kell szerelnem semmit, legfeljebb fékbetétet tervezek cserélni, meg kopó alkatrészeket.
kijelenthetem, hogy készek a bringák, nem lesz csere mostanában, ha csak valaki meg nem lep egy olyan ajánlattal

-
varsam
őstag
Megjártam a Wexl Trails-t, tudom ajánlani jó szívvel, nagyon tetszett. A flow trail pályája nagy élmény, nagyon szépen meg van építve, tempósan lehet rajta lefelé csapatni. Amúgy kezdők számára is bevállalható szerintem, nem egy 5-10 év körüli gyerkőcöt láttam rajta lemenni. A single trail már technikásabb, sok a gyökér, ami ilyen vizes időben erősen rádob a nehézségre, de ez is nagyon tetszett.
Aki akar felfelé tud mászni, én első körben kipróbáltam, kellemes 3,5km 300m szinttel, végig erdőben, utána viszont már csak shuttle.
Bringa jó volt, XL vázzal méretre is nekem, a Sram GX nagyon jó, mászni is, Magura fékek meg fognak mint állat. A RS Revelation viszont vagy nem volt jól beállítva vagy csak már ráfért egy szervíz, nem tudom, de nem volt túl finom. Egy Fox Rhytm sokkal jobb.
Az idő sajnos elég taknyos volt, végig szitáló köd, nedves voltam minden, de szerencsére nem voltl hideg.
Aki jönne, szóljon bártan, szívesen visszamegyek kb bármikor

-
Tothgera30
veterán
válasz
jjeahh
üzenetére
Szerintem egyáltalán nem drága, használt 520-as kb. 3500Ft, szintén ki lehet fogni használt SPD cipellőt, az új ár feléért. Én mióta SPD-zek, egyszer estem vele, amúgy hamar rá lehet állni, csak pszichésen kell az első pár bringázásnál átgondolni a leszállást, azután már rögzül.
#121998 Hasaggymeg: A Race King fala papírvékony, én az udvaron kaptam defektet, azóta van otthon egy pár, de csak vészhelyzet utáni eshetőség esetén teszem fel. Ami nagy kedvencem a Thunder Burt, bár homokos, saras részen simán meg lehet vele ragadni. Hasonló taposópedálom volt régen, össze is karostolta avádlim, azóta nem használok, csak SPD-t. Természetesen mint mindenhol, itt is van kivétel, a melóba, hobbizásra járó Asama 261-es bringámon taposó pedál leledzik (még).
-
trialboj
őstag
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
Ne a románokhoz menj, hanem hozzám
Itt vannak barátságos dombocskák, ami majdnem annyira könnyű felfele, mint mókás lefele.Amúgy errefelé is szép kilátás volt ma:

Ebbe a vastag zavarban azért már elég kényelmetlen csapatni, felfele nehéz, mintha fűben mennék, lefele meg elfed mindent, és kész orosz rulett, de ettől a sebességet még nem lehet csökkenteni.

Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó férfi nike airforce cipő 45.5 fekete/fehér
- DJI Mavic Air 2 Fly More Combo drón szett kofferben
- DJI FPV + Fly More Combo + Motion controller + Extrák + Hátizsák - makulátlan állapot - AKCIO
- Káprázatos 18 karátos fehérarany gyémánt gyűrű szett (Eljegyzési és Kísérőgyűrű) Eladó
- DJI Goggles 3 FPV drón szemüveg + Motion Controller 3 távirányító
- ÚJ HP EliteBook 6 G1a Ryzen 5 PRO 230 4.9GHz 32GB DDR5 1TB FHD+ 16:10 már jobbik kijelző, gar 2028
- Huawei Watch GT 3 42 mm 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB Graphite Megkímélt állapot 100% akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- CoolerMaster MM710 53gr pehelykönnyű gamer egér eladó
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
az eladó srác gondolom már hülyének nézett meddig próbálgatom. 90-ről rövidítettem 40-re. Nem érzem nagynak, 175 magas vagyok.

Végül az ebay-en találtam megfelelőt. Még annyit mókóltam a gépen, hogy a két féket felcseréltem mert megszoktam, hogy a motoron jobb oldalt van az első. Itt kellemes meglepetés volt, hogy megbontás nélkül ment a két oldal felcserélése ugyan is olyan kialakítású a főfékhenger, hogy fejjel lefelé is ugyan az. Így csak átraktam egyiket a másik helyére. A másik amin meglepődtem az a gép súlya(10kg). Mikor először hozzáértem azt hittem valami papírmasé szobor annyira könnyű volt, olyan érzés volt mintha egy mérgesebb rászólástól szilánkosra törne

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

habár amit te linkeltél az nem csíp hanem vág, az csíp amire én gondoltam 
) oda valami

. Mi is mentünk egy hétvégi kört, 83km/1569m lett a vége, mert ránk sötétedett