Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Digitális Állampolgárság Program
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- MárkaLánc
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
razzorr
őstag
Shimano M520-as spd pedált honnan érdemes mostanság rendelni? Esetleg van valakinek tapasztalata a rá tehető platform kerettel?
-
-
zack
nagyúr
válasz Hasaggymeg #86095 üzenetére
Ami drága volt az a nyereg, és a kormány. Egyik sem KTM, bármire tudom vinni tovább.
A ruházat fogyó eszköz (mez, kesztyű).
A karbon kulacstartót + kulacsot simán feltenném másra is, nem dobnám ki. Széldzseki fekete, cipő sem lesz KTM. Milyen költséges sajátmárkás kiegészítőkre gondolsz? A markolatban is több a fekete, mint a narancs, de az alapvetően nem tétel.Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
trialboj
őstag
Még egy hét sem telt el, hogy rápörögtem volna egy valószínűleg lopott vagy hibás csodagépre, és most találtam egy másikat pont ugyan azzal a vázzal, csak szegényesebb felszereltséggel.
200,000 ft a jelenlegi ára, és szerintem reális, átlag xt slx alkatrészek egyedül a fék formula rx, ami talán kicsit komolyabb. Első teló is egy reba, alap tengellyel ezt talán még cserélném is idővel.
Az egyetlen gondom hogy 20" a váz nekem viszont az itt is linkelt számláló, csak 18,5 ajánlott vagy max 19et.
Nekem a bringából a váz tetszik, az az egyetlen pont amit nem változtatnék évekig, próbáltam keresni a hszk közt de nem találtam magyarázatot, hogy mennyire káros ha nagyobb a váz.
Azt tudom hogy a mostani 17" 41cm, kínozza a térdem ha mászom, mert utána 1 napig fáj, ugyan ez a helyzet a nagyobb vázzal is? Illetve ha meredekebben ereszkedem akkor beleakadhatok az ülésbe?[ Szerkesztve ]
"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //
-
X2N
őstag
Sziasztok!
Kerékpárt vennék, ennek kiválasztásában szeretnék tanácsot kérni. Ezeket néztem ki:
Romet Rambler 2
Kellys Viper 2.0
Torpado T550
A Rometen találom a legjobbnak mert hidraulikus tárcsaféke van, a Kellys csak mechanikus, szerintem a Kellys kicsit túl van árazva. A Torpado-ról annyit tudok hogy egy olasz márka és 15kg körül van, de mást nem találtam róla neten. Gondolom itt ha nem lehet fixálni a hátsó rugóstagot és a villát akkor elég nehéz lesz tekerni vele sík terepen. 75%-ban aszfalton lesz amúgy is használva a kerékpár. Ismerve a hazai viszonyokat a Neuzer Courier DT-t már elengedtem. Kross Evado 3.0 is kicsit túlárazottnak érzem, hasonló felszereltség, de Joytech agyas. Drága egyébként ezeket a csapágyakat lecserélni egy gyengébb kerékpárban? Mennyit bírnak ki? Egyébként 170cm magas vagyok, 62kg nekem 17" vagy 18"-as vázat érdemes inkább néznem? Előre is köszönöm a segítséget.[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz mert_csokis #86058 üzenetére
Pl.,vagy olcsóbban ehhez hasonlót valamit képzelj el.
Zack...én pedig pont rád (meg költséges sajátmárkás kiegészítőidre) gondoltam,innen már nincs visszaút kátéemiából.
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
jjeahh
nagyúr
válasz mert_csokis #86058 üzenetére
Nem vagyok szaki, annyira nem értek hozzá, de én is ebben az árkategóriában keresgéltem nemrég és igaz, hogy nekem használt is játszott, de nézegettem, próbálgattam az új montikat is. Nekem annyi tűnt fel laikusként, hogy teló fronton ebben az árkategóriában talán a Suntour X szériája a legtűrhetőbb, főleg az XCT, csak kissé kemény, pattogós a rugózása... Néha egy kis erdei utat valszeg kibír, de azért tényleg nem állatkodni való és nem vasal olyan szépen mint egy levegős cucc. Szerintem nézz szét kisebb márkák kínálatában is, lehet tévedek, de én úgy láttam, hogy nem ritkán fele annyiért kínálnak hasonló felszereltséget, mint a nagyobb nevesebb márkák.. pl. Drag, Devron, Ideal, stb.
Amúgy miért csak új játszik? Végül én használtat vettem, mert ennyiért már simán ki lehet fogni Deore váltós, Rock Shox Dart, Tora telós montit, vagy jobbat is és azért más mint egy Acera/XCT felszereltségű cucc, amit ennyiért max kaphatsz újan.
szerk: ha valami hülyeséget írtam, majd az okosabb kollégák kijavítanak[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Runner_fxr
Ármester
válasz Tothgera30 #86088 üzenetére
Már ránézésre is borzasztó ez a meredek fejcsőszög. Iszonyú bizonytalan lehet ez a bringa nagyobb tempónál.
-
zack
nagyúr
Egyébént mi a gondod a fully-val? Nem elég merev?
Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
zack
nagyúr
Szép az a KTM.
Ez a Superior Team is gyönyörű, de szerintem ez nem bírná hosszútávon a súlyomat.Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
6030D
őstag
Igen, ez a szín tetszik a KTM-ből, mint a tiéd, csak haveromnak van egy Life One, abban van még szürke is, az jó még bele. A SUP-ok nekem is bejönnek, de még egy XP-vel is megelégednék, nem kell Team. Viszont a linkelt Formigli nekem nem gyerebe, de csak a váz miatt (meg az a 120-as stucni...). Többi jöhetne.
(#86087) CyborGabe: ezek közül, ennyiért az RR520. Itt a fórumon is van, aki nagy megelégedéssel használja, terepen (keress vissza, vannak képek is), nem hiszem, hogy gondod lesz vele ott ahol te akarod hazsnálni.
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
zack
nagyúr
válasz Hasaggymeg #86084 üzenetére
Nálam semmi ilyen nincs.
Persze a jelenlegit meg akarom tartani, azért is vásároltam ennyi márka azonos kiegészítőt, de ha egyszer cserélek, megint az lesz, hogy bármi jöhet. Egyelőre ez a szint bőven elég, mivel csak erőnlét, kondi, fogyasztás a célom, közlekedésre sosem használnám napi szinten. Biztos ha hetente többször tudnék hegyre menni (nem a Gellért h), akkor más kategóriát veszek, de pl a héten ma tudtam először ráülni a melóm miatt, ami elég összetett. Szombat-vasárnap mennék sokat, de nem regenerálódok 100%-ban 12 óra alatt, a hétköznapok pedig a melótól függnek.Dícsérni dícsérem, mert jó, nem azért mert KTM. Eddig nem ajánlottam senkinek. Védenem nem kell, nincs miért. Amibe bele lehet kötni az a 26" kerék, viszont ez nekem megfelel. Nem XT (kivéve a hátsó váltót), de valahogy nem érzem, hogy kellene jobb az SLX-nél. A váltás pontos és gyors, a fékeket sem tudtam eddig zavarba hozni, pedig a Gellért hegyről lefelé, van egy pár 50-es szakasz rövid féktávokkal, és a 90kg súlyom sem könnyíti meg a fékrendszer dolgát. Persze ettől függetlenül a kopó alkatrészekből XT lesz, mert mindig csak felfelé.
Húsvéti gurulást tervez valaki a budai hegyekben? Lesz 4 nap egyben...Az egyiket be tudnám áldozni.
Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
Tothgera30
Ármester
Persze hogy láttam, bár nekem ez pont kiesne. Eleve idősebb mint bármelyik bringám, 11-es rendszer alatt pedig nekem nem az igazi. Bár mióta kipróbáltam egy ilyen Superior Team gépet, megemeltem, és megtudtam a súlyát, azóta nagyon is elfogadnék egy ultra könnyű gépet, bár használni nem merném. KTM-be nekem a sajátom színe bejön, nagyos is, de ha lehetne, erre pattannék:
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
SidCorky
őstag
Sziasztok!
A Rockrider 520 mellé kinéztem 2 másikat is, a felhasználás ugyanaz, hétvégente kicsit hosszabb távra (40-50km vegyes használat, főleg aszfalt, de fölrdúttól se ijedjen meg), hétköznap pedig 20 km melóba járásra. Első bringa lesz, nem szeretnék sokat rákölteni, 2-3 évre tervezek vele, szerintetek melyik ezek közül a megbízhatóbb?
ASUS ROG Zephyrus G14 2024 // Ryzen 5 3600 // GTX 1660 Ti // iPhone 14 Pro // iPad Pro M2 // Fujifilm X-T30 II
-
6030D
őstag
válasz Hasaggymeg #86075 üzenetére
Akkor felfelé szerintem ott mentetek, ahol én (0:08-tól ugyanaz az út a csúcsig). Ja, az aktuális magasságmérés még mindig nem az igazi, 652 m a Naszály-csúcs...
(#86079) Vasinger!: ha a húsvéti hosszú hétvégére gondoltál, az nekem lehet, hogy felejtős, de hétfőtől szerdáig minden nap megyek (ha nem esik nagyon) 17 órától, ha gondolod.
