Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bambano: Bambanő háza tája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sh4d0w: Nyitlocker
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
csabiks
senior tag
Aki használ NordVPN-t , NE a weboldalukról töltse le, hanem az App Store-ból, és akkor megmarad (kikapcsolt VPN mellett), az Apple privát átjátszója is (Icloud private relay).
-
cigam
titán
válasz
moya#no1
üzenetére
Elméletileg nincs akadálya, ha újra hozzá tudsz kapcsolódni, de jobb ha elengeded.
Két dolgot tehetsz:
- Keresel egy programot ami képes hálózati mentésre, és a TC SMB megosztására mentesz (pl. Carbon Copy Cloner, SuperDuper, FreeFileSync,...)
- Érdemei elismerése mellett nyugdíjazod/eladod egy gyűjtenek, vagy aki még régebbi (x86) rendszeren ragadt. -
cekkk
veterán
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Köszönöm,
Én a jobb egérgom és új mappát kerestem
Bár nekem ott ez szükre, valamiért nem engedi.
Tudsz te esetleg más valaki olyan tömörító programot ajánlani ami egy mappában lévő több zip fájlt ugyan abba a mappába csomagol ki és nem külön külön mappába?

-
Smiley
addikt
válasz
moya#no1
üzenetére
Mindig van:
log show --predicate 'subsystem == "com.apple.TimeMachine"' --info
De valoszinuleg az lesz, hogy corrupt lett az aramszunet miatt a mostanid es ujat meg nem tudsz letrehozni, mert az apple dobta az AFP support-ot. Ami lehetseges, hogy vagy visszamesz az elozo OS-re es hasznalod meg 2 evig a timemachine-t a jelenlegi eszkozeiddel, vagy kell egy NAS amire menteni fogsz majd samba-n keresztul, de ott meg ugya az van, hogy ezek a verziok ala nem tudsz menni. -
cekkk
veterán
Sziasztok,
A finderben nem tuok a csatolt google drive-ba létrehozni mappát. Milyen olyan fájl kezelő van hol ezt megtudom tenni? winről jöttem át és ez így elég nehézkes. Vagy itt mit kell beállítani, hogy működjön ez a dolog?
Köszönöm a segítséget.
-
Smiley
addikt
válasz
moya#no1
üzenetére
Mivel a timecapsula AFP-t használ még samba helyett ezért nálad más gond lesz. Viszont a macos 26-nál úgy tudom, hogy nem enged új mentést csinálni AFP-n, csak tudja folytatni azt amit a régebbi rendszerek hoztak létre. De ezt csak rémlik... Felesleges találgatni, meg kell nézni a logokat, hogy pontosan milyen hiba miatt nem tudja megcsinálni a mentést.
-
moya#no1
aktív tag
válasz
cigam
üzenetére
update: éjszaka volt egy kis áramszünet ( mikrón elment a pontos idő) gondolom az bekavart neki rendesen....
#130922Smiley tudod vannak itt a szakmaiak, meg mi noobk ok akik a szakmai csoportban próbálunk a kérdéseinkre választ kapni, mivel sajnos nem anynira értünk hozzá, bocsánat.
#130926Smiley Próbáltam frissíteni a Time Capsulat, de legfrissebb verzió van, nem dob fel másikat. ( vagy legyalulom 0-ra a TC-t mindent törölve, még nincs rajta semmi olyan amit ne tudnék letörölni, hogy kellene
#130924smc elkezdeni elkezdte es mar 26% nál járt mikor éjszakára úgyhagytam.
-
moya#no1
aktív tag
Se wi-fi n se LAN on keresztül nem tudok biztonsági mentést készíteni M1 en TC re. Éjszaka valamiert megszakadt. Es mostmár nem engedi sehogysem “ megerőszakoltarni” magát
mit tudok tenni ?
-
cigam
titán
Lehet, de spéci smb(NAS)beállítások kellenek hozzá.
[TM]
path = /media/NAS1/TM
valid users = @users
force user = szekeres
force group = users
available = yes
browseable = yes
writeable = yes
create mask = 0660
directory mask = 0770
wide links = yes
vfs objects = fruit streams_xattr
fruit:time machine = yes -
Zsolt_16
tag
Másnak nem nyikorog a m3 air zsanérja? Néha mikor megemelem egykézzel ropogós hangot ad ki, soha nem volt leejtve
Lehet érdemes lenne beküldeni amíg még garis -
Mac mini, Macbook air 2020 m1
A lakásban lévő ubiquiti routeren futó vpn szerverhez szerettem volna csatlakozni. Mini can not connect, air szintén. Iphone sikeres csatlakozás.
l2tp a kapcsolar user / pass és auth key használatával. Bárkinek tipp, hogy mi lehet a baj?
MacOS 26.2 és iOS 26.2 -
Ka_
csendes tag
13.3" Macbook Pro 8.1 (Late 2011), ebbe szeretnék egy 8 GB-os memóriát pattintani, ilyet találtam jó áron: HikSEMI 8GB DDR3 1600MHz SODIMM HSC308S16Z1
szerk: pdf direkt linkelése nem működik
A hivatalos pdf sehol nem írja, de mindenhol máshol 1.35V-osnak tüntetik fel. Az oké, hogy 1600 Mhz helyett 1333 Mhz-re csökkenti a Macbook az órajelet, de a gép elvileg 1.5V-os memóriát kér. Google Gemini szerint mennie kell ezzel a RAM-mal. Itt találtam egy videót, miszerint 1.35V-os RAM + a gyári 2 GB-os modul kombó működik [link] (Igaz más gyártó, de a spec ugyanaz). Van tapasztalata valakinek ilyennel kapcsolatban? -
Stauffenberg
nagyúr
-
moya#no1
aktív tag
-
-
moya#no1
aktív tag
válasz
cigam
üzenetére
Újra indítottam a TC. a gépet, ki töröltem majd hozza adtam újra a hozzáféréshez a mac et , most elindult.( képet elötte nem csináltam
) De akkor nemmost, de jövőre búcsút inthetek a TC time machine mentesnek ? Vagy valahogy lehet használni valamivel mentésre?
Látom már az ajánlja a LaCie 2TB os hordozható lemezt mentésre
-
brickm
őstag
válasz
weinmaker
üzenetére
Hát ha értelmezzük is, amit elolvasunk, felfedezni vélhetjük, hogy azt írtam:
"...M4 pro mellett sem érzem tetves lassúnak,..." nyilván érezhetően LASSABB, de nem irritálóan lassú hozzá képest, ha pl azon dolgozok.
A varázslat inkább abban van, hogy az M4pro elmegy vagy 18órát egy feltöltéssel, meg egy év alatt még nem kapcsolt be benne a ventillátor se. -
i400
őstag
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Hát látod! És rémisztő, hogy lassan már orvos helyett is azt használják......
-
moya#no1
aktív tag
Illetve a következő üzenet fogadott a frissités után. A Time Capsulát már nem tudja biztonsági mentésként használni. Akkor ennek 2026 al lőttek ? Vagy van rá megoldás hogy a TC t használjam biztonsági mentésre ?
-
Engem két teljes napos torkos körutazásra vitt a fizetős ChatGPT az otthoni NAS és média szerver VPN beállítással hogy könny szökött a szemembe amikor közli hogy jaaaaa, nálam ezt nem is lehet beállítani így..
🥹 -
moya#no1
aktív tag
Igen sokszor az egyszerűsége es néha az emberi lustaság visz a Chat GPT hez 😬 régen kis Google keresgeles bár több idő de valahogy jobb eredményesebb volt. ( meg egy 2015 es air röl ) váltottam. Egy ideje nem követtem a macOS t hol tart 🫣
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
moya#no1
üzenetére
A hétvégén próbáltam Apple Numbersben egy adag dátumot felismertetni dátumként és a ChatGPT egy olyan körutazásra vitt több sikertelen nekifutással, ami a rendszer dátumkezelésének átállításától a MacOS régiójának és nyelvének átállításán át a három segédoszlopos függvény-szörnyekig terjedt és semmi sem oldotta meg, folyamatosan belezavarodott abba is, hogy melyik régióban, mi a helyes szintaxis, végül azt javasolta inkább exportáljam ki a táblázatom és vigyem át Excelbe.
Aztán letöltöttem a Libre Office-t (Excelt nem akartam) és kettő kattintásból megoldotta, hogy ami dátumnak látszik, azt kezelje dátumként és pont olyan formátumban írja ki, ahogyan én szeretném (banki tranzakciókat töltöttem le CSV-ben, amit egy budget tracker appba akarok importálni, itt kell közös nevezőre hozni négyféle időbélyegző formátumot).
De ma a munkahelyemen is jön egy telefonhívás, hogy az egyik partnerünk szenved egy ipari szoftverrel és nem találnak egy menüpontot. Kiderült, hogy a ChatGPT-t kérdezték meg valamiről, ami egy abszolút nem létező menüpontba irányította őket. Teljesen a semmiből talál ki dolgokat.
Aztán ezt a szarkupacot használják emberek magánpszichológusnak meg pénzügyi tanácsadónak...

-
-
moya#no1
aktív tag
Sziasztok. Nem tudom jó helyre tévedtem-e
macbook air m1. Újratelepítettem a macOS Sequoia-t. Es most feldobta frissítés nek a Tahoe 26.2. Mitől lehet ez? Én nem szeretnék Beta verziót. Illetve kapcsolót se találtam hogy ne keressen beta verziót. Mi lehet a gond ? Köszönöm
-
bancsi87
tag
Sziasztok!
4 éve egy 8/256GB M1 MacBook Air-t használok, és eszemben sem volt eddig lecserélni, viszont karácsonyra kaptam egy 34”-os külső monitort, a munkám is kibővült nagyobb PowerQuery lekérdezésekkel, és hát… Így már nagyon belassul néha. Az ökoszisztéma és a pozitív felhasználói élmény miatt mindenképp MacBook-ban gondolkodom helyette.
Ami fontos:
- Work only platformként Parallels Win11-en sok kisebb Excel, alkalmanként nagyobb PowerQuery lekérdezések. Edge böngésző 5-6 lappal (O365), Teams képernyő megosztással.
- MacOS szempontból már az M1 Air-en is minden tökéletesen ment ami nekem fontos (Porting Kit, NES emulator + Logitech kontroller, AirDrop, Böngészés, stb…)
- Külső monitor ne legyen kihívás nekiAmi nem fontos: 13”-nál nagyobb kijelző, új játékok futtatása, jobb kamera, jobb hangzás.
500 e Ft a lélektani határom, új gépet szeretnék, de extrém jó ajánlat, vagy nagy teljesítménybeli ugrás esetén kompromisszumképes vagyok árban.
Ezek alapján nem tudok dűlőre jutni, hogy hosszú távra egy 16/256 GB M4-es Air már elég lenne, vagy inkább a nagyobb teljesítményű, pl. 24/512 GB irányba menjek, de régebbi, M2 vagy M3 procival?
Köszönöm ha elolvastad és segítesz
-
hibavissza
veterán
válasz
kchris78
üzenetére
Puget System Benchmark szerint. Nekem nincs M1Pro gépem. Arra kíváncsi leszek mikor azt mondják Cupertinoban, hogy az M1pro nem kap több frissítést, mert gyenge, de az alap M4 gép még igen....nem hiszem, hogy lesz ilyen. Szerintem az évtized végén kijönnek egy új architektúrával és utána ketyeg az óra a teljes M szériának. Szóval elég sok van még egy M1-es prociban. Nyilván ez találgatás a részemről.
Inteles gépek is élnek és virulnak. Előbb fognak kikopni, mintsem ne kapjanak biztonsági frissítést. Még az 5-ös Ipadem is kap biztonsági frissítést. Azt a Netflix végezte ki. Nem települ a rajta lévő oprendszerre. Valahol ez fog történni az Inteles gépekkel. Netezni, officera, filmet nézni szerintem még vagy 10 évig azok is jók lesznek. -
kchris78
veterán
válasz
hibavissza
üzenetére
Ennyire idotallo befektetes volt anno egy 14" M1pro vétele? nem gondoltam volna
. Hany eves lesz mar lassan az a gepem is.. -
hibavissza
veterán
válasz
HUNMazsi
üzenetére
Puget System Benchmark elég informatív. M4Pro kb. 50%-kal erősebb GPU miatt a legtöbb alkalmazásban jobb. Nem hiszem, hogy támogatásban lenne hátránya az M4pro-nak. Nincs túl nagy különbség az M procik közt. Egy M1pro még a GPU-t terhelő folyamatokban erősebb mint egy M5. Néhány AI utasítás fut le hatékonyabban az M5-ön.
-
HUNMazsi
csendes tag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni új MacBook vásárlásával kapcsolatban. Két opció között vacillálok:
MacBook Pro 14” M4 Pro – 24 GB RAM / 512 GB SSD
(mediamarkt.hu – 854 999 Ft)MacBook Pro 14” M5 – 24 GB RAM / 512 GB SSD
(istyle.hu – 849 990 Ft)Amire használnám:
- képszerkesztés (Lightroom, Photoshop)
- videóvágás (ritkán)
- webfejlesztés (VS Code, Docker, Angular / Node / helyi dev környezetek)
- asztrofotózás (kép stackelés, feldolgozás)
- általános böngészésTi melyiket választanátok a helyemben? Szerintetek hosszabb távon melyik lenne a jobb, "future-proof" döntés?
Előre is köszi a véleményeket!
-
Comanche
tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy van egy új Apple MacBook Air 2024 13,6" Liquid Retina éjfekete Apple M2(8C/8C)16GB/256GB. Ezt mennyiért lehetne eladni? 320e reális ár?
Nagyon régen nem jártam itt, olvasgattam, de adok-veszek részt sem találtam.
Szerintem tanulhatom újra a fórumozást! Bocsi, ha rossz helyre írtam!
-
FőDudu
veterán
válasz
racskobalazs
üzenetére
Tanulj meg egyutt elni a Safarival

Az a sajat rendszerukre van optimalizalva.Nekem van Safari, Chrome es Opera - nem tapasztaltam anomaliat. Mindharom megy egyszerre - tobb kulonbozo Google account miatt - es nem tapasztaltam gondot az M4 Pro uzemidejeben. Mindegyikben van legalabb 20 tab.
Chrome alatt hasznalom peldaul a Chrome Audio Capture plugint webradiok felvetelere, 3-4 ora felvetel kb 20% akkuido.
Chrome eseten a More tools alatt van task manager - azon lathato melyik tab mennyi eroforrast hasznal.
-
miresz
veterán
válasz
racskobalazs
üzenetére
Akkor ott nálad van valami a Brave- el, mert én is azt használom és nincs ilyen anomália. Nincs valami plusz plugin- esetleg a Braven amit használsz és az okozza ezt nálad?
-
racskobalazs
senior tag
válasz
csabiks
üzenetére
Szia, köszi a választ! 103%, még 20 ciklus van benne csak. A Brave a gond, ha nézem az activity monitort akkor Brave energy impact-ja 5,4 miközben pontosan ugyanazokkal a bővítményekkel és ugyanazzal az egy tabbal megnyitva pl az edge energy impactja 0,2. Szóval ott a brave alatt van valami nagyon elmenve, s most, hogy kiteszteltem a napot az Edge böngészővel így reggel 6 óta kb 5 óra SOT-val most járok 66%-on... Szóval a Brave-ben van valami nagyon beakadva vagy nem tudom, pedig ugyanúgy chromium motor mint az edge, mégis kb 5-20x annyit eszik "üresjáratban" is.
-
csabiks
senior tag
válasz
racskobalazs
üzenetére
battery health hány %? Az a 4-6 óra nagyon karcsú üzemidő, 10 órát lazán tudnia kellene… coconuttal nézz egy idle fogyasztást, olyan 3 w körül kell lennie, de neked biztos a duplája.
-
Raymond
titán
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Szinten, a 2022 junius (kb) ota meglevo M1 Air kijelzojenek semmi baja. Az egyetlen ami latszik rajta az a billentyuk korvonala egy ido utan ami letakaritas utann eltunik.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
TigerCat
üzenetére
Én semmit nem használok, lecsukom, viszem, kinyitom, lecsukom újra, ha koszos, megtörlöm a kijelzőt mikroszálassal (első körben vízzel, ha van makacs folt, azt izopropil alkohollal, ahogy a gyári ajánlásban is van).
M1 Air, negyedik éve használom, semmi nyoma a staingate-nek, pedig mindent rosszul csinálok.
Valószínűsítem, hogy az ujjaidon lévő zsír PH értéke is számít (de csak egy tipp). Fura, hogy az egyik ember a harmadik gépén nyeli be zsinórban, másik meg egyiken sem.
-
racskobalazs
senior tag
Sziasztok,
MBA M4-em lenne (10/10/16/512), már kb 7 hónapja van meg és valahogy az akkuidő nem az igazi. Most kezdtem el úgy rendszeresebben használni akkuról (kb egy hónapja) és nem nagyon sikerül többet kihozni belőle mint 4-6 óra, sima böngészés és filmnézés és irodai dolgok mellett. Használtam már brave-t, edge-t, mozillát egyik se nagyon befolyásolta az akkuidőt, talán az edge lett a legjobb (safari nem nagyon opció mert ez az egy apple eszközöm van és a sync elég fájó lenne), videólejátszónak is próbáltam már a vlc-t, inna-t, 45 percenként (1 rész) 20% körül merül... Néztem már activity monitort, ott a bravenél a 12h power általában bőven 200 felett volt, de most az edge csak kb 90 viszont észrevehető különbség így sincs, más pedig nincs kirívó az adatokban. Nem is nagyon fut semmi, böngésző + discord esetleg 1-2 ilyen utility app (rectangle, alttab, linearmouse ilyesmi). Hangerő 30-50% körül, fényerő 40-50% körül általában
Érdemes lenne resetelni/szervízbe vinni?
-
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Nem is kérdés. Nekem Plex fut a NAS-on, olyan mint ha streaminget néznék.
-
zonusz
aktív tag
Sziasztok!
Nem szeretnék a kijelzőkopás vitát generálni, bár mondjuk szerintem az gáz, hogy egyetlen más gépnél nem tudok ilyen problémáról, se iPhone, se iPad Pro, úgyhogy nyilván van jó megoldás.Tudom ezek érintőképernyők, de minőségük szerintem összevethetők az Air kijelzőjével. Kérdezem, hogy egy Zeis törlőkendő méretre vágva a billentyűzetre téve megfeszíti-e a kijelzőt, vagy elfér, nem okoz problémát. Köszönöm a türelmeteket. -
válasz
Stauffenberg
üzenetére
+1 a nasra.

-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
kchris78
üzenetére
Kell szerezni egy olcsó NAS-t, hálózatra kötni és onnan lejátszani. Én hamar leszoktam a külső meghajtó dugdosásról és nem csak a fájlrendszer szenvedések miatt.
Vagy ott az ingyenes Serviio, beállítasz egy könyvtárat amit megosztasz és a TV látja a tartalmát, tudod böngészni, feliratokat is viszi. NAS hiányában egy laptopról vagy asztali gépről megosztásra is alkalmas. -
kchris78
veterán
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Nekem android tvm van es nem megy az exfat 😅. ki erti ezt.. mondjuk nem mai darab ez se.. de hogy droid es ntfs igen exfat nem... wtf kategoria. (fat32 meg igen)
-
válasz
titi12
üzenetére
Az amerikai billentyűzeten egy gombbal kevesebb van, így valami hiányozni fog a megszokott egygombos karakterekből a bilentyűzetről akkor is, ha nem törődik azzal, mi van "ráfestve" (megjegyzem, tudtommal a MacBook-ok billentyűin a betűk világítanak sötétben, vagyis nem csak ráfestve vannak a betűk).
-
titi12
senior tag
válasz
hibavissza
üzenetére
Akkor pláne nem értem: a külső billzet US?
-
titi12
senior tag
válasz
hibavissza
üzenetére
Átállítod, és nem törődsz azzal, hogy mi van a gombokra festve.

-
válasz
hibavissza
üzenetére
Ha jól sejtem, hogy mit értesz a "fizikai kiosztás" alatt: US-billentyűzetből NEM lehet gazdaságosan magyar billentyűzetet csinálni a Macbook-okon. Miközben szinte minden egyéb nyelvű billentyűzeten megoldható egyszerű billentyűsapka-cserével, a US billentyűzet egyike azon nagyon keveseknek, amelyeken nem, ezért a US-billlentyzetes MacBook-ok magyar billentyűzetesre alakítása egy irreálisan drága, komplex művelet, aminek nincs gazdasági realitása.
-
hibavissza
veterán
Üdv, US kiosztáson lehet magya fizikai kiosztást csinálni?
-
33as
senior tag
Sziasztok, nállatok is az ujjlenyomat olvasó abszolút megbízhatatlan? M3 Air Tahoe de Sonoma alatt is ha beállítom frissen akkor jó ideig- óráig de utána már nem megy, kéri a jelszót mindig!
Van egy Nothing 2 telóm. na az mindig érzékeli az ujjam nem értem? -
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Tehát igazam van.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
gabyka
üzenetére
Nem értem, hogyan tudtok ilyeneken összeveszni. Az elmúlt 10 évben volt 3 LG TV-m is, ebből csak az egyik támogatta az exFAT-ot, míg a másik kettő a leírásban is írta, hogy csak FAT32 és NTFS jó neki. Környezetemben hasonlók a tapasztalatok.
Az LG össze-vissza támogatja vagy nem támogatja, modellenként változik. Volt olyan amit garis cserében kaptam és már csak az azonos tudású, de egy évvel fiatalabb modellre cserélték ki és eltűnt az exFAT támogatás (kézikönyv is értekezett róla, mármint nem arról, hogy kivették, csak arról, hogy használjak FAT32 vagy NTFS meghajtót).
Itt mindenkinek és senkinek sincs igaza. Modellenként eltér mit támogat.
-
ricogsm
őstag
Jó napot az Uraknak! M1 2020 MacAir 8Gb és Sequoia 15.7 macOs van rajta. Safarit használok és mikor a kereső mezőbe klikkelek vagy írnék be valamit elkezd forogni a szerencsekerék. meg néha laggol, memória használat 7GB nál van. Eléggé zavaró nekem, mit tehetek?
sok lapot szoktam megnyitni a böngészőben és úgy hagyom.. De ha ez okozza? Mert ez a szokásom amin nem változtattam előtte sem mikor siklott a gép.
Kinek van erről tapasztalata?
Üdv -
miresz
veterán
válasz
gabyka
üzenetére
Szerintem te kevered a FAT32-öt az EX-FAT-al. Mert az LG oldalán is azt írja, hogy nem támogatja az EX-FAT-ot. LG TV - Viewing Content on a USB Device
-
gabyka
senior tag
Látom senki nem meri leírni mit mivel, hogyan próbált, csak általánosságban megy a diskurzus. Legutóbb egy ilyet vettem, ebben járt többféle 512-es és 1 terás ssd is. A saját gyári kábelével simán nézte a zasszony a sorozatait, filmjeit. Azt hiszem valami realtek csipes tok. Illetve volt még talán asmedia csipes is, de most hirtelen nem tudom melyik, de azt néha eldobta induláskor vagy beletekeréskor.
-
gabyka
senior tag
Az egyik tv kb 3, a másik 9 éves...azért exfatra van formázva, mert így megy pc-ken, telefonokon, tableteken is, mindenféle oprendszeren. A webos linux alapú, faxa lenne, ha nem támogatná.
Egyszerű a kérdés, a kolléga próbálja meg egy pendrájvval, ha megy oké, ha nem akkor más a baj. Lehet a film formátuma is probléma...nem írta, hogy konkrétan mit nem lát. -
gabyka
senior tag
-
válasz
cellpeti
üzenetére
Ha nem androidos akkor nem támogat exfatot, marad a fat32 amin nem tudsz 4 gigánál nagyobb fájlt rátenni, ha ez nem gond akkor hajrá, vagy ntfs, ami nem támogatott alapból macbookon.

A forrásom mindössze ez: [link]
Pedig van LG tv-m és macbookom, de sosem próbáltam. Van amúgy windows is itthon bőven szóval én maradnék az ntfs-nél, de próbálkozhatsz hálózati lejátszással is ha elérhető. -
cellpeti
nagyúr
Sziasztok!
Vettem egy külső HDD-t.
Leformázom exFAT-ra, felmásolom rá a filmet, de a TV(LG 43LF652V) nem látja
Ötlet? -
cigam
titán
válasz
simeister
üzenetére
Kapcsold ki.
Vagy az egeret, vagy a Bluetooth-ot.De a CleanupBuddy a barátod.
-
simeister
csendes tag
válasz
markknight
üzenetére
Nem is nyúlok, de az emberek jönnek-mennek az asztal körül, és ahogy hozzáérnek felébred a gép.
-
simeister
csendes tag
Hogy lehetne megoldani hogy az egér (a "csodálatos" Magic mouse) ne ébressze fel a macbookot?
-
BFeco
aktív tag
Szia! #128416 Anker Prime Charger (250W, 6 Ports, GaNPrime) Evil Snowman ajánlásával. Köszi.
-
válasz
FőDudu
üzenetére
Xiaomi 212W HyperCharge 25000mAh, ezzel töltöttem már párszor, mind usb-c mind magsafe-fel. Tökéletesen működik. Nekem ugyan 14-es m2 pro van, ez csak 90W körül tölt, többet nem vesz fel, de szerintem tudna többet is leadni a powerbank.
Utazáshoz meg ezt a hama-t vettem, untig elég olyankor.
[link] -
Sir Riccio
addikt
-
FőDudu
veterán
Milyen powerbankrol sikerult mar hasznalnotok M4Pro gepet?
Nem tervezek ilyet, de erdekel. Usb-c vagy magsafe kabellel?
Egyaltalan: mukodik-e a magsafe kabel nem almas tappal?Ugyanigy erdekel valami jo GAN tolto 3-4 (vagy meg tobb) porttal, a mostanim kezd coil whine-t tolni, arra pedig haklis vagyok. 100W per port jol jonne, toltson kb mindent (PD, QC osszes verzioja).
Ki akarom gyomlalni a mostani dzsumbujt.
Tolto az oranak, QI tolto a telefonnak, tolto a gepnek, tolto a tabletnek, kulon almas Magsafe gyari tolto, es a tobb portos amit most hadznalok (valami Blitzwolf 85w tolto).
E mellett Razer gyari tolto es a TB dokkolo. Plusz vagy 4 kulso vinyonak tap szoval van dzsumbuj. -
FőDudu
veterán
válasz
Sir Riccio
üzenetére
Megkerdezhetem, hogy miert? TB4 vs TB5 kozotti sebesseg kulonbseget csak igen komoly cuccokkal lehet kihasznalni.
Milyen eszkoz hasznalatahoz lesz a TB5?
Nekem TB3 hasonlo dokkolom van es az is boven eleg tobb kulso SSD egyszerre torteno hasznalatahoz, meg akkor is ha terabajtos meretben masolgatok ide/oda.
-
Sir Riccio
addikt
Érdekelhet valakit itt a fórumon egy HP Thunderbolt 4 Dock G6 100W? Novemberi vásárlás, semmi baja, de én szeretnék egy Thunderbolt 5-öst.
-
titi12
senior tag
válasz
HaZsolt
üzenetére
Ha jól rémlik, a DisplayPort szóba sem került, különben azt javasoltam volna. (Tapasztalatom szerint egy monitor általában többet tud DP-n, mint HDMI-n: a hp Z24s 4k DP-n 60 Hz, HDMI-n 30 Hz… persze ez egy régi darab.)
Én egy inteles minivel kínlódtam 5k-val, sehogy sem akarta (sem TB-n /USB-C/, sem TB–DP-n, HDMI-n eleve a gép sem tudja), pedig a specifikációban szerepel.
A „megoldás” egy M2-es mini lett, amúgy is érett a csere, de már majdnem megbántam
(Van egy tárhelyes dokkolóm, azon DP-kimenet van monitornak 8k@30 /vagy 60/ Hz, de még nem próbáltam.) -
HaZsolt
őstag
válasz
adamssss
üzenetére
Na a következő dolgokat próbáltam ki az ősöreg inteles 2019-es Macbook prommal (régi Macbookosoknak, 2020-tól lefelé, hasznos lehet):
Vettem egy Satechi multiport hub-ot, ami elviekben sokkal jobb mint a V2 és a V1 típusok, mivel 8k 30Hz-et is tud, míg a V1, V2 csak 4K 60 Hz-et. Ebbe a Satechi multiportba csatlakoztatva (több fajta minőségi HDMI kábellel, 2.1 és 2.0-ással is) több monitorral és Tv-vel kipróbálva, sem adott többet mint 4K 30Hz, visszaállítottam a rendszert is, próbáltam kitesztelni, sehogy nem jött össze több a 30Hz-nél. DVI/HDMI-nek írta a rendszerinformációknál.
1. Vettem USB type C to HDMI kábelt, gond nélkül ment a 4k 60Hz. Ami meglepő, hogy ezt is DVI/HDMI-nek írta a rendszerinformációban, de annak ellenére működött a 4k 60 Hz.
2. Vettem továbbá egy USB type C to Displayport kábelt is és ezzel is gond nélkül működött elsőre azonnal a 4K 60 Hz. Rendszerinformációkban Thunderbolt/displayportnak írta.
3. Próbáltam egyszerűen usb C type kábellel (USB type C bemenet USB type C kimenet) 4K 60 Hz gond nélkül simán ezzel is sikerült, Thunderbolt/displayportnak írta a rendszer.
Az Apple oldala szerint akár 5120-by-2880 felbontást is tud 60Hz-en(Native DisplayPort output over USB‑C megoldással).
Boldog vagyok, hogy HDMI eszközzel is tudom majd használni, de nem értek egy dolgot még: ugyan működött a 4k 60 Hz HDMI-n az USB Type c to HDMI kábellel, noha a rendszer DVI/HDMI-nek írta (azt vártam, hogy Thunderbolt/displayportként jelzi). Az Apple szerint a Native DisplayPort output over USB‑C megoldásként lehetséges a magasabb felbontás 60 Hz-en, ez mégis HDMI-n is sikerült. Ez az USB Type C to HDMI kábel aktív lenne és átalkította
? Gondolok itt arra, hogy Natív display port kimeneti jelet alakított át HDMI-re? A Satechi Multiport esetében pedig a HDMI apa és HDMI apa csatlakozó miatt meg már nem működik a dolog.
A Satechi Multiport nekem így csalódás abban a tekintetben, hogy azt hittem, hogy megoldja egyből a HDMI használatot.
titi12-nek ez a kommentje tökéletesen megoldotta a gondot, USB Type C to HDMI kábel a nyerő, multiportot el kell felejteni, ha 4k 60 hz-et akarunk.Külön köszönöm a segítséget a topikozóknak, hogy próbáltátok ti is megfejteni a megoldást.
-
Erwinke
aktív tag
Szep napot!
1366os gep.
Billentyuzetet meg akksit csereltem mert radolt a kave es megszunt mukodni. Most viszont ha [kép] [kép] ezt racsatlakoztatom nem tudom bekapcsolni a gepet. Ilyen formaban lehuzva meg megy. Csak ugye a toltes nem mukodik igy akksirol megy. Tudnatok segiteni?Koszonom! Tisztelettel Ervin
-
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Én is így vagyok vele.. Beleraktam még a gmail-t de azt inkább a böngészőben szoktam használni, itt csak meglesem és olvasottnak jelölöm ha nem olyan fontos a dolog.
-
titi12
senior tag
A jelzett helyen harmadáron megoldható. A rövidebb kábel javasolt, ami elég.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 7000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3240
- ÚJ! AKRacing Arctica gamer szék
- Keresünk iPhone 13/13 Mini/13 Pro/13 Pro Max
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Bár nekem ott ez szükre, valamiért nem engedi.
)
Hogy mit is jelent igazán
mit tudok tenni ?

) De akkor nemmost, de jövőre búcsút inthetek a TC time machine mentesnek ? Vagy valahogy lehet használni valamivel mentésre?