- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Tanuljunk angolul játékosan! - Duolingo
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Használható a Windows 11 aktiválás nélkül hosszú távon?
- Gurulunk, WAZE?!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
-
LOGOUT.hu
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
klosemaxi
csendes tag
válasz
GeneraL_XTX #125927 üzenetére
Dollar arfolyam ki tudja milyen arakat hoz 😬
-
válasz
radi8tor #125925 üzenetére
Köszi
be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
-
válasz
GoodSpeed #125922 üzenetére
Nos
Sajnos nem veszi fel a töltést sem. Töltővel működik, de nem tölt.be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
papeti01
senior tag
Sziasztok!
Szeretném megvenni életem első apple MacBook air-ét. (13 Zoll)
Németországi vásárlás, szóval itteni árakat tudok nézni.A kérdéseim a következők lennének:
Érdemes várni az M4-re, vagy az M2 és M3-al szemben nem lesz nagy ugrás ?
M2 16 GB/256 jelenleg 899 eur
M3 16/256 999 eur,
M3 16/512 1199 eur.
Ezek közül melyik a legjobb ár érték arány hosszú távra ?
Amúgy az 1199 ár a lélektani határ, de sajnos pont az a verzió a legnehezebben beszerezhető...Egy Dell Latitude 5400 lenne lecserélve, ahol eddig is elfertem a 256 GB SSDn, de nem tudom ez 1-3 év múlva is elég lenne e.
(MS felhő van sok)Köszönöm!
#proudfather
-
válasz
havri1 #125920 üzenetére
Megkérdezem.
be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
v.attis
őstag
Valamikor, valamelyik gépem vásárlásánál elírtam a nevem. Azóta mindent javítottam, de az iCloud webhelyen, a macbookomnál még mindig a hibás név szerepel, valamint az apple fiókom számlázási címében.
Ezt hogyan tudnám javítani? Írjak a supportnak? Ha igen, akkor hova és milyen módon? Melyik az a csatorna, ahol tudnak nekem ebben segíteni? -
Helló, egyik ismerősömnek Macbook Air-je van. 1 évig volt kb használaton kívül, aztán elővette, és azóta úgy működik, hogy az akksit 0%-osnak írja, és az Apple-nél távsegítség alapján azt javasolták, hogy cserélje ki az akksit. Mélykisülés lehetett? Miket lehet megpróbálni, amivel kizárható, hogy tényleg menthetetlen e?
-
blakey
titán
válasz
GeneraL_XTX #125916 üzenetére
Infuse
*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
havri1
félisten
válasz
GeneraL_XTX #125916 üzenetére
Ha HDR tartalmat nézel nem HDR képes kijelző, fakó lesz az egész.
Az biztos feltűnne.havri
-
GeneraL_XTX
veterán
Letöltöttem egy 4k hdr sorozatrészt gondoltam megnézem milyen ha már hdr képes az M4 kijelzője, de a vlc-vel lejátszva nekem nem tűnik hdr-nek és nem is találtam semmiféle beállítást ezzel kapcsolatban a menüben.
A vlc képes egyáltalán a hdr kezelésére? Ha nem, milyen lejátszót ajánlanátok ami kezeli rendesen?
-
SSJmeszes
senior tag
válasz
TheMarci #125912 üzenetére
Pedig igazat ír..
Én MBP M1 et váltottam rá, és hát igen.. csúnyán érezni a különbséget.#125900hemaka: tolom én ezt amíg tudom, mert a monitort néha napján játékra is használom az asztali pc vel, és nem igen szeretnék a 4K miatt sok pénzt beleölni pc fejlesztésbe, mert tényleg csak néha kap el a játszhatnék, azért meg kár lenne. Két monitorra meg nincs helyem. De persze köszi az infókat!
#125909SharpSA: 3440x1440 60Hz
Szerintem teljesen rendben van az élesség.
Használtam MBP M1 el, és most egy M4 Pro val használom.Flickr: flickr.com/photos/63962202@N05 | Insta: natural.sight
-
klosemaxi
csendes tag
Mai napon atvettem a Macbook Air M3 laptopomat enis 😬
hetvegen kiprobalas es tanulas kovetkezik 😊 -
TheMarci
addikt
válasz
GeneraL_XTX #125911 üzenetére
Ne írj ilyeneket, én eddig nem akartam lecserélni az M1-et!
Do You Dream?
-
GeneraL_XTX
veterán
Nah megtörtént az átköltözés az M1 Air-ről az M4-es Pro-ra, hát gyerekek ez elképesztő
Eddig azért halogattam a váltást mert mindenhol azt olvastam, hogy az M1 Air is még mindig egy nagyon gyors laptop, de ég és föld a különbség. Minden azonnal történik, nincs gondolkodási idő, a kijelző gönyörű és a neten olvasottaktól eltérően igenis látványos a 120hz-es pro motion, a hangja az elképesztő, az meg még hab a tortán, hogy futtattam egy kis Chinebench R23-at és egy szálon több pontot kapott mint a 9800x3d-m, ez az M4 egy mérnöki bravúr
[ Szerkesztve ]
-
-
nikilauda
senior tag
Segítsetek legyetek szívesek!
Macbookon (M3 Air) hogyan állítom be azt, hogy a trackpad-en ha két újjamat húzom, balról jobbra, akkor visszalépjen egy oldalt a böngészőben? Még Chrome-ot használok, ha ez számít.
-
klooo
tag
Sziasztok! Lenne egy kérdésem. Rengeteg helyen olvasgattam már emiatt. Most tervezek m3-as airt venni, de a vodánál 256gb-os van csak. 256Gb az mire elég? Nem nagyon volt még MAC-em, nem tudom a progi méreteket. Általános használatra lenne, böngésző, irodai alkalmazások, pár apróság amit itt olvastam ilyen kisegítő appok, torrent. stb.. Nagyon szemetel a Mac? Hamar megtelik? Képek, videók, filmek tárolására majd később veszel egy külső ssd-t.
Előre is köszönöm a válaszokat!Samsung Galaxy S23 Ultra, PS5
-
hemaka
nagyúr
válasz
SSJmeszes #125899 üzenetére
Ami most "jó" áron van OLED 32 col 4K-ban, rtingsen is top EDITING-ben és egyébként is szóba került a telekom, náluk is van, az ez szerintem: [link]
Mondjuk ha valakinek jó nagy asztala van és elég messze tudja tenni magától az rádurranthat egy LG 42-es oled tv-t is(C3-C4), az még olcsóbb is, 144Hz-et is tudja.crazy mudi dog ║ MBP M4 Max ║ Syno DS3622xs+
-
Raymond
félisten
Ajanlani VA-t vagy IPS-t elegge maceras mert nagyon egyeni a dolog. En pl. VA-t hasznalok sok evnyi IPS utan es a kovetkezo szinten IPS (de inkabb OLED) lesz. Az IPS-nel nincs az a szinvaltozas mint a VA-nal ha nagyobb szogbol lezed (az enyem nem gorbitett ultrawide - Samsung LS34J550WQUXEN). Az IPS-re aki panaszkodik az alltalaban az anti-glare "sparkling"-ra panaszkodik de en soha nem lattam vagy csak egyszeruen nem zavar ha van is. Gondolom glossy verzioknal nincs ez.
Roviden - azt kell valasztanod ami neked jobban bejon.
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
SSJmeszes
senior tag
válasz
GeneraL_XTX #125891 üzenetére
Én azt hittem ez már csak amolyan legenda, és ez már a múlté.
Flickr: flickr.com/photos/63962202@N05 | Insta: natural.sight
-
SSJmeszes
senior tag
A monitor témában még senkit nem láttam OLED kijelzőt ajánlani.
Nem jók, vagy csak a véletlen műve?
Én ha cserélnék, arra cserélnék, de nem tervezem.Flickr: flickr.com/photos/63962202@N05 | Insta: natural.sight
-
Imy
veterán
Monitorra visszatérve, írtam az Oázisnak, és VA kijelzős monitorokat ajánlanak, IPS drágább, és azok általában csak 60-75Hz.
A VA 100 Hz+.
Samsung ViewFinity S6 S34C652UAUXEN
MSI Modern MD342CQPVA-t használ valaki, mi a véleménye? Főleg aki látott IPS-t is VA mellett. Az a tervem, hogy lehet jövő hét végén Bp-en leszek, és benézek hozzájuk.
-
válasz
GeneraL_XTX #125880 üzenetére
Szerintem mindenki tudja, hogy mi az, ami miatt a Telekomnál akar a Telekom-ügyfelek kb mindegyike vásárolni. Nem, nem az elérhető kedvezmény, mert igen sokszor előfordul, hogy a nagy kedvezmény ellenére is máshol olcsóbb a cucc. DE. Ott van a hűségidő vállalása fejében adott 22 havi kamatmentes részlet, ami nem hitel, és nekem pl. soha nem kértek semmi papírt, egyszerűen ideadtak bármit, nagyértékű tévét, tabletet, stb. Na ez az, amiért a Telekomnál óriási a kereslet. Nagyobb, mint a beszerezhető raktárkészlet, mert a disztribútor számára ők is csak egy cég, és más cégeket is ki kell szolgáljanak.
Erről jut egyébként eszembe, hogy amikor az eredeti - legeslegelső - AiPods megjelent, olyan nagy volt iránta a kereslet, hogy negyedik USA-beli utamon tudtam csak végre vásárolni egyet, pedig voltam San Franciscóban a nagy üvegpalota Apple boltban, Las Vegasban két helyen is, mindenhonnan elhajtottak. San Franciscóban rendes volt a srác, mondta, hogy azonnal elkapkodják, amint megérkezik, de jövő csütörtökön kapna új készletet, félre tesz nekem egyet, ha bejövök reggel 10-ig. Sajnos azt kellett mondanom, hogy a hétvégén repülök vissza Európába.... Ezzel a történettel is azt akartam érzékeltetni, hogy sokszor az Apple a saját kisker-láncát sem tudja megfelelő árukészlettel ellátni... Tudom ez nem vigasz, de ez nem csak a telekomnál fordul elő. -
válasz
GeneraL_XTX #125878 üzenetére
Gondolom sokan kedvezménnyel, kamatmentes részletre megveszik. Nekem is az volt a tervem, csak jött egy M4 mini jó áron, nem volt létfontosságú a laptop. Eredetileg Air-t akartam.
"...Nekem nincs semmim ezen a világon,csak a tököm meg a puszta szavam...,és ezt a kettőt nem játszom el senkiért,megértetted?!..." <Tony Montana>
-
-Skylake-
addikt
válasz
ez amugy milyen config 800ert hogy ennyire leraboljak azonnal ?
A threesome ? No thanks. If i wanted to dissapoint 2 people at once I'd gank my bot lane.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Persze ez ilyen, csak pár darabot kapnak a nagykerből.
⭐ Stella
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
DonMedve #125867 üzenetére
Még jó, hogy az ügyintéző szó nélkül átírta, reggelre megint lefosztották a készletet
Esélyem nem lett volna ha ma délelőtt még be kellett volna mennem személyesen. Viszik ezeket a 800k-s gépeket mint a cukrot....
Nekem holnap hozzák, kíváncsi leszek milyen lesz az M1 Air után
[ Szerkesztve ]
-
válasz
CharlieDrop #125876 üzenetére
A cikk szerint 1 szálon 1,59x.
4 év alatt ez nem olyan rossz...
A kicsire nem adunk... a nagyot meg leszarjuk!
-
válasz
-Skylake- #125871 üzenetére
Nem a konkrét árakat hiányolom, mert újonnan nem nagyon lehet kapni M1-et. Azt hiányolom, hogy nincs benne, hogy 1,6x gyorsabb az M4 pro egy M1 nem próhoz képest, ami távolról sem egy kategória (árban sem).
Össze lehet hasonlítani technikailag a 4 évvel ezelőtti amd aput egy aktuális szerver processzorral (túlzok nyilván). De minek ugye, gyorsabb lesz. Az ára nem számít, mert már hamarabb kiderül, hogy értelmetlen.
A kicsire nem adunk... a nagyot meg leszarjuk!
-
válasz
Coulson #125869 üzenetére
Nem a topik témája, de a remek írás szerintem nem ilyen. 8ms és tőzsdei kereskedés
Alapvetően egy sima M1-et hasonlít M4 prohoz. Amivel nincs baj, mert konzisztensen teszi, csak az APU-k eltérő kategóriája közötti árkülönbségről egy szó sem esik. Össze van mosva a mini alap ára az M4 pro teljesítményével...A kicsire nem adunk... a nagyot meg leszarjuk!
-
Coulson
tag
Egy remek írás az új m4-ről:
[link] -
Scholes9
nagyúr
válasz
GeneraL_XTX #125864 üzenetére
Nekem az első MacBookom, de az akkuja fantasztikus
PS5 Pro + PS VR2 <-> 65” S90C <-> MacBook Pro 14” M4 Space Black
-
válasz
GeneraL_XTX #125866 üzenetére
Most, hogy így mondod, nekem is cserélődött.
"...Nekem nincs semmim ezen a világon,csak a tököm meg a puszta szavam...,és ezt a kettőt nem játszom el senkiért,megértetted?!..." <Tony Montana>
-
válasz
GeneraL_XTX #125852 üzenetére
Szintén zenész! De van amikor érdemes türelmesnek lenni.
-
GeneraL_XTX
veterán
Na ma lett is készleten a Telekomnál a Pro M4, meg is rendeltem
-
BetterTouchTool, összefoglalóban linkeltem.
Kb. mindent tud:
- gyorsbillentyűk szinte bármihez
- egérgombok testreszabása
- egyéni touchpad gesztusok
- ablakok elrendezése, mentett állapot visszaállítása
- ablakok igazítása bárhova
- vágólap menedzser
- egyedi billentyűparancsok (pl. Enterrel megnyitás Finderben)
- stb.
Nem írom le, mert tényleg rengeteg dologra lehet használni.♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu
-
Lozi8
tag
Üdv. Zoli vagyok . Most vettem nemrég egy Air-t M3-ast . Előtte egy régi Dell volt . Próbálok csatolni Micro SD kártyát ( Kingston 128 , Kodak 64 10 -es class ) és nem ismeri fel . Mit csinálok rosszul ?
-
válasz
Alex91 #125857 üzenetére
Ja, nem olcsók sajnos, de 400-at szerintem megérnek. Ha veszek pl. 2 db 27-es kijelzőt, munkára az sem rossz, de így egyben azért nagyobb élmény. Főleg esténként, amikor filmet is néznék. Plusz a BTT gyorsbillentyűi eszméletlenül megkönnyítik a használatát.
♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu
-
LG 38WK95C, de már nem kapható. Ha most kellene vennem, megint ilyet vennék. Mindenem elfér és a BTT-lal szépen felosztottam a tartalmat, így egy gombnyomásra a helyére kerül valamennyi, ha össze-vissza nyitogatnám az ablakokat. Persze, nem retina, de ekkora méretben (vagy a közelében) 7-800 ezertől indulnak a macOS-eh ideális felbontású kijelzők. És hát nem is nagyon vannak.
-
TheMarci
addikt
válasz
GeneraL_XTX #125850 üzenetére
Korábban valaki írta itt, hogy a notebook.hu-nál is van bank nélküli részletfizetés, hátha megoldás lehet neked. Személyesen nem tudom milyen, én is csak a Telekomosat használtam eddig, mert nem kell hozzá semmi extra papír, hitel, stb, de a leírás alapján ez a notebookos is hasonló lehet.
Do You Dream?
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
DonMedve #125851 üzenetére
Igen köszi, készlet értesítőt már állítottam be
Igazából nem sürgős, csak az én hülye agyammal van a baj, hogy amit kitalálok azt kb azonnal szeretném
Mindenestre kicsit furcsa nekem, hogy ekkora cég aztán nincs készletük, pedig az apple.com-on, az istyle-ban és mindenhol máshol is van gép dögivel.
De akkor megpróbálok türelmesen várni
-
válasz
GeneraL_XTX #125850 üzenetére
Igazából attól függ mennyire sürgős. Van amikor hetekig nincs készlet, aztán egyszer csak jelzi, hogy van. Én azt szoktam tenni ilyenkor, hogy amit nagyon tőlük szeretnék megvenni, arra kérek készletértesítőt. Így tettem a 15PM-el is, meg egy monitorral, sőt a jelenlegi tv-met is így vettem, egyik sem volt raktáron amikor néztem.
-
GeneraL_XTX
veterán
Le szertném cserélni az M1 Air-emet egy alap M4-es Pro-ra, gondoltam ha már úgyis lejárt az előfizum a Telekomnál akkor miért ne onnan vegyem részletre, mégicsak kevésbé fáj, de látom fullra le van fosztva a készlet
Tipikus
Van itt valaki aki esetleg ugyanezt szeretné csinálni, érdeklődnék van-e infó hogy mióta tart náluk ez a nagy semi készlet, érdemes-e várni hogy beláthatóbb időn belül kapható lesz-e ott, vagy ez a helyzet már régóta fenáll?
Előre is köszi a válaszokat
-
Korábban olyan kijelzőm volt, szerettem, de kicsi volt, szóval vettem helyette egy 38 colos LG-t. Ez 3840x1600-as natív felbontáson megy, ami nem retina, de legalább az ajánlott tartományban van és skálázás nélkül jó a képe. Karnyújtásnyira van, kicsit hajlított, tökéletes.
Egyébként valamit javítottak a megjelenítésen, mert a korábbi rendszereknél ki kellett kapcsolnom az élsimítást, de mostanra erre már szerencsére nincs szükség.
Ha nem akarsz lyukra futni, menj el egy üzletbe, vigyél kábelt és csatlakoztass rá néhány monitort ami szóba jöhet, talán megéri a rászánt időt.
[ Szerkesztve ]
-
Imy
veterán
3440x1440 UW-QHD-t használ valaki? 34-es monitor. Mi a véleménye? Illetve kinek mi van, és mit ajánl? VA vagy IPS panel tekintetében? Ívelt vagy esetleg lapos. 60 Hz vagy nagyobb frekvencia?
-
_q
addikt
Köszi, akkor a konklúzió 32" 4k monitor 1440p felbontásban.
-
SharpSA
veterán
Nem lesz jó, mert a pixelek fizikai mérete jóval nagyobb, emiatt ekkora képernyőn homályosabb, életlenebb lesz minden. A macOS meg ugyebár (ha jól tudom) skáláz és nem egy az egyben dobja a képernyőre amit látunk.
[ Szerkesztve ]
Mindenki a maga korlátja és lehetősége is egyben
-
SharpSA
veterán
válasz
kchris78 #125832 üzenetére
Én is 2560x1440-re állítottam be a 32"-os 4K-s monitoron és szerintem teljesen jó a betűk képe. Nagyítóval nézve minden bizonnyal jobb az 5K képe, de szerintem is szabad szemmel nézve nagyon kicsi lehet a különbség. Főleg hogy én kb 90 cm-re ülök a monitortól.
[ Szerkesztve ]
-
kchris78
veterán
szerintem a ppi a lényeg.. ha egy bizonyos limitet meghalad akkor már nagyjából jól néznek ki a betűk nem teljesen pixelhelyesen is (ekkor azért számít hogy melyik felbontást lövi be az ember, én ezért lőttem be 1440p-re.). Ha eléri a retina ppi-t akkor meg aztán mindegy
. 32" 4k ppi-je leheletnyivel e fölött a szint fölött van szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
madle
őstag
válasz
herdsman12 #125788 üzenetére
Köszi a segítséget, megoldódott!
-
kchris78
veterán
válasz
bollokcs80 #125833 üzenetére
Persze, BlitzWolf, miért ne lenne? PD...
-
bollokcs80
Korrektor
Szerintetek egy ilyenről biztonságos tölteni a mekbúkot?
B.Cs.
-
kchris78
veterán
válasz
Alex91 #125824 üzenetére
igen sajnos 32" -t nem nagyon lehet belőni hogy ne nativ 4k-n menjen pixelhelyesen mert picik lesznek a dolgok, nekem 2560x1440 megy 32" 4k-n.. igen ha 20-30cmre közel megyek a monitorhoz látszik hogy "nem az igazi". Na de itt jön fel az örök kérdés: ki mennyit szán arra hogy ezt a (szerintem) már kis minőségi továbblépést megugorja és 32" 5/6k monitort vegyen 4k helyett? (amiből nagységrenddel nagyobb a választék, mármint a 4k-ból) Még így is sokkal jobbak a betűk rajzolatai mint 27" 1440p-n. (nekem ez volt az előző monitorom felbontása, és nem nagyon szerettem)
[ Szerkesztve ]
-
SharpSA
veterán
válasz
Acula M.D. #125826 üzenetére
Oké, de ezt így nem azért nem mondanám a klasszikus, bármely felhasználó által elérhető Beállításnak. Sok mindent el lehet érni a Terminal-ban, de ha ezeket nem lehetne összeszedni például a netről, akkor nem is tudnánk róla. Remélem működik, el is mentem a többi közé.
-
SharpSA
veterán
-
zodo
nagyúr
válasz
SharpSA #125817 üzenetére
Szia!
1. Ok végül is nem katasztrófa és kímélem a gombot.
2. Ezt a laptopot hosszabb távra vettem, tetszett és jókat írtak róla és igényeknek bőven megfelel. 24.10. hó vásárlás de szerintem 6-7 alkalommal kapcsoltam be.
Ilyen "használati szokással" is javallott csak lecsukni és nem kikapcsolni?
Én használóm egyedül.
Ha jól értem akkor állítsam át "név és jelszó" mező helyett "felhasználó név" lista megjelenítésre hogy ott maradjon a név de ennek sincs sok értelme ha kikapcsolom a gépet mert akkor sem engedne be szimplán a touch Id-vel?
3. Win-en használtam de okozott némi problémát (elment a net, nincs érvényes ip konfig és a progi bonjour mappa törlése oldotta meg hogy újra legyen netem) -
Alex91
félisten
válasz
SharpSA #125823 üzenetére
4K-n ugye pixelhelyesen az 1920x1080 felbontasra skalazas a jo. Kvazi ekkor “éles” a kep. Nekem 27”-on a 4K-s kijelzo 1440p-re van allitva, ami az 5K leskalazasa. Ilyenkor megfelelo nagysaguak az elemek a kepernyon, csak ugye nem pixelhelyes a lekepezes, Beallithatom a 6K leskalazast is, csak akkor ezen a 27”-on nekem mar kicsik az elemek a GUI-n.
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
SharpSA
veterán
válasz
Alex91 #125819 üzenetére
Én a 32"-on a Több területre állítva natív 4K felbontást kapok, annyit is ír (3840 x 2160), nem 6K-t, nem tudom honnan jön neked a 6K. Eléggé aprók a betűk és kb 40 cm-ről már látszik, hogy nincs meg a kellő ppi. Ugyanakkor egyrészt ki nézi a képernyőt ilyen közelről, másrészt meg ilyen felbontással és egyben ennyire apró betűkkel?
[ Szerkesztve ]
-
válasz
SchMIKLOS979 #125818 üzenetére
És mikor fekszik?
-
Alex91
félisten
-
SharpSA
veterán
Szia!
1, Igen, nem lehet állítani.
2, Ne kapcsold ki a rendszert, csak hajtsd le a kijelzőt (viszont az USB eszközöket előtte távolítsd el, mert lehet nem engedik teljesen alvó módba a rendszert). Amikor kell a készülék, akkor nyisd fel a kijelzőt és használhatod az ujjlenyomatot is. Ha minden alkalommal kikapcsolod a gépet, akkor minden alkalommal ki kell választanod az aktuális felhasználót (ha több is van) és be kell írnod a jelszót.
3, 3uToolsMindenki a maga korlátja és lehetősége is egyben
-
SharpSA
veterán
válasz
Alex91 #125796 üzenetére
Azért ez így nem egészen igaz, mivel adott mértékben lehet állítani a terület nagyságát. És ha a Kijelzők alatt a Több területet állítjuk be, akkor az kisebb képernyőn valószínűleg apró betűket ad, nagyobb képernyőn lesz jobb a méret és egyben nagyobb is a terület. Kisebb képernyőn szerintem az Alapértelmezett beállítás ad a szemnek kényelmes beállítást. Persze mindez az adott felhasználó szemén múlik.
-
zodo
nagyúr
válasz
bollokcs80 #125814 üzenetére
Szuper, köszönöm.
-
zodo
nagyúr
Sziasztok!
Erősen ismerkedési fázisban vagyok az M1 -el (Sonoma 14.7) a rendszerrel és kérdezném
hogy ....1. Fedél felhajtáskor mindenképp indul a rendszer vagy ez beállítható hogy csak gombnyomásra történjen?
2. Bejelentkező ablakban nálam "név és jelszó" van beállítva.
Itt nem lehet megadni hogy jegyezze meg a felhasználó nevet?
Újlenyomat feloldás elvileg beállítottam "jelszó kitöltéshez" de ez nem használható a bejelentkezéskor vagy máshol kell engedélyezni?
3. Iphone 11 telefonomról jelenleg Airdrop-al hozom át a képeket/videókat.
ICloud-ot sosem használtam.
Kábeles átvitelkor mi a legjobb szoftver választás ami nem hozz magával egyéb "szerkesztő" fájlokat?
4. Hiányzik a Win-es kivágás/beillesztés.
Valahogy megoldható hogy ott legyenek a jobb klikk menüben? -
hemaka
nagyúr
Akkor lehet érdemes lenne rámenni a hajlított UW-QHD monitorokra, az még bele is férhet a keretbe, némelyik még a 8 kilóba is. Csak nem tudom a macOS mennyire szereti ezeket?! Meg retina ebből sose lesz gyanítom.
[ Szerkesztve ]
crazy mudi dog ║ MBP M4 Max ║ Syno DS3622xs+
-
Alex91
félisten
A mostani monitorodat kellene 1920x1080-ban hasznalni. Vagy amit irtam, 27”-on 5k (vagy 2560x1440, bar ekkor nincs retina), vagy 32”-on 6k. Vagy, ha nativ 4k-t szeretnel hasznalni, akkor 42”.
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Néha instabil lehet az NVIDIA GeForce RTX 5080 Founders Edition VGA
- Diablo IV
- Képregény topik
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Tanuljunk angolul játékosan! - Duolingo
- A DeepSeekről egyeztetett Trump és az NVIDIA vezére
- Piacon a Galaxy S25 család
- PR-Telecom
- További aktív témák...
- Apple MacBook Pro 14" 16GB 512GB Apple M1 Pro processzor
- ÚJ bontatlan Apple MacBook Air 15" 16/256 M3 Silver ! Magyar ! 1ÉV APPLE GaranciA
- MacBook Air M2 Megkímélt 8GB/256ssd/1-3 hónap gar./Akku 85%/Magyar Bill./p4011/
- Macbook Air 15" M3 - 2024, 16/256GB, bontatlan, Apple garancia
- Macbook Air M1 256/8gb
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest