Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
-
LOGOUT
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alg
veterán
válasz
bardi
üzenetére
Nem az volt a lényeg hogy mennyit számjt a súly, hanem hogy az a bringa annyiért(~200k gondolom, nem írt árat a kolléga) megéri-e...
Miközben most hirtelen megnézve a FB adokveszek csoportot, 250ért van fent egy Speci Tarmac SL2 átlagos méretben (56), DA hajtással, 7,5 kilósan...
-
parandroid
félisten
válasz
zolnagy
üzenetére
Az ebike téma más, az csak 25 kmph-ig segít, utána csak 10 kg ballaszt. Hétköznapi emelkedőkön kb úgy megy el mellettük egy rendes országútis, mintha állnának, mert spórol az akkuval, hogy kihúzza neki hazáig.
Hosszabb emelkedőn (10-15 km) meg azért, mert lemerülne az akku, mire felér, aztán onnét tolás van.Amúgy az az országútis, akit te emelkedőn megelőztél, az vagy pihent, vagy nagyon lazázott, mert országútival mászni jóval gyorsabb, mint trekkinggel. És ez pont a kisebb súlynak köszönhető (meg kisebb részben a kisebb gördülési ellenállásnak).
p
-
bardi
senior tag
válasz
bringasisti
üzenetére
Szerintem nincs olyan ember a világon, aki azért ne tudna egy adott emelkedőt megmászni, mert 2 kilóval nehezebb a bringája...
Kíváncsiságból lemértem, a montim kb 15,4 kg, 800-900 grammos külsők vannak rajta, traktorgumi mintával, teljesen lockolva is pogozik egy nagyon minimálisan, mégis megmászom dobogókőt terepen, aszfalton, marhára nem számít egy kocabringásnak, mint én pl. Persze, ha kerékszettet veszek majd rá, figyelek arra, hogy könnyű legyen, ha már pénzt költök rá, nem fogom direkt nehezebbé tenni, de egy a súly dolog a mi szintünkön eléggé túl van misztifikálva.
-
zolnagy
őstag
válasz
bringasisti
üzenetére
De ha nincs erő a lábadban, akkor mindegy, hogy jobb, vagy roszabb géppel tolod. Spinningen mondta egy fazon (még a covid előtt), hogy ő ebike-al mászta a hegyet, ismerőse meg sima montival nem maradt ke tőle. Nyilván ez elég extrém, de emelkedőn én is volt, hogy letekertem a trekkingemmel az outist ( mikor még nem műtöttek achillessel...)Aztán sina terepen persze otthagyott.
-
-
parandroid
félisten
válasz
zolnagy
üzenetére
Én is egy alu vázas országútival kezdtem, egyáltalán nem kirívó a 11 kg. Főleg ugye szeretik az s, vagy m méretű bringák súlyát megadni a specifikációban. Rámegy még a pedál, lámpa, kulacs(ok), nyeregtáska... Aztán szinte mindegy is, hogy 10, vagy 11 kilóról indultál.
Mindezek ellenére azért a mostani karbon bringával észrevehetően könnyebb mászni, illetve sokkal robbanékonyabb, jobban gyorsul a gép. Persze a legnagyobb előrelépést egy könnyű kerékszettel lehet elérni, ha már mászásról van szó.p
-
zolnagy
őstag
válasz
bringasisti
üzenetére
Azt magyarázza már meg valaki, hogy miért nem mindegy hobbi bringázáshoz, hogy a vas 11 vagy 8 kiló. Ember és ember között adott esetben jóval nagyobb a különbség. Pl 60 vagy 90 kilós ember ül a bringára, ami nem is extrém, hanem hétköznapi példa. Nyilván egy versenyen, ahol mindenki a határain van edzettségileg, ott számít, de ha nem versenyzek, csak a magam rekordját akarom adott esetben megdönteni, ott nem mindegy?
Nem provokatív szeretne lenni a hozzászólásom, hanem tényleg érdekel, hogy hobbinál mi értelme ennek. -
balintbaba
tag
válasz
polonic
üzenetére
Ahol a bovden befut a váltóba kell lennie egy feszességállítónak. A te esetedben a kisebb fogaskerekekre váltásnál van baj, lazítani kell a feszességen. A feszességállítón próbálj meg óramútató járásával megegyező irányba tekerni.
Youtubon keress rá a "how to index gears" szavakra, videóból tuti egyszerűbb megérteni.
-
xy.zsolt
őstag
válasz
bringasisti
üzenetére
Ha nem mászik vele akkor kezdésnek vállalható......csak az ára nem mindegy.
-
xy.zsolt
őstag
válasz
Napfénysüti
üzenetére
konkrétan a filmben szereplő Loser lábánál éltem Bad Aussee-ben, de a Dachstein is megvolt....ahogy minden szépség a környéken. A Colle del Nivolet-nél még nem jártam, de rákeresek....köszi a tippet
-
Alg
veterán
-
polonic
félisten
Igen, köszönöm. Szervizbe viszem, ha nem lesz más megoldás.
Bejelöltem a képen, hol látszik az ütés nyoma. Igazából, ha 5-tel mentem és eldőlt. Nem nagy esés. Bár a térdem az fáj rendesen. . .Béna kérdés, tudom. De pontosan hol állítsak a bovden feszességén.
-
ace05
senior tag
Ki akarom próbálni magam az országúti kerékpár kategóriában. Ezt a biciklit néztem ki. Ez jó kezdő biciklinek? Malitól már van egy Cross 300-as gépem, nem csalódtam benne. De persze nem ragaszkodom hozzá, ha valaki rábeszél egy jobbra. Csak az ára legyen 200k körül. Köszönöm.
-
zolnagy
őstag
válasz
parandroid
üzenetére
Próbáltam, de nem jó, mert a régin egy sík felületen feküdtek fel a fémlapok, míg itt csak a rúd van. Azon meg csálén áll és nem is lehet rendesen így meghúzni. A 2 éves meridámon tök más a rögzítés, gondolom olyan kéne ide is. Ránézésre arra simán rá tudnám tenni, de erre a 20 éves csepelre nem. Csak az a kérdés, milyet érdemes venni.
-
cobranco
csendes tag
Salzkammergut, az Alpok régió része. Ebből következően, aki idelátogat, hegyeket biztos talál, sőt, nem is akármilyeneket. A Dachstein és a bizarrúl hangzó Halott-hegység egymással farkasszemet nézve vívja „élet-halál harcát” , persze csak átvitt értelemben/ évmilliók óta.
Tartalom:
Kalandoraink, miután egy olyan helyen töltötték az éjszakát, ahol fizikailag lehetetlen, útra kelnek. Először egy sportprogram részeként kitaposnak Sissi nyomában/de nem vele!/ 1700m fölé. Cél a Loseralm, ami Erzsébet királynénk kedvenc helye volt. Miután kigyönyörködték magukat a hajmeresztő kilátásba, irány a Halott-hegy. Nem hangzik túl jól, és erre Rettenbach-kanyon félelmetes aurája még rá is tesz egy lapáttal, főleg, ha egy olyan úton kell megrakott bringákkal egyensúlyozni, ami nincs. Majd egy időfutam keretében a Traun ősgleccser árkát követve megpróbálják elérni az „Álmok tavát”…hogy összejön-e….
[Salzburgi-tóvidék 8.rész: "Halálos hegyek - Álomtavak" /Traunsee/ 2019./ FullHD 1080p]
Útvonal: Loser bergbahn-Loser arena-Loser panoramastrasse-Loserhütte-Loseralm-Augstsee-BlaaAlm-Rettenbach-kanyon-Rettenbachalm-Bad Ischl-Ebensee-Traunsee-Traunkirchen-Altmünster-Toscana Park
Túrabeszámoló: [link] -
zolnagy
őstag
Feleségem régi csepeljére vettem új nyerget, de nem igazán kompatibilis: [kép]
Gondolom az új nyereghez kéne átalakító. Tudnátok segíteni milyet vegyek? Köszi! -
polonic
félisten
Valami hihetetlen balfasz módon elestem s bicajjal. Nézelődtem jött egy híd, középen oszlop és utolsó pillanatban vettem észre, megijedtem elrántottam és eldőltem. Pedig még lehet el is fértem volna.
Na de a gond, hogy a bicaj a váltóra esett. Azóta nem vált lefelé a legnagyobb lánctányérról, csak ha mégegy fokozatot váltok. Kb a 3-4-től már vált, csak lassabban.
Gondolom ez nem nagy baj, csak kis utánállítás kéne? -
Khelben
nagyúr
válasz
RexpecT
üzenetére
Jó keresgélést, nekem 1 hétbe és 10 középrész szétszedésbe került, mire kiderült, hogy a hátsó tengelynél-váltónál lévő felfogatás 3 csavarjából 1 nem volt meghúzva. Érdekes módon tekerés közben meg voltam győződve róla, hogy a bal hajtókar felől hallom. Erre a jobb oldalon hátulról jött a hang. Próbáld meg álló helyzetben is kihozni belőle és kérj meg valakit, hogy füleljen, talán úgy a legegyszerűbb megállapítani a helyét.
-
RexpecT
addikt
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Köszi, most felraktam a cangát az állványra, de így nem hallom a hangot. Majd következő tekerésnél hátha jobban betudom azonosítani.
-
parandroid
félisten
válasz
üzenetére
Tényleg én is meglepődtem, milyen egyszerűen ment. 15 éves lányom jött katasztrófaturistáskodni (meg cifra magyar káromkodásokat tanulni), kicsit befogtam segíteni, de csak ilyen ezt fogd meg, azt add ide (nem azt, az anyád úristenit, a másikat!
) szinten, de meglepően komplikációmentes volt. Utána a montin a gumicserével többet szívtam, mire rájöttem, hogy is jön ki, megy vissza az átütőtengely, de azt is csak egyszer kellett megérteni, utána az új országútin már pikk-pakk ment. Amúgy nekem a defektekkel szerencsém van, vagy jó gumikat veszek. Tavaly egyszer kellett szerelnem az országútit egy lassú defekt miatt (tüske volt), meg egyszer a nagyobbik lányom montiját, amit használtan vettünk, mint kiderült, volt már foltozva a belső, és elengedett a ragasztás a foltnál. Az összes többi önkéntes projekt volt, egyszerűen nem tetszett a külső, és vettem másikat, de ezt vagy 3-4x eljátszottam (több bringával, nyilván).
p
-
törölt tag
válasz
parandroid
üzenetére
Ha antitalemtumnak tartod magad és mégis 10 perc volt csak akkor valami nem kerek.

En inkább nem írom le mennyi idő volt, de minden percet utaltam. Bár a legtöbbet a pumpa szarakodas volt.
kovetkezore viszont simán hozható a 10-15 perc, mivel már értek mindent, de így elsőre azt hittem felgyujtom az egészet és utána eladom ócskavasnak. -
jjeahh
nagyúr
válasz
parandroid
üzenetére
Réparázást olvastam
-
varmi2
nagyúr
Üdv.
Erről a bringáról mi a vélemény? Ennyit megér? Mert akkor megvenném. Kitudja, mikorra ér ide.... -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
parandroid
üzenetére
Utána meg majd szétfeszíti mellkasod a férfi büszkeség: Megcsináltam!
... ezt IS!
-
Tomi_Sci
őstag
Sziasztok, jó rég jártam itt
Locusban ki milyen térképet használ? A LoMaps minden nem "hivatalos" bringautat mtb ösvényként jelöl, hiába aszfaltos pl. a Pilisben. Olyasmi érdekelne, amin jelölve vannak a kijelölt kerékpáros túraútvonalak (számozott, táblázott útvonalak felfestés nélkül) és a népszerű bringázható erdei aszfaltos utak.
OpenAndroMapset próbáltam, ott csak az utóbbi áll fenn.Más:
Újra elővettem a mountit, a belépő Shimano fék eddig elég volt, de most vagy én durvultam be, vagy az ösvények lettek meredekebbek
Szóval most szembesültem először a globális alkatrész hiánnyal
Valakinek van valami forrása Shimano fékszettre?
Az m7100-al szemesztem Rosebikes-on, hét elején még harmincX hét volt, most már csak három a várható szállítási idő
Haladunk.
Esetleg valakinek használt, polcon porosodó, I-Spec B? -
törölt tag
na ma megjött rocket ron meg a pumpa is. valami tipp esetleg egy kezdonek, aki meg a budos eletben nem cserelt külsőt?

videók alapján nem tűnik vészes mutatványnak es kb megvan mire kell figyelni, de ez ugye nem jelent semmit (es tuti orakat fogok vele szenvedni).
-
cettlee
őstag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
nem az van , hogy beleér a rezonancia miatt a tárcsa a betétbe?
nálam ez a helyzet és az egész kerék rezeg
-
parkr
őstag
classic shimano
lassan több a papír mint a termék..
illetve már vettem olyat is tőlük [link]
-
parandroid
félisten
válasz
jjeahh
üzenetére
Most gyorsan összeadtam, én kint 560km / 4000m körül járok. Ebben van egy kis monti is, meg csajokkal tekerések is, amikor ugye kerülni kell a mászást, meg a tempó is takarékon van. Összesen 10 alkalommal tekertem eddig kint idén. De tekintve, hogy most kezdődik az open season, azért lesz ez még jobb is.
Ha a görgőt is hozzáadjuk, akkor azért kicsit többre jön ki.
p
-
jjeahh
nagyúr
válasz
xy.zsolt
üzenetére
Tavaly március 4-én már megvolt az 1000/10000, a kijárási tilalom egy hónap múlva kezdődött, áprilisban. Tavaly már januárban elkezdett olvadni a hó, február elejére már elolvadt teljesen, idén meg 1000m fölött még most is nagy hó van és ezt úgy kell érteni, hogy 700m-ről indulok
. -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
k.zoltan83
üzenetére
Igen.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
RexpecT
üzenetére
Ezeket mindig nehéz azonosítani, lehet pedál, pedál-hajtókar kapcsolat, hajtókar-tengely kapcsolat, középcsapágy-váz kapcsolat, középcsapágy, első tányér rögzítés, hátsó sor-kazetta kapcsolat, kazettatest, hátsó tengelyrögzítés (gyorszár, menetes tengely), hátsó agy... más semmi.
... Sorban kell kizárni a lehetőségeket menet közben pl. kitéve talpad a pedál szélére, vagy éppen betéve a tövére, felváltva terhelni a hajtókarokat, kiállni stb. majd ha ráközelítesz a bingóra otthon leszállva reprodukálni kell a zajt így találva meg a zaj forrását. Nekem éppen tegnap 3 hónap és 1500km után kellett először ritmikus zajt azonosítanom, ugyanúgy a terhelt hajtás irányából ami végül az egyik pedáltengely-hajtókar kapcsolat volt, mely a karbon vázzal nem a megszokott éles reccsenő hangot adta, így nem ismertem fel egyből. Tisztítva, zsírozva lett. -
RexpecT
addikt
Tekerés közben a hajtómű irányából halk nyöszörgő hangot hallok, ha abbahagyom a tekerést akkor megszűnik. Mi okozhatja

Illetve miért lehet az, hogy a Stravan a létrehozott szegmenseimet nem mutatja se a Segment Explore se a Segment search?
Amúgy nagyon király az Alis NRC szemüveg, nem nyomta a fejemet sem, a fotokromatikus lencse is szépen teszi a dolgát. -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
janakbacsi
üzenetére
Most nem látom de korábban már volt hirdetve hogy ideiglenesen nincs átvétel a Covid miatt.
-
janakbacsi
őstag
az újpesti bikepro-ban most nem működik a személyes átvétel? tudja esetleg valaki? rendeléskor nem lehet választani.
-
polonic
félisten
Köszi mindenkinek, sikerült visszanyomni a dugattyúkat. Úgy tűnik jó a fék.
Ha már szóba került. Érdemes lehet a tök alap hidrós fékeket lecserélni deore fékekre?
Trekking bicajról van szó. -
rétisün
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
Nem, de ilyenem már amúgy is van. Ha jól összeszámolom, 4 Canyonom volt már....
-
bardi
senior tag
válasz
balazs1022
üzenetére
Az icetech tárcsáimon is vannak ilyen kivágások, de semmi vibrálás nincsen, pedig még csak nem is shimano fékkel van használva, hanem srammal.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
balazs1022
üzenetére
Nem tudom de kipróbálnám egy merevebb telóval mert szerintem azt rázza be.
... Ha elkopik veszek egy jobb tárcsát, hátha. 🤔 -
-
rétisün
veterán
jött az e-mail, úton a Can.......

-
belsodavid
aktív tag
Sziasztok! Nagykanizsán az XCO pályát mennyire használják, vagy egyáltalán lehet használni? Karbantartott, vagy csak versenyekre pofozzák ki? Ha nem, el lehet rajta könnyen igazodni? Kipróbálnám magam, de nem utaznék azért 1 órát, ha kb nincs nagyon ott semmi.
-
INTELligent
senior tag
Egész érdekes olvasmány a hidratálásról (angol).
-
balazs1022
őstag
válasz
ZolkoW
üzenetére
Wow most látom, hogy tied volt a lila Trek kerékpár. Az milyen jól néz ki. Mikor megláttam a topikban, azonnal elkezdtem keresni hasonló festéket. Csak sajnos nem találtam..
Ennyin múlott, hogy nem lila lett 
#190017Hasaggymeg: Hmm..
Arra tudok még gondolni hogy a változó felület miatt "darál" a fék.
Pl itt, ahol bekarikáztam a furatokat, itt nincs elég felület, amihez hozzáér a betét, ezért ott kisebbet fog. Ezért lehet szakaszos a fékezés.Az én tárcsámnál van olyan szakasz a tárcsába ahol kisebb a felület:
Szerinted ez lehet az oka?
-
Ringman
félisten
válasz
janakbacsi
üzenetére
ebben az árkategóriában marathon plus, marathon mondial vagy marathon almotion. (attól függően hogy a súly-defektállóság-tartósság tengelyben mi a fontos - nézd meg a schwalbe oldalát + ezt a cikket)
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
balazs1022
üzenetére
Enyém újnak mond6ó, mégis berezonál.
-
balazs1022
őstag
válasz
ZolkoW
üzenetére
Pont ezen agyaltam én is. Jó lenne a bowdenezést a vázban elrejteni XD. De igazából bőven megfelel most így is.
Amúgy valami autó csomagtartó teleszkópra gondoltam, vagy irodai székesre.
A matrica utólag került rá. Korábban raktam fel képet, azon még csupasz volt. Itt meg tudod nézni
Valóban BB7. Mikor a fékbetétet kerestem hozzá, akkor tudtam meg. A fékkaron is tudom hangolni a féket, és a fékbetét mindkét oldalán is (imbuszkucls nélkül)Nagyon jó szemed van. Sikerült mindent észrevenned

Amúgy tényleg jól fog. Igénytelen egy szerkezet. Hidrosat ezért nem is szeretnék.
Köszönöm a tárcsa ajánlást is!
Jelenleg az első tárcsám rosszul kopott meg, ezért a fékezéskor kicsit berezonál a villa (mintha abs-es lenne). -
ZolkoW
őstag
válasz
balazs1022
üzenetére
Ezek után a droppert tessék a garázsban fabrikálni, egy régi Camping nyeregcsőből, és egy ruhaszárítóból!

Kár, hogy még nem festés előtt készítetted elő neki a vázban vezetett bowdenfuratokat
Amúgy jó lett a festés, nekem csak a Canyon felirat fura, az én szemem nem igényli az ilyesmit, sőt, igazából semmiféle feliratot nem igényel, de muszáj volt valamibe belekötni, ugye.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Azt nem ismerem fel, hogy BB5, vagy BB7 a fék, ami tuningpotenciált látok benne, ha ez egyáltalán igény, hogy emlékeim szerint ezeknél a féktárcsáknál van az Avidnak kicsit harapósabbja is (HS-1), meg a fékkarokból van az állítható bowdenhúzású fajta, na ezekkel brutál tud lenni egy BB7-es is.szerk: HS-1-est, vagy annak a másolatát vettem már aliról, és én nem tudtam különbséget tenni, de amúgy az itthoni új árát nemigen volna kedvem kifizetni érte.
-
balazs1022
őstag
válasz
itouchfan
üzenetére
Köszi!
Elég magas![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Amúgy 174 cm vagyok. De azért van ekkorára állítva mert, terepre meg manual-hoz lentebb kell vennem az ülést, hogy a súlypontomat hátra tudjam helyezni. Ha viszont csak km-t kell menni, akkor föntebb szoktam állítani. Olyankor csak ülök rajta. Általában ilyenkor a stucni magasságáig veszem fel az ülést. (Az kb+10-15 cm) (A nyerget meg vízszintesre állítottam)
Gondolkodtam dropper post-on is. De még nem égető az igény.

Nálad, hogy van beállítva?
-
Ringman
félisten
válasz
janakbacsi
üzenetére
árfüggő is, én schwalbe marathon szériát nézném (jobban megéri külföldről rendelni)
pontos típus meg felhasználásfüggő - mennyit mész terepen, esőben, hóban, stb.
én ezt használtam a trekkingen: marathon GT 365 [link]
hóban/sárban/esőben is tekertem vele, szerintem kb mindenre jó, de semmiben sem kiemelkedő, ha csak aszfalton mész, akkor ne ezt válaszd, mert nem a leggyorsabban gurul.
nyilván nem könnyű, mert drótperemes.2 defektem volt egy pár gumival ~1500 km alatt, egyik egy szeg - itt kb minden lyukadt volna amúgy is, meg egy felütéses, terepen, ami nagyobb nyomáson vsz. nem történt volna meg.
-
itouchfan
őstag
válasz
balazs1022
üzenetére
a felújítós, építős story nagyon becsülendő, de számomra a végeredmény fura.
milyen magas vagy, hogy megfelelő az alábbi geometria és nyeregmagasság? -
janakbacsi
őstag
trekking bringámra szeretnék defekttűrő gumikat venni. a jelenlegin ez a felirat van: 40 - 622 (700 x 38C - 28 x 1 5/8 x 1 1/2)
tudna valaki esetleg egy linket küldeni, hogy melyik típus ajánlott hozzá? köszönöm szépen. -
balazs1022
őstag
válasz
6030D
üzenetére
Szerintem annyira azért nem érdekes, hogy blogba menjen, de örülök hogy így gondolod. Remélem valóban akadtak benne jó ötletek is

(Sajna az utolsó részben nem tudtam utólag korrektúrázni mert lefagyott a sz.gépem, utána meg letelt a szerk. időm. Szóval a hibákért elnézést)
#190008RexpecT Köszönöm!
Már vannak tervek is: Pilis, Velence, Gödöllői Arborétum. Csak még várom a bringatartót, amit 6030D ajánlott 
-
RexpecT
addikt
válasz
balazs1022
üzenetére
F@sza lett, jó tekerést

-
6030D
addikt
válasz
balazs1022
üzenetére
Szerintem ez összeollózva mehet egy blogposztba (lássa az is, aki nem jár erre), ezek meg törölhetők/a blog címével helyettesíthetők a mobilinternetek és egérscroll-ok megóvása végett.

-
balazs1022
őstag
Update_4 (utolsó):
Ebben már a teleszkópról lesz szó, az apróbb bisz-b@szokról és a végeredményről.
A teló nagyjából olyan állapotban volt, mint ami egy 40 ezer forintos bicikliről elvárható. A villáról tudni kell, hogy 2004-es. Nos szerintem ez idő alatt nem nagyon lehetett karbantartva.
Sajnos a eresztette az olajat is. Viszont a becsúszószárak épnek tűnnek. A fekete réteg nincs még megkopva.
A szétszereléshez is videó-t néztem. bár anélkül is elég egyértelmű a szétszedése.
De ami a lényeg:
Ha felhordja az olajat, akkor a szimeringgel lehet a gond:
1. Vagy koszos
2. Vagy elkoptak a lehúzó ajkak.Mindkét utat végigjártam, ami azt jelentette, hogy 2x szedtem szét és raktam össze. Az első szétszedésnél azért megnéztem milyen szimering való bele, ha mégsem oldódik meg a probléma. (Nem oldódott meg, tehát nem a kosz okozta a szivárgást)
Szimering: Ebben a villában 2 szimerring van. (Sok másikban csak egy - ezt is sok utánajárás után tapasztaltam).
1. Felső: Szennylehúzó
2. Alsó (magában a villaszárban): Olajlehúzó.Nos mivel Marzocchi is, meg régi is, ezért aranyárban mérik hozzá a tömítést. A 10-20 ezres ára miatt inkább másfele kacsingattam. Az olajlehúzóból találtam hasonlót, ami SKF. (Jah és ingyen volt, mert először nem küldték el, után meg ingyen kiküldték
)Viszont a szennylehúzónak húsosabb a pereme. Ez sehol nem találtam elfogadható árban. Megoldás:
Balra a fekete a szennylehúzó, a kék az SKF. Tehát ha megvan a gyári szimeringetek és nem tudtok szerezni másikat, akkor záró rugót ha leveszitek a tömítésről, akkor szét tudjátok tekerni. Ekkor szétugrik és kiegyenesedik magától. A rugónak a bővebbik végéből kell visszavágni 3-4-5mm-et. Majd újra összesodorjátok a rugót és visszateszitek a tömítésbe. Ezután az ajkakat jobban össze fogja tudni húzni. Ezzel pár évet megint nyerhettek a gyári szimeringgel.Sajnos ami a villában volt gyári szimering, az csak roncsolással jött ki a helyéről, így azon nem tudtam alkalmazni a fenti módszert. De legalább a helyére bement az kék, az SKF.
Ezen a képen látszik a szenny- és az olajlehúzó:
A villát is átfújtam feketével. Plusz kapott új olajat (Motorex) és matricákat.
(Sajnos sem, a villa, sem a váz eredeti matricáját nem tudtam beszerezni. Pedig próbáltam gyártatni is hozzá, de a közelemben nem vállalták. Így olyan matricák kerültek fel amik épp kéznél voltak)Apróságok:
A kormány, a meghoszabbítással, továbbra is keskeny volt, ezért szintén ali-ról rendeltem bele egy 780mm-eset:
Plusz a lomos piacon találtam egy karbon üvegtartót:
Ilyet:
Ezen nem tetszett a felirat. Ezért átcsiszoltam az egészet, és lecsiszoltam a betűk egy részét. Majd 5-6 réteg lakkal lefújtam:
Ezen kívül volt még pár kálvária (lánc, markolat, gumik, ülések, fékek), de ezeknek nem szentelek írást).
És ha már mindenki megunta az olvasást:
Jöhet a végeredmény:
Köszönöm, hogy elolvastad!
-
ZolkoW
őstag
válasz
Teasüti
üzenetére
A műhelypumpám nekem is olyan, hogy nem kell bele a szelepmag, majd valami ilyen kanócot akarok hozzá venni, ha gyártok tűzoltópalackosat

A kompreszorhoz tartozó csatlakozó viszont autószelepes, a szingó-autószelep átalakítóm meg csak a kisebbik menetre passzol..
Mondjuk így is szokott működni, de így nem tetszik 
-
ZolkoW
őstag
válasz
jjeahh
üzenetére
juteszembe, a búszter megoldások közvetlenül a szelepházra is tudnak csatlakozni,ugye? tehát szelepmag nélkül, hogy az se lassítsa a levegő áramlását..
már megszokhattátok, tegnapelőtt egy tökéletesen alkalmatlan, legalábbis egyáltalán nem TLR külsőt alakítottam át. mondjuk legalább hajtogatós. Michelin Wild Race'r, a régi fajta, de olyan régi példány, hogy talán a legelső 29-es kerekeimen volt rajta. akkor azt se tudtuk, mi az a tubeless.
Új hozzászólás Aktív témák
- 230 - Lenovo Legion 5 (15IRX10) - Intel Core i7-13650HX, RTX 5060 (ELKELT)
- 8 GB-os GeForce RTX 2060 SUPER (OEM HP) - garanciával
- 27% - ASUS ROG Swift PG27AQDM OLED Monitor! 2560x1440 / 240Hz / 0.03ms /
- AZONNAL KÉSZLETRŐL! Intel Core i5 14600K 32GB 6000MHz RAM 2TB Gen4 SSD RTX 5060 8GB FSP 750W
- Katonai Rugged laptopok Panasonic Toughbook 5-6. gen gar.
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Hosszabb emelkedőn (10-15 km) meg azért, mert lemerülne az akku, mire felér, aztán onnét tolás van.
) szinten, de meglepően komplikációmentes volt. Utána a montin a gumicserével többet szívtam, mire rájöttem, hogy is jön ki, megy vissza az átütőtengely, de azt is csak egyszer kellett megérteni, utána az új országútin már pikk-pakk ment.

Mondjuk így is szokott működni, de így nem tetszik