Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Kinek milyen setupja van?
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- MasterDeeJay: RAM gondolatok: Mennyi a minimum? DDR3 is jó?
- Andras-G: Az internet veszélyei [2. rész] - Facebook Marketpalce
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
MPowerPH
félisten
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
A csuklos neha kapora jon, van olyanom, csak kisebb meretben.
Jo lesz az masra is, pl. auto kereket leszedni.A lanc le es felszerelesehez kell vennem olyan csipeszt, ami viszont csak specifikus. Gondolom jo draga.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
MPowerPH
üzenetére
Szerintem nem muszáj csuklós, a fószer a videóban éppen olyant talált, de az inkább autószerelésben használatos, ahol nem mindig férsz hozzá a csavarokhoz...ahhoz, hogy 3 évente egyszer kitekerd neked oda fix is elég, nincs miért költeni rá sokat, egy 30 cm-es erőkarral széttéped a kerékpárt is.
-
sebgutkopf
őstag
válasz
MPowerPH
üzenetére
Bemész egy OBI-ba/Praktierbe és veszel egy kellően hosszú (és erős) racsnis kolcsut, akár 40-200 NM-ig mérő nyomaték kulcs (autókerék leszedéshez való) se egy nagy összeg, annyi, hogy kell hozzá 1 db 8-as imbusz fej.
Ha bringa specifikus szerszám néven árulnak valamit, az arra jó, hogy egy 3x szorzó lesz az árcédulán. -
jjeahh
nagyúr
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Én is erre gondoltam, ugyanakkor küllemre bejön a Prologo.
-
zsocy
őstag
válasz
Ringman
üzenetére
Az a Rosebike-os kulcs tényleg jó ha épp elérhető, nekem is az van és majdnem mindent meg tudok húzni vele a karbon bringán. Ehhez még Praktikerben (vagy Aldi, Lidl ha épp van) vettem 20-200 Nm kulcsot, és így tényleg minden tartományt le tudok fedni, bringától az autó kerekéig.
Itthonra bőven jók ezek és minden kulcs kalibrálható ha akarod, úgy pontos is lesz. -
vallas
őstag
Tegnap megvolt a Prologo scratch M5 első tesztje...
Az biztos, hogy keményebb a borítása mint a gyári Giant nyereg, és sokkal rövidebb is..
3 rövid pályát mentem vele össz 30k, lehet még egy picit hátrébb kell tennem, de elsőre nem volt rossz, nyilván hosszútávon fog kiderülni mi a helyzet....
A helyén:
-
Ringman
félisten
válasz
vhunor
üzenetére
én egy ilyet vettem, csak még olcsóbban: [link]
épp nem volt a rosebikeon raktáron ez, ami tényleg jól lefedi a bicikliszerelést: [link]ezen felül ami eszembe jut ,az a centerlock, a hajtás és a kazetta/racsni aminek több kell.
szerk:
itt van egy elég részletes adatsor az alkalmazandó meghúzási nyomatékokról: [link] -
6030D
addikt
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Olyan, mintha kint görgőznék.

-
Ringman
félisten
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
+ ami még fontos: nyomatékkulccsal csak meghúzunk kötőelemeket, lazítani nem szabad vele.
a lidlben/aldiban szokott autóhoz való nyomatékkulcs lenni 30-100 Nm közötti tartománnyal viszonylag olcsón ha valaki nem bízik magában
-
MPowerPH
félisten
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
En sem, igy utolag megnezve. Nem is talalok. Csak egy jo, husszu, minosegi kulcs kellene par imbusz fejjel, es a hetvegen a hajtokar is atkerulne.
Elso fekeket meg ma lebontom, ideiglenesen felrakom a Magurat. A hatsot megint inkabb meghagyom a szakiknak.
Fektarcsa rendelest elszurtam, center lock -ra rendeltem, kozben meg 6 csavaros... Valahol beneztem, de gyorsban rendeltem ebike -ol helyette. -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
Zoliwrc
üzenetére
Na majd írj milyen volt, esetleg ha felszárad jó lehet a pubtól is, ha nem akkor majd fentebb megyek...vasárnap. Legalábbis most ez a terv mert zasszony dolgozik.
Ha össze tudjuk egyeztetni az időt és kedved is van egy nálad gyengébbel megmászni az NHH-t akkor összefuthatunk vasárnap.
...legfeljebb lefele jössz 1edül, mert ott sebességünk biztos számottevően eltér.
Felfele meg várok majd én rád. 
-
Zoliwrc
aktív tag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Királyréttől 8-10cm friss hó van. Csibi-Királyrét között full sós retek végig.Én kocsival megyek Királyrétig mindkét nap.
De lehet hogy már ma délután is megnézem -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
MPowerPH
üzenetére
Én nem bonyolítanám méregdrága nagy nyomatékkulccsal, nem fogod kihasználni mert ott ahol 30+Nm kell ott amúgy sem kell tartani a túlhúzástól, nyomatékkulcs inkább a kisebb ~5-15Nm tartományba kell.
Pl. innen veszel egy racsnis hajtószárat majd csakis a szükséges dugókulcsméreteket hozzá...vagy check this out, van itt minden ami szem szájnak ingere háromtól háromszázezerig.
-
MPowerPH
félisten
válasz
bardi
üzenetére
Kell vegyek egy ilyen csuklos hajtoszar keszletet, es hozza fejeket. Csak fogalmam sincs, hogy keressek ra. Ilyenekbol van kombinalt, nyomatekkulcs is?
Mar tobbszor kellett volna, most mar hianyzik. Hajtast igy magam megtudtam volna csinalni, mert minden mast nyomatekra huztam. Ilyen 18nm -ig van most is, de az rovid, ilyenre nem alkalmas.
-
Alg
veterán
válasz
bardi
üzenetére
A sok nm az a tengely kúpjára húzza rá a hajtókart, attól a tengely még jobbra-balra csúszkálhat a BB-ben, ezt állítja be az előfeszítő. Ezért ajánlott rábikázás előtt az előfeszítőt kilazítani, hogy ne a BB-t préseld 2 oldalról véletlenül a tengely helyett.(szóval az nem is előfeszítő szigorúan véve, hanem utánállító
) -
6030D
addikt
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Én-e?
Nem hiszem. Amúgy az a tippem, hogy Királyrétig full retek van, mert a busz miatt sózzák az utat. Ha addig felszárad az aszfalt, akkor jó lehet. Amúgy hátul még a slick gumik vannak, szóval hóba tuti nem mennék. -
Hasaggymeg
Topikgazda
Nem kell kabát, van kabátom és meg vagyok elégedve vele.
Zoliwrc...vajon milyen lesz Kismarostól felfelé vasárnap? Fel kéne menni legalább a Csibi pubtól az NHH-ra...hátha jönne Balázs is.
-
bardi
senior tag
-
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Mondjuk mindenáron azért nem akarom összetörni magam, meg persze a gyereket se, szóval ilyenkor, ónos eső esetén tényleg hanyagolom a gépet. S úgy fest, hogy éjszaka le is fog fagyni
-
MPowerPH
félisten
válasz
bardi
üzenetére
Ero van, erokar nincs. Hianyzik az a bika kulcs, masik haznal van. Ezt az egyet nem tudom leszedni.
De elotte a lancvezetot is bontani kellene. Nem volt ugrok bele, majd ezt mar a szervizben. Valtot meg a sort kicsereltem, az is valami. Lelkemnek jot tett.Fekek gyarilag beleernek a tarcsaba.

-
Ringman
félisten
rendeltem a bike24-től egy oneal flow spd-t, megy is vissza.
annak is eléggé furcsa a méretezése, papíron a 41-es bőven jó, valójában meg lehet a 42-es is kicsi lenne, mert a 41-es zokni nélkül is rövid. -
Damateo
aktív tag
válasz
parandroid
üzenetére
Sejtettem hogy túl olcsó hogy jó legyen.
Nem sportként tekintek rá. Inkább hobbi.
Amikor van kedvem időm és energiám, akkor tekerek egyet a környéken. Van amikor a városban az utcákat járom, van hogy a szomszéd városban tekerek át.
Volt hogy erdőbe mentem a képen látható kerékpárral pedig nagyon nem arra való. -
jjeahh
nagyúr
válasz
parandroid
üzenetére
Karira szerintem cipőt kért
-
parandroid
félisten
válasz
Damateo
üzenetére
Ne haragudj, de ennyi pénzért új biciklit venni, az konkrétan pénzkidobás. Inkább tedd rendbe a régit, és kezdj el gyűjteni egy rendes bringára, ha komolyan gondolod a tekerést (mint sportot). Sajnos az, amivel már érdemes foglalkozni, az ennek az összegnek a 2,5-3x-osa. Amúgy sokkal inkább Decathlon, mint Hervis, ha már nagyáruház.
Hasaggymeg: És ha már Decathlon… a cuccaikról érdemeik elismerése mellett annyit, hogy megvannak a maguk korlátai. Maximálisan egyetértek Zolival: nem olcsó dolog egy Gore, vagy Northwave dzseki (nadrág, kesztyű), de amennyit te kint vagy hidegben, ha valakinek, akkor neked bőven megérné. Szerintem lepd meg vele magad karira!
p
-
-
Zoliwrc
aktív tag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Kell venni egy nagy levegőt és ki kell fizetni, egy dohányos 2 hónap alatt elkölti cigire, Te meg 6 év múlva is vigyorogva fogsz benne tekerni a -5 fokba
Hétfőn voltam Northwave boltba, rohadt jó cuccok vannak, cipőért mentem, próbáltam vagy 4 félét, még egy télit is. Nem terveztem ennyiért, egy deákot rá kellett dobnom a kinézett cipő árára, de próba-kényelem, már amennyit ott volt a lábamon meggyőzött.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
parkr
üzenetére
Meg egy, kettes.

Zoliwrc... legalább keménynek képzelem magam tőle.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Más... közben megérkezett a bikeINN által 2-3.ára ígért kormyánycsapágy szett, amit tulajdonképp pont azért rendeltem tőlük mert azt ígérték gyorsan megkapom.
Azóta már vettem máshonnan, így el vagyok látva kormánycsapággyal... ami azonban ha a beazonosításával és felkutatásával eltöltött rengeteg időmet nézem, már nem is akkora baj. 
-
Zoliwrc
aktív tag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Ha nem akarod akkor fázzá
-
parkr
őstag
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
Mezga Aladár
üzenetére
Én is szeretem,rosszabbat soha.
Zoliwrc... talán egyszer... ahhoz hinni kellene, hogy 3x annyiért legalább 1,5x jobb is. 🤔 Sajnálom a sok pénzt ruhára, főleg úgy, hogy próbalehetőség is kevés.
... aztán meg az ilyen tapasztalatok mint a tegnapi sem segítenek, mikor áldottam magam a Bergusonos Vaude hagyása miatt, mert az este annyira tetszett ez a tízezres xar, hogy ha az egy vakteszt és azt mondják tulajdonképp az a szinte hatvanezres nadrág van rajtam, azt mondtam volna megérte nekem. 
MPowerPH... én nem ismerem, de nem lehet olyan nehéz.
[link] -
Damateo
aktív tag
Eredetileg egy összecsukható kerékpárt kerestem.
Jelenleg olyan mintha 40% drágább lenne mint 1éve vagy másfél.
Viszont kedvet kaptam tekerni egy kicsit.(Városban, városok között, esetleg kicsit terepen)
Mi lenne ehhez jó belépő? Hervisben néztem ezt: [link]
Vagy maradjak a réginél és azt újítsam fel kicsit?
-
Zoliwrc
aktív tag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Egyszer meg kéne próbálnod egy rendes kabátot
-
Mezga Aladár
veterán
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Lásd az előző posztot.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
Zoliwrc
üzenetére
Jó nektek, egy vékony aláöltöző + egy bringás kabát nekem még gyalog is kevés lenne nemhogy bringán ereszkedni. 🥶 Tegnap is rövid ujjú vékony, hosszú ujjú vékony, hosszú ujjú picit vastagabb és Decathlonos kabát [link] volt rajtam - 2C fokban és talán a rövid ujjú lemaradhatott volna, de annyi.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Mezga Aladár
üzenetére
Menő, de annyira fura a formája, hogy netről próba nélkül nem merném megrendelni és a legközelebbi Decathlon picit messze van. Sebaj, talán jövőre... Ha addig nem találok mást.
-
Maximum1
őstag
Tárcsás outisok és grévölösök!
Fékbetét hiánycikkre megoldás, Decathlon
Ez is kinti boltjukból jött, kereken 10 nap volt.
Jó minőségnek nézem, made in Taiwan
-
Jester01
veterán
válasz
MPowerPH
üzenetére
Az iratkapocs tökéletes hozzá. Ilyen kialakítású kell, az 5cm-es verzió. Az egyik fémdrótra van szükséged. Átdugod a láncon, a hurok része pont passzol a patentszemre, a másik két végét kézzel összenyomod és ki is nyitottad. Általában egy fogóval is ki tudom nyitni ha ferdén nyomom de egyszer nagyon nem akart sikerülni na akkor elmentem a papírboltba azóta ezt a szerszámot használom.
-
RexpecT
addikt
válasz
Hasaggymeg
üzenetére

Van még egy szinte 0 km-es ugyanebből, de jövőre úgyis kell, szóval inkább most megvenném.
Végülis itthon szexizhetek még benne egy darabig, amíg nem lóg ki belőle nagyon a seggem(görgőzök a sötét meg a hideg nem jó kombó).![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
jjeahh
nagyúr
válasz
böng ész ő
üzenetére
Amikor kezd darálni, kend újra, egyszerű. Én néha 50-60km után is kenem, máskor meg beletekerek 100-120km-t és végig bírja darálás nélkül.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
ZolkoW
üzenetére
Én pont fordítva vagyok, felül kéne egy olyan dzseki, amit pólóra felveszek és tekerhetek, mert picit idegel a 3 réteg felső. A nadrágaim tökéletesek, cipő szintén.
Más: ma felpimpeltem picit a haverom régi Kellys Spiderét, gyárilag kb. így nézett ki:
Most meg ilyen:Belépő rugós telóról belépő levegősre, belépő octalink (?) hajtókarról belépő integráltra, belépő Rapid Robról belépő Smart Sam gumira váltott és nekiadtam a HT pedálomat, egy Cube stucnit, egy régi 720mm kormányomat, egészen megváltozott a bringa
-
Zoliwrc
aktív tag
válasz
böng ész ő
üzenetére
Én minden tekerés után waxolok, hogy másnapra vagy a következő tekerésre jó legyen.
tuttibringa.hu, innen szoktam venni a Squirt Lube-t és már kapható náluk a fagyos időre való verzió is
ebike.hu, itt pedig a Soudal Waxot találod meg
Mindkét bolt postáz is -
andrisbandi
őstag
[link] fahrrad-de 2nd choice bikes% SALE
- Ebből is kimaradunk
(Aki tud német címen átvenni, annak esetleg jó tudni, h van ilyen.)Csak Németben szállítanak ki.
Demo és szállítási/festés sérült bringák.
Leírást, fényképet nem tudnak adni, de ingyenesen vissza küldhető (Németből) ha nem tetszik.
Teljesen átnézett, műszakilag százasak.Jó lett volna egy ilyen;
Santa Cruz 5010 [link]
Hozzá értő kezekben ez a monti bmx/dj is lehet.
Youtube; [link] -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
ZolkoW
üzenetére
Nyúlik az a nadrág, hiába tűnik merevnek jól lehet mozogni benne...szára összehúzható és van egy akasztó is rajta beleakasztani a fűzőbe, így fel sem csúszhat.
#208030 Dark Archon..."na akkor itt a gyerek, én elmentem"
#208031vallas...az-az, a sötét és hideg együtt ami a legtöbb elszántságot igényli nekem is.
-
Ringman
félisten
válasz
vhunor
üzenetére
néztem ezeket is (pontosabban az alacsonyabbakat, pl ezt: [link] , mert az aero nálam nem kell, annál lassabban megyek
), de végül az agyak miatt a dt-swisst választottam (hunt valami kínai agyat matricáz - persze ettől még lehet jó, korábban azt hiszem matricázott novatec agyak voltak náluk)---
olyan 500€-nál húztam meg a határt -
vhunor
őstag
válasz
Ringman
üzenetére
Esetleg ez a Hunt nem játszik? Ismerős gravelre rakta fel pár hete és nagyon odavan tőle.
HUNT 34 Aero Wide Disc Wheelset – Hunt Bike Wheels EU
Hasaggymeg: a geon rengeteg múlik. Elég nagy a nyereg-kormány drop, vízszintes a kormányszár, és az integrált kormány is nyújt rajta valamennyit, szóval nem átlagos 54-es bringa.
-
flash-
veterán
válasz
Dark Archon
üzenetére
óó.. nálunk még nincs is gyerek de megtanultam már hogy akkor edzek ha az asszony dolgozik
-
vallas
őstag
Na akkor még sem ketten görgőzünk a topickból, jó ezt látni...
Engem a sötét és hideg kombó zavar, amikor fél5 kor már sötét van munkaidő végén, sokkal könnyebben ráveszem magam a görgőzésre, és amúgy is elköltöttem a téli biciklis ruha pénzt a görgőre...
De mindenki csinálja úgy ahogy szeretné, ez a legjobb az egészben
Az ilyen havas montis képeket amúgy irigylem.... jövőre kell szerezni egy montit is...
-
válasz
flash-
üzenetére
Meg van az, amikor bevásárolsz minőségi téli cuccokból, mennél is, de az asszony tilt le, mert, hogy ilyenkor ne szállítsam bringán a gyereket
Jól össze is vesztünk miatta.Pedig a héten volt, hogy -5°C-ban mentem dolgozni, és kiderült, hogy baromi jó a NW dzseki, még, ha elvileg 0°C-ig ajánlja is a gyártó.
-
ZolkoW
őstag
válasz
jjeahh
üzenetére
Nem rajongok az egy helyben tekerésért, de vannak előnyei is, pl. annyira kontrollált terhelést még síkon, szélcsendben sem lehet összehozni, mint görgőn. És nem is emlékszem, milyen a száraz út
. Lelkileg a meleg sem visel meg annyira, testileg már kicsit jobban, de én még nem használtam ventilátort görgőzéshez sem, pedig 10-15 perc múltán már csöpög a kezemről a víz a padlóra. A nyári meleggel sincs sok bajom, de a teljesítményemen azért meglátszik a kánikula. A meleg-sötét sem olyan vészes, de valahogy a hideg-sötét már jobban elveszi a kedvem. Sőt, volt már olyan, hogy azért választottam inkább a futást (nálam nehéz futásnak nevezni, amit ilyenkor csinálok, de így a legkönnyebb elképzelni), mert ahhoz nem kell úgy beöltözni, bringát előcincálni, pedig sötét volt akkor is. Szóval ez az öltözködés mizéria el tudja venni a kedvem. Hasaggymeg nadrágjának utánajárok, de kép alapján nekem elég merevnek tűnik, mi az igazság? Okés a mozgás is benne? Mert azt felfedeztem megint hétvégén, hogy felsőtesten már jó vagyok, de nadrágom még nincs elég jó télre. -
Ringman
félisten
már majdnem megrendeltem a cr 1600-at, de még lamentálok.
szerintetek, ha egy kerékszettel akarok használni nyáron/aszfalton 35 mm-es cinturato velot és 40-45 mm-es gravel "téligumikat" (inkább előbbit, mert a 45-ösnél hátul nem nagyon maradna sárnak hely), akkor
- cr 1600-at vegyem meg (ez kb 30€-val olcsóbb is) 22 mm-es belső felniszélességgel, vagy
- er 1600-at 20 mm-essel? (ez minimálisan könnyebb, 1638g vs 1728g) -
jjeahh
nagyúr
válasz
MPowerPH
üzenetére
Szerintem azt jó esetben kézzel is össze tudod nyomni. Nem tom a haverom NX-én ilyen van-e, de azt simán összenyomtuk kézzel terepen, mint kb.bármelyiket.
szerk: haverom most vett Judy TK-t, olyant amelyiknek állítólag kopik a becsúszója, kíváncsi vagyok
. Ma cserélem ki neki a rozsdás XCM-et rá. Durva amúgy milyen nehéz az a teló, 2.5kg. -
MPowerPH
félisten
válasz
MPowerPH
üzenetére
A Sram power lock connector leszedesehez, felrakasahoz sincsen osszehuzom. Az szerszam nelkul leszedheto? Cipofuzos trukkel?
Valtot csak ugy tudom leszedni rola.
Alaposan be kell vasarolnom majd szerszambol, mert a bringat magam szeretnem szervizelni, mar ami a kisebb, evkozi karbantartasokat illeti.
-
MPowerPH
félisten
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Ahogy keszen lesz, viszem sarat dagasztani.

Bar eloszor itt a varosban megjaratom a lepcsokon, hozza kell szokjak, hogy viselkedik, amikor nagyobb szintkulonbsegeket kell abszolvalni.
Szerelnem en magam is, de nincs szerszamom leszedni ezt a fajta fogaskoszorut, hajtokart. Es a feket nem szivesen szabom meretre, meg szivjon a bolt a legtelenitessel.
Ma az AXS valtot ellenben felszerelem ra, a bowdenest meg lefejtem.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
-
Hát akkor nem tudom...
Szegedre mennyire jó az egy sebességes bringa? -
MPowerPH
félisten
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Holnap viszem át a bringaboltba... Addig csak annyira epitem ossze, hogy attolhassam. Majd ha keszen lesz, rakok fel kepeket.
-
zsocy
őstag
válasz
Narxis
üzenetére
Ha van összerakva akkor ott a Decathlonban biztos mehetsz vele, de abból a világon semmit nem fogsz megtudni. Max üléspróbát vehetsz, abból következtethetsz hogy tetszik-e a pozíció és mekkora méret kell neked.
vhunor, én is szívesen mennék akármennyit egy Madone SLR-er, ha kényelmetlen, ha nem
Viszont amiket ő kinézett azok nem ilyen célszerszámok, ott azért tágabb a kényelmességi tartomány mint egy ilyen kihegyezett fegyvernél mint a Madone -
vhunor
őstag
válasz
Narxis
üzenetére
Az a baj az ilyen kipróbálásokkal, hogy max. a nagyon jelentős nem passzolást tudod kiszűrni vele. Én pl. 104 km-t mentem eddig a frissen vett Madone SLR-rel, és hiába vagyok 179 centi, hosszú végtagokkal és sok évnyi jógázásból adódóan az átlagnál nagyobb hajlékonysággal, még mindig nem tudom eldönteni, hogy ez igazából hosszú nekem másfél-két centivel vagy nem. Pedig elméletileg az 54-es váz a méretem, de rengeteg függ a geometriától.
-
-
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Amúgy ki lehet próbálni Decathlon-ban vásárlás előtt a kerékpárokat? Sikerült leszűkíteni erre meg a Riverside 120-ra a választást.
-
vhunor
őstag
válasz
Ringman
üzenetére
Az esetek túlnyomó többségében a kényelmetlennek érzett nyereg nem a nyergen múlik, hanem a beállításon. A legjobban elköltött 30k forint ha az ember elmegy egy profi bike fitre. Évekig tartó nyavalyákat lehet megelőzni vele.
Én az évek alatt végül az SMP Drakonnál kötöttem ki.
-
varsam
őstag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Így van
Én előtte most tisztára töröltem és vettem szilikon sprayt, amit egy rongyra fújva áttöröltem a bringát, vázat, kerekeket.. azt mondják így utána még könnyebben lejön róla a dzsuva.
Most várom, hogy lecsöpögjön
-
Ringman
félisten
válasz
Narxis
üzenetére
sok tényezős dolog (testtartás, ülőcsont-szélesség, fenék "edzettsége", ülőbetétes nadrággal használod-e, stb) hogy melyik nyereg a jó, ki kell próbálni (lehet hogy többet is). hosszabb távra vsz. a gyengén párnázott + ülőbetétes nadrág a jó kombináció
van ahol lehet próbanyerget is kérni, ill. a deca a visszáruhoz elég rugalmasan áll hozzá (én egy brooks nyerget próbáltam ki úgy, hogy a nyeregpálcát körbetekertem ragasztószalaggal, hogy ne kopjon), ha nem jönne be a forma.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
-
flash-
veterán
válasz
jjeahh
üzenetére
hát biztos ez egyéni preferencia/megszokás is
én eddig ha télen akartam tekerni vagy túlöltöztem és beizzadtam, vagypedig alul illetve jött a hideg szél,vagy a levegőt ha kapkodom benyelni a hideget nekem egyből torok-mandula probléma lesz(van mandulám)
persze mint írtátok van az a ruházat ami jó de ahogy itt olvasom az is egyénieg eltér kinek mi..én nem merek azért kiadni relative sokat hogy aztán vagy jó vagy nem
kb 0ról kellene kezdeni mert semmi igazán téli bringás cuccom sincs..egyébként meg a nyári bringázást én kifejezetten jól viselem, pár tekerés után hozzászokom, melegben valamiért mindig jobban is megyek .
nekem mondjuk nincs okosgörgőm, kb 1 hónapja kezdtem a görgőzést, spd-cad-hr szenzor +youtube van és egyenlőre elvagyok z2 őn(2ó tekerések)(mondjuk zwift így is menne elvileg), aztán ha nem birom akkor kezdem beiktatni az sst-ket
ott azért sokkal jobban telik az idő amikor az ember intervalozik, pláne HIIT-nél,csak úgy repül az idő, még yt sem kell max valami jó zene
talán sokan pont így csinálják asszem ez a fordított edzés,hogy télen inkább az intenzivebb rövidebb edzéseket csinálják indoor de azoknak van már tetemes alap,nekem meg 1 év kevés sport és hízás alatt teljesen összeesett az alapom,kb 0 szintre
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! LENOVO ThinkPad P15 Gen 1 munkaállomás - i7 10750H 16GB DDR4 256GB SSD Quadro T1000 W11
- Apple iPad 5. generáció (A1822) 128GB, asztroszürke
- Samsung Galaxy Book PRO 2 /i7-1260P/16GB/512SSD/AMOLED/13.3/Intel Iris Xe/Gari
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- AZONNAL KÉSZLETRŐL! Intel Core i5 14600K 32GB 6000MHz RAM 2TB Gen4 SSD RTX 5060 8GB FSP 750W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Es nem szeretnem kukazni miatta a lancot. A bowdenes megoldas meg pain, sokaig tart, es nagyon szoros. Feltenni nem is tudnam vele.
Jo lesz az masra is, pl. auto kereket leszedni.

)
Jól össze is vesztünk miatta.
kb 0ról kellene kezdeni mert semmi igazán téli bringás cuccom sincs..