(#86085) Tothgera30: ezt láttad? Mondjuk így nem kellene, mert nem bírnám etetni XTR-rel, de féket, hajtást, váltást eladnám róla, helyette SLX/XT és szerintem egy darabig kiszolgálna. Mondjuk nekem ennyi narancs elég bele, bár szeretem a színes bringákat, de a KTM-nél nem jön be. Inkább a fehér/szürke/fekete összeállításuk, az nagyon jó.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
Ez legtöbb esetben így van.Legalábbis nálunk,ahol a keret meglehetősen szűkös. Aztán ha egyszer letettük voksunkat valamelyik mellett,akkor ajánljuk,védjük,dicsérjük kvázi megerősítve magunkat döntésünk helyességéről.Márkahűségnek hívják.
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
rétisün
veterán
válasz Tothgera30 #86082 üzenetére
"Talán ha majd 40-50 éves koromban akarok bringát."
addigra kb. a 100. bringának jó lesz
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
Tothgera30
Ármester
-
zack
nagyúr
válasz andrisbandi #86080 üzenetére
Amikor keresgéltem, nem KTM-et kerestem, lényegében nyitott voltam bármire, ami megtetszik.
2 másik bringa mellett lett a 3. potenciális kiszemelt, de formára, színre magasan a legszebb volt.
Így először erre ugrottam rá. Nem akartam kapkodni, de muszáj voltam, mert többen is bejelentkeztek rá.
Tehát ha nem hozom el, másnap elvitték volna.Azért itt is van összhang...
SCARP 29 Prestige
-
andrisbandi
őstag
Nekem eddig csak a te bringád tetszett ebben a KTM narancsban.
Nagyon jól néz ki. Egyensúlyban vannak a színek, formák. Olyan arányos, jól megtervezett.░░░▒▓ Specialized Turbo Levo ~700e ▶ https://bolha.testbike.hu/apro/-szep---specialized-turbo-levo-fsr-6fattie-m--508956
-
Hasaggymeg
Topikgazda
Gombási úton a 2A alatt átmenve rögtön jobbra fel,majd át valami ezoterikus energiamezőn át (bár ezt későbbi erőnlétemben egyáltalán nem éreztem) és ott tovább az úton fel a kilátóig.Onnan le a kereszthez,majd tovább le keresztezve egy helyen az aszfaltos utat,másodszor meg az utolsó hajtűkanyar előtt visszatérve az erdőből az aszfaltra.
-
ShiTmano
aktív tag
-
6030D
őstag
válasz Hasaggymeg #86048 üzenetére
Melyik úton mentetek fel? Melyik irányból?
Voltam én is, ráadásul egy hátsó úton jöttem le. Hát az valami baromi jó.Vasinger!: a Gyadai réten ma akkora szél volt, alig lehetett tekerni. Mentem is gyorsan vissza az erdőbe. Ha szeretsz hegyen tekerni, összefuthatunk valamikor.
-
hegyimorc
senior tag
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz jjeahh #86066 üzenetére
Bár most nem irigyellek,azért gyakran hiányzik.(Marosvásárhelyen születtem/éltem 30 évet )
(#86065) hegyimorc...az milyen villa?
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz hegyimorc #86065 üzenetére
Fasza Az ilyen függőleges panó fb üzenőfalon is ilyen szép hosszú?
Hasaggymeg: Ja, tegnap egész nap havazott a városban is, a hegyekben meg még többet és most olvad lefele... Mondjuk az 1000m-nél magasabb hegyek még full fehérek, itt látszik valamennyire a háttérben, úgy tűnik nálunk sosem tavaszodik ki, a télből simán nyárba lépünk
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
hegyimorc
senior tag
tavaszodik
Eladó 100km-t futott CUBE SL Cross Race fitness bringa 460eFt helyett 300eFt-ért (kb 175-195cm közötti magassághoz) : https://goo.gl/acsjPA
-
ShiTmano
aktív tag
válasz BenQhunria #86059 üzenetére
A felső himbára vagy a rugóstagra gondolsz?
Pl: Felső himba
[ Szerkesztve ]
"Ilyen dolog ez, folyamatos növekedés, egy állandó méretű bolygón :D Rip rendszer..." by Crim
-
BenQhunria
tag
Sziasztok!
Mi a neve a képen látható alkatrésznek , még soha nem hallottam a nevétTitkok nélkül nincs biztonság,biztonság nélkül nincs győzelem.
-
mert_csokis
senior tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni tőletek. Bicikli vásárláson gondolkozom.
Mindenképp újat szeretnék, a keret nagyjából 120-130e forint környéke.
Illetve, ha nem sokkal többért akadna valami általatok ajánlott best buy vétel, akkor jöhet az is.
Tudom, hogy ez még inkább a belépő kategória teteje, de nem vagyok komoly bringás.
Itt a jó idő, és szeretnék kicsit tekerni. Főleg utcai használat aszfalton, néha könnyebb erdei utak, ösvények.
Szóval állatkodni nem fogok vele, viszont azért ne nyekeregjen alattam, ha a Bükkben kicsit meg akarom hajtani.
Súlyom szinte semmi, alulról karcolom a 70 kilót, és 175 magas vagyok.
A magasságom a vázméret miatt adtam meg, hogy a tapasztalatok alapján mit ajánlotok.
A súlyom pedig azért, mert tudom, hogy ebben az ársávban még elég egyszerű teleszkópokkal szerelik a bicajokat, és nem szeretném, hogy meglepetés érjen.
Nem lenne jobb egy sima alap merev vázas bicaj? Amit lehet nyúzni, mivel nincs teló, így nincs hibalehetőség sem.
Igénytelen, de bírja.
Inkább úgy tenném fel a kérdést, hogy mit vennétek saját magatoknak, ha ennyi lenne a keret, és csak új bringa jöhetne számításba?
Köszönöm a segítséget előre is...Air Jordan 1 Low G (DD9315-101) 42-es méretben eladó
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz zoo8800 #86050 üzenetére
Elől mekkora van,36? 38?
(#86051) Vasinger!..."Nem is jártak annyian a kerékpárúton"...minden rosszban van valami jó!
[ Szerkesztve ]
-
anorche1
őstag
Valaki nem szeretne féláron menni a velencei bike fitre?
"It never gets easier, you just go faster." Greg LeMond
-
Vasinger!
nagyúr
Áh ez a mai szembe szél brutál volt ma Vácon a dp.-n. Alig bírtam tekerni némelyik szakaszon, nem a kondimmal volt a baj. Nem is jártak annyian a kerékpárúton.
-
zoo8800
veterán
válasz joysefke #86046 üzenetére
Én nemrég cseréltem le a 11-34 fogaskoszorúmat 11-42-re, megérte.
A legkönnyebb, 42-es lánckereket direkt ritkán használom, hogy ne kényelmesedjek hozzá. Így több olyan emelkedőn is fel tudok menni, ahol korábban sosem. Elöl a nagy lánctányértól már rég elköszöntem.rip and tear, until it is done
-
zack
nagyúr
Én is megszenvedtem ma a szembe széllel. Nem is mentem akkorát mint terveztem.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz joysefke #86046 üzenetére
Ehhez annyit fűznék hozzá,hogy ma egyik (nálam majd 10 évvel idősebb ) kollégám felvitt a Naszályra a kilátóhoz és bár 1700km van már idén lábaimban,kevésnek bizonyultam mint elefántnak a normál tampon. ...és nem a fokozatok voltak kevesek (22/32) hanem a lábaim és tüdőm. Bár ő is tolta itt-ott,fél annyit sem mint én. Mentségemre legyen mondva nem ismertem az utat,így elég nehéz volt takarékoskodni az erőmmel,és még oda is (meg majd vissza) tekertem 20km-t szembe szélben Dkesziről.
-
Vasinger!
nagyúr
válasz Strezi #86038 üzenetére
Hát, nehezen. Hamar kidobott az ágy
zoli03:
Hobbi szintre az én 75 kilómhoz több mint elég ez a kerékszett. Amúgy mit kifogásolsz rajta ennyire?
SOAD19:
Igen, jól. Azt még hozzátenném, hogy az 26"-os volt, ezért picit másabb a váltás érzetre. Egy 29-es merev vázzal közel úgy tudsz átmenni sok helyen mint egy 26-os Fullyn, nagyon jó a menettartása. A váltás igazából egy kísérlet, hogy elég-e nekem, úgy éreztem nem használtam ki a fully adottságait, továbbá sok baj is volt a fenntartásával, drága is volt és nyűgös. Illetve most ennél többet nem akartam szánni biciklire, ennyiből 650B fully-t csak belépőkategória aljára futotta volna újonnan, vagy még arra se.
varsam:
Pontosan, jól mondod. Sikerült kifognom egy 2016-os darabot még utolsó körben, 17-es ehhez a felszereltségéhez képest eléggé elmarad valljuk be. Szerencsés voltam
[ Szerkesztve ]
-
joysefke
veterán
válasz geotigris9 #86042 üzenetére
Milyen hajtásod van?
Én egy manapság már "retro" 26"-os 3x9-es bicajra raktam tavaly hátra 11-32 helyett 12-36-ot, úgy hogy elöl megtartottam a szokásos 44-32-22(?) kiosztást, tettem mindezt kifejezetten mászási illetve tartóssági megfontolásból. Az ok egyszerűen annyi volt, hogy a 44x11-et gyakorlatilag sohasem tudtam kihajtani, max szökőévente egyszer szakadékban hátszélben. Lejtmenetben nekem édesmindegy, hogy 55Km/h-nál még bele tudok-e tekerni, vagy nem.
A hátsó 32 helyett a 36 mint legnagyobb fokozat viszont rengeteget jelent. Idén még nem nagyon másztam terepen, de tavaly kb az esetek 99%-ban elegendő volt a középtányér ezzel a fokozattal, és nem kellett visszarakni kistányérra, tehát terepen nekem szinte mindig elég volt a középtányér, megszűnt a kistányéros szerencsétlenkedés (első váltó ugye sokkal megbízhatatlanabb terhelés alatt). Persze ha középtányéron akarsz izmozni oda erős térdek kellenek...
Nem tudom mond-e valakinek valamit, de HHH-ra például szezon végén a kéket középtányéron kitekertem. (a legvégén a lépcsőn már természetesen nem tudtam felizmozni, nem vagyok Csóka Zsolt )
Egyenesben is javult számomra a fokozatkisztás, mert nagytányérral tulajdonképpen eggyel több fokozatot tudok használni. A 11-es fogaskereket mint írtam korábban nem tudtam használni, ezért nekem jó, hogy gyakorlatilag eggyel elcsúsztak a fokozatok...
-
Apollo_21
addikt
válasz CaNNa3IS #86032 üzenetére
A fő gondom az hogy a kinézett 2010-es Makulu gyári Boss villája is 1 1/8ad, tehát 101% hogy tapered csapággyal van megoldva.
Csak zavar az hogy nemláttam képet róla neten hogy ez mégis hogy "tölti" ki a felül is 1 1/5öd fejcsövet...Asus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
Hasaggymeg
Topikgazda
A Romet "butább" kistestvére,amolyan Celeron.Annyira nem lehet rossz,mert az előbbi felső kategóriás (3000 euró körüli) bringákat is készít.
[ Szerkesztve ]
-
fraba
aktív tag
Sziasztok!
Az Arkus márkáról mit kell/lehet tudni? A Speedbikenál tett látogatásom során ajánlották ezt az Arkus Safari Disc 2016 Crosstrekking kerékpárt, én viszont nem is halottam még erről a márkáról. Állítólag valami lengyel(?) márka, feltörekvő, és ők is csak azért tartják mert jó ár/érték arányú bringákat csinálnak, de többet nem tudott elmondani róla az eladó. Ti tudtok valamit mondani? Ez a bringa tényleg jó, ajánlott ezért az árért?
-
geotigris9
tag
válasz Hasaggymeg #86030 üzenetére
Itt csak 11-34 lenne 11-32 helyett (11-36 biztos érezhető már különbség mászásnál) nem tudom menyire lenne érezhető az a két fog különbség kicsit más lenne a többi fog kiosztása is itt is a mászási szempontból menyit nyomna a latba. Általában az 1 -2 fogsor van használva de mászásnál elő szokott fordulni a legnagyobb is rendszeresen ha indokolt.
(#86036) Vasinger! Na lehet menni csapatni.
((( Hallgass Szabad és Független Tilos Rádiót FM90.3./Tilos.hu Mert megéri! )))
-
varsam
őstag
válasz Hasaggymeg #86002 üzenetére
Köszi
Már berendeltem egy kék hátsó lámpát, illetve láttam kék nyeregcső bilincset is. Gondolkozom mit lehetne még finomam kékesíteni.(#86003) 6030D
Köszi Mi a baj vele? Hogy nem kocka?(#86004) pc360
Nagyon gondolkodtam egy Reba-ban is, de annyit most nem akartam rászánni, illetve azt már nem venném 9mm-es gyorszáras változatban, csak átütősben, ahhoz meg új agy is kell vagy komplett új kerék. Szóval azt majd máskor.Amúgy ha valakit érdekel, itt vannak szerintem jó áron jó telók, én innen vettem, 1 hét alatt megjött, csak egy szervíz kellett neki, amúgy tökéletes állapotban
RS Reba - 270€
RS Reba licites, itt még lehet olcsóbb is lesz
Fox 32 Float - két hete ez is 270€ környékén ment el(#86036) Vasinger!
Nagyon szép, grat hozzá
Jól látom, hogy a 2017-es változat már csak Recon Gold-dal szerelt, illetve SLX helyett Deore szettes? Sikerült még egy készleten maradt tavalyit kifognod? Jól jártál vele.[ Szerkesztve ]
-
SOAD19
addikt
válasz Vasinger! #86036 üzenetére
Jól rémlik, hogy régebben összeteleszkóposod volt? Hogyhogy visszaváltottál merevre?
Más:
Bikemag-on akarnék feladni egy hirdetést, de 404-es hibaüzenetet dob fel. Vélhetően, csak ideiglenesen van gebasz az oldallal. Bár régebben is akartam feladni hirdetést, és mintha akkor is ez lett volna.
Most nézem, hogy a hirdetés feladásnál, felül van egy rész, ezt be kellene tudnom pipálni? :
[link][ Szerkesztve ]
-
Vasinger!
nagyúr
Na akkor a várva várt "csoda"
Canyon Grand Canyon 6.9 2016
Kis specifikáció:
Rock Shox Reba teleszkóp
Shimano M506-os fékek
SLX hajtómű, első váltó és váltókarok
XT hátsó váltó (3x10)
Mavic Crossride FTS-X kerékszett
Continental X-KING Racesport 2.2 gumik
SHIMANO SH PD-A 530 pedál
11.5 KG
6 év garanciaÁr: 1000 EUR (+pk.+pedál)
[ Szerkesztve ]
-
-=RelakS=-
veterán
válasz geotigris9 #86024 üzenetére
jajjmán, mondom, ismerős a terep, mintha Gödöllő és Valkó között lenne.
Aztán a végén ott a gödöllői piac... XDItt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
Runner_fxr
Ármester
válasz ANDROID??? #86031 üzenetére
Az árát inkább a márkásabb gyerekbringák tartják, mint pl Cube.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz geotigris9 #86022 üzenetére
Én fél éve váltottam sorcserénél 11-36-ról 11-32-re.Sok különbség nincs,talán picit fentebb használom hátul,de még ez sem feltétlenül igaz,hisz válthatsz egyszerűen elől hamarabb visssza,így többet használva a középső tányért.Ami számottevő változás lesz az a vége,hisz ott majd egy nehezebb fokozat lesz az ami a falramászást hivatott elősegíteni.Én akkor váltanék ha azt,meg esetleg az előtte levő 1-2-t nem nagyon használtad.Én az 1,5 év alatt talán 3x tettem a 36-ra menet közben,így elégnek éreztem a 32/22-t.Elég is,sőt nehéz az elejét a földön tartani ott.
-
6030D
őstag
válasz ANDROID??? #86026 üzenetére
Gyerekbringa nem nagyon szokott feljönni témáként, nem tudom ad-e valaki tanácsont. Viszont nézd meg a bikemag.hu-t, most pont gyerekbringa "tesztek" vannak.
-
ANDROID???
addikt
Esetleg Dino Rap?
-
ANDROID???
addikt
Sziasztok!
Az összefoglalót átfutva nem találtam kitérést rá...
Gyerekbicaj beszerzést kell eszközölnöm, kezdek elveszni feleslegesen a részletek között.
Kinézett típusok:
Csepel police
Kawasaki BX
Capriolo Mustang
Esetleg, ha tudnátok mondani róluk valamit, melyiket célszerű.választani, és melyiket nem, melyik tartja az árát, az megkönnyítené a választást. -
joysefke
veterán
-
geotigris9
tag
Jaa igen! Tudományos kísérlet.
-
joysefke
veterán
valahogy úgy
de ugye a prók nem mennek sem 26-os sem 29-es MTB kerékkel aszfalton
egyébként pedig:
http://www.vezess.hu/vezetunk/2010/06/20/a-sebesseg-megszallottai-220-felett-drotszamaron/Az első képen a "kempingkerekű" csoda 220+ Kmh-val ment...
[ Szerkesztve ]
-
geotigris9
tag
Ki használt montin 11 - 32 ill. 11 - 34 kazetta 9 s. sort?
Azon töröm a kobakom, hogy kipróbálnám 11 - 34 rendszert megéri lecserélnem a jelenlegi 11 - 32 - s rendszert?
Ha megéri mik a tapasztalatok menyivel másabb érzésre a 11 - 34 -s?[ Szerkesztve ]
-
6030D
őstag
válasz Vasinger! #86015 üzenetére
Hát, így doboz alapján szerintem ez egy 2016-os Canyon Grand Canyon 6.9 lesz, de lehet, hogy tévedek. Jár a tálca sör?
(#86010) joysefke: nem boncolgatnám, de akkor hobby szinten mindegy, mekkora a kerék, mert a bringás a gyenge, pro szinten viszont számít. Igaz?
-
Apollo_21
addikt
Sziasztok ismét!
Visszatértem a tapered villa vs 1 1/8ad okos döntésemmel
A kukába landol az első fully-m Másik lesz helyette....
A váz egy Morewood Makulu "lenne" 2010ből, néhol azt olvasom tapered, de sok helyen hogy 1 1/5 végig a nyaka.
A villa viszont marad a tapered 66 CR.
Abban az esetben ha 1 1/5 végig a nyaka a váznak jólesz a villa, vagy ismét belecsapok a sz**ba:?
Szeretnék konkrét ajánlásokat kormánycsapágyakról..mert az ebike is annyira "biztos" volt a dolgába mint én ugyh, vettem egy FSA Orbit ITA-B-t és mint baromira kiderült ma az 1/5ös alja nemmegy fel a vázba akármennyire is akarom, pedig én bíztam benne. De nemsikerült.[ Szerkesztve ]
Asus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
rétisün
veterán
válasz Hasaggymeg #86016 üzenetére
canyon google nélkül pont a héten néztem kicsomagolós videót. (ha minden összejön(ne), lehet nekem is készül ott valami )
ha meg mégse canyon, akkor nagy
[ Szerkesztve ]
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
-
cobranco
csendes tag
Sziasztok!
Ki ne hallott volna már a Meteorákról?
Bizonyára sokan,jó páran voltak is már,de leginkább csak „kutyafuttában”,”buszablakból” csodálták Európa eme páratlan gyöngyszemét.Bringás szempontból nem volt egy nagy feladat,de nem is ez volt a lényeg
Egy kirándulásra invitálok mindenkit,de felhívom a figyelmet,az idegenvezetés néha „egyedi”.Meteorák "töviről-hegyire" 2016./Görögország/ FullHD 1080p
Útvonal:
Kalampaka-Kastraki-Kolostorok/Aigos Nikolaos
Anapavsas,Roussanou,Metamorphoseos/Great Meteoron,Varlaam,Afia Triada,Agios Stefanos/-KalampakaFotoalbum:
[link]Térkép:
[link]Túráim,videók itt: http://cobranco.hu/
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Kickass #86012 üzenetére
Most már emléxem,csak éppen kiment fejemből. ...nagy változás lesz,nem csak a 29",hanem még az összteló is. Kíváncsi leszek majd első tapasztalataidra.
-
Kickass
őstag
válasz Hasaggymeg #86009 üzenetére
2008-as Cube Appear, nemrég az is volt itt a topikban beáraztatni, tothgera fórumtárs úgy belőtte az árat aznap el is vitték
minőségi ugrás
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz joysefke #86010 üzenetére
Ezek lehettek igazán gyorsak azzal a nagy meghajtott kerékkel!
-
joysefke
veterán
Na, sok volt a matek, bontok még egy sört!
Erre koliban volt egy mondásunk, sőt valakiknek az ajtajára ki is volt írva: "dont drink and derive".
Szabad fordításban kb az, hogy ne igyál és matekozz egyszerreKempinget és BMX-et leszámítva síkon sosem az a baj, "hogy elfogy a fokozat", hogy tudnék még pörgetni, de nem nincs hova váltani.
Az én mászósra kiosztott 26"-os bicajomon 50-55Km/h között fogy el a fokozat, tehát leghosszabb fokozatban 50-55Km/h körül már nem tudok olyan gyorsan kalimpálni a lábaimmal, hogy bele tudjak hajtani.
Ez az 50-55Km/h értelemszerűen kizárólag masszív lejtőn tud összejönni. Addig amíg nincs masszív lejtő hanem síkon haladok, addig nem hogy a leghosszabb, hanem még a második leghosszabb fokozat sem fogy ki (26" kerék, 44fog elöl, 12-36-os kazetta hátul). Tehát síkon nem az a probléma, hogy nem tudok hosszabb fokozatra kapcsolni, hanem hogy nincsen elegendő teljesítmény a lábamban, hogy az egyre növekvő légellenállás legyőzésére.
Ha most fognám hót ugyanezt a hajtást a 44-es tányérral és a 12-36 kazettával és átraknám a 26"-os bicajomról egy 29-es bicajra, akkor a nagyobb kerékátmérő miatt minden fokozatom egy picit meghosszabbodna (egészen pontosan a 29"-es és a 26"-os kerekek sugarainak arányában). Ez azt jelenti, hogyha ugyanakkora pedálfordulattal tekernék ugyanabban a fokozatban, akkor mindig a két kerék sugarának arányával lenne gyorsabb a nagyobb kerekű bicaj.
Nagyon durva számpéldával élve legyen a két kerék átmérőjének aránya körülbelül 29/26= 1,115
(ez persze igazából csak a két felni átmérőjének az aránya, ha gumi is van a felniken, akkor a méretek aránya ennél is kisebb)Tehát ugyanabban a fokozatban (ugyanazzal a hajtással) a 29"-es bringa 1,115x gyorsabban menne
DE
ez az 1,115x-ös szorzó a sebességre nincsen ingyen. Ha 1,115-szörös sebességet kell tartani, akkor:
-(1)A mechanikai (lánc, gumi) súrlódás kb 1,115x akkora hajtási teljesítményt fogyasztana el (igazából inkább többet) de nagy sebességnél még lényegesebb:
-(2)a légellenállás 1,115^3 (=1,386x) szor akkora lesz, min a 26"-os bringán ugyanazon a fokozaton ugyanazzal a pedálfordulattal. (igen, az arányosság nem négyzetes, hanem köbös)Na és akkor itt jön a fontos felismerés, hogy az igazán szűk keresztmetszet mindig az ember izomereje:
Nem azért nem tudok úgy menni bicajjal mint egy
1000-essportmotorral, mert hiányzik az áttétel, vagy rossz pedál van fent a biciklin, vagy mert nincsen motorjogsim, hanem azért mert gyenge vagyok, mert kevés a fizikai teljesítményem: kevés a Watt a lábamban. És ezt a kevés Wattot csak sok munkával lehet kicsit feljebb tornászni. Hiába raknék a bicajomra nagyobb 29"-es kereket (annak is megvan a haszna, de nem ebben) hiába raknék rá több meg másabb sebességkiosztást, az nem változtatna a Wattokon érdemben.Nah, szóval az ugyanolyan fokozatkiosztású 29-es meg a 26-os bicajok gondolatpéldájára visszatérve, az lenne a megoldás, hogy a végsebesség a 29-essel is kb ugyanott lenne (bőven +/-1Km/h hibahatáron belül(!!!)), csupán eggyel vagy kettővel könnyebb fokozatban hajtanám.
Egyébként amikor kijöttek a 29-es bicajok, egyből jöttek hozzájuk az újfajta -kiosztásban hozzájuk igazított- hajtókarok (40 fogasok a 44 helyett ha jól emlékszem). Szóval ha csak a kerék méretén meg a fokozatok hosszán múlna, hogy mennyivel lehet tekerni, akkor 32"-os kerekeken tekernének 70-fogas hajtókarral emberek
[ Szerkesztve ]
-
-=RelakS=-
veterán
Használ valaki runtastic-ot?
Nem érdekel a program, ezért nem akarok regisztrálni, viszont lenne három útvonal, amit ki kéne exportálni belőle, már ha képes erre a weboldalItt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
Kickass
őstag
válasz Hasaggymeg #86006 üzenetére
7-10 munkanap, reméljük minden okés lesz
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Kickass #86005 üzenetére
Na végre!...mikorra ígérték?
(#86003) 6030D ...(szinte) minden hozzászólást elolvasok,ez viszont kifogott velem.
(#86004) pc360...akkor mi lenne ha egy Marvelt próbálna? (az értékeléseket olvasd,összahasonlítják Rebával és Fox-al is. )
[ Szerkesztve ]
-
Kickass
őstag
Megrendelődött a bringa
innenKöszönöm a segitséget mindenkinek!
-
6030D
őstag
válasz varsam #86001 üzenetére
Na, már csak egy jó váz kell! Vicc vót... Gratula, sok ösvényt hozzá!
(#85997) joysefke: szerintem az érezhető különbség hajtás közben van. Hozzávetőlegesen: gumit feltételezzük, hogy egyforma magas (kivesszük a képletből), és csak a felnin megy a bringa. Tehát vegyünk egy 20", mondjuk Frisco-t, egy 26"-t meg egy 28"-t (ez ugye azonos felni a 29R-rel). Legyen 44/11 fog a max a hajtásban. Negyed hajtókar fordulatra a 11-es cog megtesz egy teljes kört, igaz? Ugyanúgy a kerék is megtesz egyet, mert együtt fordulnak. Kerület: d x Pí. Mivel csak az arányok érdekelnek, ezért egy fordulat alatt a 20" fordul/megtesz 1 egységet, a 26" 1,3 egységet, a 28" 1,4 egységet.
Így gyakorlatilag egy 26-os kerék 14-es racsnival, meg egy 20-as kerék 11-es coggal ugyan annyit megy, azonos hajtókarral, azonos pörgetéssel. Gondolom ezért vannak 20"-os városi bringák (a tömegközlekedéses szabályon kívül) és 28 "-os outi/túra.
Lejtőn gurulásnál meg szerintem a perdület még hozzá jön (nagyobb sugáron van a gumi súlya, bla, bla...).
Na, sok volt a matek, bontok még egy sört!Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz varsam #86001 üzenetére
Faxa,gratula hozzá! Hátul kellene még egy kis kék a harmóniához,majd gondolj arra ha nyerget,hátsó lámpát,kulacstartót stb. cserélsz/veszel.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Asszociációs játék. :)
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Gumi és felni topik
- EAFC 25
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest